natječaj, radionica, kolonija

Radionica i rezidencija Mateje Bučar u Rijeci

Radionica urbane koreografije Zeleni stol - debata uz kavu Mateje Bučar održat će se od 1. do 4. prosinca o.g. u dvorani Filodrammatice u Rijeci. Zainteresirani se mogu prijaviti do ponedjeljka 30. studenoga 2015.
 
natječaj

Objavljen natječaj za nagradu suvremenoj vizualnoj umjetnosti

Zagrebački MSU i T-Hrvatski Telekom objavili su natječaj za dodjelu četiriju nagrada domaćim umjetnicima za radove s područja suvremene vizualne umjetnosti. Natječaj za Nagradu za hrvatsku suvremenu umjetnost T-HT@msu.hr, bit će otvoren od 1. do 31. prosinca, a namijenjen je umjetnicima koji se bave novim tehnologijama komunikacije, multimedijskom proizvodnjom slike i zvuka, izvijestio je MSU.
 
natječaj, audicija

Audicija za nove članove Scene Sisak

Scena Sisak prima nove članove, a tim povodom će se dana 2. prosinca u prostorijama učilišta Kazališta 21, u 19,30 sat, održati audicija za nove članove. Audiciji mogu pristupiti svi zainteresirani koji se žele baviti glumom u dobi od 15 do 60 godina. Prijave se primaju do 1. prosinca 2015.
 
natječaj, radionica, kolonija

Radionica / Kako pisati o suvremenoj umjetnosti

U organizaciji Hrvatske sekcije AICA-e, ULUPUH-a i TTF galerije, pozivaju se zainteresirani na radionicu likovne kritike 'Kako pisati o suvremenoj umjetnosti', od 14. do 16. prosinca. Prijave su otvorene do 10. prosinca.
 
natječaj, audicija

Audicija za mjuzikl 'Pacijenti' - prijave

Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski & Tonika pozivaju glumce i pjevače da se prijave na audiciju za mjuzikl 'Pacijenti'. Prijave se zaprimaju do 3. prosinca 2015.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje na ReArt festivalu - božićno izdanje 2015.

Udruga PLANTaža otvara natječaj za izlaganje/prodaju umjetničkih i kreativnih radova na ReArt božićnom izdanju u Osijeku. ReArt će se održati 18. i 19. prosinca u atriju Arheološkog muzeja (Tvrđa) u Osijeku. Prijave traju do 7. prosinca 2015.
 
natječaj

DHK - natječaj za rukopis romana za djecu i mlade

Društvo hrvatskih književnika objavljuje natječaj za rukopis romana za djecu i mlade na temu Sigetske bitke u povodu obilježavanja njezine 450. obljetnice. Natječaj je otvoren do 31. svibnja 2016.
 
natječaj, izložba

Jubilarna deseta izložba 'Splitska tiramola' traži postav

Tradicionalna godišnja izložba fotografija mladih neafirmiranih autora 'Splitska tiramola' ove godine slavi prvi jubilej. Udruga za promociju kulture mladih 'Splitski portal' po deseti put je raspisala natječaj na kojeg svoje radove mogu prijaviti autori koji još uvijek nemaju 30 godina. Prijave se primaju do 30. studenog, u 23,59 sati!
 
natječaj

The Future Architecture Platform - poziv

The Future Architecture  Platform, europska mreža arhitektonskih muzeja, festivala i producenata, poziva zainteresirane pojedince da svoje ideje o društvenim, ekološkim, ekonomskim i dizajnerskim potencijalima arhitekture prijave na njezin natječaj otvoren do 20. prosinca 2015.
 
natječaj

Natječaj za prijave na 49. međunarodni festival kazališta lutaka

Međunarodni festival kazališta lutaka - PIF (Pupteatra Internacia Festivalo) je međunarodni festival na kojem se predstavljaju najpoznatija lutkarska kazališta i predstave. 49. PIF će se održati od 10. do 15. rujna 2016. godine u gradu Zagrebu. Rok za prijave je 15. travnja 2016.
 
natječaj

Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2015.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavilo je Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2015. godinu. Rok za prijavu je 19. prosinca 2015.
 
natječaj

Javni poziv za sudjelovanje u programu Plesna mreža Hrvatske za 2016.

Udruga plesnih umjetnika Hrvatske (UPUH) raspisala je Javni poziv za sudjelovanje u programu Plesna mreža Hrvatske za 2016. godinu. Javni poziv UPUH-a upućen je svim plesnim subjektima na području Republike Hrvatske da pridonesu bitnoj strukturalnoj promjeni i daljnjem razvoju plesne umjetnosti u Hrvatskoj.
 
natječaj

Natječaj za nacionalni program stipendiranja 'Za žene u znanosti' 2016.

L'Oreal Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture, uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Rektorskog zbora Republike Hrvatske, desetu godinu zaredom objavljuju natječaj za program stipendiranja 'Za žene u znanosti' kojim se nagrađuju mlade hrvatske znanstvenice. Natječaj je otvoren do 17. prosinca 2015.
 
natječaj

Otvorene prijave za East Doc Platform 2016

Institut dokumentarnog filma, koji u suradnji s Međunarodnim festivalom filmova o ljudskim pravima 'Jedan svijet' peti put organizira najveću profesionalnu manifestaciju za razvoj i podršku kreativnog, autorskog dokumentarnog filma s područja srednje i istočne Europe - East Doc Platform, objavio je poziv za prijavu dokumentarnih projekata u fazi razvoja / produkcije / postprodukcije. East Doc Platform će se održati od 7. do 13. ožujka 2016. u Pragu, a rok za prijave ističe 1. prosinca.
 
natječaj

Portal Drame.hr objavio natječaj za prijevod dramskog teksta

Portal Drame.hr objavljuje svoj treći natječaj za financiranje prijevoda drama na strane jezike. Natječaj je otvoren do 5. prosinca 2015., a u selekciju ulaze isključivo tekstovi pristigli na portal od prošlog natječaja do navedenog roka. Žiri će izabrati jednu dramu koja će se prevesti na strani jezik po izboru autora, u dogovoru s uredništvom portala.
 
natječaj

Sajam dječje knjige u Bologni – natječaj

Nagrade koje će se dodjeljivati na Sajmu dječje knjige u Bologni među najznačajnijim su inicijativama te poznate manifestacije, nudeći izlagačima vrijednu mogućnost promocije i značajnoga povećanja vlastite vidljivosti. Prijave se primaju najkasnije do 29. siječnja 2016.!
 
natječaj

‘Voices of Culture’ – poziv na sudjelovanje

Pozivaju se udruge u kulturi da se prijave za prisustvovanje četvrtoj tematskoj sesiji u sklopu procesa ‘Voices of Culture’, službenog okvira Europske komisije za dijalog s kulturnim sektorom. Rok za prijavu je 4. prosinca 2015.!
 
natječaj, rezidencijalni program

Poziv na rezidenciju u Ateni

Kinitiras Studio rezidencijalni centar u Ateni, posvećen izvedbenim umjetnostima, poziva izvođače i teoretičare da se do 30. studenog prijave za jednotjedne rezidencije, koje se održavaju se u periodu od 14. ožujka do 24. travnja 2016.
 
natječaj

Natječaj 'Tradicional' 2015.

Hrvatsko društvo skladatelja dana raspisalo je natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja tradicijske glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za tradicijsku glazbu. Natjecatelji su dužni podnijeti HDS-u detaljan umjetnički, organizacijski i financijski opis projekta za koji traže sufinanciranje zaključno s 14. prosincem 2015.
 
natječaj

Szenenwechsel - poziv na partnerstvo

Program Szenenwechsel, kojeg organizira fondacija Robert Bosch Stiftung, u suradnji s Internationales Theaterinstitut Zentrum Bundesrepublik Deutschland, poziva međunarodne izvedbene umjetnike iz sjeverne Afrike i istočne Europe da se prijave za projekt suradnje. Rok za prijavu je 15. veljače 2016.
 
natječaj

Natječaj za vizualni identitet HDKA

Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata (HDKA) poziva autore i kreativne timove da se prijave na natječaj za izradu idejnog rješenja vizualnog identiteta Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata. Idejna rješenja se dostavljaju do 10. prosinca.
 
natječaj

Natječaj za nagradu 'Ivo Vuljević' za 2015. godinu

Hrvatska glazbena mladež raspisuje natječaj za dodjelu nagrade HGM-a 'Ivo Vuljević' za sveukupno djelovanje mladih glazbenika s naglaskom na najistaknutije umjetničko ostvarenje u 2015. godini. Predloženi mogu biti mladi glazbenici, državljani RH pojedinačno, te vokalni i instrumentalni ansambli. Rok za podnošenje prijedloga je petak, 1. prosinca 2015.
 
natječaj, audicija

Audicija za plesače i glumce na festivalu 'December Dance' u Brugesu

Otvorena audicija za profesionalne plesače i glumce (M/Ž, dob 20-27 godina), koju organizira plesna skupina Troubleyn/Jan Fabre održat će se 30. studenog, u sklopu festivala 'December Dance' koji se održava u belgijskom gradu Brugesu. Prijave su otvorene do 27. studenog 2015.
 
natječaj

8. One Take Film Festival – počele prijave za program konkurencije

Osmi po redu međunarodni festival filmova snimljenih u jednom kadru, One Take Film Festival, održat će se od 21. do 23. listopada 2016. godine u Zagrebu. Prijave filmova za ovogodišnji glavni program konkurencije započele su, a rok je 15. lipnja 2016.
 
natječaj

Javni poziv za predlaganje kustoske koncepcije hrvatskog nastupa na Londonskom bijenalu dizajna 2016.

Hrvatsko dizajnersko društvo objavljuje Javni poziv za kustosku koncepciju hrvatskog izložbenog nastupa na prvom Londonskom bijenalu dizajna 2016. Nacionalni izložbeni nastup održat će se u sklopu inauguralnog izdanja London Design Biennalea u prostoru Somerset Housea, od 7. do 27. rujna 2016. Kandidature se primaju do 7. prosinca.
 
natječaj

Postani Nucomer i zasviraj na 11. Illectricity festivalu

Illectricity organizira Nucomers natječaj koji traje do petka, 13. studenog, a pobjednici odabrani među mladim neafirmiranim DJ-evima i producentima imaju priliku nastupiti na završnoj večeri festivala.
 
natječaj, rezidencijalni program

Mediteranski plesni centar - Rezidencijalni program 2016. / poziv umjetnicima

Mediteranski plesni centar poziva profesionalne plesne umjetnike da postanu dio programa u 2016. godini. Rok za prijave traje do 28. studenog 2015.
 
natječaj

Adventski kalendar - Sjećanja na Božić

Pozivaju se zainteresirani za izlaganje likovnih djela na temu Sjećanja na Božić, u sklopu prijekta Adventski kalendar. Rok za prijavu je 5. prosinca.
 
natječaj

Javni poziv za predlaganje članova Festivalskog vijeća 'Marulićevih dana'

Hrvatsko narodno kazalište Split objavljuje Javni poziv za predlaganje članova Festivalskog vijeća 'Marulićevih dana'. Rok za prijavu ističe dana 25. studenog 2015. godine.
 
natječaj

Natječaj za voditelje kreativnih radionica na 6. Artomat-u

artOmat poziva članice i članove HDLU-a te dizajnere, primijenjene umjetnike i srodne dionike kreativne scene na prijavu originalnih i inventivnih prijedloga kreativnih radionica, koje će se održati u sklopu edukativnog programa 6. artOmat-a. Natječaj je otvoren do 20. studenoga.
 
natječaj

Nagrada za promicanje suvremene austrijske književnosti Albert Goldstein

Austrijski kulturni forum Zagreb raspisuje natječaj za godišnju Nagradu za promicanje suvremene austrijske književnosti Albert Goldstein. Nominacije, koje uključuju prijedlog jednog naslova, kratki opis projekta, bibliografiju austrijskog autora / autorice kao i financijski plan i imenovanje prevoditelja / prevoditeljice predaju se najkasnije do 15. siječnja 2016.
 
natječaj, djeca, mladi

'Arhiv / arhivsko gradivo / arhivist' – natječaj za srednjoškolce

Državni arhiv u Zagrebu raspisuje nagradni natječaj za srednje škole grada Zagreba za najbolji literarni rad na temu 'Arhiv / arhivsko gradivo / arhivist'. Natječaj je organiziran u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport grada Zagreba i Školskom knjigom te će trajati od 1. do 30. studenog 2015. godine, kad je i rok za dostavu radova.
 
natječaj

Prijavite svoj film na Animafest

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb vas poziva da prijavite svoj film na 26. izdanje Festivala, koje će se održati od 6. do 11. lipnja 2016. u Zagrebu. Rok za prijave je 1. veljače 2016.
 
natječaj

Prijave za natjecateljski program 'Mali Garmaz' 3. DokuMA Film Festivala

Otvorene su prijave za natjecateljski program ‘Mali Garmaz’ trećeg međunarodnog DokuMA Film Festivala koji će se održati od 1. do 5. lipnja 2016. u Makarskoj. Krajnji rok za prijave je 15. ožujka 2016.
 
natječaj

Natječaj za izložbu 'Fotografija i mladi' 2015.

Centar za kulturu i informacije Maksimir i Muzej grada Zagreba pozivaju sve zainteresirane osnovne škole da nam se i ove 2015. godine priključe u projektu 'Fotografija i mladi'. Rok za prijavu je 25. studeni.
 
natječaj

Natječaj za izložbu 'Maske' 2015.

Centar za kulturu i informacije Maksimir, u partnerstvu s Muzejom grada Zagreba i u suradnji sa zagrebačkim osnovnim školama i ove godine na malo drugačiji način realizira već tradicionalnu izložbu Maske, koja godišnje predstavlja dječje radove u formi tematskih izložbi od 2000. godine, a koje se održavaju u izložbenom prostoru Muzeja grada Zagreba. Rok za prijavu je 11. studeni.
 
natječaj

Izložba vinskih pehara i vrčeva – natječaj

Otvoren je natječaj za sudjelovanje na izložbi Zelina 16 / izložba vinskih pehara i vrčeva – natječaj, koja se održava u Galeriji Žiljak u Sv.Ivanu Zelina, u veljači. Rok za prijavu je 22. siječnja 2016.
 
natječaj

Jaipur International Film Festival - natječaj

Jaipur International Film Festival održava se od 2. do 6. siječnja 2016. godine, s ciljem poticanja novih filmaša, razmjene znanja, informacija, ideja i kultura između Indije i drugih dijelova svijeta. Prijave su otvorene do 10. studenog 2015.
 
natječaj, radionica, kolonija

Drugi kadar / radionica umjetničke fotografije

'Drugi kadar' poziva na drugu po redu radionicu umjetničke fotografije, koja će se u trajanju od tri mjeseca održavati svakog ponedjeljka u književnom klubu Booksa. Voditelj radionice je mag. art. Davor Konjikušić, a prijave su otvorene do 5. studenoga.
 
natječaj, radionica, kolonija

Radionice: Konstruiranje svakodnevnog djelovanja

'Konstruiranje svakodnevnog djelovanja' - radionice društveno angažirane umjetničke prakse, održavati će se od 11. studenoga do 1. prosinca, a voditeljica je vizualna umjetnica Andreja Kulunčić. Prijave su do 5. studenoga, putem e-maila.
 
natječaj, audicija

Poziv na audiciju - Thierry Smits

Hrvatski institut za pokret i ples i Zagrebački plesni centar objavljuju poziv na audiciju za intenzivni program strukturirane prakse za plesače suvremenog plesa pod vodstvom Thierryja Smitsa. Svi zainteresirani svoje prijave mogu poslati do 1. prosinca 2015.
 
natječaj

Objavljen 'BTL natječaj'

Hrvatsko društvo skladatelja raspisalo je natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja popularne glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za prazne medije. Prijave se primaju do 27. studenog 2015.
 
natječaj, radionica, kolonija

Radionica rekonstrukcije (remake) prvog hrvatskog igranog filma 'Brcko' u Zagrebu

Kinoklub Zagreb poziva sve scenariste, scenariste-redatelje, kao i scenarističko-redateljske timove na naprednu radionicu rekonstrukcije (remake) prvog hrvatskog igranog filma 'Brcko' u Zagrebu. Radionica će se održati od 25. siječnja do 25. ožujka 2016., a rok za prijavu ističe 18. siječnja 2016.
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje na izložbi ilustracija i stripa 'Crtomat!'

Gradski muzej Virovitica, kao organizator izložbe ilustracija i stripa 'Crtomat!' poziva umjetnike / ilustratore da sudjeluju na izložbi originalnih ilustracija. Svi radovi moraju prispjeti u Gradski muzej Virovitica poštom, do 6. studenoga.
 
natječaj

Natječaj za književnu nagradu 'Tea Benčić Rimay'

Narodna knjižnica i  čitaonica Vlado Gotovac Sisak raspisuje natječaj za književnu nagradu 'Tea Benčić Rimay'. Na natječaj se šalju rukopisi neobjavljenih zbirki pjesama u prozi, a otvoren je do 7. studenoga.
 
natječaj

Natječaj za izložbu svjetlosnih objekata/instalacija 'A gdje je svjetlo?'

Raspisuje se natječaj za privremene svjetlosne objekte/instalacije unutar dvorišta blokova Donjeg grada, u sklopu projekta Adventski kalendar, te se pozivaju autori da se svojim radovima i idejama odazovu natječaju i sudjeluju u realizaciji izložbe 'A gdje je svjetlo?'. Rok prijave je 5. studenoga.
 
natječaj

9. Imagine Croatia - poziv

Imagine Croatia je festival mladih glazbenika u dobi od 13 do 21 godine, (pojedinci) i grupe do najviše 8 glazbenika. Festival je otvoren mladim izvođačima bez obzira na vrstu glazbe koju izvode. Regionalna predselekcija za Zagreb i Zagrebačku županiju održat će se 15. studenoga u Klubu hrvatskih glazbenika SAX. Rok za prijavu je 8.11.2015.
 
natječaj, djeca, mladi

ZFF poziva srednjoškolce da sudjeluju u žiriju programa PLUS

Zagreb Film Festival otvorio je natječaj za sudjelovanje u peteročlanom žiriju programa PLUS namijenjenog srednjoškolcima. Sudjelujte u jedinstvenom filmskom događanju i odlučite o pobjedniku! Prijave traju do 26. listopada, a odabrani članovi žirija bit će poznati do 30. listopada.
 
natječaj, festival

Produljen rok za prijavu filmova na ZagrebDox 2016.

Pozivaju se redatelji, producenti, distributeri i ostala ovlaštena tijela da prijave svoje dokumentarne filmove na 12. međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox koji će se održavati u Zagrebu od 21. do 28. veljače 2016. Rok za prijavu filmova koji su plasirani nakon siječnja 2015. traje do 22. listopada točno u ponoć, a rok za prijavu filmova u produkciji je 15. studenoga!
 
natječaj

Trijenale u Milanu - natječaj

Trijenale u Milanu poziva na sudjelovanje mladih arhitekata, dizajnera, umjetnika i škola. Natječaj je otvoren do 31. listopada, a rok za predaju projekata je 21. prosinca.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na 6. artOmat-u

artOmat poziva sve kreativce da se prijave na natječaj za sudjelovanje na izložbeno-prodajnom programu 6. artOmat-a, koji će se održati u Domu hrvatskih likovnih umjetnika, od 16. do 23. prosinca 2015. godine. Natječaj je otvoren do 31. listopada.
 
natječaj, koncert

Poziv glazbenicima na sudjelovanje na koncertu 'Volim, volim, volim!'

Ciklus Glazbene staze poziva glazbenike na sudjelovanje na koncertu 'Volim, volim, volim!'. Koncert će se održati u ponedjeljak, 21. prosinca, u Zagrebu u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, s početkom u 20 sati. Poziv je upućen glazbenicima solistima te komornim i vokalnim sastavima, a rok za prijavu je 15. studeni 2015.
 
natječaj, rezidencijalni program

UNIDEE - University of Ideas- rezidencija

Cittadellarte - Fondazione Pistoletto, u okviru programa UNIDEE - University of Ideas, organizira rezidencijalni boravak za umjetnike, kustose, studente, društvene poduzetnike, kulturne menadžere.., koji se održava od 9. do 13. studenog, u talijanskom gardu Bielli. Prijave se primaju do 18. listopada.
 
natječaj

13. Festival prvih - natječaj

13. Festival prvih objavljuje natječaj za prijavu umjetničkih radova koji temi solidarnosti pristupaju kreativno i kritički. Rok za prijavu je 10. studenoga.
 
natječaj, rezidencijalni program

In Progress Feedback Festival - rezidencijalni program

Kinitiras Studio - rezidencijalni centar za izvedbene umjetnosti u Ateni, pokreće suradnju s In Progress Feedback Festivalom. Rezidencijalni program namijenjen je umjetnicima i teoretičarima, do 35 godina starosti, iz čitavog svijeta, koji su zainteresiranu za suradnju s grčkim partnerima, na području istraživanja, razvoja i predstavljanja radova koji su u fazi nastanka. Rok prijave je 30. studeni.
 
natječaj, audicija

Prijem članova u FA SKUD-a 'Ivan Goran Kovačić'

Folklorni ansambl SKUD-a 'Ivan Goran Kovačić' iz Zagreba prima nove članove (plesače, svirače) na audicijama koje će se održati u ponedjeljak (12.10., 19.10., 26.10.) i srijedu (15.10., 22.10.), u 20 sati.
 
natječaj

6. Smotra rovinjske fotografije - natječaj

CVU Batana organizira foto natječaj '6. Smotra rovinjske fotografije'. Tema ovogodišnjeg natječaja je 'Voda' u svim fotografskim tehnikama i tendencijama. Rok za prijavu je 31. studenoga.
 
natječaj, radionica, kolonija

Rodno osviještena filmska kritika i analiza

Festival Vox Feminae po prvi put organizira besplatnu petodnevnu radionicu rodno osviještene filmske kritike i analize. Rok za prijave je 31. listopada.
 
natječaj

Fotografski natječaj 'Čovjek i grad'

Fotoklub Rijeka otvara fotografski natječaj 'Čovjek i grad', organiziran povodom Svjetskog dana urbanizma. Natječaj je otvoren do 31. listopada.
 
natječaj

Poziv za prijave projekata na europski program stručnog usavršavanja EKRAN+ 2016

Do 10. prosinca 2015. traju prijave na EKRAN+, europski program stručnog usavršavanja koji se usredotočuje na proces kreativne predprodukcije, a namijenjen je ključnim kreativnim osobama na filmskom projektu.
 
natječaj

'Cha Cha Cha Chat' u ZPC-u – poziv na sudjelovanje

Pozivaju se studenti, ali i drugi zainteresirani za ples i kazalište te za kreativne procese, na sudjelovanje u 'Cha Cha Chatu' u Zagrebačkom plesnom centru. 'Cha Cha Chat' su moderirana druženja s plesnim umjetnicima u rezidenciji Zagrebačkog plesnog centra koja se odvijaju prije i/ili nakon premijere njihove predstave. Prijave se primaju do 26. listopada 2015.!
 
natječaj, radionica, kolonija

ZagrebDox Pro 2016. - otvorene prijave za projekte

ZagrebDox Pro otvorio je prijave za projekte za sljedeće izdanje radionice koja će se po dvanaesti put održati od 22. do 26. veljače 2016. u sklopu 12. izdanja međunarodnog festivala dokumentarnog filma - ZagrebDox. Rok za prijavu na radionicu je 1. prosinca 2015.
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencijalni program Linz, Austrija

Gradski ured za kulturu Grada Linza organizira dvomjesečni rezidencijalni program u Atelierhaus Salzamt Linz. Prijaviti se mogu svi članovi HDLU-a, do 30. studenoga.
 
natječaj

Natječaj 'Priča se (p)o gradu'

Gradska knjižnica Trogir objavljuje nagradni natječaj za neobjavljenu kratku priču, koji je otvoren do 1. studenoga. 
 
natječaj

Photodistorzija VII - natječaj

Otvorene su prijave za multimedijalnu bienalnu izložbu fotografija 'Photodistorzija VII', koja se održava od 5. do 28. studenoga u Poreču. Rok za prijavu je 20. listopada.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – The Face of Europe

'The Face of Europe' je projekt vezan za izložbu koja bi bila organizirana po cijeloj Europi kako bi se uspostavila i unaprijedila kulturna suradnja između europskih zemalja te kako bi se dala šansa mladim umjetnicima da se istaknu. Potencijalni partneri za sudjelovanju na ovom projektu mogu se prijaviti do 7. listopada 2015.
 
natječaj

Kustoske rezidencije u Helsinkiju

The Helsinki International Curatorial Programme (HICP) poziva kustose na rezidencijalni program za suvremenu umjetnost. Prijave su otvorene do 30. listopada.
 
natječaj

8. ETNOFILm festival

Međunarodni festival etnografskog filma – ETNOFILm – otvara prijave za natjecateljski dio programa svojeg 8. izdanja. Pozivaju se svi autori inovativnog pristupa različitim kulturnim fenomenima i etnologiji (svakodnevice) da svoje uratke prijave za sudjelovanje do 25. listopada 2015.
 
natječaj

Javni poziv za isticanje kandidature za povjerenika hrvatskog nastupa na Venecijanskom bijenalu – 15. Međunarodnoj izložbi arhitekture

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavljuje Javni poziv za isticanje kandidature za povjerenika hrvatskog nastupa na Venecijanskom bijenalu – 15. Međunarodnoj izložbi arhitekture. Rok predaje kandidature je 12. listopada.
 
natječaj, audicija

Audicija u pulskom INK-u

INK - Gradsko kazalište Pula najavljuje audiciju za glumačke uloge u predstavi 'Jure Grando' autora i redatelja Damira Zlatara Freya. Rok za podnošenje prijava je 15. listopada, a audicija će se održati u subotu, 17. listopada 2015. s početkom u 11 sati.
 
natječaj, audicija

Teatar KVARK raspisao novi krug audicije

Križevačka Udruga K.V.A.R.K. raspisala je novi krug audicija za popunu glumačkog ansambla njihovog kazališnog projekta Teatra KVARK. Traže se odrasli, zreli ljudi sa stavom, žene i muškarci od 27 do 45 godina starosti.
 
natječaj

Maxartfest 2015. / sve je predivno – poziv umjetnicima

Centar za kulturu i informacije Maksimir  osmu godinu uzastopce organizira Festival suvremene umjetnosti bez cenzure MaxArtFest, te otvaraju poziv umjetnicima i svim građanima, da pošalju dvominutni video, u kojem će objasniti -  zašto je za njih 'sve predivno'. Natječaj je otvoren do 10. listopada.
 
natječaj

Natječaj Pasionske baštine

Pasionska baština i Društvo hrvatskih književnika raspisuju natječaj za književno djelo na temu Muke Kristove ili na temu široko shvaćene općeljudske muke. Rok je 1. veljače 2016..
 
natjecanje, natječaj

23. Međunarodno natjecanje mladih pijanista Dinu Lipatti

23. Međunarodno natjecanje mladih pijanista Dinu Lipatti, događa se od 14. do 21. svibnja sljedeće godine u Bukureštu, a rok prijave je 1. ožujka 2016.
 
natječaj

Ohridska filmska akademija (FIOFA) – poziv studentima

Ministarstvo obrazovanja i znanosti Republike Makedonije poziva sve zainteresirane studente iz Hrvatske na prijavu na diplomske studije na novoosnovanoj Ohridskoj filmskoj akademiji (FIOFA), pokrenutoj u suradnji sa čuvenom Školom za film i televiziju Akademije izvedbenih umjetnosti u Pragu.
 
natjecanje, natječaj, festival

Prijave za XV. izdanje Međunarodnog festivala George Enescu

Međunarodno natjecanje 'George Enescu', koje se sljedeće godine održava u Rumunjskoj, poziva zainteresirane mlade glazbenike iz cijelog svijeta.
 
natječaj

Raspisan natječaj za godišnju SFeraKonsku zbirku priča

Društvo SFera, kao i svake godine u proteklih 22, raspisuje natječaj za neobjavljene domaće radove na temu SF i fantasy krimića i špijunskih kratkih priča i novela, dužine okvirno 2000 do 8000 riječi. Najbolje priče pristigle na natječaj bit će objavljene u zbirci koja izlazi za SFeraKon 2016. po ocjeni urednika, koji će im, moguće je, priče i vratiti na doradu! Rok za slanje priča je 11. studenog 2015.
 
natječaj

Natječaj za dodjelu Nagrade Stjepan Šulek za 2015.

Upravni odbor Fonda Stjepan Šulek donio je odluku o objavi natječaja za dodjelu Nagrade Stjepan Šulek za skladateljsko djelo za 2015. godinu. Prijedlozi za nagradu primaju se do 31. listopada ove godine u Hrvatskom društvu skladatelja, Zagreb, Berislavićeva 9 (osobno ili poštom, s naznakom Fond Stjepan Šulek – za natječaj).
 
natječaj, rezidencijalni program

Udruga Kurs - prijava na rezidencijalni program 2016.

Udruga Kurs pokreće rezidencijalni program 'Marko Marulić', vezan za boravak stranih autora i prevoditelja u Splitu. Pozivaju se književnici i prevoditelji iz centralne i jugoistočne Europe, da se od do 15. listopada prijave za sudjelovanje na Natječaju za književne stipendije.
 
natječaj, audicija

Zbor IGK poziva na veliku godišnju audiciju

Zbor Ivan Goran Kovačić organizira veliku godišnju audiciju koja će se održati u petak, 2. listopada i ponedjeljak, 5. listopada, s početkom u 19 sati, u prostoru FER-a, Unska 3, Zagreb.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Misijant

Udruga 'Misijant' iz Banja Luke traži partnere iz svih zemalja članica Kreativne Europe, koji se bave narodnim i modernim plesovima i glazbom. Rok za prijavu je 26. rujna 2015.
 
natječaj

Lauba raspisuje natječaj za volontere

Program volontiranja u Kući Lauba, kroz rad u raznim aktivnostima, pruža priliku mladim ljudima za stjecanje praktičnog iskustva, kao i upoznavanje s funkcioniranjem jedne značajne privatne zbirke suvremene umjetnosti. Zainteresirani se mogu prijaviti do 27. rujna 2015., do ponoći.
 
natječaj

Poziv na natječaj za dodjelu rezidencije Cité Internationale Des Arts u Parizu

U sklopu programa međunarodne kulturne suradnje, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje natječaj za članove HDLU-a za dvomjesečni boravak umjetnika u atelijeru u 2016. godini. Umjetnik je u atelijeru dužan boraviti dva mjeseca u cijelosti. Prijave se zaprimaju najkasnije do 5. listopada 2015.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Vicomtech – IK4

Vicomtech-IK4 je centar primijenjenog istraživanja koji se specijalizirao za računalnu grafiku, vizualno računarstvo i multimedijalne tehnologije, osnovan  2001. godine, a nalazi se u sklopu Tehnološkog parka San Sebastián. Vicomtech-IK4 traži međunarodne projekte, tj. sudjelovao bi kao partner u međunarodnim projektima kojima je potrebna stručnost kakvu oni imaju i nude. Rok za prijave potencijalnih partnera je 7. listopada 2015.
 
natječaj

Objavljen poziv za RE-ACT-ov razvoj koprodukcijskih projekata

U četvrtak, 17. rujna, u Portorožu je, u okviru 18. izdanja Festivala slovenskog filma, objavljen novi poziv inicijative RE-ACT (Regional Audiovisual Cooperation and Training) za razvoj koprodukcijskih projekata. Poziv je otvoren do 15. studenog 2015. godine.
 
natječaj

Natječaj za nove skladbe za tamburaške orkestre

Hrvatski tamburaški savez u Osijeku raspisuje natječaj za nove skladbe namijenjene koncertantnim tamburaškim orkestrima. Rok za podnošenje prijava je do 15. prosinca 2015.
 
natječaj, festival

Otvoren natječaj za nove skladbe 63. Zagrebačkog festivala

Hrvatsko društvo skladatelja raspisalo je natječaj za nove skladbe 63. Zagrebačkog festivala koji će se održati 22. siječnja 2016. Natječaj je otvoren do 15. listopada 2015.!
 
natječaj, rezidencijalni program

Natječaj za rezidencijalni boravak pisaca u Beogradu

Udruženje Krokodil, u partnerstvu sa Književnom mrežom Traduki, objavljuje natječaj za rezidencijalni boravak pisaca u Beogradu u 2016. godini. Natječaj je otvoren do 15. listopada .
 
natječaj

Natječaj za kratku priču strave, vol. 2

Mala performerska scena i multidisciplinarni projekt Freaky Friday raspisuju novi natječaj za najbolju kratku priču strave. Rok za slanje priča je 5. listopada.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Erasmus Performing Europe

'Erasmus Performing Europe: a reflection on democracy and representativeness in Europe' ima za cilj ponuditi umjetnički odraz demokracije i reprezentativnosti današnje Europe, a rezultat projekta bi bila izvedba nastala iz dijaloga multinacionalnih i multidisciplinarnih kreativnih timova i publike. Zainteresirani za sudjelovanje na ovom projektu mogu se prijaviti do 18. rujna 2015.
 
natječaj

Young European Artist Trieste Contemporanea Award 2015.

Objavljen je natječaj za 'Young European Artist Trieste Contemporanea Award 2015'. Kotizacija nije potrebna, a rok za prijavu je 20. listopada. 
 
natječaj

3. festival horror & fantasy filma 'Hrizantema' - natječaj

Treći po redu festival horror & fantasy filma 'Hrizantema' održat će se od četvrtka, 29. listopada do nedjelje, 1. studenog, u Art kinu 'Aleksandar Lifka' u Subotici. Ovim putem pozivaju se autori kratkih filmova da sudjeluju u natjecateljskom programu festivala. Rok za prijavljivanje filmova je 5. listopada 2015.
 
natječaj

Simfonijski orkestar HRT-a traži vanjske suradnike

Simfonijski orkestar HRT-a raspisuje audiciju za vanjske suradnike koja će se održati u srijedu, 30. rujna, u Studiju Zvonimir Bajsić, HRT, Prisavlje 3. Prijave se trebaju dostaviti najkasnije do srijede, 23. rujna 2015.
 
natječaj

Radionica Neprimjereni spomenici Niš – poziv

Otvoren je poziv na sudjelovanju na međunarodnoj radionici 'Neprimjereni spomenici' koja se održava od 24. do 27. rujna u Nišu. Rok za prijave je 18. rujan.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji fotografije Fotokluba Split

Galerija fotografije Fotokluba Split poziva fotografe da se prijave na natječaj za izlaganje u Galeriji Fotokluba Split u 2016. godini. Rok za prijavu je 27. listopada.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Pinceszínház Eger

Mađarska udruga Underground Theatre Eger želi pronaći partnere koji dijele njihovu ideju da osobe s invaliditetom mogu aktivno participirati u kazališnoj umjetnosti. Profil partnerskih organizacija koje se traže su one s iskustvom u kulturnom menadžmentu, umjetničkim projektima za ljude s mentalnim ili socijalnim hendikepom, bilo djece bilo odraslih, kreativnim projektima. Prijave se primaju do 30. rujna 2015.
 
natječaj, audicija

Audicija za 1. hrvatsku Broad Way školu

Audicija za upis u prvi hrvatski Broad Way Centar za muzički teatar – edukativni program za školski uzrast te prvu hrvatsku Broad Way Školu za muzički teatar – edukativni program za osobe 18+ održat će se 11. listopada 2015. u prostorijama Zagrebačkog plesnog centra, Ilica 10, s početkom u 12 sati.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Literary Festival

Portugalska izdavačka kuća Euthalia Editora, sa sjedištem u gradu Funchalu na otoku Madeiri, traži europske partnere za svoj književni festival u sklopu kojeg se održavaju predavanja, debate, radionice, predstavljanja knjiga kao i plesne, kazališne i glazbene izvedbe. Traže se zainteresirane udruge i institucije u izdavaštvu i kulturi općenito iz svih država članica programa Kreativna Europa. Rok za prijave potencijalnih partnera je do 20. rujna 2015.
 
natječaj

Ovca u kutiji 2015. – natječaj za najbolju hrvatsku slikovnicu

Knjiga u centru raspisuje javni natječaj za nagradu 'Ovca u kutiji' za najbolju slikovnicu objavljenu u Republici Hrvatskoj, čiji su i tekst i ilustracije prvi put objavljene u razdoblju od listopada 2014. godine do listopada 2015. godine. Prijave se primaju do 15. listopada 2015.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Archeology of Photography Foundation

Članovi organizacije 'Archeology of Photography Foundation' iz Poljske zainteresirani su za suradnju s međunarodnim partnerima kao suorganizatori na povezivanju već postojećih projekata i stvaranju novih projekata u području povijesne, ali i suvremene fotografije. Također su zainteresirani za društveno korisne projekte kojima se kroz fotografiju nastoji prenijeti određena poruka i potaknuti promjene u društvu. Prijave se mogu slati do 7. listopada 2015.
 

   Ispiši stranicu

http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu