Preskočite na glavni sadržaj

Obljetnički koncert Kvarteta Cadenza

U nedjelju 24. listopada, u 20 sati, u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog, koncert će održati Gudački kvartet Cadenza, povodom 15. obljetnice djelovanja.
vrijeme: 24.10.2010. 20,00
mjesto: Zagreb, Mala dvorana KD Vatroslava Lisinskog

Gudački kvartet Cadenza

Krešimir Marmilić – violina
Gorjana Jurilj - violina
Mirko Boch - viola
Vinko Grubešić – violončelo

Gosti koncerta su:
Dubrovački gudački kvartet
Slobodan Begić – violina
Mara Đurović – violina
Lidija Martinović – viola
Vanda Cobenzl Đanić – violončelo
Đive Franetović Kušelj, flauta

Program:

W. A. Mozart: Kvartet in D KV 285 za flautu, violinu, violu i violončelo

D. Šostakovič: Gudački kvartet broj 8, c-mol, op.110(1960)

***

A. Glazunov: In modo antico

R. Matz: Divertimento za gudački kvartet

W. A. Mozart: Divertimento u F Duru, K138

F. Krežma: ‘Abendlied’  za violinu (ili flautu) i gudački kvartet

Gudački  kvartet 'Cadenza' iz Zagreba osnovao je Krešimir Marmilić 1995. godine. Od svog osnutka 'Cadenza' uspješno nastupa na mnogobrojnim hrvatskim pozornicama kao gudački kvartet, trio i duo, prateći ideju osnutka - ansambl komorne glazbe 'Cadenza'. Surađujući s institucijama kojima je uloga prvenstveno edukativna te nastupajući na mnogobrojnim pozornicama i ljetnim festivalima (Hvar, Rovinj, Poreč, Vrsar, Novigrad, Bol, Dubrovnik, Biograd, Mala dvorana Lisinski,...), 'Cadenza' je stasala u respektabilan kvartet s interesantnim i kvalitetnim programima. Surađuje s istaknutim, kao i s mladim nadarenim, glazbenicima te pjevačkim zborovima. Tijekom sezona, kvartet se ističe izvođenjem djela poput djela američkog skladatelja Philipa Glassa, španjolskog skladatelja J. C. de Arriage, Glazunova, kao i djelima drugih skladatelja iz programa 'Cadenze': Boccherinia, Haydna, Dvořaka, Brahmsa, Barbera, Busonia, Čajkovskog, Miletića, Paraća, Bassanesea, Spadine... Gudački kvartet 'Cadenza' posebno djeluje na promicanju klasične glazbe domaće i svjetske glazbene baštine.  Kao posebnost djelatnosti kvarteta navodimo da kvartet povremeno surađuje s umjetnicima u projektima i izvan okvira 'klasične glazbe'.
 
'Cadenza' od 2007. održava cikluse koncerata u Maloj dvorani V. Lisinskog, a u suorganizaciji s Uredom za kulturu Grada Zagreba.