natječaj

5. Opuzen Film Festival – poziv

Ustanova Opuzen Film Festival poziva autore da prijave svoje radove za peto izdanje festivala. Festival će se održati u razdoblju od 17. do 22. kolovoza, a filmovi za selekciju, s cjelovitom prijavom, moraju biti poslani najkasnije do 15. lipnja 2015.
 
natječaj

Natječaj za Nagradu Radoslav Putar 2015.

Institut za suvremenu umjetnost Zagreb, u suradnji s Foundation for a Civil Society (New York), Trust for Mutual Understanding (New York) i međunarodnom mrežom YVAA, raspisuje Natječaj za Nagradu Radoslav Putar 2015. Natječaj je otvoren do 25. travnja, za likovne umjetnike do 35 godina starosti.
 
natječaj

Natječaj za Međunarodnu izložbu 18. minijature

Udruga likovnih stvaralaca Zaprešić objavljuje natječaj za Međunarodnu izložbu 18. minijature (Novi Dvori / Vršilnica / Zaprešić). Natječaj je otvoren do 11. svibnja.
 
natječaj, audicija

Audicija za izvedbene umjetnice

Udruga Punkošipak traži jednu žensku izvođačicu za izvedbeni projekt 'Neckar', s iskustvom u pokretu, fizičkom kazalištu, neverbalnom kazalištu i/ili korporalnoj mimi, zbog potrebe zamjene i odlaska na TACT festival u Trstu koji se održava od 7. do 14. lipnja, a planirano je i gostovanje u Casablanci u Maroku od 24. do 28. srpnja. Prijave se primaju do 30. travnja 2015.!
 
natječaj

Natječaj za prijem u članstvo Hrvatskog dizajnerskog društva

Hrvatsko dizajnersko društvo objavljuje natječaj za primanje novih članova. Rok za prijavu je 20. travanja.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Znanstvene, kulturne, obrazovne i umjetničke poltike - europski realiteti

Međunarodni interdisciplinarni znanstveni skup Znanstvene, kulturne, obrazovne i umjetničke politike – europski realiteti (200. obljetnica rođenja Josipa Jurja Strossmayera), održava se od 18. do 19. svibnja 2015. u Osijeku. Poziv na sudjelovanje otvoren je do 20. travnja.
 
natječaj

'SPark: Conservation of Sculpture Parks': poziv za prijavu postera

Međunarodni interdisciplinarni skup 'SPark: Conservation of Sculpture Parks' otvara poziv za prijavu postera. Na taj će način autori čiji prijedlozi usmenih izlaganja nisu prihvaćeni, dobiti priliku da predstave svoje projekte. Poziv je upućen i svima ostalima koji imaju neku zanimljivu temu vezanu uz očuvanje parkova skulptura, a koji su propustili prijaviti usmeno izlaganje. Rok za prijavu je 30. travnja.
 
natječaj

Radionica filmske kritike

Hrvatsko društvo filmskih kritičara, Hrvatski filmski ljetopis, Dani hrvatskog filma i udruga Lanterna Magica pozivaju sve zainteresirane filmofile da se prijave na radionicu Filmske kritike koja će se održati u sklopu 24. izdanja Dana hrvatskog filma. Rok za prijavu je 30. ožujka 2015.   
 
natječaj, nagrada

Natječaj za dodjelu 'Nagrade Vladimir Nazor' za 2014. godinu

Ministarstvo kulture raspisuje natječaj za dodjelu Nagrade Vladimir Nazor za 2014. godinu. Nagrada se dodjeljuje za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma. Prijedlozi se upućuju do 18. travnja 2015.
 
natječaj

Javni poziv za prijavu filmova na 62. Pulski filmski festival

Pulski filmski festival je na svojoj mrežnoj stranici objavio Javni poziv za prijavu filmova u natjecateljskim programima 62. Pulskog filmskog festivala. Uz nove mrežne stranice, festival ima i novi vizualni identitet, a ove se godine održava od 18. do 25. srpnja. Filmovi će se moći prijaviti do 17. travnja, u ponoć.
 
natječaj

Natječaj za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Vijeće za elektroničke medije raspisalo je Javni natječaj 01/15 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – nakladnika radija, neprofitnih pružatelja medijskih usluga televizije i radija iz članka 19. i 79. ZEM-a, neprofitnih pružatelja elektroničkih publikacija, neprofitnih proizvođača audiovizualnih i radijskih programa za 2015. i 2016. godinu.
 
natječaj, audicija

Teatar &TD poziva na audiciju za novi projekt Ivane Müller

Polazišna točka projekta 'O!Glasu' Ivane Müller, a koja će biti predstavljena na ovogodišnjem izdanju Venecijanskog biennala, ideja je 'glasa' u kazališnom kontekstu i šire. Prva faza projekta započinje 11. i 12. travnja i ona je inicijalni susret tijekom kojeg će biti odabrano sedmero sudionika projekta. Pozivaju se plesači, glumci, dramaturzi, teoretičari, glazbenici i svi oni koji imaju želju i iskustvo scenskog izvođenja da se prijave na audiciju do 3. travnja 2015.
 
natječaj

Natječaj za nove produkcije internetskih radova za net.cube 2015.

Centar za dramsku umjetnost otvara natječaj za produciranje internetskih radova i sudjelovanje u net.cube projektu. Natječaj je otvoren do 30. travnja 2015.
 
natječaj

Natječaj za privremenu umjetničku intervenciju u zoni zagrebačkog Tromostovlja

Projekt Ars Publicae raspisuje javni natječaje za privremenu umjetničku intervenciju u zoni zagrebačkog Tromostovlja. Natječaj je otvoren do 16. travnja.
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude u 2015.

Pogon poziva autore i autorice iz Hrvatske (umjetnici/ce, kustosi/ce, arhitekti/ce, dizajneri/ce i druge), koji na inovativan način, kroz svoj praktični, teorijski, istraživački, umjetnički ili interdisciplinarni rad, pristupaju urbanoj problematici da se prijave za tromjesečni rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude. Poziv je otvoren do 27. travnja 2015., a prijave s dokumentacijom primaju se isključivo elektronskom poštom.
 
natječaj, performans

Poziv - Noć performansa 2015.

Pozivaju se umjetnici na sudjelovanje na Noći performansa u okviru festivala Perforacije 2015., u organizaciji udruge Domino, sa zasebnim programima u Rijeci, Splitu i Zagrebu. Na poziv se mogu javiti umjetnici iz Hrvatske i regije. Rok prijave je 15. travnja.
 
natječaj

1. međunarodni simpozij mladih povjesničara umjetnosti - poziv

1. međunarodni simpozij mladih povjesničara umjetnosti održat će se u Splitu, od 8. do 10. svibnja. Pozivaju se studenti društvenih i humanističkih znanosti u Hrvatskoj i inozemstvu na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini, da se prijave na sudjelovanje do 10. travnja.
 
natječaj, obavijest

Produljen natječaj za #tdzg Expo izlaganje/ Tjedan dizajna 2015.

Produžen je rok za prijavu za izlaganje na #tdzg Expo, u sklopu drugog Tjedna dizajna Zagreb, koji se održava od 8. do 16. svibnja, u Laubi. Prijave su  otvorene do subote 21. ožujka.
 
natječaj

Poziv na prijave za prvi projektni workshop 'Vertical Dance'

Otvorene su prijave za prvi projektni workshop 'Vertical Dance', u sklopu EU projekta Mixdoor, pod vodstvom francuskog umjetnika Erica Locomtea, umjetničkog voditelja plesne kompanije Compagnie 9.81. Zainterseirani plesači / -ice mogu se prijaviti do 25. ožujka.
 
natječaj

Natječaj za likovna/grafička rješenja prigodnih poštanskih maraka 2016.

Hrvatska pošta raspisuje javni natječaj za likovna i grafička rješenja prigodnih poštanskih maraka za 2016. godinu. Natječaj je otvoren do 30. lipnja.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na izložbi Žena radnica / Prvomajski Inkubator 2015.

Pozivaju se vizualni umjetnici, dizajneri i autori da se prijave za sudjelovanje na žiriranoj grupnoj izložbi koja će se održati u sklopu festivala Prvomajski inkubatora u svibnju u gradu Krku. Rok za prijavu je 16. travnja.
 
natječaj

Muzej anđela objavio natječaj za kratku priču

Muzej anđela Varaždin raspisuje 4. književni natječaj za kratku priču. Rok za predaju rada je 1. srpnja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Baroque Opera Theatre

Kazalište Baroque Opera Theatre planira organizirati prezentacije baroknog opusa namijenjene litavskoj publici kako bi promoviralo klasičnu operu. Ideja samog projekta je prikupiti do tri (ili više) organizacija iz različitih zemalja koje djeluju u području barokne opere te zajednički organizirati raznolike događaje i predstave: operne produkcije, konferencije i majstorske klase. Prijave su otvorene do 15. travnja 2015.
 
natječaj

6. festival Trsat - poziv

U najstarijem hrvatskom marijanskom svetištu Trsat u Rijeci će se od 11. do 13. lipnja održati 6. festival hrvatskih katoličkih filmova kojega organiziraju Istra film iz Rijeke i Franjevački samostan Trsat. Rok za prijavu i slanje filmova je 30. travnja ove godine.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na salonu crno-bijele fotografije

Foto klub Color Rijeka raspisuje natječaj za sudjelovanje na 3. salonu crno-bijele fotografije, koji se održava 9. travnja, u Muzeju grada Rijeke.
 
natječaj

9. Vukovar Film Festival / Festival podunavskih zemalja - poziv

Discovery d.o.o. raspisao je natječaj za sudjelovanje na 9. Vukovar Film Festivalu, festivalu podunavskih zemalja, koji će se održati od 24. do 29. kolovoza 2015. Filmovi za selekciju, s cjelovitom prijavom, moraju biti poslani najkasnije do 15. srpnja 2015.
 
natječaj, festival

18. FAKI - prijave

18. FAKI – Festival alternativnog kazališnog izričaja, održava se ove godine od 26. do 30. svibnja u prostorima bivše tvornice Medike u Pierottijevoj 11. Tema ovogodišnjeg festivala su DIY kolektivi - niskobudžetni kolektivi koji svoju produkciju vežu uz nezavisne centre, okupirane prostore i skvotove. Prijave su otvorene do 20. travnja 2015.
 
natječaj

Novi književni časopis prima radove

'Underpass', novi online časopis za međunarodnu književnost, prima radove etabliranih i novih pisaca diljem svijeta za svoje inicijalno izdanje. Primaju se kratke priče, djela narativne publicistike i odlomci dužih djela prevedeni na engleski jezik. Početno izdanje planira se za ljeto 2015, a svoje uratke možete poslati najkasnije do 30. travnja, za objavu u tom izdanju.
 
natječaj

Poziv na partnerstvo – Federación Española de Agrupaciones de Folclore (F.E.A.F.)

F.E.A.F. je španjolski savez udruga folklora koji obuhvaća više od 150 udruga koje su svoj rad posvetile očuvanju i zaštiti španjolskih običaja i tradicije, pogotovo tradicijske odjeće, glazbe i plesa. Glavni cilj projekta je očuvanje i zaštita europske nematerijalne kulturne baštine, obuhvaćajući različita područja djelovanja kao što su analiza, istraživanje, distribucija, katalogizacija itd. Prijave su otvorene do 1. kolovoza 2015.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji 'Laval Nugent'

Galerija 'Laval Nugent' objavljuje natječaj za mlade umjetnike ili grupe umjetnika za samostalnu izložbu u Salonu 'Laval Nugent', u okviru godišnjih izložbi predviđenih za 2015. godinu. Natječaj je otvoren do 15. travnja.
 
natječaj

Umjetnički natječaji 9. Vox Feminae Festival na temu Zločinke

Prostor rodne i medijske kulture K-zona otvara dva umjetnička natječaja za nadolazeći 9. Vox Feminae Festival, natječaj za vizualni identitet i umjetnički program Festivala na temu Zločinke. Natječaji su otvoreni do 31. svibnja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Multitrab Productions

Jedna od vodećih neprofitnih kulturnih organizacija u Grčkoj - Multitrab Productions, u okviru programa Europske unije Kreativna Europa (Potprogram Kultura), traži partnere iz europskih i susjednih zemalja. Poziv je otvoren do 7. listopada 2015.
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova HDLU

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje Natječaj za prijem novih članova HDLU. Rok za prijavu je 10. travnja.
 
natječaj

Natječaj za XII. trijenale hrvatskog kiparstva

Gliptoteka HAZU poziva na sudjelovanje na XII. trijenalu hrvatskog kiparstva. Prava sudjelovanja na Trijenalu imaju svi likovni stvaraoci s područja Republike Hrvatske koji su svojim radom, obrazovanjem i podrijetlom vezani uz Hrvatsku. Prijave te predloženi radovi za XII. trijenale hrvatskog kiparstva primaju se od ponedjeljka 1. lipnja do nedjelje 7. lipnja.
 
natječaj

Natječaj za 'Erste fragmente 11'

Erste banka i ove je godine, jedanaesti put zaredom, raspisuje natječaj 'Erste fragmenti' kojim poziva mlade umjetnike do 30 godina te studente akademija likovnih umjetnosti da do 10. travnja prijave svoje radove te osvoje neku od nagrada.
 
natječaj

Poziv na multidisciplinarnu radionicu 'Ne/vidljiva Istra'

Udruge Metamedij iz Pule, Zona iz Poreča te Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva organiziraju radionicu 'Ne /vidljiva Istra', u sklopu međunarodnog projekta 'In/visible cities: Urban Multimedia Festival'. Na multidisciplinarnu radionicu pozivaju se stručnjaci i studenti iz područja dizajna, arhitekture, umjetnosti, povijesti, kulture i turizma, antropologije, novih tehnologija te ostalih društveno-humanističkih područja. Prijave su otvorene do 27. ožujka.
 
natječaj

KSET-ov natječaj za kratke priče

Klub studenata elektrotehnike (KSET) poziva na sudjelovanje u natječaju za izbor najbolje kratke priče. Prijave su otvorene do 9. travnja.
 
natječaj

Natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrada Hrvatskog muzejskog društva

Hrvatsko muzejsko društvo raspisuje javni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrada Hrvatskog muzejskog društva za 2014. godinu. Rok za podnošenje prijedloga je 30 dana od dana objave natječaja.
 
natječaj

VAFI 6 traži volontere

VAFI 6 (Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin) traži volontere, što je idealna prilika za sve koji žele zaviriti u organizaciju jednog festivala. Krajnji rok za prijavu je 23. ožujka, a trajanje festivala je od 21. do 26. travnja 2015. godine.
 
natječaj

2. Studentski etnografski filmski festival - poziv

Koncem svibnja ove godine, u Zadru će se održati drugo izdanje međunarodnog Studentskog etnografskog filmskog festivala, kojeg organiziraju udruga etnologa i antropologa Antropop u suradnji s beogradskom udrugom KSEA. Prijave traju do 14. travnja 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Abbaye aux Dames – la Cité musicale

Cilj projekta je dizajniranje i izgradnja novog prototipa za organiziranje turneje istraživanja glazbe i baštine (Music and Heritage Discovery Tour) u sklopu opatije Abbaye aux Dames – la Cité musicale. Potencijalni partneri su: institucije visokog obrazovanja, kulturna i umjetnička tijela, organizacije specijalizirane za organiziranje turneja za istraživanje glazbe i baštine, tvrtke za odnose s javnošću i marketing u turizmu. Prijave traju do 15. ožujka 2015.
 
natječaj

5. Kobe Bijenale 2015. – prijave

Peto izdanje Kobe Bijenala 2015. održat će se od 19. rujna do 23. studenoga u japanskom gradu Kobe, stoga organizatori pozivaju sve zainteresirane da se prijave na natječaj za sudjelovanje koje se odvija u nekoliko ciklusa.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Znanstveno-stručni skup 'Gjuro Szabo' - poziv na sudjelovanje

Nastavljajući programski serijal znanstveno-stručnih skupova pod nazivom Hrvatski povjesničari umjetnosti, Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske organizira 2015. godine treći skup, posvećen Gjuri Szabi (Novska, 1875. – Zagreb, 1943.) u povodu 140. godišnjice njegovog rođenja. Sažetak prijedloga za izlaganje potrebno je poslati do 31. svibnja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – I.So. – Imprenditorialità Sociale

I.So. – Imprenditorialità Sociale (Social Entrepreneurship) je talijanska udruga koju je 1996. godine osnovala grupa profesionalaca koji se bave rehabilitacijom i obrazovanjem. Vrste aktivnosti koje provode odnose sa na radionice, razmjene djelatnika u kulturi uključujući i rezidencije, promotivne aktivnosti i razvoj publike te interakciju s lokalnom zajednicom s ciljem uključivanja slabije zastupljenih društvenih skupina. Pozivaju se zainteresirani partneri da se prijave do 7. listopada 2015.
 
natječaj

Natječaj za neobjavljenu zbirku pjesama

Zaklada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu raspisuje natječaj za dodjelu nagrade 'Anđelko Novaković', za neobjavljenu zbirku pjesama. Rok za prijavu je 1. rujna.
 
natječaj

Poziv za nove jazz-skladbe

Jazz orkestar HRT-a raspisuje poziv za nove jazz-skladbe koje će biti izvedene na koncertu 6. svibnja u Studiju Zvonimir Bajsić u sezoni Jazz orkestra HRT-a. Rok predaje radova je do 10. travnja 2015.
 
natječaj

Natječaj za književnu nagradu 'Tin Ujević'

Društvo hrvatskih književnika raspisuje natječaj za književnu nagradu 'Tin Ujević'. Rok za prijavu je 1. svibnja.
 
natječaj

VIII. Međunarodni festival video-filmova mladih

Državna akademija slavenske kulture povodom obilježavanja Dana slavenske pismenosti i kulture – projekt 'Slavenske kulture na raskrižju tisućljeća organizira bijenalni međunarodni festival video-filmova mladih koji će se održati u svibnju, 2015. godine u Moskvi.
 
natječaj

3. natječaj 'Zasviraj sa Žujom'

Treći po redu glazbeni natječaj 'Zasviraj sa Žujom' je otvoren! Prijave za natječaj zaprimaju se na internetskoj stranici INmusic festivala do 30. ožujka 2015. godine.
 
natječaj

Natječaj za Mali DOKUart 2015.

Udruga DOKUart iz Bjelovara i Festival dokumentarnog filma DOKUart pozivaju video družine i učenike osnovnih škola u Hrvatskoj da pošalju svoje dokumentarne filmove za program Mali DOKUart koji se održava po osmi put od 3. do 9. listopada. Krajnji rok za slanje radova je 15. lipnja 2015.
 
natječaj

/’fu:bar/ poziv za izlaganje glitch umjetnosti

Siva Galerija objavljuje poziv za izlaganje glitch umjetnosti na izložbi /’fu:bar/. Prijave su otvorene od do 23. travnja, na međunarodnom online obrascu.
 
natječaj

Poziv za prijave na Festival dječjeg kazališta 'Maslačak' 2015.

Dom kulture Kristalna kocka vedrine Gradsko kazalište Sisak otvorio je poziv za prijavu na Međunarodni festival dječjeg kazališta 'Maslačak' koji će se ove godine odvijati od 11. do 16. svibnja. Prijave traju do 31. ožujka 2015.
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencijalni boravak u Frankfurtu – poziv

Art radionica Lazareti poziva sve zainteresirane autore i autorice iz Hrvatske koji se bave svim vidovima suvremenih umjetnosti (slikarstvo, skulptura, instalacija, performans, multimedijalni i interdisciplinarni projekti, istraživački rad) da se prijave za tromjesečni rezidencijalni boravak u Kulturbunker Frankfurt. Natječaj je otvoren do 3. travnja.
 
natječaj, izložba

Foto natječaj - Knjiga svaki dan

Napravite fotografski portret osobe koja čita i sudjelujte u foto natječaju 'Knjiga svaki dan' Gradske knjižnice i čitaonice Požega koji je otvoren od 5. ožujka do 1. travnja 2015. godine.
 
natječaj, radionica, kolonija

Otvoren je poziv za Game Noir radionicu

Game Noir,  trodnevna radionica za razvijanje videoigre/aplikacije s krimi temom, održava se od 1. do 3. svibnja, u sklopu Noir Festivala. Za sudjelovanje u radionici zainteresirani polaznici trebaju do 13. ožujka poslati kratku biografiju, uključujući podatke o kontaktu, te kratak opis svojega koncepta/ideje za noir videoigru/aplikaciju.
 
natječaj

Natječaj za najbolju kratku priču / metaFORA 2015.

Još 15 dana preostalo je do zaključenja Natječaja za najbolju kratku priču putopisnog žanra metaFORA 2015. - Bez granica.
 
natječaj

2. revija hrvatskih kratkih filmova i Croatian Short Pitch - prijave

U tijeku su prijave za drugo izdanje Revije hrvatskih kratkih filmova 'Kratki na brzinu', koja će se održati u Svetom Ivanu Zelini od 7. do 10. svibnja ove godine. Prijave za sve programe Revije traju do 30. ožujka 2015.
 
smotra, revija, natječaj, izložba

PQ - Nagrada za najbolju publikaciju u području scenografije

Izdavači i autori koji se bave kazalištem i scenografijom  mogu se prijaviti za 'Nagrada za najbolju publikaciju iz područja scenografije' koju dodjeljuje Praški kvadrijenale.
 
natječaj, izložba, nagrada

Fotografski natječaj PhotoCITY

Petu godinu zaredom, lovrečki KAF priprema međunarodni fotografski natječaj pod 'kodnim' imenom PhotoCITY, a rok prijave je 22.3.2015.
 
natječaj

Javni poziv za ugovaranje novinarskih radova u neprofitnim medijima

Ministarstvo kulture objavljuje Javni poziv za ugovaranje novinarskih radova u neprofitnim medijima. Bespovratna sredstva putem ovog Javnog poziva dodjeljuju se neprofitnim medijima s općim ciljem omogućavanja dodatnog angažmana novinarki i novinara koji nisu u radnom odnosu i dubinskog istraživanja tema od javnog interesa. Rok za slanje je 26. ožujka.
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje na 7. zagorskom likovnom salonu

Galerija grada Krapine poziva na sudjelovanje na 7. zagorskom likovnom  salonu u selekciji slikarstvo, kiparstvo, grafika, fotografija, video i ostali vidovi likovnog izražavanja. Poziv je otvoren do 17. ožujka.
 
natječaj

Umjetnost igre - poziv

U tijeku su prijave za projekt 'Umjetnost igre', natjecanje u organizaciji Muzeja suvremene umjetnosti i Machina centra game dizajna. Natjecanje je namijenjeno svima koji su zainteresirani za gaming industriju i koji se žele okušati u izradi vlastite video igre. Rrok prijave je 6. ožujka.
 
natječaj, festival

Predstavljen Karlovačko RockOff festival novog zvuka

Nakon uspješne prve sezone RockOff festivala novog zvuka, najmlađa manifestacija Hrvatskog društva skladatelja u svoje drugo izdanje ulazi s novim imenom: Karlovačko RockOff. Prijave za sudjelovanje na festivalu otvorene su do 30. ožujka 2015.
 
natječaj

Poziv na partnerstvo – Norwich Heritage Economic and Regeneration Trust (HEART)

Organizacija Norwich Heritage Economic and Regeneration Trust ima veliko iskustvo s europskim projektima, interpretacijom baštine, kulturnim turizmom i kulturnim inovacijama u području baštine. Godine 2014. bili su dobitnici nagrade EU za baštinu Europa Nostra. Traže se hrvatski partneri za projekt 'Podzemna baština: digitalne inovacije, kreativnost i izvedbe u podzemnoj Europi', rok za prijave je 7. listopada 2015.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup, poziv za prijedloge

Prijave za konferenciju „Od državne umjetnosti do kreativnih industrija/Transformacija rodnih, političkih i religijskih narativa“

Prijave za konferenciju „Od državne umjetnosti do kreativnih industrija/Transformacija rodnih, političkih i religijskih narativa“ koja će se održati u Zagrebu od 20-22.3.2015. u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika, otvorene su do 5.3.2015.
 
natječaj, poziv za podnošenje

Realise - poziv za prijavu umjetničkih radova

Poziv za prijavu umjetničkih radova u sklopu projekta Realise otvoren je do 5.4.2015. Odabrani video radovi biti će predstavljeni izložbom u sklopu 56. Venecijanskog bijenala.
 
natječaj, radionica, kolonija

Besplatna radionica asertivnosti za mlade

Besplatna radionica asertivnosti namijenjena je mladima između 15 i 30 godina, a ima za cilj educirati mlade kako se zauzeti za sebe i svoja prava, na miran i nekonfliktan način.
 
smotra, revija, natječaj

Otvorene prijave za 12. susrete plesnih grupa

Centar za kulturu Trešnjevka ove godine organizira 12. susrete plesnih grupa, a prijave su otvorene do 12. ožujka.
 
natječaj

Međunarodni filmski festival Kino - Otok Izola Cinema traži volontere

Festivalski tim u potrazi je za 15 volontera na internacionalnoj razini od čega je pet mjesta rezervirano za one koji dolaze iz Hrvatske. Radit će na organizaciji i izvedbi samog festivala, a uvjet je da nisu mlađi od 18 niti stariji od 30 godina. Rok za prijavu koja mora sadržavati motivacijsko pismo i CV je 28. veljače, a rad na festivalu trajat će pet tjedana.
 
natječaj, rezidencijalni program

18. FAKI / Festival alternativnog kazališnog - prijave za rezidencije

18. FAKI - Festival alternativnog kazališnog izričaja, održava se od 26. do 30. svibnja, u prostorima bivše tvornice Medika. Pozivaju se svi samostalni autore, izvođači, kao i kolektivi da se prijave za rezidencijalni boravak na 18. FAKI-ju posvećen DIY kolektivima, bez ograničenja na rod, žanr i karakter djela, ali ipak s posebnim interesom za site-specific projekte. Rok za prijavu je 1. travnja.
 
natječaj

7. Splitgraphic bijenale 2015 - natječaj

Splitgraphic bijenale objavljuje natječaj za prijavu na 7. Splitgraphic bijenale. Natječaj je otvoren za prijavu za online izložbu i  skupnu međunarodnu izložbu koja će se održati tijekom listopada u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu. Rok za prijavu jest 1. kolovoz.
 
natječaj

Poziv za mlade blogere

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva raspisala je  Poziv za mlade blogere u kampanji za sprječavanje govora mržnje na internetu temeljem kojeg će odabrati do 10 mladih blogera/-ica između 18 i 30 godina. Rok za prijavu je 18. ožujka.
 
natječaj, radionica, kolonija

Drugi kadar - prijave za umjetničke fotografske radionice

Radionica u trajanju od tri mjeseca održavat će se svakog ponedjeljka od 6.4.2015. godine od 18 do 21 sat u književnom klubu BOOKSA, a rok prijave je 30.3.2015.
 
natječaj

11. ČAnsonfest - natječaj

Udruga Kanat – Kastav objavljuje natječaj za skladbe koje će biti izvedene na 11. festivalu čakavske šansone Čansonfest – Kastav 2015. Natječaj je otvoren do 30. travnja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Fundación Mainel

Zaklada Mainel (Fundación Mainel ) je od 1990. g. aktivna u poticanju kulturnog razvoja među mladim umjetnicima i publikom. Područja djelovanja Zaklade su: vizualna umjetnost, kulturni menadžment, društvena uključenost, korištenje informacijske i komunikacijske tehnologije u umjetnosti, uključivanje mladih u kulturu. Rok za prijave je 1. listopada 2015.
 
natječaj

Natječaj za dodjelu godišnjih nagrada HDS-a za 2014. godinu

Predsjedništvo Hrvatskog društva skladatelja objavljuje Natječaj za dodjelu godišnjih nagrada za 2014. godinu. Rok za podnošenje potpunih prijava je 3. travnja 2015. godine.
 
natječaj

Literarno - likovno - filmski natječaj 'Kaštelanske štorije'

U povodu Dana Grada Kaštela, Gradska knjižnica Kaštela raspisuje Literarno - likovno - filmski natječaj na temu Kaštela pod naslovom 'Kaštelanske štorije'. Natječaj je otvoren do 21. veljače 2015. godine, a u istome mogu sudjelovati državljani Republike Hrvatske - djeca i odrasli.
 
natječaj, radionica, kolonija, poziv za upis

Blankove filmske radionice

Udruga Blank filmski inkubator iz Zagreba organizira u ožujku filmske radionice. Radionica eksperimentalnog filma i radionica za umirovljenike su besplatne.
 
natječaj

Natječaj za kratku ljubavnu priču 'Moje drago serce'

Međunarodni natječaj za kratku ljubavnu priču "Moje drago serce" otvoren je do 14.3.2015. Autori tri najbolje priče dobiti će nagradu 'Stjepko Težak' koja se sastoji od plakete i novčanog iznosa.
 
natječaj

Natječaj Latvijskog književnog centra: potpora za prijevod latvijske literature

Natječaj Latvijskog književnog centra kojim se omogućavaju potpore stranim izdavačima koji objavljuju latvijsku književnost dio je programa pod nazivom Latvijska književnost u svijetu, a prijaviti se mogu sve nakladničke kuće u navedenim rokovima: 1. ožujka, 1. lipnja, 1. rujna i 1. studenog ove godine. 
 
natječaj

Javni poziv za podnošenje ponuda za otkup knjiga i časopisa za narodne knjižnice u 2015.

Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv za podnošenje ponuda za otkup knjiga i časopisa za narodne knjižnice u 2015. Prijave se primaju do 14. studenoga 2015. godine.
 
natječaj

Natječaj za 12. Međunarodni Etno film festival Srce Slavonije

U okviru 6. manifestacije Đakovački rezovi u gradu Đakovu od 18. do 20. lipnja 2015. godine organizira se 12. Međunarodni Etno film festival – Srce Slavonije. U tijeku su prijave filmova na festival. Trajanje i tehnika snimanja nisu zadani. Natječaj je otvoren do 1. svibnja 2015. godine. 
 
natječaj

Poziv na prijavu za edukacijske programe - VisuaLab / EduSplash

Multimedijska platforma za edukaciju i razvoj - VisuaLab / EduSplash objavila je poziv za uključenje u edukacijske programe u sklopu kojih će polaznici steći teorijska znanja i praktična iskustva u području audio-vizualnih umjetnosti, procesa stvaranja, provedbe, produkcije te naposljetku organizacije i provedbe događanja (koncerata, kazališnih predstava, perfomansa, festivala i sl.). Prijave traju do 10. ožujka 2015.
 
natječaj

4. Zagreb Tourfilm Festival – prijave

4. Zagreb Tourfilm Festival - međunarodni festival posvećen turističkom filmu, ove se godine održava od 3. do 5. lipnja u Zagrebu, a rok za prijavu filmova je 15. ožujak 2015. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Knowledge Industry Group

Konzultantsko poduzeće Knowledge Industry Group, između ostalog specijalizirano i za savjetovanje u području kulture i promocije umjetnosti i kulture, poziva na partnerstvo. Glavna ideja projekta je promocija kulturne baštine povezane s Bitkom kod Lepanta (1571. g.). Rok za prijave je 7. listopad 2015.
 
natječaj

Natječaj za pjesme na čakavštini

Gradska knjižnica Poreč poziva pjesnike da pošalju svoje nove, neobjavljene pjesme na čakavštini (najviše tri), najkasnije do 16. ožujka 2015. godine, između kojih će stručni izbornik odabrati one koje će se tiskati u zbirci pjesama 'XXII. Verši na šterni'. 
 
natječaj

5. foto dani mladih u Karlovcu - prijave

Udruga za medijsko stvaralaštvo i kulturne aktivnosti 'Izvan fokusa' organizira jubilarno peto izdanje Foto dana mladih, od 7. do 10. svibnja 2015., a ove je godine domaćin Karlovac. Prijave su otvorene do 10. ožujka!
 
natječaj

Volontiranje na 7. ETNOFILm festivalu u Rovinju

ETNOFILm – sedmi međunarodni festival etnografskog filma poziva volontere na sudjelovanje u organizaciji festivala koji će se od 23. do 25. travnja 2015. godine održati u Rovinju. Rok za prijavu je 25. veljače 2015. godine.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Perf4All Platform

Pokretač inicijative za stvaranje platforme je Fakultet za vizualnu umjetnost u grčkom gradu Florina. Kroz platformu bi se promovirala izvedbena umjetnost u Europi, doprinijelo bi se mobilnosti, obrazovanju i profesionalnom razvoju izvedbenih umjetnika te jačanju publike. Potencijalni partneri su kulturne institucije, sveučilišta ili nevladine organizacije koje djeluju u području izvedbene umjetnosti. Prijave se primaju do 25. veljače 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – ARJÉ

ARJÉ je organizacija specijalizirana za kulturnu promociju i društvene inovacije s iskustvom dužim od 15 godina s oko 1.800 kulturnih projekata. Pruža i obuku u području kulture za više od 15.000 sudionika. Cilj organizacije je stvaranje platforme za promociju mladih talenata u području klasične glazbe na europskoj i svjetskoj razini. Prijave se primaju do 25. veljače 2015.
 
natječaj

Poziv na natječaj za izradu umjetničkog rješenja

Grad Knin, u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika, raspisuje javni likovni natječaj za izradu umjetničkog rješenja spomenika dr. Franji Tuđmanu na lokaciji ispred zgrade Gradske uprave Grada Knina. Rok predaje natječajnih radova je 19. ožujka 2015., do 16 sati.
 
natječaj

Program Europske unije Kreativna Europa – Natječaj za kulturne studije slučaja

U sklopu projekta Kultura za gradove i regije koji se financira iz programa EU Kreativna Europa, otvoren je novi natječaj za studije slučaja koji se fokusira na primjerima uspješnih kulturnih inicijativa koje su doprinijele lokalnom razvoju gradova i regija Europe. Projekt je namijenjen gradskim i regionalnim upravama iz zemalja koje sudjeluju u programu EU Kreativna Europa. Rok za predaju dokumentacije je 20. veljače 2015.
 
natječaj

20. filmska revija mladeži i 8. Four River Film Festival – prijave

20. filmska revija mladeži, nacionalna revija te 8. Four River Film Festival, međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu, ove se godine održavaju od 23. do 27. lipnja u Karlovcu u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac. Rok za prijavu na Reviju je 1. ožujka 2015. (Produženo do 15. ožujka!)
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – The Association of Polish-Czech-Slovak Solidarity

The Association of Polish-Czech-Slovak Solidarity od 1980. godine redovito organizira međunarodni kazališni festival Without borders. Partneri pozvani na partnerstvo će biti zaduženi za promociju u vlastitoj zemlji i potragu za lokalnim glazbenim, kazališnim ili plesnim skupinama. Rok za prijave je 25. veljače 2015.
 
natječaj

Drava Art Biennale 2015. – poziv

Muzej grada Koprivnice, u partnerstvu sa Centrom za suvremenu umjetnost iz Celja, raspisuje otvoreni natječaj za prijavu radova na ovogodišnji Drava Art Biennale. Riječ je o projektu koji u fokus stavlja problematiku vode kroz različite fokuse – ove godine glavna tema vezuje se uz privatizaciju vode, a nastoji okupiti i promovirati mlade umjetnike/ce do 35 godina. Rok za prijavu radova je 30. travnja 2015.
 
natječaj

Natječaj 34. Recitala 'Dragutin Domjanić'

Pučko otvoreno učilište Sv. Ivan Zelina objavljuje Natječaj 34. Recitala suvremenoga kajkavskog pjesništva 'Dragutin Domjanić' - Sv. Ivan Zelina 2015. Prijave se primaju do 15. ožujka o.g. 
 
natječaj

Poziv za izradu vizualnog identiteta grada Osijeka kandidata za EPK 2020

Objavljen je Javni poziv za izradu vizualnog identiteta grada Osijeka kandidata za Europsku prijestolnicu kulture 2020. Radovi se prijavljuju do 20. veljače 2015. godine. 
 
natječaj

Javni poziv Hrvatskog sabora kulture

U 2015. godini, Hrvatski sabor kulture organizira više manifestacija od državnog značaja na koje poziva sve zainteresirane kulturno umjetničke udruge i pojedince da izbore pravo sudjelovanja.
 
natječaj

XIX. natječaj Laurus nobilis

Gradska knjižnica Poreč objavljuje XIX. literarni natječaj 'Nagrada Laurus nobilis', za izvorno prozno djelo; kratku priču, humoresku, kozeriju, pjesmu u prozi, putopis, biografski zapis, esej i slično. Pravo sudjelovanja u natječaju imaju svi učenici od V. do VIII. razreda osnovnih škola i svi učenici srednjih škola s prebivalištem na području Poreštine.
 
natječaj

Natječaj za književnu nagradu 'Anto Gardaš'

Društvo hrvatskih književnika (DHK) i Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski DHK raspisuju natječaj za godišnju književnu nagradu 'Anto Gardaš', a natjecati se mogu nakladnici i autori prvih izdanja romana ili zbirki pripovijedaka za djecu i mladež, objavljenih u 2014. godini na hrvatskom književnom jeziku. Rok za prijavu je 15. ožujka.
 

   Ispiši stranicu

http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu