natječaj

Natječaj za nagradu Ivo Vuljević za 2014. godinu

Hrvatska glazbena mladež raspisuje natječaj za dodjelu Nagrade Hrvatske glazbene mladeži Ivo Vuljević za najistaknutije ostvarenje mladih glazbenika u 2014. godini. Rok za podnošenje prijedloga je petak, 21. studenoga 2014.
 
natječaj, radionica, kolonija

Iskusiti na vlastitim leđima 2 - radionica

U organizaciji Udruge za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja, u sklopu projekta Res Urbanae, u zagrebačkoj Greti, 29. i 30. listopada, održava se eksperimentalna radionica 'Iskusiti na vlastitim leđima 2'. Prijaviti se mogu studenti prava, do 28. listopada.
 
natječaj, radionica, kolonija

Poziv za sudjelovanje na plesno-istraživačkoj platformi

Pozivaju se zainteresirani za sudjelovanje u trećem modulu SPAgrupe kojeg će voditi Nensi Ukrainczyk kao uvodni dio u istraživački projekt Geometrijske strukture orijentacije u prostoru i njihova korelacija sa strukturama glazbe. Naglasak će biti na geometrijskoj strukturi kristala koje je plesni teoretičar Rudolf Laban usustavio kao osnovne forme orijentacije bivanja i kretanja u prostoru.
 
natječaj

Priča se (p)o gradu - natječaj

Gradska knjižnica Trogir raspisuje nagradni natječaj za najbolju kratku priču pod nazivom 'Priča se (p)o gradu'. Natječaj je otvoren do 15. studenoga.
 
natječaj

Ilustracija za kratku priču

Tvrtka Havana Bar poziva sve zainteresirane ilustratore da do 30. studenoga dostave svoj prijedlog koncepta ilustracija za kratku priču za djecu 'Bibi – priča koju bi svi trebali pročitati'.
 
natječaj

Otvorene prijave za volontere Teatar.hr Nagrade Publike 2014.

Teatar.hr Nagrade Publike i ove godine nude niz zanimljivih volonterskih poslova za sve koji iz prve ruke žele saznati kako funkcionira organizacija jednog velikog kulturnog događaja. Prijave su otvorene do 31. listopada 2014.
 
natječaj

Otvoren natječaj za sudjelovanje na Praškom kvadrijenalu 2015.

Ovogodišnja tema kvadrijenala je „Shared space: Music, Weather, Politics“ koje su zamišljene kao moguća inspiracijska polazišta za kustose nacionalnih izložbi, a otvoren je natječaj i za sudjelovanje umjetnika i studenata.
 
natječaj

Poziv za umjetnike: Skrivene sobe - identiteti, gradovi, sjećanja

Međunarodni ArtExpo, u suradnji sa Ca’ Zanardi, selektira sve zanimljive video radove, eksperimentalne filmove, instalacije, performanse i eksperimentalne plesne radove za ovogodišnju izložbu.
 
natječaj, festival

17. FAKI - poziv

Pozivaju se umjetnici i kazališne skupine koje djeluju unutar ili žele eksperimentirati s off, alternativnim i uličnim kontekstom, da se prijave za sudjelovanje na 17. FAKI-ju posvećenom temi klimatske determiniranosti, bez ograničenja na rod, žanr i karakter djela. Prijave su otvorene do 15. studenog 2014.
 
natječaj, seminar

Trening program za mlade filmske kritičare

Novinari do 30 godina starosti mogu se prijaviti za trening program u Nizozemskoj koji početkom 2015. organizira Internacionalni filmski festival u Rotterdamu (IFFR).
 
natječaj, poziv za upis

Zvuk pokreta - Pokret zvuka

Autori i voditelji projekta Elvira Happ, profesorica udaraljki i Renato Happ, profesor glazbene umjetnosti, pozivaju punoljetne osobe, bez obzira na iskustvo u umjetničkom izražavanju, da aktivno sudjeluju u multimedijalnom projektu Zvuk pokreta - Pokret zvuka, koji se temelji na procesnim glazbeno-pokretnim improvizacijama.
 
natječaj, radionica, kolonija

Konstruiranje svakodnevnog djelovanja - radionica

Od 20. listopada do 20. prosinca, vizualna umjetnica Andreja Kulunčić održava radionicu društveno angažirane umjetničke prakse 'Konstruiranje svakodnevnog djelovanja'. Prijave su moguće do 15. listopada.
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencijalni program Linz

EU projekt CreArt, u kojem sudjeluje HDLU, objavljuje natječaj za rezidencijalni program u Linzu, Austrija. Prijaviti se mogu svi članovi Hrvatskog društva likovnih umjetnika, do 18. studenog.
 
natječaj

Otvoren natječaj za DORF 2015.

Deveti po redu Festival dokumentarnog rock filma održat će se u Vinkovcima, Vukovaru i Osijeku od 12. do 15. ožujka 2015. Organizatori DORF ’15 pozivaju autore i producente dokumentarnih glazbenih filmova da ih prijave na natječaj koji je otvoren do 15. siječnja 2015.
 
natječaj, audicija

Audicija za dvije muške uloge

Kolektiv SKROZ i kazalište Mala scena raspisuju audiciju za novu predstavu namijenjenu djeci od 7 godina na više – ‘Ne, ti ne! ili o drukčijatosti’. Audiciji mogu pristupiti profesionalni glumci u dobi od 21 do 40 godina, s izraženom muzikalnošću, osjećajem za ritam i pokret te spremnošću na istraživački rad. Audicija će se održati u kazalištu Mala scena u ponedjeljak, 13. listopada, u 16 sati.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Konferencija 'SPark: Conservation of Sculpture Parks'

Umjetnička akademija u Splitu (Odsjek za konzervaciju-restauraciju), Muzej suvremene umjetnosti Zagreb i Institut za konzervatorsko-restauratorske znanosti u Kölnu organiziraju međunarodnu konferenciju o očuvanju parkova skulpture 'SPark: Conservation of Sculpture Parks', koja će se održati od 14. do 16. rujna 2015. godine u Sisku. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 31. siječnja 2015. godine.
 
natječaj

Maske 2014 - poziv

Pozivaju se zagrebačke osnovne škole da se pridruže u tradicionalnom projektu Maske, u organizaciji Centra za kulturu i informacije Maksimir i Muzeja grada Zagreba. Rok za prijavu je 11. studeni.
 
natječaj

Kako počinje tvoja priča? - natječaj

Klub studenata elektrotehnike (KSET)  poziva na sudjelovanje u natječaju za izbor najbolje kratke priče. Rok za prijavu je 6. studenoga.
 
natjecanje, natječaj

Imagine Croatia 2014 - poziv

Imagine Croatia je festival mladih glazbenika u dobi od 12 do 20 godina (pojedinci) i grupe do najviše 10 glazbenika od kojih nitko nije stariji od 20 godina. Radi se o festivalu otvorenom mladim izvođačima bez obzira na vrstu glazbe koju izvode. Regionalna predselekcija za Zagreb i Zagrebačku županiju održat će se 16. studenog u Klubu hrvatskih glazbenika SAX, Zagreb. Rok za prijavu je 3. studeni 2014.
 
natječaj, rezidencijalni program

Poziv na rezidencije u Zagrebačkom plesnom centru - sezona 2015.

Hrvatski institut za pokret i ples (HIPP)/Zagrebački plesni centar (ZPC) poziva plesne umjetnike/koreografe suvremenog plesa da se jave samostalno ili sa suradnicima svojim prijedlozima za rezidenciju (artist in residence program) u Zagrebačkom plesnom centru. Prijedlog za rezidenciju može biti u području: istraživanja, kreacije, produkcije ili za sve tri faze. Rok za prijave je 31. listopada 2014.
 
natječaj, djeca, mladi

Fotografija i mladi / Dječji fotosalon

Centar za kulturu i informacije Maksimir / Muzej grada Zagreba poziva sve zainteresirane osnovne škole da se priključe u projektu 'Fotografija i mladi'. Rok ta prijavu je 11. studenoga.
 
natječaj

Visible City 2015.

Platforma Connecting cities poziva umjetnike da se prijave na natječaj Visible City 2015. ( Berlin - Bruxelles - Helsinki - Linz -Liverpool - Madrid - Marseille - Montreal - Sao Paulo –Zagreb). Rok prijave je 31. listopad.
 
natječaj

Hrvatski krajolik: Poravnavanja povijesti na zamišljenom horizontu

Institut za suvremenu umjetnost poziva umjetnike, kustose, radnike u kulturi kao i one koji umjetnost prate isključivo kao promatrači, na sudjelovanje i predlaganje radova, izložaka i projekata za stvaranje izložbe Hrvatski krajolik: Poravnavanja povijesti na zamišljenom horizontu. Rok prijave je 19. listopada.
 
natječaj

Natječaj 'Tea Benčić Rimay'

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak raspisuje Natječaj 'Tea Benčić Rimay' na razini Republike Hrvatske, za najbolja književna ostvarenja u kategoriji pjesme u prozi. Natječaj je otvoren do 1. studenoga.
 
natječaj

Natječaj za plakat - spomen park Dudik

Vizkultura u suradnji s Udrugom za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja (UIII) raspisuje javni natječaj za plakat koji će tematizirati spomen – park Dudik autora Bogdana Bogdanovića. Rok za prijavu je 15. listopada.
 
natječaj

Natječaj za vizualni identitet 'Rendez-vous' Festival Francuske u Hrvatskoj

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske objavljuju otvoreni natječaj za vizualni identitet 'Rendez-vous' Festival Francuske u Hrvatskoj. Natječajne prijave trebaju stići najkasnije do 13. listopada, u 15 sati.
 
natječaj, audicija

Audicija za predstavu 'Troia's Discount'

Koprodukcija Zagrebačkog kazališta mladih, Tvornice kulture Zagreb i Umjetničke organizacije SKOP, raspisuje audiciju za predstavu 'Troia's Discount' autora Ricci/Forte, u režiji Nenada Glavana. Traže se glumice (u dobi od 20 do 30 god) i glumci (u dobi 20 do 40 god.). Audicija se održava u petak, 3. listopada, u Tvornici kulture - Veliki pogon na adresi, s početkom u 14 sati.
 
natječaj, rezidencijalni program

Open space / art eko rezidencija

Open space poziva umjetnike iz područja vizualne, izvedbene, glazbene i intermedijalne umjetnosti te književnosti, da se do 1.prosinca prijave za sudjelovanje u rezidencijalnom programu. Open space je projekt Dado udruge koja se odvija na Malom Lošinju.
 
natječaj

Sajam dječje knjige Bologna / Izložba ilustratora

Sajam dječje knjige u Bolonji raspisao je poziv za sudjelovanje na izložbi ilustratora. Rok prijave je 3. listopada.
 
natječaj, audicija

IGK poziva na audiciju

Ovogodišnja audicija zbora Ivan Goran Kovačić održat će se u dva termina - 16. i 21. listopada, od 19,30 sati, u prostorijama FER-a, Unska 3, dvorana B5. Princip audicije je izuzetno jednostavan: dovoljno je pokazati raspon glasa ponavljanjem jednostavnih muzičkih sekvenci. Za članstvo nije potrebna nikakva glazbena naobrazba niti glazbeno iskustvo.
 
natječaj, audicija

Folklorni ansambl Zagreb-Markovac upisuje nove članove

Folklorni ansambl Zagreb-Markovac oglašava upis novih članova u pjevno-plesni Ansambl te svirača tamburaških i tradicijskih instrumenata. Audicije će se održati 25., i 30. rujna te 7., 9., 14., 16., 21. i 23. listopada u vremenu od 19,30 do 20,30 u sjedištu Ansambla- Nehruov trg 16, Savski Gaj.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – eXperiment Kft.

Umjetnička organizacija eXperiment Kft. iz mađarskog grada Taliándöröga traži partnere za suradnju na projektu u sklopu Programa EU Kreativna Europa. Prijave su otvorene do 1.listopada 2016.
 
natječaj

Po tragovima totalitarnog nasljeđa Hrvatske - natječaj

Zaklada Robert Bosch, u suradnji sa Literaturhaus Berlin i Hertom Müller, raspisuju natječaj 'Po tragovima totalitarnog nasljeđa Hrvatske'. Rok za prijave projekata u Hrvatskoj: 30. studeni 2014. godine.
 
natječaj, audicija

Crveni nosovi organiziraju klaunovsku radionicu-audiciju

Crveni nosovi klaunovidoktori organiziraju klaunovsku radionicu-audiciju za nove klaunovadoktore koji će posjećivati bolesnu djecu u KBC Osijek. Radionica-audicija održat će se u utorak, 7. listopada 2014. godine, od 09:30 do18:00 sati u Osijeku, a odabrani kandidati obvezni su sudjelovati na cjelodnevnoj radionici.
 
natječaj, festival

8. PSSST! – poziv

Centar za kulturu Trešnjevka organizira 8. PSSST! Festival nijemog filma, koji će se održati od 6. do 8. studenoga 2014. u prostorima Centra za kulturu Trešnjevka, Zagreb. Rok za prijavu filmova u natjecateljskom programu je 10. listopada 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – New Ways for New Artists

City of Culture of Galicia Foundation traži partnere iz područja vizualne i ulične umjetnosti za suradnju na projektu NEWA – New Ways for New Artists, u sklopu Programa EU Kreativna Europa.
 
natječaj

Natječaj za DJ-e

HGU Podružnica 3 Rijeka i Odjel gradske uprave za kulturu Grada Rijeke raspisuju natječaj za DJ-e povodom kandidiranja Grada Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. Natječaj je otvoren do 15. listopada 2014., a rezultati će biti javno objavljeni 15. studenog 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Klasik Keyifler

Klasik Keyifler (KK) poziva sve zainteresirane za suradnju na projektu u sklopu programa EU Kreativna Europa na iskaz interesa. (KK) se bavi inovativnom prezentacijom koncerata te radionica malih komornih ansambala u Turskoj.
 
natječaj, rezidencijalni program

Kurs – poziv na književne rezidencije u 2015.

Pozivaju se književnici i prevoditelji iz centralne i jugoistočne Europe da se do 15.studenog 2014. prijave za natječaj za književne stipendije, u sklopu rezidencijalnog programa 'Marko Marulić' u Splitu.
 
natječaj, izložba

VI. trienalni natječaj za likovno djelo nadahnuto pasionskim sadržajem

Pasionska baština raspisuje VI. trienalni natječaj za likovno djelo nadahnuto pasionskim sadržajem Kristove Muke i Uskrsnuća. Natječaj se zatvara 15. veljače 2015. godine.
 
natječaj, izložba

Split – art friendly city – poziv

Udruga za širenje područja kulture i umjetnosti RADDAR poziva splitske i ostale umjetnike na prijavu svojih radova na izložbi 'Split – art friendly city', koja će se održati u Galeriji Muzeja grada Splita od 17. do 26. listopada 2014. Radovi se primaju do 10. listopada.
 
natječaj

Školica za novinare u kulturi

I ove godine KURZIV – Platforma za pitanja kulture, medija i društva organizira edukacijski program pod nazivom Svijet umjetnosti, čija je svrha usavršavanje autora u području novinarstva, posebice onih koji prate kulturu. Prijave su otvorene do 5. listopada.
 
natječaj

Volim, volim, volim! – poziv mladim glazbenicima

Ciklus Glazbene staze poziva glazbenike na sudjelovanje na koncertu 'Volim, volim, volim!', koji će se održati u utorak, 25. studenog 2014. godine, u Zagrebu, u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, s početkom u 20 sati. Rok prijave je 25. listopada 2014.
 
natječaj

Povjerenstvo nezavisnih stručnjaka za izbor hrvatske EPK 2020. - poziv

Ministarstvo kulture objavljuje javni poziva za iskaz interesa kandidata za imenovanje dva člana Povjerenstva nezavisnih stručnjaka za izbor hrvatske Europske prijestolnice kulture za 2020. godinu. Prijave se podnose do 22. listopada 2014. u 16 sati.
 
natječaj

Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje komplementarnih djelatnosti u 2015. godini

Na temelju Zakona o audiovizualnim djelatnostima, Hrvatsko audiovizualno vijeće Hrvatskog audiovizualnog centra raspisuje Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje komplementarnih djelatnosti u 2015. godini. Javni poziv je otvoren do 17. listopada.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Accion Cultural Espanola

Acción Cultural Española, organizacija za promociju španjolske kulture i baštine, traži partnere za suradnju na projektu promidžbe europskog suvremenog plesa, u sklopu Programa EU Kreativna Europa. Prijave su otvorene do 1. listopada 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – El Arsenal

El Arsenal iz Cordobe kao vodeći partner traži suradnike na projektu u sklopu Programa EU Kreativna Europa, koji djeluju na području plesa, književnosti, glazbe, slikarstva, interdisciplinarne i audiovizualne umjetnosti. Rok prijave istječe 1. listopada 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Moebius Art School

Moebius Art School i Monogram Foundation iz Budimpešte traže partnere za suradnju na projektu u sklopu Programa EU Kreativna Europa. Prijave su otvorene do 1. listopada 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Chamber Orchestra of Siero

Kulturna organizacija OCAS: Chamber Orchestra of Siero poziva sve zainteresirane da se prijave za suradnju na projektu na području glazbe i plesa, u sklopu Programa EU Kreativna Europa. Rok prijave je 1. listopad 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Klaipeda city Concert Hall

Klaipeda city Concert Hall iz Litve poziva sve zainteresirane umjetnike na području glazbe da se prijave za sudjelovanje na projektu u sklopu Programa EU Kreativna Europa. Prijave su otvorene do listopada 2015. godine.
 
natječaj

Regalerija – natječaj za oslikavanje murala

Pozivaju se umjetnici da se do 5. listopada prijave na natječaj za oslikavanje murala vanjskog zida atrija Regalerije, dimenzija cca 11 x 5 m. Zadana teme je 'RE-IN razvoj (REtro Industrijski razvoj).
 
natječaj, izložba

Fotoklub Split – poziv na izlaganje u 2015.

Galerija fotografije Fotokluba Split poziva fotografe da se prijave na natječaj za izlaganje u Galeriji Fotokluba Split u 2015. godini. Rok za prijavu je 21. rujan 2014.

 
natječaj

Music Meeting u Sarajevu – poziv

Pozivaju se studenti glazbe i jazz glazbenici, od 18 do 27 godina, iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, ali i drugih zemalja Evropske Unije, da se do 30. rujna prijave za sudjelovanje na Music Meetingu, koji se održava u Sarajevu, od 4. do 9. studenog.
 
natječaj, festival

Produžen rok prijave za 46. reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva

Revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva, kao završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog i videostvaralaštva u Hrvatskoj, svake se godine održava u drugom gradu. Prijave za ovogodišnji festival produžene su do 22. rujna.
 
natječaj, festival

62. Zagrebački festival - poziv

Organizator festivala, Hrvatsko društvo skladatelja, raspisuje natječaj za nove skladbe koje će svoju premijeru doživjeti u drugoj polovici siječnja 2015., na 62. Zagrebačkom festivalu. Natječaj traje do 15. listopada.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Drochia District Department for Culture

Javna ustanova u kulturi Drochia District Department for Culture iz Moldavije poziva sve zainteresirane za suradnju na projektu nematerijalne baštine, u sklopu Programa EU Kreativna Europa, da se do 1. listopada prijave za sudjelovanje.
 
natječaj, festival

Prijavite svoj film na 7. ETNOFILm festival u Rovinju

Međunarodni festival etnografskog filma - ETNOFILm - otvara prijave za natjecateljski dio programa svog 7. izdanja. Pozivaju se svi autori inovativnog pristupa različitim kulturnim fenomenima i etnologiji svakodnevice da prijave svoje radove za sudjelovanje. Prijave su moguće do 20. listopada 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Teatr Studio

Teatr Studio im. St. I. Witkiewicza iz Varšave poziva sve zainteresirane za suradnju na projektu u sklopu Programa EU Kreativna Europa, koji djeluju na području kazališne i vizualne umjetnosti, da se do 1. listopada prijave za sudjelovanje.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Federacion Espanola De Agrupaciones De Folclore

Federacion Española De Agrupaciones De Folclore traži partnere za suradnju na projektu u sklopu Programa EU Kreativna Europa, na području tradicijske glazbe i baštine. Prijave su otvorene do 1. listopada 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Other Words / Beste Hitzak

Pozivaju se svi zainteresirani za suradnju u sklopu Programa EU Kreativna Europa na području književnosti, da se prijave za sudjelovanje u četverogodišnjem projektu Other Words / Beste Hitzak. Voditelj projekta je organizacija Donostia Kultura iz Baskije.
 
natječaj, izložba

1. međunarodna likovna izložba vjerskih motiva

Foto klub Kornat organizira 1. međunarodnu likovnu izložbu vjerskih motiva. Pravo sudjelovanja imaju likovni umjetnici iz svih likovnih područja: slikarstva, kiparstva, fotografije, dizajna i slično, a prijave su otvorene do 21. rujna 2014.
 
natječaj, audicija

FA 'Ivan Goran Kovačić' prima nove članove

Folklorni ansambl 'Ivan Goran Kovačić' iz Zagreba prima nove članove (plesače, svirače) u 'Dječji ansambl'  i 'Veliki ansambl'.
 
natječaj, rezidencijalni program

Natječaj / Cité Internationale des Arts

U sklopu programa međunarodne kulturne suradnje, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje natječaj za članove Hrvatskog društva likovnih umjetnika, za dvomjesečni boravak umjetnika u atelijeru Cité Internationale des Arts u Parizu, u 2015. godini. Prijave se zaprimaju najkasnije do 29. rujna.
 
natječaj, audicija

Audicija za 1. Hrvatsku Broadway Školu

Audicija za 1. Hrvatsku Broadway Školu, specijaliziranu za musical theater, održava se 5. listopada, s početkom u 11 sati, u Zagrebačkom plesnom centru. Sudjelovati mogu sve dobne skupine, od 8 godina do 75 godina starosti.
 
natječaj

Zlatko Tomičić - natječaj za kratku priču

Književni krug Karlovac raspisuje nagradni natječaj za kratku priču 'Zlatko Tomičić'. Natječaj je otvoren do 31. listopada 2014.
 
natječaj

Radićeva u osmijehu - ulica umjetnosti

Pozivaju se umjetnici (slikari, kipari, grafičari, fotografi, multimedijalni) da se prijave za sudjelovanje na manifestaciji Radićeva u osmijehu - ulica umjetnosti, koja se održava 20. i 21. rujna.
 
natječaj, festival

Aswan International Festival for Cultures and Arts

Aswan International Festival for Cultures and Arts održava se od 15. do 22. veljače 2015. godine, te poziva umjetnike iz Hrvatske koji su aktivni na području folklorne umjetnosti i plesa da se do 1. siječnja 2015. prijave za sudjelovanje.
 
natječaj, festival

Cairo Opera International Jazz Festival

Cairo Opera International jazz Festival održava se od 9. do 12. prosinca 2014. godine. Pozivaju se umjetnici iz Hrvatske da se prijave za besplatno sudjelovanje.
 
natječaj

GLO’ART – poziv na rezidenciju

GLO’ART, međunarodni umjetnički centar iz Belgije, poziva umjetnike da se do 22. rujna prijave za sudjelovanje u rezidencijalnom programu.
 
natječaj

Obrazovni program Centra za ženske studije 2014./2015.

Centar za ženske studije poziva zainteresirane da se prijave za ovogodišnji dvosemestralni obrazovni program. Rok za prijavu traje od 10. rujna 2014. do 1. listopada 2014.
 
natjecanje, natječaj

Počinju prijave za 6th Croatian Blues Challenge

Šesto natjecanje hrvatskih blues glazbenika - Croatian Blues Challenge održava se u zagrebačkom klubu Bikers Beer Factory, od 5. do 7. studenog 2014. Prijave traju do petka, 31. listopada, 2014. u ponoć
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – National Festival of Christmas Carols Foundation

Poljski grad Będzin / National Festival of Christmas Carols Foundation pozivaju sve zainteresirane na suradnju na temu božićnih pjesama da se prijave na natječaj u sklopu Programa EU Kreativna Europa. Prijave su otvorene do 1. listopada.
 
natječaj

Otvoreni atelje - poziv na sudjelovanje

Eksperimentalna slobodna poziva na sudjelovanje u programu Otvoreni atelje. Rok prijave je 20. rujna.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Biedrība 'Kultūras attīstības aģentūra'

Neprofitna organizacija Biedrība 'Kultūras attīstības aģentūra' iz Latvije poziva sve zainteresirane za suradnju u području glazbenih festivala, u sklopu Programa EU Kreativna Europa, da se do 1. listopada prijave za suradnju.
 
natječaj

FotoGiostra

FotoGiostra, fotografski natječaj koji se održava u sklopu Porečkog povijesnog festivala – Giostra, poziva sve posjetitelje Giostre, starije od 16 godina, da se do 20. rujna 2014. prijave za sudjelovanje.
 
natječaj

TANDEM-a Dijalog za promjenu

Novi program TANDEM-a 'Dijalog za promjenu' poziva sve kulturne organizacije zainteresirane za projekt prekograničnog partnerstva između Ukrajine i zemalja članica EU-a da se do 15. rujna prijave za sudjelovanje.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – KUD Zbilje

 KUD Zbilje iz Slovenije poziva kulturne i umjetničke centre na suradnju u projektu likovnih radionica, u sklopu Programa EU Kreativna Europa. Prijave su otvorene do listopada 2014.
 
natječaj

ICMA International Creative Media Award

ICMA - International Editorial – Design & Research Forum organizira međunarodno natjecanje za nakladnike, za nagradu u kategoriji kreativnog medija (ICMA International Creative Media Award). Prijave za sudjelovanje otvorene su do 13. listopada 2014. godine.
 
natječaj

Inkubator umjetničkih radova baziranih na tragovima industrijske baštine socijalizma

Udruga Artless Bembo poziva umjetnike različitih profila da prijave prijedloge umjetničkih radova inspiriranih aluminijskim vlakom, nadimka Srebrna strijela, koji je činio dio socijalističkog tehnološkog čuda krajem 50-ih i početkom 60-ih prošlog stoljeća. Rok za prijavu je 30. rujna.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – feministički kulturni centar Nova

Feministički kulturni centar Nova iz Crne Gore traži partnere za suradnju na projektu 'Njena baština – izgradnja kapaciteta za upravljanje europskom ženskom kulturnom baštinom', u sklopu Programa EU Kreativna Europa. Prijave su otvorene do 1. listopada 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – knjižara Karver

Knjižara Karver (LLC Sibila) iz Crne Gore traži partnere za projekt '(Raz)otkrivanje europske književnosti', koji bi se odvijao u okviru Program EU Kreativna Europa. Rok prijave istječe 1. listopada 2014.
 
natječaj

5. svjetski zborski festival mjuzikla u Solunu - poziv

Grčki zbor 'KORAIS' organizira 5. svjetski zborski festival mjuzikla koji će se u travnju 2015. održati u Solunu, Grčka. Ako želite biti dio proslave najljepših svjetskih kazališnih i filmskih mjuzikla, prijavite se na Festival posvećen miru, prijateljstvu, suradnji, bratstvu i solidarnosti među ljudima. Festival nije natjecateljskog karaktera!
 
natječaj

Zagrebački plesni centar - poziv

Zagrebački plesni centar poziva samostalne plesne, ali i kazališne, glazbene i vizualne umjetnike te udruge i umjetničke organizacije kao i neformalne grupe koje zanima suradnja sa suvremenim plesom da najkasnije do 17. rujna 2014. prijave svoj interes za programsku-tehničku suradnju u 2015.godini.
 
natječaj

Galerija Inkubator – Startup 2014.

Udruga za promicanje suvremene umjetnosti Inkubator raspisuje natječaj za produkciju jednog rada u sklopu projekta Startup 2014., u vrijednosti od 2,000 HRK. Natječaj je otvoren do  26. rujna.
 
natječaj

'PR u gostima' za bolju vidljivost kulturnih projekata

Biro Radost poziva organizacije koje djeluju na području izvaninstitucionalne kulture i žele poboljšati vidljivost svojih projekata na sudjelovanje u projektu PR u gostima. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 20. rujna.
 
natječaj

Inovativna kazališna scena Split 2015. - Poziv na prijave

IKS Festival upućuje poziv za plesne, kazališne i interdisciplinarne programe u sklopu Inovativne kazališne scene Split u 2015. godinu. Poziv je otvoren do 15. rujna.
 
natječaj

Otvoreni poziv za zatvoreni Paviljon

Kultura promjene Studentskog centra poziva umjetnike, kustose i sve zainteresirane da predlože rad na temu (zatvorenog) Francuskog paviljona. Rok prijave je 25. rujna.  
 
natječaj, radionica, kolonija

Scenaristički forum Palunko 12

Na nadolazećem Zagreb Film Festivalu, u sklopu edukativne i networking platforme Industrija, od 18. do 25. listopada održat će se tradicionalni scenaristički program projekta Palunko, čiji je središnji dio natjecateljska međunarodna radionica scenarija kratkometražnog igranog filma.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – IMPART 2016

Festivalski centar IMPART 2016 traži partnere na području promocije transnacionalne mobilnosti kako bi se stvorila europska mreža za interdisciplinarne izvedbe na temu Europska dijaspora, migracije, imigracije i drugost, u sklopu Programa EU Kreativna Europa. Prijave su otvorene do 1. listopada 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – The street of contemporary

The street of contemporary, umjetnički park koji obuhvaća prirodu i umjetnost, otvoren je 2012. godine u talijanskom gradu Castiglione della Pescaia, a traži partnere za suradnju na projektu u sklopu Programa EU Kreativna Europa.
 
natječaj

Volontiranje u Laubi

Otvoren je natječaj za volontiranja u Kući Lauba, koji pruža priliku mladim ljudima za stjecanje praktičnog iskustva, kao i upoznavanje s funkcioniranjem jedne značajne privatne zbirke suvremene umjetnosti. Zainteresirani se mogu prijaviti do 12. rujna do ponoći.
 
natječaj, radionica, kolonija

Međunarodna radionica za redatelje

Međunarodna radionica za redatelje održava se od 15. do 22. prosinca 2014. godine u Toskani, provinciji Massa i Carrara, pod stručnim vodstvom Sergeia Ostrenka. Program uključuje praktične treninge i konferenciju s brojnim događanjima.

 
natječaj, nagrada

Ovca u kutiji 2014 – natječaj za najbolju hrvatsku slikovnicu

Knjiga u centru raspisuje javni natječaj za nagradu 'Ovca u kutiji' za najbolju hrvatsku slikovnicu, čiji su i tekst i ilustracije prvi put objavljene u razdoblju od siječnja 2013. godine do listopada 2014. godine. Prijave se primaju do 10. listopada 2014.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za najbolju kratku priču - Neispričane ljubavi

Programski odbor Mjeseca hrvatske knjige pokreće natječaj za kratku (ljubavnu) priču na temu 'Neispričane ljubavi'. Natječaj je otvoren od 1. rujna do 1. listopada 2014. godine u ponoć.
 
natječaj

IAC Zagreb poziva umjetnike na suradnju

Međunarodni centar za umjetnost, Zagreb, poziva umjetnike na suradnju - predlaganje programa jednodnevnih radionica iz scenskih i srodnih umjetnosti, za djecu od 9 -18 god i odrasle. U obzir dolaze likovne, dramske, literarne, glazbene, radionice pokreta, pripovijedanja...
 
natječaj

Natječaj za redizajn logotipa KIC-a

Kulturno informativni centar poziva autore i kreativne timove da se prijave na natječaj za redizajn logotipa KIC-a. Rok natječaja je 15. rujna.
 
natječaj

Ganz novi festival usvaja ganz nove fotografe

U okviru četvrtog izdanja Ganz novog festivala, Kultura promjene SC-a nastavlja s usvajanjem mladih umjetnika, ali ovog puta u fokusu su mladi fotografi i oni/one koji to tek žele postati!
 
natječaj, nagrada

Književna nagrada Zvane Črnja – natječaj

Društvo hrvatskih književnika, Zagreb, i Istarski ogranak DHK, Pula, raspisuju natječaj za književnu nagradu 'Zvane Črnja', koja se dodjeljuje za najbolju hrvatsku knjigu eseja. Prijave su otvorene do 20. rujna 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Centar za suvremenu umjetnost Crne Gore

Centar za suvremenu umjetnost Crne Gore iz Podgorice traži partnere za suradnju na projektu glazbenog festivala, u okviru programa EU Kreativna Europa. Rok prijave je listopad 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Gdynia City Museum

Gdynia City Museum iz Poljske traži partnere za sudjelovanje u Programu EU Kreativna Europa, na području arhitekture, obrazovanja, dizajna, i urbanizma. Prijave su otvorene do 1. listopada 2014.
 

   Ispiši stranicu
 • Lupiga.com - Medijima se nismo bavili četvrt stoljeća i eto dokle smo stigli - Ivica Đikić o medijskoj strategiji
 • Novossti - Zadaća HNK-a je da Krležu predstavi Europi - razgovor s Dubravkom Vrgoč
 • Peščanik.net - Pop kultura i moć - Od Benjamina do Franzena i rastuće homogenizacije kulture
  Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
  Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
  Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
  Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu