natječaj

Poziv za prijave u sklopu programa Zvučni zid

Galerija SKC Rijeka poziva diplomante ili tek diplomirane umjetnice i umjetnike te umjetničke grupe da se predstave na samostalnim izložbama organiziranih u sklopu programa Zvučni zid. Prijaviti se mogu diplomski projekti iz područja vizualnih, novomedijskih i performativnih umjetničkih praksi. Rok za prijavu je 15. rujna.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Heartefact Fund, Srbija

Udruga Heartefact traži partnere koji se bave kulturom, identitetom, aktivizmom i izvedbenim umjetnostima za natječaj za manje projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa, potprogram Kultura. Radi se o projektu koji istražuje europski kulturni identitet u svjetlu promjena koje se događaju posljednjih deset godina u Europi i njezinoj neposrednoj blizini. Prijave se primaju do 1. listopada 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Vantaa City Library

Gradska knjižnica u finskom gradu Vantaa traži partnere za prijavu na veće projekte suradnje u sklopu programa Kreativna Europa, potprogram Kultura. Ideja koju predlažu odnosi se na stvaranje novog modela koji bi knjižnice stavio u ulogu izdavača. Pri tome je namjera iskoristiti sve već postojeće načine informiranja i infrastrukturu knjižnica koja postoji kako bi se proširio raspon aktivnosti koje knjižnice trenutno provode. Poziv je otvoren do 5. listopada 2016.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Industrial Foundation, Poljska

Za natječaj za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa potprogram Kultura zaklada Industrial Foundation traži partnere među dizajnerima i kulturnim institucijama koje se bave dizajnom i obrtom i spremne su aktivno se uključiti u projekt izložbama, radionicama, izradom umjetničkih instalacija, performansima i predstavama koje će izmijeniti javni prostor i učiniti ga ugodnijim / privlačnijim potencijalnim korisnicima, a u isto vrijeme privlačit će i razvijati novu publiku.
 
natjecanje, natječaj

Natjecanje za petominutni koncert za klavir

Muzički biennale Zagreb – Hrvatsko društvo skladatelja, objavljuje Natječaj za '5-Minute Piano Concerto' Natjecanje i poziva skladatelje da prijave svoja djela. Rok za prijave je 23. rujna 2016.!
 
natječaj

Festival 25 FPS traži volontere

Festival 25 FPS koji se održava od 29. rujna do 2. listopada u Zagrebu, objavljuje natječaj za volontere. Prijave se primaju do 10. rujna.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – MATEHETSZ

Mađarska udruga MATEHETSZ (Association of Hungarian Talent Support Organizations) želi se prijaviti na natječaj za projekte na program EU Kreativna Europa potprogram kultura, natječajne potkategorije: platforme, zbog čega traži partnere iz svih područja kulturnih djelatnosti – plesa, kazališta, likovne umjetnosti, glazbe. Prijave se primaju do 5. listopada 2016.!
 
natječaj

Otvoren natječaj za 'start-up' projekte iz područja kulturne baštine

Objavljen je drugi po redu javni natječaj za prijave u 'Ecapital Culture Adriatic Start Up School' školu namijenjenu mladima  iz zemalja Jadransko-jonske makroregije, koja ima za cilj unapređenje kulturne baštine.
 
natječaj

Foto natječaj Montraker 2016.

Pučko otvoreno učilište Poreč i Turistička zajenica Općine Vrsar objavljuju foto natječaj, koji se organizira kao dodatni program Međunarodne studentske kiparske škole Montraker, koja se održava od 29. kolovoza do 10. rujna. Rok za prijavu je 15. rujna.
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj Pack&Pitch vodi jednog mladog filmaša na snimanje vlastitog filma u Hollywood

Ovogodišnji Four River Film Festival, u suradnji s filmskim programom Relativity School iz Los Angelesa, raspisao je natječaj za filmsku ideju/priču koja će jednog mladog hrvatskog filmaša odvesti u Hollywood. Natječaj je otvoren za mlade od 14 do 20 godina i traje do 29. kolovoza 2016.!
 
natječaj

Poziv za prijave - umjetničke rezidencije Kulturkontakta 2017.

Kulturkontakt Austrija objavljuje poziv za prijave za umjetničke rezidencije u Beču i Salzburgu u 2017. godini. Rok prijave je 30. rujna, odnosno 15. listopad, ovisno o umjetničkoj disciplini koja se prijavljuje.
 
natječaj

Subscena - otvoreni poziv za prijavu programa u 2017.

Subscena objavljuje otvoreni poziv za prijavu projekata namjenjih realizaciji u 2017. godini u području kazališta, izvedbenih umjetnosti i hibridnih disciplina. Natječaj je kontinurano otvoren, a ako su vam potrebna dodatna sredstva, prijavu je potrebno poslati do 15. rujna.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Fundación Ramón Rey Ardid (FRRA)

Fundación Ramón Rey Ardid (FRRA) traži partnere, za natječaj za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa potprogram Kultura, poput muzeja, kulturnih centara, muzičkih akademija, škola za sviranje lutnje, kulturnih udruga čija je djelatnost interdisciplinarna ili u područjima umjetnosti, glazbe, kulturne baštine koji mogu surađivati u jednoj ili više aktivnosti u sklopu projekta. Prijave se primaju do 5. listopada 2016.!
 
natječaj

HBO Adria predstavila First Draft natječaj

First Draft natječaj predstavljen je u sklopu programa CineLink Drama na Sarajevo Film Festivalu, a HBO ovim putem poziva autore da prijave svoje originalne scenarije smještene na području Adria regije koju čine Hrvatska, Srbija, Slovenija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora. HBO Adria First Draft natječaj otvoren je za prijave do 15. studenog 2016.!
 
natječaj, festival

CURRENTS New Media Festival 2017

Currents - New Media Festival 2017, koji će se održati od 9. do 25. lipnja 2017. u Santa Fe, Novi Meksiko, poziva umjetnike da prijave svoje radove do 15. studenog 2016.
 
natječaj

Natječaj - III Biennale hrvatske mlade fotografije

Likovna manifestacija III. biennale hrvatske mlade fotografije otvara Natječaj za sve fotografe starije od 18, a mlađe od 30 godina starosti., otvoren do 15. rujna.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na festivalu izvedbenih umjetnosti DOPUST

Prijave za natječaj festivala DOPUST - Dani otvorenog performansa u Splitu primaju se do 28. kolovoza 2016. Festival će se održavati od 19. do 24. rujna 2016. u galeriji MKC, HULU – Dioklecijanovim podrumima, Galeriji umjetnina te u javnom gradskom prostoru.
 
natječaj, djeca, mladi

Javni natječaj za sudjelovanje u Ciklusu mladih glazbenika mo. Vinko Lesić 2016./2017.

Glazbena mladež Split raspisuje Natječaj za sudjelovanje u Ciklusu koncerata mladih glazbenika 'mo. Vinko Lesić' u sezoni 2016./2017. Prijave na natječaj primaju se do 15. rujna 2016.
 
smotra, revija, natječaj

6. East Doc Platforma - Poziv za prijavu dokumentarnih projekata iz CEE

Šesta East Doc Platforma održat će se u Pragu od 6. do 12. ožujka 2017. i uključivati programe: East European Forum, Project Market, Doc Tank, East Silver Video Library. Institut dokumentarnog filma poziva na prijavu dokumentranih projekata, a rok za prijavu je 10. studeni ove godine.
 
natječaj

Natječaj Grobnička skala 2016.

Festival Grobnička skala raspisuje Natječaj za nove skladbe koje će biti izvedene na Festivalu Grobnička skala 2016. Rok za prijavu je do 31. kolovoza o.g.
 
 
natječaj

Power Progressive Art poziva na izlaganje

Ovo ljeto u Prirodoslovnom muzeju Metković PowerProgressiveArt okuplja i izlaže skulpture talentiranih i vrijednih umjetnika. Odabrani radovi biti će izloženi u relevantnim i recentnim izložbenim prostorima do kraja ovogodišnje Platforme za umjetnost, znanost i edukaciju powered by PowerProgressiveArt. Poziv za izlaganje otvoren je do 25. kolovoza 2016. 
 
natječaj

KulturKontakt Austria – poziv za umjetničke rezidencije

Pozivaju se umjetnici iz područja vizualnih umjetnosti, fotografije, videa i medijske umjetnosti, kompozicije, književnosti, književnog prevodilaštva, obrazovanja u kulturi, interdisciplinarnih područja (umjetnost, znanost i tehnologija) da se prijave za sudjelovanje u rezidencijalnom programu KulturKontakta Austria za 2017. godinu. 
 
natječaj

Međunarodno skladateljsko natjecanje – Europska prijestolnica kulture Wroclaw 2016.

Muzička akademija Karol Lipiński u Wroclawu, Poljska, objavila je poziv za prijave na natječaj Međunarodnog skladateljskog natjecanja Europske prijestolnice kulture Wroclaw 2016.  
 
natječaj

Hrvatski sabor kulture objavio natječaje za nove skladbe

Hrvatski sabor kulture uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH raspisuje natječaje za nove skladbe za 2016. godinu. Riječ je o natječajima namijenjenima - amaterskim pjevačkim zborovima; amaterskim malim vokalnim sastavima; amaterskim puhačkim orkestrima te amaterskim tamburaškim orkestrima. Na sva četiri natječaja radove treba poslati do 15. listopada 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Festival de Música y Danza de Granada, Španjolska

Festival de Música y Danza de Granada osmislio je interdisciplinarni projekt DANSART “Diághilev today: crossing borders through dance, music, visual and performing arts” u kojem žele povezati ples, glazbu i dizajn po uzoru na ruskog redatelja i koreografa Serguéia Diághileva, osnivača baletne kompanije Ballets Russes. Poziv je otvoren do 5. listopada 2016.  
 
natječaj

Poziv za izlaganje u galeriji Siva

Galerija Siva poziva sve umjetnike i umjetnice, kustose i kustosice, umjetničke kolektive da se prijave na natječaj za izlaganje za 2017. godinu u galeriji Siva. Rok za prijavu produžen je do 15. kolovoza 2016. godine. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – HERITART (Italija)

I Borghi S.R.L. traži partnere, za natječaj za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa potprogram Kultura, na projektu HERITART koji želi provesti valorizaciju arheoloških lokaliteta kroz izvedbene umjetnosti; drevnim kazalištima, izvedbenim umjetnostima – plesom i kazalištem, koprodukcijom i optjecajem, profesionalnim osposobljavanjem i umrežavanjem. Prijave se primaju do 5. listopada 2016.
 
natječaj

Fotografski natječaj Egipatskog nacionalnog centra za dječju kulturu

Egipatski nacionalni centar za dječju kulturu organizira međunarodni natječaj za godinu 2016/2017 kojemu je cilj povezati djecu svijeta i razviti njihove umjetničke vještine. Prijave su otvorene do 30.12.2016.
 
smotra, revija, natječaj, festival

Poziv za sudjelovanje - Ismailia Festival for Folk Arts

Ismailia Festival for Folk Arts poziva sve zainteresirane kolektive da se prijave za sudjelovanje u ovogodišnjem izdanju ovog međunarodnog festivala, koji će se održati od 3. do 9. rujna, u Egiptu.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Universidad Carlos III de Madrid

Sveučilište Carlos III de Madrid (UC3M) traži partnere među kulturnim centrima ili sveučilištima u europskim zemljama, čije su kulturne djelatnosti vezane uz izvedbenu umjetnost, kinematografiju i filozofiju, za natječaj za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa potprogram Kultura. 
 
natječaj

Natječaj za izlaganje na 33. Salonu mladih

Organizacijski odbor HDLU-a raspisuje natječaj za izlaganje na 33. Salonu mladih, prema koncepciji Martine Miholić i Mie Orsag na temu 'Troškovnik'. Zbog izuzetnog interesa, rok za prijavu se produljuje do petka, 26. kolovoza.
 
natječaj, rezidencijalni program

'free_art_-_glitch' - poziv na sudjelovanje u rezidencijalnom programu

KA-MATRIX i Format C pozivaju autore i autorice koji djeluju na području RH da se prijave za sudjelovanje u rezidencijalnom/diskurzivnom programu s pratećom izložbom pod nazivom 'free_art_-_glitch', koji se provodi unutar projekta Nova kultura _ Hibridni grad .016. Prijave su otvorene do 1. rujna 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Chão de Oliva - Centro de Difusão Cultural em Sintra

Chao de Oliva (Portugal) želi organizirati zajedničke radionice, umjetničke koprodukcije i ostvariti suradnje te razmjenama pokazati i razvijati međunarodna partnerstva umjetničkih udruga. Žele pronaći partnere na natječaj za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa među europskim zemljama, bez obzira na službeni jezik, koji žele s njima raditi i razvijati kulturne djelatnosti: kazalište, lutkarstvo i ples. Potencijalni partneri se mogu javiti do 31. prosinca 2016.
 
natječaj

Prijave za program Galerije SKC: Zvučni zid

Galerija SKC poziva diplomante ili tek diplomirane umjetnice i umjetnike te umjetničke grupe da se predstave na samostalnim izložbama organiziranih u sklopu programa Zvučni zid. Prijaviti se mogu diplomski projekti iz područja vizualnih, novomedijskih i performativnih umjetničkih praksi, a rok prijave je 15. rujna.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Ukrainian Culture Centre (in Estonia)

Ukrajinski kulturni centar (UKK) je nevladina, neprofitna kulturna organizacija koja raznim aktivnostima nastoji povezati očuvanje prirode sa stvaralaštvom ručne izrade. Kulturni centar nalazi se u povijesnoj jezgri Tallinna, glavnog grada Estonije u umjetničkoj latinskoj četvrti te traži partnere među europskim zemljama za interdisciplinarni projekt kako bi se prijavili na natječaj za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa. Prijave se primaju do 5. listopada 2016.!
 
natječaj

Poziv za mlade i afirmirane plesne umjetnike

Prostor Plus u suradnji s Nomadskom plesnom akademijom Hrvatska/Nomad Dance Academy Croatia (NDA CRO) poziva mlade plesne umjetnike/ce koji/e djeluju u području suvremenog plesa da se prijave na natječaj Novi horizonti te afirmirane umjetnike/ce na sudjelovanje na festivalu Periskop - festivala suvremenog plesa i pokreta koji će se održati od 27. 9. do 13.10. 2016. u Rijeci.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Liepaja Creative Industry Cluster

Liepaja Creative Industry Cluster je nevladina organizacija koja povezuje kreativne poduzetnike, samostalne umjetnike, organizacije i istraživačke i obrazovne institucije, a zainteresirana je biti partner u projektu na programu EU Kreativna Europa na natječaju za financijsku podršku europskim mrežama koje djeluju u kulturnom sektoru. Potencijalni partneri se mogu prijaviti do 5. listopada 2016.
 
smotra, revija, natječaj

Natječaj za sudjelovanje na 12. ZAGRAFU

Otvoren je natječaj za sudjelovanje na 12. Međunarodnoj izložbi grafičkog dizjan i vizualnih komunikacija - ZAGRAF s temom 'Društvene reprize'. Rok prijave je 15. listopada.
 
natječaj

Ponavlja se natječaj za organizatora Dana hrvatskog filma

S obzirom da na prethodnom natječaju nije izabran novi organizator Dana hrvatskog filma (DHF) koji bi ispunio sve kriterije, Vijeće tog festivala ponavlja natječaj, koji se odnosi na razdoblje 2017. do 2018. godine.
 
natječaj

Slovenski maraton kratkih filmova 'Muvit/6x60' otvoren i za filmaše iz Hrvatske

Filmski maraton kratkih filmova 'Muvit/6x60', koji se održava treću godinu zaredom, postao je tradicionalno okupljalište filmaša u Sloveniji, a dani kreativnosti održat će se od 23. do 26. kolovoza u Novom mestu. Ove godine organizator na sudjelovanje poziva i sve hrvatske ljubitelje kratkog filma; prijave za sudjelovanje već su otvorene. Prijave će se primati do popunjavanja svih mjesta, odnosno do 8. kolovoza 2016.
 
natječaj

Natječaj za priče o Barceloni, Kataloniji i Španjolskoj

Društvo za znanstvenu fantastiku SFera iz Zagreba priprema još jedno specijalno izdanje svog glasila  Parsek (http://parsek.sfera.hr/) na engleskom jeziku, koje će se distribuirati na ovogodišnjem Euroconu (europskoj SF konvenciji) u Barceloni. Pozivaju se svi pisci koji se žele predstaviti međunarodnoj publici da pošalju svoje priče.
 
 
natječaj, poziv za podnošenje

Otvoreni poziv za radove autora na temu 'Rad' časopisa Zent

Regionalni časopis Zent raspisuje otvoreni poziv za prijem radova autora različitih disciplina na temu 'Rad' koji će biti sastavni dio drugog tiskanog izdanja časopisa. Rok prijave je 15. kolovoza.
 
natječaj

Poziv za nove skladbe za Jazz orkestar HRT-a

Hrvatska radiotelevizija - RJ Glazba HRT-a - Jazz orkestar HRT-a raspisuju Poziv za nove skladbe koje će biti izvedene na koncertu 7. prosinca 2016. u Dvorani Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti u sezoni Jazz orkestra HRT-a pod ravnanjem Andreasa Marinella. Rok predaje radova je do 15. rujna 2016.
 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Coopculture

CoopCulture je organizacija iz područja kulture i baštine u Italiji koja preispituje mogućnosti povezivanja kulturne baštine, lokalne ekonomije i turizma. S ciljem da se približi raznolikoj publici umjetnost, CoopCulture razvija primjere prakse (koristeći različite metode i jezike) koji se oslanjaju na nove tehnologije i posvećuju posebnu pažnju lokalnom stanovništvu, mladima, djeci, starijima i imigrantskoj zajednici. Potencijalni partneri na projektu mogu se javiti do 5. listopada 2016.
 
natječaj, radionica, kolonija

Poziv na Dunavsku scenarističku radionicu 2016.

10. Vukovar Film Festival poziva scenariste da se prijave za sudjelovanje u Dunavskoj scenarističkoj radionici od 22. do 27. kolovoza. Prijave se primaju do 10. kolovoza 2016.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u 2017.

Izložbeni salon Izidor Kršnjavi poziva umjetnike i kustose da se prijave na natječaj za izlaganje u 2017. godini. Prijave se primaju do 8. kolovoza.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje - Alter Ego 2016

Međunarodni umjetnički forum 'Alter Ego' koji organizira teatarski laboratorij 'Alma Alter', održat će se od 24. do 28. listopada u Sofiji. Forum će otvoriti prostor umjetnicima čije kreativne potrage leže u polju alternativnog teatra.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Consorcio para el Desarrollo de la Vega-Sierra Elvira

Glavni cilj ovog projekta jest stvoriti Europsku mrežu kulturne i prirodne baštine koja je koristila europskim umjetnicima za stvaranje umjetničkih djela i ostale kreativne aktivnosti. Bolje razumijevanje odnosa između umjetnika i urbanog ili prirodnog krajolika u kojem je stvarao pomoći će u produbljivanju dosadašnjih znanja o radu europskih umjetnika. Prijave potencijalnih partnera na projektu traju do 1. listopada 2016.
 
natječaj

Nagrada za mlade umjetnice / ke Red Carpet Croatia 2016.

Hrvatski muzej turizma i Red Carpet raspisuju natječaj 'Nagrada za mlade umjetnice/ke Red Carpet Croatia 2016'. Rok za prijavu je 31. srpnja.
 
natječaj

Znanstveno-književni skup 'Preko granica: opresija i imperativ solidarnost'

Centar za ženske studije Zagreb, u suradnji s Odsjekom za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu objavljuje Poziv za sudjelovanje na znanstveno-književnom skupu s međunarodnim sudjelovanjem ' Preko granica: opresija i imperativ solidarnosti'. Rok za prijavu je 15. rujna.
 
natječaj

Otvorene prijave za 48. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva

Jednom godišnje na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva okupljaju se autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije. Rok prijave filmova je do 10. listopada 2016.!
 
natječaj

Međunarodno skladateljsko natjecanje – Europska prijestolnica kulture Wrolclaw 2016.

Muzička akademija Karol Lipiński u Wroclawu, Poljska objavila je poziv za prijave na natječaj Međunarodnog skladateljskog natjecanja Europske prijestolnice kulture Wrolclaw 2016. Rok za prijave je 21. studenoga 2016.
 
natječaj, festival

7. festival kratkog filma Balkans Beyond Borders

7. festival kratkog filma Balkans Beyond Borders, koji će se odražti u Sofiji u studenom ove godine, poziva mlade umjetnike da prijave svoje filmove do 20. srpnja.
 
natječaj

Ciklus mladih glazbenika mo. Vinko Lesić 2016./2017. | Poziv

Glazbena mladež Split raspisuje natječaj za sudjelovanje u Ciklusu mladih glazbenika mo. Vinko Lesić u sezoni 2016./2017. Na Natječaj se mogu prijaviti solisti i komorni ansambli, državljani Republike Hrvatske, koji do 1. srpnja 2017. godine neće navršiti 30 godina (muški solo pjevači 32 godine). Rok za prijave je 15. rujna 2016. 
 
natječaj

Natječaj za Međunarodni festival šansone Chansonfest 2016

Umjetnička organizacija Chansonfest objavljuje natječaj za nove skladbe koje će biti izvedene na Međunarodnom festivalu šansone Chansonfest 2016. Rok predaje radova je 20. rujna 2016.
 
natječaj

Javni natječaj za idejno rješenje nove zagrebačke česme/pumpe

Projekt Ars Publicae, Udruge za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja, u okviru ovogodišnjeg programa 'Voda i javni prostor' raspisuje javni natječaj za idejno rješenje nove zagrebačke česme/pumpe. Natječaj je otvoren do 25. rujna.
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj za književnu nagradu 'Zvonko'

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade (HDKDM) raspisuje natječaj za književnu nagradu 'Zvonko'. Nagrada se dodjeljuje za najbolji neobjavljeni rukopis za djecu i mlade, a obim djela ne smije prelaziti 70 kartica teksta. Rok za prijavu je 29. kolovoza.
 
natječaj

Natječaj za nove skladbe namijenjene koncertantnim tamburaškim orkestrima

Hrvatski tamburaški savez u Osijeku raspisuje natječaj za nove skladbe namijenjene koncertantnim tamburaškim orkestrima. Natječaj je otvoren do 20. prosinca 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Beletrina Academic Press, Slovenija

Beletrina Academic Press, u suradnji s UGM Maribor Art Gallery traži partnere u području vizualnih umjetnosti za natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa na projektu pod nazivom 'Draw the Line: European Artists against Hate Speech'. Prijave su otvorene do 1. listopada 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - Fundacja Nowoczesna Polska, Poljska

The Modern Poland Foundation želi biti partner na projektima iz programa Kreativna Europa koji mogu biti interdisciplinarni ili festivali ili projekti koji razvijaju publiku, a u područjima kulturne baštine i književnosti. Prijave potencijalnih partnera traju do 1. listopada 2016.
 
natječaj, radionica, kolonija

Objavljen natječaj za međunarodnu radionicu animiranog filma na Visu

Zagreb film po 7. put za redom organizira međunarodnu radionicu animiranih filmova koja će se ove godine održati u Komiži na otoku Visu od 22. do 26. rujna. Ovogodišnju radionicu vodit će Ed Hooks, svjetski priznati stručnjak specijaliziran za vođenje radionica Glume za animatore. Prijave se primaju do 1. rujna 2016.
 
natječaj

Međunarodni natječaj za kratku prozu, poeziju, fotografiju, ilustraciju i sliku insipiriranu Učkom

Udruga za promicanje kulturnog stvaralaštva Tinta 910 iz Rijeke objavljuje međunarodni književno-likovni i fotografski natječaj na kojem mogu sudjelovati i amateri i profesionalci. Tema natječaja je Učka, a rok prijave 8. kolovoza.
 
natječaj

Brooks International Fellowships 2017

Tate Modern i Delfina Foundation pozivaju na prijavu za Brooks International Fellowship Programme 2017. Program uključuje potpuno stipnedirani, tromjesečni rad u Tate Modern. Prijaviti se mogu kustosi, istraživači, povjesničari umjetnosti ili drugi muzejski profesionalaci. Rok prijave je 12.7. , a program započinje u siječnu 2017.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Legalna Muzyka

Udruga Stowarzyszenie Legalna Muzyka je poljska nevladina organizacija koja organizira koncerte, festivale i kulturna događanja. Od 2012. godine imaju iskustvo organizacije i produkcije Soundrive Festivala, najvećeg festivala alternativne glazbe u regiji Pomerania koji se održava u industrijsko-baštinskom kompleksu brodogradilišta Gdansk. Udruga poziva na partnerstvo sve plesne skupine, nevladine organizacije, institute, udruge i sl. koje surađuju u području multimedije, plesa, vizualnih umjetnosti i glazbe. Poziv je otvoren do 15. srpnja 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Circostrada - European Network for Circus and Street Arts

Circostrada je europska mreža cirkuske i ulične umjetnosti koja poziva partnere iz Europe ali i šire da se uključe u mrežu koja se planira prijaviti na program Kreativna Europa, natječajne potkategorije: Mreže. Poziv je otvoren za različite profile organizacija, kao što su: izvedbeni prostori, festivali, rezidencijalne institucije, razvojne agencije, pružatelji informacija i usluga te druge mreže, a otvoren je do 5. listopada 2016.
 
natječaj

Natječaj za kratku priču - satiru Slavko Kolar 2016.

Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma i Organizacijski odbor manifestacije Slavko Kolar – književni dani raspisuje Natječaj za kratku priču – satiru. Rok za prijavu je 30. rujna.
 
natječaj

Photocity 2016 - Boje Istre

Šestu godinu zaredom, lovrečki foto-klub KAF organizira natječaj na temu 'Boje Istre'. Rok za prijavu je 29. srpnja.
 
natječaj

Raspisan deveti tportalov natječaj za najbolji hrvatski roman

Devetu godinu zaredom tportal.hr raspisao je natječaj za najbolji hrvatski roman, a dobitniku ili dobitnici književne nagrade roman@tportal.hr pripast će 50 tisuća kuna. Natječaj traje do 15. srpnja, a u konkurenciju ulaze romani izdani u prošloj kalendarskoj godini kod izdavača registriranih u Hrvatskoj.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Lebork, Poljska

Muzej Lebork otvoren je za partnerstvo i sudjelovanje u projektima koji će im biti prilika za rad u međunarodnom okruženju s ciljem razmjene iskustava u području kulture. Muzej traži partnere na projektima koji se bave kulturnom baštinom, interpretacijom, te različitim publikama olakšavaju pristup kulturi. Poziv za prijave otvoren je do 5. listopada 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Saint-Omer, Francuska

Espace 36 je projekt europske kulturne suradnje u sklopu programa Kreativna Europa potprogram Kultura koji traži partnere, primarno iz Istočnih zemalja ('new european countries') koje se bave strukturom suvremene umjetnosti i pomoći izbjeglicama te su u mogućnosti organizirati i ugostiti umjetnike u rezidencije, radionice i izložbe. Također, potencijalni partneri trebaju biti u mogućnosti ostvariti odnose s izbjeglicama adolescentima. Rok za prijavu je 5. listopada 2016.
 
natječaj

Galerija Koprivnica - natječaj za izlaganje u 2017.

Muzej grada Koprivnice poziva kustose, vizualne, novomedijske i performativne umjetnike i umjetničke grupe na sudjelovanje u natječaju za prijedlog autorske koncepcije na području umjetnosti koji bi se održali u Galeriji Koprivnica tijekom 2017. godine. Rok za prijavu je 15. srpnja.
 
natječaj, djeca, mladi

IV. likovni natječaj za djecu - Lutka, maska, PIF

49. Međunarodni festival kazališta lutaka PIF, koji se održava u Zagrebu, od 13. do 18. rujna, poziva djecu od 3 do 14 godina na IV. likovni natječaj za djecu - Lutka, maska, PIF. Natječaj je otvoren do 11. srpnja.
 
natječaj

Zagreb Film Festival - natječaj za prijavu filmova

Otvoren je natječaj za prijavu filmova za natjecateljski program Zagreb Film Festivala. Rok za prijave je 25. kolovoz za međunarodnu konkurenciju, odnosno 26. rujan za filmove koji se prijavljuju u program Kockice.
 
natječaj

Otvoren natječaj za Ekstravagantna tijela i Ljetnu školu na Čiovu

Kontejner | biro suvremene umjetničke prakse poziva na prijavu natječaj za četvrti međunarodni festival Ekstravagantna tijela: Zločin i kazna i Ljetnu školu na Čiovu posvećenu bio-artu. Prijave su otvorene do 15. srpnja.
 
natječaj

Postani heroj ulica Špancirfesta

Špancirfest je ove godine odlučio svoj natječaj 'Postani heroj ulica', do sada namijenjen isključivo glazbenicima, otvoriti i svim ostalim izvođačima i umjetnicima. Natječaj je otvoren do ponoći, 8. srpnja.
 
natječaj

Galerijski centar Varaždin - natječaj za izlaganje u 2017.

Galerijski centar Varaždin objavljuje natječaj za izlaganje u 2017.godini. Na natječaj se mogu javiti likovni umjetnici, grupa umjetnika ili kustosi sa autorskom koncepcijom. Rok za prijavu je 1. kolovoza.
 
natječaj

Raspisan Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za 2017. godinu

Ministarstvo kulture raspisalo je Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2017. godinu. Poziv je otvoren do 26. kolovoza 2016. godine.
 
natječaj

Natječaj za financiranje prijevoda drama na strane jezike

Portal Drame.hr objavljuje natječaj za financiranje prijevoda drama na strane jezike. Natječaj je otvoren do 1. rujna, a u selekciju ulaze tekstovi pristigli na portal od prošlog natječaja do navedenog roka.
 
natječaj

Nagrada Janko Polić Kamov 2016. za najbolje književno djelo

Hrvatsko društvo pisaca objavljuje natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov 2016. za najbolje književno djelo (poezija, proza, drama). Rok za prijavu je 11. srpnja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - Stenk Projekt, Mađarska

Stenk Projekt traži partnera za suradnju na natječaju za manje projekte suradnje u programu Kreativna Europa. Stenk Projekt želi surađivati s tvrtkama i lokalnim vlastima koji se bave glazbom ili organizacijom događanja. Rok za prijavu je 5. listopada.
 
natječaj

Foto natječaj 'Kreativan pejzaž'

Udruga za poticanje kreativnog izražavanja Perspektiva mladih iz Varaždina i fotografska udruga Fotogard iz Zagreba objavljuju natječaj na temu 'Kreativni pejzaž'. Natječaj je otvoren do 23. rujna.
 
natječaj, rezidencijalni program

Motel Trogir: Istok je zapadno od zapada - poziv

Bijenale mladih umjetnika Europe i Mediterana (BJCEM) i Slobodne veze, udruga za suvremene umjetničke prakse, objavljuju međunarodni poziv umjetnicima i umjetnicama do 35 godina starosti, za sudjelovanje na kratkotrajnoj umjetničkoj rezidenciji/studijskom putovanju u Split i Trogir, u rujnu 2016., u okviru suradničkog projekta Motel Trogir: 'Istok je zapadno od zapada'. Rok za prijavu je 24. srpnja.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje glitch umjetnosti

Otvoren je poziv umjetnicima za izlaganje radova u glitch tehnici. Prijave su otvorene do 1. rujna, a izložba radova će se održati tijekom rujna u Galeriji Siva u Zagrebu.
 
natječaj

Gangplank - natječaj

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci poziva vizualne i multimedijalne umjetnike i umjetnice: koreografe i režisere, dramaturge, filozofe, teoretičare, glazbenike, plesače, glumce, tehničare rasvjete, tona i videa na sudjelovanje u riječkoj sesiji berlinskog kolektiva Gangplank, koja će se održati, od 28. lipnja do 9. srpnja, u Galeriji SKC.
 
natječaj

Scena 'Gorica' i Kazalište Moruzgva - natječaj za novi dramski tekst

Gradsko kazalište Scena 'Gorica' i Kazalište Moruzgva objavljuju javni poziv za novi dramski tekst, nezaboravnu i duhovitu komediju o današnjem hrvatskom društvu, čija je praizvedba planirana za listopad 2017. godine. Natječaj je otvoren do 1. studenoga.
 
natječaj

Natječaj za književnu nagradu 'Zvane Črnja'

Društvo hrvatskih književnika Zagreb i Istarski ogranak DHK Pula raspisuju natječaj za književnu nagradu 'Zvane Črnja'. Rok za prijavu je 20. rujna.
 
natječaj

Natječaj za izložbe i projekte u Galeriji Studio-21 za 2017.

Galerija Studio- 21 iz Splita, objavljuje natječaj za samostalne izložbe i grupne projekte u 2017. godini. Natječaj je otvoren do 15.srpnja.
 
natječaj

Javni poziv za prijavu tekstova i dodjelu nagrada 'Mali Marulić'

Gradsko kazalište lutaka Split, organizator Festivala hrvatske drame za djecu 'Mali Marulić' poziva pisce da prijave svoje nove dramske tekstove na Natječaj za najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu. Rok za prijavu je 8. siječnja 2017.
 
natječaj

Natječaj za izložbene programe u HDD Galeriji u 2017.

Hrvatsko dizajnersko društvo poziva autore i autorske timove (dizajnere i one bliskih disciplina, kritičare i kustose) na predlaganje izložbi i projekata za program HDD Galerije u 2017. godini. Rok za prijavu prijedloga je 20. lipnja.
 
natječaj

36 Mountains / festival ilustracije - natječaj

Otvoren je natječaj za prijave na drugi po redu 36 Mountains / festival ilustracije - međunarodni likovni projekt, u čijem je središtu crtež kao samostalna likovna forma. Rok za prijavu je 25. lipnja.
 
natječaj

TTF galerija - natječaj za izlaganje u 2017. godini

TTF galerija poziva autore i kustose da se prijave na natječaj za izlaganje u 2017. godini. Rok prijave je 1. srpnja.
 
natječaj

Natječaj za kratku prozu - The Split Mind

The Split Mind, časopis za književnosti i kulturu studenata Filozofskog fakulteta u Splitu, objavljuje natječaj za kratku prozu i poeziju za sljedeći broj. Rok je 15. srpnja.
 
natječaj

Natječaj za rezidencijalni umjetnički program kreativnog prostora Q21

Otvoren je natječaj za rezidencijalni umjetnički program kreativnog prostora Q21, u MuseumsQuartieruu Beču, od siječnja do prosinca 2017. godine. Natječaj je otvoren do 1. kolovoza.
 
natječaj

7. festival Trsat - poziv

U najstarijem hrvatskom marijanskom svetištu Trsat u Rijeci će se od 28. do 30. srpnja održati 7. festival hrvatskih katoličkih filmova kojega organizira Istra film iz Rijeke uz pomoć Turističke zajednice Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Hrvatskog audiovizualnog centra i Franjevačkog samostana Trsat. Rok za prijavu i slanje filmova je 30. lipanj 2016.!
 
natječaj

Galerija Galženica - poziv na predlaganje kustoskih koncepcija za 2017.

Galerija Galženica poziva sve zainteresirane na prijavu kustoski koncipiranih izložaba za organizaciju u 2017. godini. Rok za prijavu  je 1. kolovoz.
 
natječaj

Objavljen natječaj za organizaciju Dana hrvatskog filma

Vijeće Dana hrvatskog filma objavilo je u srijedu, 8. lipnja, natječaj za izbor organizatora Dana hrvatskoga filma za razdoblje 2017.-2020.godine. Natječaj je javan i otvoren za sve pravne osobe registrirane u Republici Hrvatskoj za obavljanje djelatnosti organizacije kulturnih (filmskih) manifestacija. Rok za prijave na natječaj je 30 dana od objave.
 
natječaj, audicija

Prijemna audicija za Prvu Hrvatsku Broadway Školu

Ljetni rok prijemne audicije za Prvu Hrvatsku Broadway Školu za muzički teatar i film održat će se u subotu, 9. srpnja, s početkom u 16 sati. Prijemna audicija je otvorena za sve zainteresirane, a prijave su u tijeku!
 
natječaj

NMG@PRAKTIKA - Poziv na natječaj za izlaganje u 2017.

Udruga Mavena - 36 njezinih čuda poziva umjetnike da se prijave na natječaj za izlaganje u 2017. godini u sklopu programa NMG@PRAKTIKA. Rok prijave je 1. srpnja.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Regaleriji u 2017. godini

Otvoren je natječaj za izlaganje u Regaleriji u Zaboku u 2017. godini. Pozivaju se kustosi, umjetničke organizacije, vizualni, likovni, multimedijalni umjetnici, glazbenici, fotografi i dizajneri da svoje prijedloge prijave za samostalna ili skupna izlaganja do 23. rujna.
 
natječaj

MUVI 06: muzeji-video-film - natječaj

Muzejski dokumentacijski centar organizira šesto izdanje MUVI 06: muzeji-video-film i drugo MUVI laba koji će se održavati početkom prosinca 2016. Pozivaju se Muzeji, redatelji, producenti i IT tvrtke da podnesu svoje prijave za sudjelovanje do 25. srpnja.
 


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu