natječaj, nagrada

Nagrada za kreativnost i inovativnost 2014. – produljen rok!

Udruga MRAK - Mreža za razvoj i kreativnost, zbog velikog interesa, produljila je rok za prijavu na natječaj za Nagradu za kreativnost i inovativnost 2014. do 4. svibnja.
 
natječaj

Instant Acts – poziv izvedbenim umjetnicima

Umjetnička organizacija Interkunst e.V. iz Berlina organizira međunarodni kazališni, glazbeni, cirkuski i plesni projekt 'Instant Acts against violence and racism'. Projekt se održava u Njemačkoj i Italiji, od 27. rujna do 21. studenog 2014., a pozivaju se mladi izvedbeni umjetnici (17 – 30 godina) da se do 31. svibnja prijave za sudjelovanje.
 
natječaj, izložba

Tajvan – poziv na međunarodnu izložbu

Art Center u tajvanskom gradu Tainan poziva sve zainteresirane umjetnike da se prijave za sudjelovanje u izložbenom projektu na temu usamljenosti. Izložba se održava od 17. do 20. lipnja, a rok prijave istječe 29. svibnja.
 
natječaj

Drugi Storytelling Event

TookBook platforma za pričanje priča poziva sve zainteresirane da se prijave na drugi Storytelling Event, koji će se održati u zagrebačkom Café baru Kôta, 9. svibnja, s početkom u 20 sati. Rok za slanje priča je 29. travnja.
 
natječaj, festival

Zagreb Film Festival - natječaj za prijavu filmova

Dvanaesto izdanje Zagreb Film Festivala održat će se ove godine od 19. do 26. listopada u Zagrebu. Ovim putem objavljujemo natječaj za prijavu filmova za natjecateljski program Festivala. Rok za prijave je 15. srpnja, odnosno 20. kolovoza za prijave filmova u program Kockice.
 
natječaj

Natječaj za nastup na Ri Rock Stageu Student Day Festivala

Student Day Festival održava se 30. i 31. svibnja 2014. Pozivaju se svi autorski bendovi iz Istarske i Primorsko-Goranske Županije da se do 1. svibnja prijave na natječaj za sudjelovanje.
 
natječaj

Natječaj za kratku priču na temu Tabu

Povodom Noći knjige 2014. CeKaPe i Knjiga u Centru raspisuju Natječaj za kratku priču na temu 'Tabu'. Rok za prijavu je 18. travnja.
 
natječaj

MasterCard Brod knjižara – Brod kulture natječaj

Kulturno-turistička manifestacija MasterCard Brod knjižara – Brod kulture objavljuje početak 5. natječaja za najbolju kratku priču. Na natječaj se pozivaju svi zainteresirani da do 15. svibnja pošalju svoje, do sad neobjavljene, kratke priče.
 
natječaj

100 za sljedećih 100 u Dunavskoj regiji – poziv

Povodom obilježavanja 100. godišnjice od početka Prvog svjetskog rata, od 4. do 8. lipnja u Sarajevu se održava Europski summit mladih lidera '100 za sljedećih 100 u Dunavskoj regiji', u organizaciji Alpbach klubova iz Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore. Rok prijave istječe 20. travnja.
 
natječaj, festival

CologneOFF X – natječaj

10. izdanje međunarodnog videoart festivala - CologneOFF X poziva sve zainteresirane da se do 30. lipnja prijave za sudjelovanje. Radovi će biti objavljeni tijekom rujna 2014. godine.
 
natječaj

Suradnja s koreografkinjom Isabelle Schad

Udruge de facto i ekscena te Kultura promjene SC-a pozivaju plesne i izvedbene umjetnike na suradnju s njemačkom koreografkinjom Isabelle Schad na predstavi Gradnja. Prijave s kratkim životopisom i kontaktom primaju se do 22. travnja 2014.
 
natječaj

Poštanske marke za 2015. godinu

Hrvatska pošta objavila je Natječaj za izbor likovnih i grafičkih rješenja prigodnih poštanskih maraka za 2015. godinu, a na koji se mogu javiti sve fizičke osobe s područja Republike Hrvatske te strani državljani koji ispunjavaju natječajne uvjete. Rok za predaju radova je 27. lipnja 2014. godine do 16 sati.

 
natječaj

3. Hrvatski međunarodni triennale autoportreta

Galerija Prica, POU Samobor poziva na sudjelovanje na 3. hrvatskom međunarodnom triennalu autoportreta na temu 'Identiteti'. Prijave se primaju zaključno do 6. srpnja.
 
natječaj

Prijava za izlaganje na Expo zoni 2104.

Tjedna dizajna Zagreb poziva tvrtke, organizacije, profesionalce i mlade profesionalce-studente na izlaganje na Expo zoni, koja će se održati od 23. do 27.  travnja 2014. u Laubi, kući za ljude i umjetnost u Zagrebu. Rok za prijavu radova je petak, 18. travanj, do 23:59 sati.
 
natječaj

C.H.O.I.R. – međunarodni susret zborova

U njemačkom gradu Ochnehausenu, od 8. do 18. kolovoza 2014. godine, organizira se međunarodni susret zborova C.H.O.I.R. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 11. srpnja.
 
natječaj, festival

Prijave za 1. RockOff - Festival novog zvuka

Hrvatsko društvo skladatelja pokrenulo je RockOff - Festival novog zvuka koji će mladim izvođačima otvoriti vrata nacionalnog radijskog etera, velikih koncertnih prostora i šire javnosti. Prijave traju do 1. lipnja.
 
natjecanje, natječaj

Rabat – poziv na pijanističko natjecanje

Association Les Amitiés Musicales, od 1. do 7. studenog u Rabatu, Maroko, organizira 11. glazbeno natjecanje. Prijave su otvorene pijanistima od 10 do 30 godina starosti, a rok istječe 31. srpnja, odnosno 1. rujna.
 
natječaj, festival

Kastav Film Festival – crowdfunding kampanja & natječaj za filmove

Kastav Film Festival otvorio je natječaj za prijavu filmova, koji se primaju zaključno s 15. svibnjem 2014. Festival se održava od 13. do 15. lipnja u Kastvu. Organizatori ujedno pokreću i Indiegogo crowdfunding kampanju - traže podršku javnosti preko indiegogo.com crowdfunding platforme.
 
natječaj, nagrada

Graditeljska Nagrada Cemex XXIII

Objavljen je natječaj za graditeljsku nagradu Cemex XXIII, čiji je cilj prepoznavanje najboljeg u arhitekturi i graditeljstvu na međunarodnoj razini, te poticanje razvoja kulture kontinuirane inovacije u izgradnji. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 30. travnja 2014. godine.
 
natječaj, radionica, kolonija

Poziv na kazališnu/filmsku radionicu na Brijunima

Kazalište Ulysses na Brijunima, od 15. do 29. srpnja, organizira ljetni program za film, kazalište i glumu, pod vodstvom Lenke Udovički i Rade Šerbedžije.
 
natječaj, radionica, kolonija

Ex Oriente Film 2014

Otvorene su prijave za sudjelovanje na ovogodišnjoj međunarodnoj radionici dokumentarnog filma - Ex Oriente Film. Pozivaju se redatelji i producenti iz centralne i istočne Europe da se do 1. lipnja prijave za sudjelovanje.
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude u 2014. - poziv

POGON – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade poziva autore i autorice iz Hrvatske (umjetnici/ce, kustosi/ce, arhitekti/ce, dizajneri/ce i druge) koji na inovativan način kroz svoj praktični, teorijski, istraživački, umjetnički ili interdisciplinarni rad pristupaju urbanoj problematici da se prijave za tromjesečni rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude. Poziv je otvoren do 20. travnja 2014.
 
natječaj

Juke DJ Thrill Contest na INmusic festivalu

Nissan Juke i INmusic pozivaju DJ-e da se prijave na najnoviji natječaj, ovoga puta za sve zainteresirane iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Prijave za natječaj traju od 9. do 30. travnja.
 
natječaj, nagrada

Intercultural Achievement Award

Nagrada 'Intercultural Achievement Award' najnovija je inicijativa austrijskog Ministarstva vanjskih poslova, kojoj je cilj identificirati i nagraditi inovativne i rješenjima orijentirane projekte koji se odvijaju pod motom interkulturalnog dijaloga. Rok za prijavu i slanje svih potrebnih dokumenata na engleskom jeziku je 31. svibnja 2014. godine.
 
natječaj

Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske raspisuje javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva. Na ovaj Poziv mogu se prijaviti skladatelji ili skupine skladatelja isključivo suvremene umjetničke glazbe čije su skladbe nastale u 2013. godini, a za koje nisu primili autorsku naknadu. Rok za podnošenje prijava je 28. travnja 2014. godine.
 
natječaj

Otvorene prijave za Art koloniju 2014.

Pozivaju se svi zainteresirani mladi umjetnici do 30 godina starosti da se do 15. svibnja 2014. prijave na natječaj za izlaganje na Art kolonijama, i to iz područja vizualnih umjetnosti (likovne umjetnosti - slikarstvo, skulptura, grafika; fotografija, strip, instalacije, video umjetnost, Cyber Art, Public Art) te primijenjene umjetnosti (arhitektura, vizualni/industrijski/web dizajn, moda, digitalni radovi).
 
natječaj, nagrada

Književna nagrada Fran Galović 2014 – poziv

Grad Koprivnica i Društvo hrvatskih književnika Podravsko-prigorski ogranak raspisuju natječaj za književnu nagradu Fran Galović. Prijave se primaju do 30. lipnja 2014.
 
natječaj, nagrada

Nagrada Dragan Plamenac – poziv

Hrvatsko muzikološko društvo raspisuje natječaj za dodjelu Nagrade Dragan Plamenac za 2013. godinu, za najbolje znanstveno dostignuće, ponajprije vezano uz hrvatsku glazbenu kulturu, hrvatskog ili inozemnog znanstvenika na području muzikologije. Rok za podnošenje prijava istječe 20. travnja 2014.
 
natječaj

FEKP & In Your Pocket!

Festival europske kratke priče pokreće natječaj za kratku priču 'FEKP & In Your Pocket!', koji je otvoren od 15. travnja do 15. svibnja. Tema ovogodišnjeg natječaja za kratku priču je: 'Što imaš u džepu?'.
 
natječaj

KotarFEST 2014 - poziv

Kotar teatar poziva sve zainteresirane umjetnike, udruge i organizacije s područja Primorsko-goranska županije da prijave svoje projekte za sudjelovanje na trećem KotarFEST-u, u sklopu programa Kotar PARK. Rok istječe 1. lipnja 2014.
 
natječaj

KvARTura 2014. – KvARTovski demo bendovi

Svi zagrebački kvartovski bendovi koji sviraju rock, blues, pop, indie, reggae, metal, electro, hip-hop ili se drže sličnih glazbenih pravaca i još nemaju službeno objavljeni CD ili DVD pozvani su da se do 1. svibnja prijave na natječaj 'KvARTura 2014. – KvARTovski demo bendovi.
 
natječaj

Književnost u cirkusu - poziv

Dišpet i Bookara pozivaju sve zainteresirane da pošalju svoje radove za večer 'Književnost u cirkusu: solidarnost/stihovi/aforizmi/satira/(o)smijeh', koja će se održati 26. travnja, u Split Circusu na Bačvicama, u sklopu programa NUS-a 2014.
 
natječaj, festival

5.festival Trsat - poziv

U najstarijem hrvatskom marijanskom svetištu Trsat u Rijeci će se, od 5. do 7. lipnja 2014. godine, održati 5. festival Trsat, festival hrvatskog katoličkog filma kojega organiziraju Istra film iz Rijeke i Franjevački samostan Trsat. Prijavljeni filmovi i prijavnice trebaju stići do 30.travnja ove godine.
 
natječaj, rezidencijalni program

Laboratorij za plesače, glumce u fizičkom teatru i izvođače u suvremenom cirkusu

Međunarodni laboratorij za plesače, glumce u fizičkom teatru i izvođače u suvremenom cirkusu održava se od 8. rujna do 6. listopada 2014. godine u Stavropolu, Rusija.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Kulturni menadžment bez granica

U siječnju 2015. godine, Udruga za kulturni menadžment u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, u suradnji s ENCATC, organiziraju 9. godišnju konferenciju, na temu 'Kulturni menadžment bez granica – internacionalizacija kulturnog menadžmenta i edukacije u kulturnom menadžmentu'. Prijave sažetaka primaju se do 18. lipnja 2014.
 
natječaj

Natječaj za privremenu memorijalnu umjetničku intervenciju u Dotrščini

Virtualni muzej Dotrščina raspisuje javni natječaj za privremenu memorijalnu umjetničku intervenciju na prostoru spomen-parka Dotrščina u Zagrebu. Natječaj je otvoren do 4. svibnja 2014.
 
natječaj

Natječaj za dizajn vizualnog identiteta Zaklade Hrvatska kuća — Croatia House

Zaklada Hrvatska kuća raspisuje, a Hrvatsko dizajnersko društvo provodi, Javni natječaj za dizajn vizualnog identiteta Zaklade Hrvatska kuća - Croatia House. Pozivaju se natjecatelji na usmeni brifing u četvrtak, 10. travnja, u 13 sati, u prostorijama Zaklade Hrvatska kuća (Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, ulaz iz Petrinjske 18A!) u 14 sati. Sudjelovanje na brifingu potrebno je najaviti do srijede 9. travnja do 12 sati. Rok za primanje radova je srijeda, 7. svibnja 2014. do 15 sati.
 
natječaj

Natječaj za najbolji dječji crtež

Prirodoslovni odjel i Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar Vas objavljuju natječaj dječjih radova na temu 'Zmije – opasna ljepota'. Rok za slanje radova je 9. svibnja.
 
natječaj

Izložba hrvatskog dizajna 1314

Hrvatsko dizajnersko društvo objavljuje javni poziv za prijavu radova na Izložbu hrvatskog dizajna 1314, koja se otvara 4. rujna, u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. Rok za prijavu radova je 2. lipnja.
 
natječaj, izložba

MUGI - Mladi u Galeriji izlažu

Filmsko-kreativni studio VANIMA iz Varaždina poziva sve zainteresirane da se prijave na MUGI - natječaj za dvodimenzionalne vizualne radove mladih neafirmiranih umjetnika i budućih umjetnika. Natječaj je otvoren do 1. srpnja 2014. godine.
 
natječaj, nagrada

Nagrada Vladimir Nazor za 2013. godinu - poziv

Ministarstvo kulture raspisuje natječaj za dodjelu Nagrade Vladimir Nazor za 2013. godinu. Nagrada se dodjeljuje za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma. Prijedlozi se upućuju do 18. travnja 2014.
 
natječaj

Poziv za predlaganje programa književne, nakladničke i knjižarske djelatnosti za 2014.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavljuje javni poziv za predlaganje programa književne, nakladničke i knjižarske djelatnosti za 2014. godinu, u okviru programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske. Prijave je moguće podnijeti do 2. svibnja 2014. godine.
 
natječaj

Natječaji za intervencije u novom Jelkovcu i Vrbanima III.

Projekt Ars Publicae/1POSTOZAUMJETNOST raspisuje javne natječaje za privremene umjetničke intervencije na prostoru zagrebačkih kvartova Novi Jelkovec i Vrbani III. Natječaji su otvoreni do 30. travnja 2014.
 
natječaj, festival

Festival 25 FPS 2014 – poziv

25 FPS poziva sve zainteresirane za sudjelovanje na ovogodišnjem festivalu da do 31. svibnja 2014. pošalju svoje radove. Deseto festivalsko izdanje održava se od 25. do 28. rujna 2014.
 
natječaj, festival

Poziv na prijavu filmova za 61. Pulski filmski festival

Pulski filmski festival poziva hrvatske producente na prijavu filmova u Hrvatski program i kratkometražni program 61. Festivala, koji će se odvijati od 19. do 26. srpnja 2014. godine. Posljednji rok za prijave je 1. svibnja 2014.
 
natječaj, festival

Prijavite filmove na 12. Liburnia Film Festival

Udruge Delta i Restart - pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova iz Hrvatske da prijave svoje filmove na natječaj za sudjelovanje na 12. Liburnia Film Festivalu, festivalu hrvatskog dokumentarnog filma koji će se održati od 26. do 30. kolovoza 2014. u lučici u Ičićima kraj Opatije. Natječaj je otvoren do 15. lipnja 2014.
 
natječaj, izložba

6. međunarodni festival fotografije Organ Vida

Međunarodni festival fotografije Organ Vida, koji će ove godine doživjeti svoje šesto izdanje, pokrenuo je međunarodni natječaj za suvremenu dokumentarnu fotografiju na temu refleksije. Natječaj traje od 30. ožujka do 25. svibnja 2014.
 
natječaj

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva

Ministarstvo socijalne politike i mladih poziva udruge koje su programski usmjerene na unapređenje i zaštitu prava djece i podrške obitelji da se prijave za financijsku podršku partnerskim projektima usmjerenih podršci obitelji i promicanju i zaštiti prava djece. Rok za prijavu je 28. travnja 2014. godine.
 
natječaj, izložba

Međunarodni fotografski natječaj na temu vode

Fotoklub Rijeka organizira međunarodni fotografski natječaj 'Treći element' na temu vode. Sudionici natječaja mogu se prijaviti do 10. svibnja, a izložba se otvara 31. svibnja u Galeriji Principij u Rijeci.
 
natječaj

Erste fragmenti 2014.

Erste banka poziva mlade likovne umjetnike do 30 godina i studente akademija likovnih umjetnosti da prijave svoja djela na natječaj za otkup, te studente diplomskih studija na likovnim akademijama u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku da se prijave na natječaj za godišnju stipendiju 'Erste fragmenti'.
 
natječaj, festival

Balkans Beyond Borders 2014 – poziv

Festival kratkog filma Balkans Beyond Borders objavljuje natječaj za sudjelovanje u ovogodišnjem festivalskom izdanju, koje se održava na temu 'Usudi se ponoviti'. Prijave su otvorene do 1. srpnja 2014.
 
natječaj

Zaklada Kultura nova - poziv za članove Povjerenstva za procjenu kvalitete prijava

Zaklada Kultura nova poziva osobe koje su zainteresirane sudjelovati u postupku procjenjivanja kvalitete prijava na javne pozive za dodjelu bespovratnih sredstava organizacijama civilnog društva na području suvremene kulture i umjetnosti da dostave svoje prijave za članove Povjerenstva za procjenu kvalitete prijava. Rok za podnošenje prijava je 25. travnja 2014.
 
natječaj, rezidencijalni program

Bogliasco Foundation – poziv na rezidenciju

Pozivaju se umjetnici i znanstvenici iz područja humanistike da se prijave za sudjelovanje u rezidencijalnom programu talijansko američke zaklade Bogliasco, sa sjedištem u blizini Genove, Italija. Prijava za iduće programsko razdoblje (zima – proljeće 2015.) istječe 15. travnja 2014.
 
natječaj, izložba

Pop up izložba 'Crveno/Plavo' – natječaj

Pozivaju se vizualni umjetnici i dizajneri da se prijave za sudjelovanje na žiriranoj grupnoj pop-up izložbi, koja će se održati u sklopu festivala Prvomajski Inkubator, od 28. travnja do 4. svibnja 2014. u Gradu Krku. Radovi moraju stići zaključno s 18. travnjem.
 
natječaj, rezidencijalni program

0+ - poziv na rezidenciju

0+ je internacionalni susret umjetnika s područja vizualnih i izvedbenih umjetnosti. Održati će se u razdoblju između 11. i 20. travnja na otoku Lidu u blizini Venecije. Relacioni, politički te intimistički kontekst susreta determinirat će kreativni proces i utjeloviti ga u zaključnom događaju 'it’s happening'. Rok za prijavu: 5. travanj 2014.
 
natječaj

Vrijednost kulture – odnos između ekonomije, kulture i umjetnosti

Pozivaju se svi zainteresirani da se prijave za sudjelovanje na 6. izdanju međunarodne ljetne škole iz kulturne ekonomije, koja se održava od 19. do 23. kolovoza 2014. godine u Amsterdamu, Nizozemska. Prijave su otvorene do 21. srpnja.
 
natječaj

Natječaj za studentske radove na temu Bakarskoga kraja

Katedra Čakavskog sabora Bakarskoga kraja objavljuje natječaj za studentske radove. Prijave se primaju do 31. listopada 2014. godine.
 
natječaj, festival

NUS 2014 – prijave do 31. ožujka

NUS, međunarodni festival suvremene umjetnosti na kojem se grupnom izložbom i popratnim programom prezentiraju radovi suvremenih umjetnika, produljio je rok prijave do 31. ožujka.
 
natječaj

Sudjelovanje na Noći Performansa – poziv

Pozivaju se umjetnici da se prijave za sudjelovanje na Noći performansa, u okviru festivala Perforacije, koji se održava ove godine od 17. do 30. lipnja u Rijeci, Splitu i Zagrebu. Rok prijave istječe 20. travnja 2014.
 
natječaj

Muzej anđela - 3. književni natječaj za kratku priču

Varaždinski Muzej anđela raspisao je književni natječaj za kratku priču o temi koja govori o duhovnosti, važnosti intuicije, dobrote, ljubavi, vrednovanju nematerijalnih vrijednosti, bajkovitosti i sl... Rok za predaju radova je 1. srpnja 2014.
 
natječaj

Refineri – natječaj za razvoj hibridnog filma

U petak, 28. ožujka, istječe rok za prijavu na natječaj za sudionike platforme za razvoj hibridnog filma Refineri. Traži se šest do osam originalnih autorskih projekata, hrvatskih i inozemnih, koji će se razvijati na tri sessiona u Rijeci tijekom 2014.
 
natječaj, festival

22. hrvatski festival jednominutnih filmova - poziv

22. hrvatski festival jednominutnih filmova, koji će se održati od 28. do 31. svibnja 2014. u Požegi, poziva sve zainteresirane da se do 22. travnja prijave za sudjelovanje.
 
natječaj, festival

Kratki na brzinu – poziv

Kratki na brzinu - revija hrvatskog kratkog filma održava se od 9. do 11. svibnja u Svetom Ivanu Zelini. Prijave su otvorene do 15. travnja 2014.
 
natjecanje, natječaj

Univision - međunarodno studentsko pjevačko natjecanje

Univision, drugo međunarodno studentsko pjevačko natjecanje, poziva studente da se do 1. svibnja 2014. prijave za sudjelovanje, koje se održava 19. svibnja u Bakuu, Azerbejdžan.
 
natječaj, festival

Otvorene prijave za prvi DokuMa Film Festival

DokuMa Film Festival poziva sve zainteresirane da prijave kratkometražne dokumentarne filmove za natjecateljski program. Krajnji rok istječe 20. travanj 2014.
 
natječaj

Produljen rok za Foto dane mladih

Foto dani mladih produljili su rok za prijavu fotografa do 10. travnja, te su zbog objektivnih poteškoća u organizaciji i relativno malog interesa ukinuli filmski/video dio programa.
 
natječaj, festival

31. tjedan suvremenog plesa - poziv

Hrvatski institut za pokret i ples objavljuje natječaj za sudjelovanje u programu festivala 31. tjedan suvremenog plesa. Festival će se održati u periodu od 26. svibnja do 8. lipnja 2014. godine, a prijave su otvorene do 7. travnja.
 
natječaj

Filozofija i znanost – poziv na simpozij

Udruženje studenata filozofije (USF) poziva sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na međunarodnom simpoziju 'Filozofija i znanost', koji će se održati 15. i 16. svibnja 2014. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Rok za slanje prijave i sažetaka je 15. travnja 2014.
 
natječaj, festival

Studentski Etnografski Filmski - poziv

Studentski Etnografski Filmski (SEF) festival organiziraju studenti etnologije i kulturne antropologije Sveučilišta u Zadru, u suradnji s udrugom Antropop, s ciljem popularizacije etnografskog filma i produbljivanja znanja na tom području. Natječaj je otvoren do 14. travnja 2014. godine.

 
natječaj, radionica, kolonija

Poziv na radionicu u sklopu Festivala tolerancije

Sedmu godinu za redom u sklopu Festivala tolerancije organizira se Međunarodna filmska radionica (International Talent Workshop – ITW), koja se ove godine održava od 17. do 24. svibnja. Kandidati se do 5. travnja mogu prijaviti za sudjelovanje.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Vrednovanje umjetničkih djela u kontekstu tržišne ekonomije – simpozij

Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu poziva na sudjelovanje na znanstveno - stručnom skupu 'Vrednovanje umjetničkih djela u kontekstu tržišne ekonomije: prilog razvoju tržišta umjetnina u Hrvatskoj', koji će se održati 5. i 6. lipnja 2014. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Prijave su otvorene do 15. travnja.
 
natječaj, djeca, mladi

Prvi glas Dalmacije 2014.

Dječji klub Dalmalino raspisuje natječaj za izbor djece i mladih iz cijele Dalmacije, sudionika na Festivalu pjevača amatera Prvi glas Dalmacije 2014., koji će se održati 18. svibnja 2014. u Makarskoj. Završni dan prijave je 5. travanj.
 
natječaj

Zasviraj sa Žujom

Već drugu godinu za redom INmusic festival, u suradnji s Ožujskim pivom, organizira natječaj 'Zasviraj sa Žujom' čiji pobjednik dobiva jedinstvenu priliku zasvirati na ovogodišnjem INmusic festivalu. Prijave se primaju do 31. ožujka.
 
natječaj

Sudnji dan 2014 – produljen rok

 Produljene su prijave za sudjelovanje u ovogodišnjem Sudnjem danu. Pozivaju se svi zainteresirani da pošalju svoje radove do 24. ožujka 2014. do 23:59.
 
natječaj

Fotoizazov u vojarni Zemunik

Povodom Dana postrojbe, 93. zrakoplovna baza Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, u sklopu Dana otvorenih vrata, poziva sve zainteresirane profesionalne i amaterske fotografe na Fotoizazov u vojarni Zemunik, koji će se održati 22. ožujka, od 9 do 14 sati. Radove s Fotoizazova potrebno je dostaviti do 25. ožujka.
 
natječaj, novo izdanje

The Split Mind - natječaj za kratku prozu i poeziju

Časopis studenata Filozofskog fakulteta u Splitu, The Split Mind, objavljuje književni natječaj za kratku prozu i poeziju za sljedeći, 12.broj. Prijave se primaju do 15. svibnja 2014. godine.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup, rezidencijalni program

Inovativne rezidencije u kulturnom i kreativnom sektoru

EUNIC poziva sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na ljetnoj akademiji pod naslovom 'Inovativne rezidencije u kulturnom i kreativnom sektoru', koju od 11. do 13. lipnja 2014. organizira Swedish Institute u Stockholmu. Prijave su otvorene do 15. travnja.
 
natječaj, izložba

Minijature 2014. – poziv

Udruga likovnih stvaralaca poziva sve zainteresirane da se do 1. svibnja 2014. prijave na natječaj za sudjelovanje na 17. međunarodnoj izložbi 'Minijature'.
 
natječaj

Noć knjige 2014. – poziv za sudjelovanje

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu poziva sve koji žele sudjelovati u Noći knjige 2014. da svoj program događaja dostave od 10. do 21. ožujka 2014. preko prijavnice koja će biti dostupna na internetskoj stranici Noći knjige.
 
natjecanje, natječaj

Sofia 2014

Međunarodno natjecanje za skladatelje - Sofia 2014 poziva sve zainteresirane da se do 20. lipnja prijave za sudjelovanje. Natječaj je otvoren u kategoriji gudačkog orkestra sa solo gudačima ili bez njih, u neobaroknom stilu.
 
natječaj, nagrada

Nagrada za kreativnost i inovativnost 2014.

Udruga MRAK - Mreža za razvoj i kreativnost organizira natječaj za Nagradu za kreativnost i inovativnost 2014. Poziv za prijavu projekata otvoren je do 20. travnja.
 
natječaj, izložba

PhotoCITY - poziv

Otvoren je 4. po redu foto natječaj PhotoCITY. Pozivaju se svi fotografi, amateri ili profesionalci, da do 5. travnja prijave svoje radove na temu 'Na brdovitom Balkanu'.
 
natječaj

Javni poziv za program 'Poduzetništvo u kulturi' za 2014. godinu

Ministarstvo kulture RH raspisalo je Javni poziv za program 'Poduzetništvo u kulturi' za 2014. godinu. Prijave se primaju do 14. travnja 2014.
 
natječaj, obavijest

Sufinanciranje aktivnosti organizacija civilnog društva koje sudjeluju u projektima programa EU Kultura i Kreativna Europa

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske objavio je Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata organizacija civilnog društva, ugovorenih u okviru programa Europske unije za 2014. godinu.
 
natječaj, audicija

Korak Dalje-Step Forward - audicija

Hrvatski institut za pokret i ples organizira audiciju Korak Dalje-Step Forward. Traže se muški i ženski plesači suvremenog plesa s najmanje jednom godinom profesionalnog plesačkog iskustva. Prijave se primaju do 31. ožujka, a audicija se održava u Zagrebačkom plesnom centru, 11., 12. i 13. travnja (točno vrijeme audicije biti će naknadno objavljeno).
 
natječaj

Kritička mašina - natječaj

Kontekst kolektiv poziva sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje u seriji seminara koji se realiziraju tijekom 2014. godine, u okviru projekta pod nazivom Kritička mašina. Prijave se primaju do 27. ožujka 2014.
 
natječaj, izložba

Literarno – likovni natječaj na temu Uskrsa

Gradska knjižnica Kaštela raspisuje literarno - likovni natječaj na temu Uskrsa i uskršnjih običaja, pod naslovom 'Radost uskrsnuća'. Natječaj je otvoren do 12. travnja 2014. godine, a u istome mogu sudjelovati djeca i odrasli s prebivalištem na području Splitsko-dalmatinske županije.
 
natječaj, festival

Legendfest 2014 – poziv

Objavljen je poziv za sudjelovanje 1. Legendfestu u Zagrebačkoj (31. svibnja i 1. lipnja 2014. u starom gradu Lukavcu) te 9. Legendfestu u Istarskoj županiji (1., 2. i 3. kolovoza 2014. u mjestu Pićan). Pozivaju se umjetnici iz bilo kojeg područja umjetnosti da prijave svoje projekte najkasnije do 20. travnja 2014.
 
natječaj

Natječaj za kratku priču

Gradska knjižnica Samobor raspisuje natječaj za kratku priču. Na natječaju mogu sudjelovati svi građani Republike Hrvatske koji pišu hrvatskim jezikom, svaki samo s jednim radom, a tema kratke priče je slobodna. Rok za prijavu je 30. lipnja 2014.
 
natječaj, festival

DeltArte Festival – poziv

Pozivaju se video umjetnici da se prijave za sudjelovanje na festivalu DeltArte, koji se održava 17. srpnja 2014. godine, u talijanskom gradu Rosolina. Prijave su otvorene do 19. travnja.
 
natječaj, radionica, kolonija

Pisanje projektnog prijedloga - radionica

Zaklada Kultura nova objavila je javni poziv na sudjelovanje na radionicama Pisanje projektnog prijedloga. Rok za prijavu je 25. ožujka 2014.
 
natječaj

Knjiga svaki dan - foto natječaj i izložba u Noći knjige

Knjiga svaki dan – naziv je foto natječaja koji organizira Gradska knjižnica i čitaonica Požega, u suradnji s Hrvatskim fotosavezom, koji je otvoren do 1. travnja 2014., a za cilj ima popularizaciju knjige i čitanja.
 
natječaj

Podsjetnik – mapiranje rezidencija u Hrvatskoj

U petak, 14. ožujka, istječe rok za popunjavanje upitnika kojima je cilj mapiranje rezidencija u Hrvatskoj. Pozivaju se umjetnici s iskustvom sudjelovanja u umjetničkim rezidencijama te umjetničke i kulturne organizacije koje ih organiziraju, da se do kraja tjedna uključe u projekt.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Hrvatski povjesničari umjetnosti: Radovan Ivančević (1931.– 2004.) – poziv

Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske organizira znanstveno-stručni skup posvećen hrvatskom povjesničaru umjetnosti: Radovanu Ivančeviću (1931.– 2004.). Prijave izlaganja otvorene su do 15. travnja.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

III. kongres muzealaca Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem

III. kongres muzealaca Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem održava se od 8. do 11. listopada 2014. godine, u Opatiji. Sudionici s izlaganjima (usmenim ili posterskim) trebaju poslati sažetak do 30. lipnja 2014. godine.
 
natječaj, nagrada

Književna nagrada 'Tin Ujević' 2014 - poziv

Društvo hrvatskih književnika raspisuje natječaj za književnu nagradu 'Tin Ujević', koja se dodjeljuje za novu zbirku pjesama. Nakladnici i autori mogu sudjelovati zbirkama koje su objavljene u vremenu od svibnja 2013. do svibnja 2014., a rok prijave istječe 1. svibnja 2014.
 
natječaj, izložba

Galerija Prica – natječaj za izlaganje u 2015.

Pozivaju se umjetnici da šalju prijave za izlaganje u Galeriji Prica, POU Samobor za 2015. godinu. Prijavljivati se mogu djela svih likovnih tehnika i medija (slikarstvo, kiparstvo, grafika, fotografija, instalacija, video, performans, ambijent, prostorne intervencije, novi mediji...). Prijave se primaju do 22. lipnja 2014. godine.
 
natječaj

Bijela noć – poziv umjetnicima

U Skopju se, već posljednjih deset godina, organizira umjetničko događanje Bijela noć. Pozivaju se svi zainteresirani da se do 1. srpnja prijave za sudjelovanje.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

ENCATC akademija: fokus na Aziju

ENCATC, vodeća europska mreža za kulturni menadžment i kulturne politike, organizira 3. akademiju na temu Kultura u vanjskim odnosima: fokus na Aziju, koja se održava 8. i 9. svibnja 2014., u Bruxellesu, Belgija. Registracija sudionika otvorena je do 26. travnja.
 
natječaj, audicija

Audicija Teatra Oz

Teatar Oz, neovisno kazalište iz Mošćeničke Drage, raspisuje audiciju za glumca/lutkara ili glumicu/lutkaricu za ulogu Svaroga i ptice Alamperke u predstavi za djecu 'Pra-priče'(3+). Audicija će se održati u subotu, 22. ožujka, s početkom u 17 sati, u Ekomuzeju pomorstva u Mošćeničkoj Dragi (Galerija iznad lučice ). Prijave je potrebno poslati do 21. ožujka.
 

   Ispiši stranicu