Preskočite na glavni sadržaj

Promocija CD-a 'Počinje plač' klape Slavić

'Počinje plač' naziv je albuma prvijenca klape Slavić čija će se promocija održati u Crkvi sv. Katarine, na Gornjem gradu u Zagrebu, u četvrtak, 22. ožujka, s početkom u 19 sati. Riječ je o jednom od posljednjih projekata maestra Ljube Stipišića Delmate, započetog u suradnji s klapom Slavić. Inače, na albumu 'Počine plač' se nalaze izvorni korizmeni i glagoljaški napjevi zadarskog područja i nekadašnje Poljičke republike pored Splita.
vrijeme: 22.03.2012. 19 h
mjesto: Zagreb; Crkva sv. Katarine

Gosti klape Slavić na koncertu su: Andro Bojanić, Ani Vuletić, Ivana Tolić, Nela Šarić i klapa Pižolot.

Promocija CD-a klape Slavić jedinstven je događaj za sve ljubitelje i štovatelje izvorne dalmatinske klapske tradicije. Da je riječ o zaista iznimnom događaju, govori i činjenica da je riječ o projektu snimanja nosača zvuka korizmenih i glagoljaških napjeva započet sa pokojnim maestrom Ljubom Stipišićem Delmatom. Tijekom suradnje Maestra i klape Slavić su zadane smjernice kojih su se članovi pokušali držati do samoga kraja ovog iznimnog projekta. Na žalost članova klape Slavić, suradnja sa maestrom Delmatom je zbog iznenadne smrti ovog jedinstvenog autora kratko trajala.

Klapa Slavić službeno je osnovana 2008. godine. Ostvarili su niz nastupa na brojnim smotrama, priredbama, promocijama, nastupima na: Večeri mješovitih klapa Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2011., otvorenju Varaždinskih baroknih večeri i Festivalu adventske i božićne pjesme 2011. u Pragu.