natječaj

Ovca u kutiji 2015. – natječaj za najbolju hrvatsku slikovnicu

Knjiga u centru raspisuje javni natječaj za nagradu 'Ovca u kutiji' za najbolju slikovnicu objavljenu u Republici Hrvatskoj, čiji su i tekst i ilustracije prvi put objavljene u razdoblju od listopada 2014. godine do listopada 2015. godine. Prijave se primaju do 15. listopada 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Archeology of Photography Foundation

Članovi organizacije 'Archeology of Photography Foundation' iz Poljske zainteresirani su za suradnju s međunarodnim partnerima kao suorganizatori na povezivanju već postojećih projekata i stvaranju novih projekata u području povijesne, ali i suvremene fotografije. Također su zainteresirani za društveno korisne projekte kojima se kroz fotografiju nastoji prenijeti određena poruka i potaknuti promjene u društvu. Prijave se mogu slati do 7. listopada 2015.
 
natječaj

Program EU-a Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Circus Digitalis

Circus Digitalis digitalni je izdavač koji kreira multimedijalne aplikacije u području vizualnih umjetnosti, u okviru platforme za suradnju između ustanova i raznih stručnjaka, kao što su dizajneri, autori knjiga i albuma te kustosi. Potencijalni partneri mogu se prijaviti do 7. listopada 2015.
 
natječaj

Foto natječaj Montraker 2015.

Pučko otvoreno učilište Poreč i Turistička zajenica Općine Vrsar objavljuju foto natječaj, koji se organizira kao dodatni program Međunarodne studentske kiparske škole Montraker, koja se održava od 31. kolovoza do 12. rujna. Rok za prijavu je 20. rujna.
 
natječaj

Natječaj za projekte bazirane na tragovima industrijske baštine socijalizma

Udruga Artless Bembo poziva umjetnike različitih profila da prijave prijedloge umjetničkih radova inspiriranih margarinom i majonezom, industrijskim prehrambenim proizvodima koji su činili dio socijalističkog tehnološkog čuda u 50-ima prošlog stoljeća. Rok za prijavu je 13. rujna.
 
natječaj

Natječaj za volontere 25FPS-a

Jedanaesto izdanje Festivala 25FPS, koje se održava od 24. do 27. rujna 2015, u prostorima Studentskog centra Zagreb, objavljuje poziv volonterima. Prijave se primaju do 10. rujna.
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencija za pisce i prevoditelje u Ljubljani

Društvo slovenskih pisaca poziva sve zainteresirane autore i prevoditelje da se prijave na umjetničku rezidenciju koja će se odvijati u vremenskom period od jednog do četiri tjedna u Ljubljani. Rok za prijavu je 30. listopada.
 
natječaj, rezidencijalni program

Podere Conte Racani - kiparska rezidencija

Cultural Reservation Podere Conte Ràcani organizira desetodnevni rezidencijalni boravak u Umbriji, Italija, namijenjen kiparima iz čitavog svijeta. Prijave su otvorene do 10. rujna 2015. Rezidencijalni boravak održava se od 8. do 18. listopada 2015.
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencija za pisce i prevoditelje u Ljubljani

Društvo slovenskih pisaca poziva sve zainteresirane autore i prevoditelje da se prijave na umjetničku rezidenciju koja će se odvijati u vremenskom period od jednog do četiri tjedna u Ljubljani.
 
natječaj, rezidencijalni program

'Animation Artist in Residence Tokyo 2016' - natječaj

Japan Image Council (JAPIC) objavljuje ovogodišnji natječaj za umjetničku rezidenciju 'Animation Artist in Residence Tokyo 2016', koja će se održavati u razdoblju od 7. siječnja do 17. ožujka 2016., a koja je namijenjena mladim umjetnicima-animatorima. Rok za prijave je 10. rujna 2015.
 
natječaj, djeca, mladi

Likovni natječaj za djecu: Iserlohn – Rim – Molize - Zagreb 2016.

Objavljen je natječaj Iserlohn – Rim – Molize - Zagreb 2016. na temu 'Glagoljica u dječjem oku i srcu'. Prijaviti se mogu djeca hrvatskih iseljenika, kao i djeca iz Hrvatske u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole. Rok za prijavu je 15. veljače 2016.
 
natječaj

Natječaj za najbolju neobjavljenu pjesmu

Gradska knjižnica Solin povodom Mjeseca hrvatske knjige organizira V. natječaj za najbolju neobjavljenu pjesmu 2015. Rok za prijavu do 1. studenog.
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje - Transformacije i iluzije nabora

Pučko otvoreno učilište Samobor / Galerija Prica, pozivaju na sudjelovanje na žiriranoj origami art izložbi 'Transformacije i iluzije nabora', koja se održava od 27. listopada do 15. studenoga. Rok za prijavu je 20. rujna.
 
natječaj, rezidencijalni program

Mediterranean Artists Residency - poziv

MARES, Mediterranean Artists Residency, poziva međunarodne umjetnike da se prijave za sudjelovanje u istraživačkim rezidencijama, u trajanju od 2 tjedna. Program se odvija u Marseilleu i Parizu, a rok za prijave istječe 15. listopada 2015.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na izložbi u sklopu Dana Središća

Vijeće Mjesnog odbora Središće i Udruga Moje Središće donijeli su odluku da se 4. Dan Središća održi u subotu, 26. rujna 2015. U sklopu manifestacije održat će se izložba na otvorenom, u ulici Ivana Šibla, gdje će se predstaviti umjetnici sa svojim radovima. Pozivaju se svi članovi i članice HDLU-a i drugih likovnih udruženja da se prijave na natječaj do 15. rujna i da svojim sudjelovanjem uveličaju ovaj dan.
 
natječaj

UHA - Prijava programa iz područja arhitekture i urbanizma

Udruženje hrvatskih arhitekata poziva svoje članove na prijavu programa iz područja arhitekture i urbanizma. Prijavom na ovaj Poziv prijavitelji iskazuju interes za programsku, prostornu i administrativnu podršku za programe koje namjeravaju realizirati u 2016. godini. Rok za prijavu je 31. kolovoza 2015.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje na izložbi 'Povratak u Budućnost'

Otvoren je natječaj za izlaganje na grupnoj izložbi hrvatskih umjetnika naziva 'Povratak u Budućnost'  u napuštenoj zgradi, bivšoj robnoj kući Budućnost u gradu Lipiku. U skladu s temom izložbe naglasak je na mladim autorima koji su budućnost kulture i umjetnosti Hrvatske te se mogu prijaviti umjetnici do 35 godina starosti. Natječaj je otvoren do 15. rujna 2015.!
 
natječaj

PIF traži volontere

Otvoren je poziv za volontere koji će sudjelovati u organizaciji 48. međunarodnog festivala kazališta lutaka – PIF koji će se održati od 14. do 19. rujna 2015. Rok za prijavu je do 31.08.2015.
 
natječaj

Galerijski centar Varaždin – natječaj za izlaganje u 2016.

Javna ustanova u kulturi 'Galerijski centar Varaždin' objavljuje natječaj za izlaganje u svojem izložbenom prostoru u 2016. godini. Na natječaj se mogu javiti likovni umjetnici, grupa umjetnika ili kustosi sa autorskom koncepcijom. Rok za prijavu na natječaj je 5. rujna 2015.!
 
natječaj

Program EU-a Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Otok Tenerife

Tijela javne vlasti na otoku Tenerife u Španjolskoj, u suradnji s mrežom poduzeća, predlažu projekt čija je namjera promicanje novih mogućnosti povezivanja kulturnih i kreativnih industrija s turističkim sektorom, kao i privlačenje nove publike te širenje na strana tržišta. U projektu bi preuzeli ulogu projektnog partnera, a traže organizaciju koja bi htjela biti voditelj projekta/koordinator. Prijave se primaju do 10. rujna 2015.
 
natječaj

Program EU-a Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Weekend Proms

Weekend Proms je kulturni kolektiv koji teži stvaranju dinamičnih prostora i mreže djelovanja u svrhu istraživanja i razvoja inicijativa povezanih s umjetničkim praksama, kao i njihovog odnosa s javnom, društvenom i institucionalnom sferom. Potencijalni partneri na projektu su organizacije i kolektivi koji se bave audio umjetnošću, vizualnom umjetnošću i novim medijima, muzeji, kulturni centri ili sveučilišta. Prijave traju do 10. rujna 2015.
 
natječaj

Poziv na 32. međunarodni festival 'Sarajevska zima 2016.'

32. izdanje međunarodnog festivala 'Sarajevska zima' održat će se 7. veljače do 21. ožujka 2016. pod motom 'Duša / duša umjetnika - duša grada'. Prijave za sudjelovanje moraju biti dostavljene do 21. listopada 2015.
 
natječaj

ContentLab&Factory - natječaj za scenariste

Tvrtka ContentLab&Factory odlučila je od jeseni u Zagrebu odškrinuti vrata talentiranim scenaristima i pokrenuti regionalni mentorski program edukacije TV-scenarista. Natječaj kojim kandidati mogu osigurati svoje mjesto u programu počinje 31. kolovoza i otvoren je za sve koji žele pokazati svoju umješnost u pisanju televizijskih sadržaja.
 
natječaj

Foto priča iz Rovinja / Fotoraconta Rovigno 2015.

Natječaj 'Foto priča iz Rovinja' / 'Fotoraconta Rovigno' otvoren je povodom 25 godina rada ISFAV-a (Instituta za fotografiju i vizualne umjetnosti iz Padove). Rok za prijavu radova je 15. listopada 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Culture Reactivated (CU.RE.)

Glavna ideja projekta Culture Reactivated, koji predlaže općina Aglantzia (Nikozija, Cipar) sastoji se u iskorištavanju struktura partnerskih organizacija u svrhu aktiviranja lokalnih umjetnika i publike. Na poziv na partnerstvo organizacije se mogu prijaviti do 2. rujna 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Theatraquarium

Mestno gledališče ljubljansko – MGL iz Slovenije poziva zainteresirane organizacije da se do 18. kolovoza 2015. prijave za partnerstvo u projektu Theatraquarium, kojem je glavni cilj  razvijanje novih izvedbenih praksi u području skupno izmišljenog kazališta (devised theatre).
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Cultural Trends in Movement

Udruga Kasta Morrely iz Rumunjske poziva na parterstvo u projektu - Cultural Trends in Movement (Kulturni trendovi u pokretu). Prijave se primaju do 31. kolovoza 2015.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Regaleriji

Otvoren je natječaj za izlaganje u Regaleriji u Zaboku u sklopu umjetničke sezone 2015./2016. Rok za prijave je 20. rujan 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Open Air Foto Festival (OAFF)

Open Air Foto Festival (OAFF) naziv je fotografskog bijenala koji se održava u okruženju češkog grada Cesky Krumlov. Prijave za partnerstvo i suradnju u organizaciji festivala koji će se održati 2017. godine primaju se do 7. listopada 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Akademija likovnih umjetnosti iz Praga

Akademija likovnih umjetnosti iz Praga poziva na partnerstvo i suradnju na projektu audiovizualnog online arhiva. U projektu koji predlažu htjeli bi se usredotočiti na obogaćivanje arhiva doprinosima iz cijele Europe, privlačenje šire publike, kao i na razvoj strategija za izgradnju online arhiva. Prijave se primaju do 7. listopada 2015.
 
natječaj

Splitski filmski festival traži volontere

Ovogodišnje dvadeseto izdanje Splitskog filmskog festivala održat će se od 12. do 19. rujna. Zainteresirani (punoljetni) zaljubljenici u film za volontiranje se mogu prijaviti do 31. kolovoza 2015.
 
natječaj, rezidencijalni program

Cirkobalkana traži umjetnike za rezidencijalni program

Pozivaju se izvedbeni umjetnici/ce (s područja cirkusa, plesa, fizičkog teatra, performansa...) s adresom u nekoj od zemalja JI Europe, da se prijave na sudjelovanje u rezidencijalnom programu projekta Cirkobalkana.
 
natječaj

Otvorene prijave za 47. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva

Nešto više od mjesec dana ostalo je do Dječje Revije koja će ove godine biti održana u Rijeci, dok su prijave za Reviju odraslih, kako se od milja zove Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva, upravo započele. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Congress of the Culture Managers

Poljska udruga 'Stowarzyszenie Inicjatywa' poziva na partnerstvo u projektu 'Congress of the Culture Managers' (Kongres menadžera u kulturi). Rok za prijavu je rujan 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – MiniArtShow by Ioana Ginghina

'MiniArtShow by Ioana Ginghina', privatna kazališna skupina za djecu koja posebnu važnost pridaje osmišljavanju neformalnih oblika obrazovanja kroz izvedbene umjetnosti, poziva na suradnju i partnerstvo. Prijave se primaju do 7. listopada 2015.
 
natječaj

Kreativna Europa– potprogram Kultura za potporu europskim projektima suradnje

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske komisije objavila je natječaj programa EU Kreativna Europa – potprogram Kultura za potporu europskim projektima suradnje. Natječaj je otvoren od 5. kolovoza 2015. do 7. listopada 2015. do 12:00 h.
 
natječaj

ASEM - poziv za sudjelovanje na natječaju za fotografe

Pozivaju se zainteresirani fotografi da se prijave za sudjelovanje na natječaju pod imenom 'On the go' koji se organizira povodom obilježavanja 20-e obljetnice postojanja ASEM-a (Asia-Europe Meeting). Tema je pokret i tempo života u Aziji i Europi koji bi oslikao one trenutke koji prikazuju različitosti dviju kultura, a prijave se primaju do 6. rujna 2015. 
 
natječaj

Pilot projekt 'Crowdfunding for the cultural and creative sectors: kick-starting the cultural economy'

Opća uprava za obrazovanje i kulturu Europske komisije objavila je natječaj za pilot projekt 'Crowdfunding for the cultural and creative sectors: kick-starting the cultural economy'. Rok za prijavu je 24. kolovoza 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – 'In-Nova MusEUm'

Do 7. listopada 2015. primaju se prijave za partnerstvo u projektu - 'In-Nova Museum': Museum comes back to the locals through arts and food, koji se temelji na ideji jačanja uloge malih europskih muzeja poticanjem zajedničkog djelovanja u pogledu razvoja publike, kao i međunarodne mobilnosti mladih kustosa i umjetnika u usponu.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Opera Nights

Kulturna udruga DevART iz Rumunjske poziva na partnerstvo i suradnju u realizaciji festivala Opera Nights. Prijave se primaju do 1. rujna 2015.
 
natječaj, obavijest

Produžen rok za prijavu radova za 50. zagrebački salon arhitekture

Zbog velikog interesa produžen je rok za prijavu radova za 50. zagrebački salon arhitekture. Novi rok za prijavu radova putem online obrasca je 7. kolovoza 2015. do 23:59.  
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Kazalište 'George Ciprian'

Kazalište 'George Ciprian' iz Buzăua, Rumunjska, poziva na partnerstvo u projektu kojem je namjera istražiti suvremene odnose uspostavljene preko interneta kroz telematsku participativnu izvedbu. Rok za iskazivanje interesa je 15. kolovoza 2015.
 
natječaj

Poziv riječke Galerije SKC

Galerija SKC poziva diplomante ili tek diplomirane umjetnike i umjetničke grupe da se predstave na samostalnim izložbama organiziranim u sklopu programa Zvučni zid. Prijaviti se mogu diplomski projekti iz područja vizualnih, novomedijskih i performativnih umjetničkih praksi.
 
natječaj, izložba

MIKS 15 - međunarodna izložba keramike i stakla

Međunarodna izložba keramike i stakla MIKS 15 organizira se od 14. do 18. listopada 2015. u Zagrebu, u sklopu sajma Ambienta. Rok za prijavu izlaganja je 24. rujna 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – 'EUphonic Girls'

Talijanska tvrtka Generazione Musica, koja se bavi organiziranjem kulturnih događanja, naročito onih glazbenih, poziva na suradnju i partnerstvo u projektu 'EUphonic Girls', kojemu je glavni cilj promicanje ženskih bendova i kantautorica koje se bave rock, pop i jazz glazbom. Prijave se primaju do 7. listopada 2015.
 
natječaj

SubScena iz Zagreba poziva izvedbene umjetnike/-ce

Novo-uspostavljena i samo-organizirana SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva hrvatske i regionalne izvedbene umjetnike/-ce da do 1. rujna 2015. prijave svoje projekte.
 
natječaj

Actors of Urban Change – javni poziv

Actors of Urban Change je europski program Zaklade Robert Bosch u suradnji s MitOst e.V. Cilj programa je ostvarivanje održivog i participativnog urbanog razvoja kroz kulturne aktivnosti. Prijave potencijalnih suradnika iz Hrvatske se mogu podnijeti do 13. rujna 2015.
 
natječaj

Natječaj za izradu idejnog rješenja vizualnog identiteta za Međunarodni filmski festival za djecu – KinoKino

Zagreb Film Festival objavio je Natječaj za izradu idejnog rješenja vizualnog identiteta za Međunarodni filmski festival za djecu – KinoKino s rokom prijave do 24. kolovoza 2015. godine.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – U.T.O.P.I.A.

Udruga Il triangolo scaleno, koja vodi multidisciplinarni izvedbeni festival Teatri de Vetro u Rimu, bila bi vodeći partner u projektu U.T.O.P.I.A. Projekt propituje koncept demokracije u današnjem svijetu kojemu nedostaje ozbiljna analiza nedavnih povijesnih događaja i njihovih učinaka na sadašnje uvjete života. Rok za prijavu potencijalnih partnera je 7. listopada 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – They Left/They Arrived

Poljska kulturna ustanova Ars Cameralis trenutačno priprema međunarodni projekt pod radnim nazivom 'They Left/They Arrived' ('Otišli su/stigli su'). Projektom se želi obratiti pozornost na pitanje migracija unutar europskog prostora kroz stoljeća, pod pretpostavkom da one predstavljaju važan dio europske kulturne baštine, razmjene, antropološkog i simboličkog iskustva te dinamike promjene. Prijave traju do 7. listopada 2015.
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencijalni programi u Beču i Salzburgu - poziv

KulturKontakt Austria, u suradnji s Austrian Federal Chancellery, poziva umjetnike iz područja vizualnih umjetnosti, glazbe i književnosti, da se do 31. kolovoza prijave na rezidencijalne programe u Beču i Salzburgu za 2016. godinu.
 
natjecanje, natječaj

Natjecanje #MigrantHeroes za filmove o migrantima snimljene pametnim telefonom

Ured Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u Seoulu u Južnoj Koreji, u suradnji s Međunarodnim festivalom filmova snimljenih pametnim telefonom (5th Olleh International Smartphone Film Festival - OISFF), pokrenuo je #MigrantHeroes Smartphone Film Competition za filmove koji će predstaviti priče migranata. Rok za podnošenje video uradaka je ponedjeljak, 17. kolovoza 2015.
 
natječaj

Poziv na partnerstvo (Erasmus +) – Studentski kulturni centar Novi Sad

Studentski kulturni centar Novi Sad organizira međunarodni Contact Making Seminar (seminar u svrhu ostvarivanja kontakata) za partnerske organizacije koje se bave umjetnošću i kulturom za mlade. Seminar će se održati u Srbiji od 5. do 9. rujna 2016., a rok za prijavu je do 2. rujna 2015., s time da zainteresirani partneri moraju dostaviti ispunjenu prijavnicu (Partner Information Sheet) najkasnije do 10. kolovoza 2015.
 
natječaj, rezidencijalni program

Cirkobalkana traži umjetnike za rezidencijalni program

Pozivaju se izvedbeni umjetnici/ce (s područja  cirkusa, plesa,  fizičkog teatra, performansa...) s adresom u nekoj od zemalja jugoistočne Europe, da se prijave na sudjelovanje u rezidencijalnom programu projekta Cirkobalkana. Rok za prijavu je 10. kolovoza.
 
natječaj

Natječaj za First Shot 2015

Galerija Klovićevi dvori raspisuje natječaj za First Shot/Prvo okidanje za 2015. godinu.First Shot/Prvo okidanje je ciklus izložbi u Kuli Lotrščak, započet u studenom 2008. godine, kojim se daje prilika mladim fotografima da po prvi put samostalno izlože svoje radove. Rok za prijavu je 1. listopad.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Building Bridges Between Deaf Artists

Finska kazališna skupina Tirakkor Group zaslužna je za ostvarivanje 6 dvojezičnih kazališnih produkcija u kojima se govorni i znakovni jezik pojavljuju kao jednakovrijedni partneri. Potencijalni partneri za suradnju na novom projektu; kazališne skupine koje rade s gluhim osobama, pojedinačni gluhi umjetnici, kazališne skupine koje su spremne prihvatiti izazov rada s gluhim umjetnicima, mogu se prijaviti do 15. rujna 2015.
 
natječaj

Natječaj - kustoski koncept 33. Salona mladih

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje natječaj za kustoski koncept 33. Salona mladih. Rok za prijavu je 30. kolovoza.
 
natječaj

Natječaj - kustoski koncept 51. Zagrebačkog salona

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje natječaj za kustoski koncept 51. Zagrebačkog salona. Rok za prijavu je 30. kolovoza.
 
natječaj

Poziv građanima Trogira za prikupljanje povijesnih fotografija

Projekt Motel Trogir poziva građane Trogira za prikupljanje povijesnih fotografija (iz osobnih arhiva i albuma) arhitekture i grada, u razdoblju između 1945. – 1990. godine, za potrebe izložbe 'Moderna arhitektura Trogira' koja se planira otvoriti u Muzeju grada Trogira, 20. rujna.
 
natječaj

Heroj ulica Špancirfesta - natječaj za ulične svirače

Špancirfest objavljuje natječaj 'Heroji ulica Špancirfesta'. Svi glazbenici koji smatraju da zadovoljavaju kriterije, na natječaj se mogu prijaviti putem Facebook aplikacije do 27. srpnja.
 
natječaj

Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2016. godinu

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavljuje poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2016. godinu. Rok za podnošenje prijava je do 15. rujna.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – European Festival of Gentry's Culture

Projektom Europskog festivala plemićke kulture, koji bi se održao u srpnju 2017., želi se promicati nematerijalna kulturna baština. Ciljna skupina projekta su razne zajednice i sve dobne skupine, a on uključuje pretke plemićkih i aristokratskih obitelji. Traženi partneri na ovom projektu su muzeji, umjetničke organizacije, knjižnice, kazališta i škole. Prijave traju do 7. listopada 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – TRACES

TRACES je transnacionalni projekt koji će okupiti muzeje iz raznih zemalja članica EU-a i pružiti im priliku da prepoznaju, razviju i podijele osnovno znanje, kompetencije i vještine koje su potrebne za djelotvorno i učinkovito korištenje inovativnih digitalnih tehnologija za razvoj publike. Prijave za zainteresirane partnere traju do 7. listopada 2015.
 
natječaj

Foto natječaj 'Kretanje mojim gradom'

Odraz - Održivi razvoj zajednice poziva građane Zagreba da sudjeluju u foto natječaju 'Kretanje mojim gradom'. Rok za prijavu je 7. rujna.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Praid Inspiration Festival

Cilj udruge Danube.EDU je promicanje međunarodne suradnje mladih, putem uključivanja mladih u život zajednice i poticanja aktivnosti suradnje između zemalja u dunavskoj i crnomorskoj regiji. Partneri zainteresirani za suradnju trebaju imati iskustva u menadžmentu u kulturi i svojim aktivnostima promovirati: kipare, digitalne umjetnike, videoprojekcije, mlade glazbenike u području jazza, popa, soula i soft rocka. Prijave traju do 15. kolovoza 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – 'Criss Cross Europe'

Belgijska organizacija JazzLab Series poziva organizacije koje se bave razvijanjem glazbenog talenta (jazz i glazbena improvizacija), jazz festivale, glazbene centre, kulturne centre, umjetničke kolektive da se prijave za suradnju na projektu Criss Cross Europe. Prijave traju do 7. listopada 2015.
 
natječaj

Transformacije i iluzije nabora - žirirana origami art izložba

Hrvatsko origami društvo u suradnji sa POU Samobor / Galerija Prica, pozivaju na sudjelovanje u žiriranoj origami izložbi 'Transformacije i iluzije nabora'. Prijave su otvorene do 20. rujna.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Balkanik Fringe Festival

Rumunjska udruga Teatrul.Ro želi organizirati transnacionalnu višegodišnju suradnju između nezavisnih kazališta diljem jugoistočne Europe kao mjesto susreta i razmjene između inovativnih izvođača koji dijele istu kazališnu tradiciju i nedavnu povijest, uključujući sličnu kulturnu pozadinu i sustav.  Projekt bi se zvao Balkanik Fringe Festival i trajao bi barem četiri godine. Prijave traju do 31. kolovoza 2015.
 
natječaj

Natječaj za najbolju neobjavljenu kratku priču s temom

Gradska knjižnica Makarska raspisuje nagradni natječaj za najbolju neobjavljenu kratku priču s temom vezanom za Makarsku. Rok za slanje priča je 15. rujna.

 
natječaj

Poziv za izradu studije o razvoju publike

Cilj studije je identificirati uspješne pristupe i metode za razvoj publike, kao jednog od prioriteta programa Kreativna Europa, za europske kulturne organizacije. Poziv za izradu studije o razvoju publike odnosi se na aktivnosti koje služe kako bi se zadovoljile potrebe postojeće i potencijalne publike i koje pomažu u izgradnji odnosa između organizacija i njihove publike. Rok za prijavu na poziv je 21. kolovoza 2015.
 
natječaj

50. zagrebački salon arhitekture - natječaj

Udruženje hrvatskih arhitekata poziva na prijave radova za 50. zagrebački salon arhitekture koji će se održati krajem rujna pod selekcijom prof. Hrvoja Njirića.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje na 11. susedgradskim jesenima

Organizacijski odbor tradicionalne kulturno-zabavne i sportske manifestacije '11. susedgradske jesen' poziva udruge, društva i klubove, te pravne i fizičke osobe da najkasnije do 15. kolovoza, do 15 sati, prijave svoj interes za sudjelovanje u glavnom i/ili popratnom programu manifestacije. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Travelling Exchange Workshop Project

Zaklada Monogram, koja čuva materijalnu i intelektualnu baštinu cijenjenog mađarskog neoavangardnog umjetnika Erna Tolvalyja, i nezavisna umjetnička škola Moebius, koja organizira umjetničke tečajeve i priprema djecu, također i s posebnim potrebama, za upis na umjetničke akademije, traže europske partnere za jedinstveni projekt razmjene radionica i razmjene iskustava s kulturnim, obrazovnim i umjetničkim organizacija europskih zemalja. Prijave su otvorene do 7. 10. 2015.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Prakse, taktike i strategije rodnog otpora - poziv na sudjelovanje

Centar za ženske studije, Zagreb u suradnji s Odsjekom za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu objavljuje Poziv za sudjelovanje na znanstvenom skupu 'Prakse, taktike i strategije rodnog otpora', koji će se održati u sklopu devetih Dana Marije Jurić Zagorke 20. i 21. studenog 2015. u Zagrebu. Rok za prijavu je 15. rujna.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – 'Nie Tylko...'

'Nie Tylko…' - Zaklada za osobe s invaliditetom iz Poljske traži partnera za zajednički projekt u okviru programa Kreativna Europa koji bi obuhvaćao kazališnu koprodukciju, edukacije i radionice te razmjenu iskustava. Organizacije koje se bave osobama s invaliditetom i posebnim potrebama u okviru kulturnog sektora se mogu prijaviti do 7. listopada 2015.
 
natječaj

Nagrada Janko Polić Kamov

Hrvatsko društvo pisaca objavljuje natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov, za najbolje književno djelo (proza, poezija, drama) napisano na hrvatskom jeziku. Kriterij odabira prvenstveno je književna izvrsnost, međutim nagrada također promiče inovativnost, bilo u stilsko-jezičnom ili u tematskom smislu. Rok za predaju je 21. srpnja.
 
natječaj, radionica, kolonija

Poziv na Dunavsku scenarističku radionicu

9. Vukovar Film Festival poziva scenariste da se prijave za sudjelovanje u Dunavskoj scenarističkoj radionici od 24. do 29. kolovoza 2015. Sudjelovanje na radionici je besplatno, kao i smještaj, a prijave se mogu slati do 5. kolovoza 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – All Clouds and Sun

Compagnie Cecilia vzw kazališna je skupina iz Genta u Belgiji. Zajedno s partnerskim organizacijama deSingel i Circuscentrum predlaže projekt 'All Clouds and Sun', spoj kazališta, opere, glazbe i cirkusa u režiji Arnea Sierensa, za koji je glazbu napisao Alvin Curran. Zainteresirani partneri na projektu mogu poslati svoje prijave do 1. kolovoza 2015.
 
natječaj

Poziv za dodjelu besplatnih termina za kazališne i plesne produkcije i umjetnička istraživanja u 2016.

Sukladno Uvjetima korištenja i rezervacije termina te na temelju zaključaka sjednice Programskog savjeta br. 02-02/2015, Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade poziva udruge, umjetničke organizacije, neformalne grupe i pojedince da se najkasnije do 3. rujna 2015. prijave za korištenje besplatnih radno-produkcijskih termina u Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo u 2016. godini.
 
natječaj

Poziv umjetničkim kolektivima na sudjelovanje u projektu ICSC - Intercity / Switchcity

Kunst Kraft Werk (Leipzig), Pogon (Zagreb) i nezavisne kustosice Kristina Semenova (Leipzig) i Lea Vene (Zagreb) pozivaju umjetničke kolektive (postojeće ili nastale ad hoc) iz Zagreba da se prijave za sudjelovanje u projektu ICSC – Intercity/Switchcity. Rok za prijavu je 17. kolovoza.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Književnost za mlade

La Ligue de l'Einseignement, Fédération d’Indre-et-Loire savez je sekularnih udruženja čiji je cilj doprinijeti napretku obrazovanja u svim njegovim oblicima. Želja im je organizirati susrete autora za mlade s publikom (francuski autori bi gostovali u drugim zemljama, a strani autori u Francuskoj) te ostvariti druge oblike suradnje. Zainteresirani partneri trebali bi imati iskustva s radom u području književnosti za mlade, a prijave su otvorene do 24. srpnja 2015.
 
natječaj

Poziv za predlaganje programa u Zagrebačkom plesnom centru za 2016

Zagrebački plesni centar poziva samostalne plesne, ali i kazališne, glazbene i vizualne umjetnike te udruge i umjetničke organizacije kao i neformalne grupe koje zanima suradnja sa suvremenim plesom da najkasnije do 15. rujna, do 12 sati, prijave svoj interes za programsku-tehničku suradnju.
 
natječaj

Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - Inhabitants

U sklopu programa EU Kreativna Europa, kazališno udruženje A.T.C.L. iz talijanske pokrajine Lacij, kao vodeći partner/koordinator poziva na partnerstvo u projektu Inhabitants. Rok za prijavu je 7. listopada.
 
natječaj

Natječaj za kratku priču - satiru Slavko Kolar 2015.

Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma i Organizacijski odbor manifestacije Slavko Kolar – književni dani, raspisuju natječaj za kratku priču - satiru. Natječaj je otvoren do 30. rujna.
 
natječaj

Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - Artemrede

U sklopu programa program EU Kreativna Europa, Artemrede - projekt kulturne suradnje, koji je krenuo iz Lisabona, a sada pokriva oko 3500 km2 duž rijeke Tagus te dopire do gotovo milijun ljudi poziva na partnerstvo u projektu. Rok za prijavu je 7. listopada.
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u HDLU Zagreb

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb / HDLU Zagreb, raspisuje natječaj za prijem novih članova. HDLU Zagreb je nova udruga zagrebačkih likovnih umjetnika, a natječaj je otvoren do 1. rujna.
 
natječaj

ARTUM – 4. umaški umjetnički salon - poziv

Muzej grada Umaga objavljuju javni poziv za prijavu umjetničkih radova na projekt  ARTUM – 4. umaški umjetnički salon. Tema natječajaje 'Mirisi', a rok za prijavu je 30. srpanj.
 
natječaj

Otvoren poziv za prikupljanje fotografija za izložbu 'Putevima Revolucije'

Regionalna platforma 'Neprimjereni spomenici – Inappropriate Monuments' otvara poziv za prikupljanje fotografija iz osobnih arhiva na temu turizam i spomenici NOB-e.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na 3. bijenalu slikarstva

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje natječaj za sudjelovanje na 3. bijenalu slikarstva, koji će se održati u Domu hrvatskih likovnih umjetnika (Galerija PM, Galerija Prsten) od 29. listopada do 6. prosinca 2015. Rok za prijavu je 13. rujna.
 
natječaj

Prvi međunarodni natječaj Virtualnog muzeja Dotrščina

Virtualni muzej Dotrščina raspisuje javni natječaj za privremenu memorijalnu umjetničku intervenciju na prostoru spomen-parka Dotrščina u Zagrebu. Natječaj je otvoren do 16. srpnja 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – FoodLab

I/O, neprofitna zaklada sa sjedištem u Amsterdamu, traži partnere iz svih država koje sudjeluju u Kreativnoj Europi, s naglaskom na Nizozemsku, Italiju i Grčku, a mogu se prijaviti  institucije aktivne u sektoru upravljanja kulturnom baštinom, arheološke, obrazovne i umjetničke institucije,umjetničke priredbe i festivali, gastronomske institucije… Prijave su otvorene do 7. listopada 2015.
 
natječaj

Raspisan natječaj za književnu nagradu roman@tportal.hr

Osmu godinu zaredom raspisan je natječaj za književnu nagradu roman@tportal.hr koja će biti dodijeljena autoru ili autorici najboljega hrvatskog romana objavljenog u prošloj godini kod izdavača registriranih u Hrvatskoj. Prijave su otvorene do 30. lipnja, a prijaviti se može putem prijavnice na internetskoj stranici tportala.
 
natječaj

Galerija Vladimir Bužančić - natječaj za izlaganje u 2016. godini

Galerija Vladimir Bužančić poziva umjetnike i kustose na izlaganje u 2016. godini. Sav materijal potrebno je dostaviti u digitalnom obliku do 30. lipnja.
 
natječaj, nagrada

Prijave za 2. nagradu za kulturnu politiku i upravljanje u kulturi koju dodjeljuje ENCATC

Europska mreža ENCATC pokrenula je poziv za podnošenje prijava za 2. ENCATC-ovu nagradu za kulturne politike i upravljanje u kulturi. Nagrada je namijenjena mladim znanstvenicima (do 35 godina) u području kulturne politike i upravljanja u kulturi iz Europe i svijeta. Rok za podnošenje dokumenata je 30. lipnja 2015.
 
natječaj

Književna nagrada 'Zvane Črnja'

Istarski ogranak Društva hrvatskih književnika objavljuje natječaj za Nagradu 'Zvane Črnja', koja se  dodjeljuje za najbolju hrvatsku knjigu eseja. Rok za prijavu je 20. rujna.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – 'New Lights and Colors of Borders'

Općina Valka nalazi se u Latviji, na samoj granici Latvije i Estonije, dok se njezin grad blizanac Valga nalazi s druge strane granice. Traže projektne partnere za projekt gdje bi bili ili vodeći partner/koordinator ili projektni partner. Glavni cilj projekta je srušiti granice između kiparstva, slikarstva i kazališta te na taj način stvoriti novi kulturni proizvod, a rezultat bi bio okupljanje umjetnika različitih škola, načina izražavanja i razmišljanja te stvaranje novog autentičnog kulturnog proizvoda. Prijave su otvorene do 7. listopada 2015.
 
natječaj

Regeneracija / Ambienta - natječaj

Otvoren je natječaj za osmišljavanje izložbenog modularnog prostora koji će biti predstavljen na Ambienti 2015., a unutar kojeg će Regeneracija izlagati svoj program tepiha i tapiserija. Pozivaju se mladi afirmirani i neafirmirani arhitekti, dizajneri interijera i likovni umjetnici da se prijave do 15. srpnja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Fundatia Bogdan Horatiu Suciu

Rumunjska organizacija Fundatia Bogdan Horatiu Suciu zainteresirana je za projekte koji povezuju različite kulturne sektore kao što su glazba, likovna umjetnost, multimedija, događaji, kazalište. Jedna od njihovih važnih aktivnosti je i kulturno obrazovanje. Prijave partnera zainteresiranih za suradnju primaju se do 7. listopada 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Vzw Kempens Landschap

Projektom Augmented Accessible Past (Povećana pristupačnost povijesti), koji je inicirala flandrijska neprofitna organizacija Vzw Kempens Landschap, nastoji se privući posjetitelje kulturne baštine primjenom novih digitalnih tehnologija. Potencijalne partnerske organizacije, ustanove koje se bave znanstvenim i istraživačkim radom te organizacije koje se bave kulturnom baštinom, mogu poslati prijave za suradnju na ovom projektu do 7. listopada 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – muzej Alexandru Stefulescu

Muzej Alexandru Stefulescu iz Rumunjske želi razviti projekt Be Active! Know Your City s europskim partnerima, a vezan za vizualne umjetnosti i fotografiju te društveno uključivanje mladih. Profil partnerskih organizacija s kojima se ovim natječajem žele povezati su muzeji, umjetničke organizacije, knjižnice, kazališta, škole i sl. Rok za prijave je 7. listopada 2015.
 

   Ispiši stranicu

http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu