natječaj

Slovenski maraton kratkih filmova 'Muvit/6x60' otvoren i za filmaše iz Hrvatske

Filmski maraton kratkih filmova 'Muvit/6x60', koji se održava treću godinu zaredom, postao je tradicionalno okupljalište filmaša u Sloveniji, a dani kreativnosti održat će se od 23. do 26. kolovoza u Novom mestu. Ove godine organizator na sudjelovanje poziva i sve hrvatske ljubitelje kratkog filma; prijave za sudjelovanje već su otvorene. Prijave će se primati do popunjavanja svih mjesta, odnosno do 8. kolovoza 2016.
 
natječaj

Natječaj za priče o Barceloni, Kataloniji i Španjolskoj

Društvo za znanstvenu fantastiku SFera iz Zagreba priprema još jedno specijalno izdanje svog glasila  Parsek (http://parsek.sfera.hr/) na engleskom jeziku, koje će se distribuirati na ovogodišnjem Euroconu (europskoj SF konvenciji) u Barceloni. Pozivaju se svi pisci koji se žele predstaviti međunarodnoj publici da pošalju svoje priče.
 
 
natječaj, poziv za podnošenje

Otvoreni poziv za radove autora na temu 'Rad' časopisa Zent

Regionalni časopis Zent raspisuje otvoreni poziv za prijem radova autora različitih disciplina na temu 'Rad' koji će biti sastavni dio drugog tiskanog izdanja časopisa. Rok prijave je 15. kolovoza.
 
natječaj

Poziv za nove skladbe za Jazz orkestar HRT-a

Hrvatska radiotelevizija - RJ Glazba HRT-a - Jazz orkestar HRT-a raspisuju Poziv za nove skladbe koje će biti izvedene na koncertu 7. prosinca 2016. u Dvorani Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti u sezoni Jazz orkestra HRT-a pod ravnanjem Andreasa Marinella. Rok predaje radova je do 15. rujna 2016.
 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Coopculture

CoopCulture je organizacija iz područja kulture i baštine u Italiji koja preispituje mogućnosti povezivanja kulturne baštine, lokalne ekonomije i turizma. S ciljem da se približi raznolikoj publici umjetnost, CoopCulture razvija primjere prakse (koristeći različite metode i jezike) koji se oslanjaju na nove tehnologije i posvećuju posebnu pažnju lokalnom stanovništvu, mladima, djeci, starijima i imigrantskoj zajednici. Potencijalni partneri na projektu mogu se javiti do 5. listopada 2016.
 
natječaj, radionica, kolonija

Poziv na Dunavsku scenarističku radionicu 2016.

10. Vukovar Film Festival poziva scenariste da se prijave za sudjelovanje u Dunavskoj scenarističkoj radionici od 22. do 27. kolovoza. Prijave se primaju do 10. kolovoza 2016.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u 2017.

Izložbeni salon Izidor Kršnjavi poziva umjetnike i kustose da se prijave na natječaj za izlaganje u 2017. godini. Prijave se primaju do 8. kolovoza.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje - Alter Ego 2016

Međunarodni umjetnički forum 'Alter Ego' koji organizira teatarski laboratorij 'Alma Alter', održat će se od 24. do 28. listopada u Sofiji. Forum će otvoriti prostor umjetnicima čije kreativne potrage leže u polju alternativnog teatra.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Consorcio para el Desarrollo de la Vega-Sierra Elvira

Glavni cilj ovog projekta jest stvoriti Europsku mrežu kulturne i prirodne baštine koja je koristila europskim umjetnicima za stvaranje umjetničkih djela i ostale kreativne aktivnosti. Bolje razumijevanje odnosa između umjetnika i urbanog ili prirodnog krajolika u kojem je stvarao pomoći će u produbljivanju dosadašnjih znanja o radu europskih umjetnika. Prijave potencijalnih partnera na projektu traju do 1. listopada 2016.
 
natječaj

Nagrada za mlade umjetnice / ke Red Carpet Croatia 2016.

Hrvatski muzej turizma i Red Carpet raspisuju natječaj 'Nagrada za mlade umjetnice/ke Red Carpet Croatia 2016'. Rok za prijavu je 31. srpnja.
 
natječaj

Znanstveno-književni skup 'Preko granica: opresija i imperativ solidarnost'

Centar za ženske studije Zagreb, u suradnji s Odsjekom za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu objavljuje Poziv za sudjelovanje na znanstveno-književnom skupu s međunarodnim sudjelovanjem ' Preko granica: opresija i imperativ solidarnosti'. Rok za prijavu je 15. rujna.
 
natječaj

Otvorene prijave za 48. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva

Jednom godišnje na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva okupljaju se autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije. Rok prijave filmova je do 10. listopada 2016.!
 
natječaj

Međunarodno skladateljsko natjecanje – Europska prijestolnica kulture Wrolclaw 2016.

Muzička akademija Karol Lipiński u Wroclawu, Poljska objavila je poziv za prijave na natječaj Međunarodnog skladateljskog natjecanja Europske prijestolnice kulture Wrolclaw 2016. Rok za prijave je 21. studenoga 2016.
 
natječaj, festival

7. festival kratkog filma Balkans Beyond Borders

7. festival kratkog filma Balkans Beyond Borders, koji će se odražti u Sofiji u studenom ove godine, poziva mlade umjetnike da prijave svoje filmove do 20. srpnja.
 
natječaj

Ciklus mladih glazbenika mo. Vinko Lesić 2016./2017. | Poziv

Glazbena mladež Split raspisuje natječaj za sudjelovanje u Ciklusu mladih glazbenika mo. Vinko Lesić u sezoni 2016./2017. Na Natječaj se mogu prijaviti solisti i komorni ansambli, državljani Republike Hrvatske, koji do 1. srpnja 2017. godine neće navršiti 30 godina (muški solo pjevači 32 godine). Rok za prijave je 15. rujna 2016. 
 
natječaj

Natječaj za Međunarodni festival šansone Chansonfest 2016

Umjetnička organizacija Chansonfest objavljuje natječaj za nove skladbe koje će biti izvedene na Međunarodnom festivalu šansone Chansonfest 2016. Rok predaje radova je 20. rujna 2016.
 
natječaj

Javni natječaj za idejno rješenje nove zagrebačke česme/pumpe

Projekt Ars Publicae, Udruge za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja, u okviru ovogodišnjeg programa 'Voda i javni prostor' raspisuje javni natječaj za idejno rješenje nove zagrebačke česme/pumpe. Natječaj je otvoren do 25. rujna.
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj za književnu nagradu 'Zvonko'

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade (HDKDM) raspisuje natječaj za književnu nagradu 'Zvonko'. Nagrada se dodjeljuje za najbolji neobjavljeni rukopis za djecu i mlade, a obim djela ne smije prelaziti 70 kartica teksta. Rok za prijavu je 29. kolovoza.
 
natječaj

Natječaj za nove skladbe namijenjene koncertantnim tamburaškim orkestrima

Hrvatski tamburaški savez u Osijeku raspisuje natječaj za nove skladbe namijenjene koncertantnim tamburaškim orkestrima. Natječaj je otvoren do 20. prosinca 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Beletrina Academic Press, Slovenija

Beletrina Academic Press, u suradnji s UGM Maribor Art Gallery traži partnere u području vizualnih umjetnosti za natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa na projektu pod nazivom 'Draw the Line: European Artists against Hate Speech'. Prijave su otvorene do 1. listopada 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - Fundacja Nowoczesna Polska, Poljska

The Modern Poland Foundation želi biti partner na projektima iz programa Kreativna Europa koji mogu biti interdisciplinarni ili festivali ili projekti koji razvijaju publiku, a u područjima kulturne baštine i književnosti. Prijave potencijalnih partnera traju do 1. listopada 2016.
 
natječaj, radionica, kolonija

Objavljen natječaj za međunarodnu radionicu animiranog filma na Visu

Zagreb film po 7. put za redom organizira međunarodnu radionicu animiranih filmova koja će se ove godine održati u Komiži na otoku Visu od 22. do 26. rujna. Ovogodišnju radionicu vodit će Ed Hooks, svjetski priznati stručnjak specijaliziran za vođenje radionica Glume za animatore. Prijave se primaju do 1. rujna 2016.
 
natječaj

Međunarodni natječaj za kratku prozu, poeziju, fotografiju, ilustraciju i sliku insipiriranu Učkom

Udruga za promicanje kulturnog stvaralaštva Tinta 910 iz Rijeke objavljuje međunarodni književno-likovni i fotografski natječaj na kojem mogu sudjelovati i amateri i profesionalci. Tema natječaja je Učka, a rok prijave 8. kolovoza.
 
natječaj

Brooks International Fellowships 2017

Tate Modern i Delfina Foundation pozivaju na prijavu za Brooks International Fellowship Programme 2017. Program uključuje potpuno stipnedirani, tromjesečni rad u Tate Modern. Prijaviti se mogu kustosi, istraživači, povjesničari umjetnosti ili drugi muzejski profesionalaci. Rok prijave je 12.7. , a program započinje u siječnu 2017.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Legalna Muzyka

Udruga Stowarzyszenie Legalna Muzyka je poljska nevladina organizacija koja organizira koncerte, festivale i kulturna događanja. Od 2012. godine imaju iskustvo organizacije i produkcije Soundrive Festivala, najvećeg festivala alternativne glazbe u regiji Pomerania koji se održava u industrijsko-baštinskom kompleksu brodogradilišta Gdansk. Udruga poziva na partnerstvo sve plesne skupine, nevladine organizacije, institute, udruge i sl. koje surađuju u području multimedije, plesa, vizualnih umjetnosti i glazbe. Poziv je otvoren do 15. srpnja 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Circostrada - European Network for Circus and Street Arts

Circostrada je europska mreža cirkuske i ulične umjetnosti koja poziva partnere iz Europe ali i šire da se uključe u mrežu koja se planira prijaviti na program Kreativna Europa, natječajne potkategorije: Mreže. Poziv je otvoren za različite profile organizacija, kao što su: izvedbeni prostori, festivali, rezidencijalne institucije, razvojne agencije, pružatelji informacija i usluga te druge mreže, a otvoren je do 5. listopada 2016.
 
natječaj

Natječaj za kratku priču - satiru Slavko Kolar 2016.

Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma i Organizacijski odbor manifestacije Slavko Kolar – književni dani raspisuje Natječaj za kratku priču – satiru. Rok za prijavu je 30. rujna.
 
natječaj

Photocity 2016 - Boje Istre

Šestu godinu zaredom, lovrečki foto-klub KAF organizira natječaj na temu 'Boje Istre'. Rok za prijavu je 29. srpnja.
 
natječaj

Raspisan deveti tportalov natječaj za najbolji hrvatski roman

Devetu godinu zaredom tportal.hr raspisao je natječaj za najbolji hrvatski roman, a dobitniku ili dobitnici književne nagrade roman@tportal.hr pripast će 50 tisuća kuna. Natječaj traje do 15. srpnja, a u konkurenciju ulaze romani izdani u prošloj kalendarskoj godini kod izdavača registriranih u Hrvatskoj.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Lebork, Poljska

Muzej Lebork otvoren je za partnerstvo i sudjelovanje u projektima koji će im biti prilika za rad u međunarodnom okruženju s ciljem razmjene iskustava u području kulture. Muzej traži partnere na projektima koji se bave kulturnom baštinom, interpretacijom, te različitim publikama olakšavaju pristup kulturi. Poziv za prijave otvoren je do 5. listopada 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Saint-Omer, Francuska

Espace 36 je projekt europske kulturne suradnje u sklopu programa Kreativna Europa potprogram Kultura koji traži partnere, primarno iz Istočnih zemalja ('new european countries') koje se bave strukturom suvremene umjetnosti i pomoći izbjeglicama te su u mogućnosti organizirati i ugostiti umjetnike u rezidencije, radionice i izložbe. Također, potencijalni partneri trebaju biti u mogućnosti ostvariti odnose s izbjeglicama adolescentima. Rok za prijavu je 5. listopada 2016.
 
natječaj

Galerija Koprivnica - natječaj za izlaganje u 2017.

Muzej grada Koprivnice poziva kustose, vizualne, novomedijske i performativne umjetnike i umjetničke grupe na sudjelovanje u natječaju za prijedlog autorske koncepcije na području umjetnosti koji bi se održali u Galeriji Koprivnica tijekom 2017. godine. Rok za prijavu je 15. srpnja.
 
natječaj, djeca, mladi

IV. likovni natječaj za djecu - Lutka, maska, PIF

49. Međunarodni festival kazališta lutaka PIF, koji se održava u Zagrebu, od 13. do 18. rujna, poziva djecu od 3 do 14 godina na IV. likovni natječaj za djecu - Lutka, maska, PIF. Natječaj je otvoren do 11. srpnja.
 
natječaj

Zagreb Film Festival - natječaj za prijavu filmova

Otvoren je natječaj za prijavu filmova za natjecateljski program Zagreb Film Festivala. Rok za prijave je 25. kolovoz za međunarodnu konkurenciju, odnosno 26. rujan za filmove koji se prijavljuju u program Kockice.
 
natječaj

Otvoren natječaj za Ekstravagantna tijela i Ljetnu školu na Čiovu

Kontejner | biro suvremene umjetničke prakse poziva na prijavu natječaj za četvrti međunarodni festival Ekstravagantna tijela: Zločin i kazna i Ljetnu školu na Čiovu posvećenu bio-artu. Prijave su otvorene do 15. srpnja.
 
natječaj

Postani heroj ulica Špancirfesta

Špancirfest je ove godine odlučio svoj natječaj 'Postani heroj ulica', do sada namijenjen isključivo glazbenicima, otvoriti i svim ostalim izvođačima i umjetnicima. Natječaj je otvoren do ponoći, 8. srpnja.
 
natječaj

Galerijski centar Varaždin - natječaj za izlaganje u 2017.

Galerijski centar Varaždin objavljuje natječaj za izlaganje u 2017.godini. Na natječaj se mogu javiti likovni umjetnici, grupa umjetnika ili kustosi sa autorskom koncepcijom. Rok za prijavu je 1. kolovoza.
 
natječaj

Raspisan Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za 2017. godinu

Ministarstvo kulture raspisalo je Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2017. godinu. Poziv je otvoren do 26. kolovoza 2016. godine.
 
natječaj

Natječaj za financiranje prijevoda drama na strane jezike

Portal Drame.hr objavljuje natječaj za financiranje prijevoda drama na strane jezike. Natječaj je otvoren do 1. rujna, a u selekciju ulaze tekstovi pristigli na portal od prošlog natječaja do navedenog roka.
 
natječaj

Nagrada Janko Polić Kamov 2016. za najbolje književno djelo

Hrvatsko društvo pisaca objavljuje natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov 2016. za najbolje književno djelo (poezija, proza, drama). Rok za prijavu je 11. srpnja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - Stenk Projekt, Mađarska

Stenk Projekt traži partnera za suradnju na natječaju za manje projekte suradnje u programu Kreativna Europa. Stenk Projekt želi surađivati s tvrtkama i lokalnim vlastima koji se bave glazbom ili organizacijom događanja. Rok za prijavu je 5. listopada.
 
natječaj

Foto natječaj 'Kreativan pejzaž'

Udruga za poticanje kreativnog izražavanja Perspektiva mladih iz Varaždina i fotografska udruga Fotogard iz Zagreba objavljuju natječaj na temu 'Kreativni pejzaž'. Natječaj je otvoren do 23. rujna.
 
natječaj, rezidencijalni program

Motel Trogir: Istok je zapadno od zapada - poziv

Bijenale mladih umjetnika Europe i Mediterana (BJCEM) i Slobodne veze, udruga za suvremene umjetničke prakse, objavljuju međunarodni poziv umjetnicima i umjetnicama do 35 godina starosti, za sudjelovanje na kratkotrajnoj umjetničkoj rezidenciji/studijskom putovanju u Split i Trogir, u rujnu 2016., u okviru suradničkog projekta Motel Trogir: 'Istok je zapadno od zapada'. Rok za prijavu je 24. srpnja.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje glitch umjetnosti

Otvoren je poziv umjetnicima za izlaganje radova u glitch tehnici. Prijave su otvorene do 1. rujna, a izložba radova će se održati tijekom rujna u Galeriji Siva u Zagrebu.
 
natječaj

Gangplank - natječaj

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci poziva vizualne i multimedijalne umjetnike i umjetnice: koreografe i režisere, dramaturge, filozofe, teoretičare, glazbenike, plesače, glumce, tehničare rasvjete, tona i videa na sudjelovanje u riječkoj sesiji berlinskog kolektiva Gangplank, koja će se održati, od 28. lipnja do 9. srpnja, u Galeriji SKC.
 
natječaj

Scena 'Gorica' i Kazalište Moruzgva - natječaj za novi dramski tekst

Gradsko kazalište Scena 'Gorica' i Kazalište Moruzgva objavljuju javni poziv za novi dramski tekst, nezaboravnu i duhovitu komediju o današnjem hrvatskom društvu, čija je praizvedba planirana za listopad 2017. godine. Natječaj je otvoren do 1. studenoga.
 
natječaj

Natječaj za književnu nagradu 'Zvane Črnja'

Društvo hrvatskih književnika Zagreb i Istarski ogranak DHK Pula raspisuju natječaj za književnu nagradu 'Zvane Črnja'. Rok za prijavu je 20. rujna.
 
natječaj

Natječaj za izložbe i projekte u Galeriji Studio-21 za 2017.

Galerija Studio- 21 iz Splita, objavljuje natječaj za samostalne izložbe i grupne projekte u 2017. godini. Natječaj je otvoren do 15.srpnja.
 
natječaj

Javni poziv za prijavu tekstova i dodjelu nagrada 'Mali Marulić'

Gradsko kazalište lutaka Split, organizator Festivala hrvatske drame za djecu 'Mali Marulić' poziva pisce da prijave svoje nove dramske tekstove na Natječaj za najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu. Rok za prijavu je 8. siječnja 2017.
 
natječaj

Natječaj za izložbene programe u HDD Galeriji u 2017.

Hrvatsko dizajnersko društvo poziva autore i autorske timove (dizajnere i one bliskih disciplina, kritičare i kustose) na predlaganje izložbi i projekata za program HDD Galerije u 2017. godini. Rok za prijavu prijedloga je 20. lipnja.
 
natječaj

36 Mountains / festival ilustracije - natječaj

Otvoren je natječaj za prijave na drugi po redu 36 Mountains / festival ilustracije - međunarodni likovni projekt, u čijem je središtu crtež kao samostalna likovna forma. Rok za prijavu je 25. lipnja.
 
natječaj

TTF galerija - natječaj za izlaganje u 2017. godini

TTF galerija poziva autore i kustose da se prijave na natječaj za izlaganje u 2017. godini. Rok prijave je 1. srpnja.
 
natječaj

Natječaj za kratku prozu - The Split Mind

The Split Mind, časopis za književnosti i kulturu studenata Filozofskog fakulteta u Splitu, objavljuje natječaj za kratku prozu i poeziju za sljedeći broj. Rok je 15. srpnja.
 
natječaj

Natječaj za rezidencijalni umjetnički program kreativnog prostora Q21

Otvoren je natječaj za rezidencijalni umjetnički program kreativnog prostora Q21, u MuseumsQuartieruu Beču, od siječnja do prosinca 2017. godine. Natječaj je otvoren do 1. kolovoza.
 
natječaj

7. festival Trsat - poziv

U najstarijem hrvatskom marijanskom svetištu Trsat u Rijeci će se od 28. do 30. srpnja održati 7. festival hrvatskih katoličkih filmova kojega organizira Istra film iz Rijeke uz pomoć Turističke zajednice Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Hrvatskog audiovizualnog centra i Franjevačkog samostana Trsat. Rok za prijavu i slanje filmova je 30. lipanj 2016.!
 
natječaj

Galerija Galženica - poziv na predlaganje kustoskih koncepcija za 2017.

Galerija Galženica poziva sve zainteresirane na prijavu kustoski koncipiranih izložaba za organizaciju u 2017. godini. Rok za prijavu  je 1. kolovoz.
 
natječaj

Objavljen natječaj za organizaciju Dana hrvatskog filma

Vijeće Dana hrvatskog filma objavilo je u srijedu, 8. lipnja, natječaj za izbor organizatora Dana hrvatskoga filma za razdoblje 2017.-2020.godine. Natječaj je javan i otvoren za sve pravne osobe registrirane u Republici Hrvatskoj za obavljanje djelatnosti organizacije kulturnih (filmskih) manifestacija. Rok za prijave na natječaj je 30 dana od objave.
 
natječaj, audicija

Prijemna audicija za Prvu Hrvatsku Broadway Školu

Ljetni rok prijemne audicije za Prvu Hrvatsku Broadway Školu za muzički teatar i film održat će se u subotu, 9. srpnja, s početkom u 16 sati. Prijemna audicija je otvorena za sve zainteresirane, a prijave su u tijeku!
 
natječaj

NMG@PRAKTIKA - Poziv na natječaj za izlaganje u 2017.

Udruga Mavena - 36 njezinih čuda poziva umjetnike da se prijave na natječaj za izlaganje u 2017. godini u sklopu programa NMG@PRAKTIKA. Rok prijave je 1. srpnja.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Regaleriji u 2017. godini

Otvoren je natječaj za izlaganje u Regaleriji u Zaboku u 2017. godini. Pozivaju se kustosi, umjetničke organizacije, vizualni, likovni, multimedijalni umjetnici, glazbenici, fotografi i dizajneri da svoje prijedloge prijave za samostalna ili skupna izlaganja do 23. rujna.
 
natječaj

MUVI 06: muzeji-video-film - natječaj

Muzejski dokumentacijski centar organizira šesto izdanje MUVI 06: muzeji-video-film i drugo MUVI laba koji će se održavati početkom prosinca 2016. Pozivaju se Muzeji, redatelji, producenti i IT tvrtke da podnesu svoje prijave za sudjelovanje do 25. srpnja.
 
natječaj

6. Supertoon traži volontere

Šesto izdanje šibenskog Supertoon međunarodnog festivala animacije održat će se od 24. do 29. srpnja, a prijave za volontere zaprimaju se do 1. srpnja 2016.
 
natječaj

Otvoren natječaj za 14. izdanje West Herzegowina Festa

Natječaj za prijave radova na West Herzegowina Fest No.14. koji će se održati u Širokom Brijegu od 28. do 30. srpnja, otvoren je do 1. srpnja ove godine. Kao i do sada, na natječaj se mogu prijaviti glazbenici, autori kratkih filmova te pisci kratkih priča, a nakon selekcije, žiri će odlučiti o najboljima.
 
natječaj

Međunarodni koprodukcijski fond Goethe-Instituta (ples, kazalište, performans, glazba)

Pokrenut je novi fond Goethe-Instituta namijenjen poticanju koprodukcija iz području plesa, kazališta, performansa i glazbe. Idući rok za prijavu je 15. srpnja 2016.
 
natječaj

Motovun Film Festival u potrazi za volonterima

Motovun Film Festival je u potrazi za šezdeset volontera koji će se za otprilike pedeset dana popeti na istarsko brdo filmova i pomoći organizirati pet najzabavnijih srpanjskih dana i noći. Entuzijastični, vrijedni, veseli i punoljetni filmoljupci mogu postati volonteri Motovun Film Festivala ako do 17. lipnja ispune festivalsku prijavnicu.
 
natječaj

Volontiraj na Tabor Film Festivalu

Tabor Film Festival poziva sve zainteresirane volontere da se priključe i sudjeluju u realizaciji 14. izdanja festivala koji će se održati u dvorcu Veliki Tabor od 7. do 10. srpnja što je izvrsna prilika za skupiti dragocjeno iskustvo i upoznati nove ljude. Prijave traju do 20. lipnja 2016.!
 
natječaj

Natječaj za izaganje u Galeriji Razvid u 2017.

Galerija 'Razvid' objavljuje natječaj za izlaganje u  2017. godini Natječaj je otvoren za sve umjetničke izraze i tehnike, a rok za prijavu je 30. lipnja.
 
natječaj

HDLU Osijek / Galerija Kazamat - natječaj za izlaganje u 2017. godini

HDLU Osijek raspisuje natječaj za izlaganje u Galeriji Kazamat za 2017. godinu. Prijaviti se mogu likovni umjetnici, grupe umjetnika ili kustosi s prijedlogom autorskih koncepcija. Rok za slanje prijedloga je 25. lipnja.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na Festivalu Sedam Dana Stvaranja 2016.

Udruge Veliki Mali Čovjek i MIG objavljuju natječaj za sudjelovanje na 13. Festivalu Sedam Dana Stvaranja u sklopu večernjeg programa, koji će se svakodnevno održavati od 14 do 20. kolovoza u Pazinu. Natječaj je otvoren zaključno s 1. srpnja 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – PAV, Italija

PAV osmišljava i ostvaruje kulturne projekte u suradnji s umjetnicima i institucijama. Udruga je osnovana u Rimu 2000. godine, specijalizirala se za produkciju, menadžment i administriranje kulturnih događanja, festivala, i konferencija u suradnji s nacionalnim institucijama, kazalištima, veleposlanstvima, umjetnicima i tvrtkama, povezujući institucionalni okvir s nezavisnom kulturnom scenom.
 
natječaj

Poziv za sufinanciranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu

Na službenim stranicama Ministarstva branitelja u srijedu, 1. lipnja 2016. godine, objavljen je Javni poziv za sufinanciranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna u 2016. godini. Prijave na ovaj Javni poziv podnose se u roku od 30 dana od dana objave, zaključno s 1. srpnjem o.g.
 
natječaj

Pulski Filmski Festival objavljuje poziv za volontere i filmsku kritiku mladih filmofila

Pulski filmski festival nastavlja svoju tradiciju okupljanja mladih zaljubljenika u filmsku umjetnost kroz stručne radionice i organizacijske procese. I ove godine pozivaju mlade da im se priključe kao dio festivalske volonterske službe (prijave do 20.6.), a za one ozbiljnije u svojim filmskim namjerama kroz sudjelovanje u programu Filmska kritika mladih filmofila (prijave do 15.6.).
 
natječaj

Natječaj Tabor Film Festivala za hrvatske bendove

Četrnaesto izdanje Tabor Film Festivala, koje će se održati od 7. do 10. srpnja, uz bogati filmski program, nudi i vrhunski glazbeni lineup: Rundek Cargo Trio, Kultur Shock, Repetitor, Kries, Naxatras, ABOP, Pridjevi, Radio Aktiv, Rolin Humes, FOR i Breakdown. Svi zainteresirani bendovi koji žele nastupiti uz navedene izvođače mogu se prijaviti na natječaj do 10. lipnja te se tako izboriti za nastup u prekrasnom ambijentu i akustici dvorca Veliki Tabor.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Glassbox Art Space, Francuska

Glassbox Art Space poziva na partnerstvo za manji projekt suradnje u programu EU Kreativna Europa programere koji su zainteresirani za razvoj web i mobilnih aplikacija vezanih uz kulturu i vizualne umjetnosti. Prijave traju do 1. listopada 2016.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Lielvarde Municipality, Latvija

Općina Lielvarde (Latvija) želi sudjelovati kao partner na projektima koji se planiraju prijaviti na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa do 1. listopada 2016. godine.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Ballet National de Marseille, Francuska

Ballet National de Marseille traži partnera među istočnim i južnim europskim zemljama za manji projekt suradnje na programu EU Kreativna Europa. Natječaj je otvoren do 1. listopada 2016.!
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji Flora u 2017. godini

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik raspisuje natječaj za izlaganje u Galeriji Flora u 2017. godini. Natječaj je otvoren za izložbe, autorske/kustoske koncepcije, prostorne intervencije, akcije, performanse, programe koji uključuju lokalnu zajednicu, a rok prijave je 28. lipnja.
 
natječaj

Poziv na natječaj - Petrarca Fest 2016.

Pozivaju se svi zainteresirani autori i autorice koji pišu poeziju u obliku soneta da se jave na natječaj u organizaciji Petrarca Festa - neformalnog pjesničkog festivala, koji se tradicionalno organizira u Zagrebu, povodom proslave rođendana Francesca Petrarce, 20. srpnja. Rok za prijavu je 1. srpnja.
 
natječaj

Fotografski natječaj 'Most 2016.

Fotokluba Rijeka raspisuje fotografski natječaj na temu 'Most'. Rok za prijavu je 31. svibnja.
 
natječaj

Dalmatia Film Festival - natječaj za prijavu filmova i poziv za volontere

Prvo izdanje Dalmatia Film Festivala (DFF) će se održati u tri grada: Pirovcu (12.-14.8.), Omišu (19.-21.8.) i Šibeniku (15.-18.9.). Riječ je o međunarodnom festivalu igranog,dokumentarnog i promotivnog (turističkog) filma. Raspisan je natječaj za prijavu filmova u sve tri kategorije. Prijava filmova je besplatna, a natječaj će biti otvoren do 22. srpnja 2016.!
 
natječaj

Nagrada za studentski rad na temu ženske i rodne problematike

Centar za ženske studije i ove godine objavljuje Natječaj za dodjelu Nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike, otvoren od 15. svibnja do 1. listopada. Za Nagradu se prijavljuje znanstveni, stručni ili umjetnički rad koji je nastao u pisanom ili izvedbenom obliku.
 
natječaj

Galerija SC - natječaj za izlaganje u 2017. godini

Galerija SC poziva umjetnike i kustose da se prijave na natječaj za izlaganje u 2017. godini. Rok prijave je 24. lipnja.
 
natječaj

HULU Split- natječaji za izlaganje u 2017. godini

HULU Split raspisuje natječaje za izlaganje u 2017. godini. Natječaji su otvoreni do 20. lipnja 2016. godine.
 
natječaj

14. međunarodni salon stripa Beograd – natječaj

14. međunarodni salon stripa Beograd objavljuje natječaj za sudjelovanje. Salon će se održati od 29. rujna do 2. listopada, u SKC Beograd. Rok za slanje radova je 15. kolovoza 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Monogram Foundation, Mađarska

Monogram Foundation iz Mađarske traži partnera za manji projekt u programu Kreativna Europa. Potencijalni partneri su zaklade, civilne organizacije, muzeji, vizualni i medijski umjetnici zainteresirani za rad s mladim ljudima između 16 i 26 godina, a mogu se javiti na ovaj natječaj do 1. listopada 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Authors in Aarhus/ as a part of Aarhus University, Danska

Authors in Aarhus traži partnera (institucije ili organizacije koje priređuju susrete s umjetnicima) na projektu Audience development: SILO Live. Također zainteresirani su za participiranje u projektima koji žele promovirati prevedenu europsku književnost kroz susrete s piscima, kao i za projekte kojima je cilj razvoj publike. Prijave traju do 5. listopada 2016.!
 
natječaj

Natječaji za izložbeni program MKC-a Split

Multimedijalni kulturni centar Split raspisuje natječaj za redovni izložbeni program u 2017. godini u produkciji MKC Split, natječaj za izlaganje zvučnog rada u sklopu ciklusa izložbi 'Zvuk-objekt' 2017 i natječaj programa u organizaciji i produkciji drugih kulturno umjetničkih organizacija za korištenje prostora MKC Split/Dom mladih. Rok za prijave je 20. lipnja.
 
natječaj, rezidencijalni program

Poziv za prijave na istraživački rezidencijalni program BLOK-a

Pozivaju se umjetnici da se prijave na istraživački rezidencijalni program koji će se odvijati u i oko BLOK-ovog prostora BAZA, smještenog na zagrebačkoj Trešnjevci, a fokusirat će se na stambeno pitanje. Rok za prijavu je 10. lipnja.
 
natječaj

19. FAKI poziva volontere

19. međunarodni festival alternativnog kazališnog izričaja FAKI počinje 24.5.2016, a uz 7 predstava nastalih ili dovršenih na zagrebačkoj rezidenciji, uključit će još 24 gostovanja kazališnih umjetnika iz inozemstva. FAKI poziva zainteresirane da se priključe u realizaciji festivala svojim volonterskim doprinosom.
 
natječaj

Natječaj za književnu nagradu 'Ksaver Šandor Gjalski'

Kulturna manifestacija Dani Ksavera Šandora Gjalskog - Zabok i Društvo hrvatskih književnika raspisuju Natječaj za dodjelu književne nagrade 'Ksaver Šandor Gjalski' za 2016. godinu. Natječaj je otvoren do 1. rujna.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji Pikto u 2017. godini.

Galerija Pikto raspisuje natječaj za izlaganje u 2017. godini. Natječaj je otvoren za izložbe, akcije, performanse, međunarodne suradnje i kustoske koncepcije, te se mogu prijaviti djela u medijima slikarstva, kiparstva, grafike, crteža, umjetničkih instalacija, fotografije, videa i novih medija. Natječaj je otvoren do 25. lipnja.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za dodjelu Nagrade 'Vicko Andrić' za 2015. godinu

Ministarsvo kulture - Odbor za dodjelu Nagrade 'Vicko Andrić' raspisuje Natječaj za dodjelu Nagrade 'Vicko Andrić' za 2015. godinu. Prijedlozi se primaju do 10. lipnja.
 
natječaj, nagrada

Nagrada 'Post scriptum za književnost na društvenim mrežama'

Udruga Kultipraktik pokreće godišnju Književnu nagradu 'Post scriptum za književnost na društvenim mrežama'. Natjecati se za nagradu svojim autorskim Facebook profilima ili stranicama mogu svi državljani Hrvatske prijavljeni na Facebook stranicu Književna nagrada Post scriptum. Rok za prijavu je 1. srpnja.
 
natječaj

Otvoren natječaj za Sketchbook Station projekt

Udruga za poticanje razvoja ljudskih potencijala i kreativnosti - Prizma raspisuje poziv za sudjelovanje na natječaju za projekt 'Sketchbook Station -  Art from heart to heart'. Rok za prijavu je 1. kolovoza.
 
natječaj

Dan D 2016 - natječaj za volontere

Otvorene su prijave za volontere ovogodišnjeg Festivala Dan D. Prijave su otvorene do 3. lipnja.
 
natječaj

HDLU - natječaj za programe izlaganja u 2017. godini

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika objavljuje natječaj za programe izlaganja u 2017. godini, za program Galerije Bačva, Galerije Prsten, Galerije PM, Galerije Karas. Rok za prijavu je 13. lipnja.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji VN u 2017. godini

Galerija VN poziva umjetnike i kustose da se prijave na natječaj za izlaganje u 2017. godini. Rok prijave je 6. lipnja.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji Prozori u 2017.

Galerija Prozori raspisuje natječaj za izlaganje u 2017. godini. Natječaj je otvoren za izložbe, akcije, performanse, umjetničko-istraživačke projekte kao i kustoske koncepcije. Rok za prijavu je 18. lipnja.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji Događanja u 2017.

Galerija Događanja poziva umjetnike da se prijave na natječaj za izlaganje tijekom 2017. godine. Rok prijave je 15. lipnja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – The New Theater of the Disabled, Litva

Novo kazalište osoba sa invaliditetom (Litva) traži partnera za zajednički projekt u programu Kreativna Europa, koji uključuje prezentaciju kazališnih predstava, kazališnu koprodukciju, tečajeve, treninge i radionice, kulturne razmjene, razmjene iskustava, sudjelovanja na međunarodnim kazališnim festivalima i turnejama za osobe s invaliditetom i bez invaliditeta. Prijave traju do 5. listopada 2016.
 


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu