Preskočite na glavni sadržaj

Najava festivala 'Crta za beskraj'

Festival Crta za beskraj - večeri izvedbenih i vizualnih događanja održat će se 8. i 9. svibnja u zagrebačkom Centru Knap, Ivanićgradska 41a. Tijekom dva festivalska dana, publici će se predstaviti 22 umjetnika. Ulaz na sva događanja je slobodan. 
vrijeme: 08.05.2024. - 09.05.2024.
mjesto: Zagreb



U ovogodišnjem programu sudjeluju Lala Raščić, Žak Valenta, Jelena Remetin, Tin Dožić, Davor Mezak, Zarkoff, Le Chocholat Noir i mnogi drugi.

Crta za beskraj predstavlja jedinstvenu platformu koja okuplja raznolikost umjetničkih izraza te pruža prostor za susrete umjetnika, istraživanje novih  medija i izvedbenih prostora, te je kao takva jedinstvena platforma za  promociju performativnih izvedbenih praksi  iz cijele Hrvatske. Nadahnuta vizijom prerano preminulog multimedijskog umjetnika, producenta i performera Marijana Crtalića - Crte, ovogodišnja edicija nastavlja se na njegovu ideju stvaranja prostora koji okuplja umjetnike različitih generacija, istražuje nove kreativne potencijale te pruža podršku za razvoj i promociju mladih umjetnika.

Treće izdanje Crte za beskraj rezultat je koprodukcije Centra Knap s produkcijom Yelo te umjetničkom voditeljicom Moranom Foretić (Centar Knap) i producenticom i multimedijalnom umjetnicom Jelenom Remetin (Yelo).

Najavljujemo i nastavak festivala Crta za beskraj 14. lipnja 2024., koja će po prvi put imati svoje riječko izdanje, nastalo u suradnji s Galerijom O.K. i kustosicom Katarinom Podobnik, a posvećeno je ritualnim izvedbenim praksama u suvremenom ženskom pismu. U Rijeci nas očekuju umjetnice Kata Mijatović i Ivori Sošić, Ivana Butković, Andrea Knezović i druge.

Program je nastao u suradnji s Ministarstvom za kulturu i medije RH, Gradom Zagrebom, Gradom Rijekom, i Zakladom Kultura nova.