natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - Abracadabra

Platforma Abracadabra potiče mlade glazbenike u stvaranju nove publike, lokalnih suradnji, izgradnji međunarodne karijere i širenju radosti. Cjelokupni cilj platforme je prezentiranje i promocija mladih glazbenika i poduzetnika na nacionalnoj, europskoj i međunarodnoj razini. Rok za prijavu je 10. veljače 2015.
 
natječaj

Natječaj za izradu idejnog rješenja vizualnog identiteta Kino mreže

Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača objavila je Natječaj za izradu idejnog rješenja vizualnog identiteta Kino mreže, s rokom prijave do 20. veljače 2015. godine.
 
natječaj

Poziv za prijavu projekata/programa za 2. Legendfest

2. Legendfest – festival legendi, mitova i priča Zagrebačke županije, koji se održava u starom gradu Lukavcu od 29. do 31. svibnja, poziva na prijivu projekata / programa. Rok za prijavu je 20. travnja.
 
natjecanje, natječaj

Natjecanje dječjih zborova u Požegi - prijave

Hrvatska udruga zborovođa i Glazbena škola Požega organiziraju Natjecanje dječjih zborova 'Vallis aurea cantat' u Požegi koje će se održati 28. i 29. ožujka 2015. godine. Prijave traju do 28. veljače 2015.
 
natjecanje, natječaj

Natjecanje za mlade operne pjevače

69. 'European Community' natjecanje je otvoreno za sudionike iz zemalja Europske unije i EFTA-e, te iz zemalja kandidata za članstvo u Europskoj uniji. Rok za prijave je 9. veljače 2015.
 
natječaj

Balkanska novinarska stipendija za 2015.

Otvoren je natječaj za Balkanske novinarske stipendije za 2015. godinu. Iskusni novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Rumunjske i Srbije pozvani su da se prijave na deveti natječaj pod nazivom Balkanske stipendije za novinarsku izvrsnost. Rok za prijavu je 25. veljače.
 
natječaj

Natječaj za urednika časopisa 'Čovjek i prostor'

Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA) raspisuje natječaj za glavnog i odgovornog urednika časopisa za arhitekturu i vizualne umjetnost Udruženja hrvatskih arhitekata 'Čovjek i prostor'. Rok za prijavu je 23. veljače, do 12 sati.
 
natjecanje, natječaj

5. međunarodno skladateljsko natjecanje 'Grażyna Bacewicz' - Poljska

Međunarodno skladateljsko natjecanje 'Grażyna Bacewicz' koje se održava u Łódźu 2015. poziva na sudjelovanje skladatelje svih nacionalnosti. Za natjecatelje nema starosne granice, a mogu prijaviti i više od jedne skladbe. Rok za prijave je 31. kolovoza 2015.
 
natječaj

In/visible cities: Urban Multimedia Festival - poziv

Udruge Metamedij i Zona te Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, pozivaju samostalne umjetnike/ce, umjetničke kolektive te produkcijske kuće na sudjelovanje u 1. izdanju 'In\Visible Cities: Urban Multimedia Festival', koji će se održati u Goriziji, Italija, od 3. do 7. lipnja 2015.

 
natječaj

36 Mountains - natječaj

Otvoren je natječaj za treće izdanje međunarodnog projekta 36 Mountains, u čijem je središtu crtež kao samostalna likovna forma. Rok za prijavu je 18. veljače.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na 19. HGF Demo festivalu

Udruga HGF objavljuje natječaj za sudjelovanje na 19. HGF Demo festivalu. Natječaj se odnosi na izvođače koji sviraju autorsku glazbu, rock, pop, indie, punk, metal, electro, hip-hop, alter ili sličnog glazbenog izričaja, te dolaze s područja Republike Hrvatske, a otvoren je do 29. veljače.
 
natječaj

Poziv muzičarima za sudjelovanje u projektu Laure Llaneli: Disperzija

Umjetnica Laura Llaneli i Muzej moderne i suvremene umjetnosti pozivaju riječke muzičare na sudjelovanje u projektu Disperzija ¿_?, koji će se održati unutar ovogodišnje Spajalice - programa umjetničke intervencije u javnom prostoru.
 
natječaj

Udruga 'Zamisli' traži volontere

Udruga 'Zamisli' traži volontere koji bi sudjelovali u stvaranju ZeGezina – magazina za mlade. Magazin se izdaje kroz projekt Regionalni info-centar za mlade Zagreb kojeg podržava Ministarstvo socijalne politike i mladih. Prijave su u tijeku!
 
natječaj

Natječaj za idejno kiparsko rješenje spomenika u Brelima

Općina Brela objavljuje javni  poziv za idejno kiparsko rješenje spomenika (biste) u čast biskupu Nikoli Bijankoviću. Pravo sudjelovanja imaju sve pravne osobe registrirane u Republici Hrvatskoj i fizičke osobe hrvatski državljani. Svaki autor ili autorska grupa ima pravo sudjelovanja samo s jednim radom. Rok za natječaj je 2. ožujka.
 
natječaj

Natječaj za dodjelu Nagrade DPUH-a 'Radovan Ivančević'

Upravni odbor Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske objavljuje Natječaj za dodjelu Nagrade DPUH-a Radovan Ivančević za 2014. godinu. Natječaj je otvoren do 15. ožujka.
 
natječaj

Nacionalna zaklada raspisala dva nova natječaja u okviru Fondova EGP-a i Kraljevine Norveške

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, akreditirana kao provedbeno tijelo odnosno Provoditelj Programa za organizacije civilnoga društva u Republici Hrvatskoj financiranog iz Fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške (EEA/NG), danas je raspisala dva nova natječaja za prijavu projekata 'Demokratizacija i ljudska prava' i 'Podrška inovativnim inicijativama za djecu i mlade u lokalnim zajednicama'. Rok za prijavu je 20. ožujka.
 
natječaj

Poziv za prijavu filmova na 5. Festival Novih

SB Film poziva autore i producente dokumentarnih filmova da prijave svoje radove na natječaj za sudjelovanje na 5. Festivalu Novih, međunarodnom festivalu dokumentarnog filma koji će se održati od 15. do 21. lipnja u Slavonskom Brodu. Natječaj je otvoren do 30. travnja 2015.
 
natječaj

Prijavite film na 24. DFH

Pozivaju se producenti, redatelji i ostala ovlaštena tijela da prijave filmove na 24. izdanje Dana hrvatskog filma i to u kategorijama igranog, dokumentarnog, animiranog, eksperimentalnog i namjenskog (reklamni ili glazbeni spot) filma. Prijave se mogu izvršiti elektroničkim putem – online prijavnicom ili poštom. Rok za prijavu je 10. ožujka.
 
natječaj

Natječaj za prijave za međunarodni festival STIFF

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci i ove godine organizira međunarodni festival posvećen studentskom filmu – STIFF. Festival će se održati u Rijeci, krajem rujna 2015. Krajnji rok za registraciju je 1. travnja.
 
natječaj

Natječaj za neobjavljenu kratku priču

Gradska knjižnica Pazin, koja upravlja Kućom za pisce / Hižom od besid, objavljuje natječaj za neobjavljenu kratku priču, pod nazivom 'Lijepe priče Ede Budiše'.
 
natječaj

Poziv skladateljima i tekstopiscima za festival 'Djeca pjevaju'

Udruga 'Festival' poziva sve skladatelje i tekstopisce koji žele sudjelovati na festivalu 'Djeca pjevaju' Varaždin 2015. da pošalju svoje prijave do 30. siječnja 2015.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u prostoru udruge 'Umjetnost osmijeha'

Udruga 'Umjetnost osmijeha' poziva mlade likovne umjetnike, fotografe, dizajnere, performere da se sa svojim radovima prijave na natječaj za izlaganje u prostoru udruge, u okviru godišnjih izložbi u 2015. godini. Natječaj je otvoren do 30. ožujka. 
 
natječaj

Natječaj za dodjelu nagrade 'Edo Budiša'

Gradska knjižnica Pazin, koja upravlja Kućom za pisce /Hižom od besid, objavljuje natječaj za dodjelu nagrade 'Edo Budiša'. Rok za slanje prijedloga za nagradu je 20. veljače.
 
natječaj

Unicult2020 u Rijeci - upisi

Međunarodni program iz menadžmenta u kulturi i umjetnosti i kulturnih politika Unicult2020 u sklopu programa cjeloživotnog obrazovanja Sveučilišta u Rijeci održat će se od 29. lipnja do 12. srpnja, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare. Prijave za upis za Unicult2020 program trajat će do 15. svibnja 2015.
 
natječaj

Change of Scene – Izvedbene umjetnosti

Fondacija Robert Bosch i Njemački centar – Međunarodni kazališni institut pozivaju zainteresirane u područjima izvedbenih umjetnosti da apliciraju svoj projekt na natječaj pod nazivom Change of Scene.
 
natječaj

Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2015.

U srijedu, 14. siječnja, Hrvatski audiovizualni centar raspisao je Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2015. godini.
 
natječaj

'Umrežena narušenost' - poziv za dostavu djela poštanske umjetnosti

Networked Disruption - Rethinking Oppositions in Art, Hacktivism and Business obuhvaća izložbu i niz događaja u Sloveniji i Hrvatskoj. Kustosica izložbe je Tatiana Bazzichelli, a sama izložba je dio projekta Masters & Servers: Networked Culture in the Post-Digital Age koji je dobio potporu iz programa EU Kreativna Europa. Za dio izložbe koji je posvećen poštanskoj umjetnosti svi su pozvani poslati svoja djela do 10. ožujka 2015.
 
natječaj

Lauba - Kuća za ljude i umjetnost traži nove volontere

Program volontiranja u jedinstvenom prostoru Laube pruža priliku mladim ljudima za stjecanje praktičnog iskustva. Zainteresirani se mogu prijaviti do 25. siječnja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - B GLAD Produkcija d.o.o.

B GLAD Produkcija d.o.o. posvećena je radu s profesionalnim izvođačima, koreografima, piscima i poduzetnicima sa širokim iskustvom u Hrvatskoj, Europi i šire, kako bi produkcija mjuzikla dosegla nivo dostojan integraciji hrvatske kulturne scene u europsku. Tako je jedan od dugoročnih ciljeva i međunarodna suradnja sa stručnjacima na istim područjima kako bi stvorili sinergiju umjetničkih vizija i poduprli program Kreativne Europe. Rok za prijave je 25. veljače 2015.
 
natječaj

Natječaj za mlade kazališne autore

HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, redatelj Oliver Frljić i dramaturg Marin Blažević, pozivaju mlade autorice i autore do 30 godina (dramaturge, redatelje, glumce) da predlože kazališne projekte, dramske ili postdramske, za sezonu 2015/16. Hrvatske drame. Natječaj je otvoren do 15. veljače.
 
natječaj

Animation goes MSU! - Prijava radova za Medijsku fasadu

Raspisan je poziv za trokanalne site-specific animirane video radove za Medijsku fasadu MSU-a. Prijave radova moguće su do 22. ožujka.
 
natječaj

Otvorene prijave za 20. Splitski filmski festival

Otvorene su prijave za jubilarno, 20. izdanje Splitskog filmskog festivala / Međunarodnog festivala novog filma. Rok za prijavu je 1. lipnja 2015.
 
natječaj

The Game challenge 2015.

IFCC otvara natječaj za prijavu radova na The Game challenge 2015. Pozivaju se  umjetnici i kreativci da prijave svoj(e) rad(ove) do 2. ožujka 2015.
 
natječaj

Sudnji dan 2015.

Sudnji Dan 2015. otvara natječaj za prijavu radova. Radovi se mogu prijaviti do ponoći 30. travnja 2015. godine.
 
natječaj

Raspisan natječaj 'Rudolf i Margita Matz' 2015.

Hrvatsko društvo skladatelja raspisuje natječaj za stimulaciju stvaralaštva mladih skladatelja iz sredstava fonda 'Rudolf i Margita Matz'. Prijave se primaju do 27. siječnja 2015.
 
natječaj

Otvoren natječaj za prijavu filmova na 8. SEFF

SEFF - Sisački Ekološki Filmski Festival, jedinstveni hrvatski putujući festival filma o zaštiti okoliša i održivom razvoju, osmu godinu otvara međunarodni natječaj za prijavu filmova. Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2015. godine.
 
natječaj

Animation goes MSU! i Animafest Scanner II 2015.

Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb pozvao je sve zainteresirane da prijave svoje site-specific animirane radove za prikazivanje na medijskoj fasadi zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti tijekom ovogodišnjeg izdanja, kao i povjesničare, teoretičare animacijskih studija i ostale stručnjake za sudjelovanje na Međunarodnom znanstvenom skupu Animafest Scanner II 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - Udruženje za kulturu i obrazovanje KIBLA

Udruženje za kulturu i obrazovanje KIBLA traži partnere za prijavu na natječaj Potpore europskim platformama. Partneri trebaju biti aktivni u području kulturnog i kreativnog sektora (potrebno priložiti dokaz u obliku statuta ili sl.) te dokazati svoje postojanje kao pravnog tijela od najmanje 2 godine od roka za prijavu na natječaj. Rok za prijave je 25. veljače 2015.
 
natječaj

Natječaj za nagrade Dana hrvatske knjige

Društvo hrvatskih književnika raspisuje natječaj za nagrade Dana hrvatske knjige. U obzir će se uzeti knjige koje autori ili nakladnici dostave do 31. siječnja.
 
natječaj

Natječaj za 3. Festival duhovne glazbe 'Svjetlost dolazi'

Udruga 'Stihovi i Note' raspisuje  Natječaj  za 3. po redu Festival duhovne glazbe 'Svjetlost dolazi' Zadar, koji se održava 24.travnja, u HNK Zadar. Natječaj je otvoren do 19.ožujka.
 
natječaj

Young Balkan Designers 2015 - Common Grounds

Balkanska dizajnerska mreža objavila je natječaj Young Balkan Designers 2015 - Common Grounds. Natječaj je otvoren do 28. veljače 2015. godine, i namijenjen je mladim dizajnerima do 35 godina iz sljedećih zemalja: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Mađarska, Makedonija, Crna Gora, Rumunjska, Slovenija, Srbija i Turska.
 
natječaj, obavijest

Produžen natječaj T-HT@msu.hr

Osmi po redu natječaj za dodjelu četiriju nagrada za radove s područja suvremene vizualne umjetnosti, pod nazivom Nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost T-HT@msu.hr,  produžen je do 7. siječnja 2015.
 
natječaj

Summer Music Academy Sinaia 2015.

U rumunjskom gradu Sinaia, od 16. do 29. srpnja 2015. godine, održava se ljetna glazbena akademija za violinu, violu, violončelo, flautu te dirigiranje. Registracije za sudionike otvorene su do 15. lipnja 2015.
 
natječaj

Poziv filmskim autori(ca)ma

Autori predstave ‘Intenziteti ja’ koja će nastajati u rezidencijama u Zagrebačkom plesnom centru i Pogonu Jedinstvo tijekom siječnja i veljače, a premijeru imati 15. veljače u Pogonu Jedinstvo, žele vam širom otvoriti vrata prostora i uma u kojima će nastajati predstava. Prijavite se slanjem filmskog životopisa i motivacijskog pisma do 7. siječnja 2015.
 
natječaj

Natječaj Pro futura 2015.

Pučko otvoreno učilište Poreč objavljuje natječaj za Pro Futuru 2015. - skupnu izložba likovnih amatera. Natječaj je otvoren do 27. veljače 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - Pepper Art Projects

Zaklada Pepper Art Projects osnovana je 2011. g. u Budimpešti s ciljem pružanja podrške mladim, talentiranim umjetnicima. Glavni cilj Zaklade koja se, između ostalog, bavi i predstavljanjem suvremene umjetnosti na novim i neuobičajenim mjestima, je prepoznati i predstaviti mlade talente te povećati međunarodnu mobilnost djelatnika kulturnog sektora. Rok za prijave je 25. veljače 2015.
 
natječaj

Goranovo proljeće - natječaj za mlade pjesnike

Nastojeći stimulirati stvaralaštvo mladih pjesnika u Republici Hrvatskoj i u svim prostorima na kojima postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku (među Hrvatima koji žive izvan teritorija matične zemlje, odnosno među iseljenicima) SKUD ’Ivan Goran Kovačić’ raspisuje natječaj za nagradu 'Goran', koja se dodjeljuje mladom autoru. Rok za slanje pjesama je 20. siječnja 2015.
 
natječaj

Otvorene prijave za 55. festival hrvatskih kazališnih amatera

Hrvatski sabor kulture poziva amaterska kazališta i amaterske kazališne udruge/sekcije da prijave svoje predstave za 55. Festival hrvatskih kazališnih amatera – 55. FHKA, koji će biti održan u Pazinu, od 8. do 10. svibnja i Vodicama, od 15. do 17. svibnja 2015. godine. Rok za slanje prijava je 20. siječnja 2015.
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje: 17. međunarodni festival neovisnih i amaterskih kazališta – Apostrof, Prag

Od 26. do 30. lipnja 2015. godine u Pragu se održava 17. međunarodni festival neovisnih i amaterskih kazališta 'Apostrof'. To je priznati festival koji povezuje češko i srednjoeuropsko kazalište s drugim kazalištima u svijetu, a svake godine organizatori nastoje predstaviti kazališta iz država koje još nisu sudjelovale na festivalu. Zainteresirane organizacije se mogu prijaviti najkasnije do 15. veljače 2015.
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje: međunarodni sajam i festival knjiga – 21st BookWorld Prague

Međunarodni sajam i festival knjiga 21st BookWorld Prague održava se od 14. do 17. svibnja 2015. godine te je najvažniji događaj u književnom svijetu Praga i cijele Češke Republike. Festival uključuje prezentacije domaće i inozemne književnosti u okviru druženja s književnicima, književnih čitanja, rasprava, lansiranja i potpisivanja knjiga te predstavljanja najnovijih trendova i kretanja u međunarodnoj industriji knjiga. Prijave su u tijeku!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - kulturni centar Cuartel de Artillería

Traženi partneri za potencijalnu suradnju sa španjolskim kulturnim centrom Cuartel de Artillería su muzeji suvremene umjetnosti i centri za suvremenu kulturu. Rok za prijave je 25. veljače 2015.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na FEN-u 2015.

Ustanova za organizaciju, promidžbu i posredovanje u kulturi Festival Opatija raspisuje natječaj za sudjelovanje na 4. Festivalu profesionalnih neovisnih kazališta / kazališnih družina u Republici Hrvatskoj – FEN 2015. Prijave su otvorene do 28. siječnja 2015.
 
natječaj

Natječaj za Sound Art Inkubator 2015.

Treći po redu natječaj za Sound Art Inkubator otvoren je do 17. veljače 2015. godine.
 
natječaj

Nagrada Višnja Machiedo

Hrvatski P.E.N. centar raspisuje natječaj za dodjelu Nagrade Višnja Machiedo. Prijedloge za dodjelu nagrade mogu podnositi građani Republike Hrvatske, javni i drugi djelatnici u kulturi, udruge i druge pravne osobe u kulturi, ustanove u kulturi i ostale pravne osobe koje imaju sjedište u Republici Hrvatskoj, a rok za dostavu prijedloga je 20. siječnja 2015.
 
natječaj

Natječaj za razvoj scenarija DORF 2015.

Natječaj za godišnju Klasik TV nagradu za najbolji scenarij glazbenog dokumentarnog filma otvoren je do 15. veljače 2015. Proglašenje pobjednika bit će na zatvaranju festivala DORF 14. ožujka 2015. u Vinkovcima.
 
natječaj

5. foto dani mladih u Karlovcu - prijave za mlade fotografe iz cijele regije

Otvorene su prijave za jubilarno peto izdanje Foto dana mladih koji će se održati u Karlovcu od 7. do 10. svibnja 2015. godine, a prijaviti se možete do 10. ožujka 2015. godine. Po prvi puta se poziva mlade fotografe iz cijele regije da se prijave i sudjeluju u najvećoj manifestaciji za mlade fotografe u Hrvatskoj.
 
natječaj

Natječaj za 1000. poštansku marku

Hrvatska pošta objavila je natječaj za likovno/grafičko rješenje 1000. poštanske marke. Natječaj je otvoren do 30. siječnja 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Fundación Caja de Burgos

Osim ciljeva samog programa Kreativna Europa i promicanja i razvoja novih talenata, Caja de Burgos želi putem razmjene iskustava i dobre prakse razvijati inovativne pristupe kulturi i umjetnosti. Krajnji cilj Zaklade je sudjelovanje u trajnoj europskoj mreži kako bi potpomogla razvijati inovativne aktivnosti promocije umjetnosti i kulture, a posebice vizualnih i izvedbenih umjetnosti. Rok za prijave je 25. veljače 2015.
 
natječaj

Natječaj za najbolju kratku priču / metaFORA 2015.

Knjižnica Vladimira Nazora treću godinu zaredom organizira natječaj za najbolju kratku prič - metaFORA 2015. Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2015.
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencijalni program u Kaunasu 2015.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika poziva aktivne članove da se prijave na rezidencijalni program u Kaunasu, Litva. Rok za prijavu je 21. siječnja 2015.
 
natječaj

Natječaj za dodjelu književne nagrade Milivoj Cvetnić

Društvo prijatelja knjige Milivoj Cvetnić Hrvatska Kostajnica objavljuje natječaj za dodjelu književne nagrade Milivoj Cvetnić. Rok za predaju rukopisa je 31. siječnja 2015.
 
natječaj

Montažstroj zapošljava

Umjetnički kolektiv Montažstroj će povodom svojeg 25. rođendana zauzeti prostor Kulturno informativnog centra (KIC) otvaranjem privremenog ureda te će ondje održati razgovore s prijavljenim kandidatima za posao producenta. Natječaj je otvoren do 17. prosinca 2014.
 
natječaj

Erasmus+ projekt Koordinacije udruga mladih Siska (KUMS) - poziv

Početkom siječnja KUMS kreće s provedbom projekta 'Articipants' - Erasmus + projekta koji se fokusira na izražavanje mladih kroz kulturu. U projekt će biti uključeni mladi od 15 do 26 godina sa smanjenim mogućnostima u područjima kulture i obrazovanja kako bi osvijestili prednosti i izazove različitosti na svojim osobnim i razinama svojih udruga. Zainteresirane mlade osobe se do 24. prosinca mogu prijaviti za sudjelovanje u projektu.
 
natječaj

Objavljen natječaj za potprogram Kultura u kategoriji Potpora europskim platformama

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske komisije objavila je natječaj za potprogram Kultura programa Kreativna Europa u kategoriji Potpora europskim platformama (za prijavu platformi s dvogodišnjim okvirnim partnerskim sporazumom). Rok za prijavu je 25. veljače 2015. godine, do 12 sati.
 
natječaj

Natječaj za potprogram Kultura u kategoriji Potpora projektima književnih prijevoda – dvogodišnji projekti

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske komisije objavila je natječaj za potprogram Kultura programa Kreativna Europa u kategoriji Potpora projektima književnih prijevoda – dvogodišnji projekti. Rok za prijavu je 4. veljače 2015. godine, do 12 sati.
 
natječaj, izložba

'Skrivena dvorišta Zagreba' - izložba fotografija

Ove godine autorski tim studenata pokrenuo je projekt 'Adventski prolaz' u sklopu kojeg je objavljen natječaj za izložbu fotografija 'Skrivena dvorišta Zagreba' koja će se održati u razdoblju od 19. do 21. prosinca u Zagrebu u neposrednoj blizini Trga bana Josipa Jelačića. Natječaj je otvoren do 10. prosinca 2014.
 
natječaj, audicija

FAKI poziva na audiciju za projekt berlinske grupe u rezidenciji Open_s-Ystem

U sklopu 17. FAKI-ja održava se rezidencija kazališne grupe Open_s-Ystem iz Berlina, koja priprema predstavu 'La Marche de l'Empererur' koja će biti praizvedena na zatvaranju festivala. U subotu, 6. prosinca, u 15 sati, u Žonglerskoj dvorani u Medici, redatelj Stavros Yagulis i dramaturg Michael Beron održat će otvorenu audiciju na kojoj traže 8-12 izvođača, bez dobne granice, s dobrim pokretom i pjevačkim vještinama, a sviranje instrumenta je plus!
 
natječaj

Nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost T-HT@msu.hr

MSU i T-Hrvatski Telekom osmu godinu za redom objavljuju natječaj za dodjelu četiriju nagrada, za radove s područja suvremene vizualne umjetnosti, pod nazivom Nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost T-HT@msu.hr. Natječaj je otvoren do 7. siječnja 2015.
 
natječaj

Natječaj 'International'

Hrvatsko društvo skladatelja raspisuje Natječaj Za potporu produkcije hrvatske glazbe u inozemstvu. Natječaj je otvoren do 12. siječnja 2015.
 
natječaj, festival

25. Marulićevi dani - poziv

Upućen je poziv kazalištima da prijave predstave za predstojeće izdanje Festivala koje će se krajem travnja sljedeće godine održati u Splitu. Kazališta mogu prijaviti neograničen broj predstava hrvatskih autora koje su premijerno izvedene nakon 1. veljače 2014., odnosno godine u kojoj je održan prethodni Festival i predstave koje će biti premijerno izvedene do 1. veljače 2015., odnosno tekuće godine u kojoj će se održati Festival. Krajnji rok za prijave predstava je 5. siječnja 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - International Print Triennial Society

International Print Triennial Society (Stowarzyszenie Międzynarodowe Triennale Grafiki - SMTG) organizira jedno od najvažnijih događaja u svijetu grafike – međunarodno trijenale grafike u Krakowu. Radi se o međunarodnom natjecanju u grafici koje uključuje i nove medije, digitalnu, multimedijalnu, intermedijalnu i trodimenzionalnu grafiku. Traženi partneri za projektnu suradnju su muzeji, galerije, udruge zainteresirane za razmjenu izložbi. Prijave su u tijeku!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Nacionalna biblioteka Crne Gore 'Đurđe Crnojević'

'Đurđe Crnojević' je nacionalna knjižnica Crne Gore i kao takva zadužena je za razvoj knjižničnih aktivnosti u Crnoj Gori te zahvaljujući umrežavanju s drugim knjižnicama u regiji, Europi i svijetu dijeli svoje znanje i iskustvo s knjižnicama u svojoj zemlji. Traženi partneri za projektnu suradnju su knjižnice, organizacije povezane s knjižničnom djelatnosti, kulturnom baštinom ili turizmom, a rok za iskaz interesa je 15. veljače 2015.
 
natječaj, radionica, kolonija

Radioničarka – prosinac 2014.

Na HAVC-ovoj službenoj stranici možete pronaći podsjetnik na prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u prosincu i početkom siječnja 2015. godine.
 
natječaj

Europski program stručnog usavršavanja EKRAN+ 2015 - poziv

Do 10. prosinca 2014. traju prijave na EKRAN+ 2015., europski program stručnog usavršavanja koji se usredotočuje na proces kreativne predprodukcije, a namijenjen je ključnim kreativnim osobama na filmskom projektu.
 
natječaj

Natječaj za programe Rijeke kao Europske prijestolnice kulture 2020.

Odjel za kulturu grada Rijeke raspisao je poziv za predlaganje programa koji će biti sastavni dio projekta Rijeka Europska prijestolnica kulture 2020. godine, a programi koji budu prihvaćeni postat će dio prijavne dokumentacije Rijeke za hrvatski grad - Europsku prijestolnicu kulture.
 
natječaj

Papergirl Šibenik - Winter Edition

Papergirl Šibenik . Winter Edition poziva fotografe, grafičare, pjesnike, slikare, pisce, kreativce da se odazovu i pošalju svoje radove.
 
natječaj

Art EUniversal - Fountain Art Fair

Pozivaju se  likovni umjetnici da se prijave za sudjelovanje na skupnom nastupu na umjetničkom sajmu Fountain Art Fair u New Yorku, koji se  realizira u okviru projekta Art Euniversal. Prijave su otvorene do 10. prosinca.
 
natječaj

Rokovi za prijave na međunarodne filmske festivale u prosincu 2014.

Na HAVC-ovoj službenoj stranici možete pronaći podsjetnik na prijave za festivale kojima rokovi ističu krajem studenog i tijekom prosinca 2014.
 
natječaj

Otvorene prijave za DokuMA Film Festival 2015.

DokuMA Film Festival je međunarodni festival dokumentarnog filma čije će se drugo izdanje održati od 3. do 7. lipnja 2015. u Makarskoj. DFF vas poziva da prijavite kratkometražne dokumentarne filmove za natjecateljski program ‘Mali Garmaz’ 2015. Prijaviti se mogu isključivo filmovi u trajanju do 33min i završeni nakon 1. siječnja 2013. Krajnji rok za prijave je 1. travanj 2015.
 
natječaj

de Appel – poziv na kustoski program

Kustoski program umjetničkog centra de Appel pokrenut je 1994. godine, a mladim kustosima omogućuje stjecanje novih iskustava i vještina, koje se mogu shvatiti kao instrumenti za poboljšanje razvoja profesionalne karijere. Rok prijave za kustoski program 2015 / 2016 je 12. siječanj 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – New Art Studio

Organizacija New Art Studio već 30 godina osigurava umjetnicima prostor i sredstva za rad, posebno ističući prostor u centru Dublina koji je namijenjen za 13 stalnih i 13 suradničkih umjetnika. New Art Studio traži tri partnerske organizacije s kojima bi surađivala u razmjeni umjetnika tijekom četverogodišnjeg razdoblja. Prijave su otvorene do listopada 2015.
 
natječaj, audicija

Audicija za Orkestar mladih Europske unije

European Union Youth Orchestra – Orkestar mladih Europske unije - EUYO sastavljen je od talentiranih mladih glazbenika u dobi između 14 i 24 godine, iz svih zemalja članica Europske unije. Audicija za sezonu 2015./2016. za kandidate iz Hrvatske održat će se 21. veljače 2015. u Hrvatskom društvu skladatelja u Zagrebu. Rok za prijavu je 9. veljače 2015.
 
natječaj

Natječaj za dizajn vizualnog identiteta kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020

Grad Dubrovnik raspisuje javni Natječaj za dizajn vizualnog identiteta kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. Rok za predaju radova je 19. prosinca.
 
natječaj

Natječaj za nagradu za promicanje suvremene austrijske književnosti

Austrijski kulturni forum Zagreb raspisuje godišnju nagradu za promicanje suvremene austrijske književnosti 'Albert Goldstein'. Nominacije, koje uključuju prijedlog jednog naslova, kratki opis projekta, bibliografije austrijskog autora / autorice kao i financijski plan i imenovanje prevoditelja / prevoditeljice predaju se najkasnije do 15. siječnja 2015.
 
natječaj

Otvoren natječaj 'Tradicional'

Hrvatsko društvo skladatelja dana raspisalo je natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja tradicijske glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za tradicijsku glazbu. Natjecatelji trebaju podnijeti HDS-u detaljan umjetnički, organizacijski i financijski opis projekta za koji traže sufinanciranje zaključno s 15. prosincem 2014.
 
natječaj, festival

Prijave za Hot Docs

Hot Docs, najveći sjeverno-američki festival dokumentarnog filma, prihvaća prijave za svoj program u 2015. Festival će se održati u Torontu, od 23.4. do 3.5. 2015. , a rok za prijave je 10.12.2014. Prijaviti se mogu dokumentarni projekti iz cijelog svijeta.
 
natječaj

Natječaj - Hrvatska lijepa knjiga

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i ove je godine organizator natječaja Hrvatska lijepa knjiga, koji raspisuje na poziv Zaklade Stiftung Buchkunst. Pozivaju se svi zainteresirani hrvatski nakladnici da do 1. prosinca 2014. godine šalju knjige koje bi željeli prijaviti.
 
natječaj, obavijest

EFFE: Produljen rok za prijavu

Produljen je rok za prijavu za EFFE Festival Label. Iz cijele Europe registriralo se preko 2,500 festivala, a mnogi su već završili proces prijave. No, nedavno oformljeni novi Festivalski Hub-ovi, povećani interes i preopterećenje servera radi velikog broja prijava, razlog su produljenja roka za prijavu do 15. prosinca 2014.
 
natječaj, poziv za podnošenje, rezidencijalni program

MiXER 2015 - umjetničke rezidencije

MiXER 2005 prihvaća prijave za umjetničke rezidencije u trajanju od 4 tjedna s ciljem  poticanja kreativne odvažnosti, rizika i eksperimenta. Umjetnici rade u paru, a rok prijave je 23.11.2014.
 
natječaj, obavijest

Jaipur International Film Festival 2014 – novi rok za prijave

Jaipur International Film Festival održava se od 1. do 5. veljače 2014. godine, s ciljem poticanja novih filmaša, razmjene znanja, informacija, ideja i kultura između Indije i drugih dijelova svijeta, u kontekstu njihove društvene i kulturne etike. Rok za prijave produljen je do 30. studenog 2014.
 
natječaj

9. 'Splitska.tiramola' traži najbolje fotografije

Otvoren je natječaj za deveto izdanje 'splitske.tiramole'. Izložba se održava u prostoru galerije Fotokluba Split, 12. prosinca. Rok za prijavu je 30. studenoga.
 
natječaj

Prijavite svoje dokumentarne projekte na EastDoc Platform

Institut dokumentarnog filma, koji u suradnji s Međunarodnim festivalom dokumentarnog filma u Jihlavi četvrti put organizira najveću profesionalnu manifestaciju za razvoj i podršku kreativnog autorskog dokumentarnog filma s područja srednje i istočne Europe - East Doc Platform, objavljuje poziv za prijavu dokumentarnih projekata u fazi razvoja / produkcije / postprodukcije. Rok za prijave je 1. prosinca 2014.
 
natječaj

Natječaj za izložbu: Anomalije grada

Klub studenata povijesti umjetnosti objavljuje natječaj za sve zainteresirane studente Akademije likovne umjetnosti, Arhitektonskog fakulteta, Krajobrazne arhitekture pri Agronomskom fakultetu, Akademije dramskih umjetnosti i ostalih kreativno usmjerenih fakulteta i učilišta. Rok za slanje radova je 15. siječnja 2015.
 
natječaj

Otvorene prijave filmova za 6. izdanje VAFI-ja

VAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih otvorio je prijave filmova za šesto izdanje koje će se održati od 21. do 26. travnja 2015. godine u Varaždinu. Na VAFI se od prošle godine mogu prijaviti animirani filmovi u dvije sekcije – Junior i Senior. Prijave za VAFI otvorene su do 20. siječnja 2015.!
 
natječaj

Poziv za prijave filmova na 13. Tabor Film Festival

Tabor Film Festival objavljuje natječaj za prijave za 13. Međunarodni festival kratkometražnog filma Tabor Film Festival 2015. Rok prijave je  13. siječnja 2015.
 
natječaj, rezidencijalni program

Program umjetničkih rezidencija - 2015 ODYSSEE

Umjetnici, istraživači i kulturni profesionalci pozvani su da predlože projekte koje žele razviti u okviru umjetničkih rezidencija u francuskim kulturnim centrima.
 
natječaj

Natječaj za Nagradu Grigor Vitez za 2014.

Savez društava Naša djeca Hrvatske objavljuje Natječaj za Nagradu 'Grigor Vitez' za 2014. godinu, koji je otvoren do 30. prosinca.
 
natječaj, radionica, kolonija

Poziv na radionicu 'Znaš na što mislim, ili ipak ne'

Pozivaju se svi zainteresirani da se prijave na radionicu  pod vodstvom umjetnice Olivie Dunbar (Kanada/Nizozemska) 'Znaš na što mislim, ili ipak ne', koja će se u okviru projekta Srami se! održati 14. i 15. studenog, u Galeriji Miroslav Kraljević. Prijave su otvorene do 13. studenog u podne.
 
natječaj

Potpora za umjetničko istraživanje, dramsko pisanje i transmediju

Popore se daju interdiscipliniranim umjetničkim timovima (glumci, pisci, koreografi, istraživači) koji rade u području kazališta, plesa, site-specific umjetnosti, glazbe, digitalne umjetnosti, cirkusa ili različitih hibridnih formi.
 
natječaj

Otvorene prijave za 45. KRAF

Liburnija Film iz Rijeke organizira 45. Kvarnersku reviju amaterskog filma (KRAF), utemeljenu još 1969. godine, a koja će se održati 19. prosinca u Art-kinu Croatia u Rijeci. Rok za predaju prijavnice i radova je 5. prosinca 2014.
 

   Ispiši stranicu

http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu