natječaj, rezidencijalni program

Poziv umjetnicima na rezidenciju u Futura Centru Prag

U suradnji s Futura Centre for Contemporary Art, MMSU poziva umjetnike na prijavljivanje za rezidenciju u Karlin Studios u Pragu u trajanju do dva mjeseca, od siječnja do veljače 2015. godine.  
 
natječaj

Natječaj za dodjelu Nagrade Anđelko Novaković

Uz 10. obljetnicu od smrti pjesnika, esejista i književnog kritičara Anđelka Novakovića, Zaklada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu raspisuje natječaj za dodjelu nagrade 'Anđelko Novaković' za neobjavljenu zbirku pjesama.
 
 
natječaj

International Samaa Festival for Religious and Sufi Music

U Kairu se, od 20. do 27. rujna, održava se međunarodni glazbeni festival – International Samaa Festival for Religious and Sufi Music. Pozivaju se folklorni sastavi iz Hrvatske da se prijave za sudjelovanje.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Orfeon La Paz

Orfeón La Paz poziva na suradnju zborove (prednost imaju muški i mješoviti zborovi), orkestre trzalačkih glazbala te kulturne centre koji dolaze iz gradova s karnevalskom tradicijom da se prijave za projekt na temu europskih karnevala. Rok prijave je 1. listopad 2014.
 
natječaj

Natječaj sportske fotografije 2014.

Zajednica sportova Primorsko-goranske županije, Savez sportova Istarske županije te Regionalna pisarna OKS – Obalno kraška regija raspisuju natječaj za sudjelovanje na izložbi sportske fotografije - Odlučujući trenutak – 2014. Rok za primanje radova je 4. studeni 2014.
 
natječaj, izložba

Izložba žetva.obilje - poziv

U pripremi izložbe kojom se slavi nadolazeća jesen, kako je već uobičajeno, na prvi dan novog godišnjeg doba, Galerija trenutak.39 poziva vizualne umjetnike, profesionalce i amatere, svih generacija, da se odazovu sa svojim radovima i idejama na temu žetva.obilje. Rok prijave je 14. kolovoz.
 
natječaj

Potpora za poticanje književnoga stvaralaštva u 2015.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavljuje Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva u 2015. godini. Ponude na ovaj javni poziv mogu se podnositi do 15. rujna 2014. godine.
 
natječaj, izložba

Galerija trenutak.39 – poziv na rezidenciju

Galerija trenutak.39 po drugi put organizira rezidencijski program i raspisuje javni poziv za period od 1. do 10. listopada 2014. godine. Poziv je otvoren do 21. kolovoza 2014.
 
natječaj

Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za 2015.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavljuje Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2015. godinu. Rok za podnošenje prijava jest od 21. srpnja do 19. rujna 2014. godine.
 
natječaj

Roots of the European Design

Pozivaju se mladi umjetnici do 35 godina starosti da se prijave za sudjelovanje na međunarodnoj putujućoj izložbi ’Roots of the European Design’. Prijave su otvorene do 31. srpnja.
 
natječaj, izložba

Moja lijepa Trešnjevka – foto natječaj

Galerija Modulor, Centar za kulturu Trešnjevka, objavljuje poziv fotografima za prijavu i sudjelovanje na izložbi radnog naslova: Moja lijepa Trešnjevka. Natječaj traje od 20. srpnja do 1. listopada 2014.
 
natječaj

Fotkam Špancirfest – natječaj

 Špancirfest pokreće natječaj na kojem će se izabrati službeni fotograf ili fotografkinja festivala. Prijave za prvi krug primaju se do 25. srpnja.
 
natječaj, rezidencijalni program

Intercity / Switchcity – poziv kustosima

Kunst Kraft Werk (Leipzig) i Pogon (Zagreb) pozivaju kustosice i kustose da se prijave za sudjelovanje u projektu Intercity / Switchcity. Prva faza projekta sastoji se od kustoske rezidencije u Zagrebu i Leipzigu u trajanju od jednog mjeseca. Rok za prijave je 1. rujan 2014.
 
natječaj, radionica, kolonija

Radionice Festivala Sedam Dana Stvaranja 2014.

U sklopuFestivala Sedam Dana Stvaranja u Pazinu, održavaju se radionice koje počinju 10., a traju do 16. kolovoza. Ukoliko želite sudjelovati, potrebno se pribilježiti putem obrasca, a rok prijave je 25. srpnja.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Znanstveni simpozij arhitekt Boris Magaš

U povodu prve godišnjice smrti akademika Borisa Magaša organizira se znanstveni simpozij u Karlovcu, posvećen ovom vodećem hrvatskom arhitektu. Znanstveni simpozij će se održati u subotu 25. listopada 2014. u Gradskoj vijećnici grada Karlovca. Rok za slanje sažetaka je 18. srpanj 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Media Dizajn Association

Poljska organizacija Media Dizajn Association traži suradnju s partnerima na području produkcije kulturnih događanja, razvoja znanja i vještina, istraživanja, razvoja publike i umrežavanja, s kojima bi aplicirali na idući rok programa Kreativna Europa u listopadu 2014. godine.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za godišnju SFeraKonsku zbirku priča (2015.)

Društvo za znanstvenu fantastiku SFera raspisuje natječaj za neobjavljene domaće radove na temu 'Spekulativne fikcije u svim podžanrovima'. Rok za slanje je 20. listopad 2014.
 
natječaj

Podrška nezavisnim kazališnim i plesnim projektima u Pogonu Jedinstvo za 2015

Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade poziva udruge, umjetničke organizacije, neformalne grupe i pojedince da se najkasnije do 4. rujna 2014. prijave za sudjelovanje u pilot projektu Podrška nezavisnim kazališnim i plesnim projektima u Pogonu Jedinstvo za 2015. godinu.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Representative Orchestra of the Border Guard

Representative Orchestra of the Border Guard iz Poljske poziva sve zainteresirane glazbenike da se prijave za suradnju na projektu, koji bi se realizirao u sklopu programa EU Kreativna Europa. Rok prijave istječe 10. rujna 2014.
 
natječaj, festival

8. PSSST! Festival nijemog filma – poziv

Od 6. do 8. studenog 2014. godine u Zagrebu se organizira 8. izdanje Festivala nijemog filma. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 10. listopada.
 
natječaj, djeca, mladi

UNESCO – natječaj za dječji crtež na temu baštine

UNESCO-vo regionalni centra za nematerijalnu kulturnu baštinu raspisuje natječaj za djecu za najbolji crtež na temu nematerijalne kulturne baštine. Prijave su otvorene do 25. kolovoza 2014.
 
natječaj

Natječaj za književnu nagradu 'Zvonko'

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade raspisalo je natječaj za novu književnu nagradu koja se dodjeljuje za neobjavljeni prozni rukopis za djecu i mlade. Prijave traju do 29. kolovoza.
 
natječaj

Nagrada Mali Marulić - poziv

Gradsko kazalište lutaka Split, organizator Festivala hrvatske drame za djecu, s ciljem poticanja domaćeg dramskog stvaralaštva za djecu objavljuje Javni poziv za prijavu tekstova i dodjelu Nagrade 'Mali Marulić'. Tekstovi se primaju od 10. kolovoza 2014. do 10. siječnja 2015.
 
natječaj

Poziv na prijavu radova za novi broj Života umjetnosti

Uredništvo časopisa Život umjetnosti poziva sve autore/ice na prijavu radova na temu 'Od teritorija do specifičnog mjesta'. Rok prijave sažetaka je 1. rujna 2014.
 
natječaj

Ciklus mladih glazbenika mo. Vinko Lesić

Glazbena mladež Split raspisuje natječaj - Ciklus mladih glazbenika mo. Vinko Lesić. Pravo sudjelovanja na Ciklusu imaju solisti i komorni ansambli, a rok prijave istječe 15. rujna.
 
natječaj, izložba

Natječaj za izlaganje u Haustor-Galeriji Liberspace u 2015.

Haustor-Galerija Liberspace poziva sve zainteresirane da se prijave na natječaj za izlaganje u 2015. godini. Rok za prijavu je 30. srpanj 2014.
 
natječaj, rezidencijalni program

Frans Masereel Centrum – poziv na rezidencije

Rezidencijalni centar Frans Masereel Centrum iz belgijskog grada Kasterleea poziva grafičke umjetnike da se prijave za sudjelovanje u rezidencijalnom programu za razdoblje od siječnja do lipnja 2015. godine. Rok istječe 1. kolovoza 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Dancando com a Diferenca

Umjetnička organizacija za inkluzivnu umjetnost - Dançando com a Diferença, poziva sve zainteresirane iz područja inkluzivnog plesa da se prijave za suradnju na projektu, koji bi se realizirao u sklopu programa EU Kreativna Europa.
 
natječaj, izložba

Koncept za godišnju izložbu članova HDLU

Pozivaju se svi članovi i članice HDLU-a da predaju dokumentaciju svojih radova za Godišnju izložbu članova HDLU-a. Tema ovogodišnje izložbe je odnos likovnog djela i književnog teksta. Rok prijave je 20. srpnja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Lucian Blaga University of Sibiu

Lucian Blaga sveučilište u Sibiu, Rumunjska, traži partnere za suradnju na projektu na temu knjižnica, u sklopu programa Kreativna Europa ili drugih europskih fondova.

 
natječaj

Natječaj za koncertni ciklus 'Zagrebački umjetnici zagrebačkoj publici'

Upravni odbor Hrvatskog društva glazbenih umjetnika raspisuje natječaj za sudjelovanje u koncertnom ciklusu u HGZ-u pod nazivom 'Zagrebački umjetnici zagrebačkoj publici' u kalendarskoj godini 2015. Umjetnici se na Natječaj mogu prijaviti od 2. lipnja do 18. srpnja 2014.
 
natječaj

Budi dio Akustika @ SuperUho programa

Otvoren je Muzika.hr natječaj 'Budi dio Akustika @ SuperUho programa!'. Pozivaju se svi zainteresirani glazbenici da se do 1. srpnja prijave na natječaj.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za kratku priču - satiru Slavko Kolar 2014

Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma i Organizacijski odbor manifestacije Slavko Kolar – književni dani raspisuje natječaj za kratku priču – satiru. Natječaj traje do 30. rujna 2014.
 
natječaj, izložba

Hrvatski međunarodni triennale autoportreta – poziv

Nositelj i organizator izložbe: Galerija Prica, POU Samobor, u suradnji s Udrugom likovnih umjetnika Samobora (ULUS), poziva likovne umjetnike da se prijave na sudjelovanje u 3. hrvatskom međunarodnom triennalu autoportreta, koji se ove godine održava na temu Identiteta. Rok istječe 6. srpnja 2014.
 
natječaj, izložba

MUGI 2014– natječaj

Mladi si, kreativan, crtaš, fotkaš ili slikaš? Onda je MUGI prava stvar za tebe! Odaberi jednu od četiri ponuđene filmske teme natječaja, prijavi se i možda baš ti budeš izložen u predvorju kina Galerija u Varaždinu ili čak u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb.

 
natječaj

Production In Pulske filmske tvornice – produljen rok

Prijave na 1. Production In Pulske filmske tvornice, odnosno trodnevni filmski produkcijski maraton koji će u sklopu Dana Velog Jože biti održan od 4. do 6. srpnja u Motovunu, produžuju se do 30. lipnja.
 
natječaj, izložba

24. slavonski biennale – natječaj

Organizacijski odbor Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku objavljuje natječaj za sudjelovanje na izložbi 24. slavonski biennale, na kojoj se predstavlja suvremena vizualna umjetnost. Ovogodišnja je tema 'Jednom jedan putnik', a prijave se primaju do 30. rujna 2014. godine.
 
natječaj

Javni poziv za neprofitne medije

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavljuje Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava neprofitnim medijima. Razdoblje korištenja sredstava započinje 1. listopada 2014., a završava 30. rujna 2015. godine. Rok za prijavu u prvi krug je 17. srpnja 2014. godine.
 
natječaj, nagrada

Književna nagrada Fra Lucijan Kordić - poziv

Društvo hrvatskih književnika iz Zagreba i Ziral – zajednica izdanja 'Ranjeni labud' iz Mostara raspisuju natječaj za dodjelu književne nagrade Fra Lucijan Kordić. Prijave su otvorene do 20. rujna 2014.
 
natječaj

Oko kulture – foto natječaj

U organizaciji Fotokluba Rijeka i Odjela gradske uprave za kulturu grada Rijeke otvoren je fotografski natječaj Oko kulture, koji se priređuje u sklopu kandidature Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine. Prijave za sudjelovanje primaju se do 14. listopada.
 
natječaj, rezidencijalni program

KulturKontakt Austria – poziv na rezidenciju

Pozivaju se umjetnici iz područja vizualnih umjetnosti, fotografije, videa i medijske umjetnosti, dizajna, kompozicije i književnosti da se prijave za sudjelovanje u rezidencijalnom programu KulturKontakta Austria za 2015. godinu.
 
natječaj, radionica, kolonija

Svetvinčenat - radionica za profesionalne plesače

Mediteranski plesni centar Svetvinčenat poziva profesionalne plesače da se do 5. srpnja prijave na petodnevnu intenzivnu radionicu, koja se pod vodstvom Špele Vodeb, Sol Vázquez i Matíasa Marréa Medine održava od 22. srpnja 2014.

 
natječaj

Teatar &TD – LAB&TD - natječaj za projekte izvedbenih umjetnosti u 2015.

Pozivaju se mladi umjetnici - redatelji, dramaturzi, koreografi, glumci, plesači, glazbeni, likovni, medijski i filmski umjetnici, kreativci i entuzijasti – da predstave svoj autorski rad iz područja izvedbenih umjetnosti 15. srpnja 2014. u Teatru &TD! Prijave traju do 9. srpnja.
 
natječaj, nagrada

YEAH! Young EARopean Award 2015

Pozivaju se glazbenici da se prijave za sudjelovanje na europskom glazbenom natjecanju - YEAH! Young EARopean Award 2015. Prijave su otvorene do 30. lipnja 2014.
 
natječaj, rezidencijalni program

transeuropa2015 – poziv na rezidenciju

Međunarodni festival transeuropa2015, koji se održava od 27. svibnja do 1. lipnja 2015. godine u Hildesheimu, Njemačka, poziva zainteresirane umjetnike da se do 31. kolovoza 2014. prijave za sudjelovanje na rezidencijalnom programu.
 
natječaj, festival

Postani heroj ulica Špancirfesta

Špancirfest je otvorio natječaj 'Postani heroj ulica Špancirfesta' na kojemu se glazbenici i bendovi mogu prijaviti za nastup na ulicama Varaždina za vrijeme trajanja Festivala dobrih emocija. Natječaj je otvoren do 28. lipnja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Tallinn Business Incubators / Estonian Association of Designers

Tallinn Business Incubators kao voditelj projekta te Estonian Association of Designers kao glavni partner pozivaju sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje u interdisciplinarnom međunarodnom projektu. Prijave se primaju do 1. listopada 2014.
 
natječaj

Foto natječaj Sepomaia Viva 2014

Ove godine po prvi puta u sklopu festivala Sepomaia Viva organizira se foto natječaj, na kojem pravo sudjelovanja imaju fotografi iz cijelog svijeta, bilo amateri ili profesionalci. Prijave traju do 20. srpnja.
 
natječaj, izložba

HDLU – poziv na izlaganje u 2014.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje natječaj za programe izlaganja u 2015. godini. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju članovi HDLU sa podmirenom članarinom, svi likovni umjetnici i stručnjaci s područja likovnih umjetnosti. Rok istječe 1. srpnja 2014. u ponoć.
 
natječaj

Jedra Kvarnera – foto natječaj

Fotosavez Primorsko-goranske županije raspisuje fotografski natječaj pod nazivom Jedra Kvarnera. Natječaj je otvoren od 20. lipnja do 10. srpnja.
 
natječaj

V.B.Z. natječaj za neobjavljeni roman

Izdavačka kuća V.B.Z. jedanaesti put raspisuje javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine. Rok za slanje rukopisa na natječaj je 1. kolovoza 2014. godine.
 
natječaj

Europe for Festivals, Festivals for Europe – poziv

Europe for Festivals, Festivals for Europe (EFFE) nova je međunarodna festivalska platforma u nastajanju čiji je cilj povezati festivale koji su posvećeni umjetnosti i njezinoj zajednici. Projekt je pokrenula European Festivals Association (EFA) kao pilot projekt Europske komisije koji poziva na prijavu projekata na europskoj razini. Prijave traju do 15. studenog.
 
natječaj

Mala noćna čitanja 2014. - natječaj za izvedbene tekstove

Pozivaju se autori do 36 godina starosti da prijave svoje projekte na Mala noćna čitanja. Natječaj je otvoren do 25. srpnja.
 
natječaj

Festival Sedam Dana Stvaranja 2014.

Otvoren je natječaj za sudjelovanje na 11. Festivalu Sedam Dana Stvaranja, u sklopu večernjeg programa, koji će se svakodnevno održavati od 10. do 16. kolovoza, u Pazinu. Pozivaju se autori da se prijave s prijedlozima za predavanja, izložbe, koncerte, filmove i performanse te u određenim uvjetima kazališne predstave. Natječaj je otvoren do 3. srpnja.
 
natječaj

Međunarodno natjecanje flaute

Međunarodno natjecanje flaute održat će se 1. i 2. kolovoza 2014. u Kaštelima (Glazbena škola 'Josip Hatze'), Hrvatska. Natjecanje je otvoreno za sve falutiste do 30 godina, bez obzira na nacionalnost. Prijave su otvorene do 25. srpnja.
 
natječaj

Production In - poziv

Pulska filmska tvornica poziva sve zainteresirane da se prijave na prvi trodnevni Production In, odnosno filmski produkcijski maraton koji će se održati od 3. do 5. srpnja u Motovunu u sklopu Dana Velog Jože.
 
natječaj

Špancirfest 2014 – poziv izlagačima

Turistička zajednica grada Varaždina, kao organizator festivala Špancirfest 2014., upućuje poziv zainteresiranim izlagačima za zakup prodajnih mjesta, štandova, kućica i pagoda na festivalu Špancirfest 2014. Rok za predaju prijava je 23.lipnja 2014., a odabir izlagača za sudjelovanje na festivalu izvršiti će se do 11.srpnja 2014.godine.
 
natječaj

Natječaj za plakat 70. obljetnice prvog kongresa kulturnih radnika Hrvatske

Vizkultura, u suradnji s Hrvatskim društvom pisaca, raspisuje javni natječaj za plakat 70. obljetnice Prvog kongresa kulturnih radnika Hrvatske. Rok za slanje radova je 23. lipnja 2014. do 23.59.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Saulkrastu Kultūras un Sporta Centrs

Gradska agencija latvijskog grada Saulkrasti - Saulkrastu Kultūras un Sporta Centrs – traži partnere za suradnju na projektu Kreativna Europa, za period 2014. – 2020.
 
natječaj, poziv za podnošenje

Poziv za podnošenje prijava za inicijativu Unije Europska prijestolnica kulture za 2020. godinu u RH

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, objavljuje poziv za podnošenje prijava za inicijativu Unije Europska prijestolnica kulture za 2020. godinu u Republici Hrvatskoj. Prijave se podnose do 17. travnja 2015. godine.
 
natječaj, rezidencijalni program

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Foundation Avant Art

Foundation Avant Art iz Poljske poziva sve zainteresirane da se prijave za partnerski projekt organizacije umjetničkih rezidencija. Prijave su otvorene do 1. listopada 2014. godine.
 
natječaj, nagrada

Squeeze It Trieste Contemporanea

Trieste Contemporanea objavila je natječaj - Squeeze It, namijenjen mladim umjetnicima koji rade na interdisciplinarnom području između kazališne i vizualne umjetnosti. Prijave su otvorene do 13. srpnja 2014.

 
natječaj

Plakat 70. obljetnice prvog kongresa kulturnih radnika Hrvatske

Vizkultura u suradnji s Hrvatskim društvom pisaca raspisuje javni natječaj za plakat 70. obljetnice Prvog kongresa kulturnih radnika Hrvatske. Rok za slanje radova je 23. lipnja.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Kazalište između suvremenosti i tradicije - poziv

Kazalište između suvremenosti i tradicije naziv je međunarodne konferencije koja se održava od 18. do 22. prosinca 2014. godine u Carrari, Italija. Cilj je konferencije je okupiti umjetnike iz područja kazališta, plesa, glazbe, vizualne i multimedijalne umjetnosti, umjetničke administracije, izvedbenih umjetnosti, kazališnog dizajna i tehnologije.
 
natječaj, audicija

Jazz orkestar HRT-a raspisuje audiciju za vanjske suradnike

Hrvatska radiotelevizija, RJ glazba HRT-a raspisuje audiciju za vanjske suradnike Jazz orkestra HRT-a, za mjesta alt saksofon i tenor saksofon. Prijave traju do 16. lipnja.
 
natječaj, audicija

Zbor HRT-a traži vanjske suradnike

Hrvatska radiotelevizija, RJ Glazba HRT-a raspisuje audiciju za vanjske suradnike Zbora HRT-a. Prijave se primaju do 23. lipnja.
 
natječaj

Galerija Milotić – poziv na izlaganje u 2015.

Galerija Milotić raspisuje natječaj za izlaganje u 2015. godini. Natječaj je otvoren za izložbe slika, grafika i skulptura, kao i za kustoske koncepcije. Rok za podnošenje prijava je 15. srpnja.
 
natječaj, poziv za prijedloge

Zaklada 'Hrvatska kuća – Croatia House' - poziv na predlaganje programa

Upravni odbor Zaklade 'Hrvatska kuća – Croatia House' objavljuje poziv za predlaganje programa. Poziv je otvoren tijekom cijele kalendarske godine.
 
natječaj, rezidencijalni program

Poziv za prijave na umjetničku rezidenciju u Pilsenu

Plzeň 2015 Europska prijestolnica kulture i Pogon pozivaju umjetnike iz Hrvatske da se prijave na umjetničku rezidenciju u Pilsenu. Rok za prijavu je 4. srpanja.
 
natječaj

Pula i Motovun u potrazi za mladim filmofilima

Pulski filmski festival i Motovun Film Festival pozivaju osobe u dobi od 18 do 29 godina da se do 30. lipnja prijave na natječaj za sudjelovanje u radu Žirija mladih filmofila.
 
natječaj

Pokaži kaj moreš i znaš - natječaj

Muzej anđela poziva zainteresirane izvođače svih dobnih skupina da se prijave za nastup na festivalu 'Pokaži kaj moreš i znaš', koji će se održati u sklopu varaždinskog Špancirfesta 2014., u Rajskom vrtu (dvorištu muzeja). Rok za prijavu je 20. lipnja.
 
natjecanje, natječaj

2. međunarodno gitarističko natjecanje i radionica - Grožnjan

'Muzički mostovi' tematski određuje 2. međunarodno gitarističko natjecanje i radionicu u Grožnjanu koje se održava od 10. do 17. lipnja 2014. Prijave su otvorene do 10. lipnja za učenike osnovnih i srednjih škola te studente akademija.
 
natječaj

Participacijski program UNESCO-a za 2014.-2015.

U cilju unapređenja suradnje Republike Hrvatske s UNESCO-om, Ministarstvo kulture i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO objavljuju Poziv za prijavu projekata iz područja obrazovanja, znanosti, kulture i komunikacija u sklopu UNESCO-ovog Participacijskog programa za 2014.-2015. godinu.
 
natječaj

Zaklada Kultura - javni poziv u okviru Programa podrške 2014.

U okviru Programa podrške 2014, Zaklada Kultura nova, objavljuje javni pozivi na predlaganje projekata i programa te javni poziv na iskaz interesa za suradnju sa Zakladom. Rok za podnošenje prijava je 9. rujna.
 
natječaj, predstavljanje

Idući tjedan nacionalni natječaj za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

Ministarstvo kulture raspisat će u srijedu, 11. lipnja, poziv za podnošenje prijava za inicijativu Europske unije Europska prijestolnica kulture za 2020. godinu, za koju se mogu prijaviti svi hrvatski gradovi veći od 25 tisuća stanovnika.
 
natječaj

Green Room galerija - natječaj za izlaganje u 2015.

Green Room galerija Zabok poziva umjetnike i kustose da se prijave na natječaj za izlaganje u 2015. godini. Natječaj je otvoren do 5. srpnja 2014. godine.
 
natječaj, festival

Prijavite film na 11. ZagrebDox

Pozivaju se redatelji, producenti i ostala ovlaštena tijela da prijave svoje dokumentarne filmove na 11. međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox, koji će se održavati u Zagrebu od 22. veljače do 1. ožujka 2015. Prijave se primaju do15. listopada 2014.

 
natječaj, izložba

Galerija Inkubator – poziv na izlaganje u 2015.

Galerija Inkubator poziva mlade likovne umjetnike, fotografe, dizajnere i video umjetnike iz Hrvatske i regije da se sa svojim radovima prijave na natječaj za izlaganje u Galeriji Inkubator, u okviru godišnjega ciklusa izložbi u 2015. godini. Rok za prijavu na natječaj je 17. lipanj 2014. godine (datum poštanskoga žiga).
 
natječaj

Iskon objavio natječaj za dizajnere i ilustratore

Iskon poziva sve zainteresirane kreativce da se priključe novom krugu natječaja 'Iskon očima ilustratora' za tekstilne promo materijale 2014./2015. Radove je potrebno prijaviti zaključno s 30. lipnja 2014. godine.
 
natječaj, rezidencijalni program

Edukativno-rezidencijalni program Gangplank

Gangplank Zagreb, radioničko / rezidencijalni program po principu razmjene znanja, održat će se od 11. od 18. lipnja u Teatru &TD. Gangplank se bavi pitanjem umrežavanja i interdisciplinarnog stvaralačkog procesa u suvremenim, prvenstveno, izvedbenim umjetnostima te pitanjem tehnologije kao sve prisutnijeg dramaturškog sredstva. Broj polaznika radionice je ograničen, a rok za prijavu je 6. lipnja.
 
natječaj, izložba

Galerija SC - natječaj za izlaganje u 2015.

Galerija SC poziva umjetnike i kustose da se prijave na natječaj za izlaganje u 2015. godini. Rok prijave je 30. lipanj 2014.
 
natječaj, izložba

Izložba hrvatskog dizajna 1314 – produljen rok

Zbog velikog broja upita rok za prijavu radova na Izložbu hrvatskog dizajna 1314 produljen je do 10. lipnja 2014. do ponoći. Prijavnice za sudjelovanje ispunjavaju se elektroničkim putem na linku www.dizajn.hr.
 
natječaj, izložba

Natječaj za izlaganje u Galeriji Flora u 2015. godini

HDLU Dubrovnik raspisuje natječaj za izlaganje u Galeriji Flora u 2015. godini. Natječaj je otvoren za izložbe, autorske/kustoske koncepcije, prostorne intervencije, radionice, performanse i edukativne programe. Rok za prijavu je 20. lipnja 2014. godine.
 
natječaj

5-Minute Opera - natjecanje

Muzički biennale Zagreb pokreće novo skladateljsko natjecanje - 5-Minute Opera, piše Mic.hr. Rok za prijavu je 1. listopada 2014.
 
natječaj

Susret limenih glazbi – foto natječaj

Općina Sv. Lovreč, KAF Sv. Lovreč i KUD Matka Laginje Sv. Lovreč organiziraju fotografski nagradni natječaj 39. Susret limenih glazbi–puhačkih orkestara Istre. Prijave se zaprimaju do 30. svibnja 2014 u 23:59.
 
natječaj, izložba

Galerija Razvid – poziv na izlaganje u 2015.

Galerija Razvid objavljuje natječaj za izlaganje u 2015. godini. Natječaj je otvoren za sve umjetničke izraze i tehnike, a prijave se primaju do 15. lipnja 2014.
 
natječaj

Javni poziv za projekt 'Mjestimice svjetlo'

U tijeku je Natječaj za privremene svjetlosne projekte i intervencije u javnom prostoru zagrebačkog Gornjeg grada. Pozivaju se autori da se svojim radovima i idejama odazovu natječaju i sudjeluju u realizaciji projekta 'Mjestimice svjetlo'. 
 
natječaj, rezidencijalni program

Recollets – poziv na rezidenciju

Grad Pariz, u suradnji s Francuskim institutom i francuskom međunarodnom agencijom za vanjsko kulturno djelovanje pri Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, organizira rezidencijalni program za likovne i izvedbene umjetnike te književnike, koji se održava u Centre International d’accueil et d’échanges des Récollets. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 17. lipnja 2014.
 
natječaj, djeca, mladi

Likovni natječaj za djecu: Iserlohn - Ilok 2015.

Objavljen je petnaesti po redu natječaj Izerlohn-Ilok 2015. na temu 'Dunav rijeka fantazije'. Prijaviti se mogu djeca hrvatskih iseljenika, kao i djeca iz Hrvatske u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole. Rok za prijavu je 15. veljače 2015.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u TTF galeriji

TTF galerija poziva autore i kustose da se prijave na natječaj za izlaganje u 2015. godini. Rok prijave je 25. lipnja 2014.
 
natječaj, festival

Poziv za prijavu filmova na 2. OFF Travno (Otvoreni filmski festival)

KUC Travno organizira 2. OFF Travno (Otvoreni filmski festival) namijenjen najmlađima, koji se održava od 2. srpnja do 20. kolovoza 2014., srijedom od 19,30 do 20,15 sati. Prijave se mogu poslati do 20. lipnja 2014.
 
natječaj

HDLU - natječaj za programe izlaganja u 2015.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje natječaj za programe izlaganja u 2015. godini u Galeriji Bačva, Galeriji Karas, Galeriji PM i Galeriji Prsten. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju članovi HDLU s podmirenom članarinom, svi likovni umjetnici i stručnjaci s područja likovnih umjetnosti. Rok za predaju prijava je 1. srpnja 2014., u ponoć.
 
natječaj

IFEA Festival Management Summer School

Od 11. do 14. rujna 2014. godine, u španjolskom gradu Tarrega održava se međunarodna ljetna škola za menadžment festivala - IFEA Festival Management Summer School. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 30. lipnja 2014.
 
natječaj

Festival 25 FPS - posljednji poziv

Pozivaju se redatelji, umjetnici, producenti i distributeri da prijave filmove za Natjecateljski program Festivala 25 FPS. Rok za prijavu uskoro istječe, stoga požurite i prijavite film do 31. svibnja 2014.
 
natječaj

Petrarca Fest - natječaj

Pozivaju se svi zainteresirani autori i autorice koji svoju poeziju pišu u obliku soneta da se jave na natječaj u organizaciji Petrarca Festa -  neformalnog pjesničkog festivala koji se organizira u Zagrebu povodom proslave rođendana Francesca Petrarce, 20. srpnja. Prijave traju od 30. svibnja do 15. srpnja 2014., a prijaviti se mogu svi koji pišu na jezicima s područja zemalja bivše Jugoslavije.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Mobilnost u umjetnosti – poziv na konferenciju

Pozivaju se svi zainteresirani da se prijave za sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji pod nazivom Mobilnost u umjetnosti – susret umjetničkih studija, kulturnih politika i studija mobilnosti, koja se održava od 5. do 7. studenog u Kopenhagenu, Danska. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 28. svibnja.
 
natječaj

Galerija Prozori - natječaj za izlaganje u 2015.

Galerija Prozori raspisuje natječaj za izlaganje u 2015. godini. Natječaj je otvoren za izložbe, akcije, participativne i druge projekte kao i za kustoske koncepcije. Posebna će se pozornost usmjeriti na prijedloge koji animiraju javni prostor i aktiviraju lokalnu zajednicu. Rok za podnošenje prijava je 15. srpnja 2014.
 
natječaj

Multimedijalni kulturni centar Split – natječaji

Multimedijalni kulturni centar Split raspisuje natječaj za redovni izložbeni program u 2015. godini u produkciji MKC Split, natječaj za izlaganje zvučnog rada u sklopu ciklusa izložbi Zvuk-objekt 2014, te natječaj programa u organizaciji i produkciji drugih umjetničkih organizacija za korištenje prostora MKC Split/Dom mladih. Prijave traju do 15. lipnja 2014.
 
natječaj

MMC Luka – natječaj za izlaganje u 2015.

Udruga MMC Luka raspisuje natječaj za izlaganje u 2015. godini. Odnosi se na zaprimanje zamolbi koje mogu dostaviti umjetnici, grupe umjetnika ili likovni kritičari/ kustosi s prijedlogom autorskih koncepcija. Prijave se primaju  zaključno s 20. lipnja 2014.
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj za ZadarTeen Festival 2014.

Organizacijski odbor Udruge za poticanje glazbene kulture 'Moderato' Zadar objavljuje Natječaj za ZadarTeen Festival 2014., koji će se održati 15. listopada u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru. Prijave se primaju 1. rujna 2014.
 

   Ispiši stranicu
 • Kulturpunkt.hr - Naša priča: 15 godina ATTACK!a - dokumentiranje jedne velike povijesti
 • Forum.tm -  Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - razgovor s Anom Danom Beroš
 • Pogledaj.to - Kvazitrg proizašao iz stihije - o problemu najnovijeg zagrebačkog trga
 • Kulturpunkt.hr - Kvartovsko kino kao alternativa - o povrtaku u kvartove i drugačijem filmskom iskustvu
  Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
  Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
  Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
  Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu