Preskočite na glavni sadržaj

natječaji

natječaji u kulturi

Regionalni glazbeni festival 'Biser Jadrana 2024' - natječaj (Rok: 5.5.2024.)

Regionalni glazbeni festival 'Biser Jadrana 2024' raspisuje natječaj za najbolju kompoziciju u kategoriji pop, zabavne i mediteranske glazbe. Rok za prijave je 5. svibnja 2024.!
pročitajte više
natječaji u kulturi

Otvoren natječaj za Nagradu "Europa" (Rok: 5.4.2024.)

Otvoren je natječaj za dodjelu Nagrade Europa koju HND drugi put dodjeljuje i to u partnerstvu s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i uz potporu Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za fotografe/fotografkinje za rezidencijalni boravak u Grazu (Rok: 14.4.2024.)

Camera Austria i Kulturvermittlung Steiermark raspisali su međunarodni natječaj za rezidencijalni boravak u Grazu za fotografe (m/ž).
pročitajte više
natječaji u kulturi

HULU-Split raspisao natječaj za prijem novih članova (Rok: 15.4.2024.)

HULU-Split, nacionalna strukovna udruga sa sjedištem u Splitu, raspisala je natječaj za prijem novih članova u umjetničke sekcije i kustosku sekciju. 
pročitajte više
natječaji u kulturi

Otvoren je Javni poziv za poticanje rada školskih filmskih družina u školskoj godini 2023./2024. (Rok: 15.4.2024.)

Hrvatski filmski savez treću godinu zaredom, uz sufinanciranje Hrvatskog audiovizualnog centra, a u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, provodi program poticanja rada školskih filmskih družina. 
pročitajte više
natječaji u kulturi

Međunarodni dan poezije - natječaj Narodnog muzeja Zadar (Rok: 19.3.2024.)

Povodom Međunarodnog dana poezije i prvog dana proljeća, 21. ožujka 2024., Narodni muzej Zadar i ovaj put poziva sve ljubitelje i stvaratelje poezije da pošalju svoj pjesnički uradak do 19. ožujka 2024.!
pročitajte više
natječaji u kulturi

Prednatjecanje u području taktilne slikovnice za slijepu i slabovidnu djecu (Rok: 15.6.2024.)

Osnovna škola Pećine u Rijeci, Odjel i Knjižnica za djecu s oštećenjem vida unutar Škole ove su godine kontakt-ustanova međunarodne grupe Typhlo & Tactus koja svake druge godine organizira međunarodno natjecanje na području taktilne slikovnice za slijepu i slabovidnu djecu. Poziv je upućen odgajateljima, učiteljima, stručnim suradnicima, edukacijskim rehabilitatorima, umjetnicima, roditeljima... 
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za 8. Zagrebački ljetni likovni salon 2024. sa temom 'Sanjam bolji svijet' (Rok: 18.5.2024.)

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb osmu godinu zaredom organizira ”Zagrebački ljetni likovni salon” koji će se pod nazivom ”8. Zagrebački ljetni likovni salon 2024. - Sanjam bolji svijet” održati u srpnju 2024. u zagrebačkoj Galeriji Kontrast (Kulturni centar, Dubrava 51a), uz prateću virtualnu izložbu na portalu Zagrebački likovni umjetnici.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Otvorene prijave za 10. Europski žanrovski forum (Rok: 10.4.2024.)

Europski žanrovski forum (European Genre Forum, EGF), jednogodišnji je edukacijski program namijenjen europskim žanrovskim filmašima u usponu, a prijave za sudjelovanje otvorene su do 10. travnja. Forum se održava u tri tzv. laboratorija: jedan u organizaciji Fantastic Zagreb Film Festivala (srpanj), jedan za vrijeme Filmskog festivala Imagine u Amsterdamu (listopad) te jedan u sklopu filmskog festivala Black Nights u Tallinnu (studeni). 
pročitajte više
javni pozivi Ministarstva kulture i medija

Poziv učenicima osnovnih i srednjih škola na snimanje videonajava prema omiljenim knjigama (Rok: 6.5.2024.)

S obzirom na veliku zainteresiranost i zanimljive nagrade i u skladu s Akcijskim planom Nacionalne strategije poticanja čitanja, Ministarstvo kulture i medija i ove godine objavljuje poziv za snimanje videonajava knjiga po izboru učenika osnovnih i srednjih škola.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Otvoren javni poziv za prijavu filmova na 71. Pulski filmski festival (Rok: 8.4.2024.)

Pulski filmski festival raspisao je javni poziv za prijavu filmova u Glavni program koji obuhvaća natjecateljske sekcije Hrvatski film i Hrvatska manjinska koprodukcija, a prijave su otvorene do 8. travnja 2024.!
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za uređenje i izgradnju središnjeg dijela glavne gradske osi u Karlovcu (novi rok: 19.3.2024.)

Objavljen je urbanističko-arhitektonski natječaj za uređenje i izgradnju središnjeg dijela glavne gradske osi u Karlovcu. Novi rok predaje natječajnih radova je 19. 3. 2024. do 12:00 sati.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Industrijski dan pri Torino Film Labu posvećen hrvatskim filmskim profesionalcima: otvoren Javni poziv za sudjelovanje (Rok: 25.3.2024.)

Industrijski dan pri Torino Film Labu posvećen je hrvatskim filmskim profesionalcima i realizira se u suradnji Hrvatskog audiovizualnog centra s Torino Film Labom. Rok za prijavu projekata je 25. ožujka 2024. godine.  
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za idejno rješenje hrvatskog nastupa na Svjetskoj izložbi EXPO 2025 u Osaki, Japan (Rok: 19.4.2024.)

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova raspisuje, a Udruženje hrvatskih arhitekata provodi arhitektonsko-dizajnerski natječaj za idejno multidisciplinarno rješenje hrvatskog nastupa na Svjetskoj izložbi EXPO 2025 u Osaki, Japan, s izradom projektne dokumentacije.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Pilot program Vijeća Europe: otvoren novi poziv za potporu koprodukcije serija (Rok: 9.4.2024.)

Nakon uspješnog prvog poziva iz 2023. godine, koji je rezultirao potporom za sedam projekta, Pilot program Vijeća Europe za potporu visokokvalitetnim serijama koje su strukturirane kao međunarodne koprodukcije, objavljuje novi poziv za 2024. godinu. 
pročitajte više
natječaji u kulturi

Festival 25 FPS - poziv za prijavu filmova 2024. (Rok: 31.5.2024.)

Festival 25 FPS od samog početka prikazuje nezavisne i nekomercijalne filmove koji na inovativan način pristupaju mogućnostima filmskog jezika, pripovijedanja i samoga medija, a ove se godine približava svojoj 20. obljetnici.
pročitajte više
natječaji u kulturi

TRADUKI natječaji u 2024. godini: Potpora književnim projektima (Rok: 31.3.2024.)

Europska mreža za promicanje književnosti i knjiga TRADUKI podržava suradnju autora/ica i prevoditelja/ica s njemačkog govornog područja i iz zemalja Jugoistočne Europe i nudi potporu za književne projekte i događanja.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Nem Zagreb 2024: Otvorene su prijave za Nem Awards 2024.(Rok: 10.11./17.11./24.11.2024.)

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg predstavljanja, NEM Awards 2024, natjecanje za najbolji TV sadržaj iz CEE regije organiziran u tri glavne kategorije, ponovno će udahnuti život brojnim projektima predstavljanjem ključnoj publici i liderima u industriji. Dodjela nagrada održat će se tijekom događanja NEM Zagreb 2024, od 4. do 6. prosinca 2024. u hotelu Esplanade u Zagrebu.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Javni poziv za iskaz interesa za korištenje prostora Saveza udruga KAoperative

Savez udruga KAoperativa poziva zainteresirane udruge u nezavisnoj kulturi, udruge civilnog društva, udruge mladih i za mlade, neformalne inicijative u kulturi, umjetnike, performere, grupe i pojedince da ih kontaktiraju vezano za korištenje privremenog prostora kojim Savez upravlja (Matice hrvatske 4, 3. kat) odnosno zajedničko provođenje programa na otvorenim javnim prostorima.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za free branding & promo spot za društveno odgovorne i samoodržive projekte (Rok: 28.3.2024.)

Blank_filmski inkubator & Zeleni inkubator raspisuju natječaj za free branding & promo spot za društveno odgovorne i samoodržive projekte. Projekti koje traže društveno su odgovorni i samoodrživi projekti iz cijelog spektra područja: od aplikacija za Android/iOS, preko radionica, ekološki osviještenih projekata, umjetničkih projekata, projekata za djecu, pa do velikih poduzetničkih pothvata.
pročitajte više