natječaj

Nagrada Janko Polić Kamov 2016. za najbolje književno djelo

Hrvatsko društvo pisaca objavljuje natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov 2016. za najbolje književno djelo (poezija, proza, drama). Rok za prijavu je 11. srpnja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - Stenk Projekt, Mađarska

Stenk Projekt traži partnera za suradnju na natječaju za manje projekte suradnje u programu Kreativna Europa. Stenk Projekt želi surađivati s tvrtkama i lokalnim vlastima koji se bave glazbom ili organizacijom događanja. Rok za prijavu je 5. listopada.
 
natječaj

Foto natječaj 'Kreativan pejzaž'

Udruga za poticanje kreativnog izražavanja Perspektiva mladih iz Varaždina i fotografska udruga Fotogard iz Zagreba objavljuju natječaj na temu 'Kreativni pejzaž'. Natječaj je otvoren do 23. rujna.
 
natječaj, rezidencijalni program

Motel Trogir: Istok je zapadno od zapada - poziv

Bijenale mladih umjetnika Europe i Mediterana (BJCEM) i Slobodne veze, udruga za suvremene umjetničke prakse, objavljuju međunarodni poziv umjetnicima i umjetnicama do 35 godina starosti, za sudjelovanje na kratkotrajnoj umjetničkoj rezidenciji/studijskom putovanju u Split i Trogir, u rujnu 2016., u okviru suradničkog projekta Motel Trogir: 'Istok je zapadno od zapada'. Rok za prijavu je 24. srpnja.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje glitch umjetnosti

Otvoren je poziv umjetnicima za izlaganje radova u glitch tehnici. Prijave su otvorene do 1. rujna, a izložba radova će se održati tijekom rujna u Galeriji Siva u Zagrebu.
 
natječaj

Gangplank - natječaj

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci poziva vizualne i multimedijalne umjetnike i umjetnice: koreografe i režisere, dramaturge, filozofe, teoretičare, glazbenike, plesače, glumce, tehničare rasvjete, tona i videa na sudjelovanje u riječkoj sesiji berlinskog kolektiva Gangplank, koja će se održati, od 28. lipnja do 9. srpnja, u Galeriji SKC.
 
natječaj

Scena 'Gorica' i Kazalište Moruzgva - natječaj za novi dramski tekst

Gradsko kazalište Scena 'Gorica' i Kazalište Moruzgva objavljuju javni poziv za novi dramski tekst, nezaboravnu i duhovitu komediju o današnjem hrvatskom društvu, čija je praizvedba planirana za listopad 2017. godine. Natječaj je otvoren do 1. studenoga.
 
natječaj

Natječaj za književnu nagradu 'Zvane Črnja'

Društvo hrvatskih književnika Zagreb i Istarski ogranak DHK Pula raspisuju natječaj za književnu nagradu 'Zvane Črnja'. Rok za prijavu je 20. rujna.
 
natječaj

Natječaj za izložbe i projekte u Galeriji Studio-21 za 2017.

Galerija Studio- 21 iz Splita, objavljuje natječaj za samostalne izložbe i grupne projekte u 2017. godini. Natječaj je otvoren do 15.srpnja.
 
natječaj

Javni poziv za prijavu tekstova i dodjelu nagrada 'Mali Marulić'

Gradsko kazalište lutaka Split, organizator Festivala hrvatske drame za djecu 'Mali Marulić' poziva pisce da prijave svoje nove dramske tekstove na Natječaj za najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu. Rok za prijavu je 8. siječnja 2017.
 
natječaj

Natječaj za izložbene programe u HDD Galeriji u 2017.

Hrvatsko dizajnersko društvo poziva autore i autorske timove (dizajnere i one bliskih disciplina, kritičare i kustose) na predlaganje izložbi i projekata za program HDD Galerije u 2017. godini. Rok za prijavu prijedloga je 20. lipnja.
 
natječaj

36 Mountains / festival ilustracije - natječaj

Otvoren je natječaj za prijave na drugi po redu 36 Mountains / festival ilustracije - međunarodni likovni projekt, u čijem je središtu crtež kao samostalna likovna forma. Rok za prijavu je 25. lipnja.
 
natječaj

TTF galerija - natječaj za izlaganje u 2017. godini

TTF galerija poziva autore i kustose da se prijave na natječaj za izlaganje u 2017. godini. Rok prijave je 1. srpnja.
 
natječaj

Natječaj za kratku prozu - The Split Mind

The Split Mind, časopis za književnosti i kulturu studenata Filozofskog fakulteta u Splitu, objavljuje natječaj za kratku prozu i poeziju za sljedeći broj. Rok je 15. srpnja.
 
natječaj

Natječaj za rezidencijalni umjetnički program kreativnog prostora Q21

Otvoren je natječaj za rezidencijalni umjetnički program kreativnog prostora Q21, u MuseumsQuartieruu Beču, od siječnja do prosinca 2017. godine. Natječaj je otvoren do 1. kolovoza.
 
natječaj

7. festival Trsat - poziv

U najstarijem hrvatskom marijanskom svetištu Trsat u Rijeci će se od 28. do 30. srpnja održati 7. festival hrvatskih katoličkih filmova kojega organizira Istra film iz Rijeke uz pomoć Turističke zajednice Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Hrvatskog audiovizualnog centra i Franjevačkog samostana Trsat. Rok za prijavu i slanje filmova je 30. lipanj 2016.!
 
natječaj

Galerija Galženica - poziv na predlaganje kustoskih koncepcija za 2017.

Galerija Galženica poziva sve zainteresirane na prijavu kustoski koncipiranih izložaba za organizaciju u 2017. godini. Rok za prijavu  je 1. kolovoz.
 
natječaj

Objavljen natječaj za organizaciju Dana hrvatskog filma

Vijeće Dana hrvatskog filma objavilo je u srijedu, 8. lipnja, natječaj za izbor organizatora Dana hrvatskoga filma za razdoblje 2017.-2020.godine. Natječaj je javan i otvoren za sve pravne osobe registrirane u Republici Hrvatskoj za obavljanje djelatnosti organizacije kulturnih (filmskih) manifestacija. Rok za prijave na natječaj je 30 dana od objave.
 
natječaj, audicija

Prijemna audicija za Prvu Hrvatsku Broadway Školu

Ljetni rok prijemne audicije za Prvu Hrvatsku Broadway Školu za muzički teatar i film održat će se u subotu, 9. srpnja, s početkom u 16 sati. Prijemna audicija je otvorena za sve zainteresirane, a prijave su u tijeku!
 
natječaj

NMG@PRAKTIKA - Poziv na natječaj za izlaganje u 2017.

Udruga Mavena - 36 njezinih čuda poziva umjetnike da se prijave na natječaj za izlaganje u 2017. godini u sklopu programa NMG@PRAKTIKA. Rok prijave je 1. srpnja.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Regaleriji u 2017. godini

Otvoren je natječaj za izlaganje u Regaleriji u Zaboku u 2017. godini. Pozivaju se kustosi, umjetničke organizacije, vizualni, likovni, multimedijalni umjetnici, glazbenici, fotografi i dizajneri da svoje prijedloge prijave za samostalna ili skupna izlaganja do 23. rujna.
 
natječaj

MUVI 06: muzeji-video-film - natječaj

Muzejski dokumentacijski centar organizira šesto izdanje MUVI 06: muzeji-video-film i drugo MUVI laba koji će se održavati početkom prosinca 2016. Pozivaju se Muzeji, redatelji, producenti i IT tvrtke da podnesu svoje prijave za sudjelovanje do 25. srpnja.
 
natječaj

6. Supertoon traži volontere

Šesto izdanje šibenskog Supertoon međunarodnog festivala animacije održat će se od 24. do 29. srpnja, a prijave za volontere zaprimaju se do 1. srpnja 2016.
 
natječaj

Otvoren natječaj za 14. izdanje West Herzegowina Festa

Natječaj za prijave radova na West Herzegowina Fest No.14. koji će se održati u Širokom Brijegu od 28. do 30. srpnja, otvoren je do 1. srpnja ove godine. Kao i do sada, na natječaj se mogu prijaviti glazbenici, autori kratkih filmova te pisci kratkih priča, a nakon selekcije, žiri će odlučiti o najboljima.
 
natječaj

Međunarodni koprodukcijski fond Goethe-Instituta (ples, kazalište, performans, glazba)

Pokrenut je novi fond Goethe-Instituta namijenjen poticanju koprodukcija iz području plesa, kazališta, performansa i glazbe. Idući rok za prijavu je 15. srpnja 2016.
 
natječaj

Motovun Film Festival u potrazi za volonterima

Motovun Film Festival je u potrazi za šezdeset volontera koji će se za otprilike pedeset dana popeti na istarsko brdo filmova i pomoći organizirati pet najzabavnijih srpanjskih dana i noći. Entuzijastični, vrijedni, veseli i punoljetni filmoljupci mogu postati volonteri Motovun Film Festivala ako do 17. lipnja ispune festivalsku prijavnicu.
 
natječaj

Volontiraj na Tabor Film Festivalu

Tabor Film Festival poziva sve zainteresirane volontere da se priključe i sudjeluju u realizaciji 14. izdanja festivala koji će se održati u dvorcu Veliki Tabor od 7. do 10. srpnja što je izvrsna prilika za skupiti dragocjeno iskustvo i upoznati nove ljude. Prijave traju do 20. lipnja 2016.!
 
natječaj

Natječaj za izaganje u Galeriji Razvid u 2017.

Galerija 'Razvid' objavljuje natječaj za izlaganje u  2017. godini Natječaj je otvoren za sve umjetničke izraze i tehnike, a rok za prijavu je 30. lipnja.
 
natječaj

HDLU Osijek / Galerija Kazamat - natječaj za izlaganje u 2017. godini

HDLU Osijek raspisuje natječaj za izlaganje u Galeriji Kazamat za 2017. godinu. Prijaviti se mogu likovni umjetnici, grupe umjetnika ili kustosi s prijedlogom autorskih koncepcija. Rok za slanje prijedloga je 25. lipnja.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na Festivalu Sedam Dana Stvaranja 2016.

Udruge Veliki Mali Čovjek i MIG objavljuju natječaj za sudjelovanje na 13. Festivalu Sedam Dana Stvaranja u sklopu večernjeg programa, koji će se svakodnevno održavati od 14 do 20. kolovoza u Pazinu. Natječaj je otvoren zaključno s 1. srpnja 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – PAV, Italija

PAV osmišljava i ostvaruje kulturne projekte u suradnji s umjetnicima i institucijama. Udruga je osnovana u Rimu 2000. godine, specijalizirala se za produkciju, menadžment i administriranje kulturnih događanja, festivala, i konferencija u suradnji s nacionalnim institucijama, kazalištima, veleposlanstvima, umjetnicima i tvrtkama, povezujući institucionalni okvir s nezavisnom kulturnom scenom.
 
natječaj

Poziv za sufinanciranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu

Na službenim stranicama Ministarstva branitelja u srijedu, 1. lipnja 2016. godine, objavljen je Javni poziv za sufinanciranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna u 2016. godini. Prijave na ovaj Javni poziv podnose se u roku od 30 dana od dana objave, zaključno s 1. srpnjem o.g.
 
natječaj

Pulski Filmski Festival objavljuje poziv za volontere i filmsku kritiku mladih filmofila

Pulski filmski festival nastavlja svoju tradiciju okupljanja mladih zaljubljenika u filmsku umjetnost kroz stručne radionice i organizacijske procese. I ove godine pozivaju mlade da im se priključe kao dio festivalske volonterske službe (prijave do 20.6.), a za one ozbiljnije u svojim filmskim namjerama kroz sudjelovanje u programu Filmska kritika mladih filmofila (prijave do 15.6.).
 
natječaj

Natječaj Tabor Film Festivala za hrvatske bendove

Četrnaesto izdanje Tabor Film Festivala, koje će se održati od 7. do 10. srpnja, uz bogati filmski program, nudi i vrhunski glazbeni lineup: Rundek Cargo Trio, Kultur Shock, Repetitor, Kries, Naxatras, ABOP, Pridjevi, Radio Aktiv, Rolin Humes, FOR i Breakdown. Svi zainteresirani bendovi koji žele nastupiti uz navedene izvođače mogu se prijaviti na natječaj do 10. lipnja te se tako izboriti za nastup u prekrasnom ambijentu i akustici dvorca Veliki Tabor.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Glassbox Art Space, Francuska

Glassbox Art Space poziva na partnerstvo za manji projekt suradnje u programu EU Kreativna Europa programere koji su zainteresirani za razvoj web i mobilnih aplikacija vezanih uz kulturu i vizualne umjetnosti. Prijave traju do 1. listopada 2016.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Lielvarde Municipality, Latvija

Općina Lielvarde (Latvija) želi sudjelovati kao partner na projektima koji se planiraju prijaviti na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa do 1. listopada 2016. godine.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Ballet National de Marseille, Francuska

Ballet National de Marseille traži partnera među istočnim i južnim europskim zemljama za manji projekt suradnje na programu EU Kreativna Europa. Natječaj je otvoren do 1. listopada 2016.!
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji Flora u 2017. godini

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik raspisuje natječaj za izlaganje u Galeriji Flora u 2017. godini. Natječaj je otvoren za izložbe, autorske/kustoske koncepcije, prostorne intervencije, akcije, performanse, programe koji uključuju lokalnu zajednicu, a rok prijave je 28. lipnja.
 
natječaj

Poziv na natječaj - Petrarca Fest 2016.

Pozivaju se svi zainteresirani autori i autorice koji pišu poeziju u obliku soneta da se jave na natječaj u organizaciji Petrarca Festa - neformalnog pjesničkog festivala, koji se tradicionalno organizira u Zagrebu, povodom proslave rođendana Francesca Petrarce, 20. srpnja. Rok za prijavu je 1. srpnja.
 
natječaj

Fotografski natječaj 'Most 2016.

Fotokluba Rijeka raspisuje fotografski natječaj na temu 'Most'. Rok za prijavu je 31. svibnja.
 
natječaj

Dalmatia Film Festival - natječaj za prijavu filmova i poziv za volontere

Prvo izdanje Dalmatia Film Festivala (DFF) će se održati u tri grada: Pirovcu (12.-14.8.), Omišu (19.-21.8.) i Šibeniku (15.-18.9.). Riječ je o međunarodnom festivalu igranog,dokumentarnog i promotivnog (turističkog) filma. Raspisan je natječaj za prijavu filmova u sve tri kategorije. Prijava filmova je besplatna, a natječaj će biti otvoren do 22. srpnja 2016.!
 
natječaj

Nagrada za studentski rad na temu ženske i rodne problematike

Centar za ženske studije i ove godine objavljuje Natječaj za dodjelu Nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike, otvoren od 15. svibnja do 1. listopada. Za Nagradu se prijavljuje znanstveni, stručni ili umjetnički rad koji je nastao u pisanom ili izvedbenom obliku.
 
natječaj

Galerija SC - natječaj za izlaganje u 2017. godini

Galerija SC poziva umjetnike i kustose da se prijave na natječaj za izlaganje u 2017. godini. Rok prijave je 24. lipnja.
 
natječaj

HULU Split- natječaji za izlaganje u 2017. godini

HULU Split raspisuje natječaje za izlaganje u 2017. godini. Natječaji su otvoreni do 20. lipnja 2016. godine.
 
natječaj

14. međunarodni salon stripa Beograd – natječaj

14. međunarodni salon stripa Beograd objavljuje natječaj za sudjelovanje. Salon će se održati od 29. rujna do 2. listopada, u SKC Beograd. Rok za slanje radova je 15. kolovoza 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Monogram Foundation, Mađarska

Monogram Foundation iz Mađarske traži partnera za manji projekt u programu Kreativna Europa. Potencijalni partneri su zaklade, civilne organizacije, muzeji, vizualni i medijski umjetnici zainteresirani za rad s mladim ljudima između 16 i 26 godina, a mogu se javiti na ovaj natječaj do 1. listopada 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Authors in Aarhus/ as a part of Aarhus University, Danska

Authors in Aarhus traži partnera (institucije ili organizacije koje priređuju susrete s umjetnicima) na projektu Audience development: SILO Live. Također zainteresirani su za participiranje u projektima koji žele promovirati prevedenu europsku književnost kroz susrete s piscima, kao i za projekte kojima je cilj razvoj publike. Prijave traju do 5. listopada 2016.!
 
natječaj

Natječaji za izložbeni program MKC-a Split

Multimedijalni kulturni centar Split raspisuje natječaj za redovni izložbeni program u 2017. godini u produkciji MKC Split, natječaj za izlaganje zvučnog rada u sklopu ciklusa izložbi 'Zvuk-objekt' 2017 i natječaj programa u organizaciji i produkciji drugih kulturno umjetničkih organizacija za korištenje prostora MKC Split/Dom mladih. Rok za prijave je 20. lipnja.
 
natječaj, rezidencijalni program

Poziv za prijave na istraživački rezidencijalni program BLOK-a

Pozivaju se umjetnici da se prijave na istraživački rezidencijalni program koji će se odvijati u i oko BLOK-ovog prostora BAZA, smještenog na zagrebačkoj Trešnjevci, a fokusirat će se na stambeno pitanje. Rok za prijavu je 10. lipnja.
 
natječaj

19. FAKI poziva volontere

19. međunarodni festival alternativnog kazališnog izričaja FAKI počinje 24.5.2016, a uz 7 predstava nastalih ili dovršenih na zagrebačkoj rezidenciji, uključit će još 24 gostovanja kazališnih umjetnika iz inozemstva. FAKI poziva zainteresirane da se priključe u realizaciji festivala svojim volonterskim doprinosom.
 
natječaj

Natječaj za književnu nagradu 'Ksaver Šandor Gjalski'

Kulturna manifestacija Dani Ksavera Šandora Gjalskog - Zabok i Društvo hrvatskih književnika raspisuju Natječaj za dodjelu književne nagrade 'Ksaver Šandor Gjalski' za 2016. godinu. Natječaj je otvoren do 1. rujna.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji Pikto u 2017. godini.

Galerija Pikto raspisuje natječaj za izlaganje u 2017. godini. Natječaj je otvoren za izložbe, akcije, performanse, međunarodne suradnje i kustoske koncepcije, te se mogu prijaviti djela u medijima slikarstva, kiparstva, grafike, crteža, umjetničkih instalacija, fotografije, videa i novih medija. Natječaj je otvoren do 25. lipnja.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za dodjelu Nagrade 'Vicko Andrić' za 2015. godinu

Ministarsvo kulture - Odbor za dodjelu Nagrade 'Vicko Andrić' raspisuje Natječaj za dodjelu Nagrade 'Vicko Andrić' za 2015. godinu. Prijedlozi se primaju do 10. lipnja.
 
natječaj, nagrada

Nagrada 'Post scriptum za književnost na društvenim mrežama'

Udruga Kultipraktik pokreće godišnju Književnu nagradu 'Post scriptum za književnost na društvenim mrežama'. Natjecati se za nagradu svojim autorskim Facebook profilima ili stranicama mogu svi državljani Hrvatske prijavljeni na Facebook stranicu Književna nagrada Post scriptum. Rok za prijavu je 1. srpnja.
 
natječaj

Otvoren natječaj za Sketchbook Station projekt

Udruga za poticanje razvoja ljudskih potencijala i kreativnosti - Prizma raspisuje poziv za sudjelovanje na natječaju za projekt 'Sketchbook Station -  Art from heart to heart'. Rok za prijavu je 1. kolovoza.
 
natječaj

Dan D 2016 - natječaj za volontere

Otvorene su prijave za volontere ovogodišnjeg Festivala Dan D. Prijave su otvorene do 3. lipnja.
 
natječaj

HDLU - natječaj za programe izlaganja u 2017. godini

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika objavljuje natječaj za programe izlaganja u 2017. godini, za program Galerije Bačva, Galerije Prsten, Galerije PM, Galerije Karas. Rok za prijavu je 13. lipnja.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji VN u 2017. godini

Galerija VN poziva umjetnike i kustose da se prijave na natječaj za izlaganje u 2017. godini. Rok prijave je 6. lipnja.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji Prozori u 2017.

Galerija Prozori raspisuje natječaj za izlaganje u 2017. godini. Natječaj je otvoren za izložbe, akcije, performanse, umjetničko-istraživačke projekte kao i kustoske koncepcije. Rok za prijavu je 18. lipnja.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji Događanja u 2017.

Galerija Događanja poziva umjetnike da se prijave na natječaj za izlaganje tijekom 2017. godine. Rok prijave je 15. lipnja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – The New Theater of the Disabled, Litva

Novo kazalište osoba sa invaliditetom (Litva) traži partnera za zajednički projekt u programu Kreativna Europa, koji uključuje prezentaciju kazališnih predstava, kazališnu koprodukciju, tečajeve, treninge i radionice, kulturne razmjene, razmjene iskustava, sudjelovanja na međunarodnim kazališnim festivalima i turnejama za osobe s invaliditetom i bez invaliditeta. Prijave traju do 5. listopada 2016.
 
natječaj

Natječaj za produkciju novog rada i izlaganje u Galeriji Miroslav Kraljević

Galerija Miroslav Kraljević poziva vizualne, novomedijske i performativne umjetnike/ce i istraživače/ice iz drugih područja na sudjelovanje u natječaju za produkciju novoga rada u području suvremene umjetnosti. Rok za predaju prijava je 12. lipnja.
 
natječaj

Poziv za izlaganje u Galeriji Prica za 2017. godinu

Pozivaju se umjetnici da šalju prijave za izlaganje u 2017. godini u Galeriji Prica (POU Samobor) a rok za prijavu je 26. lipnja.
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u HULU Split

Hrvatska udruga likovnih umjetnika Split raspisuje natječaj za prijem u redovno članstvo. Redovno članstvo Udruge čine Slikarska sekcija, Kiparska sekcija, Multimedijalna sekcija i Kustoski tim. Rok za prijavu je 20. svibnja.
 
natjecanje, natječaj

Natječaj za 13. međunarodno natjecanje Ferdo Livadić

Otvoren je natječaj za prijave mladih glazbenih umjetnika na 13. međunarodno natjecanje 'Ferdo Livadić'. Prijaviti se mogu mladi glazbenici svih izvođačkih struka koji do 31. prosinca 2016. navršavaju 28 godina. Rok za prijavu je 30. lipnja 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Melting Creatives: Co-creation in intercultural space

Tim 'La Foule d'eau' započeo je s jednostavnom idejom: Zašto ne pretvoriti napušteni teretnjak u objekt kulturnog, socijalnog i digitalnog eksperimentiranja na području Europe? Projekt 'Melting Creatives: Co-creation in intercultural space' prijavit će se u kategoriji malih europskih projekata na program EU Kreativna Europa. Potencijalni partneri na projektu mogu se prijaviti do 5. listopada 2016.
 
natječaj

Otvorene su prijave za 5. Dubrovački filmski festival (DUff)

DUff - festival filma djece i mladih zemalja Mediterana službeno je otvorio prijave za svoje peto izdanje koje će se održati od 20. do 23. listopada u Dubrovniku. Rok za prijavu radova je 1. kolovoza 2016.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Gradskoj galeriji Labin u 2017. godini

Pučko otvoreno učilište Labin raspisuje natječaj za izlaganje u Gradskoj galeriji Labin u 2017. godini. Prijaviti se mogu samostalne i skupne izložbe, radionice, akcije, performansi, kustoske koncepcije i interdisciplinarni projekti, a rok prijave je 2. lipnja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – RedPlexus

RedPlexus (Marseille) poziva umjetničke strukture ili tvrtke koje se bave izvedbenom umjetnošću, uglavnom na javnim površinama, i koje su fokusirane na sveobuhvatne, participativne projekte; sveučilišne odjele ili skupine znanstvenika koje zanima društvena transformacija akcijskom izvedbom, iz svih država sudionica Kreativne Europe da im se jave za sudjelovanje na projektu do 5. listopada 2016.
 
natječaj

Natječaj za nove produkcije internetskih radova za net.cube: Ekonomije virtualnog svijeta 2016.

Centar za dramsku umjetnost otvara natječaj za produciranje internetskih radova i sudjelovanje u projektu net.cube: Ekonomije virtualnog svijeta. Natječaj je otvoren do 1. srpnja 2016.
 
natječaj, izložba

Otvoren natječaj za rujansku izložbu hrvatskog dizajna

Hrvatsko dizajnersko društvo objavljuje javni poziv za prijavu radova na Izložbu hrvatskog dizajna 1516 koja će se održati od 13. rujna do 16. listopada 2016. godine.
 
natječaj

Fotografski natječaj Most 2016.

Fotoklub Rijeka objavljuje fotografski natječaj s temom mosta - Most 2016. Najbolje fotogtrafije bit će predstavljene na izložbi za Dane sv. Vida, za Dan grada Rijeke. Prijave se primaju do 31. svibnja 2016.
 
natječaj

9. Festival mediteranskog filma Split traži volontere

Ostalo je tek nešto malo više od mjesec dana do početka 9. Festivala mediteranskog filma Split, koji će se u ljetnom kinu 'Bačvice' i kinoteci 'Zlatna vrata' održati od 3. do 11. lipnja. Za sve koji žele biti dio ove kulturne manifestacije, otvoren je natječaj za volontere na koji se možete prijaviti do 15. svibnja 2016.
 
natječaj

'We Are Museums' konferencija u Bukureštu

Konferencija 'We Are Museums' jedna je od vodećim konferencija posvećena muzejskim i kulturnim profesionalcima spremne dijeliti primjere najboljih praksi u svojim područjima. Ovogodišnje izdanje održat će se od 6. do 8. lipnja u Bukureštu.
 
natječaj

Natječaj za nastup na EXIT festivalu

EXIT festival i Studentski kulturni centar Novi Sad i ove godine pokreću natječaj za mlade glazbenike kojima se pruža šansa da nastupe na nekoj od vodećih pozornica na Petrovaradinskoj tvrđavi od 7. do 10. srpnja. Prijave se primaju do 11. svibnja 2016.
 
natječaj, rezidencijalni program

Poziv na natječaj za Creart rezidenciju u Kristiansandu

Otvoren je poziv na natječaj za 4 umjetnika iz CREART mreže za rezidencijalni program u Kristiansand, Norveška u razdoblju od 17. 10. – 5. 12. 2016. Rok prijave je 30.5.
 
natječaj

Otvoren natječaj za kratku priču 15. FEKP-a

Festival europske kratke priče (FEKP) povodom svog 15. izdanja koje će se održati u Zagrebu i Osijeku od 29. svibnja do 3. lipnja 2016. raspisuje natječaj za kratku priču.
 
natječaj, seminar

11. Fotosofia - natječaj za polaznike seminara

Otvoren je natječaj za polaznike jedanaeste sezone Fotosofije, besplatnog sedmodnevnog seminara za naprednu fotografiju pod vodstvom Damira Hoyke. Rok za prijavu je 11. svibnja 2016.
 
natječaj, poziv za prijedloge

Otvorene prijave za izlaganje - DAN D

Uz tematsku izložbu koja problematizira koncept otvorenog dizajna, Dan D i ove godine poziva sve autore do 35 godina da svoje studentske, samoinicirane ili naručene radove prijave na Izložbu mladih autora, najkasnije do 10. svibnja.
 
natječaj

11 Bucharest International Jazz Competition 2017 / poziv

Do 10. veljače 2017. otvorene su prijave za jedanaesto međunarodno jazz natjecanje - Bucharest International JAZZ Competition 2017, koje će se održati od 13. do 20. svibnja. Sudjelovati mogu glazbenici (instrumentalisti i vokalni izvođači) do 40 godina starosti, odnosno rođeni nakon 1. svibnja 1977. godine.
 
natječaj

50. Tribina Darko Lukić - prijave do 29.4.2016.

Prijaviti se mogu solisti i komorni ansambli, državljani Republike Hrvatske, koji su u roku za predaju prijava mlađi od 30 godina (muški solo pjevači mlađi od 32 godine). Koncerti se održavaju u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, ponedjeljkom u 20 sati. Prijave se primaju od 4. do 29. travnja 2016.
 
natječaj

Fotografski natječaj '(H)umor umaškog kulturnog krajolika'

Muzej grada Umaga ponovno sudjeluje u Muzejskoj-pedagoškoj akciji Hrvatskog muzejskog društva koja se svake godine organizira povodom Međunarodnog dana muzeja. Svake godine smišlja se nova tema, a ovogodišnja 21. akcija organizirana je pod nazivom 'KLIK na kulturni krajolik'. Tema ovog fotografskog natječaja je '(H)umor umaškog kulturnog krajolika', a fotografije se mogu slati do 13. svibnja 2016.
 
natječaj, djeca, mladi

HAK-ov filmski natječaj za djecu i mlade do 24 godine

Hrvatski autoklub (HAK) raspisao je natječaj za izradu filmova 'Pravilo 7 - Ne koristi mobitel kad voziš', na koji se mogu prijaviti djeca i mladi od 6 do 24 godine. Natječaj je otvoren do 3. lipnja 2016. godine.
 
natječaj

33. Tjedan suvremenog plesa traži svoje volontere

Festival suvremenog plesa i ove godine poziva sve ljubitelje plesne umjetnosti da se pridruže njegovom organizacijskom timu. Traže se volonteri koji su spremni izdvojiti svoje vrijeme i pomoći u realizaciji ovogodišnjeg Tjedna posvećenoga plesu i pokretu. Rok za prijave zatvara se 15. svibnja 2016., u ponoć!
 
natječaj

Organ Vida: međunarodni natječaj na temu Otkrivanja

Rok za prijave na međunarodni natječaj Organa Vida na temu Otkrivanja traje do 20. svibnja 2016. O odabiru radova i prijedloga odlučit će nezavisni, festivalski, međunarodni žiri. 
 
natječaj

Natječaj za Nagradu 'Fran Galović' 2016.

Društvo hrvatskih književnika, Podravsko-prigorski ogranak, i Grad Koprivnica raspisali su Natječaj za Nagradu 'Fran Galović' 2016., namijenjenu knjigama zavičajne i identitetske tematike.
 
natječaj

Otvoren natječaj za prijavu na 14. Liburnia Film Festival

Raspisan je natječaj za prijavu filmova za 14. Liburnia Film Festival koji će se održati od 23. do 27. kolovoza, a prihvaćaju se svi dokumentarni filmovi završeni u 2015. ili 2016. godini bez obzira na trajanje i tehniku snimanja, a nastali u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji. Natječaj je otvoren do 8. lipnja, a rezultati će biti poznati sredinom srpnja.
 
natječaj

HDLU Istre - Natječaj za izlaganje u 2017.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Istre raspisuje natječaj za samostalno izlaganje u 2017. godini u Galeriji Luka, Galeriji Mul i Galeriji Anex u Puli. Rok za prijavu je 6. svibnja.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na novoj godišnjoj izložbi u organizaciji KSPUFF

Klub studenata povijesti umjetnosti objavljuje natječaj za sudjelovanje na novoj godišnjoj izložbi, za studente/ice Akademije likovnih umjetnosti, Akademije dramskih umjetnosti, Muzičke akademije, Studija dizajna, Arhitektonskog fakulteta, Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Krajobrazne arhitekture pri Agronomskom fakultetu i ostalih kreativno usmjerenih fakulteta i učilišta. Tema izložbe je Ce(n)zura, a rok za prijavu je 30. svibnja.
 
natječaj

Natječaj za umjetničku intervenciju na temu vode u javnom prostoru

Projekt Ars Publicae Udruge za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja (UIII) raspisuje javni natječaje za privremenu umjetničku intervenciju na temu ovogodišnjeg programa 'Voda i javni prostor'. Natječaj je otvoren do 15. svibnja.
 
natječaj

Natječaj za četvrti festival gifova - GIFEST#4

Četvrti regionalni festival gifova GIFEST#4 održat će se i ove godine u Subotici, s ciljem da okupi gif-umjetnike na jednom mjestu kako bi se promovirali njihovi autorski radovi. Prijave na festival traju do 10. lipnja 2016., a svaki autor može poslati maksimalno pet svojih radova.
 
natječaj

Javni poziv - Festival Umjetnik

Javni poziv za 4. Festival „Umjetnik“ posvećen glazbenim i zvučnim projektima te vizualnoj umjetnosti, otvoren je do 31.5. Organizator natječaja je Nacionalna galerija umjetnosti u Varšavi, a festival će se održati u listopadu ove godine.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa – međusektorski natječaj za potporu integraciji izbjeglica: poziv na partnerstvo, You Are Here - Mađarska

'You Are Here' je participativni multimedijalni umjetnički projekt i slojevita kulturna kampanja s ciljem socijalnog uključivanja migranata i bolje razumijevanje njihove kulturne i osobne pozadine putem razvoja kolektivnih umjetničkih proizvoda, izgradnje zajednice i dijeljenja informacija. Potencijalni partneri na projektu mogu se prijaviti do 28. travnja 2016.
 
natječaj

3. DokuMA Film Festival traži volontere

DokuMA Film Festival otvara natječaj za volontere koji će svojim vrijednim radom i zalaganjem odigrati ključnu ulogu u uspješnoj realizaciji trećeg izdanja međunarodnog festivala dokumentarnog filma koje će se održati od 1. do 5. lipnja u Makarskoj. Natječaj je otvoren do 1. svibnja 2016.!
 
natječaj

7. natječaj za najbolju kratku priču u sklopu 'MasterCard Broda knjižare'

Kulturno-turistička manifestacija 'MasterCard Brod knjižara – Brod kulture' objavila je početak 7. natječaja za najbolju neobjavljenu kratku priču.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa – međusektorski natječaj za potporu integraciji izbjeglica: poziv na partnerstvo, Knjižnica Franceta Balantiča

Slovenska Knjižnica Franceta Balantiča bi se pridružila nekom od projekata koji će se prijaviti na međusektorski natječaj za potporu integraciji izbjeglica programa Kreativna Europa kao partner. Također je zainteresirana za sudjelovanje u europskim projektima suradnje koji se bave očuvanjem narodne usmene baštine i pomaganju integraciji migranata u europsko okruženje. Potencijalni partneri mogu im se javiti do 28. travnja 2016.
 
natječaj

9. Međunarodni natječaj za kratku priču 'A Sea of Words'

Europski institut za Mediteran objavio je otvoreni poziv za prijave na 9. izdanje Međunarodnoga natječaja za kratku priču 'A Sea of Words', koji će ove godine biti posvećen borbi protiv 'svih oblika nasilja nad ženama'.
 
natječaj

Brač Film Festival traži volontere

Drugi po redu Brač film festival, koji se od 11. do 13. kolovoza održava u gradu Supetru na otoku Braču, traži mlade ljude željne novih iskustava i rada s uigranim festivalskim timom. Prijave traju do 22. travnja 2016.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa – međusektorski natječaj za potporu integraciji izbjeglica: poziv na partnerstvo, Arts Council Malta

Vijeće za umjetnost Malte (Arts Council Malta) priprema projekt za prijavu na natječaj za potporu integraciji izbjeglica, putem umjetnosti, kulture i međusektorske suradnje. Projekt nastoji osigurati nasljeđe, kontinuitet i prenosivost prakse izravnim uključivanjem izbjeglica, civilnog društva, vijeća za umjetnost i agencija za financiranje diljem Europe. Rok za prijave je 22. travnja 2016.!
 
natječaj

Javni poziv za program 'Poduzetništvo u kulturi' za 2016. godinu

Ministarstvo kulture objavljuje javni poziv za predlaganje programa 'Poduzetništvo u kulturi' za 2016. godinu. Područja u kulturi koja se potiču Programom su nakladništvo i knjižarstvo, izvedbene umjetnosti i vizualne (likovne) umjetnosti. Rok za prijavu je 12. svibnja.
 


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu