Preskočite na glavni sadržaj

Otvorena Ljetna škola filma na Šipanu

Otvaranjem izložbe fotografije Đure Margaretića i nastupom klape Raguza na otoku Šipanu jučer je počela s radom Ljetna škola filma Šipan 2010.
mjesto: Dubrovnik, Croatia
url: http://www.rachlinandfriends.com/
Sedma po redu ljetna filmska škola na tom otoku do 14. kolovoza okupit će najmlađe sudionike koju će sedmoj umjetnosti podučavati profesionalni redatelji, fotografi, pisci scenarija, glumci i drugi.

Dosad je u okviru ljetne šipanske škole snimljeno šest kratkih filmova, dva animirana i dva dokumentarna napisano je 15 kratkih scenarija, te organizirane tri fotografske izložbe.
Organizatori manifestacije su Miro Bronzić i Nils Neubert iz Udruge škola filma Šipan, a proteklih godina ovoj manifestaciji nazočili su znana imena naše kinematografije kao što su Ognjen Sviličić, Zvonimir Jurić, Hrvoje Hribar, Krsto Papić, Marija Škaričić i drugi.

Kako je istaknuo jedan od organizatora Miro Bronzić koncept ove sezone temelji se na kreativnom radu u međunarodnoj atmoseferi, a program će se odvijati u tri radionice za djecu i mlade od osam do 16 godine.

Filmsku radionicu vodit će Sanda Kolar, fotografsku Đuro Margaretić, a videovrtić Miro Bronzić.

Također bit će i prikazan film "Vjerujem u anđele " Nikše Sviličića i dugometražni animirani film "Duga" Joška Marušića.

(Hina)