natječaj

2. revija hrvatskih kratkih filmova i Croatian Short Pitch - prijave

U tijeku su prijave za drugo izdanje Revije hrvatskih kratkih filmova 'Kratki na brzinu', koja će se održati u Svetom Ivanu Zelini od 7. do 10. svibnja ove godine. Prijave za sve programe Revije traju do 30. ožujka 2015.
 
smotra, revija, natječaj, izložba

PQ - Nagrada za najbolju publikaciju u području scenografije

Izdavači i autori koji se bave kazalištem i scenografijom  mogu se prijaviti za 'Nagrada za najbolju publikaciju iz područja scenografije' koju dodjeljuje Praški kvadrijenale.
 
natječaj, izložba, nagrada

Fotografski natječaj PhotoCITY

Petu godinu zaredom, lovrečki KAF priprema međunarodni fotografski natječaj pod 'kodnim' imenom PhotoCITY, a rok prijave je 22.3.2015.
 
natječaj

Javni poziv za ugovaranje novinarskih radova u neprofitnim medijima

Ministarstvo kulture objavljuje Javni poziv za ugovaranje novinarskih radova u neprofitnim medijima. Bespovratna sredstva putem ovog Javnog poziva dodjeljuju se neprofitnim medijima s općim ciljem omogućavanja dodatnog angažmana novinarki i novinara koji nisu u radnom odnosu i dubinskog istraživanja tema od javnog interesa. Rok za slanje je 26. ožujka.
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje na 7. zagorskom likovnom salonu

Galerija grada Krapine poziva na sudjelovanje na 7. zagorskom likovnom  salonu u selekciji slikarstvo, kiparstvo, grafika, fotografija, video i ostali vidovi likovnog izražavanja. Poziv je otvoren do 17. ožujka.
 
natječaj

Umjetnost igre - poziv

U tijeku su prijave za projekt 'Umjetnost igre', natjecanje u organizaciji Muzeja suvremene umjetnosti i Machina centra game dizajna. Natjecanje je namijenjeno svima koji su zainteresirani za gaming industriju i koji se žele okušati u izradi vlastite video igre. Rrok prijave je 6. ožujka.
 
natječaj, festival

Predstavljen Karlovačko RockOff festival novog zvuka

Nakon uspješne prve sezone RockOff festivala novog zvuka, najmlađa manifestacija Hrvatskog društva skladatelja u svoje drugo izdanje ulazi s novim imenom: Karlovačko RockOff. Prijave za sudjelovanje na festivalu otvorene su do 30. ožujka 2015.
 
natječaj

Poziv na partnerstvo – Norwich Heritage Economic and Regeneration Trust (HEART)

Organizacija Norwich Heritage Economic and Regeneration Trust ima veliko iskustvo s europskim projektima, interpretacijom baštine, kulturnim turizmom i kulturnim inovacijama u području baštine. Godine 2014. bili su dobitnici nagrade EU za baštinu Europa Nostra. Traže se hrvatski partneri za projekt 'Podzemna baština: digitalne inovacije, kreativnost i izvedbe u podzemnoj Europi', rok za prijave je 7. listopada 2015.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup, poziv za prijedloge

Prijave za konferenciju „Od državne umjetnosti do kreativnih industrija/Transformacija rodnih, političkih i religijskih narativa“

Prijave za konferenciju „Od državne umjetnosti do kreativnih industrija/Transformacija rodnih, političkih i religijskih narativa“ koja će se održati u Zagrebu od 20-22.3.2015. u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika, otvorene su do 5.3.2015.
 
natječaj, poziv za podnošenje

Realise - poziv za prijavu umjetničkih radova

Poziv za prijavu umjetničkih radova u sklopu projekta Realise otvoren je do 5.4.2015. Odabrani video radovi biti će predstavljeni izložbom u sklopu 56. Venecijanskog bijenala.
 
natječaj, radionica, kolonija

Besplatna radionica asertivnosti za mlade

Besplatna radionica asertivnosti namijenjena je mladima između 15 i 30 godina, a ima za cilj educirati mlade kako se zauzeti za sebe i svoja prava, na miran i nekonfliktan način.
 
smotra, revija, natječaj

Otvorene prijave za 12. susrete plesnih grupa

Centar za kulturu Trešnjevka ove godine organizira 12. susrete plesnih grupa, a prijave su otvorene do 12. ožujka.
 
natječaj

Međunarodni filmski festival Kino - Otok Izola Cinema traži volontere

Festivalski tim u potrazi je za 15 volontera na internacionalnoj razini od čega je pet mjesta rezervirano za one koji dolaze iz Hrvatske. Radit će na organizaciji i izvedbi samog festivala, a uvjet je da nisu mlađi od 18 niti stariji od 30 godina. Rok za prijavu koja mora sadržavati motivacijsko pismo i CV je 28. veljače, a rad na festivalu trajat će pet tjedana.
 
natječaj, rezidencijalni program

18. FAKI / Festival alternativnog kazališnog - prijave za rezidencije

18. FAKI - Festival alternativnog kazališnog izričaja, održava se od 26. do 30. svibnja, u prostorima bivše tvornice Medika. Pozivaju se svi samostalni autore, izvođači, kao i kolektivi da se prijave za rezidencijalni boravak na 18. FAKI-ju posvećen DIY kolektivima, bez ograničenja na rod, žanr i karakter djela, ali ipak s posebnim interesom za site-specific projekte. Rok za prijavu je 1. travnja.
 
natječaj

7. Splitgraphic bijenale 2015 - natječaj

Splitgraphic bijenale objavljuje natječaj za prijavu na 7. Splitgraphic bijenale. Natječaj je otvoren za prijavu za online izložbu i  skupnu međunarodnu izložbu koja će se održati tijekom listopada u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu. Rok za prijavu jest 1. kolovoz.
 
natječaj

Poziv za mlade blogere

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva raspisala je  Poziv za mlade blogere u kampanji za sprječavanje govora mržnje na internetu temeljem kojeg će odabrati do 10 mladih blogera/-ica između 18 i 30 godina. Rok za prijavu je 18. ožujka.
 
natječaj, radionica, kolonija

Drugi kadar - prijave za umjetničke fotografske radionice

Radionica u trajanju od tri mjeseca održavat će se svakog ponedjeljka od 6.4.2015. godine od 18 do 21 sat u književnom klubu BOOKSA, a rok prijave je 30.3.2015.
 
natječaj

11. ČAnsonfest - natječaj

Udruga Kanat – Kastav objavljuje natječaj za skladbe koje će biti izvedene na 11. festivalu čakavske šansone Čansonfest – Kastav 2015. Natječaj je otvoren do 30. travnja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Fundación Mainel

Zaklada Mainel (Fundación Mainel ) je od 1990. g. aktivna u poticanju kulturnog razvoja među mladim umjetnicima i publikom. Područja djelovanja Zaklade su: vizualna umjetnost, kulturni menadžment, društvena uključenost, korištenje informacijske i komunikacijske tehnologije u umjetnosti, uključivanje mladih u kulturu. Rok za prijave je 1. listopada 2015.
 
natječaj

Natječaj za dodjelu godišnjih nagrada HDS-a za 2014. godinu

Predsjedništvo Hrvatskog društva skladatelja objavljuje Natječaj za dodjelu godišnjih nagrada za 2014. godinu. Rok za podnošenje potpunih prijava je 3. travnja 2015. godine.
 
natječaj

Literarno - likovno - filmski natječaj 'Kaštelanske štorije'

U povodu Dana Grada Kaštela, Gradska knjižnica Kaštela raspisuje Literarno - likovno - filmski natječaj na temu Kaštela pod naslovom 'Kaštelanske štorije'. Natječaj je otvoren do 21. veljače 2015. godine, a u istome mogu sudjelovati državljani Republike Hrvatske - djeca i odrasli.
 
natječaj, radionica, kolonija, poziv za upis

Blankove filmske radionice

Udruga Blank filmski inkubator iz Zagreba organizira u ožujku filmske radionice. Radionica eksperimentalnog filma i radionica za umirovljenike su besplatne.
 
natječaj

Natječaj za kratku ljubavnu priču 'Moje drago serce'

Međunarodni natječaj za kratku ljubavnu priču "Moje drago serce" otvoren je do 14.3.2015. Autori tri najbolje priče dobiti će nagradu 'Stjepko Težak' koja se sastoji od plakete i novčanog iznosa.
 
natječaj

Natječaj Latvijskog književnog centra: potpora za prijevod latvijske literature

Natječaj Latvijskog književnog centra kojim se omogućavaju potpore stranim izdavačima koji objavljuju latvijsku književnost dio je programa pod nazivom Latvijska književnost u svijetu, a prijaviti se mogu sve nakladničke kuće u navedenim rokovima: 1. ožujka, 1. lipnja, 1. rujna i 1. studenog ove godine. 
 
natječaj

Javni poziv za podnošenje ponuda za otkup knjiga i časopisa za narodne knjižnice u 2015.

Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv za podnošenje ponuda za otkup knjiga i časopisa za narodne knjižnice u 2015. Prijave se primaju do 14. studenoga 2015. godine.
 
natječaj

Natječaj za 12. Međunarodni Etno film festival Srce Slavonije

U okviru 6. manifestacije Đakovački rezovi u gradu Đakovu od 18. do 20. lipnja 2015. godine organizira se 12. Međunarodni Etno film festival – Srce Slavonije. U tijeku su prijave filmova na festival. Trajanje i tehnika snimanja nisu zadani. Natječaj je otvoren do 1. svibnja 2015. godine. 
 
natječaj

Poziv na prijavu za edukacijske programe - VisuaLab / EduSplash

Multimedijska platforma za edukaciju i razvoj - VisuaLab / EduSplash objavila je poziv za uključenje u edukacijske programe u sklopu kojih će polaznici steći teorijska znanja i praktična iskustva u području audio-vizualnih umjetnosti, procesa stvaranja, provedbe, produkcije te naposljetku organizacije i provedbe događanja (koncerata, kazališnih predstava, perfomansa, festivala i sl.). Prijave traju do 10. ožujka 2015.
 
natječaj

4. Zagreb Tourfilm Festival – prijave

4. Zagreb Tourfilm Festival - međunarodni festival posvećen turističkom filmu, ove se godine održava od 3. do 5. lipnja u Zagrebu, a rok za prijavu filmova je 15. ožujak 2015. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Knowledge Industry Group

Konzultantsko poduzeće Knowledge Industry Group, između ostalog specijalizirano i za savjetovanje u području kulture i promocije umjetnosti i kulture, poziva na partnerstvo. Glavna ideja projekta je promocija kulturne baštine povezane s Bitkom kod Lepanta (1571. g.). Rok za prijave je 7. listopad 2015.
 
natječaj

Natječaj za pjesme na čakavštini

Gradska knjižnica Poreč poziva pjesnike da pošalju svoje nove, neobjavljene pjesme na čakavštini (najviše tri), najkasnije do 16. ožujka 2015. godine, između kojih će stručni izbornik odabrati one koje će se tiskati u zbirci pjesama 'XXII. Verši na šterni'. 
 
natječaj

5. foto dani mladih u Karlovcu - prijave

Udruga za medijsko stvaralaštvo i kulturne aktivnosti 'Izvan fokusa' organizira jubilarno peto izdanje Foto dana mladih, od 7. do 10. svibnja 2015., a ove je godine domaćin Karlovac. Prijave su otvorene do 10. ožujka!
 
natječaj

Volontiranje na 7. ETNOFILm festivalu u Rovinju

ETNOFILm – sedmi međunarodni festival etnografskog filma poziva volontere na sudjelovanje u organizaciji festivala koji će se od 23. do 25. travnja 2015. godine održati u Rovinju. Rok za prijavu je 25. veljače 2015. godine.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Perf4All Platform

Pokretač inicijative za stvaranje platforme je Fakultet za vizualnu umjetnost u grčkom gradu Florina. Kroz platformu bi se promovirala izvedbena umjetnost u Europi, doprinijelo bi se mobilnosti, obrazovanju i profesionalnom razvoju izvedbenih umjetnika te jačanju publike. Potencijalni partneri su kulturne institucije, sveučilišta ili nevladine organizacije koje djeluju u području izvedbene umjetnosti. Prijave se primaju do 25. veljače 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – ARJÉ

ARJÉ je organizacija specijalizirana za kulturnu promociju i društvene inovacije s iskustvom dužim od 15 godina s oko 1.800 kulturnih projekata. Pruža i obuku u području kulture za više od 15.000 sudionika. Cilj organizacije je stvaranje platforme za promociju mladih talenata u području klasične glazbe na europskoj i svjetskoj razini. Prijave se primaju do 25. veljače 2015.
 
natječaj

Poziv na natječaj za izradu umjetničkog rješenja

Grad Knin, u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika, raspisuje javni likovni natječaj za izradu umjetničkog rješenja spomenika dr. Franji Tuđmanu na lokaciji ispred zgrade Gradske uprave Grada Knina. Rok predaje natječajnih radova je 19. ožujka 2015., do 16 sati.
 
natječaj

Program Europske unije Kreativna Europa – Natječaj za kulturne studije slučaja

U sklopu projekta Kultura za gradove i regije koji se financira iz programa EU Kreativna Europa, otvoren je novi natječaj za studije slučaja koji se fokusira na primjerima uspješnih kulturnih inicijativa koje su doprinijele lokalnom razvoju gradova i regija Europe. Projekt je namijenjen gradskim i regionalnim upravama iz zemalja koje sudjeluju u programu EU Kreativna Europa. Rok za predaju dokumentacije je 20. veljače 2015.
 
natječaj

20. filmska revija mladeži i 8. Four River Film Festival – prijave

20. filmska revija mladeži, nacionalna revija te 8. Four River Film Festival, međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu, ove se godine održavaju od 23. do 27. lipnja u Karlovcu u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac. Rok za prijavu na Reviju je 1. ožujka 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – The Association of Polish-Czech-Slovak Solidarity

The Association of Polish-Czech-Slovak Solidarity od 1980. godine redovito organizira međunarodni kazališni festival Without borders. Partneri pozvani na partnerstvo će biti zaduženi za promociju u vlastitoj zemlji i potragu za lokalnim glazbenim, kazališnim ili plesnim skupinama. Rok za prijave je 25. veljače 2015.
 
natječaj

Drava Art Biennale 2015. – poziv

Muzej grada Koprivnice, u partnerstvu sa Centrom za suvremenu umjetnost iz Celja, raspisuje otvoreni natječaj za prijavu radova na ovogodišnji Drava Art Biennale. Riječ je o projektu koji u fokus stavlja problematiku vode kroz različite fokuse – ove godine glavna tema vezuje se uz privatizaciju vode, a nastoji okupiti i promovirati mlade umjetnike/ce do 35 godina. Rok za prijavu radova je 30. travnja 2015.
 
natječaj

Natječaj 34. Recitala 'Dragutin Domjanić'

Pučko otvoreno učilište Sv. Ivan Zelina objavljuje Natječaj 34. Recitala suvremenoga kajkavskog pjesništva 'Dragutin Domjanić' - Sv. Ivan Zelina 2015. Prijave se primaju do 15. ožujka o.g. 
 
natječaj

Poziv za izradu vizualnog identiteta grada Osijeka kandidata za EPK 2020

Objavljen je Javni poziv za izradu vizualnog identiteta grada Osijeka kandidata za Europsku prijestolnicu kulture 2020. Radovi se prijavljuju do 20. veljače 2015. godine. 
 
natječaj

Javni poziv Hrvatskog sabora kulture

U 2015. godini, Hrvatski sabor kulture organizira više manifestacija od državnog značaja na koje poziva sve zainteresirane kulturno umjetničke udruge i pojedince da izbore pravo sudjelovanja.
 
natječaj

XIX. natječaj Laurus nobilis

Gradska knjižnica Poreč objavljuje XIX. literarni natječaj 'Nagrada Laurus nobilis', za izvorno prozno djelo; kratku priču, humoresku, kozeriju, pjesmu u prozi, putopis, biografski zapis, esej i slično. Pravo sudjelovanja u natječaju imaju svi učenici od V. do VIII. razreda osnovnih škola i svi učenici srednjih škola s prebivalištem na području Poreštine.
 
natječaj

Natječaj za književnu nagradu 'Anto Gardaš'

Društvo hrvatskih književnika (DHK) i Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski DHK raspisuju natječaj za godišnju književnu nagradu 'Anto Gardaš', a natjecati se mogu nakladnici i autori prvih izdanja romana ili zbirki pripovijedaka za djecu i mladež, objavljenih u 2014. godini na hrvatskom književnom jeziku. Rok za prijavu je 15. ožujka.
 
natječaj

Poziv za prijavu filmova - Ars Independent Festival

Ars Independent Festival poziva režisere, video umjetnike i autore avangardnih video igara da prijave svoje radove na peto izdanje festivala koji se održava u Poljskoj od 22. - 27. rujna, a rok prijave je 30. lipnja 2015.
 
natječaj

Poziv za prijavu projekata na temu razvoja i poticanja medijske pismenosti

Vijeće za elektroničke medije objavilo je Javni poziv za prikupljanje ponuda za sufinanciranje projekata na temu poticanja medijske pismenosti. Pravo podnošenja prijave imaju fakulteti, instituti, udruge i ostale pravne osobe koje se bave djelatnošću vezanom za medije, komunikaciju i novinarstvo. Rok za prijavu je 27. veljače 2015.
 
natječaj

Međunarodni znanstveni skup 'Socijalizam na klupi. Socijalizam: izgradnja i razgradnja' - poziv

Otvoren je poziv na sudjelovanju na drugom međunarodnom znanstvenom skupu Socijalizam na klupi / Socijalizam: izgradnja i razgradnja, koji se održava se u Puli, od 1. do 3. listopada. Rok za prijavu je 1. travanj.
 
natječaj

Artists’ Development Programme (Adp)

European Investment Bank (EIB) Institute objavljuje natječaj u 2015. godini za Artists Development Programm (ADP). Natječaj je raspisan  za dvoje umjetnika mlađih od 35 godina iz Hrvatske, Cipra, Estonije, Latvije, Malte i Turske.
 
natječaj

Izrada taktilne slikovnice za slijepu i slabovidnu djecu 2015. – poziv

Međunarodno natjecanje za izradu taktilne slikovnice za slijepu i slabovidnu djecu održava u Cannero Rivieri (Italija) od 12. do 15. studenog 2015. Njemu prethodi prednatjecanje unutar država koje sudjeluju na natjecanju, a do pet radova koje ocjenjivački žiri ocijeni kao najbolje šalju se u Cannero Rivieru. Pozivaju se odgajatelji, učitelji, stručni suradnici, edukacijski rehabilitatori, umjetnici, roditelji i svi ostali zainteresirani za izradu ovakvih slikovnica da se odazovu na ovo prednatjecanje i do 1. lipnja pošalju svoje radove.
 
natječaj

Lapis Histriae 2015. - Crni rad

16. Međunarodni pogranični susreti Forum Tomizza objavljuju 10. Međunarodni književni natječaj Lapis Histriae 2015. za kratku priču na temu - Crni rad. Tekstove za natječaj možete slati do 31. ožujka 2015.
 
natječaj

Poziv za prijavu filmova - Shoah Film Collection

Uz međunarodni Dan sjećanja na holokaust, Shoah Film Collection poziva filmske i video umjetnike koji se bave holokaustom da doprinesu njegovoj rastućoj međunarodnoj kolekciji.

 
natječaj

Kontejner raspisuje natječaj za Device_art 5.015

Kontejner | biro suvremene umjetničke prakse poziva umjetnike, izumitelje, znanstvenike, geekove, zaljubljenike u tehnologiju i sve ostale koji se tako osjećaju da se svojim radovima i idejama odazovu na natječaj i sudjeluju u petom izdanju Device_art izložbe. Natječaj je otvoren do 15. travnja 2015!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - Abracadabra

Platforma Abracadabra potiče mlade glazbenike u stvaranju nove publike, lokalnih suradnji, izgradnji međunarodne karijere i širenju radosti. Cjelokupni cilj platforme je prezentiranje i promocija mladih glazbenika i poduzetnika na nacionalnoj, europskoj i međunarodnoj razini. Rok za prijavu je 10. veljače 2015.
 
natječaj

Natječaj za izradu idejnog rješenja vizualnog identiteta Kino mreže

Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača objavila je Natječaj za izradu idejnog rješenja vizualnog identiteta Kino mreže, s rokom prijave do 20. veljače 2015. godine.
 
natječaj

Poziv za prijavu projekata/programa za 2. Legendfest

2. Legendfest – festival legendi, mitova i priča Zagrebačke županije, koji se održava u starom gradu Lukavcu od 29. do 31. svibnja, poziva na prijivu projekata / programa. Rok za prijavu je 20. travnja.
 
natjecanje, natječaj

Natjecanje dječjih zborova u Požegi - prijave

Hrvatska udruga zborovođa i Glazbena škola Požega organiziraju Natjecanje dječjih zborova 'Vallis aurea cantat' u Požegi koje će se održati 28. i 29. ožujka 2015. godine. Prijave traju do 28. veljače 2015.
 
natjecanje, natječaj

Natjecanje za mlade operne pjevače

69. 'European Community' natjecanje je otvoreno za sudionike iz zemalja Europske unije i EFTA-e, te iz zemalja kandidata za članstvo u Europskoj uniji. Rok za prijave je 9. veljače 2015.
 
natječaj

Balkanska novinarska stipendija za 2015.

Otvoren je natječaj za Balkanske novinarske stipendije za 2015. godinu. Iskusni novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Rumunjske i Srbije pozvani su da se prijave na deveti natječaj pod nazivom Balkanske stipendije za novinarsku izvrsnost. Rok za prijavu je 25. veljače.
 
natječaj

Natječaj za urednika časopisa 'Čovjek i prostor'

Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA) raspisuje natječaj za glavnog i odgovornog urednika časopisa za arhitekturu i vizualne umjetnost Udruženja hrvatskih arhitekata 'Čovjek i prostor'. Rok za prijavu je 23. veljače, do 12 sati.
 
natjecanje, natječaj

5. međunarodno skladateljsko natjecanje 'Grażyna Bacewicz' - Poljska

Međunarodno skladateljsko natjecanje 'Grażyna Bacewicz' koje se održava u Łódźu 2015. poziva na sudjelovanje skladatelje svih nacionalnosti. Za natjecatelje nema starosne granice, a mogu prijaviti i više od jedne skladbe. Rok za prijave je 31. kolovoza 2015.
 
natječaj

In/visible cities: Urban Multimedia Festival - poziv

Udruge Metamedij i Zona te Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, pozivaju samostalne umjetnike/ce, umjetničke kolektive te produkcijske kuće na sudjelovanje u 1. izdanju 'In\Visible Cities: Urban Multimedia Festival', koji će se održati u Goriziji, Italija, od 3. do 7. lipnja 2015.

 
natječaj

36 Mountains - natječaj

Otvoren je natječaj za treće izdanje međunarodnog projekta 36 Mountains, u čijem je središtu crtež kao samostalna likovna forma. Rok za prijavu je 18. veljače.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na 19. HGF Demo festivalu

Udruga HGF objavljuje natječaj za sudjelovanje na 19. HGF Demo festivalu. Natječaj se odnosi na izvođače koji sviraju autorsku glazbu, rock, pop, indie, punk, metal, electro, hip-hop, alter ili sličnog glazbenog izričaja, te dolaze s područja Republike Hrvatske, a otvoren je do 29. veljače.
 
natječaj

Poziv muzičarima za sudjelovanje u projektu Laure Llaneli: Disperzija

Umjetnica Laura Llaneli i Muzej moderne i suvremene umjetnosti pozivaju riječke muzičare na sudjelovanje u projektu Disperzija ¿_?, koji će se održati unutar ovogodišnje Spajalice - programa umjetničke intervencije u javnom prostoru.
 
natječaj

Udruga 'Zamisli' traži volontere

Udruga 'Zamisli' traži volontere koji bi sudjelovali u stvaranju ZeGezina – magazina za mlade. Magazin se izdaje kroz projekt Regionalni info-centar za mlade Zagreb kojeg podržava Ministarstvo socijalne politike i mladih. Prijave su u tijeku!
 
natječaj

Natječaj za idejno kiparsko rješenje spomenika u Brelima

Općina Brela objavljuje javni  poziv za idejno kiparsko rješenje spomenika (biste) u čast biskupu Nikoli Bijankoviću. Pravo sudjelovanja imaju sve pravne osobe registrirane u Republici Hrvatskoj i fizičke osobe hrvatski državljani. Svaki autor ili autorska grupa ima pravo sudjelovanja samo s jednim radom. Rok za natječaj je 2. ožujka.
 
natječaj

Natječaj za dodjelu Nagrade DPUH-a 'Radovan Ivančević'

Upravni odbor Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske objavljuje Natječaj za dodjelu Nagrade DPUH-a Radovan Ivančević za 2014. godinu. Natječaj je otvoren do 15. ožujka.
 
natječaj

Nacionalna zaklada raspisala dva nova natječaja u okviru Fondova EGP-a i Kraljevine Norveške

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, akreditirana kao provedbeno tijelo odnosno Provoditelj Programa za organizacije civilnoga društva u Republici Hrvatskoj financiranog iz Fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške (EEA/NG), danas je raspisala dva nova natječaja za prijavu projekata 'Demokratizacija i ljudska prava' i 'Podrška inovativnim inicijativama za djecu i mlade u lokalnim zajednicama'. Rok za prijavu je 20. ožujka.
 
natječaj

Poziv za prijavu filmova na 5. Festival Novih

SB Film poziva autore i producente dokumentarnih filmova da prijave svoje radove na natječaj za sudjelovanje na 5. Festivalu Novih, međunarodnom festivalu dokumentarnog filma koji će se održati od 15. do 21. lipnja u Slavonskom Brodu. Natječaj je otvoren do 30. travnja 2015.
 
natječaj

Prijavite film na 24. DFH

Pozivaju se producenti, redatelji i ostala ovlaštena tijela da prijave filmove na 24. izdanje Dana hrvatskog filma i to u kategorijama igranog, dokumentarnog, animiranog, eksperimentalnog i namjenskog (reklamni ili glazbeni spot) filma. Prijave se mogu izvršiti elektroničkim putem – online prijavnicom ili poštom. Rok za prijavu je 10. ožujka.
 
natječaj

Natječaj za prijave za međunarodni festival STIFF

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci i ove godine organizira međunarodni festival posvećen studentskom filmu – STIFF. Festival će se održati u Rijeci, krajem rujna 2015. Krajnji rok za registraciju je 1. travnja.
 
natječaj

Natječaj za neobjavljenu kratku priču

Gradska knjižnica Pazin, koja upravlja Kućom za pisce / Hižom od besid, objavljuje natječaj za neobjavljenu kratku priču, pod nazivom 'Lijepe priče Ede Budiše'.
 
natječaj

Poziv skladateljima i tekstopiscima za festival 'Djeca pjevaju'

Udruga 'Festival' poziva sve skladatelje i tekstopisce koji žele sudjelovati na festivalu 'Djeca pjevaju' Varaždin 2015. da pošalju svoje prijave do 30. siječnja 2015.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u prostoru udruge 'Umjetnost osmijeha'

Udruga 'Umjetnost osmijeha' poziva mlade likovne umjetnike, fotografe, dizajnere, performere da se sa svojim radovima prijave na natječaj za izlaganje u prostoru udruge, u okviru godišnjih izložbi u 2015. godini. Natječaj je otvoren do 30. ožujka. 
 
natječaj

Natječaj za dodjelu nagrade 'Edo Budiša'

Gradska knjižnica Pazin, koja upravlja Kućom za pisce /Hižom od besid, objavljuje natječaj za dodjelu nagrade 'Edo Budiša'. Rok za slanje prijedloga za nagradu je 20. veljače.
 
natječaj

Unicult2020 u Rijeci - upisi

Međunarodni program iz menadžmenta u kulturi i umjetnosti i kulturnih politika Unicult2020 u sklopu programa cjeloživotnog obrazovanja Sveučilišta u Rijeci održat će se od 29. lipnja do 12. srpnja, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare. Prijave za upis za Unicult2020 program trajat će do 15. svibnja 2015.
 
natječaj

Change of Scene – Izvedbene umjetnosti

Fondacija Robert Bosch i Njemački centar – Međunarodni kazališni institut pozivaju zainteresirane u područjima izvedbenih umjetnosti da apliciraju svoj projekt na natječaj pod nazivom Change of Scene.
 
natječaj

Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2015.

U srijedu, 14. siječnja, Hrvatski audiovizualni centar raspisao je Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2015. godini.
 
natječaj

'Umrežena narušenost' - poziv za dostavu djela poštanske umjetnosti

Networked Disruption - Rethinking Oppositions in Art, Hacktivism and Business obuhvaća izložbu i niz događaja u Sloveniji i Hrvatskoj. Kustosica izložbe je Tatiana Bazzichelli, a sama izložba je dio projekta Masters & Servers: Networked Culture in the Post-Digital Age koji je dobio potporu iz programa EU Kreativna Europa. Za dio izložbe koji je posvećen poštanskoj umjetnosti svi su pozvani poslati svoja djela do 10. ožujka 2015.
 
natječaj

Lauba - Kuća za ljude i umjetnost traži nove volontere

Program volontiranja u jedinstvenom prostoru Laube pruža priliku mladim ljudima za stjecanje praktičnog iskustva. Zainteresirani se mogu prijaviti do 25. siječnja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - B GLAD Produkcija d.o.o.

B GLAD Produkcija d.o.o. posvećena je radu s profesionalnim izvođačima, koreografima, piscima i poduzetnicima sa širokim iskustvom u Hrvatskoj, Europi i šire, kako bi produkcija mjuzikla dosegla nivo dostojan integraciji hrvatske kulturne scene u europsku. Tako je jedan od dugoročnih ciljeva i međunarodna suradnja sa stručnjacima na istim područjima kako bi stvorili sinergiju umjetničkih vizija i poduprli program Kreativne Europe. Rok za prijave je 25. veljače 2015.
 
natječaj

Natječaj za mlade kazališne autore

HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, redatelj Oliver Frljić i dramaturg Marin Blažević, pozivaju mlade autorice i autore do 30 godina (dramaturge, redatelje, glumce) da predlože kazališne projekte, dramske ili postdramske, za sezonu 2015/16. Hrvatske drame. Natječaj je otvoren do 15. veljače.
 
natječaj

Animation goes MSU! - Prijava radova za Medijsku fasadu

Raspisan je poziv za trokanalne site-specific animirane video radove za Medijsku fasadu MSU-a. Prijave radova moguće su do 22. ožujka.
 
natječaj

Otvorene prijave za 20. Splitski filmski festival

Otvorene su prijave za jubilarno, 20. izdanje Splitskog filmskog festivala / Međunarodnog festivala novog filma. Rok za prijavu je 1. lipnja 2015.
 
natječaj

The Game challenge 2015.

IFCC otvara natječaj za prijavu radova na The Game challenge 2015. Pozivaju se  umjetnici i kreativci da prijave svoj(e) rad(ove) do 2. ožujka 2015.
 
natječaj

Sudnji dan 2015.

Sudnji Dan 2015. otvara natječaj za prijavu radova. Radovi se mogu prijaviti do ponoći 30. travnja 2015. godine.
 
natječaj

Raspisan natječaj 'Rudolf i Margita Matz' 2015.

Hrvatsko društvo skladatelja raspisuje natječaj za stimulaciju stvaralaštva mladih skladatelja iz sredstava fonda 'Rudolf i Margita Matz'. Prijave se primaju do 27. siječnja 2015.
 
natječaj

Otvoren natječaj za prijavu filmova na 8. SEFF

SEFF - Sisački Ekološki Filmski Festival, jedinstveni hrvatski putujući festival filma o zaštiti okoliša i održivom razvoju, osmu godinu otvara međunarodni natječaj za prijavu filmova. Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2015. godine.
 
natječaj

Animation goes MSU! i Animafest Scanner II 2015.

Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb pozvao je sve zainteresirane da prijave svoje site-specific animirane radove za prikazivanje na medijskoj fasadi zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti tijekom ovogodišnjeg izdanja, kao i povjesničare, teoretičare animacijskih studija i ostale stručnjake za sudjelovanje na Međunarodnom znanstvenom skupu Animafest Scanner II 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - Udruženje za kulturu i obrazovanje KIBLA

Udruženje za kulturu i obrazovanje KIBLA traži partnere za prijavu na natječaj Potpore europskim platformama. Partneri trebaju biti aktivni u području kulturnog i kreativnog sektora (potrebno priložiti dokaz u obliku statuta ili sl.) te dokazati svoje postojanje kao pravnog tijela od najmanje 2 godine od roka za prijavu na natječaj. Rok za prijave je 25. veljače 2015.
 
natječaj

Natječaj za nagrade Dana hrvatske knjige

Društvo hrvatskih književnika raspisuje natječaj za nagrade Dana hrvatske knjige. U obzir će se uzeti knjige koje autori ili nakladnici dostave do 31. siječnja.
 
natječaj

Natječaj za 3. Festival duhovne glazbe 'Svjetlost dolazi'

Udruga 'Stihovi i Note' raspisuje  Natječaj  za 3. po redu Festival duhovne glazbe 'Svjetlost dolazi' Zadar, koji se održava 24.travnja, u HNK Zadar. Natječaj je otvoren do 19.ožujka.
 
natječaj

Young Balkan Designers 2015 - Common Grounds

Balkanska dizajnerska mreža objavila je natječaj Young Balkan Designers 2015 - Common Grounds. Natječaj je otvoren do 28. veljače 2015. godine, i namijenjen je mladim dizajnerima do 35 godina iz sljedećih zemalja: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Mađarska, Makedonija, Crna Gora, Rumunjska, Slovenija, Srbija i Turska.
 
natječaj, obavijest

Produžen natječaj T-HT@msu.hr

Osmi po redu natječaj za dodjelu četiriju nagrada za radove s područja suvremene vizualne umjetnosti, pod nazivom Nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost T-HT@msu.hr,  produžen je do 7. siječnja 2015.
 
natječaj

Summer Music Academy Sinaia 2015.

U rumunjskom gradu Sinaia, od 16. do 29. srpnja 2015. godine, održava se ljetna glazbena akademija za violinu, violu, violončelo, flautu te dirigiranje. Registracije za sudionike otvorene su do 15. lipnja 2015.
 
natječaj

Poziv filmskim autori(ca)ma

Autori predstave ‘Intenziteti ja’ koja će nastajati u rezidencijama u Zagrebačkom plesnom centru i Pogonu Jedinstvo tijekom siječnja i veljače, a premijeru imati 15. veljače u Pogonu Jedinstvo, žele vam širom otvoriti vrata prostora i uma u kojima će nastajati predstava. Prijavite se slanjem filmskog životopisa i motivacijskog pisma do 7. siječnja 2015.
 
natječaj

Natječaj Pro futura 2015.

Pučko otvoreno učilište Poreč objavljuje natječaj za Pro Futuru 2015. - skupnu izložba likovnih amatera. Natječaj je otvoren do 27. veljače 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - Pepper Art Projects

Zaklada Pepper Art Projects osnovana je 2011. g. u Budimpešti s ciljem pružanja podrške mladim, talentiranim umjetnicima. Glavni cilj Zaklade koja se, između ostalog, bavi i predstavljanjem suvremene umjetnosti na novim i neuobičajenim mjestima, je prepoznati i predstaviti mlade talente te povećati međunarodnu mobilnost djelatnika kulturnog sektora. Rok za prijave je 25. veljače 2015.
 
natječaj

Goranovo proljeće - natječaj za mlade pjesnike

Nastojeći stimulirati stvaralaštvo mladih pjesnika u Republici Hrvatskoj i u svim prostorima na kojima postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku (među Hrvatima koji žive izvan teritorija matične zemlje, odnosno među iseljenicima) SKUD ’Ivan Goran Kovačić’ raspisuje natječaj za nagradu 'Goran', koja se dodjeljuje mladom autoru. Rok za slanje pjesama je 20. siječnja 2015.
 
natječaj

Otvorene prijave za 55. festival hrvatskih kazališnih amatera

Hrvatski sabor kulture poziva amaterska kazališta i amaterske kazališne udruge/sekcije da prijave svoje predstave za 55. Festival hrvatskih kazališnih amatera – 55. FHKA, koji će biti održan u Pazinu, od 8. do 10. svibnja i Vodicama, od 15. do 17. svibnja 2015. godine. Rok za slanje prijava je 20. siječnja 2015.
 

   Ispiši stranicu

http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu