natječaj, rezidencijalni program

In Progress Feedback Festival - rezidencijalni program

Kinitiras Studio - rezidencijalni centar za izvedbene umjetnosti u Ateni, pokreće suradnju s In Progress Feedback Festivalom. Rezidencijalni program namijenjen je umjetnicima i teoretičarima, do 35 godina starosti, iz čitavog svijeta, koji su zainteresiranu za suradnju s grčkim partnerima, na području istraživanja, razvoja i predstavljanja radova koji su u fazi nastanka. Rok prijave je 30. studeni.
 
natječaj, audicija

Prijem članova u FA SKUD-a 'Ivan Goran Kovačić'

Folklorni ansambl SKUD-a 'Ivan Goran Kovačić' iz Zagreba prima nove članove (plesače, svirače) na audicijama koje će se održati u ponedjeljak (12.10., 19.10., 26.10.) i srijedu (15.10., 22.10.), u 20 sati.
 
natječaj

6. Smotra rovinjske fotografije - natječaj

CVU Batana organizira foto natječaj '6. Smotra rovinjske fotografije'. Tema ovogodišnjeg natječaja je 'Voda' u svim fotografskim tehnikama i tendencijama. Rok za prijavu je 31. studenoga.
 
natječaj, radionica, kolonija

Rodno osviještena filmska kritika i analiza

Festival Vox Feminae po prvi put organizira besplatnu petodnevnu radionicu rodno osviještene filmske kritike i analize. Rok za prijave je 31. listopada.
 
natječaj

Fotografski natječaj 'Čovjek i grad'

Fotoklub Rijeka otvara fotografski natječaj 'Čovjek i grad', organiziran povodom Svjetskog dana urbanizma. Natječaj je otvoren do 31. listopada.
 
natječaj

Poziv za prijave projekata na europski program stručnog usavršavanja EKRAN+ 2016

Do 10. prosinca 2015. traju prijave na EKRAN+, europski program stručnog usavršavanja koji se usredotočuje na proces kreativne predprodukcije, a namijenjen je ključnim kreativnim osobama na filmskom projektu.
 
natječaj

'Cha Cha Cha Chat' u ZPC-u – poziv na sudjelovanje

Pozivaju se studenti, ali i drugi zainteresirani za ples i kazalište te za kreativne procese, na sudjelovanje u 'Cha Cha Chatu' u Zagrebačkom plesnom centru. 'Cha Cha Chat' su moderirana druženja s plesnim umjetnicima u rezidenciji Zagrebačkog plesnog centra koja se odvijaju prije i/ili nakon premijere njihove predstave. Prijave se primaju do 26. listopada 2015.!
 
natječaj, radionica, kolonija

ZagrebDox Pro 2016. - otvorene prijave za projekte

ZagrebDox Pro otvorio je prijave za projekte za sljedeće izdanje radionice koja će se po dvanaesti put održati od 22. do 26. veljače 2016. u sklopu 12. izdanja međunarodnog festivala dokumentarnog filma - ZagrebDox. Rok za prijavu na radionicu je 1. prosinca 2015.
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencijalni program Linz, Austrija

Gradski ured za kulturu Grada Linza organizira dvomjesečni rezidencijalni program u Atelierhaus Salzamt Linz. Prijaviti se mogu svi članovi HDLU-a, do 30. studenoga.
 
natječaj

Natječaj 'Priča se (p)o gradu'

Gradska knjižnica Trogir objavljuje nagradni natječaj za neobjavljenu kratku priču, koji je otvoren do 1. studenoga. 
 
natječaj

Photodistorzija VII - natječaj

Otvorene su prijave za multimedijalnu bienalnu izložbu fotografija 'Photodistorzija VII', koja se održava od 5. do 28. studenoga u Poreču. Rok za prijavu je 20. listopada.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – The Face of Europe

'The Face of Europe' je projekt vezan za izložbu koja bi bila organizirana po cijeloj Europi kako bi se uspostavila i unaprijedila kulturna suradnja između europskih zemalja te kako bi se dala šansa mladim umjetnicima da se istaknu. Potencijalni partneri za sudjelovanju na ovom projektu mogu se prijaviti do 7. listopada 2015.
 
natječaj

Kustoske rezidencije u Helsinkiju

The Helsinki International Curatorial Programme (HICP) poziva kustose na rezidencijalni program za suvremenu umjetnost. Prijave su otvorene do 30. listopada.
 
natječaj

8. ETNOFILm festival

Međunarodni festival etnografskog filma – ETNOFILm – otvara prijave za natjecateljski dio programa svojeg 8. izdanja. Pozivaju se svi autori inovativnog pristupa različitim kulturnim fenomenima i etnologiji (svakodnevice) da svoje uratke prijave za sudjelovanje do 25. listopada 2015.
 
natječaj

Javni poziv za isticanje kandidature za povjerenika hrvatskog nastupa na Venecijanskom bijenalu – 15. Međunarodnoj izložbi arhitekture

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavljuje Javni poziv za isticanje kandidature za povjerenika hrvatskog nastupa na Venecijanskom bijenalu – 15. Međunarodnoj izložbi arhitekture. Rok predaje kandidature je 12. listopada.
 
natječaj, audicija

Audicija u pulskom INK-u

INK - Gradsko kazalište Pula najavljuje audiciju za glumačke uloge u predstavi 'Jure Grando' autora i redatelja Damira Zlatara Freya. Rok za podnošenje prijava je 15. listopada, a audicija će se održati u subotu, 17. listopada 2015. s početkom u 11 sati.
 
natječaj, audicija

Teatar KVARK raspisao novi krug audicije

Križevačka Udruga K.V.A.R.K. raspisala je novi krug audicija za popunu glumačkog ansambla njihovog kazališnog projekta Teatra KVARK. Traže se odrasli, zreli ljudi sa stavom, žene i muškarci od 27 do 45 godina starosti.
 
natječaj

Maxartfest 2015. / sve je predivno – poziv umjetnicima

Centar za kulturu i informacije Maksimir  osmu godinu uzastopce organizira Festival suvremene umjetnosti bez cenzure MaxArtFest, te otvaraju poziv umjetnicima i svim građanima, da pošalju dvominutni video, u kojem će objasniti -  zašto je za njih 'sve predivno'. Natječaj je otvoren do 10. listopada.
 
natječaj

Natječaj Pasionske baštine

Pasionska baština i Društvo hrvatskih književnika raspisuju natječaj za književno djelo na temu Muke Kristove ili na temu široko shvaćene općeljudske muke. Rok je 1. veljače 2016..
 
natjecanje, natječaj

23. Međunarodno natjecanje mladih pijanista Dinu Lipatti

23. Međunarodno natjecanje mladih pijanista Dinu Lipatti, događa se od 14. do 21. svibnja sljedeće godine u Bukureštu, a rok prijave je 1. ožujka 2016.
 
natječaj

Ohridska filmska akademija (FIOFA) – poziv studentima

Ministarstvo obrazovanja i znanosti Republike Makedonije poziva sve zainteresirane studente iz Hrvatske na prijavu na diplomske studije na novoosnovanoj Ohridskoj filmskoj akademiji (FIOFA), pokrenutoj u suradnji sa čuvenom Školom za film i televiziju Akademije izvedbenih umjetnosti u Pragu.
 
natjecanje, natječaj, festival

Prijave za XV. izdanje Međunarodnog festivala George Enescu

Međunarodno natjecanje 'George Enescu', koje se sljedeće godine održava u Rumunjskoj, poziva zainteresirane mlade glazbenike iz cijelog svijeta.
 
natječaj

Raspisan natječaj za godišnju SFeraKonsku zbirku priča

Društvo SFera, kao i svake godine u proteklih 22, raspisuje natječaj za neobjavljene domaće radove na temu SF i fantasy krimića i špijunskih kratkih priča i novela, dužine okvirno 2000 do 8000 riječi. Najbolje priče pristigle na natječaj bit će objavljene u zbirci koja izlazi za SFeraKon 2016. po ocjeni urednika, koji će im, moguće je, priče i vratiti na doradu! Rok za slanje priča je 11. studenog 2015.
 
natječaj

Natječaj za dodjelu Nagrade Stjepan Šulek za 2015.

Upravni odbor Fonda Stjepan Šulek donio je odluku o objavi natječaja za dodjelu Nagrade Stjepan Šulek za skladateljsko djelo za 2015. godinu. Prijedlozi za nagradu primaju se do 31. listopada ove godine u Hrvatskom društvu skladatelja, Zagreb, Berislavićeva 9 (osobno ili poštom, s naznakom Fond Stjepan Šulek – za natječaj).
 
natječaj, rezidencijalni program

Udruga Kurs - prijava na rezidencijalni program 2016.

Udruga Kurs pokreće rezidencijalni program 'Marko Marulić', vezan za boravak stranih autora i prevoditelja u Splitu. Pozivaju se književnici i prevoditelji iz centralne i jugoistočne Europe, da se od do 15. listopada prijave za sudjelovanje na Natječaju za književne stipendije.
 
natječaj, audicija

Zbor IGK poziva na veliku godišnju audiciju

Zbor Ivan Goran Kovačić organizira veliku godišnju audiciju koja će se održati u petak, 2. listopada i ponedjeljak, 5. listopada, s početkom u 19 sati, u prostoru FER-a, Unska 3, Zagreb.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Misijant

Udruga 'Misijant' iz Banja Luke traži partnere iz svih zemalja članica Kreativne Europe, koji se bave narodnim i modernim plesovima i glazbom. Rok za prijavu je 26. rujna 2015.
 
natječaj

Lauba raspisuje natječaj za volontere

Program volontiranja u Kući Lauba, kroz rad u raznim aktivnostima, pruža priliku mladim ljudima za stjecanje praktičnog iskustva, kao i upoznavanje s funkcioniranjem jedne značajne privatne zbirke suvremene umjetnosti. Zainteresirani se mogu prijaviti do 27. rujna 2015., do ponoći.
 
natječaj

Poziv na natječaj za dodjelu rezidencije Cité Internationale Des Arts u Parizu

U sklopu programa međunarodne kulturne suradnje, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje natječaj za članove HDLU-a za dvomjesečni boravak umjetnika u atelijeru u 2016. godini. Umjetnik je u atelijeru dužan boraviti dva mjeseca u cijelosti. Prijave se zaprimaju najkasnije do 5. listopada 2015.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Vicomtech – IK4

Vicomtech-IK4 je centar primijenjenog istraživanja koji se specijalizirao za računalnu grafiku, vizualno računarstvo i multimedijalne tehnologije, osnovan  2001. godine, a nalazi se u sklopu Tehnološkog parka San Sebastián. Vicomtech-IK4 traži međunarodne projekte, tj. sudjelovao bi kao partner u međunarodnim projektima kojima je potrebna stručnost kakvu oni imaju i nude. Rok za prijave potencijalnih partnera je 7. listopada 2015.
 
natječaj

Objavljen poziv za RE-ACT-ov razvoj koprodukcijskih projekata

U četvrtak, 17. rujna, u Portorožu je, u okviru 18. izdanja Festivala slovenskog filma, objavljen novi poziv inicijative RE-ACT (Regional Audiovisual Cooperation and Training) za razvoj koprodukcijskih projekata. Poziv je otvoren do 15. studenog 2015. godine.
 
natječaj

Natječaj za nove skladbe za tamburaške orkestre

Hrvatski tamburaški savez u Osijeku raspisuje natječaj za nove skladbe namijenjene koncertantnim tamburaškim orkestrima. Rok za podnošenje prijava je do 15. prosinca 2015.
 
natječaj, festival

Otvoren natječaj za nove skladbe 63. Zagrebačkog festivala

Hrvatsko društvo skladatelja raspisalo je natječaj za nove skladbe 63. Zagrebačkog festivala koji će se održati 22. siječnja 2016. Natječaj je otvoren do 15. listopada 2015.!
 
natječaj, rezidencijalni program

Natječaj za rezidencijalni boravak pisaca u Beogradu

Udruženje Krokodil, u partnerstvu sa Književnom mrežom Traduki, objavljuje natječaj za rezidencijalni boravak pisaca u Beogradu u 2016. godini. Natječaj je otvoren do 15. listopada .
 
natječaj

Natječaj za kratku priču strave, vol. 2

Mala performerska scena i multidisciplinarni projekt Freaky Friday raspisuju novi natječaj za najbolju kratku priču strave. Rok za slanje priča je 5. listopada.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Erasmus Performing Europe

'Erasmus Performing Europe: a reflection on democracy and representativeness in Europe' ima za cilj ponuditi umjetnički odraz demokracije i reprezentativnosti današnje Europe, a rezultat projekta bi bila izvedba nastala iz dijaloga multinacionalnih i multidisciplinarnih kreativnih timova i publike. Zainteresirani za sudjelovanje na ovom projektu mogu se prijaviti do 18. rujna 2015.
 
natječaj

Young European Artist Trieste Contemporanea Award 2015.

Objavljen je natječaj za 'Young European Artist Trieste Contemporanea Award 2015'. Kotizacija nije potrebna, a rok za prijavu je 20. listopada. 
 
natječaj

3. festival horror & fantasy filma 'Hrizantema' - natječaj

Treći po redu festival horror & fantasy filma 'Hrizantema' održat će se od četvrtka, 29. listopada do nedjelje, 1. studenog, u Art kinu 'Aleksandar Lifka' u Subotici. Ovim putem pozivaju se autori kratkih filmova da sudjeluju u natjecateljskom programu festivala. Rok za prijavljivanje filmova je 5. listopada 2015.
 
natječaj

Simfonijski orkestar HRT-a traži vanjske suradnike

Simfonijski orkestar HRT-a raspisuje audiciju za vanjske suradnike koja će se održati u srijedu, 30. rujna, u Studiju Zvonimir Bajsić, HRT, Prisavlje 3. Prijave se trebaju dostaviti najkasnije do srijede, 23. rujna 2015.
 
natječaj

Radionica Neprimjereni spomenici Niš – poziv

Otvoren je poziv na sudjelovanju na međunarodnoj radionici 'Neprimjereni spomenici' koja se održava od 24. do 27. rujna u Nišu. Rok za prijave je 18. rujan.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji fotografije Fotokluba Split

Galerija fotografije Fotokluba Split poziva fotografe da se prijave na natječaj za izlaganje u Galeriji Fotokluba Split u 2016. godini. Rok za prijavu je 16. listopada.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Pinceszínház Eger

Mađarska udruga Underground Theatre Eger želi pronaći partnere koji dijele njihovu ideju da osobe s invaliditetom mogu aktivno participirati u kazališnoj umjetnosti. Profil partnerskih organizacija koje se traže su one s iskustvom u kulturnom menadžmentu, umjetničkim projektima za ljude s mentalnim ili socijalnim hendikepom, bilo djece bilo odraslih, kreativnim projektima. Prijave se primaju do 30. rujna 2015.
 
natječaj, audicija

Audicija za 1. hrvatsku Broad Way školu

Audicija za upis u prvi hrvatski Broad Way Centar za muzički teatar – edukativni program za školski uzrast te prvu hrvatsku Broad Way Školu za muzički teatar – edukativni program za osobe 18+ održat će se 11. listopada 2015. u prostorijama Zagrebačkog plesnog centra, Ilica 10, s početkom u 12 sati.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Literary Festival

Portugalska izdavačka kuća Euthalia Editora, sa sjedištem u gradu Funchalu na otoku Madeiri, traži europske partnere za svoj književni festival u sklopu kojeg se održavaju predavanja, debate, radionice, predstavljanja knjiga kao i plesne, kazališne i glazbene izvedbe. Traže se zainteresirane udruge i institucije u izdavaštvu i kulturi općenito iz svih država članica programa Kreativna Europa. Rok za prijave potencijalnih partnera je do 20. rujna 2015.
 
natječaj

Ovca u kutiji 2015. – natječaj za najbolju hrvatsku slikovnicu

Knjiga u centru raspisuje javni natječaj za nagradu 'Ovca u kutiji' za najbolju slikovnicu objavljenu u Republici Hrvatskoj, čiji su i tekst i ilustracije prvi put objavljene u razdoblju od listopada 2014. godine do listopada 2015. godine. Prijave se primaju do 15. listopada 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Archeology of Photography Foundation

Članovi organizacije 'Archeology of Photography Foundation' iz Poljske zainteresirani su za suradnju s međunarodnim partnerima kao suorganizatori na povezivanju već postojećih projekata i stvaranju novih projekata u području povijesne, ali i suvremene fotografije. Također su zainteresirani za društveno korisne projekte kojima se kroz fotografiju nastoji prenijeti određena poruka i potaknuti promjene u društvu. Prijave se mogu slati do 7. listopada 2015.
 
natječaj

Program EU-a Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Circus Digitalis

Circus Digitalis digitalni je izdavač koji kreira multimedijalne aplikacije u području vizualnih umjetnosti, u okviru platforme za suradnju između ustanova i raznih stručnjaka, kao što su dizajneri, autori knjiga i albuma te kustosi. Potencijalni partneri mogu se prijaviti do 7. listopada 2015.
 
natječaj

Foto natječaj Montraker 2015.

Pučko otvoreno učilište Poreč i Turistička zajenica Općine Vrsar objavljuju foto natječaj, koji se organizira kao dodatni program Međunarodne studentske kiparske škole Montraker, koja se održava od 31. kolovoza do 12. rujna. Rok za prijavu je 20. rujna.
 
natječaj

Natječaj za projekte bazirane na tragovima industrijske baštine socijalizma

Udruga Artless Bembo poziva umjetnike različitih profila da prijave prijedloge umjetničkih radova inspiriranih margarinom i majonezom, industrijskim prehrambenim proizvodima koji su činili dio socijalističkog tehnološkog čuda u 50-ima prošlog stoljeća. Rok za prijavu je 13. rujna.
 
natječaj

Natječaj za volontere 25FPS-a

Jedanaesto izdanje Festivala 25FPS, koje se održava od 24. do 27. rujna 2015, u prostorima Studentskog centra Zagreb, objavljuje poziv volonterima. Prijave se primaju do 10. rujna.
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencija za pisce i prevoditelje u Ljubljani

Društvo slovenskih pisaca poziva sve zainteresirane autore i prevoditelje da se prijave na umjetničku rezidenciju koja će se odvijati u vremenskom period od jednog do četiri tjedna u Ljubljani. Rok za prijavu je 30. listopada.
 
natječaj, rezidencijalni program

Podere Conte Racani - kiparska rezidencija

Cultural Reservation Podere Conte Ràcani organizira desetodnevni rezidencijalni boravak u Umbriji, Italija, namijenjen kiparima iz čitavog svijeta. Prijave su otvorene do 10. rujna 2015. Rezidencijalni boravak održava se od 8. do 18. listopada 2015.
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencija za pisce i prevoditelje u Ljubljani

Društvo slovenskih pisaca poziva sve zainteresirane autore i prevoditelje da se prijave na umjetničku rezidenciju koja će se odvijati u vremenskom period od jednog do četiri tjedna u Ljubljani.
 
natječaj, rezidencijalni program

'Animation Artist in Residence Tokyo 2016' - natječaj

Japan Image Council (JAPIC) objavljuje ovogodišnji natječaj za umjetničku rezidenciju 'Animation Artist in Residence Tokyo 2016', koja će se održavati u razdoblju od 7. siječnja do 17. ožujka 2016., a koja je namijenjena mladim umjetnicima-animatorima. Rok za prijave je 10. rujna 2015.
 
natječaj, djeca, mladi

Likovni natječaj za djecu: Iserlohn – Rim – Molize - Zagreb 2016.

Objavljen je natječaj Iserlohn – Rim – Molize - Zagreb 2016. na temu 'Glagoljica u dječjem oku i srcu'. Prijaviti se mogu djeca hrvatskih iseljenika, kao i djeca iz Hrvatske u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole. Rok za prijavu je 15. veljače 2016.
 
natječaj

Natječaj za najbolju neobjavljenu pjesmu

Gradska knjižnica Solin povodom Mjeseca hrvatske knjige organizira V. natječaj za najbolju neobjavljenu pjesmu 2015. Rok za prijavu do 1. studenog.
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje - Transformacije i iluzije nabora

Pučko otvoreno učilište Samobor / Galerija Prica, pozivaju na sudjelovanje na žiriranoj origami art izložbi 'Transformacije i iluzije nabora', koja se održava od 27. listopada do 15. studenoga. Rok za prijavu je 20. rujna.
 
natječaj, rezidencijalni program

Mediterranean Artists Residency - poziv

MARES, Mediterranean Artists Residency, poziva međunarodne umjetnike da se prijave za sudjelovanje u istraživačkim rezidencijama, u trajanju od 2 tjedna. Program se odvija u Marseilleu i Parizu, a rok za prijave istječe 15. listopada 2015.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na izložbi u sklopu Dana Središća

Vijeće Mjesnog odbora Središće i Udruga Moje Središće donijeli su odluku da se 4. Dan Središća održi u subotu, 26. rujna 2015. U sklopu manifestacije održat će se izložba na otvorenom, u ulici Ivana Šibla, gdje će se predstaviti umjetnici sa svojim radovima. Pozivaju se svi članovi i članice HDLU-a i drugih likovnih udruženja da se prijave na natječaj do 15. rujna i da svojim sudjelovanjem uveličaju ovaj dan.
 
natječaj

UHA - Prijava programa iz područja arhitekture i urbanizma

Udruženje hrvatskih arhitekata poziva svoje članove na prijavu programa iz područja arhitekture i urbanizma. Prijavom na ovaj Poziv prijavitelji iskazuju interes za programsku, prostornu i administrativnu podršku za programe koje namjeravaju realizirati u 2016. godini. Rok za prijavu je 31. kolovoza 2015.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje na izložbi 'Povratak u Budućnost'

Otvoren je natječaj za izlaganje na grupnoj izložbi hrvatskih umjetnika naziva 'Povratak u Budućnost'  u napuštenoj zgradi, bivšoj robnoj kući Budućnost u gradu Lipiku. U skladu s temom izložbe naglasak je na mladim autorima koji su budućnost kulture i umjetnosti Hrvatske te se mogu prijaviti umjetnici do 35 godina starosti. Natječaj je otvoren do 15. rujna 2015.!
 
natječaj

PIF traži volontere

Otvoren je poziv za volontere koji će sudjelovati u organizaciji 48. međunarodnog festivala kazališta lutaka – PIF koji će se održati od 14. do 19. rujna 2015. Rok za prijavu je do 31.08.2015.
 
natječaj

Galerijski centar Varaždin – natječaj za izlaganje u 2016.

Javna ustanova u kulturi 'Galerijski centar Varaždin' objavljuje natječaj za izlaganje u svojem izložbenom prostoru u 2016. godini. Na natječaj se mogu javiti likovni umjetnici, grupa umjetnika ili kustosi sa autorskom koncepcijom. Rok za prijavu na natječaj je 5. rujna 2015.!
 
natječaj

Program EU-a Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Otok Tenerife

Tijela javne vlasti na otoku Tenerife u Španjolskoj, u suradnji s mrežom poduzeća, predlažu projekt čija je namjera promicanje novih mogućnosti povezivanja kulturnih i kreativnih industrija s turističkim sektorom, kao i privlačenje nove publike te širenje na strana tržišta. U projektu bi preuzeli ulogu projektnog partnera, a traže organizaciju koja bi htjela biti voditelj projekta/koordinator. Prijave se primaju do 10. rujna 2015.
 
natječaj

Program EU-a Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Weekend Proms

Weekend Proms je kulturni kolektiv koji teži stvaranju dinamičnih prostora i mreže djelovanja u svrhu istraživanja i razvoja inicijativa povezanih s umjetničkim praksama, kao i njihovog odnosa s javnom, društvenom i institucionalnom sferom. Potencijalni partneri na projektu su organizacije i kolektivi koji se bave audio umjetnošću, vizualnom umjetnošću i novim medijima, muzeji, kulturni centri ili sveučilišta. Prijave traju do 10. rujna 2015.
 
natječaj

Poziv na 32. međunarodni festival 'Sarajevska zima 2016.'

32. izdanje međunarodnog festivala 'Sarajevska zima' održat će se 7. veljače do 21. ožujka 2016. pod motom 'Duša / duša umjetnika - duša grada'. Prijave za sudjelovanje moraju biti dostavljene do 21. listopada 2015.
 
natječaj

ContentLab&Factory - natječaj za scenariste

Tvrtka ContentLab&Factory odlučila je od jeseni u Zagrebu odškrinuti vrata talentiranim scenaristima i pokrenuti regionalni mentorski program edukacije TV-scenarista. Natječaj kojim kandidati mogu osigurati svoje mjesto u programu počinje 31. kolovoza i otvoren je za sve koji žele pokazati svoju umješnost u pisanju televizijskih sadržaja.
 
natječaj

Foto priča iz Rovinja / Fotoraconta Rovigno 2015.

Natječaj 'Foto priča iz Rovinja' / 'Fotoraconta Rovigno' otvoren je povodom 25 godina rada ISFAV-a (Instituta za fotografiju i vizualne umjetnosti iz Padove). Rok za prijavu radova je 15. listopada 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Culture Reactivated (CU.RE.)

Glavna ideja projekta Culture Reactivated, koji predlaže općina Aglantzia (Nikozija, Cipar) sastoji se u iskorištavanju struktura partnerskih organizacija u svrhu aktiviranja lokalnih umjetnika i publike. Na poziv na partnerstvo organizacije se mogu prijaviti do 2. rujna 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Theatraquarium

Mestno gledališče ljubljansko – MGL iz Slovenije poziva zainteresirane organizacije da se do 18. kolovoza 2015. prijave za partnerstvo u projektu Theatraquarium, kojem je glavni cilj  razvijanje novih izvedbenih praksi u području skupno izmišljenog kazališta (devised theatre).
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Cultural Trends in Movement

Udruga Kasta Morrely iz Rumunjske poziva na parterstvo u projektu - Cultural Trends in Movement (Kulturni trendovi u pokretu). Prijave se primaju do 31. kolovoza 2015.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Regaleriji

Otvoren je natječaj za izlaganje u Regaleriji u Zaboku u sklopu umjetničke sezone 2015./2016. Rok za prijave je 20. rujan 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Open Air Foto Festival (OAFF)

Open Air Foto Festival (OAFF) naziv je fotografskog bijenala koji se održava u okruženju češkog grada Cesky Krumlov. Prijave za partnerstvo i suradnju u organizaciji festivala koji će se održati 2017. godine primaju se do 7. listopada 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Akademija likovnih umjetnosti iz Praga

Akademija likovnih umjetnosti iz Praga poziva na partnerstvo i suradnju na projektu audiovizualnog online arhiva. U projektu koji predlažu htjeli bi se usredotočiti na obogaćivanje arhiva doprinosima iz cijele Europe, privlačenje šire publike, kao i na razvoj strategija za izgradnju online arhiva. Prijave se primaju do 7. listopada 2015.
 
natječaj

Splitski filmski festival traži volontere

Ovogodišnje dvadeseto izdanje Splitskog filmskog festivala održat će se od 12. do 19. rujna. Zainteresirani (punoljetni) zaljubljenici u film za volontiranje se mogu prijaviti do 31. kolovoza 2015.
 
natječaj, rezidencijalni program

Cirkobalkana traži umjetnike za rezidencijalni program

Pozivaju se izvedbeni umjetnici/ce (s područja cirkusa, plesa, fizičkog teatra, performansa...) s adresom u nekoj od zemalja JI Europe, da se prijave na sudjelovanje u rezidencijalnom programu projekta Cirkobalkana.
 
natječaj

Otvorene prijave za 47. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva

Nešto više od mjesec dana ostalo je do Dječje Revije koja će ove godine biti održana u Rijeci, dok su prijave za Reviju odraslih, kako se od milja zove Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva, upravo započele. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Congress of the Culture Managers

Poljska udruga 'Stowarzyszenie Inicjatywa' poziva na partnerstvo u projektu 'Congress of the Culture Managers' (Kongres menadžera u kulturi). Rok za prijavu je rujan 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – MiniArtShow by Ioana Ginghina

'MiniArtShow by Ioana Ginghina', privatna kazališna skupina za djecu koja posebnu važnost pridaje osmišljavanju neformalnih oblika obrazovanja kroz izvedbene umjetnosti, poziva na suradnju i partnerstvo. Prijave se primaju do 7. listopada 2015.
 
natječaj

Kreativna Europa– potprogram Kultura za potporu europskim projektima suradnje

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske komisije objavila je natječaj programa EU Kreativna Europa – potprogram Kultura za potporu europskim projektima suradnje. Natječaj je otvoren od 5. kolovoza 2015. do 7. listopada 2015. do 12:00 h.
 
natječaj

ASEM - poziv za sudjelovanje na natječaju za fotografe

Pozivaju se zainteresirani fotografi da se prijave za sudjelovanje na natječaju pod imenom 'On the go' koji se organizira povodom obilježavanja 20-e obljetnice postojanja ASEM-a (Asia-Europe Meeting). Tema je pokret i tempo života u Aziji i Europi koji bi oslikao one trenutke koji prikazuju različitosti dviju kultura, a prijave se primaju do 6. rujna 2015. 
 
natječaj

Pilot projekt 'Crowdfunding for the cultural and creative sectors: kick-starting the cultural economy'

Opća uprava za obrazovanje i kulturu Europske komisije objavila je natječaj za pilot projekt 'Crowdfunding for the cultural and creative sectors: kick-starting the cultural economy'. Rok za prijavu je 24. kolovoza 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – 'In-Nova MusEUm'

Do 7. listopada 2015. primaju se prijave za partnerstvo u projektu - 'In-Nova Museum': Museum comes back to the locals through arts and food, koji se temelji na ideji jačanja uloge malih europskih muzeja poticanjem zajedničkog djelovanja u pogledu razvoja publike, kao i međunarodne mobilnosti mladih kustosa i umjetnika u usponu.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Opera Nights

Kulturna udruga DevART iz Rumunjske poziva na partnerstvo i suradnju u realizaciji festivala Opera Nights. Prijave se primaju do 1. rujna 2015.
 
natječaj, obavijest

Produžen rok za prijavu radova za 50. zagrebački salon arhitekture

Zbog velikog interesa produžen je rok za prijavu radova za 50. zagrebački salon arhitekture. Novi rok za prijavu radova putem online obrasca je 7. kolovoza 2015. do 23:59.  
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Kazalište 'George Ciprian'

Kazalište 'George Ciprian' iz Buzăua, Rumunjska, poziva na partnerstvo u projektu kojem je namjera istražiti suvremene odnose uspostavljene preko interneta kroz telematsku participativnu izvedbu. Rok za iskazivanje interesa je 15. kolovoza 2015.
 
natječaj

Poziv riječke Galerije SKC

Galerija SKC poziva diplomante ili tek diplomirane umjetnike i umjetničke grupe da se predstave na samostalnim izložbama organiziranim u sklopu programa Zvučni zid. Prijaviti se mogu diplomski projekti iz područja vizualnih, novomedijskih i performativnih umjetničkih praksi.
 
natječaj, izložba

MIKS 15 - međunarodna izložba keramike i stakla

Međunarodna izložba keramike i stakla MIKS 15 organizira se od 14. do 18. listopada 2015. u Zagrebu, u sklopu sajma Ambienta. Rok za prijavu izlaganja je 24. rujna 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – 'EUphonic Girls'

Talijanska tvrtka Generazione Musica, koja se bavi organiziranjem kulturnih događanja, naročito onih glazbenih, poziva na suradnju i partnerstvo u projektu 'EUphonic Girls', kojemu je glavni cilj promicanje ženskih bendova i kantautorica koje se bave rock, pop i jazz glazbom. Prijave se primaju do 7. listopada 2015.
 
natječaj

SubScena iz Zagreba poziva izvedbene umjetnike/-ce

Novo-uspostavljena i samo-organizirana SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva hrvatske i regionalne izvedbene umjetnike/-ce da do 1. rujna 2015. prijave svoje projekte.
 
natječaj

Actors of Urban Change – javni poziv

Actors of Urban Change je europski program Zaklade Robert Bosch u suradnji s MitOst e.V. Cilj programa je ostvarivanje održivog i participativnog urbanog razvoja kroz kulturne aktivnosti. Prijave potencijalnih suradnika iz Hrvatske se mogu podnijeti do 13. rujna 2015.
 
natječaj

Natječaj za izradu idejnog rješenja vizualnog identiteta za Međunarodni filmski festival za djecu – KinoKino

Zagreb Film Festival objavio je Natječaj za izradu idejnog rješenja vizualnog identiteta za Međunarodni filmski festival za djecu – KinoKino s rokom prijave do 24. kolovoza 2015. godine.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – U.T.O.P.I.A.

Udruga Il triangolo scaleno, koja vodi multidisciplinarni izvedbeni festival Teatri de Vetro u Rimu, bila bi vodeći partner u projektu U.T.O.P.I.A. Projekt propituje koncept demokracije u današnjem svijetu kojemu nedostaje ozbiljna analiza nedavnih povijesnih događaja i njihovih učinaka na sadašnje uvjete života. Rok za prijavu potencijalnih partnera je 7. listopada 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – They Left/They Arrived

Poljska kulturna ustanova Ars Cameralis trenutačno priprema međunarodni projekt pod radnim nazivom 'They Left/They Arrived' ('Otišli su/stigli su'). Projektom se želi obratiti pozornost na pitanje migracija unutar europskog prostora kroz stoljeća, pod pretpostavkom da one predstavljaju važan dio europske kulturne baštine, razmjene, antropološkog i simboličkog iskustva te dinamike promjene. Prijave traju do 7. listopada 2015.
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencijalni programi u Beču i Salzburgu - poziv

KulturKontakt Austria, u suradnji s Austrian Federal Chancellery, poziva umjetnike iz područja vizualnih umjetnosti, glazbe i književnosti, da se do 31. kolovoza prijave na rezidencijalne programe u Beču i Salzburgu za 2016. godinu.
 
natjecanje, natječaj

Natjecanje #MigrantHeroes za filmove o migrantima snimljene pametnim telefonom

Ured Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u Seoulu u Južnoj Koreji, u suradnji s Međunarodnim festivalom filmova snimljenih pametnim telefonom (5th Olleh International Smartphone Film Festival - OISFF), pokrenuo je #MigrantHeroes Smartphone Film Competition za filmove koji će predstaviti priče migranata. Rok za podnošenje video uradaka je ponedjeljak, 17. kolovoza 2015.
 
natječaj

Poziv na partnerstvo (Erasmus +) – Studentski kulturni centar Novi Sad

Studentski kulturni centar Novi Sad organizira međunarodni Contact Making Seminar (seminar u svrhu ostvarivanja kontakata) za partnerske organizacije koje se bave umjetnošću i kulturom za mlade. Seminar će se održati u Srbiji od 5. do 9. rujna 2016., a rok za prijavu je do 2. rujna 2015., s time da zainteresirani partneri moraju dostaviti ispunjenu prijavnicu (Partner Information Sheet) najkasnije do 10. kolovoza 2015.
 
natječaj, rezidencijalni program

Cirkobalkana traži umjetnike za rezidencijalni program

Pozivaju se izvedbeni umjetnici/ce (s područja  cirkusa, plesa,  fizičkog teatra, performansa...) s adresom u nekoj od zemalja jugoistočne Europe, da se prijave na sudjelovanje u rezidencijalnom programu projekta Cirkobalkana. Rok za prijavu je 10. kolovoza.
 
natječaj

Natječaj za First Shot 2015

Galerija Klovićevi dvori raspisuje natječaj za First Shot/Prvo okidanje za 2015. godinu.First Shot/Prvo okidanje je ciklus izložbi u Kuli Lotrščak, započet u studenom 2008. godine, kojim se daje prilika mladim fotografima da po prvi put samostalno izlože svoje radove. Rok za prijavu je 1. listopad.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Building Bridges Between Deaf Artists

Finska kazališna skupina Tirakkor Group zaslužna je za ostvarivanje 6 dvojezičnih kazališnih produkcija u kojima se govorni i znakovni jezik pojavljuju kao jednakovrijedni partneri. Potencijalni partneri za suradnju na novom projektu; kazališne skupine koje rade s gluhim osobama, pojedinačni gluhi umjetnici, kazališne skupine koje su spremne prihvatiti izazov rada s gluhim umjetnicima, mogu se prijaviti do 15. rujna 2015.
 

   Ispiši stranicu

http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu