natječaj

Natječajna izložba fotografija 'Hrvatski svjetionici'

Plovput d.o.o. Split i Fotoklub Split organiziraju izložbu fotografija pod nazivom 'Hrvatski svjetionici' s ciljem podizanja svijesti o potrebi očuvanja kulturno-povijesne baštine i njegovanja hrvatske pomorske tradicije. Prijaviti se mogu svi zainteresirani, zaključno s 11. studenim.
 
natječaj

Mediapitch - poziv na sudjelovanje u fotografskom natječaju

Mediapitcha - platforma koja prati kulturna zbivanja u formi fotografskih natječaja poziva vas da se pridružite  natječaju Kultura u fokusu 2016 koji predviđa novčani nagradni fond po kategorijama, a koji je otvoren do 1. prosinca 2016. godine.
 
 
natječaj

Raspisan natječaj za Šantićev festival djece pjesnika

Povodom obilježavanja godišnjice smrti  pjesnika Alekse Šantića, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) Prosvjeta Mostar organizira četvrti Šantićev festival djece pjesnika koji će se održati početkom veljače 2017. godine. Na festivalu mogu sudjelovati učenici osnovnih škola iz sljedećih država: Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora i Makedonija.
 
natječaj

Poziv umjetnicima za suradnju u kazališnom klasteru Zmajevo gnijezdo

Kazališni klaster Zmajevo gnijezdo poziva u svoj kreativni tim umjetnice i umjetnike, umjetničke grupe, studente likovnih akademija te studija dizajna i arhitekture. Prijave se primaju do 28. listopada 2016.
 
natječaj

Muzej grada Trogira - poziv za izlaganje u 2017.

Muzej grada Trogira poziva zainteresirane da se prijave na poziv za izlaganje u izložbenim prostorima Muzeja grada Trogira u 2017. godini. Rok za prijavu je 1. ožujka  2017.
 
natječaj

HDS objavio 'BTL natječaj'

Hrvatsko društvo skladatelja raspisuje Natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja popularne glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za prazne medije. Rok prijave: 28. studeni 2016.
 
natječaj, audicija

Audicija za predstavu 'Sve što nije tvoje'

Raspisana je audicija za kazališnu predstavu 'Sve što nije tvoje' koja nastaje pod režijskom palicom Lejle Jerković. Audicija je otvorena kako za one s iskustvom, tako i za one bez iskustva; glumice i glumce, mlađe i starije generacije. Datumi održavanja su 27. listopada s početkom u 19 sati te 30. listopada, s početkom u 11 sati.
 
natječaj

Natječaj za dizajnere na temu kazališnih heroina

Pozivaju se svi zainteresirani dizajneri da se prijave na natječaj za sudjelovanje na nekonvencionalnoj, interdisciplinarnoj modnoj reviji, inspiriranoj protagonisticama, prkosnim ženama - svevremenskim kazališnim heroinama, koja će se održati 19. studenoga, u kazališno koncertnoj dvorani Mali Princ u Omišu. Rok za prijavu je 10. studenoga.
 
natječaj

Otvoren natječaj ACCELERATE za rezidenciju u Cernu

Otvoren je poziv umjetnicima za jednomjesečnu rezidenciju pod nazivom Nagrada ACCELERATE, koja je namijenjena hrvatskim umjetnicima i prilika za umjetničko istraživanje na području prožimanja umjetnosti, znanosti i tehnologije inspirirano svijetom fizike čestica i u intenzivnom dijalogu sa znanstvenicima CERN-a. Rok za podnošenje prijava je 11. siječanj 2017.
 
natječaj, radionica, kolonija

ZFF poziva mlade da postanu članovi žirija programa PLUS; otvorene prijave za Bibijadinu filmsku stvaraonicu

Zagreb Film Festival poziva sve zainteresirane u dobi od 15 do 19 godina da se prijave na natječaj i postanu član/ica peteročlanog žirija programa PLUS namijenjenog srednjoškolcima. Osim toga otvorene su prijave i za petu po redu Bibijadinu filmsku stvaraonicu na kojoj će mladi filmaši i filmašice kroz radionicu svladati osnove igranog filma (i u teorijskom i u praktičnom smislu).
 
natječaj

Otvoren je natječaj za sudjelovanje na 7. artOmat-u

artOmat poziva sve zainteresirane da se prijave na natječaj za sudjelovanje na sajmu nekonvencionalnih umjetničkih predmeta, koji će se održati od 16. do 23. prosinca, u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu. Rok za prijavu je 3. studenoga.
 
natječaj

Imagine Croatia – natječaj za mlade glazbenike svih glazbenih stilova

Imagine Croatia je festival mladih glazbenika u dobi od 13 do 21 godine, (pojedinaci) i grupe do najviše osam glazbenika. Festival je otvoren mladim izvođačima bez obzira na vrstu glazbe koju izvode. Rok za prijavu je 6. studeni 2016.
 
natječaj

Poziv glazbenicima na sudjelovanje na koncertu 'Volim, volim, volim!'

Ciklus Glazbene staze poziva glazbenike na sudjelovanje na koncertu 'Volim, volim, volim!'. koji će se održati u četvrtak, 6. prosinca, u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog. Pozivaju se solisti te komorni i vokalni sastavi, a prijave se primaju do 3. studenog 2016.
 
natječaj

Otvoren literarni natječaj koji prati izložbu #filantropija...?

U sklopu izložbe #filantropija…? koja se tijekom listopada održava u Muzjesko galerijskom prostoru Sveta Srca u Puli raspisan je literarni natječaj 'A što mogu ja učiniti?' kojemu je cilj potaknuti učenike osnovnih škola na razmišljanje o tome kako oni sami mogu doprinijeti zajednici, odnosno dati im priliku da govore o filantropiji iz perspektive djeteta.
 
natječaj, radionica, kolonija

ZagrebDox Pro 2017. – poziv za prijavu projekata

ZagrebDox Pro poziva redatelje, scenariste, snimatelje i producente dokumentarnih filmova da se prijave na program ZagrebDox Pro 2017. Rok za prijavu projekata na radionicu je 1. prosinca 2016. (prijave se primaju do ponoći).
 
natječaj

Objavljen natječaj za potprogram Kultura u kategoriji za potporu europskim mrežama

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske komisije objavila je natječaj za Potporu europskim mrežama u okviru potprograma Kultura programa Kreativna Europa. Natječaj je otvoren do 25. studenog 2016., do 12 sati po srednjoeuropskom vremenu.
 
natječaj

Eduzgraf - natječaj za prijavu studentskih radova

Eduzgraf poziva  sve zainteresirane studente preddiplomskih i diplomskih studija grafičkog dizajna, vizualnih komunikacija i srodnih disciplina da prijave svoje radove na natječaj za izlaganje čija je tema ove godine 'Društvene reprize'. Rok za prijavu je 5. studeni.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na filmskom festivalu 'Hrizantema' u Subotici

Četvrti po redu festival kratkog horror & fantasy filma 'Hrizantema' održat će se ove godine od 27. do 30. listopada u Art kinu 'Aleksandar Lifka' u Subotici. Ovim putem pozivaju se autori kratkih filmova da se prijave za sudjelovanje u natjecateljskom dijelu festivala. Rok za prijavljivanje filmova je 15. listopada 2016.
 
natječaj

60 sekundi hrvatskog filma - prijave

Natjecanje filmova kratke forme (do 4 minute) će se održati u Zagrebu, 25. studenog 2016. Pozivaju se isključivo autori iz Hrvatske da svojim ostvarenjima sudjeluju na ovoj Reviji. Zaključni rok za prijem ostvarenja je 15. studenog 2016. (vrijedi pečat pošte).
 
natječaj

Mala noćna čitanja 2016 - Natječaj za dramske tekstove

Kazališna družina Kufer objavljuje natječaj za nove dramske tekstove mladih autora u okviru programa Mala noćna čitanja, a rok je 20. listopad. Rok prijave je produžen do 25. listopada.
 
natječaj

Natječaj za potprogram Kultura u kategoriji za potporu europskim projektima suradnje

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske komisije objavila je natječaj za potprogram Kultura programa Kreativna Europa za Potporu europskim projektima suradnje u kategorijama: manji projekti suradnje (sufinanciranje EU do 200.000,00 € / 60% projekta) te veći projekti suradnje (sufinanciranje EU do 2.000 000,00 € / 50% projekta). Natječaj je otvoren do 23. studenog 2016., do 12 sati po srednjoeuropskom vremenu.
 
natječaj, obavijest

Programi i natječaji manifestacije Pafos 2017.

Europska prijestolnica kulture u 2017. godini, ciparski grad Pafos, pripremio je pod motom 'Passionately Pafos' bogat program događanja i projekata kojima će se obilježiti preuzimanje ove značajne titule. Svi zainteresirani pojedinci i udruge podatke o programu i aktivnostima EPK-Pafos, kao i otvorene natječaje, mogu naći na mrežnim stranicama www.pafos2017.eu.
 
natječaj

Natječaj za Inkubator umjetničkih projekata baziranih na tragovima industrijske baštine socijalizma

Udruga Artless Bembo poziva umjetnike različitih profila da prijave prijedloge inovativnih i kritičkih umjetničkih radova inspiriranih Tvornicom Gorica, izvedene u različitim medijima. Rok za predaju prijedloga je produžen do 20. listopada.
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj za dodjelu Nagrade Stjepan Šulek za 2016. godinu za izvedbu skladbe za violinu

Prijave na Natječaj za dodjelu Nagrade Stjepan Šulek za 2016. godinu za izvedbu skladbe za violinu primaju se do 15. studenoga 2016. Sudjelovati mogu violinisti/-ice rođeni poslije 1984. godine. Nagradu dodjeljuje Fond Stjepan Šulek.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – AICCORE (Regionalno vijeće europskih općina i regija) i Općina Montagnana (Italija)

AICCORE (Regionalno vijeće europskih općina i regija) i Općina Montagnana traže partnere za projekt 'Project fiche: network of historical re-enactments' za natječaj za manje projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa potprogram Kultura. Cilj projekta je izgraditi transnacionalni projekt suradnje koji je fokusiran na mrežu uprizorenja povijesnih događaja u Europi. Prijave se primaju do 5. listopada 2016.!
 
natječaj

Javni poziv za suradnike na EU projektu Risk Change / Riskiraj promjenu!

Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci poziva zainteresirane pojedince, organizacije, institucije, volonterske inicijative, udruge civilnog društva na suradnju na europskom projektu Risk Change / Riskiraj promjenu! (1. 6. 2016. – 31. 5. 2020.). Rok za prijavu je 7. listopada.
 
natječaj

Natječaj Pasionske baštine za glazbeno djelo

Udruga Pasionska baština iz Zagreba raspisuje Natječaj za novu skladbu nadahnutu pasionskim sadržajima. Rok prijave na natječaj je 1. ožujka 2017.  
 
natječaj, radionica, kolonija

DeVos institut otvara prijave za studijski boravak 2017-2019

DeVos institut menadžmenta u kulturi otvara prijave za 'fellowship' program na Sveučilištu u Marylandu za 2017-2019. Program osigurava praktični trening za producente i menadžere u kulturi i umjetnosti iz cijelog svijeta. Prijave su otvorene do 1. prosinca 2016.
 
natječaj

Međunarodni natječaj za izradu ilustracije, animirane špice i teasera za Animafest Zagreb 2017.

Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb objavljuje međunarodni natječaj za izradu ilustracije, animirane špice i teasera za 27. izdanje Festivala koje će se održati u Zagrebu od 5. do 10. lipnja 2017. godine. Natječaj je otvoren do 28. listopada 2016. godine.
 
natječaj

Poziv volonterima - Festival Periskop

Periskop je nova manifestacija koja okuplja umjetnike iz Hrvatske i inozemstva. Organizira ga Prostor Plus u suradnji s NDA CRO, s ciljem decentralizacije plesne umjetnosti u Hrvatskoj te jačanja umjetničkih, izvedbenih i edukacijskih potencijala suvremenog plesa u Rijeci. Ukoliko ste zainteresirani za suvremeni ples i imate nekoliko sati dnevno tijekom priprema i festivalskih dana, prijavite se za volontiranje do 24. rujna 2016.
 
natječaj

Programom '27 susjedstava' u Rijeci počinje projekt Europske prijestolnice kulture 2020.

U Rijeci je u srijedu otvoren natječaj za prijavu sudionika programskog pravca '27 susjedstava', čime je započeo s realizacijom projekt Europska prijestolnica kulture 2020.
 
natječaj

Javni poziv: Tematske kolekcije na Europeana platformi

Generalni direktorat Europske komisije za komunikacijske mreže, sadržaj i tehnologije (DG CONNECT) objavljuje javni poziv za  '2016 CEF Telecom Call 3 for Generic Services', a jedan od prioriteta poziva je Europeana. Rok za prijave je 15. prosinac ove godine.
 
natječaj

Natječaj 'Tea Benčić Rimay' Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak raspisuje natječaj za književnu nagradu 'Tea Benčić Rimay' koja se dodjeljuje u svrhu poticanja književnoga stvaralaštva te kao doprinos potpori i vrednovanju najboljih književnih ostvarenja za pjesmu u prozi. Natječaj je otvoren do 17. listopada, a nagrada se sastoji od objavljivanja nagrađenog rukopisa i novčanog iznosa od 3.000 kn.

.
 
natječaj

10. PRE-ART skladateljsko natjecanje 2016.

Švicarska organizacija pre-art objavila je desetu godinu zaredom natječaj za skladatelje iz zemalja u kojima je bila aktivna tijekom posljednjih sedamnaest godina. Pravo sudjelovanja imaju skladatelji rođeni 1986. ili kasnije. Rok za prijave: 31. prosinca 2016.
 
natječaj

Natječaj za izradu vizualnog identiteta Radio Studenta

Otvoren je poziv na natječaj za izradu vizualnog identiteta, povodom proslave 20 godina rada Radio Studenta. Rok za dostavu prijedloga je 2. listopad.
 
natječaj

Natječaj za nove skladbe 64. Zagrebačkog festivala

Hrvatsko društvo skladatelja objavilo je natječaj za nove skladbe 64. Zagrebačkog festivala koji će se održati početkom siječnja 2017. Natječaj traje do 20. listopada 2016.
 
natječaj

Fotografski natječaj 'Pogled iznutra'

FictionPlayGrounds, prva hrvatska intermedijalna web platforma za umreživanje umjetnika, osmislila je fotografski natječaj usmjeren na mlade ljude i njihovu unutarnju stvarnost i  svakodnevicu. Natječaj je otvoren do 1. studenoga.
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencije za autore i prevoditelje u Splitu

Udruga KURS objavljuje natječaj za rezidencijalni program za autore i prevoditelje iz Europe i JI Europe u Splitu za 2017. godinu. Natječaj je otvoren od 15. rujna do 15. listopada.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Ayuntamiento de Cartagena, Španjolska

Grad Cartagena je turistički španjolski grad smješten na mediteranskoj obali s bogatom antičkom baštinom. Zainteresirani su za partnerstvo s gradovima, institucijama i sveučilištima koji su povezani s kulturnom baštinom za suradnju na interdisciplinarnim projektima u Programu EU Kreativna Europa potprogram Kultura. Poziv je otvoren do 5. listopada 2016.!
 
natječaj, radionica, kolonija

Gerilski marketing i društvene mreže za kulturne projekte

Biro Radost poziva organizacije iz područja kulture i umjetnosti da se prijave na radionice koje će se baviti komuniciranjem s javnošću putem gerilskog marketinga i njegove primjene na društvenim mrežama. Prijave su otvorene do 1. listopada.
 
natječaj

Natječaj za studentski rad na temu ženske i rodne problematike

Centar za ženske studije objavljuje natječaj za dodjelu Nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike. Natječaj je otvoren do 1. listopada 2016.!
 
natječaj

Natječaj 'FotoGiostra'

KAF Sv.Lovreč u suradnji s organizatorom povijesnog festivala Giostra objavljuje nagradni foto-natječaj'FotoGiostra'. Rok prijave je 23. rujna.
 
natječaj

Otvoren poziv za RE-ACT-ov razvoj koprodukcijskih projekata za 2016.

Predstavnici inicijative RE-ACT u četvrtak, 15. rujna, su u Portorožu, u okviru 19. izdanja Festivala slovenskog filma, objavili novi poziv inicijative RE-ACT (Regional Audiovisual Cooperation and Training) za razvoj koprodukcijskih projekata. Poziv je otvoren do 15. studenog 2016.!
 
natječaj

IEF objavljuje natječaj za dva jednomjesečna istraživačka boravka

Institut za etnologiju i folkloristiku raspisuje natječaj za prijavu na program jednomjesečnog istraživačkog boravka za 2017. godinu. Prijave se primaju do 20. listopada 2016.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Studio L, Gruzija

Studio L iz Gruzije za natječaj za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa potprogram Kultura traže partnere koji će pomoći u organizaciji Tbilisi Bijenala arhitekture radnog naziva Searching for Identity čiji je cilj postizanje interaktivnog dijaloga između arhitekata, urbanista, dizajnera, kritičara, istraživača, povjesničara i studenata. Rok za prijave je 30. rujna 2016.!
 
natječaj, festival

Poziv na sudjelovanje na konferenciji 'Otherhood: Cirkus i identitet'

Cirkuski informacijski centar raspisao je poziv za sudjelovanjem na međunarodnoj interdisciplinarnoj konferenciji 'Otherhood: Cirkus i identitet' koja će se održati 14. i 15. studenoga u okviru dvanaestog izdanja zagrebačkog Festivala novog cirkusa. Zainteresirani umjetnici i znanstvenici, ali i drugi promišljatelji predmetnih tema, pozvani su do 20. rujna, uz biografiju, poslati sažetke svojih radova/predavanja/ideja za sudjelovanje.
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencije za pisce i prevoditelje u Ljubljani

Društvo slovenskih pisaca poziva pisce i prevoditelje koji će realizirati svoje projekte u Ljubljani u 2017. godini da se prijave za rezidenciju u 'Dane Zajc studiu za pisce/prevoditelje' u trajanju od 4 tjedna i s rokom prijave od 30. listopada 2016.
 
natječaj

Otvoren natječaj za izlaganje na Zgrafu12

Zgraf - međunarodna izložba grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija, u organizaciji ULUPUH-a, objavila je natječaj za izlaganje na svom 12. izdanju. Rok za prijavu radova je 15. listopada 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Udruga Bajka, Bosna i Hercegovina

Udruga Bajka je centar za promociju odgoja, obrazovanja, kulture i tradicije iz Sarajeva koja je zainteresirana za partnerstvo u projektima suradnje za natječaj u programu EU Kreativna Europa potprogram Kultura. Rok za prijave je do 5. listopada 2016.!
 
natječaj

Politička škola za umjetnike (i sve zainteresirane)

[BLOK] - Lokalna baza za osvježavanje kulture objavljuje poziv za program 'Politička škola za umjetnike (i sve zainteresirane). Rok za prijavu je 25. rujna.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje galerije Živi Atelje

Živi Atelje Dajht Kralj raspisuje natječaj za izlaganje u Galeriji Živi Atelje za 2017. godinu. Prijaviti se mogu: samostalne izložbe, skupne izložbe, edukativni programi (radionice), diskurzivni programi (tribine, okrugli stolovi, diskusije), kustoske koncepcije i međuinstitucionalne suradnje. Rok za prijavu je 10. listopada.
 
natječaj

Natječaj 'Arts and Societies' (o ulozi umjetnika i umjetnosti u društvu)

Otvoren je natječaj za kratki videozapis o ulozi umjetnika i umjetnosti u društvu, kao zajednička inicijativa 2016. Međunarodne godine globalnog razumijevanja i Svjetske konferencije humanističkih znanosti (WHC) koja će se održati u Liègeu 2017. godine. Natječaj je otvoren do 30. studenog 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - Pionirski dom, Slovenija

Pionirski dom – kulturni centar za mlade je vodeća nacionalna i regionalna ustanova za kulturne izvannastavne aktivnosti za djecu, mlade i odrasle čiji je cilj upoznavanje s europskim institucionalnim vrijednostima i raznolikostima jezične i kulturne baštine. U potrazi su za kulturnim institucijama s interesom i iskustvom u razvoju publike na području kazališta, a poziv je otvoren do 5. listopada 2016.
 
natječaj, audicija

Audicije Komornog zbora 'Ivan Filipović'

Komorni zbor 'Ivan Filipović' sezonu otvara upisom novih članova. Ukoliko se amaterski bavite glazbom i imate ambiciju pjevati umjetnički program pridružite se zboru na audicijama koje će se tijekom rujna održavati svakog četvrtka u 19,30 sati na adresi Trg maršala Tita 4.
 
natječaj

Poziv umjetnicima - intervencija na Kontu

Drugo more i Musagetes Foundation pozivaju sve zainteresirane na prijavu ideje za umjetničku intervenciju na prostoru riječkog Konta. Prijave su otvorene do 25. rujna.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Centrul Cultural 'Dunărea de Jos' Galați, Rumunjska

Kulturni centar 'Dunărea de Jos' djeluje u okviru Županijskog vijeća grada Galati u Rumunjskoj, želi biti partner na projektu Ports Cultural Festival i poziva sve zemlje koje se nalaze uz tok rijeke Dunav, a zainteresirane su za razvoj višegodišnjeg projekta koji u cilju ima slaviti Dunav i tradicije zemalja uz njegovu obalu. Rok za prijeve je 5. listopada 2016.
 
natječaj, radionica, kolonija

Translab - rujanska radionica književnog prevođenja

Translab – laboratorij za književno prevođenje s francuskog na hrvatski jezik –  vas poziva na svoju besplatnu rujansku radionicu, koja će se održati u ponedjeljak, 26.9. s početkom u 11 sati, uz mentoricu Vandu Mikšić. Tema radionice je prevođenje ritma, a prijave se zaprimaju do 15. rujna.
 
natječaj, radionica, kolonija

Škola fotografije i vizualnih umjetnosti u KAF Sv. Lovreč

Klub amaterske fotografije Sveti Lovreč otvara novu sezonu redovitih klupskih aktivnosti, od kojih izdvajamo besplatnu Školu fotografije i vizualnih umjetnosti, koja započinje u četvrtak,  22. rujna, u 19:30 sati.
 
natječaj

Natječaj 'Ovca u kutiji' - za najbolju hrvatsku slikovnicu

Knjiga u centru raspisuje javni natječaj za nagradu 'Ovca u kutiji', za najbolju hrvatsku slikovnicu. Rok za prijavu je 15. listopada.
 
natječaj

Različiti svjetovi - natječaj za mlade fotografe

Photon - Centar za suvremenu fotografiju iz Ljubljane, otvara poziv za mlade fotografe i vizualne umjetnike, do 35 godina starosti, koji dolaze iz zemalja Zapadnog Balkana. Natječaj je otvoren do 15. rujna.
 
natječaj, audicija

ZPA / Audicija za plesače i plesačice

Zagrebački plesni ansambl (ZPA) organizira audiciju za plesače i plesačice suvremenog plesa za sudjelovanje u novom projektu, te radi primanja novih plesača/ica u članstvo ansambla. Prijave se primaju do 20. rujna, a sama audicija održat će se od 26. do 30. rujna u prostorijama ZKM-a.
 
natječaj

Poziv umjetnicima u sklopu projekta ILICA KULTURE

Galerija VN poziva umjetnice i umjetnike te umjetničke grupe da sa svojim radovima sudjeluju na kratkim samostalnim ili grupnim izložbama organiziranim u sklopu projekta Ilica kulture. Prijaviti se mogu radovi iz područja vizualnih, novomedijskih i performativnih umjetničkih praksi. Rok za prijavu je 11. rujna.
 
natječaj

Natječaj za najbolju neobjavljenu pjesmu

Gradska knjižnica Solin povodom Mjeseca hrvatske knjige, organizira VI. Natječaj za najbolju neobjavljenu pjesmu 2016. Rok za prijavu je 1. studenoga.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Píñar Town Hall, Španjolska

Španjolski gradić Píñar, koji se nalazi u provinciji Granadi, želi biti partner u novom projektu za natječaj za veće projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa potprogram Kultura čiji je osnovni cilj razvoj dislociranih područja kroz kulturu, povijest i uključivanje lokalnog stanovništva poštujući njihovu raznolikost.
 
natječaj

Poziv za prijave u sklopu programa Zvučni zid

Galerija SKC Rijeka poziva diplomante ili tek diplomirane umjetnice i umjetnike te umjetničke grupe da se predstave na samostalnim izložbama organiziranih u sklopu programa Zvučni zid. Prijaviti se mogu diplomski projekti iz područja vizualnih, novomedijskih i performativnih umjetničkih praksi. Rok za prijavu je 15. rujna.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Heartefact Fund, Srbija

Udruga Heartefact traži partnere koji se bave kulturom, identitetom, aktivizmom i izvedbenim umjetnostima za natječaj za manje projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa, potprogram Kultura. Radi se o projektu koji istražuje europski kulturni identitet u svjetlu promjena koje se događaju posljednjih deset godina u Europi i njezinoj neposrednoj blizini. Prijave se primaju do 1. listopada 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Vantaa City Library

Gradska knjižnica u finskom gradu Vantaa traži partnere za prijavu na veće projekte suradnje u sklopu programa Kreativna Europa, potprogram Kultura. Ideja koju predlažu odnosi se na stvaranje novog modela koji bi knjižnice stavio u ulogu izdavača. Pri tome je namjera iskoristiti sve već postojeće načine informiranja i infrastrukturu knjižnica koja postoji kako bi se proširio raspon aktivnosti koje knjižnice trenutno provode. Poziv je otvoren do 5. listopada 2016.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Industrial Foundation, Poljska

Za natječaj za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa potprogram Kultura zaklada Industrial Foundation traži partnere među dizajnerima i kulturnim institucijama koje se bave dizajnom i obrtom i spremne su aktivno se uključiti u projekt izložbama, radionicama, izradom umjetničkih instalacija, performansima i predstavama koje će izmijeniti javni prostor i učiniti ga ugodnijim / privlačnijim potencijalnim korisnicima, a u isto vrijeme privlačit će i razvijati novu publiku.
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje – Izrada brošure s primjerima dobre prakse inkluzivnih izvedbenih umjetnosti

Un-label poziva umjetnike koji djeluju u području izvedbenih umjetnosti da se uključe u izradu priručnika umjetničkog rada s osobama s invaliditetom u Europi. Rok za slanje prijedloga je 1. listopad.
 
natjecanje, natječaj

Natjecanje za petominutni koncert za klavir

Muzički biennale Zagreb – Hrvatsko društvo skladatelja, objavljuje Natječaj za '5-Minute Piano Concerto' Natjecanje i poziva skladatelje da prijave svoja djela. Rok za prijave je 23. rujna 2016.!
 
natječaj

Festival 25 FPS traži volontere

Festival 25 FPS koji se održava od 29. rujna do 2. listopada u Zagrebu, objavljuje natječaj za volontere. Prijave se primaju do 10. rujna.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – MATEHETSZ

Mađarska udruga MATEHETSZ (Association of Hungarian Talent Support Organizations) želi se prijaviti na natječaj za projekte na program EU Kreativna Europa potprogram kultura, natječajne potkategorije: platforme, zbog čega traži partnere iz svih područja kulturnih djelatnosti – plesa, kazališta, likovne umjetnosti, glazbe. Prijave se primaju do 5. listopada 2016.!
 
natječaj

Otvoren natječaj za 'start-up' projekte iz područja kulturne baštine

Objavljen je drugi po redu javni natječaj za prijave u 'Ecapital Culture Adriatic Start Up School' školu namijenjenu mladima  iz zemalja Jadransko-jonske makroregije, koja ima za cilj unapređenje kulturne baštine.
 
natječaj

Foto natječaj Montraker 2016.

Pučko otvoreno učilište Poreč i Turistička zajenica Općine Vrsar objavljuju foto natječaj, koji se organizira kao dodatni program Međunarodne studentske kiparske škole Montraker, koja se održava od 29. kolovoza do 10. rujna. Rok za prijavu je 15. rujna.
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj Pack&Pitch vodi jednog mladog filmaša na snimanje vlastitog filma u Hollywood

Ovogodišnji Four River Film Festival, u suradnji s filmskim programom Relativity School iz Los Angelesa, raspisao je natječaj za filmsku ideju/priču koja će jednog mladog hrvatskog filmaša odvesti u Hollywood. Natječaj je otvoren za mlade od 14 do 20 godina i traje do 29. kolovoza 2016.!
 
natječaj

Poziv za prijave - umjetničke rezidencije Kulturkontakta 2017.

Kulturkontakt Austrija objavljuje poziv za prijave za umjetničke rezidencije u Beču i Salzburgu u 2017. godini. Rok prijave je 30. rujna, odnosno 15. listopad, ovisno o umjetničkoj disciplini koja se prijavljuje.
 
natječaj

Subscena - otvoreni poziv za prijavu programa u 2017.

Subscena objavljuje otvoreni poziv za prijavu projekata namjenjih realizaciji u 2017. godini u području kazališta, izvedbenih umjetnosti i hibridnih disciplina. Natječaj je kontinurano otvoren, a ako su vam potrebna dodatna sredstva, prijavu je potrebno poslati do 15. rujna.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Fundación Ramón Rey Ardid (FRRA)

Fundación Ramón Rey Ardid (FRRA) traži partnere, za natječaj za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa potprogram Kultura, poput muzeja, kulturnih centara, muzičkih akademija, škola za sviranje lutnje, kulturnih udruga čija je djelatnost interdisciplinarna ili u područjima umjetnosti, glazbe, kulturne baštine koji mogu surađivati u jednoj ili više aktivnosti u sklopu projekta. Prijave se primaju do 5. listopada 2016.!
 
natječaj

HBO Adria predstavila First Draft natječaj

First Draft natječaj predstavljen je u sklopu programa CineLink Drama na Sarajevo Film Festivalu, a HBO ovim putem poziva autore da prijave svoje originalne scenarije smještene na području Adria regije koju čine Hrvatska, Srbija, Slovenija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora. HBO Adria First Draft natječaj otvoren je za prijave do 15. studenog 2016.!
 
natječaj, festival

CURRENTS New Media Festival 2017

Currents - New Media Festival 2017, koji će se održati od 9. do 25. lipnja 2017. u Santa Fe, Novi Meksiko, poziva umjetnike da prijave svoje radove do 15. studenog 2016.
 
natječaj

Natječaj - III Biennale hrvatske mlade fotografije

Likovna manifestacija III. biennale hrvatske mlade fotografije otvara Natječaj za sve fotografe starije od 18, a mlađe od 30 godina starosti., otvoren do 15. rujna.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na festivalu izvedbenih umjetnosti DOPUST

Prijave za natječaj festivala DOPUST - Dani otvorenog performansa u Splitu primaju se do 28. kolovoza 2016. Festival će se održavati od 19. do 24. rujna 2016. u galeriji MKC, HULU – Dioklecijanovim podrumima, Galeriji umjetnina te u javnom gradskom prostoru.
 
natječaj, djeca, mladi

Javni natječaj za sudjelovanje u Ciklusu mladih glazbenika mo. Vinko Lesić 2016./2017.

Glazbena mladež Split raspisuje Natječaj za sudjelovanje u Ciklusu koncerata mladih glazbenika 'mo. Vinko Lesić' u sezoni 2016./2017. Prijave na natječaj primaju se do 15. rujna 2016.
 
smotra, revija, natječaj

6. East Doc Platforma - Poziv za prijavu dokumentarnih projekata iz CEE

Šesta East Doc Platforma održat će se u Pragu od 6. do 12. ožujka 2017. i uključivati programe: East European Forum, Project Market, Doc Tank, East Silver Video Library. Institut dokumentarnog filma poziva na prijavu dokumentranih projekata, a rok za prijavu je 10. studeni ove godine.
 
natječaj

Natječaj Grobnička skala 2016.

Festival Grobnička skala raspisuje Natječaj za nove skladbe koje će biti izvedene na Festivalu Grobnička skala 2016. Rok za prijavu je do 31. kolovoza o.g.
 
 
natječaj

Power Progressive Art poziva na izlaganje

Ovo ljeto u Prirodoslovnom muzeju Metković PowerProgressiveArt okuplja i izlaže skulpture talentiranih i vrijednih umjetnika. Odabrani radovi biti će izloženi u relevantnim i recentnim izložbenim prostorima do kraja ovogodišnje Platforme za umjetnost, znanost i edukaciju powered by PowerProgressiveArt. Poziv za izlaganje otvoren je do 25. kolovoza 2016. 
 
natječaj

KulturKontakt Austria – poziv za umjetničke rezidencije

Pozivaju se umjetnici iz područja vizualnih umjetnosti, fotografije, videa i medijske umjetnosti, kompozicije, književnosti, književnog prevodilaštva, obrazovanja u kulturi, interdisciplinarnih područja (umjetnost, znanost i tehnologija) da se prijave za sudjelovanje u rezidencijalnom programu KulturKontakta Austria za 2017. godinu. 
 
natječaj

Međunarodno skladateljsko natjecanje – Europska prijestolnica kulture Wroclaw 2016.

Muzička akademija Karol Lipiński u Wroclawu, Poljska, objavila je poziv za prijave na natječaj Međunarodnog skladateljskog natjecanja Europske prijestolnice kulture Wroclaw 2016.  
 
natječaj

Hrvatski sabor kulture objavio natječaje za nove skladbe

Hrvatski sabor kulture uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH raspisuje natječaje za nove skladbe za 2016. godinu. Riječ je o natječajima namijenjenima - amaterskim pjevačkim zborovima; amaterskim malim vokalnim sastavima; amaterskim puhačkim orkestrima te amaterskim tamburaškim orkestrima. Na sva četiri natječaja radove treba poslati do 15. listopada 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Festival de Música y Danza de Granada, Španjolska

Festival de Música y Danza de Granada osmislio je interdisciplinarni projekt DANSART “Diághilev today: crossing borders through dance, music, visual and performing arts” u kojem žele povezati ples, glazbu i dizajn po uzoru na ruskog redatelja i koreografa Serguéia Diághileva, osnivača baletne kompanije Ballets Russes. Poziv je otvoren do 5. listopada 2016.  
 
natječaj

Poziv za izlaganje u galeriji Siva

Galerija Siva poziva sve umjetnike i umjetnice, kustose i kustosice, umjetničke kolektive da se prijave na natječaj za izlaganje za 2017. godinu u galeriji Siva. Rok za prijavu produžen je do 15. kolovoza 2016. godine. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – HERITART (Italija)

I Borghi S.R.L. traži partnere, za natječaj za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa potprogram Kultura, na projektu HERITART koji želi provesti valorizaciju arheoloških lokaliteta kroz izvedbene umjetnosti; drevnim kazalištima, izvedbenim umjetnostima – plesom i kazalištem, koprodukcijom i optjecajem, profesionalnim osposobljavanjem i umrežavanjem. Prijave se primaju do 5. listopada 2016.
 
natječaj

Fotografski natječaj Egipatskog nacionalnog centra za dječju kulturu

Egipatski nacionalni centar za dječju kulturu organizira međunarodni natječaj za godinu 2016/2017 kojemu je cilj povezati djecu svijeta i razviti njihove umjetničke vještine. Prijave su otvorene do 30.12.2016.
 
smotra, revija, natječaj, festival

Poziv za sudjelovanje - Ismailia Festival for Folk Arts

Ismailia Festival for Folk Arts poziva sve zainteresirane kolektive da se prijave za sudjelovanje u ovogodišnjem izdanju ovog međunarodnog festivala, koji će se održati od 3. do 9. rujna, u Egiptu.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Universidad Carlos III de Madrid

Sveučilište Carlos III de Madrid (UC3M) traži partnere među kulturnim centrima ili sveučilištima u europskim zemljama, čije su kulturne djelatnosti vezane uz izvedbenu umjetnost, kinematografiju i filozofiju, za natječaj za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa potprogram Kultura. 
 
natječaj

Natječaj za izlaganje na 33. Salonu mladih

Organizacijski odbor HDLU-a raspisuje natječaj za izlaganje na 33. Salonu mladih, prema koncepciji Martine Miholić i Mie Orsag na temu 'Troškovnik'. Zbog izuzetnog interesa, rok za prijavu se produljuje do petka, 26. kolovoza.
 
natječaj, rezidencijalni program

'free_art_-_glitch' - poziv na sudjelovanje u rezidencijalnom programu

KA-MATRIX i Format C pozivaju autore i autorice koji djeluju na području RH da se prijave za sudjelovanje u rezidencijalnom/diskurzivnom programu s pratećom izložbom pod nazivom 'free_art_-_glitch', koji se provodi unutar projekta Nova kultura _ Hibridni grad .016. Prijave su otvorene do 1. rujna 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Chão de Oliva - Centro de Difusão Cultural em Sintra

Chao de Oliva (Portugal) želi organizirati zajedničke radionice, umjetničke koprodukcije i ostvariti suradnje te razmjenama pokazati i razvijati međunarodna partnerstva umjetničkih udruga. Žele pronaći partnere na natječaj za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa među europskim zemljama, bez obzira na službeni jezik, koji žele s njima raditi i razvijati kulturne djelatnosti: kazalište, lutkarstvo i ples. Potencijalni partneri se mogu javiti do 31. prosinca 2016.
 
natječaj

Prijave za program Galerije SKC: Zvučni zid

Galerija SKC poziva diplomante ili tek diplomirane umjetnice i umjetnike te umjetničke grupe da se predstave na samostalnim izložbama organiziranih u sklopu programa Zvučni zid. Prijaviti se mogu diplomski projekti iz područja vizualnih, novomedijskih i performativnih umjetničkih praksi, a rok prijave je 15. rujna.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Ukrainian Culture Centre (in Estonia)

Ukrajinski kulturni centar (UKK) je nevladina, neprofitna kulturna organizacija koja raznim aktivnostima nastoji povezati očuvanje prirode sa stvaralaštvom ručne izrade. Kulturni centar nalazi se u povijesnoj jezgri Tallinna, glavnog grada Estonije u umjetničkoj latinskoj četvrti te traži partnere među europskim zemljama za interdisciplinarni projekt kako bi se prijavili na natječaj za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa. Prijave se primaju do 5. listopada 2016.!
 


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu