Preskočite na glavni sadržaj

RadioTeatar i prijatelji zatvaraju još jednu sezonu Radija Voćarska

Zadnja je prilika za hvatanje neobičnog kazališno-radijskog programa na brdovitoj Šalati! U subotu, 4. svibnja, u 20 sati, na Voćarskoj cesti je 'Soundtrack za film koji nije snimljen', a već dan nakon, u nedjelju, 5. svibnja, zatvara se cijeli ciklus igrom - predstavom 'Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje)'.
vrijeme: 04.05.2024. - 05.05.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://radioteatar.hr/radio-vocarska/

U finalnoj epizodi druge sezone u dvorištu mjesnog odbora nastanit će se privremeni Dvorišni radio koji će nam biti pratitelj u cjelodnevnom radijsko-kazališnom programu namijenjenom djeci i odraslima, a za sam kraj na pozornici će još jednom zaživjeti Hoerspiel, mala igra za slušanje (i gledanje). Pridružite nam se 4.5. (subota) na Soundtracku za film koji nije snimljen (s Kraljom Čačka i Ninom Bajsić u naslovnim ulogama!), te 5.5. na najdražem nam danu: Danu Radija Voćarska! Predlažemo dolazak 15 -minutnom zvučnom šetnjom “Do Tošinih stuba” koja kreće ispred Uranije na Kvaternikovom trgu, pola sata prije svake predstave.
 
Radio Voćarska je dvomjesečni ciklus koji se odvijao u okviru programa Kultura i umjetnost u zajednici Grada Zagreba. U svojoj drugoj godini izvođenja okupio je cijelu Šalatu te nastavio velik rad na decentralizaciji kulture našeg grada, angažirajući 50 - tak umjetnika na provedbi vrlo raznorodnog radiofonijsko-kazališnog programa. Osim premijere nove predstave, odigrano je sveukupno još 12 repriza za djecu i odrasle, svjedočili smo i inspirativnim slušaonicama - družionicama različitih radijskih formata. Edukacijski dio programa namijenjen školskim radijskim grupama je četverostruko uvećan od lani, tako da mu se ove godine pridružilo četiri zagrebačke osnovne škole (OŠ Remete, OŠ A.G. Matoš - Ravnice, OŠ Vjenceslav Novak - Dubrava, OŠ Vugrovec Kašina) te je ova dva mjeseca čak 68 zainteresiranih učenika snimalo i montiralo kratka radiofonska djela s iskusnim mentorima iz RadioTeatra. Iza nas su i dvije premijere sasvim novih kvartovskih zvučnih šetnji koje tematiziraju manje poznate topografije kvarta (stube Mie Čorak Slavenski i stube Toše Dabca).
 
Za sam kraj druge sezone Radija Voćarska otvara se dvorište svim ljubiteljima radijske i kazališne umjetnosti…
 
PROGRAM

subota, 4.5.
  • 20:00 Soundtrack za film koji nije snimljen (2 -5g, predstava)
Više o predstavi: https://radioteatar.hr/soundtrack-za-film-koji-nije-snimljen/ 
Video trailer: https://www.youtube.com/watch?v=CD0zS482UcM 
Nagrađivani spot: https://www.youtube.com/watch?v=vzVYuCsUBlA 
 
Ulaznice (5 EUR): https://core-event.co/events/soundtrack-za-film-koji-nije-snimljen-radio-vocarska-70e0/ 
 
nedjelja, 5.5.
  • CIJELI  DAN: Dan radija Voćarska (2 -5g, predstava)
12:00 - 14:00 Dvorišni radio: Voćarski školski program (program rade radijske grupe OŠ Remete, OŠ Vjenceslav Novak - Dubrava, OŠ A.G: Matoš - Ravnice, OŠ Vugrovec Kašina)
14:00 - 18:30 Dvorišni radio: Dobrosusjedski program za lijeno popodne (koncerti i gosti Davorka i Ivan Androić (bend Aire Alto), Nina Bajsić (s gitarom), Dunja Mazzocco, Hrvoje Laurenta, Ana Tonković Dolenčić i drugi)
18:30 Koncert Jelene Miholjević i Mara Marketa, a potom slijedi Voćarski pub kviz
19:30 Kultura i umjetnost u zajednici u eteru Dvorišnog radija
20:15 zvučna šetnja “Do Tošinih stuba”, početak od Uranie (Kvaternikov trg 3/3)
20:30 predstava Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje) na Voćarskoj pozornici uživo te u Dvorišnom eteru!
Ulaznice za predstavu (5 EUR): https://shorturl.at/iBCDP 
21.30 KRADIO, radio studentata Akademije dramske umjetnosti
 
Dvorišni radio uređuju i vode: Marta Medvešek, Ljubica Letinić i Pavlica Bajsić