Preskočite na glavni sadržaj

'Krovna tema': Antonia Kuzmanić, Festival neobičnih obitelji

U ponedjeljak, 6. svibnja, s početkom u 19 sati, na Terasi Trokut Doma mladih (Ulica slobode 28,  južni ulaz, 4. kat) na novom izdanju programa 'Krovna tema' će sudjelovati Antonia Kuzmanić, programska voditeljica suvremene cirkuske kompanije ROOM 100, koja će nam otkriti više o Festivalu neobičnih obitelji, čije će se peto izdanje održati od 23. do 26. svibnja u Splitu.
vrijeme: 06.05.2024. -
mjesto: Split
url: https://mkcsplit.hr/

Festival neobičnih obitelji trenutno je jedan od najrelevantnijih festivala suvremenog cirkusa u Jugoistočnoj Europi. Programska koncepcija festivala osmišljena je na način da dovodi predstave koje se bave društvenim i političkim okruženjem u kojem nastaju te predstave koje publiku potiču  na propitivanje položaja i shvaćanja pojedinca u današnjem vremenu. Pri odabiru međunarodnog programa iznimno je važno da je riječ  o recentnim produkcijama jer na taj način domaća publika ima priliku biti upućena u ono što se događa na zapadnoeuropskoj suvremenoj cirkuskoj sceni te pratiti trendove i razvoj ove izvedbene forme. Festival služi i kao platforma za predstavljanje novih izvedbi umjetnika i kolektiva iz Hrvatske i regije. Treći stup programa je “industrijski program” s okruglim stolovima, raspravama, radionicama itd.
 
Ovogodišnje, peto izdanje festivala, održat će se od 23. do 26. svibnja u Splitu, a obilježeno je snažnom suradnjom s institucionalnom kulturom i prvim ulaskom suvremenog cirkusa u nacionalnu kazališnu kuću u Splitu.
 
Antonia Kuzmanić programska je voditeljica suvremene cirkuske kompanije ROOM 100 koja je osnovana 2010. godine, a danas djeluje u Splitu i Barceloni te provodi različite programe i projekte u Hrvatskoj, regiji te na međunarodnoj razini - u Danskoj, Francuskoj, Portugalu i Španjolskoj. Antonia radi kao producentica, edukatorica, koordinatorica EU projekata i izvedbena umjetnica, a značajan angažman ima u aktivističkim naporima da se radni uvjeti suvremenih cirkuskih umjetnica i umjetnika u Hrvatskoj i regiji znatno poprave i da se suvremeni cirkus prepozna kao vrsta izvedbene umjetnosti. Dugogodišnja je članica Upravnog odbora glavne europske mreže za razvoj suvremenog cirkusa i umjetnosti na otvorenom mreže Circostrada, predstavlja organizaciju u platformi circusnext i radi kao evaluatorica projekata za nekoliko institucija u Europi.
 
Razgovor će moderirati Dario Dunatov i Kristina Tešija, novinari s community radija KLFM. Snimka razgovora bit će dostupna za naknadno preslušavanje na web stranici radija KLFM.
 
Program "Krovna tema" provodi Multimedijalni kulturni centar Split u suradnji s community radijem KLFM, a  podržan je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Splita.