natječaj

Poziv na sudjelovanje: 17. međunarodni festival neovisnih i amaterskih kazališta – Apostrof, Prag

Od 26. do 30. lipnja 2015. godine u Pragu se održava 17. međunarodni festival neovisnih i amaterskih kazališta 'Apostrof'. To je priznati festival koji povezuje češko i srednjoeuropsko kazalište s drugim kazalištima u svijetu, a svake godine organizatori nastoje predstaviti kazališta iz država koje još nisu sudjelovale na festivalu. Zainteresirane organizacije se mogu prijaviti najkasnije do 15. veljače 2015.
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje: međunarodni sajam i festival knjiga – 21st BookWorld Prague

Međunarodni sajam i festival knjiga 21st BookWorld Prague održava se od 14. do 17. svibnja 2015. godine te je najvažniji događaj u književnom svijetu Praga i cijele Češke Republike. Festival uključuje prezentacije domaće i inozemne književnosti u okviru druženja s književnicima, književnih čitanja, rasprava, lansiranja i potpisivanja knjiga te predstavljanja najnovijih trendova i kretanja u međunarodnoj industriji knjiga. Prijave su u tijeku!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - kulturni centar Cuartel de Artillería

Traženi partneri za potencijalnu suradnju sa španjolskim kulturnim centrom Cuartel de Artillería su muzeji suvremene umjetnosti i centri za suvremenu kulturu. Rok za prijave je 25. veljače 2015.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na FEN-u 2015.

Ustanova za organizaciju, promidžbu i posredovanje u kulturi Festival Opatija raspisuje natječaj za sudjelovanje na 4. Festivalu profesionalnih neovisnih kazališta / kazališnih družina u Republici Hrvatskoj – FEN 2015. Prijave su otvorene do 28. siječnja 2015.
 
natječaj

Natječaj za Sound Art Inkubator 2015.

Treći po redu natječaj za Sound Art Inkubator otvoren je do 17. veljače 2015. godine.
 
natječaj

Nagrada Višnja Machiedo

Hrvatski P.E.N. centar raspisuje natječaj za dodjelu Nagrade Višnja Machiedo. Prijedloge za dodjelu nagrade mogu podnositi građani Republike Hrvatske, javni i drugi djelatnici u kulturi, udruge i druge pravne osobe u kulturi, ustanove u kulturi i ostale pravne osobe koje imaju sjedište u Republici Hrvatskoj, a rok za dostavu prijedloga je 20. siječnja 2015.
 
natječaj

Natječaj za razvoj scenarija DORF 2015.

Natječaj za godišnju Klasik TV nagradu za najbolji scenarij glazbenog dokumentarnog filma otvoren je do 15. veljače 2015. Proglašenje pobjednika bit će na zatvaranju festivala DORF 14. ožujka 2015. u Vinkovcima.
 
natječaj

5. foto dani mladih u Karlovcu - prijave za mlade fotografe iz cijele regije

Otvorene su prijave za jubilarno peto izdanje Foto dana mladih koji će se održati u Karlovcu od 7. do 10. svibnja 2015. godine, a prijaviti se možete do 10. ožujka 2015. godine. Po prvi puta se poziva mlade fotografe iz cijele regije da se prijave i sudjeluju u najvećoj manifestaciji za mlade fotografe u Hrvatskoj.
 
natječaj

Natječaj za 1000. poštansku marku

Hrvatska pošta objavila je natječaj za likovno/grafičko rješenje 1000. poštanske marke. Natječaj je otvoren do 30. siječnja 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Fundación Caja de Burgos

Osim ciljeva samog programa Kreativna Europa i promicanja i razvoja novih talenata, Caja de Burgos želi putem razmjene iskustava i dobre prakse razvijati inovativne pristupe kulturi i umjetnosti. Krajnji cilj Zaklade je sudjelovanje u trajnoj europskoj mreži kako bi potpomogla razvijati inovativne aktivnosti promocije umjetnosti i kulture, a posebice vizualnih i izvedbenih umjetnosti. Rok za prijave je 25. veljače 2015.
 
natječaj

Natječaj za najbolju kratku priču / metaFORA 2015.

Knjižnica Vladimira Nazora treću godinu zaredom organizira natječaj za najbolju kratku prič - metaFORA 2015. Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2015.
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencijalni program u Kaunasu 2015.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika poziva aktivne članove da se prijave na rezidencijalni program u Kaunasu, Litva. Rok za prijavu je 21. siječnja 2015.
 
natječaj

Natječaj za dodjelu književne nagrade Milivoj Cvetnić

Društvo prijatelja knjige Milivoj Cvetnić Hrvatska Kostajnica objavljuje natječaj za dodjelu književne nagrade Milivoj Cvetnić. Rok za predaju rukopisa je 31. siječnja 2015.
 
natječaj

Montažstroj zapošljava

Umjetnički kolektiv Montažstroj će povodom svojeg 25. rođendana zauzeti prostor Kulturno informativnog centra (KIC) otvaranjem privremenog ureda te će ondje održati razgovore s prijavljenim kandidatima za posao producenta. Natječaj je otvoren do 17. prosinca 2014.
 
natječaj

Erasmus+ projekt Koordinacije udruga mladih Siska (KUMS) - poziv

Početkom siječnja KUMS kreće s provedbom projekta 'Articipants' - Erasmus + projekta koji se fokusira na izražavanje mladih kroz kulturu. U projekt će biti uključeni mladi od 15 do 26 godina sa smanjenim mogućnostima u područjima kulture i obrazovanja kako bi osvijestili prednosti i izazove različitosti na svojim osobnim i razinama svojih udruga. Zainteresirane mlade osobe se do 24. prosinca mogu prijaviti za sudjelovanje u projektu.
 
natječaj

Objavljen natječaj za potprogram Kultura u kategoriji Potpora europskim platformama

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske komisije objavila je natječaj za potprogram Kultura programa Kreativna Europa u kategoriji Potpora europskim platformama (za prijavu platformi s dvogodišnjim okvirnim partnerskim sporazumom). Rok za prijavu je 25. veljače 2015. godine, do 12 sati.
 
natječaj

Natječaj za potprogram Kultura u kategoriji Potpora projektima književnih prijevoda – dvogodišnji projekti

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske komisije objavila je natječaj za potprogram Kultura programa Kreativna Europa u kategoriji Potpora projektima književnih prijevoda – dvogodišnji projekti. Rok za prijavu je 4. veljače 2015. godine, do 12 sati.
 
natječaj, izložba

'Skrivena dvorišta Zagreba' - izložba fotografija

Ove godine autorski tim studenata pokrenuo je projekt 'Adventski prolaz' u sklopu kojeg je objavljen natječaj za izložbu fotografija 'Skrivena dvorišta Zagreba' koja će se održati u razdoblju od 19. do 21. prosinca u Zagrebu u neposrednoj blizini Trga bana Josipa Jelačića. Natječaj je otvoren do 10. prosinca 2014.
 
natječaj, audicija

FAKI poziva na audiciju za projekt berlinske grupe u rezidenciji Open_s-Ystem

U sklopu 17. FAKI-ja održava se rezidencija kazališne grupe Open_s-Ystem iz Berlina, koja priprema predstavu 'La Marche de l'Empererur' koja će biti praizvedena na zatvaranju festivala. U subotu, 6. prosinca, u 15 sati, u Žonglerskoj dvorani u Medici, redatelj Stavros Yagulis i dramaturg Michael Beron održat će otvorenu audiciju na kojoj traže 8-12 izvođača, bez dobne granice, s dobrim pokretom i pjevačkim vještinama, a sviranje instrumenta je plus!
 
natječaj

Nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost T-HT@msu.hr

MSU i T-Hrvatski Telekom osmu godinu za redom objavljuju natječaj za dodjelu četiriju nagrada, za radove s područja suvremene vizualne umjetnosti, pod nazivom Nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost T-HT@msu.hr. Natječaj je otvoren od do 31. prosinca 2014.
 
natječaj

Natječaj 'International'

Hrvatsko društvo skladatelja raspisuje Natječaj Za potporu produkcije hrvatske glazbe u inozemstvu. Natječaj je otvoren do 12. siječnja 2015.
 
natječaj, festival

25. Marulićevi dani - poziv

Upućen je poziv kazalištima da prijave predstave za predstojeće izdanje Festivala koje će se krajem travnja sljedeće godine održati u Splitu. Kazališta mogu prijaviti neograničen broj predstava hrvatskih autora koje su premijerno izvedene nakon 1. veljače 2014., odnosno godine u kojoj je održan prethodni Festival i predstave koje će biti premijerno izvedene do 1. veljače 2015., odnosno tekuće godine u kojoj će se održati Festival. Krajnji rok za prijave predstava je 5. siječnja 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - International Print Triennial Society

International Print Triennial Society (Stowarzyszenie Międzynarodowe Triennale Grafiki - SMTG) organizira jedno od najvažnijih događaja u svijetu grafike – međunarodno trijenale grafike u Krakowu. Radi se o međunarodnom natjecanju u grafici koje uključuje i nove medije, digitalnu, multimedijalnu, intermedijalnu i trodimenzionalnu grafiku. Traženi partneri za projektnu suradnju su muzeji, galerije, udruge zainteresirane za razmjenu izložbi. Prijave su u tijeku!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Nacionalna biblioteka Crne Gore 'Đurđe Crnojević'

'Đurđe Crnojević' je nacionalna knjižnica Crne Gore i kao takva zadužena je za razvoj knjižničnih aktivnosti u Crnoj Gori te zahvaljujući umrežavanju s drugim knjižnicama u regiji, Europi i svijetu dijeli svoje znanje i iskustvo s knjižnicama u svojoj zemlji. Traženi partneri za projektnu suradnju su knjižnice, organizacije povezane s knjižničnom djelatnosti, kulturnom baštinom ili turizmom, a rok za iskaz interesa je 15. veljače 2015.
 
natječaj, radionica, kolonija

Radioničarka – prosinac 2014.

Na HAVC-ovoj službenoj stranici možete pronaći podsjetnik na prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u prosincu i početkom siječnja 2015. godine.
 
natječaj

Europski program stručnog usavršavanja EKRAN+ 2015 - poziv

Do 10. prosinca 2014. traju prijave na EKRAN+ 2015., europski program stručnog usavršavanja koji se usredotočuje na proces kreativne predprodukcije, a namijenjen je ključnim kreativnim osobama na filmskom projektu.
 
natječaj

Natječaj za programe Rijeke kao Europske prijestolnice kulture 2020.

Odjel za kulturu grada Rijeke raspisao je poziv za predlaganje programa koji će biti sastavni dio projekta Rijeka Europska prijestolnica kulture 2020. godine, a programi koji budu prihvaćeni postat će dio prijavne dokumentacije Rijeke za hrvatski grad - Europsku prijestolnicu kulture.
 
natječaj

Papergirl Šibenik - Winter Edition

Papergirl Šibenik . Winter Edition poziva fotografe, grafičare, pjesnike, slikare, pisce, kreativce da se odazovu i pošalju svoje radove.
 
natječaj

Art EUniversal - Fountain Art Fair

Pozivaju se  likovni umjetnici da se prijave za sudjelovanje na skupnom nastupu na umjetničkom sajmu Fountain Art Fair u New Yorku, koji se  realizira u okviru projekta Art Euniversal. Prijave su otvorene do 10. prosinca.
 
natječaj

Rokovi za prijave na međunarodne filmske festivale u prosincu 2014.

Na HAVC-ovoj službenoj stranici možete pronaći podsjetnik na prijave za festivale kojima rokovi ističu krajem studenog i tijekom prosinca 2014.
 
natječaj

Otvorene prijave za DokuMA Film Festival 2015.

DokuMA Film Festival je međunarodni festival dokumentarnog filma čije će se drugo izdanje održati od 3. do 7. lipnja 2015. u Makarskoj. DFF vas poziva da prijavite kratkometražne dokumentarne filmove za natjecateljski program ‘Mali Garmaz’ 2015. Prijaviti se mogu isključivo filmovi u trajanju do 33min i završeni nakon 1. siječnja 2013. Krajnji rok za prijave je 1. travanj 2015.
 
natječaj

de Appel – poziv na kustoski program

Kustoski program umjetničkog centra de Appel pokrenut je 1994. godine, a mladim kustosima omogućuje stjecanje novih iskustava i vještina, koje se mogu shvatiti kao instrumenti za poboljšanje razvoja profesionalne karijere. Rok prijave za kustoski program 2015 / 2016 je 12. siječanj 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – New Art Studio

Organizacija New Art Studio već 30 godina osigurava umjetnicima prostor i sredstva za rad, posebno ističući prostor u centru Dublina koji je namijenjen za 13 stalnih i 13 suradničkih umjetnika. New Art Studio traži tri partnerske organizacije s kojima bi surađivala u razmjeni umjetnika tijekom četverogodišnjeg razdoblja. Prijave su otvorene do listopada 2015.
 
natječaj, audicija

Audicija za Orkestar mladih Europske unije

European Union Youth Orchestra – Orkestar mladih Europske unije - EUYO sastavljen je od talentiranih mladih glazbenika u dobi između 14 i 24 godine, iz svih zemalja članica Europske unije. Audicija za sezonu 2015./2016. za kandidate iz Hrvatske održat će se 21. veljače 2015. u Hrvatskom društvu skladatelja u Zagrebu. Rok za prijavu je 9. veljače 2015.
 
natječaj

Natječaj za dizajn vizualnog identiteta kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020

Grad Dubrovnik raspisuje javni Natječaj za dizajn vizualnog identiteta kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. Rok za predaju radova je 19. prosinca.
 
natječaj

Natječaj za nagradu za promicanje suvremene austrijske književnosti

Austrijski kulturni forum Zagreb raspisuje godišnju nagradu za promicanje suvremene austrijske književnosti 'Albert Goldstein'. Nominacije, koje uključuju prijedlog jednog naslova, kratki opis projekta, bibliografije austrijskog autora / autorice kao i financijski plan i imenovanje prevoditelja / prevoditeljice predaju se najkasnije do 15. siječnja 2015.
 
natječaj

Otvoren natječaj 'Tradicional'

Hrvatsko društvo skladatelja dana raspisalo je natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja tradicijske glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za tradicijsku glazbu. Natjecatelji trebaju podnijeti HDS-u detaljan umjetnički, organizacijski i financijski opis projekta za koji traže sufinanciranje zaključno s 15. prosincem 2014.
 
natječaj, festival

Prijave za Hot Docs

Hot Docs, najveći sjeverno-američki festival dokumentarnog filma, prihvaća prijave za svoj program u 2015. Festival će se održati u Torontu, od 23.4. do 3.5. 2015. , a rok za prijave je 10.12.2014. Prijaviti se mogu dokumentarni projekti iz cijelog svijeta.
 
natječaj

Natječaj - Hrvatska lijepa knjiga

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i ove je godine organizator natječaja Hrvatska lijepa knjiga, koji raspisuje na poziv Zaklade Stiftung Buchkunst. Pozivaju se svi zainteresirani hrvatski nakladnici da do 1. prosinca 2014. godine šalju knjige koje bi željeli prijaviti.
 
natječaj, obavijest

EFFE: Produljen rok za prijavu

Produljen je rok za prijavu za EFFE Festival Label. Iz cijele Europe registriralo se preko 2,500 festivala, a mnogi su već završili proces prijave. No, nedavno oformljeni novi Festivalski Hub-ovi, povećani interes i preopterećenje servera radi velikog broja prijava, razlog su produljenja roka za prijavu do 15. prosinca 2014.
 
natječaj, poziv za podnošenje, rezidencijalni program

MiXER 2015 - umjetničke rezidencije

MiXER 2005 prihvaća prijave za umjetničke rezidencije u trajanju od 4 tjedna s ciljem  poticanja kreativne odvažnosti, rizika i eksperimenta. Umjetnici rade u paru, a rok prijave je 23.11.2014.
 
natječaj, obavijest

Jaipur International Film Festival 2014 – novi rok za prijave

Jaipur International Film Festival održava se od 1. do 5. veljače 2014. godine, s ciljem poticanja novih filmaša, razmjene znanja, informacija, ideja i kultura između Indije i drugih dijelova svijeta, u kontekstu njihove društvene i kulturne etike. Rok za prijave produljen je do 30. studenog 2014.
 
natječaj

9. 'Splitska.tiramola' traži najbolje fotografije

Otvoren je natječaj za deveto izdanje 'splitske.tiramole'. Izložba se održava u prostoru galerije Fotokluba Split, 12. prosinca. Rok za prijavu je 30. studenoga.
 
natječaj

Prijavite svoje dokumentarne projekte na EastDoc Platform

Institut dokumentarnog filma, koji u suradnji s Međunarodnim festivalom dokumentarnog filma u Jihlavi četvrti put organizira najveću profesionalnu manifestaciju za razvoj i podršku kreativnog autorskog dokumentarnog filma s područja srednje i istočne Europe - East Doc Platform, objavljuje poziv za prijavu dokumentarnih projekata u fazi razvoja / produkcije / postprodukcije. Rok za prijave je 1. prosinca 2014.
 
natječaj

Natječaj za izložbu: Anomalije grada

Klub studenata povijesti umjetnosti objavljuje natječaj za sve zainteresirane studente Akademije likovne umjetnosti, Arhitektonskog fakulteta, Krajobrazne arhitekture pri Agronomskom fakultetu, Akademije dramskih umjetnosti i ostalih kreativno usmjerenih fakulteta i učilišta. Rok za slanje radova je 15. siječnja 2015.
 
natječaj

Otvorene prijave filmova za 6. izdanje VAFI-ja

VAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih otvorio je prijave filmova za šesto izdanje koje će se održati od 21. do 26. travnja 2015. godine u Varaždinu. Na VAFI se od prošle godine mogu prijaviti animirani filmovi u dvije sekcije – Junior i Senior. Prijave za VAFI otvorene su do 20. siječnja 2015.!
 
natječaj

Poziv za prijave filmova na 13. Tabor Film Festival

Tabor Film Festival objavljuje natječaj za prijave za 13. Međunarodni festival kratkometražnog filma Tabor Film Festival 2015. Rok prijave je  13. siječnja 2015.
 
natječaj, rezidencijalni program

Program umjetničkih rezidencija - 2015 ODYSSEE

Umjetnici, istraživači i kulturni profesionalci pozvani su da predlože projekte koje žele razviti u okviru umjetničkih rezidencija u francuskim kulturnim centrima.
 
natječaj

Natječaj za Nagradu Grigor Vitez za 2014.

Savez društava Naša djeca Hrvatske objavljuje Natječaj za Nagradu 'Grigor Vitez' za 2014. godinu, koji je otvoren do 30. prosinca.
 
natječaj, radionica, kolonija

Poziv na radionicu 'Znaš na što mislim, ili ipak ne'

Pozivaju se svi zainteresirani da se prijave na radionicu  pod vodstvom umjetnice Olivie Dunbar (Kanada/Nizozemska) 'Znaš na što mislim, ili ipak ne', koja će se u okviru projekta Srami se! održati 14. i 15. studenog, u Galeriji Miroslav Kraljević. Prijave su otvorene do 13. studenog u podne.
 
natječaj

Potpora za umjetničko istraživanje, dramsko pisanje i transmediju

Popore se daju interdiscipliniranim umjetničkim timovima (glumci, pisci, koreografi, istraživači) koji rade u području kazališta, plesa, site-specific umjetnosti, glazbe, digitalne umjetnosti, cirkusa ili različitih hibridnih formi.
 
natječaj

Otvorene prijave za 45. KRAF

Liburnija Film iz Rijeke organizira 45. Kvarnersku reviju amaterskog filma (KRAF), utemeljenu još 1969. godine, a koja će se održati 19. prosinca u Art-kinu Croatia u Rijeci. Rok za predaju prijavnice i radova je 5. prosinca 2014.
 
natječaj, radionica, kolonija

Scenaristički klub 7

U organizaciji scenarističkog projekta Palunko Hrvatskog filmskog saveza održava se sedma sezona Scenarističkog kluba, napredne radionice razvoja scenarija kratkometražnog igranog filma. Radionica traje šest mjeseci, počevši od studenog, a završava pitchingom na 24. Danima hrvatskog filma u travnju 2015.
 
natječaj

Potpora programima koji doprinose očuvanju tradicijske kulture Roma

Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH raspisao je Javni poziv za dodjelu financijske potpore za provedbu programa koji doprinose očuvanju tradicijske kulture Roma za 2014. godinu, namijenjen udrugama i kulturno-umjetničkim društvima romske nacionalne manjine registriranim u Republici Hrvatskoj.
 
natječaj

Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2014.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavilo je Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2014. godinu.
 
natječaj

Animafest - spajanje izdanja i poziv za prijavu animiranih filmova svih dužina

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb prvi put od svog osnutka objedinjuje kratkometražno i dugometražno izdanje te za svoje nadolazeće, integrirano izdanje u 2015. godini najavljuje predstavljanje animiranih filmova svih dužina. Prijave filmova traju do 1. veljače 2015., a otvorene su za sve kratkometražne i dugometražne animirane naslove.
 
natječaj

Artomat - Natječaj za izlaganje i/ili prodaju umjetničkih predmeta

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika iz Zagreba otvara natječaj za izlaganje i prodaju umjetničkih predmeta na 5. artOmat-u. Online prijave su otvorene do 23. studenoga.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na europskoj izložbi 'The City and Me'

Otvoren je natječaj za sudjelovanje na europskoj izložbi 'The City and Me', u sklopu EU projekta CreArt (Mreža gradova za umjetničko stvaranje). Prijave su moguće do 10. prosinca.
 
natječaj

Natječaj za najbolju dječju božićnu priču

Teatar Scena objavljuje natječaj zainteresiranim osnovnoškolcima (pojedincima, grupama ili razredu) Primorsko-goranske županije, da napišu priču božićno-novogodišnje tematike. Rok za prijavu je 20. studeni.
 
natječaj

MAKK 2014. – poziv na sudjelovanje

Pod sloganom 'Kulturne i kreativne industrije – pokretači gospodarstva', druga Međunarodna autorska kreativna konferencija (MAKK) 2014. održat će se od 19. do 21. studenog u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb. Svi koji žele sudjelovati na ovoj konferenciji, mogu se već sada putem posebnog online obrasca.
 
natječaj

Natječaj / Traces of Friendship 2015.

Savezna zemlja  Štajerska objavljuje prekogranični natječaj za umjetnost i kulturu  2015. 'Traces of Friendship'. Natječaj je otvoren za umjetnike i kulturne djelatnike te znanstvenice i znanstvenike iz Štajerske, Sjeverne Italije, Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije, Crne Gore, Kosova i Makedonije. Rok za prijavu je 1. prosinca.
 
natječaj

Prijavite se na Nucomers natječaj i nastupite na 10. Illectricity Festivalu

10. Illectricity Festival i ove će godine obilježiti kasnu zagrebačku jesen na nekoliko lokacija, a kao uvod u sve to počinje tradicionalni Nucomers natječaj koji za cilj ima otkrivanje mladih talenata. Ako ste DJ ili producirate bilo koju varijaciju elektroničke glazbe, s naglasnom na inovativnost, svestranost i kreativnost, te još niste nastupili kao DJ/live act na većim partyjima, niti službeno izdali svoju glazbu na poznatijoj glazbenoj etiketi, možete se prijaviti najkasnije do petka, 7. studenog 2014.
 
natječaj

Natječaj za prijevode drama

Portal Drame.hr objavljuje drugi natječaj za financiranje prijevoda drama na strane jezike. Natječaj je otvoren do 25. studenoga, a u selekciju ulaze isključivo tekstovi pristigli na portal od prošlog natječaja do navedenog roka.
 
natječaj, radionica, kolonija

Poziv video umjetnicima, glazbenicima i performerima na Noćne vizije 2014.

Noćne vizije su dvotjedna višemedijska rezidencijalna radionica za glazbenike tj. audio, video i performans umjetnike mlađe generacije. Pozivaju se zainteresirani mladi umjetnici da se prijave kao grupa koja se sastoji od 3 do 5 umjetnika u čijem sastavu obavezno moraju biti glazbenici ili audio, zatim performeri i video umjetnici, (uz ove, dobrodošle su i druge umjetničke discipline!). Rok za prijave je 5. studenog 2014.
 
natječaj

Natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija

Hrvatsko društvo skladatelja dana raspisuje natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja popularne glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za prazne medije. Natječaj je otvoren do 26. studenog.
 
natječaj

Mala noćna čitanja 2014.

Otvoren je natječaj za mlade izvođače, dramaturge i producente Mala noćna čitanja 2014. Rok za prijavu je 11. studenoga.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje na zimskoj izložbi / trenutak.39

Otvoren je natječaj za sudjelovanje na zimskoj izložbi u Galeriji 'trenutak.39', na temu sloboda.ptice. Rok za prijavu je 11. studenoga.
 
natječaj

Natječaj za grafičko oblikovanje web stranica Grada Labina

Grad Labin objavljuje Natječaj za grafičko oblikovanje web stranica Grada Labina. Rok za predaju natječajnih radova je 29. prosinca.
 
natječaj, rezidencijalni program

17. FAKI otvara prijave za rezidencije

Festivalska rezidencija traje od 5. do 20. prosinca te nudi umjetnicima marginalnih i avangardnih izvedbenih praksi da provedu dva tjedna u Zagrebu i pripreme rad prema temi festivala, oblikuju ga za vrijeme rezidencije i predstave izvedbom na festivalu u formi koju dotad nisu isprobali. Pozivaju se samostalni autori-izvođači, kao i kolektivi da se prijave za rezidencijalni boravak na 17. FAKI-ju posvećenom temi klimatske determiniranosti, bez ograničenja na rod, žanr i karakter djela.
 
natječaj

Natječaj za nagradu Ivo Vuljević za 2014. godinu

Hrvatska glazbena mladež raspisuje natječaj za dodjelu Nagrade Hrvatske glazbene mladeži Ivo Vuljević za najistaknutije ostvarenje mladih glazbenika u 2014. godini. Rok za podnošenje prijedloga je petak, 21. studenoga 2014.
 
natječaj, radionica, kolonija

Iskusiti na vlastitim leđima 2 - radionica

U organizaciji Udruge za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja, u sklopu projekta Res Urbanae, u zagrebačkoj Greti, 29. i 30. listopada, održava se eksperimentalna radionica 'Iskusiti na vlastitim leđima 2'. Prijaviti se mogu studenti prava, do 28. listopada.
 
natječaj, radionica, kolonija

Poziv za sudjelovanje na plesno-istraživačkoj platformi

Pozivaju se zainteresirani za sudjelovanje u trećem modulu SPAgrupe kojeg će voditi Nensi Ukrainczyk kao uvodni dio u istraživački projekt Geometrijske strukture orijentacije u prostoru i njihova korelacija sa strukturama glazbe. Naglasak će biti na geometrijskoj strukturi kristala koje je plesni teoretičar Rudolf Laban usustavio kao osnovne forme orijentacije bivanja i kretanja u prostoru.
 
natječaj

Priča se (p)o gradu - natječaj

Gradska knjižnica Trogir raspisuje nagradni natječaj za najbolju kratku priču pod nazivom 'Priča se (p)o gradu'. Natječaj je otvoren do 15. studenoga.
 
natječaj

Ilustracija za kratku priču

Tvrtka Havana Bar poziva sve zainteresirane ilustratore da do 30. studenoga dostave svoj prijedlog koncepta ilustracija za kratku priču za djecu 'Bibi – priča koju bi svi trebali pročitati'.
 
natječaj

Otvorene prijave za volontere Teatar.hr Nagrade Publike 2014.

Teatar.hr Nagrade Publike i ove godine nude niz zanimljivih volonterskih poslova za sve koji iz prve ruke žele saznati kako funkcionira organizacija jednog velikog kulturnog događaja. Prijave su otvorene do 31. listopada 2014.
 
natječaj

Otvoren natječaj za sudjelovanje na Praškom kvadrijenalu 2015.

Ovogodišnja tema kvadrijenala je „Shared space: Music, Weather, Politics“ koje su zamišljene kao moguća inspiracijska polazišta za kustose nacionalnih izložbi, a otvoren je natječaj i za sudjelovanje umjetnika i studenata.
 
natječaj

Poziv za umjetnike: Skrivene sobe - identiteti, gradovi, sjećanja

Međunarodni ArtExpo, u suradnji sa Ca’ Zanardi, selektira sve zanimljive video radove, eksperimentalne filmove, instalacije, performanse i eksperimentalne plesne radove za ovogodišnju izložbu.
 
natječaj, festival

17. FAKI - poziv

Pozivaju se umjetnici i kazališne skupine koje djeluju unutar ili žele eksperimentirati s off, alternativnim i uličnim kontekstom, da se prijave za sudjelovanje na 17. FAKI-ju posvećenom temi klimatske determiniranosti, bez ograničenja na rod, žanr i karakter djela. Prijave su otvorene do 15. studenog 2014.
 
natječaj, seminar

Trening program za mlade filmske kritičare

Novinari do 30 godina starosti mogu se prijaviti za trening program u Nizozemskoj koji početkom 2015. organizira Internacionalni filmski festival u Rotterdamu (IFFR).
 
natječaj, poziv za upis

Zvuk pokreta - Pokret zvuka

Autori i voditelji projekta Elvira Happ, profesorica udaraljki i Renato Happ, profesor glazbene umjetnosti, pozivaju punoljetne osobe, bez obzira na iskustvo u umjetničkom izražavanju, da aktivno sudjeluju u multimedijalnom projektu Zvuk pokreta - Pokret zvuka, koji se temelji na procesnim glazbeno-pokretnim improvizacijama.
 
natječaj, radionica, kolonija

Konstruiranje svakodnevnog djelovanja - radionica

Od 20. listopada do 20. prosinca, vizualna umjetnica Andreja Kulunčić održava radionicu društveno angažirane umjetničke prakse 'Konstruiranje svakodnevnog djelovanja'. Prijave su moguće do 15. listopada.
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencijalni program Linz

EU projekt CreArt, u kojem sudjeluje HDLU, objavljuje natječaj za rezidencijalni program u Linzu, Austrija. Prijaviti se mogu svi članovi Hrvatskog društva likovnih umjetnika, do 18. studenog.
 
natječaj

Otvoren natječaj za DORF 2015.

Deveti po redu Festival dokumentarnog rock filma održat će se u Vinkovcima, Vukovaru i Osijeku od 12. do 15. ožujka 2015. Organizatori DORF ’15 pozivaju autore i producente dokumentarnih glazbenih filmova da ih prijave na natječaj koji je otvoren do 15. siječnja 2015.
 
natječaj, audicija

Audicija za dvije muške uloge

Kolektiv SKROZ i kazalište Mala scena raspisuju audiciju za novu predstavu namijenjenu djeci od 7 godina na više – ‘Ne, ti ne! ili o drukčijatosti’. Audiciji mogu pristupiti profesionalni glumci u dobi od 21 do 40 godina, s izraženom muzikalnošću, osjećajem za ritam i pokret te spremnošću na istraživački rad. Audicija će se održati u kazalištu Mala scena u ponedjeljak, 13. listopada, u 16 sati.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Konferencija 'SPark: Conservation of Sculpture Parks'

Umjetnička akademija u Splitu (Odsjek za konzervaciju-restauraciju), Muzej suvremene umjetnosti Zagreb i Institut za konzervatorsko-restauratorske znanosti u Kölnu organiziraju međunarodnu konferenciju o očuvanju parkova skulpture 'SPark: Conservation of Sculpture Parks', koja će se održati od 14. do 16. rujna 2015. godine u Sisku. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 31. siječnja 2015. godine.
 
natječaj

Maske 2014 - poziv

Pozivaju se zagrebačke osnovne škole da se pridruže u tradicionalnom projektu Maske, u organizaciji Centra za kulturu i informacije Maksimir i Muzeja grada Zagreba. Rok za prijavu je 11. studeni.
 
natječaj

Kako počinje tvoja priča? - natječaj

Klub studenata elektrotehnike (KSET)  poziva na sudjelovanje u natječaju za izbor najbolje kratke priče. Rok za prijavu je 6. studenoga.
 
natjecanje, natječaj

Imagine Croatia 2014 - poziv

Imagine Croatia je festival mladih glazbenika u dobi od 12 do 20 godina (pojedinci) i grupe do najviše 10 glazbenika od kojih nitko nije stariji od 20 godina. Radi se o festivalu otvorenom mladim izvođačima bez obzira na vrstu glazbe koju izvode. Regionalna predselekcija za Zagreb i Zagrebačku županiju održat će se 16. studenog u Klubu hrvatskih glazbenika SAX, Zagreb. Rok za prijavu je 3. studeni 2014.
 
natječaj, rezidencijalni program

Poziv na rezidencije u Zagrebačkom plesnom centru - sezona 2015.

Hrvatski institut za pokret i ples (HIPP)/Zagrebački plesni centar (ZPC) poziva plesne umjetnike/koreografe suvremenog plesa da se jave samostalno ili sa suradnicima svojim prijedlozima za rezidenciju (artist in residence program) u Zagrebačkom plesnom centru. Prijedlog za rezidenciju može biti u području: istraživanja, kreacije, produkcije ili za sve tri faze. Rok za prijave je 31. listopada 2014.
 
natječaj, djeca, mladi

Fotografija i mladi / Dječji fotosalon

Centar za kulturu i informacije Maksimir / Muzej grada Zagreba poziva sve zainteresirane osnovne škole da se priključe u projektu 'Fotografija i mladi'. Rok ta prijavu je 11. studenoga.
 
natječaj

Visible City 2015.

Platforma Connecting cities poziva umjetnike da se prijave na natječaj Visible City 2015. ( Berlin - Bruxelles - Helsinki - Linz -Liverpool - Madrid - Marseille - Montreal - Sao Paulo –Zagreb). Rok prijave je 31. listopad.
 
natječaj

Hrvatski krajolik: Poravnavanja povijesti na zamišljenom horizontu

Institut za suvremenu umjetnost poziva umjetnike, kustose, radnike u kulturi kao i one koji umjetnost prate isključivo kao promatrači, na sudjelovanje i predlaganje radova, izložaka i projekata za stvaranje izložbe Hrvatski krajolik: Poravnavanja povijesti na zamišljenom horizontu. Rok prijave je 19. listopada.
 
natječaj

Natječaj 'Tea Benčić Rimay'

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak raspisuje Natječaj 'Tea Benčić Rimay' na razini Republike Hrvatske, za najbolja književna ostvarenja u kategoriji pjesme u prozi. Natječaj je otvoren do 1. studenoga.
 
natječaj

Natječaj za plakat - spomen park Dudik

Vizkultura u suradnji s Udrugom za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja (UIII) raspisuje javni natječaj za plakat koji će tematizirati spomen – park Dudik autora Bogdana Bogdanovića. Rok za prijavu je 15. listopada.
 
natječaj

Natječaj za vizualni identitet 'Rendez-vous' Festival Francuske u Hrvatskoj

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske objavljuju otvoreni natječaj za vizualni identitet 'Rendez-vous' Festival Francuske u Hrvatskoj. Natječajne prijave trebaju stići najkasnije do 13. listopada, u 15 sati.
 
natječaj, audicija

Audicija za predstavu 'Troia's Discount'

Koprodukcija Zagrebačkog kazališta mladih, Tvornice kulture Zagreb i Umjetničke organizacije SKOP, raspisuje audiciju za predstavu 'Troia's Discount' autora Ricci/Forte, u režiji Nenada Glavana. Traže se glumice (u dobi od 20 do 30 god) i glumci (u dobi 20 do 40 god.). Audicija se održava u petak, 3. listopada, u Tvornici kulture - Veliki pogon na adresi, s početkom u 14 sati.
 
natječaj, rezidencijalni program

Open space / art eko rezidencija

Open space poziva umjetnike iz područja vizualne, izvedbene, glazbene i intermedijalne umjetnosti te književnosti, da se do 1.prosinca prijave za sudjelovanje u rezidencijalnom programu. Open space je projekt Dado udruge koja se odvija na Malom Lošinju.
 
natječaj

Sajam dječje knjige Bologna / Izložba ilustratora

Sajam dječje knjige u Bolonji raspisao je poziv za sudjelovanje na izložbi ilustratora. Rok prijave je 3. listopada.
 
natječaj, audicija

IGK poziva na audiciju

Ovogodišnja audicija zbora Ivan Goran Kovačić održat će se u dva termina - 16. i 21. listopada, od 19,30 sati, u prostorijama FER-a, Unska 3, dvorana B5. Princip audicije je izuzetno jednostavan: dovoljno je pokazati raspon glasa ponavljanjem jednostavnih muzičkih sekvenci. Za članstvo nije potrebna nikakva glazbena naobrazba niti glazbeno iskustvo.
 
natječaj, audicija

Folklorni ansambl Zagreb-Markovac upisuje nove članove

Folklorni ansambl Zagreb-Markovac oglašava upis novih članova u pjevno-plesni Ansambl te svirača tamburaških i tradicijskih instrumenata. Audicije će se održati 25., i 30. rujna te 7., 9., 14., 16., 21. i 23. listopada u vremenu od 19,30 do 20,30 u sjedištu Ansambla- Nehruov trg 16, Savski Gaj.
 

   Ispiši stranicu

http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu