Preskočite na glavni sadržaj

Impronedjeljak: Mia Zabelka & Tracy Lisk Duo

Impronedjeljak: serijal slobodno improvizirane i kreativne glazbe, u ponedjeljak, 6. svibnja, u 21 sat, u Centar mladih Ribnjak dovodi Mia Zabelka & Tracy Lisk Duo.
vrijeme: 06.05.2024. -
mjesto: Zagreb
url: https://scenaribnjak.com/

Ovaj duo publici predstavlja izravnu, beskompromisnu uključenost u slobodnu improvizaciju i glazbu koju stvaraju. Njihov najnoviji materijal objavljen je za izdavačku kuću Setola di Maiale.

MIA ZABELKA (Austrija)

Austrijska violinistica-pjevačica-skladateljica Mia Zabelka smatra se vodećom figurom na međunarodnoj sceni elektroakustične glazbe. Poznata je po svojoj inovativnosti i pomicanju granica pristupu zvuku, unoseći u glazbu elemente buke, drona, improvizacije i kompozicije. Njezini nastupi uključuju korištenje proširenih tehnika na violini, elektroničke efekte i niz drugih nekonvencionalnih metoda. Izdala je veliki broj albuma i nastupala na raznim festivalima i klubovima diljem svijeta. Također je radila s raznim umjetnicima i suradnicima, uključujući ansambl “Zeitkratzer” i John Zorna.
www.miazabelka.com

TRACY LISK (SAD)
je udaraljkašica, bubnjarica i slikarica iz Philadelphije. Sa svojim ansamblom udaraljki nastupa diljem SAD-a i Europe. Surađivala je s violinisticom Miom Zabelkom, kontrabasistom Williamom Parkerom, saksofonistom Garyjem Hassayem, vokalisticom Maggie Nicols, elektroničarem Andreom Pensadom, plesačem Ryuzom Fukuharom, violončelisticom Helenom Espval, između ostalih.
https://youtu.be/5wJJAIsHmrk

Improv session sa lokalnim glazbenicima
Upad: dobrovoljni prilozi - preporuka 3 € 

‘Impronedjeljke’ organizira umjetnička organizacija Cargo (voditelj Damir P. Kafka) u suradnji s Udruženjem za razvoj kulture “URK” / Klub Močvara / Jazz u Močvari, uz podršku Gradskog ureda za kulturu, Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija RH i Zavoda Sploh.

Ovaj Impronedjeljak organiziraju u suradnji:
Umjetnička organizacija Carg
CMR - Centar mladih Ribnjak