natječaj

Galerija SC - natječaj za izlaganje u 2017. godini

Galerija SC poziva umjetnike i kustose da se prijave na natječaj za izlaganje u 2017. godini. Rok prijave je 24. lipnja.
 
natječaj

HULU Split- natječaji za izlaganje u 2017. godini

HULU Split raspisuje natječaje za izlaganje u 2017. godini. Natječaji su otvoreni do 20. lipnja 2016. godine.
 
natječaj

14. međunarodni salon stripa Beograd – natječaj

14. međunarodni salon stripa Beograd objavljuje natječaj za sudjelovanje. Salon će se održati od 29. rujna do 2. listopada, u SKC Beograd. Rok za slanje radova je 15. kolovoza 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Monogram Foundation, Mađarska

Monogram Foundation iz Mađarske traži partnera za manji projekt u programu Kreativna Europa. Potencijalni partneri su zaklade, civilne organizacije, muzeji, vizualni i medijski umjetnici zainteresirani za rad s mladim ljudima između 16 i 26 godina, a mogu se javiti na ovaj natječaj do 1. listopada 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Authors in Aarhus/ as a part of Aarhus University, Danska

Authors in Aarhus traži partnera (institucije ili organizacije koje priređuju susrete s umjetnicima) na projektu Audience development: SILO Live. Također zainteresirani su za participiranje u projektima koji žele promovirati prevedenu europsku književnost kroz susrete s piscima, kao i za projekte kojima je cilj razvoj publike. Prijave traju do 5. listopada 2016.!
 
natječaj

Natječaji za izložbeni program MKC-a Split

Multimedijalni kulturni centar Split raspisuje natječaj za redovni izložbeni program u 2017. godini u produkciji MKC Split, natječaj za izlaganje zvučnog rada u sklopu ciklusa izložbi 'Zvuk-objekt' 2017 i natječaj programa u organizaciji i produkciji drugih kulturno umjetničkih organizacija za korištenje prostora MKC Split/Dom mladih. Rok za prijave je 20. lipnja.
 
natječaj, rezidencijalni program

Poziv za prijave na istraživački rezidencijalni program BLOK-a

Pozivaju se umjetnici da se prijave na istraživački rezidencijalni program koji će se odvijati u i oko BLOK-ovog prostora BAZA, smještenog na zagrebačkoj Trešnjevci, a fokusirat će se na stambeno pitanje. Rok za prijavu je 10. lipnja.
 
natječaj

19. FAKI poziva volontere

19. međunarodni festival alternativnog kazališnog izričaja FAKI počinje 24.5.2016, a uz 7 predstava nastalih ili dovršenih na zagrebačkoj rezidenciji, uključit će još 24 gostovanja kazališnih umjetnika iz inozemstva. FAKI poziva zainteresirane da se priključe u realizaciji festivala svojim volonterskim doprinosom.
 
natječaj

Natječaj za književnu nagradu 'Ksaver Šandor Gjalski'

Kulturna manifestacija Dani Ksavera Šandora Gjalskog - Zabok i Društvo hrvatskih književnika raspisuju Natječaj za dodjelu književne nagrade 'Ksaver Šandor Gjalski' za 2016. godinu. Natječaj je otvoren do 1. rujna.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji Pikto u 2017. godini.

Galerija Pikto raspisuje natječaj za izlaganje u 2017. godini. Natječaj je otvoren za izložbe, akcije, performanse, međunarodne suradnje i kustoske koncepcije, te se mogu prijaviti djela u medijima slikarstva, kiparstva, grafike, crteža, umjetničkih instalacija, fotografije, videa i novih medija. Natječaj je otvoren do 25. lipnja.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za dodjelu Nagrade 'Vicko Andrić' za 2015. godinu

Ministarsvo kulture - Odbor za dodjelu Nagrade 'Vicko Andrić' raspisuje Natječaj za dodjelu Nagrade 'Vicko Andrić' za 2015. godinu. Prijedlozi se primaju do 10. lipnja.
 
natječaj, nagrada

Nagrada 'Post scriptum za književnost na društvenim mrežama'

Udruga Kultipraktik pokreće godišnju Književnu nagradu 'Post scriptum za književnost na društvenim mrežama'. Natjecati se za nagradu svojim autorskim Facebook profilima ili stranicama mogu svi državljani Hrvatske prijavljeni na Facebook stranicu Književna nagrada Post scriptum. Rok za prijavu je 1. srpnja.
 
natječaj

Otvoren natječaj za Sketchbook Station projekt

Udruga za poticanje razvoja ljudskih potencijala i kreativnosti - Prizma raspisuje poziv za sudjelovanje na natječaju za projekt 'Sketchbook Station -  Art from heart to heart'. Rok za prijavu je 25. svibnja.
 
natječaj

Dan D 2016 - natječaj za volontere

Otvorene su prijave za volontere ovogodišnjeg Festivala Dan D. Prijave su otvorene do 3. lipnja.
 
natječaj

HDLU - natječaj za programe izlaganja u 2017. godini

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika objavljuje natječaj za programe izlaganja u 2017. godini, za program Galerije Bačva, Galerije Prsten, Galerije PM, Galerije Karas. Rok za prijavu je 13. lipnja.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji VN u 2017. godini

Galerija VN poziva umjetnike i kustose da se prijave na natječaj za izlaganje u 2017. godini. Rok prijave je 6. lipnja.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji Prozori u 2017.

Galerija Prozori raspisuje natječaj za izlaganje u 2017. godini. Natječaj je otvoren za izložbe, akcije, performanse, umjetničko-istraživačke projekte kao i kustoske koncepcije. Rok za prijavu je 18. lipnja.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji Događanja u 2017.

Galerija Događanja poziva umjetnike da se prijave na natječaj za izlaganje tijekom 2017. godine. Rok prijave je 15. lipnja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – The New Theater of the Disabled, Litva

Novo kazalište osoba sa invaliditetom (Litva) traži partnera za zajednički projekt u programu Kreativna Europa, koji uključuje prezentaciju kazališnih predstava, kazališnu koprodukciju, tečajeve, treninge i radionice, kulturne razmjene, razmjene iskustava, sudjelovanja na međunarodnim kazališnim festivalima i turnejama za osobe s invaliditetom i bez invaliditeta. Prijave traju do 5. listopada 2016.
 
natječaj

Natječaj za produkciju novog rada i izlaganje u Galeriji Miroslav Kraljević

Galerija Miroslav Kraljević poziva vizualne, novomedijske i performativne umjetnike/ce i istraživače/ice iz drugih područja na sudjelovanje u natječaju za produkciju novoga rada u području suvremene umjetnosti. Rok za predaju prijava je 12. lipnja.
 
natječaj

Poziv za izlaganje u Galeriji Prica za 2017. godinu

Pozivaju se umjetnici da šalju prijave za izlaganje u 2017. godini u Galeriji Prica (POU Samobor) a rok za prijavu je 26. lipnja.
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u HULU Split

Hrvatska udruga likovnih umjetnika Split raspisuje natječaj za prijem u redovno članstvo. Redovno članstvo Udruge čine Slikarska sekcija, Kiparska sekcija, Multimedijalna sekcija i Kustoski tim. Rok za prijavu je 20. svibnja.
 
natjecanje, natječaj

Natječaj za 13. međunarodno natjecanje Ferdo Livadić

Otvoren je natječaj za prijave mladih glazbenih umjetnika na 13. međunarodno natjecanje 'Ferdo Livadić'. Prijaviti se mogu mladi glazbenici svih izvođačkih struka koji do 31. prosinca 2016. navršavaju 28 godina. Rok za prijavu je 30. lipnja 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Melting Creatives: Co-creation in intercultural space

Tim 'La Foule d'eau' započeo je s jednostavnom idejom: Zašto ne pretvoriti napušteni teretnjak u objekt kulturnog, socijalnog i digitalnog eksperimentiranja na području Europe? Projekt 'Melting Creatives: Co-creation in intercultural space' prijavit će se u kategoriji malih europskih projekata na program EU Kreativna Europa. Potencijalni partneri na projektu mogu se prijaviti do 5. listopada 2016.
 
natječaj

Otvorene su prijave za 5. Dubrovački filmski festival (DUff)

DUff - festival filma djece i mladih zemalja Mediterana službeno je otvorio prijave za svoje peto izdanje koje će se održati od 20. do 23. listopada u Dubrovniku. Rok za prijavu radova je 1. kolovoza 2016.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Gradskoj galeriji Labin u 2017. godini

Pučko otvoreno učilište Labin raspisuje natječaj za izlaganje u Gradskoj galeriji Labin u 2017. godini. Prijaviti se mogu samostalne i skupne izložbe, radionice, akcije, performansi, kustoske koncepcije i interdisciplinarni projekti, a rok prijave je 2. lipnja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – RedPlexus

RedPlexus (Marseille) poziva umjetničke strukture ili tvrtke koje se bave izvedbenom umjetnošću, uglavnom na javnim površinama, i koje su fokusirane na sveobuhvatne, participativne projekte; sveučilišne odjele ili skupine znanstvenika koje zanima društvena transformacija akcijskom izvedbom, iz svih država sudionica Kreativne Europe da im se jave za sudjelovanje na projektu do 5. listopada 2016.
 
natječaj

Natječaj za nove produkcije internetskih radova za net.cube: Ekonomije virtualnog svijeta 2016.

Centar za dramsku umjetnost otvara natječaj za produciranje internetskih radova i sudjelovanje u projektu net.cube: Ekonomije virtualnog svijeta. Natječaj je otvoren do 1. srpnja 2016.
 
natječaj, izložba

Otvoren natječaj za rujansku izložbu hrvatskog dizajna

Hrvatsko dizajnersko društvo objavljuje javni poziv za prijavu radova na Izložbu hrvatskog dizajna 1516 koja će se održati od 13. rujna do 16. listopada 2016. godine.
 
natječaj

Fotografski natječaj Most 2016.

Fotoklub Rijeka objavljuje fotografski natječaj s temom mosta - Most 2016. Najbolje fotogtrafije bit će predstavljene na izložbi za Dane sv. Vida, za Dan grada Rijeke. Prijave se primaju do 31. svibnja 2016.
 
natječaj

9. Festival mediteranskog filma Split traži volontere

Ostalo je tek nešto malo više od mjesec dana do početka 9. Festivala mediteranskog filma Split, koji će se u ljetnom kinu 'Bačvice' i kinoteci 'Zlatna vrata' održati od 3. do 11. lipnja. Za sve koji žele biti dio ove kulturne manifestacije, otvoren je natječaj za volontere na koji se možete prijaviti do 15. svibnja 2016.
 
natječaj

'We Are Museums' konferencija u Bukureštu

Konferencija 'We Are Museums' jedna je od vodećim konferencija posvećena muzejskim i kulturnim profesionalcima spremne dijeliti primjere najboljih praksi u svojim područjima. Ovogodišnje izdanje održat će se od 6. do 8. lipnja u Bukureštu.
 
natječaj

Natječaj za nastup na EXIT festivalu

EXIT festival i Studentski kulturni centar Novi Sad i ove godine pokreću natječaj za mlade glazbenike kojima se pruža šansa da nastupe na nekoj od vodećih pozornica na Petrovaradinskoj tvrđavi od 7. do 10. srpnja. Prijave se primaju do 11. svibnja 2016.
 
natječaj, rezidencijalni program

Poziv na natječaj za Creart rezidenciju u Kristiansandu

Otvoren je poziv na natječaj za 4 umjetnika iz CREART mreže za rezidencijalni program u Kristiansand, Norveška u razdoblju od 17. 10. – 5. 12. 2016. Rok prijave je 30.5.
 
natječaj

Otvoren natječaj za kratku priču 15. FEKP-a

Festival europske kratke priče (FEKP) povodom svog 15. izdanja koje će se održati u Zagrebu i Osijeku od 29. svibnja do 3. lipnja 2016. raspisuje natječaj za kratku priču.
 
natječaj, seminar

11. Fotosofia - natječaj za polaznike seminara

Otvoren je natječaj za polaznike jedanaeste sezone Fotosofije, besplatnog sedmodnevnog seminara za naprednu fotografiju pod vodstvom Damira Hoyke. Rok za prijavu je 11. svibnja 2016.
 
natječaj, poziv za prijedloge

Otvorene prijave za izlaganje - DAN D

Uz tematsku izložbu koja problematizira koncept otvorenog dizajna, Dan D i ove godine poziva sve autore do 35 godina da svoje studentske, samoinicirane ili naručene radove prijave na Izložbu mladih autora, najkasnije do 10. svibnja.
 
natječaj

11 Bucharest International Jazz Competition 2017 / poziv

Do 10. veljače 2017. otvorene su prijave za jedanaesto međunarodno jazz natjecanje - Bucharest International JAZZ Competition 2017, koje će se održati od 13. do 20. svibnja. Sudjelovati mogu glazbenici (instrumentalisti i vokalni izvođači) do 40 godina starosti, odnosno rođeni nakon 1. svibnja 1977. godine.
 
natječaj

50. Tribina Darko Lukić - prijave do 29.4.2016.

Prijaviti se mogu solisti i komorni ansambli, državljani Republike Hrvatske, koji su u roku za predaju prijava mlađi od 30 godina (muški solo pjevači mlađi od 32 godine). Koncerti se održavaju u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, ponedjeljkom u 20 sati. Prijave se primaju od 4. do 29. travnja 2016.
 
natječaj

Fotografski natječaj '(H)umor umaškog kulturnog krajolika'

Muzej grada Umaga ponovno sudjeluje u Muzejskoj-pedagoškoj akciji Hrvatskog muzejskog društva koja se svake godine organizira povodom Međunarodnog dana muzeja. Svake godine smišlja se nova tema, a ovogodišnja 21. akcija organizirana je pod nazivom 'KLIK na kulturni krajolik'. Tema ovog fotografskog natječaja je '(H)umor umaškog kulturnog krajolika', a fotografije se mogu slati do 13. svibnja 2016.
 
natječaj, djeca, mladi

HAK-ov filmski natječaj za djecu i mlade do 24 godine

Hrvatski autoklub (HAK) raspisao je natječaj za izradu filmova 'Pravilo 7 - Ne koristi mobitel kad voziš', na koji se mogu prijaviti djeca i mladi od 6 do 24 godine. Natječaj je otvoren do 3. lipnja 2016. godine.
 
natječaj

33. Tjedan suvremenog plesa traži svoje volontere

Festival suvremenog plesa i ove godine poziva sve ljubitelje plesne umjetnosti da se pridruže njegovom organizacijskom timu. Traže se volonteri koji su spremni izdvojiti svoje vrijeme i pomoći u realizaciji ovogodišnjeg Tjedna posvećenoga plesu i pokretu. Rok za prijave zatvara se 15. svibnja 2016., u ponoć!
 
natječaj

Organ Vida: međunarodni natječaj na temu Otkrivanja

Rok za prijave na međunarodni natječaj Organa Vida na temu Otkrivanja traje do 20. svibnja 2016. O odabiru radova i prijedloga odlučit će nezavisni, festivalski, međunarodni žiri. 
 
natječaj

Natječaj za Nagradu 'Fran Galović' 2016.

Društvo hrvatskih književnika, Podravsko-prigorski ogranak, i Grad Koprivnica raspisali su Natječaj za Nagradu 'Fran Galović' 2016., namijenjenu knjigama zavičajne i identitetske tematike.
 
natječaj

Otvoren natječaj za prijavu na 14. Liburnia Film Festival

Raspisan je natječaj za prijavu filmova za 14. Liburnia Film Festival koji će se održati od 23. do 27. kolovoza, a prihvaćaju se svi dokumentarni filmovi završeni u 2015. ili 2016. godini bez obzira na trajanje i tehniku snimanja, a nastali u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji. Natječaj je otvoren do 8. lipnja, a rezultati će biti poznati sredinom srpnja.
 
natječaj

HDLU Istre - Natječaj za izlaganje u 2017.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Istre raspisuje natječaj za samostalno izlaganje u 2017. godini u Galeriji Luka, Galeriji Mul i Galeriji Anex u Puli. Rok za prijavu je 6. svibnja.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na novoj godišnjoj izložbi u organizaciji KSPUFF

Klub studenata povijesti umjetnosti objavljuje natječaj za sudjelovanje na novoj godišnjoj izložbi, za studente/ice Akademije likovnih umjetnosti, Akademije dramskih umjetnosti, Muzičke akademije, Studija dizajna, Arhitektonskog fakulteta, Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Krajobrazne arhitekture pri Agronomskom fakultetu i ostalih kreativno usmjerenih fakulteta i učilišta. Tema izložbe je Ce(n)zura, a rok za prijavu je 30. svibnja.
 
natječaj

Natječaj za umjetničku intervenciju na temu vode u javnom prostoru

Projekt Ars Publicae Udruge za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja (UIII) raspisuje javni natječaje za privremenu umjetničku intervenciju na temu ovogodišnjeg programa 'Voda i javni prostor'. Natječaj je otvoren do 15. svibnja.
 
natječaj

Natječaj za četvrti festival gifova - GIFEST#4

Četvrti regionalni festival gifova GIFEST#4 održat će se i ove godine u Subotici, s ciljem da okupi gif-umjetnike na jednom mjestu kako bi se promovirali njihovi autorski radovi. Prijave na festival traju do 10. lipnja 2016., a svaki autor može poslati maksimalno pet svojih radova.
 
natječaj

Javni poziv - Festival Umjetnik

Javni poziv za 4. Festival „Umjetnik“ posvećen glazbenim i zvučnim projektima te vizualnoj umjetnosti, otvoren je do 31.5. Organizator natječaja je Nacionalna galerija umjetnosti u Varšavi, a festival će se održati u listopadu ove godine.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa – međusektorski natječaj za potporu integraciji izbjeglica: poziv na partnerstvo, You Are Here - Mađarska

'You Are Here' je participativni multimedijalni umjetnički projekt i slojevita kulturna kampanja s ciljem socijalnog uključivanja migranata i bolje razumijevanje njihove kulturne i osobne pozadine putem razvoja kolektivnih umjetničkih proizvoda, izgradnje zajednice i dijeljenja informacija. Potencijalni partneri na projektu mogu se prijaviti do 28. travnja 2016.
 
natječaj

3. DokuMA Film Festival traži volontere

DokuMA Film Festival otvara natječaj za volontere koji će svojim vrijednim radom i zalaganjem odigrati ključnu ulogu u uspješnoj realizaciji trećeg izdanja međunarodnog festivala dokumentarnog filma koje će se održati od 1. do 5. lipnja u Makarskoj. Natječaj je otvoren do 1. svibnja 2016.!
 
natječaj

7. natječaj za najbolju kratku priču u sklopu 'MasterCard Broda knjižare'

Kulturno-turistička manifestacija 'MasterCard Brod knjižara – Brod kulture' objavila je početak 7. natječaja za najbolju neobjavljenu kratku priču.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa – međusektorski natječaj za potporu integraciji izbjeglica: poziv na partnerstvo, Knjižnica Franceta Balantiča

Slovenska Knjižnica Franceta Balantiča bi se pridružila nekom od projekata koji će se prijaviti na međusektorski natječaj za potporu integraciji izbjeglica programa Kreativna Europa kao partner. Također je zainteresirana za sudjelovanje u europskim projektima suradnje koji se bave očuvanjem narodne usmene baštine i pomaganju integraciji migranata u europsko okruženje. Potencijalni partneri mogu im se javiti do 28. travnja 2016.
 
natječaj

9. Međunarodni natječaj za kratku priču 'A Sea of Words'

Europski institut za Mediteran objavio je otvoreni poziv za prijave na 9. izdanje Međunarodnoga natječaja za kratku priču 'A Sea of Words', koji će ove godine biti posvećen borbi protiv 'svih oblika nasilja nad ženama'.
 
natječaj

Brač Film Festival traži volontere

Drugi po redu Brač film festival, koji se od 11. do 13. kolovoza održava u gradu Supetru na otoku Braču, traži mlade ljude željne novih iskustava i rada s uigranim festivalskim timom. Prijave traju do 22. travnja 2016.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa – međusektorski natječaj za potporu integraciji izbjeglica: poziv na partnerstvo, Arts Council Malta

Vijeće za umjetnost Malte (Arts Council Malta) priprema projekt za prijavu na natječaj za potporu integraciji izbjeglica, putem umjetnosti, kulture i međusektorske suradnje. Projekt nastoji osigurati nasljeđe, kontinuitet i prenosivost prakse izravnim uključivanjem izbjeglica, civilnog društva, vijeća za umjetnost i agencija za financiranje diljem Europe. Rok za prijave je 22. travnja 2016.!
 
natječaj

Javni poziv za program 'Poduzetništvo u kulturi' za 2016. godinu

Ministarstvo kulture objavljuje javni poziv za predlaganje programa 'Poduzetništvo u kulturi' za 2016. godinu. Područja u kulturi koja se potiču Programom su nakladništvo i knjižarstvo, izvedbene umjetnosti i vizualne (likovne) umjetnosti. Rok za prijavu je 12. svibnja.
 
natječaj

ULUPUH-ov natječaj za programe u 2017. godini

ULUPUH - Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti objavljuje natječaj za programe u 2017. godini. Rok za predaju prijava je 6. lipnja 2016. godine.
 
natječaj

Javni poziv za otkup knjiga za narodne knjižnice u 2016. godini

Ministarstvo kulture na temelju članka 9. Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi („Narodne novine“, br. 47/90, 27/93 i 38/09) te članaka 2. i 3. Pravilnika o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi („Narodne novine“, br. 69/12, 44/13, 91/13 i 72/15) objavljuje Javni poziv za otkup knjiga za narodne knjižnice u 2016. godini.
 
natječaj

Nagradni fotografski natječaj 'Opatija na drugi pogled'

Hrvatski muzej turizma poziva na sudjelovanje u nagradnom foto natječaju 'Opatija na drugi pogled'. Rok za prijavu je 30. travnja.
 
natječaj

Zaklada Sveučilišta u Rijeci - vizualni identitet

Zaklada Sveučilišta u Rijeci poziva sve autore i kreativne timove da se prijave na natječaj za izradu idejnog rješenja vizualnog identiteta Zaklade Sveučilišta u Rijeci. Rok za primanje natječajnih radova je 23. svibnja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – ATMEN / Françoise Tartinville

Plesna skupina ATMEN Françoise Tartinville traži partnere za projekt u kategoriji malih europskih projekata, koji bi obuhvatio plesače, glazbenike, istraživače u području holografije i lokalno stanovništvo. Cilj je projekta, temeljenog na suvremenom plesu, povezati znanstvene i umjetničke discipline stvarajući društvenu poveznicu sa stanovnicima pojedinih kvartova plesom na otvorenom.
 
natječaj

Poziv umjetnicima za sudjelovanje na Noći performansa 2016.

Pozivaju se umjetnici na sudjelovanje na Noći performansa u okviru festivala Perforacije 2016., u organizaciji udruge Domino, sa zasebnim programima u Rijeci, Splitu, Dubrovniku i Zagrebu. Na poziv se mogu javiti umjetnici iz Hrvatske i regije. Rok prijave je 3. svibnja.
 
natječaj

Prijavite film na 54. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Želite li biti dio najvećeg i najstarijeg dječjeg filmskog događaja godine? Prijavite svoje filmske i video radove do 1. lipnja 2016. godine! Ovogodišnja, 54. po redu Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece održat će se u Makarskoj, u suorganizaciji s udrugom Dokuma.
 
natječaj

Festival 'Following I. B. Singer's Traces 2016' - prijava

Poljski kulturni centar 'Grodzka Gate ‐ NN Theatre' organizira projekt nadahnut nobelovcem Isaacom Bashevishem Singerom. Za sudjelovanje na projektu traže se cirkuski umjetnici, glazbenici, glumci i drugi scenski izvođači, a rok za prijavu je 15. svibnja 2016.
 
natječaj

Instant Acts Against Violence And Racism 2016 - prijava

Njemačka kulturna udruga Interkunst E.V. već nekoliko godina organizira međunarodni projekt 'Instant Acts Against Violence And Racism' koji obuhvaća kazalište, glazbu, ples i cirkus. Trenutno su u potrazi za mladim izvedbenim umjetnicima (18 – 30 godina) za turneju u Njemačkoj i Italiji koja će trajati od 4. rujna do 29. listopada 2016. Traže se pojedinci i dueti koji djeluju u području kazališta, plesa, glazbe, cirkusa, ekstremnih sportova itd.
 
natječaj

Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu priznanja 'Knjižnica godine'

Hrvatsko knjižničarsko društvo objavljuje Javni poziv za dodjelu godišnjeg priznanja 'Knjižnica godine', koje se dodjeljuje u svrhu poticanja kreativnosti, inovativnosti i unapređivanja kvalitete rada u hrvatskim knjižnicama. Rok za prijavu je 1. lipnja 2016. godine. 
 
natječaj

Motovun Film Festival poziva mlade redatelje da predlože idejno rješenje špice MFF–a 2016.

S ciljem da širom otvori vrata novim kreativcima, novim idejama i novom duhu, Motovun Film Festival poziva mlade redatelje (i sve koji se takvima osjećaju) da predlože idejno rješenje špice Motovun Film Festivala 2016. godine. Natječaj je otvoren do 29. travnja 2016.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - Tehnički muzej iz Brna: vergl

Tehnički muzej iz Brna traži partnere u projektu očuvanja gotovo zaboravljenog obrta, izrade vergla. Rok za prijavu je 5. listopada 2016.
 
natječaj, festival

Natječaj za treći Star Film Festival

Treći Star Film Festival, koji će se održati od 1. do 3. rujna u Sisku, poziva autore - amatere i profesionalce da prijave svoje radove do 1. srpnja, s jedinim ograničenjem da su kraći od pola sata i da su snimljeni od 2012. godine naovamo.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - ABC Studio for Visual Music

ABC (Art Basics for Children) neprofitna organizacija iz Bruxellesa, koja djeluje na granici umjetnosti i obrazovanja, kao laboratorij za estetska iskustva i kreativnu osviještenost, traži partnere za projekt ABC Studio for Visual Music. Rok za prijavu je do srpnja 2016.
 
natječaj

Natječaj za međunarodnu izložbu '19. Minijature'

Udruga likovnih stvaralaca Zaprešić objavljuje natječaj za međunarodnu izložbu '19. Minijature'. Rok za prijavu je 11. svibnja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - ABC Visual literacy/Transbook mobile studio

ABC (Art Basics for Children) neprofitna organizacija iz Bruxellesa, koja djeluje na granici umjetnosti i obrazovanja, kao laboratorij za estetska iskustva i kreativnu osviještenost, traži partnere za projekt - ABC Visual literacy/Transbook mobile studio.Rok za prijavu je do srpnja 2016.
 
natječaj

Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva

Ministarstvo kulture objavljuje Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva. Poziv je namijenjen skladateljima ili skupinama skladatelja isključivo suvremene umjetničke glazbe čije su skladbe nastale u 2015. godini, a za koje nisu primili autorsku naknadu. Rok za podnošenje prijava je 27. travnja 2016. 
 
natječaj, djeca, mladi

Poziv za sudjelovanje u odabiru hrvatskog predstavnika za Euroviziju mladih glazbenika

Hrvatska radiotelevizija poziva soliste na svim instrumentima rođene poslije 1. siječnja 1997. da sudjeluju u odabiru hrvatskog predstavnika za Euroviziju mladih glazbenika. Najbolji glazbenik predstavljat će HRT na Euroviziji mladih glazbenika koja će se održati od 28. kolovoza do 4. rujna 2016. u Kölnu. Rok za prijave je 15. travnja 2016.
 
natječaj

Natječaja za prijem novih članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje natječaj za prijem novih članova. Rok za praijavu je 6. svibnja.
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u HDLU Zagreb 2016.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb raspisuje Natječaj za prijem novih članova u 2016. Natječaj je otvoren do 25. travnja.
 
natječaj

Otvorene prijave za volontere na 7. VAFI festivalu

Sedmi Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin (VAFI) i ove godine traži volontere, svoju dodatnu pokretačku snagu. VAFI se održava od 19. do 24. travnja, nekomercijalnog je sadržaja i natjecateljskog karaktera, a Varaždin pretvara u meku animatora. Prijave su otvorene do 12. travnja 2016.!
 
natječaj

Natječaj za privremene svjetlosne projekte

Raspisuje se Natječaj za privremene svjetlosne projekte i intervencije u javnom prostoru Gornjeg grada i pozivaju se autori da se svojim radovima i idejama odazovu natječaju i sudjeluju u realizaciji projekta 'Mjestimice svjetlo'. Natječaj je otvoren do 1. lipnja.
 
natječaj

Književni natječaj 'Jedna škola – jedan spomenik'

Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar objavila je poziv za književni natječaj u sklopu projekta 'Jedna škola – jedan spomenik', koji će biti otvoren do 5. svibnja 2016. godine, a namijenjen je grupnim učeničkim radovima na temu spomeničke baštine.
 
natječaj

Otvorene prijave za Star Film Fest 2016.

Treću godinu za redom Star Film Fest otvara svoja vrata, te će trajati od 1. do 3. rujna. Pozivaju se sve osobe koje vole filmove i stvaraju ih, bile profesionalci ili amateri, koje žele pokazati svoju viziju, da se prijave na natječaj koji službeno počinje od 1. travnja i traje do 1. srpnja 2016.
 
natječaj

Jaipur International Film Festival - natječaj

Organizatori Međunarodnog filmskog festivala u Jaipuru (Jaipur International Film Festival) pozivaju zainteresirane autore i producente objavio je poziv za prijavu cjelovečernjih i kratkometražnih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, kao i reklamnih spotova.
 
natječaj, audicija

Audicija Dragon teatra

Kazališna škola Dragon teatra za mlade i odrasle u Zadru nastavlja s radom na novoj predstavi pod radnim nazivom 'Theatrum Mundi'. Rad na predstavi je otvoren za sve zainteresirane glumice i glumce koji bi se u srijedu, 6. travnja, s početkom u 20 sati, trebali predstaviti bilo kojim kraćim ulomkom iz bogatog Shakespearovog opusa.
 
natječaj

Ljetna škola za filmske stvaraoce

Studenti režije, animacije, multimedije i kompjuterske grafike mogu se prijaviti za sudjelovanje u ljetnoj školi koju organizira Russian State University of Cinematography od 4. do 24. 7. u Petrozavodsku i Moskvi.
 
natječaj

HDS - Poziv za prijavu djela

Hrvatsko društvo skladatelja poziva članove da prijave svoja djela, koja će biti razmotrena za uvrštenje u program koncerta ECCO Big band, koji će biti upriličen za vrijeme generalne skupštine ECSA-e u Ljubljani. Rok za prijave je 25. travnja 2016. 
 
natječaj

Otvorene prijave za motovunski kratki metar

Motovun Film Festival objavljuje poziv za prijave filmova u kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 26. do 30. srpnja 2016. godine. Prijave se primaju do 20. svibnja.
 
natječaj

Raspisan književni natječaj Hrvatskog sabora kulture

Hrvatski sabor kulture raspisao je književni natječaj za 35. Susret hrvatskih zavičajnih književnika koji će biti održan 2. srpnja 2016. u Zagrebu.
 
natječaj, performans

15. Cabaret u Hramu - poziv za prijavu točaka

15. Cabaret udruge Kulturna alternativa mladih - HRAM poziva sve koji žele predstaviti svoje vještine da se prijave i pridruže Cabaretu - večeri performansa i zabave, koji će se održati u nedelju, 3.travnja, s početkom u 20 sati.
 
natječaj

Raspisan Natječaj za dodjelu 'Nagrade Vladimir Nazor' za 2015. godinu

Na temelju članka 4. Pravilnika o radu Odbora 'Nagrade Vladimir Nazor' (NN 46/92), Odbor 'Nagrade Vladimir Nazor' raspisuje Natječaj za dodjelu 'Nagrade Vladimir Nazor' za 2015. godinu.
 
natječaj

Raspisan natječaj za nagradu 'Anđelko Novaković'

Zaklada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu raspisala je ovogodišnji natječaj za dodjelu nagrade 'Anđelko Novaković' za neobjavljenu zbirku pjesama.
 
natječaj

Natječaj za 19. večeri dalmatinske šansone 2016.

Raspisan je natječaj za skladbe koje će biti izvedene na 19. večeri dalmatinske šansone - Šibenik 2016. Rok predaje skladbi je 1. svibnja 2016. godine.
 
natječaj

Domino objavio poziv za sudjelovanje na festivalu Perforacije

Udruga Domino otvorila je natječaj za sudjelovanje u osmom festivalu izvedbenih umjetnosti Perforacije, čije će se zagrebačko izdanje ove godine održati od 16. do 20. lipnja, namijenjen plesačima, koreografima i plesnim kolektivima koji djeluju na području Hrvatske, i to prvenstveno onima koji u svojem izrazu nisu ograničeni na tradicionalno definirane forme.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Body in revolt

Nacionalni balet iz Marseillea/Nacionalni koreografski centar traži partnere za projekt s naglaskom na ples. Središnja tema je cirkuliranje mladih plesača u procesu profesionalizacije na europskoj razini oko teme 'Body in revolt' (Tijela u pobuni). Prijave traju do 5. listopada 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – kazalište George Ciprian

Rumunjsko kazalište George Ciprian, kao vodeći partner, te kulturna udruga '7' iz Bukurešta i španjolsko sveučilište UCAM planiraju projekt u sklopu kojeg namjeravaju razviti žanr telematičke participativne izvedbe. Telematička izvedba uključuje real-time video konferencije (npr. Skype) i ima potencijal spajanja različitih prostora diljem svijeta. Prijave potencijalnih partnera na projektu traju do 5. listopada 2016.
 
natječaj

Likovna / grafička rješenja prigodnih maraka za 2017. godinu

Hrvatska pošta raspisala je natječaj za likovna i grafička rješenja prigodnih poštanskih maraka za 2017. godinu. Natječaj je otvoren do 30. lipnja.
 
natječaj

Natječaj za međunarodnu radionicu dokumentarnog filma 'Ex Oriente Film'

Praški Institut za dokumentarni film poziva zainteresirane autore da se prijave na natječaj za renomiranu međunarodnu radionicu dokumentarnog filma 'Ex Oriente Film', koja će se održati u tri sesije, raspoređene od lipnja 2016. do ožujka 2017. godine, u Splitu, Jihlavi i Pragu.
 
natječaj

Prijavite dokumentarne filmove na Mali DOKUart

Udruga DOKUart iz Bjelovara i Festival dokumentarnog filma DOKUart pozivaju video družine i učenike osnovnih škola u Hrvatskoj da pošalju svoje dokumentarne filmove za program Mali DOKUart koji se održava po deveti put od 8. do 14. listopada. Krajnji rok za slanje radova je do 17. lipnja 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Euro Fest Live

Projekt Euro Fest Live će stvoriti i održavati online platformu za višekanalski video streaming izvedbi uživo tj. kazališnih izvedbi (uključujući sve vrste izvedbi uživo od klasičnog kazališta, plesa, mjuzikla do cirkusa) koji će se pripremati za emitiranje uživo integriranjem kamera u proces pripreme. Prijave potencijalnih partnera na projektu primaju se do 5. listopada 2016.
 
natječaj

Festival Design District Zagreb - poziv na sudjelovanje

Festival Design District Zagreb 2016, koji će se po prvi puta održati do 16. do 19. lipnja, objavljuje otvoreni poziv za prijavu dizajnerskih, arhitektonskih, likovnih i drugih koncepata i realizacija koji afirmiraju dizajn i kreativnost Prijave su, putem online prijavnice, otvorene do 10. svibnja.
 


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu