Preskočite na glavni sadržaj

BOOKtiga 2021.

BOOKtiga 2021.
Četrnaesto izdanje BOOKtige - međunarodnog festivala pročitanih knjiga, u organizaciji Gradske knjižnice Poreč, održat će se od 8. do 11. rujna 2021. 
vrijeme: 08.09.2021. - 11.09.2021.
mjesto: Poreč
url: https://www.knjiznicaporec.hr/t/booktiga/

Festival započinje u srijedu, 8. rujna, na Međunarodni dan pismenosti, u 10 sati otvaranjem BOOKtižina u Parku Matije Gupca, sajma pročitanih knjiga, kada će svi ljubitelji pisane riječi moći kupiti knjige po simboličnoj cijeni. Prihodi od prodaje knjiga na sajmu BOOKtižin i ove će godine biti utrošeni na nove projekte porečke knjižnice - na realizaciju novog izdanja iz serije slikovnica o Slovku Maraforku.

Sajam će biti otvoren svakodnevno od 10 do 19 sati. Bogatu ponudu rabljenih knjiga upotpunit će i zanimljiva ponuda antikvarijata Nova stvarnost iz Zagreba, Mali neboder iz Rijeke te slovenskih antikvarijata Glavan iz Ljubljane i Libris iz Kopra.

„Istoga dana u 10 sati, Gradska knjižnica Poreč otvorit će webBOOKtižin na kojem će korisnici imati priliku razgledati dio ponude rabljenih knjiga te ih kupiti po simboličnoj cijeni od 10 kuna. Sasvim je sigurno da je pandemija utjecala na stvaranje novih usluga u knjižničnoj djelatnosti, a virtualni oblik prodaje rabljenih knjiga održat će se i nakon prestanka pandemije, kako bi one uvijek bile dostupne brojnim zainteresiranim čitačima“, najavila je Irides Zović, ravnateljica porečke knjižnice te nastavila: „Naime, potaknuti neizvjesnošću oko održavanja prošlogodišnjeg sajma BOOKtižin, a jednako tako i odgodom ovogodišnjeg tradicionalnog travanjskog izdanja, Gradska knjižnica Poreč uhvatila se u koštac s vremenom i epidemiološkim prilikama i osigurala da knjige iz fonda prodajnog sajma stignu do vašeg kućnog praga. Internetska prodaja rabljenih knjiga kontinuirano će se obogaćivati novim naslovima tijekom cijele godine, a dostupna će biti na www.knjiznicaporec.hr“, rekla je Zović. 

Program BOOKtige 2021.