natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – IMPART 2016

Festivalski centar IMPART 2016 traži partnere na području promocije transnacionalne mobilnosti kako bi se stvorila europska mreža za interdisciplinarne izvedbe na temu Europska dijaspora, migracije, imigracije i drugost, u sklopu Programa EU Kreativna Europa. Prijave su otvorene do 1. listopada 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – The street of contemporary

The street of contemporary, umjetnički park koji obuhvaća prirodu i umjetnost, otvoren je 2012. godine u talijanskom gradu Castiglione della Pescaia, a traži partnere za suradnju na projektu u sklopu Programa EU Kreativna Europa.
 
natječaj

Volontiranje u Laubi

Otvoren je natječaj za volontiranja u Kući Lauba, koji pruža priliku mladim ljudima za stjecanje praktičnog iskustva, kao i upoznavanje s funkcioniranjem jedne značajne privatne zbirke suvremene umjetnosti. Zainteresirani se mogu prijaviti do 12. rujna do ponoći.
 
natječaj, radionica, kolonija

Međunarodna radionica za redatelje

Međunarodna radionica za redatelje održava se od 15. do 22. prosinca 2014. godine u Toskani, provinciji Massa i Carrara, pod stručnim vodstvom Sergeia Ostrenka. Program uključuje praktične treninge i konferenciju s brojnim događanjima.

 
natječaj, nagrada

Ovca u kutiji 2014 – natječaj za najbolju hrvatsku slikovnicu

Knjiga u centru raspisuje javni natječaj za nagradu 'Ovca u kutiji' za najbolju hrvatsku slikovnicu, čiji su i tekst i ilustracije prvi put objavljene u razdoblju od siječnja 2013. godine do listopada 2014. godine. Prijave se primaju do 10. listopada 2014.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za najbolju kratku priču - Neispričane ljubavi

Programski odbor Mjeseca hrvatske knjige pokreće natječaj za kratku (ljubavnu) priču na temu 'Neispričane ljubavi'. Natječaj je otvoren od 1. rujna do 1. listopada 2014. godine u ponoć.
 
natječaj

IAC Zagreb poziva umjetnike na suradnju

Međunarodni centar za umjetnost, Zagreb, poziva umjetnike na suradnju - predlaganje programa jednodnevnih radionica iz scenskih i srodnih umjetnosti, za djecu od 9 -18 god i odrasle. U obzir dolaze likovne, dramske, literarne, glazbene, radionice pokreta, pripovijedanja...
 
natječaj

Natječaj za redizajn logotipa KIC-a

Kulturno informativni centar poziva autore i kreativne timove da se prijave na natječaj za redizajn logotipa KIC-a. Rok natječaja je 15. rujna.
 
natječaj

Ganz novi festival usvaja ganz nove fotografe

U okviru četvrtog izdanja Ganz novog festivala, Kultura promjene SC-a nastavlja s usvajanjem mladih umjetnika, ali ovog puta u fokusu su mladi fotografi i oni/one koji to tek žele postati!
 
natječaj, nagrada

Književna nagrada Zvane Črnja – natječaj

Društvo hrvatskih književnika, Zagreb, i Istarski ogranak DHK, Pula, raspisuju natječaj za književnu nagradu 'Zvane Črnja', koja se dodjeljuje za najbolju hrvatsku knjigu eseja. Prijave su otvorene do 20. rujna 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Centar za suvremenu umjetnost Crne Gore

Centar za suvremenu umjetnost Crne Gore iz Podgorice traži partnere za suradnju na projektu glazbenog festivala, u okviru programa EU Kreativna Europa. Rok prijave je listopad 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Gdynia City Museum

Gdynia City Museum iz Poljske traži partnere za sudjelovanje u Programu EU Kreativna Europa, na području arhitekture, obrazovanja, dizajna, i urbanizma. Prijave su otvorene do 1. listopada 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Slovenski školski muzej

Slovenski školski muzej traži partnere za sudjelovanje u projektu društvene odgovornosti muzeja (prevladavanje stereotipa kao put prema pravednom društvu), u sklopu Programa EU Kreativna Europa. Prijave su otvorene do 1. listopada 2014.
 
natječaj

Foto natječaj Montraker 2014.

Foto natječaj Montraker organizira se kao dodatni program Međunarodne studentske kiparske škole, koja se održava od 1. do 13. rujna 2014. godine u Vrsaru. Prijave se primaju do 20. rujna.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – NUIG Centre for Drama, Theatre and Performance

Centre for Drama, Theatre and Performance, National University of Ireland, Galway (NUIG) kao vodeći partner, te Kabosh Theatre iz Belfasta kao partner iz Velike Britanije traže partnere za suradnju na projektu u sklopu Programa EU Kreativna Europa. Prijava je otvorena do 1. listopada 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Association of Historic Cities of Slovenia

Udruga povijesnih gradova Slovenije traži partnere za sudjelovanje u Programu EU Kreativna Europa. Rok prijave istječe 1. listopada 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – 'Not Only...'

Fondacija za pomoć osobama s invaliditetom 'Not Only...' iz Poljske traži partnere iz područja filma i kazališta za sudjelovanje u Programu EU Kreativna Europa. Prijave su otvorene do 31. prosinca 2016.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

SPark: Conservation of sculpture parks

Umjetnička akademija u Splitu (Odsjek za konzervaciju-restauraciju), Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu i Institut za konzervatorsko-restauratorske znanosti u Kölnu iduće godine u Sisku organiziraju međunarodnu konferenciju o očuvanju parkova skulpture, 'SPark: Conservation of Sculpture Parks'. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 31. siječnja 2015.
 
natječaj

Poziv za prijave prijedloga za 15. krug programa 'Clubture-Hr: programska razmjena i suradnja'

Objavljen je prvi poziv za prijave prijedloga za 15. krug programa 'Clubture-Hr: programska razmjena i suradnja'. Prijaviti se mogu organizacije nezavisne kulture (udruge, umjetničke organizacije i neformalne grupe/inicijative) koje pripadaju području djelovanja Clubturea. Rok prijave je 30. rujna.
 
natječaj

Motel Trogir: It Is Not Future That Always Comes After

Projekt Motel Trogir poziva umjetnike i umjetnice za predlaganje koncepta / intervencije u javnom prostoru Trogira, jesen 2014. Prijedloge radova možete slati do 15. rujna.
 
natječaj

Prijave za 46. reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva

Revijski programi u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza u punom su jeku. Svega mjesec dana ostalo je do Dječje Revije u Varaždinu, Ludbregu i Čakovcu, dok su prijave za Reviju odraslih, kako se od milja zove Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva upravo započele. Vaše radove možete prijaviti do 15. rujna 2014!
 
natječaj

Poziv za volontere na 10. festivalu 25 FPS

Deseto izdanje Festivala 25 FPS održat će se od 25. do 28. rujna u prostorima Studentskog centra Zagreb. I ove godine festival računa na pomoć vrijednih volontera kojima jamči zanimljivo radno iskustvo uz mnogo dobrih filmova i zabave. Prijave se primaju do 10. rujna 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Association for Contemporary Art Promotion

Association for Contemporary Art Promotion iz Bukurešta traži partnere za suradnju na stvaranju regionalne mreže za produkciju i mobilnost suvremenih umjetnika. Rok prijave istječe 1. listopada 2014.
 
natječaj, rezidencijalni program

GuestRoomMaribor – poziv na rezidenciju

GuestRoomMaribor poziva umjetnike da se do 30. kolovoza prijave za sudjelovanje u rezidencijalnom programu. Natječaj je otvoren za umjetnike iz područja vizualne, izvedbene, glazbene i intermedijalne umjetnosti te književnosti.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Collectif Art Mouv'/Zone Libre

Collectif Art Mouv'/Zone Libre iz francuskog grada Bastije kao glavni partner te Electa Creative Arts iz talijanskog grada Terrama kao drugi partner pozivaju sve zainteresirane za suradnju na području plesne i vizualne umjetnosti da se prijave do 1. listopada za koprodukciju, u okviru programa EU Kreativna Europa.
 
natječaj

Osnaživanje europske integracije kulturom - potpora novim načinima prijevoda odabranih TV programa diljem Europe

Cilj je ovoga natječaja podupiranje inovativnih strategija za omogućavanje verzija prijevoda europskih kulturnih programa radi olakšane prekogranične online diseminacije kulturnoga sadržaja. 
 
natječaj

Natječaj za najbolju knjigu iz Domovinskog rata

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) iz Koprivnice raspisala je natječaj za Književno-publicističku nagradu "Bili smo prvi kad je trebalo" za najbolju knjigu iz hrvatskog Domovinskog rata.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Zavod za sodobne umetnosti in kulture Gulag

Zavod za umjetnost i kulturu Gulag je skupina vizualnih i (elektroničkih) zvučnih umjetnika i pjesnika, koji su odlučili graditi svoje projekte uz pomoć drugih. Gulag je i produkcijska kuća za širu vizualnu, zvučnu i izvedbenu umjetnost, u kombinaciji s poezijom.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Knjižnica Mirana Jarca, Novo mesto

Knjižnica Mirana Jarca, Novo Mesto, Slovenija, središnja je regionalna knjižnica za jugoistočni dio Slovenije, Dolenjsku. U skladu sa slovenskim Zakonom o knjižnicama,  obavlja posebne zadatke za narodne knjižnice u ovoj regiji, a istovremeno povezuje te knjižnice u regionalnu mrežu koja osigurava koordinirane knjižničarske djelatnosti.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Touching is allowed

Kako bi baština bila što razumljivija, većina se muzeja i dalje oslanja na osjetilo vida. Vizualna dominacija može se promatrati na način na koji posjetitelji muzeja mogu identificirati baštinu ili umjetnine. Neki su muzeji već razvili praktične alate kako bi ti objekti bili pristupačniji osobama s vizualnim invaliditetom.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji Fotokluba Split za 2015.

Galerija fotografije Fotokluba Split poziva fotografe da se prijave na natječaj za izlaganje u Galeriji Fotokluba Split u 2015. godini. Rok za prijavu je 26. rujan 2014.
 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Lutkarstvo

Općina Cividale traži projektne partnere za mali projekt suradnje u području lutkarstva. Potencijalni partneri su lutkarske škole, lutkarske skupine i kazališta lutaka, tijela lokalne vlasti.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Kulturna udruga Devart (3 projekta)

Kulturna udruga Devart osnovana je 2008. u Devi u Rumunjskoj s glavnim ciljem organiziranja velikih kulturnih događaja, uglavnom u glazbenom i filmskom žanru. Do sada su organizirali Classical Music Festival MuziCastel 2009. i 2010. i Opera and Classical Music Festival Opera Nights (od 2011. do danas).
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Grad Liepaja

Ured za kulturu gradskog poglavarstva grada Liepaja u Latviji poziva sve zainteresirane za partnerstva u kulturnim i kreativnim industrijama u područjima kreativnog učenja, kreativnog umrežavanja i kreativnog poslovanja. Rok za prijavu je 24. kolovoza 2014.
 
natječaj

Natječaj programa EU Kreativna Europa – potprogram Kultura za potporu europskim projektima suradnje

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske komisije objavila je natječaj programa EU Kreativna Europa – potprogram Kultura za potporu europskim projektima suradnje. Natječaj je otvoren do 1. listopada 2014. do 12 sati po srednjoeuropskom vremenu.
 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Residencia de estudiantes

Studentska rezidencija (Residencia de estudiantes) jedan je od španjolskih izvornih kulturnih centara u Madridu. Tijekom prve polovice dvadesetog stoljeća, Rezidencija je bila prestižna kulturna ustanova koja je  pomogla stvoriti i poticati intelektualnu okolinu najsjajnijih španjolskih mladih mislilaca, pisaca i umjetnika.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Perlego – literarni portal

Latvijska produkcijska kuća Perlego u potrazi je za partnerima zainteresiranim za projekt kreiranja literarnog Internet portala, s kojima bi aplicirali na idući rok programa Kreativna Europa u listopadu 2014. godine. Rok prijave je 15. rujna 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo: Kulturni centar Kolašin i Ansambl za tradicijske plesove i pjesme 'Mijat Mašković'

Kulturni centar Kolašin i Ansambl za tradicijske plesove i pjesme 'Mijat Mašković' iz Kolašina, Crna Gora poziva sve zainteresirane za suradnju na projektu koji bi se realizirao u sklopu programa EU Kreativna Europa. Rok prijave istječe 1. rujna 2014.

 
natječaj

Moja lijepa Trešnjevka / foto-natječaj

Galerija Modulor poziva fotografe da se prijave i sudjeluju na izložbi radnog naslova: Moja lijepa Trešnjevka. Rok za prijavu je 1. listopad 2014.
 
natječaj

Galerija Kopjar raspisuje natječaj za izlaganje u 2015.

Zagrebačka Galerija Kopjar objavljuje natječaj za izlaganje u 2015. Pravo sudjelovanja imaju svi umjetnici i studenti likovnih akademija koji djeluju u različitim vizualnim područjima (slike, grafike, skulpture, instalacije...). Prijave se primaju do 15. kolovoza 2014.
 
natječaj

Tportal raspisao natječaj za najbolji hrvatski roman

Tportal.hr sedmu godinu zaredom raspisuje natječaj za književnu nagradu roman@tportal.hr te poziva autore i izdavače da prijave romane izdane u prošloj godini. Prijave su otvorene od 29. srpnja do 19. kolovoza 2014.
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj First Shot/Prvo okidanje 2014.

Galerija Klovićevi dvori raspisuje fotografski natječaj za First Shot/Prvo okidanje 2014. Rok za prijavu je 15. rujan 2014.
 
natječaj, rezidencijalni program

Poziv umjetnicima na rezidenciju u Futura Centru Prag

U suradnji s Futura Centre for Contemporary Art, MMSU poziva umjetnike na prijavljivanje za rezidenciju u Karlin Studios u Pragu u trajanju do dva mjeseca, od siječnja do veljače 2015. godine.  
 
natječaj

Natječaj za dodjelu Nagrade Anđelko Novaković

Uz 10. obljetnicu od smrti pjesnika, esejista i književnog kritičara Anđelka Novakovića, Zaklada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu raspisuje natječaj za dodjelu nagrade 'Anđelko Novaković' za neobjavljenu zbirku pjesama.
 
 
natječaj

International Samaa Festival for Religious and Sufi Music

U Kairu se, od 20. do 27. rujna, održava se međunarodni glazbeni festival – International Samaa Festival for Religious and Sufi Music. Pozivaju se folklorni sastavi iz Hrvatske da se prijave za sudjelovanje.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Orfeon La Paz

Orfeón La Paz poziva na suradnju zborove (prednost imaju muški i mješoviti zborovi), orkestre trzalačkih glazbala te kulturne centre koji dolaze iz gradova s karnevalskom tradicijom da se prijave za projekt na temu europskih karnevala. Rok prijave je 1. listopad 2014.
 
natječaj

Natječaj sportske fotografije 2014.

Zajednica sportova Primorsko-goranske županije, Savez sportova Istarske županije te Regionalna pisarna OKS – Obalno kraška regija raspisuju natječaj za sudjelovanje na izložbi sportske fotografije - Odlučujući trenutak – 2014. Rok za primanje radova je 4. studeni 2014.
 
natječaj, izložba

Izložba žetva.obilje - poziv

U pripremi izložbe kojom se slavi nadolazeća jesen, kako je već uobičajeno, na prvi dan novog godišnjeg doba, Galerija trenutak.39 poziva vizualne umjetnike, profesionalce i amatere, svih generacija, da se odazovu sa svojim radovima i idejama na temu žetva.obilje. Rok prijave je 14. kolovoz.
 
natječaj

Potpora za poticanje književnoga stvaralaštva u 2015.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavljuje Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva u 2015. godini. Ponude na ovaj javni poziv mogu se podnositi do 15. rujna 2014. godine.
 
natječaj, izložba

Galerija trenutak.39 – poziv na rezidenciju

Galerija trenutak.39 po drugi put organizira rezidencijski program i raspisuje javni poziv za period od 1. do 10. listopada 2014. godine. Poziv je otvoren do 21. kolovoza 2014.
 
natječaj

Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za 2015.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavljuje Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2015. godinu. Rok za podnošenje prijava jest od 21. srpnja do 19. rujna 2014. godine.
 
natječaj

Roots of the European Design

Pozivaju se mladi umjetnici do 35 godina starosti da se prijave za sudjelovanje na međunarodnoj putujućoj izložbi ’Roots of the European Design’. Prijave su otvorene do 31. srpnja.
 
natječaj, izložba

Moja lijepa Trešnjevka – foto natječaj

Galerija Modulor, Centar za kulturu Trešnjevka, objavljuje poziv fotografima za prijavu i sudjelovanje na izložbi radnog naslova: Moja lijepa Trešnjevka. Natječaj traje od 20. srpnja do 1. listopada 2014.
 
natječaj

Fotkam Špancirfest – natječaj

 Špancirfest pokreće natječaj na kojem će se izabrati službeni fotograf ili fotografkinja festivala. Prijave za prvi krug primaju se do 25. srpnja.
 
natječaj, rezidencijalni program

Intercity / Switchcity – poziv kustosima

Kunst Kraft Werk (Leipzig) i Pogon (Zagreb) pozivaju kustosice i kustose da se prijave za sudjelovanje u projektu Intercity / Switchcity. Prva faza projekta sastoji se od kustoske rezidencije u Zagrebu i Leipzigu u trajanju od jednog mjeseca. Rok za prijave je 1. rujan 2014.
 
natječaj, radionica, kolonija

Radionice Festivala Sedam Dana Stvaranja 2014.

U sklopuFestivala Sedam Dana Stvaranja u Pazinu, održavaju se radionice koje počinju 10., a traju do 16. kolovoza. Ukoliko želite sudjelovati, potrebno se pribilježiti putem obrasca, a rok prijave je 25. srpnja.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Znanstveni simpozij arhitekt Boris Magaš

U povodu prve godišnjice smrti akademika Borisa Magaša organizira se znanstveni simpozij u Karlovcu, posvećen ovom vodećem hrvatskom arhitektu. Znanstveni simpozij će se održati u subotu 25. listopada 2014. u Gradskoj vijećnici grada Karlovca. Rok za slanje sažetaka je 18. srpanj 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Media Dizajn Association

Poljska organizacija Media Dizajn Association traži suradnju s partnerima na području produkcije kulturnih događanja, razvoja znanja i vještina, istraživanja, razvoja publike i umrežavanja, s kojima bi aplicirali na idući rok programa Kreativna Europa u listopadu 2014. godine.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za godišnju SFeraKonsku zbirku priča (2015.)

Društvo za znanstvenu fantastiku SFera raspisuje natječaj za neobjavljene domaće radove na temu 'Spekulativne fikcije u svim podžanrovima'. Rok za slanje je 20. listopad 2014.
 
natječaj

Podrška nezavisnim kazališnim i plesnim projektima u Pogonu Jedinstvo za 2015

Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade poziva udruge, umjetničke organizacije, neformalne grupe i pojedince da se najkasnije do 4. rujna 2014. prijave za sudjelovanje u pilot projektu Podrška nezavisnim kazališnim i plesnim projektima u Pogonu Jedinstvo za 2015. godinu.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Representative Orchestra of the Border Guard

Representative Orchestra of the Border Guard iz Poljske poziva sve zainteresirane glazbenike da se prijave za suradnju na projektu, koji bi se realizirao u sklopu programa EU Kreativna Europa. Rok prijave istječe 10. rujna 2014.
 
natječaj, festival

8. PSSST! Festival nijemog filma – poziv

Od 6. do 8. studenog 2014. godine u Zagrebu se organizira 8. izdanje Festivala nijemog filma. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 10. listopada.
 
natječaj, djeca, mladi

UNESCO – natječaj za dječji crtež na temu baštine

UNESCO-vo regionalni centra za nematerijalnu kulturnu baštinu raspisuje natječaj za djecu za najbolji crtež na temu nematerijalne kulturne baštine. Prijave su otvorene do 25. kolovoza 2014.
 
natječaj

Natječaj za književnu nagradu 'Zvonko'

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade raspisalo je natječaj za novu književnu nagradu koja se dodjeljuje za neobjavljeni prozni rukopis za djecu i mlade. Prijave traju do 29. kolovoza.
 
natječaj

Nagrada Mali Marulić - poziv

Gradsko kazalište lutaka Split, organizator Festivala hrvatske drame za djecu, s ciljem poticanja domaćeg dramskog stvaralaštva za djecu objavljuje Javni poziv za prijavu tekstova i dodjelu Nagrade 'Mali Marulić'. Tekstovi se primaju od 10. kolovoza 2014. do 10. siječnja 2015.
 
natječaj

Poziv na prijavu radova za novi broj Života umjetnosti

Uredništvo časopisa Život umjetnosti poziva sve autore/ice na prijavu radova na temu 'Od teritorija do specifičnog mjesta'. Rok prijave sažetaka je 1. rujna 2014.
 
natječaj

Ciklus mladih glazbenika mo. Vinko Lesić

Glazbena mladež Split raspisuje natječaj - Ciklus mladih glazbenika mo. Vinko Lesić. Pravo sudjelovanja na Ciklusu imaju solisti i komorni ansambli, a rok prijave istječe 15. rujna.
 
natječaj, izložba

Natječaj za izlaganje u Haustor-Galeriji Liberspace u 2015.

Haustor-Galerija Liberspace poziva sve zainteresirane da se prijave na natječaj za izlaganje u 2015. godini. Rok za prijavu je 30. srpanj 2014.
 
natječaj, rezidencijalni program

Frans Masereel Centrum – poziv na rezidencije

Rezidencijalni centar Frans Masereel Centrum iz belgijskog grada Kasterleea poziva grafičke umjetnike da se prijave za sudjelovanje u rezidencijalnom programu za razdoblje od siječnja do lipnja 2015. godine. Rok istječe 1. kolovoza 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Dancando com a Diferenca

Umjetnička organizacija za inkluzivnu umjetnost - Dançando com a Diferença, poziva sve zainteresirane iz područja inkluzivnog plesa da se prijave za suradnju na projektu, koji bi se realizirao u sklopu programa EU Kreativna Europa.
 
natječaj, izložba

Koncept za godišnju izložbu članova HDLU

Pozivaju se svi članovi i članice HDLU-a da predaju dokumentaciju svojih radova za Godišnju izložbu članova HDLU-a. Tema ovogodišnje izložbe je odnos likovnog djela i književnog teksta. Rok prijave je 20. srpnja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Lucian Blaga University of Sibiu

Lucian Blaga sveučilište u Sibiu, Rumunjska, traži partnere za suradnju na projektu na temu knjižnica, u sklopu programa Kreativna Europa ili drugih europskih fondova.

 
natječaj

Natječaj za koncertni ciklus 'Zagrebački umjetnici zagrebačkoj publici'

Upravni odbor Hrvatskog društva glazbenih umjetnika raspisuje natječaj za sudjelovanje u koncertnom ciklusu u HGZ-u pod nazivom 'Zagrebački umjetnici zagrebačkoj publici' u kalendarskoj godini 2015. Umjetnici se na Natječaj mogu prijaviti od 2. lipnja do 18. srpnja 2014.
 
natječaj

Budi dio Akustika @ SuperUho programa

Otvoren je Muzika.hr natječaj 'Budi dio Akustika @ SuperUho programa!'. Pozivaju se svi zainteresirani glazbenici da se do 1. srpnja prijave na natječaj.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za kratku priču - satiru Slavko Kolar 2014

Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma i Organizacijski odbor manifestacije Slavko Kolar – književni dani raspisuje natječaj za kratku priču – satiru. Natječaj traje do 30. rujna 2014.
 
natječaj, izložba

Hrvatski međunarodni triennale autoportreta – poziv

Nositelj i organizator izložbe: Galerija Prica, POU Samobor, u suradnji s Udrugom likovnih umjetnika Samobora (ULUS), poziva likovne umjetnike da se prijave na sudjelovanje u 3. hrvatskom međunarodnom triennalu autoportreta, koji se ove godine održava na temu Identiteta. Rok istječe 6. srpnja 2014.
 
natječaj, izložba

MUGI 2014– natječaj

Mladi si, kreativan, crtaš, fotkaš ili slikaš? Onda je MUGI prava stvar za tebe! Odaberi jednu od četiri ponuđene filmske teme natječaja, prijavi se i možda baš ti budeš izložen u predvorju kina Galerija u Varaždinu ili čak u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb.

 
natječaj

Production In Pulske filmske tvornice – produljen rok

Prijave na 1. Production In Pulske filmske tvornice, odnosno trodnevni filmski produkcijski maraton koji će u sklopu Dana Velog Jože biti održan od 4. do 6. srpnja u Motovunu, produžuju se do 30. lipnja.
 
natječaj, izložba

24. slavonski biennale – natječaj

Organizacijski odbor Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku objavljuje natječaj za sudjelovanje na izložbi 24. slavonski biennale, na kojoj se predstavlja suvremena vizualna umjetnost. Ovogodišnja je tema 'Jednom jedan putnik', a prijave se primaju do 30. rujna 2014. godine.
 
natječaj

Javni poziv za neprofitne medije

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavljuje Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava neprofitnim medijima. Razdoblje korištenja sredstava započinje 1. listopada 2014., a završava 30. rujna 2015. godine. Rok za prijavu u prvi krug je 17. srpnja 2014. godine.
 
natječaj, nagrada

Književna nagrada Fra Lucijan Kordić - poziv

Društvo hrvatskih književnika iz Zagreba i Ziral – zajednica izdanja 'Ranjeni labud' iz Mostara raspisuju natječaj za dodjelu književne nagrade Fra Lucijan Kordić. Prijave su otvorene do 20. rujna 2014.
 
natječaj

Oko kulture – foto natječaj

U organizaciji Fotokluba Rijeka i Odjela gradske uprave za kulturu grada Rijeke otvoren je fotografski natječaj Oko kulture, koji se priređuje u sklopu kandidature Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine. Prijave za sudjelovanje primaju se do 14. listopada.
 
natječaj, rezidencijalni program

KulturKontakt Austria – poziv na rezidenciju

Pozivaju se umjetnici iz područja vizualnih umjetnosti, fotografije, videa i medijske umjetnosti, dizajna, kompozicije i književnosti da se prijave za sudjelovanje u rezidencijalnom programu KulturKontakta Austria za 2015. godinu.
 
natječaj, radionica, kolonija

Svetvinčenat - radionica za profesionalne plesače

Mediteranski plesni centar Svetvinčenat poziva profesionalne plesače da se do 5. srpnja prijave na petodnevnu intenzivnu radionicu, koja se pod vodstvom Špele Vodeb, Sol Vázquez i Matíasa Marréa Medine održava od 22. srpnja 2014.

 
natječaj

Teatar &TD – LAB&TD - natječaj za projekte izvedbenih umjetnosti u 2015.

Pozivaju se mladi umjetnici - redatelji, dramaturzi, koreografi, glumci, plesači, glazbeni, likovni, medijski i filmski umjetnici, kreativci i entuzijasti – da predstave svoj autorski rad iz područja izvedbenih umjetnosti 15. srpnja 2014. u Teatru &TD! Prijave traju do 9. srpnja.
 
natječaj, nagrada

YEAH! Young EARopean Award 2015

Pozivaju se glazbenici da se prijave za sudjelovanje na europskom glazbenom natjecanju - YEAH! Young EARopean Award 2015. Prijave su otvorene do 30. lipnja 2014.
 
natječaj, rezidencijalni program

transeuropa2015 – poziv na rezidenciju

Međunarodni festival transeuropa2015, koji se održava od 27. svibnja do 1. lipnja 2015. godine u Hildesheimu, Njemačka, poziva zainteresirane umjetnike da se do 31. kolovoza 2014. prijave za sudjelovanje na rezidencijalnom programu.
 
natječaj, festival

Postani heroj ulica Špancirfesta

Špancirfest je otvorio natječaj 'Postani heroj ulica Špancirfesta' na kojemu se glazbenici i bendovi mogu prijaviti za nastup na ulicama Varaždina za vrijeme trajanja Festivala dobrih emocija. Natječaj je otvoren do 28. lipnja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Tallinn Business Incubators / Estonian Association of Designers

Tallinn Business Incubators kao voditelj projekta te Estonian Association of Designers kao glavni partner pozivaju sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje u interdisciplinarnom međunarodnom projektu. Prijave se primaju do 1. listopada 2014.
 
natječaj

Foto natječaj Sepomaia Viva 2014

Ove godine po prvi puta u sklopu festivala Sepomaia Viva organizira se foto natječaj, na kojem pravo sudjelovanja imaju fotografi iz cijelog svijeta, bilo amateri ili profesionalci. Prijave traju do 20. srpnja.
 
natječaj, izložba

HDLU – poziv na izlaganje u 2014.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje natječaj za programe izlaganja u 2015. godini. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju članovi HDLU sa podmirenom članarinom, svi likovni umjetnici i stručnjaci s područja likovnih umjetnosti. Rok istječe 1. srpnja 2014. u ponoć.
 
natječaj

Jedra Kvarnera – foto natječaj

Fotosavez Primorsko-goranske županije raspisuje fotografski natječaj pod nazivom Jedra Kvarnera. Natječaj je otvoren od 20. lipnja do 10. srpnja.
 
natječaj

V.B.Z. natječaj za neobjavljeni roman

Izdavačka kuća V.B.Z. jedanaesti put raspisuje javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine. Rok za slanje rukopisa na natječaj je 1. kolovoza 2014. godine.
 
natječaj

Europe for Festivals, Festivals for Europe – poziv

Europe for Festivals, Festivals for Europe (EFFE) nova je međunarodna festivalska platforma u nastajanju čiji je cilj povezati festivale koji su posvećeni umjetnosti i njezinoj zajednici. Projekt je pokrenula European Festivals Association (EFA) kao pilot projekt Europske komisije koji poziva na prijavu projekata na europskoj razini. Prijave traju do 15. studenog.
 
natječaj

Mala noćna čitanja 2014. - natječaj za izvedbene tekstove

Pozivaju se autori do 36 godina starosti da prijave svoje projekte na Mala noćna čitanja. Natječaj je otvoren do 25. srpnja.
 
natječaj

Festival Sedam Dana Stvaranja 2014.

Otvoren je natječaj za sudjelovanje na 11. Festivalu Sedam Dana Stvaranja, u sklopu večernjeg programa, koji će se svakodnevno održavati od 10. do 16. kolovoza, u Pazinu. Pozivaju se autori da se prijave s prijedlozima za predavanja, izložbe, koncerte, filmove i performanse te u određenim uvjetima kazališne predstave. Natječaj je otvoren do 3. srpnja.
 
natječaj

Međunarodno natjecanje flaute

Međunarodno natjecanje flaute održat će se 1. i 2. kolovoza 2014. u Kaštelima (Glazbena škola 'Josip Hatze'), Hrvatska. Natjecanje je otvoreno za sve falutiste do 30 godina, bez obzira na nacionalnost. Prijave su otvorene do 25. srpnja.
 
natječaj

Production In - poziv

Pulska filmska tvornica poziva sve zainteresirane da se prijave na prvi trodnevni Production In, odnosno filmski produkcijski maraton koji će se održati od 3. do 5. srpnja u Motovunu u sklopu Dana Velog Jože.
 
natječaj

Špancirfest 2014 – poziv izlagačima

Turistička zajednica grada Varaždina, kao organizator festivala Špancirfest 2014., upućuje poziv zainteresiranim izlagačima za zakup prodajnih mjesta, štandova, kućica i pagoda na festivalu Špancirfest 2014. Rok za predaju prijava je 23.lipnja 2014., a odabir izlagača za sudjelovanje na festivalu izvršiti će se do 11.srpnja 2014.godine.
 
natječaj

Natječaj za plakat 70. obljetnice prvog kongresa kulturnih radnika Hrvatske

Vizkultura, u suradnji s Hrvatskim društvom pisaca, raspisuje javni natječaj za plakat 70. obljetnice Prvog kongresa kulturnih radnika Hrvatske. Rok za slanje radova je 23. lipnja 2014. do 23.59.
 

   Ispiši stranicu
 • HAVC - Factumu tri od pet hrvatskih nagrada jubilarnog Sarajeva: Nenad Puhovski i Tiha K. Gudac
 • Forum.tm -  Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - razgovor s Anom Danom Beroš
 • Pogledaj.to - Kvazitrg proizašao iz stihije - o problemu najnovijeg zagrebačkog trga
 • Kulturpunkt.hr - Kvartovsko kino kao alternativa - o povrtaku u kvartove i drugačijem filmskom iskustvu
  Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
  Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
  Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
  Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu