Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje glazbene slikovnice 'Neobična večer uz klasiku i jazz'

Predstavljanje jazz slikovnice 'Neobična večer uz klasiku i jazz' održat će se u ponedjeljak 6. svibnja u 18 sati u Francuskom institutu u Hrvatskoj. Autor slikovnice je Reno Brandoni, talijanski gitarist, autor i urednik, prijevod potpisuje Snježana Husić, a knjigu je objavila Naklada Ljevak. 
vrijeme: 06.05.2024. -
mjesto: Zagreb

NEOBIČNA VEČER UZ KLASIKU I JAZZ
Reno Brandoni
(prev. Snježana Husić)

Fantastičan dijalog između Fryderyka Chopina (1810. - 1849.) i Michela Petruccianija (1962. - 1999.), obojice pokopanih na groblju Père-Lachaise u Parizu, otkrit će mladim čitateljima i slušateljima sličnosti i razlike ova dva glazbena žanra i pokazati da: „Glazba ne poznaje granice ni ograničenja, slobodna je, stanuje u srcu svakoga ljudskog bića. Glazba je zajedništvo, jedini jezik na kojem smo svi isti.” 

Na najpoznatijem pariškom groblju Père-Lachaise nedaleko od francuskog pijanista Michela Petruccianija pokopan je poljski skladatelj Fryderyk Chopin. Neobična podudarnost nadahnula je novu knjigu Rena Brandonija, koju je ilustrirala Chiara di Vivona, u kojoj spaja likove dvojice velikana klavira, koji pripadaju tradicionalno suprotstavljenim glazbenim svjetovima, ali ujedinjeni su u ljubavi prema glazbi. 

U dirljivom i duhovitom imaginarnom dijalogu Chopina i Petruccianija doznajemo pojedinosti iz njihovih života, razlike i sličnosti između klasične glazbe i jazza, a njihov dijalog sadrži dragocjenu pouku: glazba ne poznaje granice, slobodna je i stanuje u srcu svakoga ljudskog bića. 

Više na: Ljevak.hr