natječaj

ULUPUH-ov natječaj za programe u 2016. godini

ULUPUH - Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti raspisuje Natječaj za izložbe i projekte u 2016. godini. Rok za predaju prijava je 5. lipnja.
 
natječaj, radionica, kolonija, audicija

Audicijska radionica klaunova doktora

Audicijska radionica klaunova doktora održat će se u suradnji s udrugom Prostor Plus, u riječkoj Filodrammatici u srijedu, 29. travnja, od 9,30 do 17,30 sati. Pozivaju se zainteresirani kandidati da pristupe audicijskoj radionici, koja će biti vođena od strane iskusnih umjetničkih voditelja, na polju klaun kazališta, fizičkog teatra i klaunova doktora.
 
natječaj

Natječaj 7. Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida

Organ Vida, međunarodni festival suvremene dokumentarne fotografije, ove će godine ostvariti svoje sedmo izdanje na temu Granice. Natječaj je otvoren do 1. svibnja.
 
natječaj, festival

Stop Making Sense natječaj za DJ-eve iz regije

Stop Making Sense vraća se u Tisno šestu godinu zaredom, od 16. do 19. srpnja 2015. Lineup čine DJ Koze, The Black Madonna, Moomin, Jackmaster, Anja Schneider, Nick Höppner i Anthony Naples... Uz njih mogu nastupiti i mlade snage ako se do 15. lipnja prijave na natječaj!
 
natječaj

Predložite slogan 62. Pulskog filmskog festivala

Do 1. lipnja sudjelujte u stvaranju vizualnog identiteta Pulskog filmskog festivala i osvojite vrijedne nagrade! Tri najbolja prijedloga nagrađuju se posebnom akreditacijom koja omogućuje ulaz na sva događanja, a sve što trebate napraviti je unijeti u predložak jednu riječ (do maksimalno 14 slovnih mjesta) koja vas asocira na Pulski filmski festival.
 
natječaj

Potpora za izvedbene umjetnike

'ArtsOasis' je godišnji međunarodni rezidencijalni lab za izvedbene umjetnike iz različitih zemalja. Potpora je namijenjena profesionalnim plesačima, koreografima, glumcima i suvremenim cirkuskim umjetnicima, te multidisciplinarnim umjetnicima inspiriranima pokretom, plesom i fizičkim teatrom. Prijave su u tijeku!
 
natječaj

Natječaj za najbolju kratku priču manifestacije 'MasterCard Brod knjižara - Brod kulture'

Kulturno-turistička manifestacija 'MasterCard Brod knjižara - Brod kulture' objavljuje početak 6. natječaja za najbolju kratku priču. Na natječaj se pozivaju svi zainteresirani da pošalju svoje, do sad neobjavljene, kratke priče do 15. svibnja.
 
natječaj

2. DokuMA Film Festival traži volontere

DokuMA Film Festival otvara natječaj za volontere. Dobrodošli su mladi i stari entuzijasti spremni žrtvovati svoje vrijeme i rad za uspješnu realizaciju drugog izdanja međunarodnog festivala dokumentarnog filma koji se održava od 3. do 7. lipnja u Makarskoj. Natječaj je otvoren do 30. travnja 2015.
 
natječaj, rezidencijalni program

Poziv plesnim umjetnicima za sudjelovanje u rezidencijalnom programu

Nakon prošlogodišnjeg rezidencijalnog programa kojeg je Udruga Domino realizirala u suradnji sa ZPC-om, Plesnim centrom TALA, SC-om, Eks scenom i Studijem za suvremeni ples, pokreće se još jedan takav projekt te se, ovim putem, pozivaju svi plesni umjetnici da se prijave na natječaj. Prijave se mogu slati najkasnije do 25. travnja 2015.
 
natječaj

Poziv na partnerstvo – Filharmonija grada Kielce (Poljska)

Filharmonija grada Kielce u Poljskoj je zainteresirana za suradnju s glazbenim institucijama, orkestrima i samostalnim umjetnicima na projektima koji povezuju brojne aspekte kulture kao što su vizualna umjetnost, multimedija, događaji, kazalište. Prijave su otvorene do 7. listopada 2015.
 
natječaj

Poziv na partnerstvo – Art Education Cultural Public Foundation (Mađarska)

Cilj i svrha zaklade Art Education Cultural Public Foundation je pomoć i briga o romskoj kulturi te održavanje kontakata s predstavnicima romskih nacionalnih manjina u drugim europskim zemljama. Organizacije koje se bave kulturnim događajima, konferencijama, plesom, glazbom ili audio-vizualnom tehnologijom mogu se odazvati pozivu na partnerstvo do 7. listopada 2015.
 
natječaj

FAMU i UKUS raspisuju natječaj za mlade filmaše

Udruga UKUS, praška filmska akademija FAMU i projekt CinemaPlay traže devet polaznika – mlađih ili budućih filmaša – koji se ne boje raditi u timovima, intenzivno znojiti pred papirom, iza kamere i u montaži, svoje filmske ideje realizirati u grupi, te osmisliti i završiti film u samo tri dana! Prijave traju do petka, 24. travnja 2015.
 
natječaj

6th Intercultural Art Dialogues Festival – poziv

Šesto izdanje Intercultural Art Dialogues Festivala, kojemu je cilj stvoriti dijalog među umjetnicima iz različitih zemalja i prostor za istraživanje raznovrsnih umjetničkih perspektiva, održat će se od 9. do 13. lipnja u Istanbulu, Turska. Rok za prijave umjetničkih projekata je 15. svibnja 2015.
 
natječaj

Natječaj Piširiši / za najbolju slikovnicu

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade / klub prvih pisaca raspisuje natječaj PišiRiši za najbolju slikovnicu. Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije - za tekst i za ilustracije. Rok za prijavu je 20. svibnja.
 
natječaj, radionica, kolonija

Ex Oriente Film 2015 - prijave

Otvorene su prijave za sudjelovanje na ovogodišnjoj međunarodnoj radionici dokumentarnog filma - Ex Oriente Film. Dokumentarne projekte u nastajanju i u fazi rane produkcije redatelji i producenti iz centralne i istočne Europe mogu prijaviti do 1. lipnja 2015.
 
natječaj

Poziv plesačima, performerima i glazbenicima na suradnju

Hrvatski institut za pokret i ples (HIPP), u suradnji s koreografom Žakom Valentom, povodom međunarodnog Dana plesa, 29. travnja, poziva plesače, performere i glazbenike na suradnju u projektu koji će se održati na specifičnoj lokaciji u samom centru Zagreba. Prijave se primaju najkasnije do 20. travnja 2015.
 
natječaj, poziv za prijedloge, rezidencijalni program

Rezidencijalni program Kamov - poziv na predlaganje programa

Rezidencijalni programi koji će se sufinancirati sredstvima Grada Rijeke su programi boravka individualnih autora, umjetničkih kolektiva, teoretičara i istraživača iz područja književnosti, vizualnih i audiovizualnih umjetnosti, glazbene, dramske i plesne umjetnosti, ostalih izvedbenih umjetnosti te društvenih i humanističkih znanosti. Rok za prijavu je 7. svibnja 2015.
 
natječaj, festival

Balkans Beyond Borders 2015 – poziv

Festival kratkometražnog filma Balkans Beyond Borders objavljuje natječaj za sudjelovanje u ovogodišnjem festivalskom izdanju, koje se održava na temu 'Living in… City-mmetry': Geometrical representations and urbanism'. Prijave su otvorene do 1. srpnja 2015.
 
natječaj, festival

Otvorene prijave za 13. Liburnia Film Festival

Organizatori Liburnia Film Festivala pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova iz Hrvatske da se prijave na natječaj za sudjelovanje na 13. Liburnia Film Festivalu, festivalu hrvatskog dokumentarnog filma koji će se održati od 25. do 29. kolovoza u lučici u Ičićima kraj Opatije. Natječaj je otvoren do 7. lipnja 2015.
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje - časopis Treća

Časopis Treća poziva na sudjelovanje u posebnom broju časopisa, koji je, povodom 20. obljetnice Centra za ženske studije, posvećen njegovanju i stvaranju promišljalačkog odnosa prema 'novim' i etabliranim feminizmima 21. stoljeća. Rok za slanje prijedloga tekstova je 20. travnja, a gotovi tekstovi zaprimaju se do 1. lipnja.
 
natječaj

Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske na temelju članka 9. Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi ('Narodne novine', 47/90, 27/93 i 38/09) i članka 2. Pravilnika o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi ('Narodne novine', 69/12, 44/13 i 91/13) raspisuje Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva.
 
natječaj

Natječaj / izložba na temu 'Voda'

Udruga pravac raspisuje natječaj za prijavu radova (slike / fotografije / skulpture) na temu 'Voda', s naglaskom na problematiku vode u gradu Rijeci. Rok za prijavu je 15. travnja.
 
natječaj

Natječaj za nagradu i povelju književnoj kritici Julije Benešić

Društvo hrvatskih književnika Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski i Ogranak Matice hrvatske u Đakovu raspisuju natječaj za Nagradu i Povelju uspješnosti Julija Benešića, priopćeno je iz Društva hrvatskih književnika (DHK).
 
natjecanje, natječaj

Što ujedinjena Europa znači za tebe? – natjecanje za najbolji videozapis

Opća uprava Europske komisije nadležna za proširenje sa zadovoljstvom najavljuje natjecanje za najbolji videozapis pod nazivom 'Što ujedinjena Europa znači za tebe?', na koje se mogu prijaviti mladi od 13 do 15 godina iz zemalja članica EU te zemalja kandidata i potencijalnih kandidata Jugoistočne Europe i to s jednominutnim videozapisom. Svoje radove možete slati do 10. travnja 2015.
 
natječaj

2. Kratki na brzinu – poziv

'Kratki na brzinu' revija je hrvatskih kratkih filmova u srcu Zagrebačke županije, Svetom Ivanu Zelini. Ove godine čeka nas njeno drugo izdanje koje sa sobom nosi pregršt noviteta! Prijave traju do 4. travnja 2015.
 
natječaj

StudentCuts 2015 - prijave

Festival StudentCuts, čija je misao vodilja izražavanje studentske kreativnosti, ove će se godine održati 14. i 15. svibnja. Nakon prošlogodišnjeg uspješnog prvijenca filmskog festivala, ovogodišnje izdanje proširit će se i na kategorije fotografije, animacija te postera ili plakata. Jedini preduvjet sudjelovanja je studentski status, a prijaviti se možete do 10. svibnja 2015.!
 
natječaj, djeca, mladi

Žiri za izbor najboljeg europskog filma za djecu - natječaj

Kino Europa i Zagreb Film Festival u suradnji s Europskom filmskom akademijom biraju mladi žiri za izbor najboljeg europskog filma za djecu. Prijave traju do 12. travnja, a odabrane članove žirija organizatori će objaviti do 17. travnja 2015.
 
natječaj

Natječaj za kratku priču

Gradska knjižnica Samobor raspisuje natječaj za kratku priču. Na natječaju mogu sudjelovati svi građani Republike Hrvatske koji pišu hrvatskim jezikom, svaki samo s jednim radom. Rok za prijavu je 30. lipnja.
 
natječaj

Natječaj za Nagradu za kreativnost i inovativnost 2015.

Udruga MRAK - Mreža za razvoj i kreativnost i ove godine dodijeljuje Nagradu za kreativnost i inovativnost u poslovnom i društvenom djelovanju u devet kategorija. Natječaj za prijavu projektata, odnosno kreativnih i inovativnih djelatnika otvoren je do 26. travnja.
 
natječaj

Prijave filmova za natjecateljski dio festivala 25 FPS

Pozivaju se redatelji, filmski umjetnici, producenti i distributeri da prijave kratke filmove za Natjecateljski program jedanaestog festivalskog izdanja koje će se održati od 24. do 27. rujna u Zagrebu. Rok za prijavu je 31. svibanj 2015.!
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje na međunarodnom folklornom festivalu u Kairu

Prvi međunarodni folklorni festival u Kairu (Egipat) održat će se 21. svibnja, a festivalska tema bit će 'Mladenka'. Sudionici bi trebali pripremiti 15-minutni program u kojem bi predstavili tradicionalnu svadbenu odjeću i običaje zemlje iz koje dolaze. Prijave su u tijeku!
 
natječaj

5. Opuzen Film Festival – poziv

Ustanova Opuzen Film Festival poziva autore da prijave svoje radove za peto izdanje festivala. Festival će se održati u razdoblju od 17. do 22. kolovoza, a filmovi za selekciju, s cjelovitom prijavom, moraju biti poslani najkasnije do 15. lipnja 2015.
 
natječaj

Natječaj za Nagradu Radoslav Putar 2015.

Institut za suvremenu umjetnost Zagreb, u suradnji s Foundation for a Civil Society (New York), Trust for Mutual Understanding (New York) i međunarodnom mrežom YVAA, raspisuje Natječaj za Nagradu Radoslav Putar 2015. Natječaj je otvoren do 25. travnja, za likovne umjetnike do 35 godina starosti.
 
natječaj

Natječaj za Međunarodnu izložbu 18. minijature

Udruga likovnih stvaralaca Zaprešić objavljuje natječaj za Međunarodnu izložbu 18. minijature (Novi Dvori / Vršilnica / Zaprešić). Natječaj je otvoren do 11. svibnja.
 
natječaj, audicija

Audicija za izvedbene umjetnice

Udruga Punkošipak traži jednu žensku izvođačicu za izvedbeni projekt 'Neckar', s iskustvom u pokretu, fizičkom kazalištu, neverbalnom kazalištu i/ili korporalnoj mimi, zbog potrebe zamjene i odlaska na TACT festival u Trstu koji se održava od 7. do 14. lipnja, a planirano je i gostovanje u Casablanci u Maroku od 24. do 28. srpnja. Prijave se primaju do 30. travnja 2015.!
 
natječaj

Natječaj za prijem u članstvo Hrvatskog dizajnerskog društva

Hrvatsko dizajnersko društvo objavljuje natječaj za primanje novih članova. Rok za prijavu je 20. travanja.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Znanstvene, kulturne, obrazovne i umjetničke poltike - europski realiteti

Međunarodni interdisciplinarni znanstveni skup Znanstvene, kulturne, obrazovne i umjetničke politike – europski realiteti (200. obljetnica rođenja Josipa Jurja Strossmayera), održava se od 18. do 19. svibnja 2015. u Osijeku. Poziv na sudjelovanje otvoren je do 20. travnja.
 
natječaj

'SPark: Conservation of Sculpture Parks': poziv za prijavu postera

Međunarodni interdisciplinarni skup 'SPark: Conservation of Sculpture Parks' otvara poziv za prijavu postera. Na taj će način autori čiji prijedlozi usmenih izlaganja nisu prihvaćeni, dobiti priliku da predstave svoje projekte. Poziv je upućen i svima ostalima koji imaju neku zanimljivu temu vezanu uz očuvanje parkova skulptura, a koji su propustili prijaviti usmeno izlaganje. Rok za prijavu je 30. travnja.
 
natječaj

Radionica filmske kritike

Hrvatsko društvo filmskih kritičara, Hrvatski filmski ljetopis, Dani hrvatskog filma i udruga Lanterna Magica pozivaju sve zainteresirane filmofile da se prijave na radionicu Filmske kritike koja će se održati u sklopu 24. izdanja Dana hrvatskog filma. Rok za prijavu je 30. ožujka 2015.   
 
natječaj, nagrada

Natječaj za dodjelu 'Nagrade Vladimir Nazor' za 2014. godinu

Ministarstvo kulture raspisuje natječaj za dodjelu Nagrade Vladimir Nazor za 2014. godinu. Nagrada se dodjeljuje za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma. Prijedlozi se upućuju do 18. travnja 2015.
 
natječaj

Javni poziv za prijavu filmova na 62. Pulski filmski festival

Pulski filmski festival je na svojoj mrežnoj stranici objavio Javni poziv za prijavu filmova u natjecateljskim programima 62. Pulskog filmskog festivala. Uz nove mrežne stranice, festival ima i novi vizualni identitet, a ove se godine održava od 18. do 25. srpnja. Filmovi će se moći prijaviti do 17. travnja, u ponoć.
 
natječaj

Natječaj za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Vijeće za elektroničke medije raspisalo je Javni natječaj 01/15 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – nakladnika radija, neprofitnih pružatelja medijskih usluga televizije i radija iz članka 19. i 79. ZEM-a, neprofitnih pružatelja elektroničkih publikacija, neprofitnih proizvođača audiovizualnih i radijskih programa za 2015. i 2016. godinu.
 
natječaj, audicija

Teatar &TD poziva na audiciju za novi projekt Ivane Müller

Polazišna točka projekta 'O!Glasu' Ivane Müller, a koja će biti predstavljena na ovogodišnjem izdanju Venecijanskog biennala, ideja je 'glasa' u kazališnom kontekstu i šire. Prva faza projekta započinje 11. i 12. travnja i ona je inicijalni susret tijekom kojeg će biti odabrano sedmero sudionika projekta. Pozivaju se plesači, glumci, dramaturzi, teoretičari, glazbenici i svi oni koji imaju želju i iskustvo scenskog izvođenja da se prijave na audiciju do 3. travnja 2015.
 
natječaj

Natječaj za nove produkcije internetskih radova za net.cube 2015.

Centar za dramsku umjetnost otvara natječaj za produciranje internetskih radova i sudjelovanje u net.cube projektu. Natječaj je otvoren do 30. travnja 2015.
 
natječaj

Natječaj za privremenu umjetničku intervenciju u zoni zagrebačkog Tromostovlja

Projekt Ars Publicae raspisuje javni natječaje za privremenu umjetničku intervenciju u zoni zagrebačkog Tromostovlja. Natječaj je otvoren do 16. travnja.
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude u 2015.

Pogon poziva autore i autorice iz Hrvatske (umjetnici/ce, kustosi/ce, arhitekti/ce, dizajneri/ce i druge), koji na inovativan način, kroz svoj praktični, teorijski, istraživački, umjetnički ili interdisciplinarni rad, pristupaju urbanoj problematici da se prijave za tromjesečni rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude. Poziv je otvoren do 27. travnja 2015., a prijave s dokumentacijom primaju se isključivo elektronskom poštom.
 
natječaj, performans

Poziv - Noć performansa 2015.

Pozivaju se umjetnici na sudjelovanje na Noći performansa u okviru festivala Perforacije 2015., u organizaciji udruge Domino, sa zasebnim programima u Rijeci, Splitu i Zagrebu. Na poziv se mogu javiti umjetnici iz Hrvatske i regije. Rok prijave je 15. travnja.
 
natječaj

1. međunarodni simpozij mladih povjesničara umjetnosti - poziv

1. međunarodni simpozij mladih povjesničara umjetnosti održat će se u Splitu, od 8. do 10. svibnja. Pozivaju se studenti društvenih i humanističkih znanosti u Hrvatskoj i inozemstvu na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini, da se prijave na sudjelovanje do 10. travnja.
 
natječaj, obavijest

Produljen natječaj za #tdzg Expo izlaganje/ Tjedan dizajna 2015.

Produžen je rok za prijavu za izlaganje na #tdzg Expo, u sklopu drugog Tjedna dizajna Zagreb, koji se održava od 8. do 16. svibnja, u Laubi. Prijave su  otvorene do subote 21. ožujka.
 
natječaj

Poziv na prijave za prvi projektni workshop 'Vertical Dance'

Otvorene su prijave za prvi projektni workshop 'Vertical Dance', u sklopu EU projekta Mixdoor, pod vodstvom francuskog umjetnika Erica Locomtea, umjetničkog voditelja plesne kompanije Compagnie 9.81. Zainterseirani plesači / -ice mogu se prijaviti do 25. ožujka.
 
natječaj

Natječaj za likovna/grafička rješenja prigodnih poštanskih maraka 2016.

Hrvatska pošta raspisuje javni natječaj za likovna i grafička rješenja prigodnih poštanskih maraka za 2016. godinu. Natječaj je otvoren do 30. lipnja.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na izložbi Žena radnica / Prvomajski Inkubator 2015.

Pozivaju se vizualni umjetnici, dizajneri i autori da se prijave za sudjelovanje na žiriranoj grupnoj izložbi koja će se održati u sklopu festivala Prvomajski inkubatora u svibnju u gradu Krku. Rok za prijavu je 16. travnja.
 
natječaj

Muzej anđela objavio natječaj za kratku priču

Muzej anđela Varaždin raspisuje 4. književni natječaj za kratku priču. Rok za predaju rada je 1. srpnja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Baroque Opera Theatre

Kazalište Baroque Opera Theatre planira organizirati prezentacije baroknog opusa namijenjene litavskoj publici kako bi promoviralo klasičnu operu. Ideja samog projekta je prikupiti do tri (ili više) organizacija iz različitih zemalja koje djeluju u području barokne opere te zajednički organizirati raznolike događaje i predstave: operne produkcije, konferencije i majstorske klase. Prijave su otvorene do 15. travnja 2015.
 
natječaj

6. festival Trsat - poziv

U najstarijem hrvatskom marijanskom svetištu Trsat u Rijeci će se od 11. do 13. lipnja održati 6. festival hrvatskih katoličkih filmova kojega organiziraju Istra film iz Rijeke i Franjevački samostan Trsat. Rok za prijavu i slanje filmova je 30. travnja ove godine.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na salonu crno-bijele fotografije

Foto klub Color Rijeka raspisuje natječaj za sudjelovanje na 3. salonu crno-bijele fotografije, koji se održava 9. travnja, u Muzeju grada Rijeke.
 
natječaj

9. Vukovar Film Festival / Festival podunavskih zemalja - poziv

Discovery d.o.o. raspisao je natječaj za sudjelovanje na 9. Vukovar Film Festivalu, festivalu podunavskih zemalja, koji će se održati od 24. do 29. kolovoza 2015. Filmovi za selekciju, s cjelovitom prijavom, moraju biti poslani najkasnije do 15. srpnja 2015.
 
natječaj, festival

18. FAKI - prijave

18. FAKI – Festival alternativnog kazališnog izričaja, održava se ove godine od 26. do 30. svibnja u prostorima bivše tvornice Medike u Pierottijevoj 11. Tema ovogodišnjeg festivala su DIY kolektivi - niskobudžetni kolektivi koji svoju produkciju vežu uz nezavisne centre, okupirane prostore i skvotove. Prijave su otvorene do 20. travnja 2015.
 
natječaj

Novi književni časopis prima radove

'Underpass', novi online časopis za međunarodnu književnost, prima radove etabliranih i novih pisaca diljem svijeta za svoje inicijalno izdanje. Primaju se kratke priče, djela narativne publicistike i odlomci dužih djela prevedeni na engleski jezik. Početno izdanje planira se za ljeto 2015, a svoje uratke možete poslati najkasnije do 30. travnja, za objavu u tom izdanju.
 
natječaj

Poziv na partnerstvo – Federación Española de Agrupaciones de Folclore (F.E.A.F.)

F.E.A.F. je španjolski savez udruga folklora koji obuhvaća više od 150 udruga koje su svoj rad posvetile očuvanju i zaštiti španjolskih običaja i tradicije, pogotovo tradicijske odjeće, glazbe i plesa. Glavni cilj projekta je očuvanje i zaštita europske nematerijalne kulturne baštine, obuhvaćajući različita područja djelovanja kao što su analiza, istraživanje, distribucija, katalogizacija itd. Prijave su otvorene do 1. kolovoza 2015.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji 'Laval Nugent'

Galerija 'Laval Nugent' objavljuje natječaj za mlade umjetnike ili grupe umjetnika za samostalnu izložbu u Salonu 'Laval Nugent', u okviru godišnjih izložbi predviđenih za 2015. godinu. Natječaj je otvoren do 15. travnja.
 
natječaj

Umjetnički natječaji 9. Vox Feminae Festival na temu Zločinke

Prostor rodne i medijske kulture K-zona otvara dva umjetnička natječaja za nadolazeći 9. Vox Feminae Festival, natječaj za vizualni identitet i umjetnički program Festivala na temu Zločinke. Natječaji su otvoreni do 31. svibnja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Multitrab Productions

Jedna od vodećih neprofitnih kulturnih organizacija u Grčkoj - Multitrab Productions, u okviru programa Europske unije Kreativna Europa (Potprogram Kultura), traži partnere iz europskih i susjednih zemalja. Poziv je otvoren do 7. listopada 2015.
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova HDLU

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje Natječaj za prijem novih članova HDLU. Rok za prijavu je 10. travnja.
 
natječaj

Natječaj za XII. trijenale hrvatskog kiparstva

Gliptoteka HAZU poziva na sudjelovanje na XII. trijenalu hrvatskog kiparstva. Prava sudjelovanja na Trijenalu imaju svi likovni stvaraoci s područja Republike Hrvatske koji su svojim radom, obrazovanjem i podrijetlom vezani uz Hrvatsku. Prijave te predloženi radovi za XII. trijenale hrvatskog kiparstva primaju se od ponedjeljka 1. lipnja do nedjelje 7. lipnja.
 
natječaj

Natječaj za 'Erste fragmente 11'

Erste banka i ove je godine, jedanaesti put zaredom, raspisuje natječaj 'Erste fragmenti' kojim poziva mlade umjetnike do 30 godina te studente akademija likovnih umjetnosti da do 10. travnja prijave svoje radove te osvoje neku od nagrada.
 
natječaj

Poziv na multidisciplinarnu radionicu 'Ne/vidljiva Istra'

Udruge Metamedij iz Pule, Zona iz Poreča te Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva organiziraju radionicu 'Ne /vidljiva Istra', u sklopu međunarodnog projekta 'In/visible cities: Urban Multimedia Festival'. Na multidisciplinarnu radionicu pozivaju se stručnjaci i studenti iz područja dizajna, arhitekture, umjetnosti, povijesti, kulture i turizma, antropologije, novih tehnologija te ostalih društveno-humanističkih područja. Prijave su otvorene do 27. ožujka.
 
natječaj

KSET-ov natječaj za kratke priče

Klub studenata elektrotehnike (KSET) poziva na sudjelovanje u natječaju za izbor najbolje kratke priče. Prijave su otvorene do 9. travnja.
 
natječaj

Natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrada Hrvatskog muzejskog društva

Hrvatsko muzejsko društvo raspisuje javni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrada Hrvatskog muzejskog društva za 2014. godinu. Rok za podnošenje prijedloga je 30 dana od dana objave natječaja.
 
natječaj

VAFI 6 traži volontere

VAFI 6 (Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin) traži volontere, što je idealna prilika za sve koji žele zaviriti u organizaciju jednog festivala. Krajnji rok za prijavu je 23. ožujka, a trajanje festivala je od 21. do 26. travnja 2015. godine.
 
natječaj

2. Studentski etnografski filmski festival - poziv

Koncem svibnja ove godine, u Zadru će se održati drugo izdanje međunarodnog Studentskog etnografskog filmskog festivala, kojeg organiziraju udruga etnologa i antropologa Antropop u suradnji s beogradskom udrugom KSEA. Prijave traju do 14. travnja 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Abbaye aux Dames – la Cité musicale

Cilj projekta je dizajniranje i izgradnja novog prototipa za organiziranje turneje istraživanja glazbe i baštine (Music and Heritage Discovery Tour) u sklopu opatije Abbaye aux Dames – la Cité musicale. Potencijalni partneri su: institucije visokog obrazovanja, kulturna i umjetnička tijela, organizacije specijalizirane za organiziranje turneja za istraživanje glazbe i baštine, tvrtke za odnose s javnošću i marketing u turizmu. Prijave traju do 15. ožujka 2015.
 
natječaj

5. Kobe Bijenale 2015. – prijave

Peto izdanje Kobe Bijenala 2015. održat će se od 19. rujna do 23. studenoga u japanskom gradu Kobe, stoga organizatori pozivaju sve zainteresirane da se prijave na natječaj za sudjelovanje koje se odvija u nekoliko ciklusa.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Znanstveno-stručni skup 'Gjuro Szabo' - poziv na sudjelovanje

Nastavljajući programski serijal znanstveno-stručnih skupova pod nazivom Hrvatski povjesničari umjetnosti, Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske organizira 2015. godine treći skup, posvećen Gjuri Szabi (Novska, 1875. – Zagreb, 1943.) u povodu 140. godišnjice njegovog rođenja. Sažetak prijedloga za izlaganje potrebno je poslati do 31. svibnja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – I.So. – Imprenditorialità Sociale

I.So. – Imprenditorialità Sociale (Social Entrepreneurship) je talijanska udruga koju je 1996. godine osnovala grupa profesionalaca koji se bave rehabilitacijom i obrazovanjem. Vrste aktivnosti koje provode odnose sa na radionice, razmjene djelatnika u kulturi uključujući i rezidencije, promotivne aktivnosti i razvoj publike te interakciju s lokalnom zajednicom s ciljem uključivanja slabije zastupljenih društvenih skupina. Pozivaju se zainteresirani partneri da se prijave do 7. listopada 2015.
 
natječaj

Natječaj za neobjavljenu zbirku pjesama

Zaklada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu raspisuje natječaj za dodjelu nagrade 'Anđelko Novaković', za neobjavljenu zbirku pjesama. Rok za prijavu je 1. rujna.
 
natječaj

Poziv za nove jazz-skladbe

Jazz orkestar HRT-a raspisuje poziv za nove jazz-skladbe koje će biti izvedene na koncertu 6. svibnja u Studiju Zvonimir Bajsić u sezoni Jazz orkestra HRT-a. Rok predaje radova je do 10. travnja 2015.
 
natječaj

Natječaj za književnu nagradu 'Tin Ujević'

Društvo hrvatskih književnika raspisuje natječaj za književnu nagradu 'Tin Ujević'. Rok za prijavu je 1. svibnja.
 
natječaj

VIII. Međunarodni festival video-filmova mladih

Državna akademija slavenske kulture povodom obilježavanja Dana slavenske pismenosti i kulture – projekt 'Slavenske kulture na raskrižju tisućljeća organizira bijenalni međunarodni festival video-filmova mladih koji će se održati u svibnju, 2015. godine u Moskvi.
 
natječaj

3. natječaj 'Zasviraj sa Žujom'

Treći po redu glazbeni natječaj 'Zasviraj sa Žujom' je otvoren! Prijave za natječaj zaprimaju se na internetskoj stranici INmusic festivala do 30. ožujka 2015. godine.
 
natječaj

Natječaj za Mali DOKUart 2015.

Udruga DOKUart iz Bjelovara i Festival dokumentarnog filma DOKUart pozivaju video družine i učenike osnovnih škola u Hrvatskoj da pošalju svoje dokumentarne filmove za program Mali DOKUart koji se održava po osmi put od 3. do 9. listopada. Krajnji rok za slanje radova je 15. lipnja 2015.
 
natječaj

/’fu:bar/ poziv za izlaganje glitch umjetnosti

Siva Galerija objavljuje poziv za izlaganje glitch umjetnosti na izložbi /’fu:bar/. Prijave su otvorene od do 23. travnja, na međunarodnom online obrascu.
 
natječaj

Poziv za prijave na Festival dječjeg kazališta 'Maslačak' 2015.

Dom kulture Kristalna kocka vedrine Gradsko kazalište Sisak otvorio je poziv za prijavu na Međunarodni festival dječjeg kazališta 'Maslačak' koji će se ove godine odvijati od 11. do 16. svibnja. Prijave traju do 31. ožujka 2015.
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencijalni boravak u Frankfurtu – poziv

Art radionica Lazareti poziva sve zainteresirane autore i autorice iz Hrvatske koji se bave svim vidovima suvremenih umjetnosti (slikarstvo, skulptura, instalacija, performans, multimedijalni i interdisciplinarni projekti, istraživački rad) da se prijave za tromjesečni rezidencijalni boravak u Kulturbunker Frankfurt. Natječaj je otvoren do 3. travnja.
 
natječaj, izložba

Foto natječaj - Knjiga svaki dan

Napravite fotografski portret osobe koja čita i sudjelujte u foto natječaju 'Knjiga svaki dan' Gradske knjižnice i čitaonice Požega koji je otvoren od 5. ožujka do 1. travnja 2015. godine.
 
natječaj, radionica, kolonija

Otvoren je poziv za Game Noir radionicu

Game Noir,  trodnevna radionica za razvijanje videoigre/aplikacije s krimi temom, održava se od 1. do 3. svibnja, u sklopu Noir Festivala. Za sudjelovanje u radionici zainteresirani polaznici trebaju do 13. ožujka poslati kratku biografiju, uključujući podatke o kontaktu, te kratak opis svojega koncepta/ideje za noir videoigru/aplikaciju.
 
natječaj

Natječaj za najbolju kratku priču / metaFORA 2015.

Još 15 dana preostalo je do zaključenja Natječaja za najbolju kratku priču putopisnog žanra metaFORA 2015. - Bez granica.
 
natječaj

2. revija hrvatskih kratkih filmova i Croatian Short Pitch - prijave

U tijeku su prijave za drugo izdanje Revije hrvatskih kratkih filmova 'Kratki na brzinu', koja će se održati u Svetom Ivanu Zelini od 7. do 10. svibnja ove godine. Prijave za sve programe Revije traju do 30. ožujka 2015.
 
smotra, revija, natječaj, izložba

PQ - Nagrada za najbolju publikaciju u području scenografije

Izdavači i autori koji se bave kazalištem i scenografijom  mogu se prijaviti za 'Nagrada za najbolju publikaciju iz područja scenografije' koju dodjeljuje Praški kvadrijenale.
 
natječaj, izložba, nagrada

Fotografski natječaj PhotoCITY

Petu godinu zaredom, lovrečki KAF priprema međunarodni fotografski natječaj pod 'kodnim' imenom PhotoCITY, a rok prijave je 22.3.2015.
 
natječaj

Javni poziv za ugovaranje novinarskih radova u neprofitnim medijima

Ministarstvo kulture objavljuje Javni poziv za ugovaranje novinarskih radova u neprofitnim medijima. Bespovratna sredstva putem ovog Javnog poziva dodjeljuju se neprofitnim medijima s općim ciljem omogućavanja dodatnog angažmana novinarki i novinara koji nisu u radnom odnosu i dubinskog istraživanja tema od javnog interesa. Rok za slanje je 26. ožujka.
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje na 7. zagorskom likovnom salonu

Galerija grada Krapine poziva na sudjelovanje na 7. zagorskom likovnom  salonu u selekciji slikarstvo, kiparstvo, grafika, fotografija, video i ostali vidovi likovnog izražavanja. Poziv je otvoren do 17. ožujka.
 
natječaj

Umjetnost igre - poziv

U tijeku su prijave za projekt 'Umjetnost igre', natjecanje u organizaciji Muzeja suvremene umjetnosti i Machina centra game dizajna. Natjecanje je namijenjeno svima koji su zainteresirani za gaming industriju i koji se žele okušati u izradi vlastite video igre. Rrok prijave je 6. ožujka.
 
natječaj, festival

Predstavljen Karlovačko RockOff festival novog zvuka

Nakon uspješne prve sezone RockOff festivala novog zvuka, najmlađa manifestacija Hrvatskog društva skladatelja u svoje drugo izdanje ulazi s novim imenom: Karlovačko RockOff. Prijave za sudjelovanje na festivalu otvorene su do 30. ožujka 2015.
 
natječaj

Poziv na partnerstvo – Norwich Heritage Economic and Regeneration Trust (HEART)

Organizacija Norwich Heritage Economic and Regeneration Trust ima veliko iskustvo s europskim projektima, interpretacijom baštine, kulturnim turizmom i kulturnim inovacijama u području baštine. Godine 2014. bili su dobitnici nagrade EU za baštinu Europa Nostra. Traže se hrvatski partneri za projekt 'Podzemna baština: digitalne inovacije, kreativnost i izvedbe u podzemnoj Europi', rok za prijave je 7. listopada 2015.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup, poziv za prijedloge

Prijave za konferenciju „Od državne umjetnosti do kreativnih industrija/Transformacija rodnih, političkih i religijskih narativa“

Prijave za konferenciju „Od državne umjetnosti do kreativnih industrija/Transformacija rodnih, političkih i religijskih narativa“ koja će se održati u Zagrebu od 20-22.3.2015. u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika, otvorene su do 5.3.2015.
 
natječaj, poziv za podnošenje

Realise - poziv za prijavu umjetničkih radova

Poziv za prijavu umjetničkih radova u sklopu projekta Realise otvoren je do 5.4.2015. Odabrani video radovi biti će predstavljeni izložbom u sklopu 56. Venecijanskog bijenala.
 
natječaj, radionica, kolonija

Besplatna radionica asertivnosti za mlade

Besplatna radionica asertivnosti namijenjena je mladima između 15 i 30 godina, a ima za cilj educirati mlade kako se zauzeti za sebe i svoja prava, na miran i nekonfliktan način.
 
smotra, revija, natječaj

Otvorene prijave za 12. susrete plesnih grupa

Centar za kulturu Trešnjevka ove godine organizira 12. susrete plesnih grupa, a prijave su otvorene do 12. ožujka.
 
natječaj

Međunarodni filmski festival Kino - Otok Izola Cinema traži volontere

Festivalski tim u potrazi je za 15 volontera na internacionalnoj razini od čega je pet mjesta rezervirano za one koji dolaze iz Hrvatske. Radit će na organizaciji i izvedbi samog festivala, a uvjet je da nisu mlađi od 18 niti stariji od 30 godina. Rok za prijavu koja mora sadržavati motivacijsko pismo i CV je 28. veljače, a rad na festivalu trajat će pet tjedana.
 

   Ispiši stranicu

http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu