natjecanje, natječaj

Leyla Gencer Voice Competition

Osmo izdanje natjecanja u opernom pjevanju Leyla Gencer Voice Competition otvoreno je za pjevače u dobi od 18 do 32 godine. Prijave se primaju do 1. lipnja, nakon čega će se održati preliminarne audicije u Berlinu, Istanbulu, Londonu, Milanu, Parizu i Varšavi tijekom mjeseca lipnja. Finale natjecanja će se održati u Istanbulu u razdoblju od 6. do 11. rujna 2015.
 
natječaj

7. Kastav Film Festival - natječaj

Prijave filmova za ovogodišnji Kastav Film Festival, koji će se održati 19. i 20. lipnja u gradu Kastvu, traju do 8. lipnja 2015., u 23:59 sati. Svi pristigli filmovi bit će uvršteni u program festivala, bez cenzure, bez selekcije!
 
natječaj

13. Gastro film fest u Osijeku - prijave

Gastro film fest je revija filmova na temu hrane i pića koja će se ove godine održati 4. srpnja. Organizatori su Video klub Mursa Osijek i Turistička zajednica grada Osijeka, pod pokroviteljstvom Grada Osijeka. Rok za slanja radova je 25. lipnja 2015.
 
natječaj

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava neprofitnim medijima

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavljuje Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava neprofitnim medijima. Rok za prijavu u prvi krug je 10. lipnja.
 
natječaj

Javni poziv za ugovaranje novinarskih radova u neprofitnim medijima

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavljuje Javni poziv za ugovaranje novinarskih radova u neprofitnim medijima. Rok za prijavu je 1. listopad 2015.
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencija – CERN i Ars Electronica

Institut CERN i ustanova Ars Electronica raspisali su natječaj za dvomjesečnu rezidenciju u CERN-u, nakon koje slijedi jednomjesečna rezidencija na Ars electronica Futurelab. Rezidencija će se realizirati u sklopu mreže European Digital Arts and Science. Međunarodni poziv za online prijavu projekata otvoren je do 23. lipnja 2015.
 
natječaj

Poziv za prijavu za nagradu N.I.C.E.

U skladu s temom ovogodišnje nagrade 'Rješavanje najvećih svjetskih izazova - poziv za inovacije', traže se projekti, istraživanja i političke strategije iz kulturnog i kreativnog sektora koje nude inovativne pristupe za teške globalne probleme s posebnom, ali ne isključivom, pozornošću na digitalne inovacije. Rok za prijave je 1. srpnja 2015.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Pikto galeriji

Galerija Pikto poziva umjetnike i kustose da se prijave na natječaj za izlaganje u 2016. godini. Rok za prijavu je 17. lipnja.
 
natječaj

Natječaj za animatorsko-pedagoške programe 'Dolazimo k vama!'

Animatorsko-pedagoški programi su obrazovni, raznoliki i zabavni glazbeni programi koji za cilj imaju približiti mladim slušateljima vrijednu glazbu s kvalitetnom izvedbom uživo. Natječaj je otvoren do 25. lipnja 2015.
 
natječaj, rezidencijalni program

Recollets - poziv na rezidenciju

Institut Français i grad Pariz pozivaju zainteresirane umjetnike da se do 17. lipnja prijave na rezidencijalni program u Centre International des Récollets.
 
natječaj

HULU Split - natječaj za prijem novih članova

Hrvatska udruga likovnih umjetnika Split raspisuje natječaj za prijem u redovito članstvo. Rok za prijavu je 15. lipnja.
 
natječaj

Zagreb Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova

Ovogodišnje, trinaesto izdanje Zagreb Film Festivala, uz brojne filmske poslastice i niz atraktivnih popratnih programa, donosi nekoliko važnih promjena: umjesto u listopadu, ZFF se odsad održava u studenom i traje 9 dana! Od srijede, 20. svibnja, aktualan je i natječaj za prijavu filmova za natjecateljski program Festivala; rok za prijave je 15. kolovoza za međunarodnu konkurenciju, odnosno 20. rujna za filmove koji se prijavljuju u program Kockice.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Gradskoj galeriji Labin u 2016. godini

Pučko otvoreno učilište Labin raspisuje Natječaj za izlaganje u Gradskoj galeriji Labin u 2016. godini, koji se odnosi na zaprimanje zamolbi koje mogu dostaviti autori, grupe autora ili likovni kritičari/ kustosi s prijedlogom autorskih koncepcija. Rok prijave je 20. lipnja.
 
natječaj

HDLU / Natječaj za programe izlaganja u 2016. godini


Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje natječaj za programe izlaganja u 2016. godine za Galeriju Bačva, Galeriju Karas, Galeriju PM, Galeriju Prsten. Rok prijave je 19. lipnja.
 
natječaj

Natječaj za izradu umjetničkog rješenja spomenika dr. Franji Tuđmanu na lokaciji Kninske tvrđave u Gradu Kninu

Temeljem Odluke Gradonačelnice od 16. travnja 2015. godine i rješenja Uprave za zaštitu kulturne baštine Konzervatorskog odjela u Šibeniku, od 18. svibnja 2015., Grad Knin u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika raspisuje javni, otvoreni, pozivni, u jednom stupnju, anonimni, likovni natječaj za izradu umjetničkog rješenja spomenika dr. Franji Tuđmanu na lokaciji Kninske tvrđave u Gradu Kninu. Rok predaje natječajnih radova je 15. lipnja.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji VN u 2016.

Galerija VN poziva umjetnike i kustose da se prijave na natječaj za izlaganje u 2016. godini. Rok prijave je 15. lipnja.
 
natječaj

Natječaj za produkciju novoga rada i izlaganje u Galeriji Miroslav Kraljević

Galerija Miroslav Kraljević poziva vizualne, novomedijske i performativne umjetnike/ce i istraživače/ice iz drugih područja, do 35 godina starosti,na sudjelovanje u natječaju za produkciju novoga rada u području suvremene umjetnosti. Rok za predaju prijava na natječaj je 1. srpanja.
 
natječaj

Festival Perforacije traži volontere

Festival Perforacije ove se godine održava od 13. do 29. lipnja, u Rijeci, Splitu i Zagrebu, predstavljajući preko 20 novih produkcija s područja plesa, kazališta i performansa. Natječaj za volontere je otvoren za festivalska događanja u Zagrebu, od 25. do 29. lipnja, a prijave se primaju do 12. lipnja.
 
natječaj

Peristil 58/2015 - Poziv na predaju radova

Peristil, zbornik radova za povijest umjetnosti kojeg izdaje Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske, poziva na predaju radova, a rok je 15. lipnja.
 
natječaj

Prijave za 2. Production In Pulske filmske tvornice

Pulska filmska tvornica poziva sve zainteresirane da se prijave na drugi trodnevni Production In, odnosno filmski produkcijski maraton, koji će se održati od 4. do 6. lipnja u Motovunu u sklopu drugog izdanja festivala Dani Velog Jože. Prijave se primaju do 1. lipnja 2015.
 
natječaj

Galerija Modulor - natječaj za izlaganje u 2016. godini

Galerija Modulor (za arhitekturu i dizajn) / Centar za kulturu Trešnjevka, raspisuje natječaj za izlaganje u 2016. godini. Natječaj je otvoren za samostalne izložbe, kustoske koncepcije i problemske izložbe vezane za arhitekturu i dizajn te fotografiju. Rok za prijavu je 15. lipnja.
 
natječaj

HDLU Istre - natječaj za samostalno izlaganje u 2016. godini

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Istre raspisuje natječaj za samostalno izlaganje u 2016. godini u  Galeriji Luka, Galeriji Mul i Galeriji Anex, Istarska 30, Pula. Rok za prijavu je 12. lipnja.
 
natječaj

Natječaj za književnu nagradu 'Ksaver Šandor Gjalski'

Kulturna manifestacija Dani Ksavera Šandora Gjalskog – Zabok i Društvo hrvatskih književnika raspisuju natječaj za dodjelu književne nagrade 'Ksaver Šandor Gjalski' za 2015. godinu. Rok je 1. rujan.
 
natječaj, performans

Marko Marković / The Wall - poziv na sudjelovanje

Marko Marković poziva umjetnike da se prijave za participativni performans koje će se održati u sklopu projekta 'Collective Becoming: The Urban Caress', 28. svibnja, u Berlinu.
 
natječaj

Otvorene su prijave za dubrovački filmski festival - DUFF

Mediteranska filmska festa djece i mladih, dubrovački filmski festival - DUFF i službeno je otvorio prijave za svoje četvrto izdanje koje će se održati od 15. do 18. listopada u Dubrovniku. Rok za prijavu radova je 1. kolovoza 2015.
 
natječaj

Natječaj za kratku priču Muzeja anđela

Muzej anđela Varaždin raspisuje 4. književni natječaj za kratku priču. Rok za predaju rada je 1. srpnja.
 
natječaj

Foto natječaj Most 2015.

U organizaciji Fotokluba Rijeka raspisan je fotografski natječaj na temu Most, koji je namijenjen svim autorima neovisno kojoj stvaralačkoj platformi pripadaju. Rok za prijavu je 5. lipnja.
 
natječaj

Natječaj za umjetničkog voditelja Parka kreative na Špancirfestu 2015.

Turistička zajednica Grada Varaždina je raspisala natječaj za odabir umjetničkog voditelja i producenta Parka kreative na Špancirfestu, koji će se održati od 21. do 30. kolovoza. Natječaj je otvoren do 20. svibnja 2015.
 
natječaj, djeca, mladi

Međunarodni susret djece Europe - 'Radost Europe'

Međunarodni susret djece Europe - 'Radost Europe' održat će se u Beogradu od 2. do 5. listopada 2015. godine. Pravo sudjelovanja na ovom susretu imaju umjetničke škole, kulturni centri, klubovi, društva, ali prije svega grupe koje su ostvarile zapažene rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, festivalima i sl. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 15. svibnja 2015.
 
natjecanje, natječaj

Međunarodno natjecanje u sviranju klasične gitare (Gruzija) – poziv

Poziv za sudjelovanje na Međunarodnom natjecanju u sviranju klasične gitare, koje će se održati od 19. do 25. listopada u glavnom gradu Gruzije, Tbilisiju, upućen je zainteresiranim glazbenicima svih dobnih skupina. Rok za prijavu je 1. listopada 2015.
 
natječaj

Galerija Prozori - natječaj za izlaganje u 2016.

Galerija Prozori raspisuje natječaj za izlaganje u 2016. godini. Natječaj je otvoren za izložbe, akcije, performanse, umjetničko-istraživačke projekte kao i kustoske koncepcije. Posebna će se pozornost usmjeriti na prijedloge koji animiraju javni prostor i aktiviraju lokalnu zajednicu. Rok je 16. lipnja.
 
natječaj

Semmelweis Art Award - natječaj za mlade umjetnike

Mađarski kulturni institut u Beču (Collegium Hungaricum), u suradnji s partnerskim institutima, objavio je međunarodni umjetnički natječaj u brojnim europskim državama. Poziv je namijenjen suvremenim i internacionalnim umjetničkim skupinama (3 do 5 osoba) čiji su članovi mlađi od 35 godina, a do 28. lipnja 2015. mogu predati nedavno dovršeni kreativni koncept i plan izložbe.
 
natječaj

Fotografski natječaj na temu 'Život je lijep'

U organizaciji Sekcije mladih Fotokluba Rijeka, otvoren je natječaj na temu 'Život je lijep', koji je namijenjen mladima do 25 godina starosti. Rok za prijavu radova je 25. svibnja.
 
natječaj

Javni poziv za prijavu tekstova i dodjelu nagrade 'Mali Marulić'

Gradsko kazalište  lutaka  Split, organizator Festivala hrvatske drame za djecu, s ciljem poticanja domaćeg dramskog stvaralaštva za djecu objavljuje Javni poziv za prijavu tekstova i dodjelu Nagrade 'Mali Marulić'. Tekstovi se primaju od 10. kolovoza 2015. do 10. siječnja 2016.
 
natječaj, audicija

Audicija za Zbor HRT-a

Hrvatska radiotelevizija, RJ Glazba HRT-a raspisuje audiciju za vanjske suradnike Zbora HRT-a. Prijave se primaju do petka, 22. svibnja 2015.
 
natječaj, audicija

Javni poziv za audiciju / radionicu za projekt 'Jam Burr'?!' / 'The Real Man'

Njemački umjetnici, koreografkinja Katharina Maschenka Horn & fotograf Jutta Benzenberg traže muškog plesača- glumca- performera iz Hrvatske/ Slovenije koji bi sudjelovao u plesno-kazališnom projektu  'Jam Burr'?!' / 'The Real Man'. Projekt, odnosno umjetnici, razmatraju kontekst i pojam klišeja uzimajući u obzir konotaciju 'Balkanca'. Rok za iskaz interesa / prijava je 25. svibanj 2015.
 
natječaj

HDLU Osijek / Galerija Kazamat - natječaj za izlaganje u 2016.

HDLU Osijek raspisuje natječaj za izlaganje u 2016. godini, u Galeriji Kazamat. Prijaviti se mogu likovni umjetnici, grupe umjetnika ili kustosi s prijedlogom autorskih koncepcija. Rok za slanje prijedloga je 25. svibnja.
 
natječaj

Natječaj za skladatelje

Udruženje kompozitora Srbije raspisuje natječaj za skladbe koje će biti izvedene u okviru 25. Međunarodne tribine kompozitora (30. rujna - 5. listopada 2016.). Rok za prijavu je 1. listopada 2015.
 
natječaj

Javni poziv za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva u 2014. godini

Republika Hrvatska, Ministarstvo kulture na temelju članka 9. Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi ('Narodne novine' br. 47/90, 27/93 i 38/09) i članaka 2. i 3. Pravilnika o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi ('Narodne novine' br. 69/12, 44/13, 91/13), a u svrhu   poticanja i promicanja hrvatskog književnog stvaralaštva objavljuje Javni poziv za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva u 2014. godini.
 
natječaj

Stipendija za MFA program prestižne filmske škole - film.factory

Zagreb Film Festival i Sarajevska filmska akademija (SFA) objavljuju natječaj za dodjelu stipendije za dvogodišnji MFA program film.factory koji počinje u akademskoj godini 2015./2016. Prijave za hrvatske kandidate otvorene su do 15. lipnja 2015.!
 
natječaj, radionica, kolonija

Ususret 13. ZFF-u: poziv za prijavu na radionicu 'Moj prvi scenarij'

Zagreb Film Festival poziva na prijavu za sudjelovanje na radionici za razvoj scenarija 'Moj prvi scenarij'. Radionica je namijenjena filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni film. Radionica je besplatna za sve polaznike, a stranim polaznicima bit će osiguran smještaj i putni troškovi. Rok za prijavu je 15. srpanj 2015.
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje u performansu umjetnika Josipa Pine Ivančića

Haustor-galerija LiberSPACE poziva zainteresirane da se prijave na sudjelovanje u vizualno-plesnom performansu umjetnika Josipa Pine Ivančića koji će se održati u listopadu ove godine u ulazu plesnog studija Liberdance te ispred, na Jurišićevoj ulici. Rok za prijavu je 15. lipnja.
 
natječaj

18. FAKI poziva volontere

18. FAKI – Festival alternativnog kazališnog izričaja, koji se održava od 26. do 30. svibnja 2015. u prostorima bivše tvornice Medike u Pierottijevoj 11, zaprimio je 70 prijava iz 28 zemalja svijeta. Prije početka festivala FAKI održava međunarodne umjetničke rezidencije čije radove predstavlja na festivalu. Prijave za sve zainteresirane za volontiranje na festivalu su u tijeku!
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Gjuro Szabo (1875.– 1943.) - poziv na sudjelovanje

Društvo povjesničara umjetnosti poziva na sudjelovanje na znanstveno-stručnom skupu Hrvatski povjesničari umjetnosti: Gjuro Szabo (1875.– 1943.), koji će se održati u Zagrebu, 15. i 16. listopada 2015. Naslov i sažetak prijedloga potrebno je poslati do 31. svibnja.
 
natječaj, djeca, mladi

46. međunarodni likovni natječaj Radost Europe

Dječji kulturni centar Beograd raspisuje XVII međunarodni likovni natječaj 'Radost Europe'. Rok za prijavu radova je 1. lipnja.
 
natječaj

'INSTANT ACTS against violence and racism' - prijave

Interkunst E.V. je njemačka kulturna udruga sa sjedištem u Berlinu koja organizira međunarodni projekt 'INSTANT ACTS against violence and racism' koji obuhvaća kazalište, glazbu, ples i cirkus. Trenutno su u potrazi za mladim izvedbenim umjetnicima (17 – 30 godina) za turneju tijekom rujna i listopada 2015. Prijave se primaju do 31. svibnja 2015.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje na 6. gornjogradskoj likovnoj koloniji

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika poziva članove i članice da se prijave na natječaj za sudjelovanje na StrossArt - Gornjogradsku likovnu koloniju, koja će se održati u razdoblju od 1. lipnja do 1. rujna. Prijave su otvorene do 15. svibnja.
 
natječaj

trenutak.39 i Galerija Modulor poziv za sudjelovanje

Galerija 'trenutak.39' i Galerija Modulor poziva za sudjelovanje na ljetnoj izložbi koja ima za temu putovanje. Rok za prijavu je 14. svibnja.
 
natječaj

Lauba traži volontere

Lauba - Kuća za ljude i umjetnost ponovno objavljuje natječaj za volontere. Program volontiranja pruža priliku mladim ljudima za stjecanje praktičnog iskustva. Zainteresirani se mogu prijaviti do 24. svibnja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – State Museum of Ethnography in Warsaw

U sklopu program EU Kreativna Europa, State Museum of Ethnography in Warsaw, poziva na partnerstvo. Projekt koji  je u planu temeljio bi se na kulturnom naslijeđu pčelarstva u Europi. Rok za prijavu je 7. listopada.
 
natječaj

VBZ - Javni natječaj za najbolji neobjavljeni roman godine

Izdavačka kuća V.B.Z. dvanaesti put raspisuje javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine. Rok za slanje rukopisa na natječaj je 15. srpnja, a rukopisi se predaju pod šifrom.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

'Kreativna Europa - Fokus na Dunav' – poziv na konferenciju

Desk Kreativne Europe Mađarske, u suradnji s agencijom za kulturni menadžment Pro Progressione, organizira međunarodnu konferenciju 'Kreativna Europa - Fokus na Dunav', koja će se održati 28. i 29. svibnja u Budimpešti. Rok za prijavu je 18. svibnja 2015.
 
natječaj

Poziv za izlaganje u Galeriji Prica u 2016. godini

Galerija Prica u Samoboru objavljuje natječaj za izlaganje u 2016. godini. Prijavljivati se mogu djela u svim likovnim tehnikama i medijima (slikarstvo, kiparstvo, grafika, fotografija, instalacija, video, prostorne intervencije, novi mediji..) i to do 28. lipnja.
 
natječaj

Mediterranea 17 / Motel Trogir: Alice više ne stanuje ovdje

Mediterranea 17: Bijenale mladih umjetnika Europe i Mediterana i Slobodne veze, udruga za suvremene umjetničke prakse, objavljuje natječaj Motel Trogir: Alice više ne stanuje ovdje. Natječaj je otvoren za umjetnike do 35 godina starosti, a rok za slanje prijedloga je 15. svibnja.
 
natječaj

Natječaj za Blankov filmski omnibus

Blank_filmski inkubator iz Zagreba objavljuje natječaj za odabir sinopsisa/scenarija kratkih igranih filmova s temom 'Pravo/pravda'. Rok za prijavu je 1. lipnja 2015.
 
natječaj

Otvorene prijave za 53. reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

53. revija hrvatskoga filmskog stvaralaštva održat će se u Rijeci od 30. rujna do 3. listopada. Tako će, u suorganizaciji s Art-kinom Croatia, grad Rijeka četiri dana živjeti film i biti glavni filmski gradovi za najmlađe filmoljupce. Rok za prijavu filmova je 15. lipnja 2015.
 
natječaj

13. međunarodni salon stripa Beograd – natječaj

13. međunarodni salon stripa Beograd objavljuje natječaj za sudjelovanje. Salon će se održati od 24. do 27. rujna, u SKC Beograd. Rok za slanje radova je 15. kolovoza. 
 
natječaj

Poziv za prijavu filmova na međunarodni festival kratkog filma 'Kratka forma'

Treći međunarodni festival kratkog filma 'Kratka forma' održat će se od 19. do 27. rujna u Gornjem Milanovcu, Srbija. Osnovni cilj Festivala je promocija kratkog i mini filma, kao i filmskog stvaralaštva djece i mladih. Prijave su otvorene do 1. svibnja 2015.
 
natječaj

Slideluck Trst - natječaj za fotografske projekte

Slideluck Trst objavljuje natječaj za fotografske projekte. Prihvaćaju se sve vrste fotografija te multimedijalnih projekata koji se bave temom svega što stoji iza kulisa (nekog događaja, filma, foto shoot-a, projekta, reportaže, itd..). Rok za prijavu je 1. lipnja.
 
natječaj

Poziv za predlaganje projekata za Nagradu Artur 2015.

Društvo arhitekata Zagreba u sklopu projekta Artur  (Arhitektura i turizam) za 2015. raspisuje Poziv za predlaganje projekata za Nagradu ARTUR 2015. Prijedlozi projekata prijavljuju se do 20. svibnja 2015. godine.
 
natjecanje, natječaj

12. međunarodno natjecanje mladih glazbenih umjetnika 'Ferdo Livadić' - prijave

Otvoren je natječaj za 12. međunarodno natjecanje 'Ferdo Livadić', na koji se mogu prijaviti mladi glazbeni umjetnici svih izvođačkih struka koji do 31. 12. 2015. navršavaju 28 godina. Rok za prijavu je 30. lipnja ove godine.
 
natječaj

Star Film Fest - prijave

Star Film Fest poziva sve autore/autorice i producente/producentice dokumentarnih, eksperimentalnih, igranih, industrijskih i one take filmova da prijave svoj uradak na natječaj za sudjelovanje na drugom po redu Star Film Festu koji će se održati u Sisku od 3. do 5. rujna 2015. godine. Prijave se mogu slati od 1. svibnja 2015.!
 
natječaj

Hrvatska udruga likovnih umjetnika Split - natječaj za primanje u članstvo

Hrvatska udruga likovnih umjetnika Split po prvi put raspisuje natječaj za prijem u redovito članstvo povjesničara umjetnosti, likovnih kritičara, teoretičara umjetnosti i ostalih likovnih stručnjaka koji aktivno pišu stručne i znanstvene radove o suvremenoj hrvatskoj likovnoj umjetnosti. Rok za prijavu je 15.svibnja.
 
natječaj

Program EU Obzor 2020.: poziv na partnerstvo – National Technical University of Athens

Projekt 'Space and Memory in Exile Islands of the Mediterranean Countries' temelji se na mapiranju i tumačenju prostorne raspoređenosti naselja i međusobne povezanosti života političkih zatvorenika prognanih na otoke mediteranskih zemalja (Grčke, Hrvatske, Italije, Španjolske i Portugala) koje su proživjele autoritarizam, rat, nacističku okupaciju i građanski rat u razdoblju od sredine 1930.-ih do sredine 1950.-ih. Potencijalni partneri mogu poslati prijave do 4. svibnja 2015.
 
natječaj, radionica, kolonija

Radionice Jeanne Moreau 2015.- poziv mladim filmašima

Ova devetodnevna radionica koju je pokrenula Jeanne Moreau namijenjena je mladim filmašima s jednim ili dva dosad snimljena kratka filma te prvim dugometražnim igranim filmom u pripremi. Rok za prijavu je 6. svibnja 2015., a odabrani polaznici besplatno sudjeluju u radionici.
 
natječaj

Natječaj za kratku prozu i poeziju

The Split Mind, časopis za književnosti i kulturu studenata Filozofskog fakulteta u Splitu objavljuje natječaj za kratku prozu i poeziju za sljedeći broj. Radovi se primaju do 10. lipnja.
 
natječaj

Projekt Europadialog - natječaj

Institut für Deutschlandforschung - Ruhr Universität Bochum poziva mlade znanstvenike da sudjeluju u projektu Europadialog koji će se provoditi kroz ljetne tečajeve i međunarodne radionice u 2015. godini. Program se odvija na njemačkom pa je znanje jezika obavezno. Rok za prijavu je 9. svibanj.
 
natječaj, radionica, kolonija

'Arhitektura i vrijeme' - međunarodna audio radionica

Pozivaju se umjetnici koji se bave sound artom i field recordingom na petodnevnu međunarodnu audio radionicu 'Arhitektura i vrijeme' koja će se održati u glazbenoj školi u Palači Biankini/Muzeju Staroga Grada na Hvaru od 31. kolovoza do 4. rujna. Prijave traju do 10. svibnja 2015.
 
natječaj

Natječaj Festivala europske kratke priče na temu 'Amerika'

Festival europske kratke priče (FEKP) u svojem će se četrnaestom izdanju održati od 31. svibnja do 5. lipnja u Zagrebu i Rijeci, a ove je godine tema natječaja za najbolju festivalsku kratku priču 'Amerika'.
 
natječaj

Natječaj za treći festival gifova - GIFEST

Treći regionalni festival gifova GIFEST#3 održat će se i ove godine u Subotici, s ciljem da okupi gif-umjetnike na jednom mjestu kako bi se promovirali njihovi autorski radovi. Prijave na festival traju do 10. lipnja 2015., a svaki autor može poslati maksimalno pet svojih radova.
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencijalni program / Zentrum fur Kunst und Urbanistik

ZK/U - Zentrum für Kunst und Urbanistik Berlin objavljuje poziv na rezidencijalni program u trajanju od 2 do 8 mjeseci. Rok za prijavu je 14. lipnja.
 
natječaj

Međunarodni festival eksperimentalne glazbe u São Paulu – poziv

FIME – Festival Internacional de Música Experimental je međunarodni festival eksperimentalne glazbe koji će se održati u São Paulu, Brazil, u drugoj polovici srpnja 2015. Otvoren je poziv za sudjelovanje u festivalskom programu svim zainteresiranima, a prijave se primaju do 10. svibnja o.g.
 
natječaj

Književna nagrada Drago Gervais - natječaj

18. travnja, na rođendan Drage Gervaisa, i ove godine, objavljen je javni natječaj Književne nagrade Drago Gervais, koju dodjeljuje Grad Rijeka za iznimna postignuća na području književnog stvaralaštva. Rok za predaju radova je 31. svibnja 2015.
 
natječaj

Biennale akvarela - natječaj

Pučko otvoreno učilište Zaprešić objavljuje poziv za 8. Biennale akvarela 2015. Natječaj je otvoren za sve umjetničke izraze i tehnike proizašle iz osnovne tehnike akvarela, a otvoren je do 30. travnja.
 
natječaj

Otvoren poziv za 'Artist Village 2015'

Grupa od maksimalno 25 umjetnika dobit će priliku da u kolovozu 2015. u Brugesu u Belgiji predstavi i istraži svoj rad u sklopu Art and Architecture Trienniala. Rok za slanje prijave je 1. svibnja.
 
natječaj

ULUPUH-ov natječaj za programe u 2016. godini

ULUPUH - Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti raspisuje Natječaj za izložbe i projekte u 2016. godini. Rok za predaju prijava je 5. lipnja.
 
natječaj, radionica, kolonija, audicija

Audicijska radionica klaunova doktora

Audicijska radionica klaunova doktora održat će se u suradnji s udrugom Prostor Plus, u riječkoj Filodrammatici u srijedu, 29. travnja, od 9,30 do 17,30 sati. Pozivaju se zainteresirani kandidati da pristupe audicijskoj radionici, koja će biti vođena od strane iskusnih umjetničkih voditelja, na polju klaun kazališta, fizičkog teatra i klaunova doktora.
 
natječaj

Natječaj 7. Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida

Organ Vida, međunarodni festival suvremene dokumentarne fotografije, ove će godine ostvariti svoje sedmo izdanje na temu Granice. Natječaj je otvoren do 1. svibnja.
 
natječaj, festival

Stop Making Sense natječaj za DJ-eve iz regije

Stop Making Sense vraća se u Tisno šestu godinu zaredom, od 16. do 19. srpnja 2015. Lineup čine DJ Koze, The Black Madonna, Moomin, Jackmaster, Anja Schneider, Nick Höppner i Anthony Naples... Uz njih mogu nastupiti i mlade snage ako se do 15. lipnja prijave na natječaj!
 
natječaj

Predložite slogan 62. Pulskog filmskog festivala

Do 1. lipnja sudjelujte u stvaranju vizualnog identiteta Pulskog filmskog festivala i osvojite vrijedne nagrade! Tri najbolja prijedloga nagrađuju se posebnom akreditacijom koja omogućuje ulaz na sva događanja, a sve što trebate napraviti je unijeti u predložak jednu riječ (do maksimalno 14 slovnih mjesta) koja vas asocira na Pulski filmski festival.
 
natječaj

Potpora za izvedbene umjetnike

'ArtsOasis' je godišnji međunarodni rezidencijalni lab za izvedbene umjetnike iz različitih zemalja. Potpora je namijenjena profesionalnim plesačima, koreografima, glumcima i suvremenim cirkuskim umjetnicima, te multidisciplinarnim umjetnicima inspiriranima pokretom, plesom i fizičkim teatrom. Prijave su u tijeku!
 
natječaj

Natječaj za najbolju kratku priču manifestacije 'MasterCard Brod knjižara - Brod kulture'

Kulturno-turistička manifestacija 'MasterCard Brod knjižara - Brod kulture' objavljuje početak 6. natječaja za najbolju kratku priču. Na natječaj se pozivaju svi zainteresirani da pošalju svoje, do sad neobjavljene, kratke priče do 15. svibnja.
 
natječaj

2. DokuMA Film Festival traži volontere

DokuMA Film Festival otvara natječaj za volontere. Dobrodošli su mladi i stari entuzijasti spremni žrtvovati svoje vrijeme i rad za uspješnu realizaciju drugog izdanja međunarodnog festivala dokumentarnog filma koji se održava od 3. do 7. lipnja u Makarskoj. Natječaj je otvoren do 30. travnja 2015.
 
natječaj, rezidencijalni program

Poziv plesnim umjetnicima za sudjelovanje u rezidencijalnom programu

Nakon prošlogodišnjeg rezidencijalnog programa kojeg je Udruga Domino realizirala u suradnji sa ZPC-om, Plesnim centrom TALA, SC-om, Eks scenom i Studijem za suvremeni ples, pokreće se još jedan takav projekt te se, ovim putem, pozivaju svi plesni umjetnici da se prijave na natječaj. Prijave se mogu slati najkasnije do 25. travnja 2015.
 
natječaj

Poziv na partnerstvo – Filharmonija grada Kielce (Poljska)

Filharmonija grada Kielce u Poljskoj je zainteresirana za suradnju s glazbenim institucijama, orkestrima i samostalnim umjetnicima na projektima koji povezuju brojne aspekte kulture kao što su vizualna umjetnost, multimedija, događaji, kazalište. Prijave su otvorene do 7. listopada 2015.
 
natječaj

Poziv na partnerstvo – Art Education Cultural Public Foundation (Mađarska)

Cilj i svrha zaklade Art Education Cultural Public Foundation je pomoć i briga o romskoj kulturi te održavanje kontakata s predstavnicima romskih nacionalnih manjina u drugim europskim zemljama. Organizacije koje se bave kulturnim događajima, konferencijama, plesom, glazbom ili audio-vizualnom tehnologijom mogu se odazvati pozivu na partnerstvo do 7. listopada 2015.
 
natječaj

FAMU i UKUS raspisuju natječaj za mlade filmaše

Udruga UKUS, praška filmska akademija FAMU i projekt CinemaPlay traže devet polaznika – mlađih ili budućih filmaša – koji se ne boje raditi u timovima, intenzivno znojiti pred papirom, iza kamere i u montaži, svoje filmske ideje realizirati u grupi, te osmisliti i završiti film u samo tri dana! Prijave traju do petka, 24. travnja 2015.
 
natječaj

6th Intercultural Art Dialogues Festival – poziv

Šesto izdanje Intercultural Art Dialogues Festivala, kojemu je cilj stvoriti dijalog među umjetnicima iz različitih zemalja i prostor za istraživanje raznovrsnih umjetničkih perspektiva, održat će se od 9. do 13. lipnja u Istanbulu, Turska. Rok za prijave umjetničkih projekata je 15. svibnja 2015.
 
natječaj

Natječaj Piširiši / za najbolju slikovnicu

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade / klub prvih pisaca raspisuje natječaj PišiRiši za najbolju slikovnicu. Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije - za tekst i za ilustracije. Rok za prijavu je 20. svibnja.
 
natječaj, radionica, kolonija

Ex Oriente Film 2015 - prijave

Otvorene su prijave za sudjelovanje na ovogodišnjoj međunarodnoj radionici dokumentarnog filma - Ex Oriente Film. Dokumentarne projekte u nastajanju i u fazi rane produkcije redatelji i producenti iz centralne i istočne Europe mogu prijaviti do 1. lipnja 2015.
 
natječaj

Poziv plesačima, performerima i glazbenicima na suradnju

Hrvatski institut za pokret i ples (HIPP), u suradnji s koreografom Žakom Valentom, povodom međunarodnog Dana plesa, 29. travnja, poziva plesače, performere i glazbenike na suradnju u projektu koji će se održati na specifičnoj lokaciji u samom centru Zagreba. Prijave se primaju najkasnije do 20. travnja 2015.
 
natječaj, poziv za prijedloge, rezidencijalni program

Rezidencijalni program Kamov - poziv na predlaganje programa

Rezidencijalni programi koji će se sufinancirati sredstvima Grada Rijeke su programi boravka individualnih autora, umjetničkih kolektiva, teoretičara i istraživača iz područja književnosti, vizualnih i audiovizualnih umjetnosti, glazbene, dramske i plesne umjetnosti, ostalih izvedbenih umjetnosti te društvenih i humanističkih znanosti. Rok za prijavu je 7. svibnja 2015.
 
natječaj, festival

Balkans Beyond Borders 2015 – poziv

Festival kratkometražnog filma Balkans Beyond Borders objavljuje natječaj za sudjelovanje u ovogodišnjem festivalskom izdanju, koje se održava na temu 'Living in… City-mmetry': Geometrical representations and urbanism'. Prijave su otvorene do 1. srpnja 2015.
 
natječaj, festival

Otvorene prijave za 13. Liburnia Film Festival

Organizatori Liburnia Film Festivala pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova iz Hrvatske da se prijave na natječaj za sudjelovanje na 13. Liburnia Film Festivalu, festivalu hrvatskog dokumentarnog filma koji će se održati od 25. do 29. kolovoza u lučici u Ičićima kraj Opatije. Natječaj je otvoren do 7. lipnja 2015.
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje - časopis Treća

Časopis Treća poziva na sudjelovanje u posebnom broju časopisa, koji je, povodom 20. obljetnice Centra za ženske studije, posvećen njegovanju i stvaranju promišljalačkog odnosa prema 'novim' i etabliranim feminizmima 21. stoljeća. Rok za slanje prijedloga tekstova je 20. travnja, a gotovi tekstovi zaprimaju se do 1. lipnja.
 
natječaj

Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske na temelju članka 9. Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi ('Narodne novine', 47/90, 27/93 i 38/09) i članka 2. Pravilnika o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi ('Narodne novine', 69/12, 44/13 i 91/13) raspisuje Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva.
 
natječaj

Natječaj / izložba na temu 'Voda'

Udruga pravac raspisuje natječaj za prijavu radova (slike / fotografije / skulpture) na temu 'Voda', s naglaskom na problematiku vode u gradu Rijeci. Rok za prijavu je 15. travnja.
 
natječaj

Natječaj za nagradu i povelju književnoj kritici Julije Benešić

Društvo hrvatskih književnika Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski i Ogranak Matice hrvatske u Đakovu raspisuju natječaj za Nagradu i Povelju uspješnosti Julija Benešića, priopćeno je iz Društva hrvatskih književnika (DHK).
 
natjecanje, natječaj

Što ujedinjena Europa znači za tebe? – natjecanje za najbolji videozapis

Opća uprava Europske komisije nadležna za proširenje sa zadovoljstvom najavljuje natjecanje za najbolji videozapis pod nazivom 'Što ujedinjena Europa znači za tebe?', na koje se mogu prijaviti mladi od 13 do 15 godina iz zemalja članica EU te zemalja kandidata i potencijalnih kandidata Jugoistočne Europe i to s jednominutnim videozapisom. Svoje radove možete slati do 10. travnja 2015.
 
natječaj

2. Kratki na brzinu – poziv

'Kratki na brzinu' revija je hrvatskih kratkih filmova u srcu Zagrebačke županije, Svetom Ivanu Zelini. Ove godine čeka nas njeno drugo izdanje koje sa sobom nosi pregršt noviteta! Prijave traju do 4. travnja 2015.
 

   Ispiši stranicu

http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu