natječaj

Otvorene prijave za DokuMA Film Festival 2015.

DokuMA Film Festival je međunarodni festival dokumentarnog filma čije će se drugo izdanje održati od 3. do 7. lipnja 2015. u Makarskoj. DFF vas poziva da prijavite kratkometražne dokumentarne filmove za natjecateljski program ‘Mali Garmaz’ 2015. Prijaviti se mogu isključivo filmovi u trajanju do 33min i završeni nakon 1. siječnja 2013. Krajnji rok za prijave je 1. travanj 2015.
 
natječaj

de Appel – poziv na kustoski program

Kustoski program umjetničkog centra de Appel pokrenut je 1994. godine, a mladim kustosima omogućuje stjecanje novih iskustava i vještina, koje se mogu shvatiti kao instrumenti za poboljšanje razvoja profesionalne karijere. Rok prijave za kustoski program 2015 / 2016 je 12. siječanj 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – New Art Studio

Organizacija New Art Studio već 30 godina osigurava umjetnicima prostor i sredstva za rad, posebno ističući prostor u centru Dublina koji je namijenjen za 13 stalnih i 13 suradničkih umjetnika. New Art Studio traži tri partnerske organizacije s kojima bi surađivala u razmjeni umjetnika tijekom četverogodišnjeg razdoblja. Prijave su otvorene do listopada 2015.
 
natječaj, audicija

Audicija za Orkestar mladih Europske unije

European Union Youth Orchestra – Orkestar mladih Europske unije - EUYO sastavljen je od talentiranih mladih glazbenika u dobi između 14 i 24 godine, iz svih zemalja članica Europske unije. Audicija za sezonu 2015./2016. za kandidate iz Hrvatske održat će se 21. veljače 2015. u Hrvatskom društvu skladatelja u Zagrebu. Rok za prijavu je 9. veljače 2015.
 
natječaj

Natječaj za dizajn vizualnog identiteta kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020

Grad Dubrovnik raspisuje javni Natječaj za dizajn vizualnog identiteta kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. Rok za predaju radova je 19. prosinca.
 
natječaj

Natječaj za nagradu za promicanje suvremene austrijske književnosti

Austrijski kulturni forum Zagreb raspisuje godišnju nagradu za promicanje suvremene austrijske književnosti 'Albert Goldstein'. Nominacije, koje uključuju prijedlog jednog naslova, kratki opis projekta, bibliografije austrijskog autora / autorice kao i financijski plan i imenovanje prevoditelja / prevoditeljice predaju se najkasnije do 15. siječnja 2015.
 
natječaj

Otvoren natječaj 'Tradicional'

Hrvatsko društvo skladatelja dana raspisalo je natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja tradicijske glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za tradicijsku glazbu. Natjecatelji trebaju podnijeti HDS-u detaljan umjetnički, organizacijski i financijski opis projekta za koji traže sufinanciranje zaključno s 15. prosincem 2014.
 
natječaj, festival

Prijave za Hot Docs

Hot Docs, najveći sjeverno-američki festival dokumentarnog filma, prihvaća prijave za svoj program u 2015. Festival će se održati u Torontu, od 23.4. do 3.5. 2015. , a rok za prijave je 10.12.2014. Prijaviti se mogu dokumentarni projekti iz cijelog svijeta.
 
natječaj

Natječaj - Hrvatska lijepa knjiga

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i ove je godine organizator natječaja Hrvatska lijepa knjiga, koji raspisuje na poziv Zaklade Stiftung Buchkunst. Pozivaju se svi zainteresirani hrvatski nakladnici da do 1. prosinca 2014. godine šalju knjige koje bi željeli prijaviti.
 
natječaj, obavijest

EFFE: Produljen rok za prijavu

Produljen je rok za prijavu za EFFE Festival Label. Iz cijele Europe registriralo se preko 2,500 festivala, a mnogi su već završili proces prijave. No, nedavno oformljeni novi Festivalski Hub-ovi, povećani interes i preopterećenje servera radi velikog broja prijava, razlog su produljenja roka za prijavu do 15. prosinca 2014.
 
natječaj, poziv za podnošenje, rezidencijalni program

MiXER 2015 - umjetničke rezidencije

MiXER 2005 prihvaća prijave za umjetničke rezidencije u trajanju od 4 tjedna s ciljem  poticanja kreativne odvažnosti, rizika i eksperimenta. Umjetnici rade u paru, a rok prijave je 23.11.2014.
 
natječaj, obavijest

Jaipur International Film Festival 2014 – novi rok za prijave

Jaipur International Film Festival održava se od 1. do 5. veljače 2014. godine, s ciljem poticanja novih filmaša, razmjene znanja, informacija, ideja i kultura između Indije i drugih dijelova svijeta, u kontekstu njihove društvene i kulturne etike. Rok za prijave produljen je do 30. studenog 2014.
 
natječaj

9. 'Splitska.tiramola' traži najbolje fotografije

Otvoren je natječaj za deveto izdanje 'splitske.tiramole'. Izložba se održava u prostoru galerije Fotokluba Split, 12. prosinca. Rok za prijavu je 30. studenoga.
 
natječaj

Prijavite svoje dokumentarne projekte na EastDoc Platform

Institut dokumentarnog filma, koji u suradnji s Međunarodnim festivalom dokumentarnog filma u Jihlavi četvrti put organizira najveću profesionalnu manifestaciju za razvoj i podršku kreativnog autorskog dokumentarnog filma s područja srednje i istočne Europe - East Doc Platform, objavljuje poziv za prijavu dokumentarnih projekata u fazi razvoja / produkcije / postprodukcije. Rok za prijave je 1. prosinca 2014.
 
natječaj

Natječaj za izložbu: Anomalije grada

Klub studenata povijesti umjetnosti objavljuje natječaj za sve zainteresirane studente Akademije likovne umjetnosti, Arhitektonskog fakulteta, Krajobrazne arhitekture pri Agronomskom fakultetu, Akademije dramskih umjetnosti i ostalih kreativno usmjerenih fakulteta i učilišta. Rok za slanje radova je 15. siječnja 2015.
 
natječaj

Otvorene prijave filmova za 6. izdanje VAFI-ja

VAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih otvorio je prijave filmova za šesto izdanje koje će se održati od 21. do 26. travnja 2015. godine u Varaždinu. Na VAFI se od prošle godine mogu prijaviti animirani filmovi u dvije sekcije – Junior i Senior. Prijave za VAFI otvorene su do 20. siječnja 2015.!
 
natječaj

Poziv za prijave filmova na 13. Tabor Film Festival

Tabor Film Festival objavljuje natječaj za prijave za 13. Međunarodni festival kratkometražnog filma Tabor Film Festival 2015. Rok prijave je  13. siječnja 2015.
 
natječaj, rezidencijalni program

Program umjetničkih rezidencija - 2015 ODYSSEE

Umjetnici, istraživači i kulturni profesionalci pozvani su da predlože projekte koje žele razviti u okviru umjetničkih rezidencija u francuskim kulturnim centrima.
 
natječaj

Natječaj za Nagradu Grigor Vitez za 2014.

Savez društava Naša djeca Hrvatske objavljuje Natječaj za Nagradu 'Grigor Vitez' za 2014. godinu, koji je otvoren do 30. prosinca.
 
natječaj, radionica, kolonija

Poziv na radionicu 'Znaš na što mislim, ili ipak ne'

Pozivaju se svi zainteresirani da se prijave na radionicu  pod vodstvom umjetnice Olivie Dunbar (Kanada/Nizozemska) 'Znaš na što mislim, ili ipak ne', koja će se u okviru projekta Srami se! održati 14. i 15. studenog, u Galeriji Miroslav Kraljević. Prijave su otvorene do 13. studenog u podne.
 
natječaj

Potpora za umjetničko istraživanje, dramsko pisanje i transmediju

Popore se daju interdiscipliniranim umjetničkim timovima (glumci, pisci, koreografi, istraživači) koji rade u području kazališta, plesa, site-specific umjetnosti, glazbe, digitalne umjetnosti, cirkusa ili različitih hibridnih formi.
 
natječaj

Otvorene prijave za 45. KRAF

Liburnija Film iz Rijeke organizira 45. Kvarnersku reviju amaterskog filma (KRAF), utemeljenu još 1969. godine, a koja će se održati 19. prosinca u Art-kinu Croatia u Rijeci. Rok za predaju prijavnice i radova je 5. prosinca 2014.
 
natječaj, radionica, kolonija

Scenaristički klub 7

U organizaciji scenarističkog projekta Palunko Hrvatskog filmskog saveza održava se sedma sezona Scenarističkog kluba, napredne radionice razvoja scenarija kratkometražnog igranog filma. Radionica traje šest mjeseci, počevši od studenog, a završava pitchingom na 24. Danima hrvatskog filma u travnju 2015.
 
natječaj

Potpora programima koji doprinose očuvanju tradicijske kulture Roma

Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH raspisao je Javni poziv za dodjelu financijske potpore za provedbu programa koji doprinose očuvanju tradicijske kulture Roma za 2014. godinu, namijenjen udrugama i kulturno-umjetničkim društvima romske nacionalne manjine registriranim u Republici Hrvatskoj.
 
natječaj

Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2014.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavilo je Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2014. godinu.
 
natječaj, radionica, kolonija

Radionica ZagrebDox Pro 2015. - prijave

ZagrebDox Pro poziva redatelje, producente, scenariste i snimatelje dokumentarnih filmova da se prijave na program ZagrebDox Pro 2015. Sudjelovanje na ZagrebDox Pro -u je besplatno. Rok za prijavu je 15. prosinca 2014.
 
natječaj

Animafest - spajanje izdanja i poziv za prijavu animiranih filmova svih dužina

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb prvi put od svog osnutka objedinjuje kratkometražno i dugometražno izdanje te za svoje nadolazeće, integrirano izdanje u 2015. godini najavljuje predstavljanje animiranih filmova svih dužina. Prijave filmova traju do 1. veljače 2015., a otvorene su za sve kratkometražne i dugometražne animirane naslove.
 
natječaj

Artomat - Natječaj za izlaganje i/ili prodaju umjetničkih predmeta

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika iz Zagreba otvara natječaj za izlaganje i prodaju umjetničkih predmeta na 5. artOmat-u. Online prijave su otvorene do 23. studenoga.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na europskoj izložbi 'The City and Me'

Otvoren je natječaj za sudjelovanje na europskoj izložbi 'The City and Me', u sklopu EU projekta CreArt (Mreža gradova za umjetničko stvaranje). Prijave su moguće do 10. prosinca.
 
natječaj

Natječaj za najbolju dječju božićnu priču

Teatar Scena objavljuje natječaj zainteresiranim osnovnoškolcima (pojedincima, grupama ili razredu) Primorsko-goranske županije, da napišu priču božićno-novogodišnje tematike. Rok za prijavu je 20. studeni.
 
natječaj

MAKK 2014. – poziv na sudjelovanje

Pod sloganom 'Kulturne i kreativne industrije – pokretači gospodarstva', druga Međunarodna autorska kreativna konferencija (MAKK) 2014. održat će se od 19. do 21. studenog u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb. Svi koji žele sudjelovati na ovoj konferenciji, mogu se već sada putem posebnog online obrasca.
 
natječaj

Natječaj / Traces of Friendship 2015.

Savezna zemlja  Štajerska objavljuje prekogranični natječaj za umjetnost i kulturu  2015. 'Traces of Friendship'. Natječaj je otvoren za umjetnike i kulturne djelatnike te znanstvenice i znanstvenike iz Štajerske, Sjeverne Italije, Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije, Crne Gore, Kosova i Makedonije. Rok za prijavu je 1. prosinca.
 
natječaj

Prijavite se na Nucomers natječaj i nastupite na 10. Illectricity Festivalu

10. Illectricity Festival i ove će godine obilježiti kasnu zagrebačku jesen na nekoliko lokacija, a kao uvod u sve to počinje tradicionalni Nucomers natječaj koji za cilj ima otkrivanje mladih talenata. Ako ste DJ ili producirate bilo koju varijaciju elektroničke glazbe, s naglasnom na inovativnost, svestranost i kreativnost, te još niste nastupili kao DJ/live act na većim partyjima, niti službeno izdali svoju glazbu na poznatijoj glazbenoj etiketi, možete se prijaviti najkasnije do petka, 7. studenog 2014.
 
natječaj

Natječaj za prijevode drama

Portal Drame.hr objavljuje drugi natječaj za financiranje prijevoda drama na strane jezike. Natječaj je otvoren do 25. studenoga, a u selekciju ulaze isključivo tekstovi pristigli na portal od prošlog natječaja do navedenog roka.
 
natječaj, radionica, kolonija

Poziv video umjetnicima, glazbenicima i performerima na Noćne vizije 2014.

Noćne vizije su dvotjedna višemedijska rezidencijalna radionica za glazbenike tj. audio, video i performans umjetnike mlađe generacije. Pozivaju se zainteresirani mladi umjetnici da se prijave kao grupa koja se sastoji od 3 do 5 umjetnika u čijem sastavu obavezno moraju biti glazbenici ili audio, zatim performeri i video umjetnici, (uz ove, dobrodošle su i druge umjetničke discipline!). Rok za prijave je 5. studenog 2014.
 
natječaj

Natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija

Hrvatsko društvo skladatelja dana raspisuje natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja popularne glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za prazne medije. Natječaj je otvoren do 26. studenog.
 
natječaj

Mala noćna čitanja 2014.

Otvoren je natječaj za mlade izvođače, dramaturge i producente Mala noćna čitanja 2014. Rok za prijavu je 11. studenoga.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje na zimskoj izložbi / trenutak.39

Otvoren je natječaj za sudjelovanje na zimskoj izložbi u Galeriji 'trenutak.39', na temu sloboda.ptice. Rok za prijavu je 11. studenoga.
 
natječaj

Natječaj za grafičko oblikovanje web stranica Grada Labina

Grad Labin objavljuje Natječaj za grafičko oblikovanje web stranica Grada Labina. Rok za predaju natječajnih radova je 29. prosinca.
 
natječaj, rezidencijalni program

17. FAKI otvara prijave za rezidencije

Festivalska rezidencija traje od 5. do 20. prosinca te nudi umjetnicima marginalnih i avangardnih izvedbenih praksi da provedu dva tjedna u Zagrebu i pripreme rad prema temi festivala, oblikuju ga za vrijeme rezidencije i predstave izvedbom na festivalu u formi koju dotad nisu isprobali. Pozivaju se samostalni autori-izvođači, kao i kolektivi da se prijave za rezidencijalni boravak na 17. FAKI-ju posvećenom temi klimatske determiniranosti, bez ograničenja na rod, žanr i karakter djela.
 
natječaj

Natječaj za nagradu Ivo Vuljević za 2014. godinu

Hrvatska glazbena mladež raspisuje natječaj za dodjelu Nagrade Hrvatske glazbene mladeži Ivo Vuljević za najistaknutije ostvarenje mladih glazbenika u 2014. godini. Rok za podnošenje prijedloga je petak, 21. studenoga 2014.
 
natječaj, radionica, kolonija

Iskusiti na vlastitim leđima 2 - radionica

U organizaciji Udruge za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja, u sklopu projekta Res Urbanae, u zagrebačkoj Greti, 29. i 30. listopada, održava se eksperimentalna radionica 'Iskusiti na vlastitim leđima 2'. Prijaviti se mogu studenti prava, do 28. listopada.
 
natječaj, radionica, kolonija

Poziv za sudjelovanje na plesno-istraživačkoj platformi

Pozivaju se zainteresirani za sudjelovanje u trećem modulu SPAgrupe kojeg će voditi Nensi Ukrainczyk kao uvodni dio u istraživački projekt Geometrijske strukture orijentacije u prostoru i njihova korelacija sa strukturama glazbe. Naglasak će biti na geometrijskoj strukturi kristala koje je plesni teoretičar Rudolf Laban usustavio kao osnovne forme orijentacije bivanja i kretanja u prostoru.
 
natječaj

Priča se (p)o gradu - natječaj

Gradska knjižnica Trogir raspisuje nagradni natječaj za najbolju kratku priču pod nazivom 'Priča se (p)o gradu'. Natječaj je otvoren do 15. studenoga.
 
natječaj

Ilustracija za kratku priču

Tvrtka Havana Bar poziva sve zainteresirane ilustratore da do 30. studenoga dostave svoj prijedlog koncepta ilustracija za kratku priču za djecu 'Bibi – priča koju bi svi trebali pročitati'.
 
natječaj

Otvorene prijave za volontere Teatar.hr Nagrade Publike 2014.

Teatar.hr Nagrade Publike i ove godine nude niz zanimljivih volonterskih poslova za sve koji iz prve ruke žele saznati kako funkcionira organizacija jednog velikog kulturnog događaja. Prijave su otvorene do 31. listopada 2014.
 
natječaj

Otvoren natječaj za sudjelovanje na Praškom kvadrijenalu 2015.

Ovogodišnja tema kvadrijenala je „Shared space: Music, Weather, Politics“ koje su zamišljene kao moguća inspiracijska polazišta za kustose nacionalnih izložbi, a otvoren je natječaj i za sudjelovanje umjetnika i studenata.
 
natječaj

Poziv za umjetnike: Skrivene sobe - identiteti, gradovi, sjećanja

Međunarodni ArtExpo, u suradnji sa Ca’ Zanardi, selektira sve zanimljive video radove, eksperimentalne filmove, instalacije, performanse i eksperimentalne plesne radove za ovogodišnju izložbu.
 
natječaj, festival

17. FAKI - poziv

Pozivaju se umjetnici i kazališne skupine koje djeluju unutar ili žele eksperimentirati s off, alternativnim i uličnim kontekstom, da se prijave za sudjelovanje na 17. FAKI-ju posvećenom temi klimatske determiniranosti, bez ograničenja na rod, žanr i karakter djela. Prijave su otvorene do 15. studenog 2014.
 
natječaj, seminar

Trening program za mlade filmske kritičare

Novinari do 30 godina starosti mogu se prijaviti za trening program u Nizozemskoj koji početkom 2015. organizira Internacionalni filmski festival u Rotterdamu (IFFR).
 
natječaj, poziv za upis

Zvuk pokreta - Pokret zvuka

Autori i voditelji projekta Elvira Happ, profesorica udaraljki i Renato Happ, profesor glazbene umjetnosti, pozivaju punoljetne osobe, bez obzira na iskustvo u umjetničkom izražavanju, da aktivno sudjeluju u multimedijalnom projektu Zvuk pokreta - Pokret zvuka, koji se temelji na procesnim glazbeno-pokretnim improvizacijama.
 
natječaj, radionica, kolonija

Konstruiranje svakodnevnog djelovanja - radionica

Od 20. listopada do 20. prosinca, vizualna umjetnica Andreja Kulunčić održava radionicu društveno angažirane umjetničke prakse 'Konstruiranje svakodnevnog djelovanja'. Prijave su moguće do 15. listopada.
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencijalni program Linz

EU projekt CreArt, u kojem sudjeluje HDLU, objavljuje natječaj za rezidencijalni program u Linzu, Austrija. Prijaviti se mogu svi članovi Hrvatskog društva likovnih umjetnika, do 18. studenog.
 
natječaj

Otvoren natječaj za DORF 2015.

Deveti po redu Festival dokumentarnog rock filma održat će se u Vinkovcima, Vukovaru i Osijeku od 12. do 15. ožujka 2015. Organizatori DORF ’15 pozivaju autore i producente dokumentarnih glazbenih filmova da ih prijave na natječaj koji je otvoren do 15. siječnja 2015.
 
natječaj, audicija

Audicija za dvije muške uloge

Kolektiv SKROZ i kazalište Mala scena raspisuju audiciju za novu predstavu namijenjenu djeci od 7 godina na više – ‘Ne, ti ne! ili o drukčijatosti’. Audiciji mogu pristupiti profesionalni glumci u dobi od 21 do 40 godina, s izraženom muzikalnošću, osjećajem za ritam i pokret te spremnošću na istraživački rad. Audicija će se održati u kazalištu Mala scena u ponedjeljak, 13. listopada, u 16 sati.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Konferencija 'SPark: Conservation of Sculpture Parks'

Umjetnička akademija u Splitu (Odsjek za konzervaciju-restauraciju), Muzej suvremene umjetnosti Zagreb i Institut za konzervatorsko-restauratorske znanosti u Kölnu organiziraju međunarodnu konferenciju o očuvanju parkova skulpture 'SPark: Conservation of Sculpture Parks', koja će se održati od 14. do 16. rujna 2015. godine u Sisku. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 31. siječnja 2015. godine.
 
natječaj

Maske 2014 - poziv

Pozivaju se zagrebačke osnovne škole da se pridruže u tradicionalnom projektu Maske, u organizaciji Centra za kulturu i informacije Maksimir i Muzeja grada Zagreba. Rok za prijavu je 11. studeni.
 
natječaj

Kako počinje tvoja priča? - natječaj

Klub studenata elektrotehnike (KSET)  poziva na sudjelovanje u natječaju za izbor najbolje kratke priče. Rok za prijavu je 6. studenoga.
 
natjecanje, natječaj

Imagine Croatia 2014 - poziv

Imagine Croatia je festival mladih glazbenika u dobi od 12 do 20 godina (pojedinci) i grupe do najviše 10 glazbenika od kojih nitko nije stariji od 20 godina. Radi se o festivalu otvorenom mladim izvođačima bez obzira na vrstu glazbe koju izvode. Regionalna predselekcija za Zagreb i Zagrebačku županiju održat će se 16. studenog u Klubu hrvatskih glazbenika SAX, Zagreb. Rok za prijavu je 3. studeni 2014.
 
natječaj, rezidencijalni program

Poziv na rezidencije u Zagrebačkom plesnom centru - sezona 2015.

Hrvatski institut za pokret i ples (HIPP)/Zagrebački plesni centar (ZPC) poziva plesne umjetnike/koreografe suvremenog plesa da se jave samostalno ili sa suradnicima svojim prijedlozima za rezidenciju (artist in residence program) u Zagrebačkom plesnom centru. Prijedlog za rezidenciju može biti u području: istraživanja, kreacije, produkcije ili za sve tri faze. Rok za prijave je 31. listopada 2014.
 
natječaj, djeca, mladi

Fotografija i mladi / Dječji fotosalon

Centar za kulturu i informacije Maksimir / Muzej grada Zagreba poziva sve zainteresirane osnovne škole da se priključe u projektu 'Fotografija i mladi'. Rok ta prijavu je 11. studenoga.
 
natječaj

Visible City 2015.

Platforma Connecting cities poziva umjetnike da se prijave na natječaj Visible City 2015. ( Berlin - Bruxelles - Helsinki - Linz -Liverpool - Madrid - Marseille - Montreal - Sao Paulo –Zagreb). Rok prijave je 31. listopad.
 
natječaj

Hrvatski krajolik: Poravnavanja povijesti na zamišljenom horizontu

Institut za suvremenu umjetnost poziva umjetnike, kustose, radnike u kulturi kao i one koji umjetnost prate isključivo kao promatrači, na sudjelovanje i predlaganje radova, izložaka i projekata za stvaranje izložbe Hrvatski krajolik: Poravnavanja povijesti na zamišljenom horizontu. Rok prijave je 19. listopada.
 
natječaj

Natječaj 'Tea Benčić Rimay'

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak raspisuje Natječaj 'Tea Benčić Rimay' na razini Republike Hrvatske, za najbolja književna ostvarenja u kategoriji pjesme u prozi. Natječaj je otvoren do 1. studenoga.
 
natječaj

Natječaj za plakat - spomen park Dudik

Vizkultura u suradnji s Udrugom za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja (UIII) raspisuje javni natječaj za plakat koji će tematizirati spomen – park Dudik autora Bogdana Bogdanovića. Rok za prijavu je 15. listopada.
 
natječaj

Natječaj za vizualni identitet 'Rendez-vous' Festival Francuske u Hrvatskoj

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske objavljuju otvoreni natječaj za vizualni identitet 'Rendez-vous' Festival Francuske u Hrvatskoj. Natječajne prijave trebaju stići najkasnije do 13. listopada, u 15 sati.
 
natječaj, audicija

Audicija za predstavu 'Troia's Discount'

Koprodukcija Zagrebačkog kazališta mladih, Tvornice kulture Zagreb i Umjetničke organizacije SKOP, raspisuje audiciju za predstavu 'Troia's Discount' autora Ricci/Forte, u režiji Nenada Glavana. Traže se glumice (u dobi od 20 do 30 god) i glumci (u dobi 20 do 40 god.). Audicija se održava u petak, 3. listopada, u Tvornici kulture - Veliki pogon na adresi, s početkom u 14 sati.
 
natječaj, rezidencijalni program

Open space / art eko rezidencija

Open space poziva umjetnike iz područja vizualne, izvedbene, glazbene i intermedijalne umjetnosti te književnosti, da se do 1.prosinca prijave za sudjelovanje u rezidencijalnom programu. Open space je projekt Dado udruge koja se odvija na Malom Lošinju.
 
natječaj

Sajam dječje knjige Bologna / Izložba ilustratora

Sajam dječje knjige u Bolonji raspisao je poziv za sudjelovanje na izložbi ilustratora. Rok prijave je 3. listopada.
 
natječaj, audicija

IGK poziva na audiciju

Ovogodišnja audicija zbora Ivan Goran Kovačić održat će se u dva termina - 16. i 21. listopada, od 19,30 sati, u prostorijama FER-a, Unska 3, dvorana B5. Princip audicije je izuzetno jednostavan: dovoljno je pokazati raspon glasa ponavljanjem jednostavnih muzičkih sekvenci. Za članstvo nije potrebna nikakva glazbena naobrazba niti glazbeno iskustvo.
 
natječaj, audicija

Folklorni ansambl Zagreb-Markovac upisuje nove članove

Folklorni ansambl Zagreb-Markovac oglašava upis novih članova u pjevno-plesni Ansambl te svirača tamburaških i tradicijskih instrumenata. Audicije će se održati 25., i 30. rujna te 7., 9., 14., 16., 21. i 23. listopada u vremenu od 19,30 do 20,30 u sjedištu Ansambla- Nehruov trg 16, Savski Gaj.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – eXperiment Kft.

Umjetnička organizacija eXperiment Kft. iz mađarskog grada Taliándöröga traži partnere za suradnju na projektu u sklopu Programa EU Kreativna Europa. Prijave su otvorene do 1.listopada 2016.
 
natječaj

Po tragovima totalitarnog nasljeđa Hrvatske - natječaj

Zaklada Robert Bosch, u suradnji sa Literaturhaus Berlin i Hertom Müller, raspisuju natječaj 'Po tragovima totalitarnog nasljeđa Hrvatske'. Rok za prijave projekata u Hrvatskoj: 30. studeni 2014. godine.
 
natječaj, audicija

Crveni nosovi organiziraju klaunovsku radionicu-audiciju

Crveni nosovi klaunovidoktori organiziraju klaunovsku radionicu-audiciju za nove klaunovadoktore koji će posjećivati bolesnu djecu u KBC Osijek. Radionica-audicija održat će se u utorak, 7. listopada 2014. godine, od 09:30 do18:00 sati u Osijeku, a odabrani kandidati obvezni su sudjelovati na cjelodnevnoj radionici.
 
natječaj, festival

8. PSSST! – poziv

Centar za kulturu Trešnjevka organizira 8. PSSST! Festival nijemog filma, koji će se održati od 6. do 8. studenoga 2014. u prostorima Centra za kulturu Trešnjevka, Zagreb. Rok za prijavu filmova u natjecateljskom programu je 10. listopada 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – New Ways for New Artists

City of Culture of Galicia Foundation traži partnere iz područja vizualne i ulične umjetnosti za suradnju na projektu NEWA – New Ways for New Artists, u sklopu Programa EU Kreativna Europa.
 
natječaj

Natječaj za DJ-e

HGU Podružnica 3 Rijeka i Odjel gradske uprave za kulturu Grada Rijeke raspisuju natječaj za DJ-e povodom kandidiranja Grada Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. Natječaj je otvoren do 15. listopada 2014., a rezultati će biti javno objavljeni 15. studenog 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Klasik Keyifler

Klasik Keyifler (KK) poziva sve zainteresirane za suradnju na projektu u sklopu programa EU Kreativna Europa na iskaz interesa. (KK) se bavi inovativnom prezentacijom koncerata te radionica malih komornih ansambala u Turskoj.
 
natječaj, rezidencijalni program

Kurs – poziv na književne rezidencije u 2015.

Pozivaju se književnici i prevoditelji iz centralne i jugoistočne Europe da se do 15.studenog 2014. prijave za natječaj za književne stipendije, u sklopu rezidencijalnog programa 'Marko Marulić' u Splitu.
 
natječaj, izložba

VI. trienalni natječaj za likovno djelo nadahnuto pasionskim sadržajem

Pasionska baština raspisuje VI. trienalni natječaj za likovno djelo nadahnuto pasionskim sadržajem Kristove Muke i Uskrsnuća. Natječaj se zatvara 15. veljače 2015. godine.
 
natječaj, izložba

Split – art friendly city – poziv

Udruga za širenje područja kulture i umjetnosti RADDAR poziva splitske i ostale umjetnike na prijavu svojih radova na izložbi 'Split – art friendly city', koja će se održati u Galeriji Muzeja grada Splita od 17. do 26. listopada 2014. Radovi se primaju do 10. listopada.
 
natječaj

Školica za novinare u kulturi

I ove godine KURZIV – Platforma za pitanja kulture, medija i društva organizira edukacijski program pod nazivom Svijet umjetnosti, čija je svrha usavršavanje autora u području novinarstva, posebice onih koji prate kulturu. Prijave su otvorene do 5. listopada.
 
natječaj

Volim, volim, volim! – poziv mladim glazbenicima

Ciklus Glazbene staze poziva glazbenike na sudjelovanje na koncertu 'Volim, volim, volim!', koji će se održati u utorak, 25. studenog 2014. godine, u Zagrebu, u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, s početkom u 20 sati. Rok prijave je 25. listopada 2014.
 
natječaj

Povjerenstvo nezavisnih stručnjaka za izbor hrvatske EPK 2020. - poziv

Ministarstvo kulture objavljuje javni poziva za iskaz interesa kandidata za imenovanje dva člana Povjerenstva nezavisnih stručnjaka za izbor hrvatske Europske prijestolnice kulture za 2020. godinu. Prijave se podnose do 22. listopada 2014. u 16 sati.
 
natječaj

Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje komplementarnih djelatnosti u 2015. godini

Na temelju Zakona o audiovizualnim djelatnostima, Hrvatsko audiovizualno vijeće Hrvatskog audiovizualnog centra raspisuje Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje komplementarnih djelatnosti u 2015. godini. Javni poziv je otvoren do 17. listopada.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Accion Cultural Espanola

Acción Cultural Española, organizacija za promociju španjolske kulture i baštine, traži partnere za suradnju na projektu promidžbe europskog suvremenog plesa, u sklopu Programa EU Kreativna Europa. Prijave su otvorene do 1. listopada 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – El Arsenal

El Arsenal iz Cordobe kao vodeći partner traži suradnike na projektu u sklopu Programa EU Kreativna Europa, koji djeluju na području plesa, književnosti, glazbe, slikarstva, interdisciplinarne i audiovizualne umjetnosti. Rok prijave istječe 1. listopada 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Moebius Art School

Moebius Art School i Monogram Foundation iz Budimpešte traže partnere za suradnju na projektu u sklopu Programa EU Kreativna Europa. Prijave su otvorene do 1. listopada 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Chamber Orchestra of Siero

Kulturna organizacija OCAS: Chamber Orchestra of Siero poziva sve zainteresirane da se prijave za suradnju na projektu na području glazbe i plesa, u sklopu Programa EU Kreativna Europa. Rok prijave je 1. listopad 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Klaipeda city Concert Hall

Klaipeda city Concert Hall iz Litve poziva sve zainteresirane umjetnike na području glazbe da se prijave za sudjelovanje na projektu u sklopu Programa EU Kreativna Europa. Prijave su otvorene do listopada 2015. godine.
 
natječaj

Regalerija – natječaj za oslikavanje murala

Pozivaju se umjetnici da se do 5. listopada prijave na natječaj za oslikavanje murala vanjskog zida atrija Regalerije, dimenzija cca 11 x 5 m. Zadana teme je 'RE-IN razvoj (REtro Industrijski razvoj).
 
natječaj, izložba

Fotoklub Split – poziv na izlaganje u 2015.

Galerija fotografije Fotokluba Split poziva fotografe da se prijave na natječaj za izlaganje u Galeriji Fotokluba Split u 2015. godini. Rok za prijavu je 21. rujan 2014.

 
natječaj

Music Meeting u Sarajevu – poziv

Pozivaju se studenti glazbe i jazz glazbenici, od 18 do 27 godina, iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, ali i drugih zemalja Evropske Unije, da se do 30. rujna prijave za sudjelovanje na Music Meetingu, koji se održava u Sarajevu, od 4. do 9. studenog.
 
natječaj, festival

Produžen rok prijave za 46. reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva

Revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva, kao završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog i videostvaralaštva u Hrvatskoj, svake se godine održava u drugom gradu. Prijave za ovogodišnji festival produžene su do 22. rujna.
 
natječaj, festival

62. Zagrebački festival - poziv

Organizator festivala, Hrvatsko društvo skladatelja, raspisuje natječaj za nove skladbe koje će svoju premijeru doživjeti u drugoj polovici siječnja 2015., na 62. Zagrebačkom festivalu. Natječaj traje do 15. listopada.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Drochia District Department for Culture

Javna ustanova u kulturi Drochia District Department for Culture iz Moldavije poziva sve zainteresirane za suradnju na projektu nematerijalne baštine, u sklopu Programa EU Kreativna Europa, da se do 1. listopada prijave za sudjelovanje.
 
natječaj, festival

Prijavite svoj film na 7. ETNOFILm festival u Rovinju

Međunarodni festival etnografskog filma - ETNOFILm - otvara prijave za natjecateljski dio programa svog 7. izdanja. Pozivaju se svi autori inovativnog pristupa različitim kulturnim fenomenima i etnologiji svakodnevice da prijave svoje radove za sudjelovanje. Prijave su moguće do 20. listopada 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Teatr Studio

Teatr Studio im. St. I. Witkiewicza iz Varšave poziva sve zainteresirane za suradnju na projektu u sklopu Programa EU Kreativna Europa, koji djeluju na području kazališne i vizualne umjetnosti, da se do 1. listopada prijave za sudjelovanje.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Federacion Espanola De Agrupaciones De Folclore

Federacion Española De Agrupaciones De Folclore traži partnere za suradnju na projektu u sklopu Programa EU Kreativna Europa, na području tradicijske glazbe i baštine. Prijave su otvorene do 1. listopada 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Other Words / Beste Hitzak

Pozivaju se svi zainteresirani za suradnju u sklopu Programa EU Kreativna Europa na području književnosti, da se prijave za sudjelovanje u četverogodišnjem projektu Other Words / Beste Hitzak. Voditelj projekta je organizacija Donostia Kultura iz Baskije.
 

   Ispiši stranicu
 • VoxFeminae.net - Treba prevrednovati pojam svetog i pojam religije - razgovor s Juliom Kristevom
 • Forum.tm - CEKATE - animator kulture - dio serijala Kultura u kvartu, Branimire Lazarin
 • FilmNewEurope.com - Zagrebačko kino Metropolis europsko je kino mjeseca - razgovor sa Zlatkom Vidačkovićem
 • Lupiga.com - Medijima se nismo bavili četvrt stoljeća i eto dokle smo stigli - Ivica Đikić o medijskoj strategij

 • http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
  Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
  Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
  Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu