Preskočite na glavni sadržaj

Kultura svima — Treća stanica: Dječja kuća i stvaranje inkluzivnih podcasta

Nakon uspješnih i popunjenih radionica 1. izrade audioknjiga te audioinkluzivnih praksi održane u Gradskoj knjižnici Rijeka te 2. praktične edukacije o radu sa slijepim osobama održane u Povijesnom i pomorskom muzeju hrvatskog primorja, riječka udruga Filmaktiv i dalje nastavlja podržavati inkluziviranje kulturnih praksi provedbom redovitih edukacija naziva inkluzivne radionice i ćakule.
vrijeme: 09.05.2024. -
mjesto: Rijeka
url: https://kulturasvima.filmsvima.com/

Ovaj put Filmaktiv i Inkluzivno kulturno vijeće mladih (IKVM) Kultura svima zajedno s Dječjom kućom i aktivisticom te influencericom Pamelom Perkić održava edukaciju inkluzivnih kulturnih praksi kroz formu podcasta. Edukacija će biti održana 9.5.2024. u 13:00 u Dječjoj kući koja ovime radi svoj prvi korak prema vlastitom podcastu koji će uskoro biti pokrenut.
 
Radionice su namijenjene svima, s naglaskom na radnicima i radnicama u kulturi kao i umjetnicama i umjetnicima. Sudjelovanje je besplatno uz prethodnu prijavu putem Google obrasca.
 
Kao i uvijek, članovi i članice IKVM Kultura svima će okupljene povesti u inkluzivnu šetnju institucijom te predstaviti primjere inkluzivizacije koju Dječja kuća uspješno provodi. Ovo vodstvo preuzima Tino Vodanović. Cilj je predstaviti inkluzivne aktivnosti koje se već događaju u zajednici kako se potaknula razmjena znanja i praksi. U drugom dijelu susreta, nakon pregleda postojećih pozitivnih inkluzivnih praksi, zajedno učimo o metodama stvaranja i vođenja inkluzivnih podcasta uz Pamelu Perkić koja sudionicima otkriva tips&tricks iz vlastitog iskustva.
 
Projekt udruge Filmaktiv, naziva Kultura svima financiran je sredstvima Europske unije u okviru Programa Impact4Values. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Financirano sredstvima Europske unije.
 
Link na inkluzivnu najavu (snimka na hrvatskom znakovnom jeziku i pdf za slijepe osobe) te na video za download.