Preskočite na glavni sadržaj

5. Zagreb Clown Festival od 9. do 12. svibnja

5. Zagreb Clown Festival, u organizaciji Triko Cirkus Teatra, održava se od 9. do 12. svibnja i hrvatskoj publici pruža priliku uživanja u svjetskoj klaunskoj umjetnosti. Tema ovogodišnjeg festivala je tijelo i predrasude, a program se odvija na dvije lokacije.
vrijeme: 09.05.2024. - 12.05.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/trikocirkus/

Kazališna dvorana KUC-a Travno ugostit će izabrane predstave klaunova i klaunesa iz Švicarske, Italije, Španjolske i Danske. Prostor Triko Cirkus Studija, u Vlaškoj 92, rezerviran je za masterclass radionicu Billa Irwina, ali i za razgovor uživo s njim, Davidom Shinerom, Gardi Hutter i Johnom Towsenom, izložbu plakata Marka Dješke, nezaobilazan Clown caffee - mjesto druženja, zabave i dobrih vibracija kao i koncert iznenađenja posljednjeg dana festivala. Triko Cirkus Teatar i ove godine u hrvatsku metropolu dovodi ponajbolje od svijeta klaunske umjetnosti uz mnogo smijeha i uživanja u teatru koji naša publika nema prilike gledati često.
 
Četiri predstave iz četiri europske države garantiraju mnogo smijeha i zabave
 
U četvrtak, 9. svibnja, u 20:00 sati festival službeno otvara danska predstava JUST WAIT koju izvodi Teater Gry. Riječ je o predstavi o ljubavi dvije naivne duše koje se pokušavaju prilagoditi životu. Prije predstave JUST WAIT festivalsku će publiku zabaviti kazališna družina MIM iz Čakovca s predstavom AUDICIJA: TRAŽI SE KLAUN, a radi se o pet učenica Gospodarske škole iz Čakovca koje svoju predstavu izvode na festivalu blizak način - u maniri kazališnog klauna.
U petak, 10. svibnja, na pozornicu Kulturnog umjetničkog centra Travno dolazi švicarska legendarna klaunica Gardi Hutter s predstavom THE BRAVE JANE, u slobodnom prijevodu na hrvatski  IVANA ODVAŽNA. Riječ je o predstavi u kojoj će publika saznati više o predrasudama da je ženi mjesto u kući i to upoznavajući Ivanu koja od svoje kuće i hrpe prljavog veša gradi najljepše junačke priče. Trećeg dana festivala, u subotu 11. svibnja, talijanski klaun Guido Nardin tematizira golo tijelo kao nezaštićeno i izloženo, a ne kao što bi na prvu rekli kao provokaciju. Radi se o predstavi UGO SANCHEZ WANTS TO PLAY. Posljednja festivalska predstava je na programu u nedjelju 12. svibnja, suočit će nas s osakaćenim tijelom u predstavi eMe španjolskog klauna Carla Môa. Sve predstave, sva četiri dana, počinju u 20:00 sati.
 
Kao i ranijih godina Zagreb Clown Festival ima i dio programa koji se održava u prostoru Triko Cirkus Teatra, Vlaška 92, gdje će prvog dana festivala, dakle 9. svibnja, posjetitelji  moći pogledati i izložbu plakata koje godinama za festival ilustrira Marko Dješka.
 
U petak, 10. svibnja, u 22:30, posjetitelji će se moći susresti u razgovoru uživo s četiri velika svjetska klaunska imena - Billom Irwinom, Gardi Hutter, Davidom Shinerom i Johnom Towsenom. Razgovor će se prenositi live na njihovom Youtube kanalu Triko Cirkus Teatar. U subotu, 11. svibnja na programu je prikaz snimke predstave SNOVI HARLEQUINA Ire Seidensteina.

Organizatori zadnji dan festivala najavljuju i koncert iznenađenja, stoga nemojte propustiti zadnju predstavu i zatvaranje festivala.

Tijekom trajanja festivala bit će otvoren CLOWN CAFFE, mjesto susreta umjetnika i publike u Vlaškoj 92.

Program 5. Zagreb Clown Festivala subvencioniran je sredstvima Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te Grada Zagreba.

Kompletni program možete pronaći na stranici Triko Cirkus Teatra.

Ulaznice su dostupne na: www.ulaznice.hr.