natječaj

Poziv za sudjelovanje na izložbi 'Između tamo i tamo: Anatomija privremenih migracija'

Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci objavljuje javni poziv za sudjelovanje na umjetničko-istraživačkom projektu i izložbi 'Između tamo i tamo: Anatomija privremenih migracija'. Izložba se održava, uz izložbu Neli Ružić: Sjene budućnosti, kao prva epizoda aktivnosti na početku 2017. godine, u sklopu EU projekta RISK CHANGE. Rok za prijavu je 31. prosinca.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje u umjetničkom programu međunarodne platforme 'Inspirirani Teslom

HDLU poziva članove za iskaz interesa za sudjelovanje u umjetničkom programu međunarodne platforme 'Inspirirani Teslom', u sklopu izložbe 'Nikola Tesla – Mind from the Future',  koji će se održavati u HDLU krajem 2017. Rok za prijavu je 15. veljače 2017.
 
natječaj, audicija

Tigar teatar poziva na audiciju za uloge u kazališnoj produkciji za djecu 'Medo i klavir'

Tigar teatar u suradnji s klasterom dječjih kazališta Zmajevo gnijezdo poziva sve zainteresirane na audiciju za dvije uloge u novoj kazališnoj predstavi 'Medo i klavir'. Audicija će se održati u petak, 9. prosinca, od 12,30 do 15 sati u Zmajevu gnijezdu (kazalište Mala Scena). Prijave se primaju do 7. prosinca 2016.
 
natjecanje, natječaj

Barcelona Dance Award 2017. - poziv

Plesno natjecanje Barcelona Dance Award održava se od 13. do 17. travnja 2017. godine. Sudjelovati mogu plesači ili plesne skupine koje se bave baletom, suvremenim, modernim ili bilo kojim drugim plesom.
 
natječaj

Raspisan natječaj za prijavu filmova na 7. Supertoon

Natječaj za prijavu filmova na 7. Međunarodni festival animacije Supertoon je otvoren i traje do 15. ožujka 2017. godine.
 
natječaj, audicija

Dragon teatar poziva na audiciju

U subotu, 3. prosinca, s početkom u 19,30 sati, umjetnička organizacija Dragon teatar poziva sve zainteresirane muške glumce, mlade i odrasle dobi, da se jave na audiciju i razgovor za suradnju na repertoarnim predstavama Dragon teatra za djecu, mlade i odrasle.
 
natječaj

Stückemarkt 2017 by Berliner Festspiele - poziv

Natječaj za Stückemarkt Berlin 2017, koji se održava u sklopu jednog od najznačajnijih europskih kazališnih festivala 'Berlin Thetartreffen 2017', otvoren je do 1. prosinca 2016.
 
natječaj

Blank_filmski inkubator otvara natječaj za razvoj dugog metra

Blank_filmski inkubator otvara natječaj za razvoj dugometražnog igranog filma s rokom prijave do 1. veljače 2017. godine. Tema nije zadana, ali poželjni su: drama, triler i krimić.
 
natječaj, audicija

Scena Gorica poziva na audiciju

GK - Scena Gorica najavljuje audiciju za glavnu žensku te dvije sporedne muške uloge u dječjoj predstavi 'Gospođica Neću'. Predstava je oblikovana prema istoimenom predlošku Sunčane Škrinjarić za profesionalne glumce do 36 godina starosti. Prijave se primaju do 10. prosinca, a audicija će se održati u srijedu, 14. prosinca 2016.
 
natječaj

Galerija Laval Nugent - poziv za izlaganje u 2017.

Galerija Laval Nugent objavljuje natječaj za umjetnike ili grupe umjetnika za samostalnu izložbu u salonu Laval Nugent, u okviru godišnjih izložbi predviđenih za 2017. godinu. Natječaj je otvoren do 20. prosinca.
 
natječaj, nagrada

Počele prijave za 24. Glazbenu nagradu Porin

Otvaranjem procedure prijava za nominacije i službeno je započelo 24. izdanje Glazbene nagrade Porin. Prijava izdanja za ukupno 34 kategorija nadolazećeg Porina trajat će do 16. prosinca 2016., a odnosi se na radove objavljene u prvih 11 mjeseci 2016. Izdanja objavljena tijekom prosinca moći će se prijaviti sve do 6. siječnja 2017.
 
natječaj, audicija

Audicija za opernog pjevača u operi 'Pimpinone'

Kazalište Mala scena iz Zagreba u suradnji s Udrugom Sve ostalo je glazba iz Dubrovnika raspisuje audiciju za opernog pjevača za ulogu Pimpinonea (bariton/bas) u operi 'Pimpinone' baroknoga skladatelja Georga Philipa Telemanna, koja će premijerno biti izvedena prigodom obilježavanja 250. godišnjice Telemannove smrti, u režiji Frane Marije Vranković. Prijave se primaju do 5. prosinca 2016.
 
natječaj

etaFORA 2017. Iza zrcala - natječaj za najbolju kratku priču

Knjižnica Vladimira Nazora raspisuje natječaj za kratku priču metaFORA 2017. Iza zrcala, posvećen bajci i fantastičnoj priči. Rok prijave je 15. ožujka 2017. godine.
 
natječaj

Marc de Montalembert nagrada 2017 - poziv za prijave

Marc de Montalembert Prize 2017 poziva povjesničare umjetnosti da prijave istraživačke projekte koji se bave kulturama Mediterana. Rok prijave je 30. studeni.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanjem hrvatskih knjiga u natječaju Best Book Design from all over the World i izložbi Book Art International u 2017. godini

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i ove je godine organizator natječaja Hrvatska lijepa knjiga radi odabira najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga za međunarodni natječaj Best Book Design from all over the World, koji će se održati u sklopu Sajma knjiga u Leipzigu, te za izložbu Book Art International, koja se održava u sklopu Međunarodnoga sajma knjiga u Frankfurtu. Pozivaju se zainteresirani hrvatski nakladnici da do 7. prosinca pošalju knjige koje bi željeli prijaviti na natječaj.
 
natječaj

Natječaj za dizajn vizualnog identiteta Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije

TZ Dubrovačko neretvanske županije će raspisati, a Hrvatsko dizajnersko društvo provesti javno-pozivni natječaj za dizajn vizualnog identiteta Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije. Početak natječaja bit će objavljen 29. studenoga s kompletnom natječajnom dokumentacijom na www.dizajn.hr i www.visitdubrovnik.hr. Pozivaju se zainteresirani autori i timovi da prijave interes za sudjelovanje u natječaju kao pozvani natjecatelji do petka 25. studenoga do 12 sati.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Post Bellum, o.p.s. (Češka)

Post Bellum traži partnere za projekt Memory of nations za natječaj za potporu europskim mrežama u programu EU Kreativna Europa potprogram Kultura, među nevladinim organizacijama, obrazovnim ustanovama, te agencijama čiji je cilj očuvanje nematerijalne kulturne baštine 20. stoljeća.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – 'Ail Stars In' OOD

Ail Stars In je produkcijska kuća koja traži partnere za natječaj za programe suradnje u kategoriji većih projekata za produkciju klasičnog djela Wolfganga Amadeusa Mozarta 'Figarov pir' u tehnici 3D mapiranja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Association Global Warming (Francuska)

Udruga Global Warming je neprofitna organizacija sa sjedištem u Parizu, čiji je cilj promovirati mlade umjetnike. Udruga organizira umjetnička događanja i kreativne radionice, te želi stvoriti mrežu i povezati različite oblike umjetničkog izričaja. Glavni cilj Udruge je ujediniti kulturne djelatnosti kao što su slikarstvo, kiparstvo, fotografija, glazba, ples, kazalište, film, moda, ulična umjetnost… pod istim krovom.
 
natječaj, audicija

INK poziva na audiciju za muške glumačke uloge

INK - Gradsko kazalište Pula objavljuje poziva na audiciju za muške glumačke uloge u predstavi D. Simpsona, prema ideji Paula Farraha 'Djevojačka večer' u režiji Violete Tomić. Prijave se šalju do 28. studenog, a audicija će se održati u utorak, 29. studenog, s početkom u 12 sati.
 
natječaj

Međunarodni natječaj za kratku ljubavnu priču 'Moje drago serce'

Ogranak Matice hrvatske Ozalj i Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj, pod pokroviteljstvom Grada Ozlja, dodjeljuju nagradu 'Stjepko Težak' za najbolju kratku ljubavnu priču potaknutu pismom Petra Zrinskog upućenim noć uoči smaknuća dragoj ženi Katarini. Rok prijave je 10. siječnja.
 
natječaj

Objavljen natječaj HDS-a 'Tradicional'

Hrvatsko društvo skladatelja raspisuje Natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja tradicijske glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za tradicijsku glazbu. Rok prijave je 12. prosinac 2016.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za dodjelu nagrade Hrvatske glazbene mladeži 'Ivo Vuljević'

HGM raspisuje Natječaj za dodjelu nagrade Hrvatske glazbene mladeži 'Ivo Vuljević' za sveukupno djelovanje mladih glazbenika s naglaskom na najistaknutije umjetničko ostvarenje u 2016. godini. Predloženi mogu biti mladi glazbenici, državljani RH pojedinačno, te vokalni i instrumentalni ansambli. Rok za podnošenje prijedloga je 1. prosinac 2016.
 
natječaj

Natječaj za književnu nagradu Grigor Vitez

Savez društava Naša djeca Hrvatske, osnivač i organizator Nagrade Grigor Vitez poziva na prijavu za Natječaj za Nagradu 'Grigor Vitez' za 2016. godinu koji će biti otvoren od 14. studenog do 30. prosinca 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Malliaras Pedagogikes kai Politistikes Ekdiloseis EPE (Grčka)

Ova ustanova traži partnere za natječaj za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa potprogram Kultura u Albaniji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Cipru, Italiji, BiH i Srbiji koji su glazbeni veleposlanici u svojim zemljama, a imaju obrazovno, istraživačko i izvedbeno zaleđe te se primarno bave lokalnim skladateljima i njihovim djelima. Također, potencijalni partneri trebaju imati snimku u orkestralnoj, zborskoj i komornoj glazbi, te iskustvo izvođenja za skladatelje od 16. stoljeća do danas.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – EGTC Duero – Douro (Španjolska)

EGTC Duero - Douro je neprofitna organizacija koja promiče i razvija prekograničnu, transnacionalnu i međuregionalnu suradnju s ciljem jačanja ekonomske i socijalne kohezije. Traže partnera na projektu pod nazivom Europe`s Borders za natječaj za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa potprogram Kultura u području materijalne i nematerijalne kulturne baštine. Prijave se primaju do kraja studenog 2016.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – National University of water management and environmental engineering (Ukrajina)

Ukrajinsko Sveučilište traži partnera za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa potprogram Kultura u području kreativnih industrija, marketinga, dizajna, proizvodnje, inovacija, razvoja softwarea, video umjetnosti, digitalnih umjetnosti, arhitekture, digitalne ekonomije, industrijskog dizajna, kulturne baštine, itd., a potencijalni partneri mogu biti sveučilišta, hubovi, klasteri, start-upovi, privatni poduzetnici iz kreativnog sektora. Prijave se primaju do kraja mjeseca!
 
natječaj

Salon suvremene sakralne likovnosti Split - natječaj

Organizacijski odbor Salona suvremene sakralne likovnosti – Split objavljuje Javni poziv za prijavu umjetničkih radova na projekt 'Salon suvremene sakralne likovnosti - Split', u sklopu manifestacije Dani kršćanske kulture 2017. Rok za slanje je do 31. prosinca 2016.
 
natječaj

Natječaj za zavičajnu slikovnicu

Gradska knjižnica Kaštela najavljuje Festival zavičajne slikovnice, u sklopu kojeg raspisuje 1. natječaj za tekst zavičajne slikovnice. Svi zainteresirani autori s područja Splitsko-dalmatinske županije svoje priloge mogu poslati u vremenu do 15. studenog.
 
natječaj

Izložba vinskih pehara i vrčeva – natječaj

Otvoren je natječaj za sudjelovanje na izložbi Zelina 17 / izložba vinskih pehara i vrčeva, koja se održava u Galeriji Žiljak u Sv. Ivanu Zelina, u veljači. Rok za prijavu je 22. siječnja 2017.
 
natječaj

10. Forum animiranog filma u Egiptu - prijave

Deseti Forum animiranog filma održat će se u veljači 2017. godine, a prijave za sudjelovanje na navedenom Forumu primaju se do 30. prosinca 2016.!
 
natječaj

5. Asuanski festival za kulturu i povijest - poziv

Peti Asuanski međunarodni festival za kulturu i umjetnost održat će se u Egiptu od 15. do 24. veljače 2017. godine, a prijave folklornih glazbenih i plesnih skupina se zaprimaju do 15. siječnja 2017.
 
natječaj, audicija

Poziv na audiciju Uroša Jovanovića i Subscene

Subscena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva na glumačku audiciju za eksperimentalnu dramsku predstavu 'Medeja Seneka>Valerie Solans>Kathy Acker,' avangardnog akademskog underground redatelja Uroša Jovanovića iz Beograda, kojemu je ovo druga umjetnička rezidencija u AKC Medika. Audicija se održava u ponedjeljak, 14.11.2016., od 18 sati, u Filmskom studiju u AKC Medika, Pierottijeva 11.
 
natječaj

Natječaj za 5. festival duhovne glazbe 'Svjetlost dolazi' Zadar 2017.

Udruga 'Stihovi i Note' raspisuje Natječaj za 5. festival duhovne glazbe 'Svjetlost dolazi' Zadar 2017. Na festivalu se izvodi moderna kršćanska glazba i natjecateljskog je karaktera. Dodjelit će se nagrade za najbolji tekst, glazbu, aranžman, nagrada stručnog žirija i nagrada publike. Natječaj je otvoren do 24. veljače 2017.
 
natječaj

Natječaj interdisciplinarne Forecast platforme

Forecast - interdisciplinarna platforma za prijenos znanja iz područja likovne umjetnosti, arhitekture, glazbe, plesa i dizajna raspisuje natječaj za prijavu projekata. Rok za prijavu je 30. studeni.
 
natječaj

Otvoren je poziv za treću RE-ACT radionicu

Najmanje sedam kreativnih timova sastavljenih od scenarista ili redatelja i producenta iz Hrvatske, pokrajine Furlanije-Julijske krajine (Italija) i Slovenije imat će jedinstvenu priliku razvijati svoje projekte u ranoj fazi razvoja. Rok za prijavu je 15. prosinac 2016.!
 
natječaj

Objavljen natječaj ElectroCRO 2017

Hrvatsko društvo skladatelja raspisuje Natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija, projekata i glazbenog stvaralaštva s područja klupske elektroničke glazbe iz Fonda sredstava prikupljenih od naknada za privremeno reproduciranje (umnožavanje) autorskih glazbenih djela od strane DJ-a. Prijave na natječaj primaju se do 30. studenog 2016. godine.
 
natječaj

Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2016.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavilo je Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2016. godinu.
 
natječaj

MaxArtFest - poziv za 2016.

Otvoren je natječaj za sudjelovanje na festivalu suvremene umjetnosti MaxArtFest! 2016. Na rubu. Europe. Prijedloge radova zaprimaju se do 10. studenog 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - Europska mreža glazbenog kazališta (EMGK)

Europska mreža glazbenog kazališta ima za cilj savladati poteškoće na koje nailaze najtalentiraniji kreativci tog područja na početku svoje karijere, promicanjem njihovog rada na rastućoj platformi veza koja će potaknuti stvaranje i izvođenje novih djela glazbenog kazališta u cijeloj Europi i dalje. Prijave se primaju do 23. studenog 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - PI Muzej Republike Srpske Banja Luka, BiH

Muzej Republike Srpske zainteresiran je za programe koji uključuju izložbe, publikacije, kulturna događanja, iskapanja, eksplanatorne obilaske, znanstvene i stručne konferencije, simpozije, prezentacijske izložbe, umjetničke instalacije, koncept lijepe umjetnosti, koncerte, socijalizaciju, rasprave, škole vodiče za mlade, obrazovni rad, projekte socijalne uključenosti. Prijave potencijalnih partnera primaju se do 23. studenog 2016.
 
natječaj

7. Beijing International Art Biennale - poziv za prijave

7. Međunarodni umjetnički bijenale u Pekingu poziva umjetnike da prijave svoje radove na temu 'Put svile i svjetske civilizacije'. Bijenale će se održati od 24. rujna do 15. listopada 2017. u Nacionalnom Muzeju umjetnosti u Pekingu. Rok za prijavu je 25. prosinac.
 
natječaj, festival

HNK Split objavljuje poziv za prijavu predstava za 27. Marulićeve dane

Hrvatsko narodno kazalište kao osnivač i organizator Festivala hrvatske drame Marulićevi dani objavilo je poziv kazalištima da prijave predstave za predstojeće, 27. Marulićeve dane. Krajnji rok za prijave predstava je 1. prosinca 2016. godine.
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u HDLU

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) raspisuje natječaj za prijem novih članova, koji je otvoren do 18. studenog 2016.
 
natječaj

Prijavite svoj film na Animafest Zagreb 2017

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb poziva vas da prijavite svoj film na 27. izdanje Festivala, koje će se održati od 5. do 10. lipnja 2017. u Zagrebu. Rok za prijave je 1. veljače 2017.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za Nagradu Zagrebačke filharmonije 'Mladi glazbenik godine'

Zagrebačka filharmonija poziva mlade talentirane i uspješne instrumentaliste, pjevače, dirigente i skladatelje koji su u 2016. godini ostvarili osobito uspješna i zapažena solistička odnosno autorska postignuća da se natječu za naslov ‘Mladog glazbenika godine’ – Nagradu Zagrebačke filharmonije. Rok za prijave je 28. studeni 2016.
 
natječaj, festival

14. Festival prvih - natječaj za prijavu radova

Studio Artless i 14. Festival prvih otvaraju natječaj za prijavu umjetničkih radova na temu: Pravo na (po)grešku. Program 14. Festivala prvih odvijati će se u prostoru Studentskog centra, od 1. do 4.12. Rok za prijave je 15.11.2016.
 
natjecanje, natječaj

Prijave za 8th Croatian Blues Challenge

Još samo tri dana traju prijave za osmo nacionalno natjecanje najboljih hrvatskih blues glazbenika - na Croatian Blues Challenge se možete prijaviti do ponedjeljka, 31. listopada u ponoć.
 
natječaj

Natječajna izložba fotografija 'Hrvatski svjetionici'

Plovput d.o.o. Split i Fotoklub Split organiziraju izložbu fotografija pod nazivom 'Hrvatski svjetionici' s ciljem podizanja svijesti o potrebi očuvanja kulturno-povijesne baštine i njegovanja hrvatske pomorske tradicije. Prijaviti se mogu svi zainteresirani, zaključno s 11. studenim.
 
natječaj

Mediapitch - poziv na sudjelovanje u fotografskom natječaju

Mediapitcha - platforma koja prati kulturna zbivanja u formi fotografskih natječaja poziva vas da se pridružite  natječaju Kultura u fokusu 2016 koji predviđa novčani nagradni fond po kategorijama, a koji je otvoren do 1. prosinca 2016. godine.
 
 
natječaj

Raspisan natječaj za Šantićev festival djece pjesnika

Povodom obilježavanja godišnjice smrti  pjesnika Alekse Šantića, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) Prosvjeta Mostar organizira četvrti Šantićev festival djece pjesnika koji će se održati početkom veljače 2017. godine. Na festivalu mogu sudjelovati učenici osnovnih škola iz sljedećih država: Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora i Makedonija.
 
natječaj

Poziv umjetnicima za suradnju u kazališnom klasteru Zmajevo gnijezdo

Kazališni klaster Zmajevo gnijezdo poziva u svoj kreativni tim umjetnice i umjetnike, umjetničke grupe, studente likovnih akademija te studija dizajna i arhitekture. Prijave se primaju do 28. listopada 2016.
 
natječaj

Muzej grada Trogira - poziv za izlaganje u 2017.

Muzej grada Trogira poziva zainteresirane da se prijave na poziv za izlaganje u izložbenim prostorima Muzeja grada Trogira u 2017. godini. Rok za prijavu je 1. ožujka  2017.
 
natječaj

HDS objavio 'BTL natječaj'

Hrvatsko društvo skladatelja raspisuje Natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja popularne glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za prazne medije. Rok prijave: 28. studeni 2016.
 
natječaj, audicija

Audicija za predstavu 'Sve što nije tvoje'

Raspisana je audicija za kazališnu predstavu 'Sve što nije tvoje' koja nastaje pod režijskom palicom Lejle Jerković. Audicija je otvorena kako za one s iskustvom, tako i za one bez iskustva; glumice i glumce, mlađe i starije generacije. Datumi održavanja su 27. listopada s početkom u 19 sati te 30. listopada, s početkom u 11 sati.
 
natječaj

Natječaj za dizajnere na temu kazališnih heroina

Pozivaju se svi zainteresirani dizajneri da se prijave na natječaj za sudjelovanje na nekonvencionalnoj, interdisciplinarnoj modnoj reviji, inspiriranoj protagonisticama, prkosnim ženama - svevremenskim kazališnim heroinama, koja će se održati 19. studenoga, u kazališno koncertnoj dvorani Mali Princ u Omišu. Rok za prijavu je 10. studenoga.
 
natječaj

Otvoren natječaj ACCELERATE za rezidenciju u Cernu

Otvoren je poziv umjetnicima za jednomjesečnu rezidenciju pod nazivom Nagrada ACCELERATE, koja je namijenjena hrvatskim umjetnicima i prilika za umjetničko istraživanje na području prožimanja umjetnosti, znanosti i tehnologije inspirirano svijetom fizike čestica i u intenzivnom dijalogu sa znanstvenicima CERN-a. Rok za podnošenje prijava je 11. siječanj 2017.
 
natječaj, radionica, kolonija

ZFF poziva mlade da postanu članovi žirija programa PLUS; otvorene prijave za Bibijadinu filmsku stvaraonicu

Zagreb Film Festival poziva sve zainteresirane u dobi od 15 do 19 godina da se prijave na natječaj i postanu član/ica peteročlanog žirija programa PLUS namijenjenog srednjoškolcima. Osim toga otvorene su prijave i za petu po redu Bibijadinu filmsku stvaraonicu na kojoj će mladi filmaši i filmašice kroz radionicu svladati osnove igranog filma (i u teorijskom i u praktičnom smislu).
 
natječaj

Otvoren je natječaj za sudjelovanje na 7. artOmat-u

artOmat poziva sve zainteresirane da se prijave na natječaj za sudjelovanje na sajmu nekonvencionalnih umjetničkih predmeta, koji će se održati od 16. do 23. prosinca, u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu. Rok za prijavu je 3. studenoga.
 
natječaj

Imagine Croatia – natječaj za mlade glazbenike svih glazbenih stilova

Imagine Croatia je festival mladih glazbenika u dobi od 13 do 21 godine, (pojedinaci) i grupe do najviše osam glazbenika. Festival je otvoren mladim izvođačima bez obzira na vrstu glazbe koju izvode. Rok za prijavu je 6. studeni 2016.
 
natječaj

Poziv glazbenicima na sudjelovanje na koncertu 'Volim, volim, volim!'

Ciklus Glazbene staze poziva glazbenike na sudjelovanje na koncertu 'Volim, volim, volim!'. koji će se održati u četvrtak, 6. prosinca, u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog. Pozivaju se solisti te komorni i vokalni sastavi, a prijave se primaju do 3. studenog 2016.
 
natječaj

Otvoren literarni natječaj koji prati izložbu #filantropija...?

U sklopu izložbe #filantropija…? koja se tijekom listopada održava u Muzjesko galerijskom prostoru Sveta Srca u Puli raspisan je literarni natječaj 'A što mogu ja učiniti?' kojemu je cilj potaknuti učenike osnovnih škola na razmišljanje o tome kako oni sami mogu doprinijeti zajednici, odnosno dati im priliku da govore o filantropiji iz perspektive djeteta.
 
natječaj, radionica, kolonija

ZagrebDox Pro 2017. – poziv za prijavu projekata

ZagrebDox Pro poziva redatelje, scenariste, snimatelje i producente dokumentarnih filmova da se prijave na program ZagrebDox Pro 2017. Rok za prijavu projekata na radionicu je 7. prosinca 2016. (prijave se primaju do ponoći).
 
natječaj

Objavljen natječaj za potprogram Kultura u kategoriji za potporu europskim mrežama

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske komisije objavila je natječaj za Potporu europskim mrežama u okviru potprograma Kultura programa Kreativna Europa. Natječaj je otvoren do 25. studenog 2016., do 12 sati po srednjoeuropskom vremenu.
 
natječaj

Eduzgraf - natječaj za prijavu studentskih radova

Eduzgraf poziva  sve zainteresirane studente preddiplomskih i diplomskih studija grafičkog dizajna, vizualnih komunikacija i srodnih disciplina da prijave svoje radove na natječaj za izlaganje čija je tema ove godine 'Društvene reprize'. Rok za prijavu je 5. studeni.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na filmskom festivalu 'Hrizantema' u Subotici

Četvrti po redu festival kratkog horror & fantasy filma 'Hrizantema' održat će se ove godine od 27. do 30. listopada u Art kinu 'Aleksandar Lifka' u Subotici. Ovim putem pozivaju se autori kratkih filmova da se prijave za sudjelovanje u natjecateljskom dijelu festivala. Rok za prijavljivanje filmova je 15. listopada 2016.
 
natječaj

60 sekundi hrvatskog filma - prijave

Natjecanje filmova kratke forme (do 4 minute) će se održati u Zagrebu, 25. studenog 2016. Pozivaju se isključivo autori iz Hrvatske da svojim ostvarenjima sudjeluju na ovoj Reviji. Zaključni rok za prijem ostvarenja je 15. studenog 2016. (vrijedi pečat pošte).
 
natječaj

Mala noćna čitanja 2016 - Natječaj za dramske tekstove

Kazališna družina Kufer objavljuje natječaj za nove dramske tekstove mladih autora u okviru programa Mala noćna čitanja, a rok je 20. listopad. Rok prijave je produžen do 25. listopada.
 
natječaj

Natječaj za potprogram Kultura u kategoriji za potporu europskim projektima suradnje

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske komisije objavila je natječaj za potprogram Kultura programa Kreativna Europa za Potporu europskim projektima suradnje u kategorijama: manji projekti suradnje (sufinanciranje EU do 200.000,00 € / 60% projekta) te veći projekti suradnje (sufinanciranje EU do 2.000 000,00 € / 50% projekta). Natječaj je otvoren do 23. studenog 2016., do 12 sati po srednjoeuropskom vremenu.
 
natječaj, obavijest

Programi i natječaji manifestacije Pafos 2017.

Europska prijestolnica kulture u 2017. godini, ciparski grad Pafos, pripremio je pod motom 'Passionately Pafos' bogat program događanja i projekata kojima će se obilježiti preuzimanje ove značajne titule. Svi zainteresirani pojedinci i udruge podatke o programu i aktivnostima EPK-Pafos, kao i otvorene natječaje, mogu naći na mrežnim stranicama www.pafos2017.eu.
 
natječaj

Natječaj za Inkubator umjetničkih projekata baziranih na tragovima industrijske baštine socijalizma

Udruga Artless Bembo poziva umjetnike različitih profila da prijave prijedloge inovativnih i kritičkih umjetničkih radova inspiriranih Tvornicom Gorica, izvedene u različitim medijima. Rok za predaju prijedloga je produžen do 20. listopada.
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj za dodjelu Nagrade Stjepan Šulek za 2016. godinu za izvedbu skladbe za violinu

Prijave na Natječaj za dodjelu Nagrade Stjepan Šulek za 2016. godinu za izvedbu skladbe za violinu primaju se do 15. studenoga 2016. Sudjelovati mogu violinisti/-ice rođeni poslije 1984. godine. Nagradu dodjeljuje Fond Stjepan Šulek.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – AICCORE (Regionalno vijeće europskih općina i regija) i Općina Montagnana (Italija)

AICCORE (Regionalno vijeće europskih općina i regija) i Općina Montagnana traže partnere za projekt 'Project fiche: network of historical re-enactments' za natječaj za manje projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa potprogram Kultura. Cilj projekta je izgraditi transnacionalni projekt suradnje koji je fokusiran na mrežu uprizorenja povijesnih događaja u Europi. Prijave se primaju do 5. listopada 2016.!
 
natječaj

Javni poziv za suradnike na EU projektu Risk Change / Riskiraj promjenu!

Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci poziva zainteresirane pojedince, organizacije, institucije, volonterske inicijative, udruge civilnog društva na suradnju na europskom projektu Risk Change / Riskiraj promjenu! (1. 6. 2016. – 31. 5. 2020.). Rok za prijavu je 7. listopada.
 
natječaj

Natječaj Pasionske baštine za glazbeno djelo

Udruga Pasionska baština iz Zagreba raspisuje Natječaj za novu skladbu nadahnutu pasionskim sadržajima. Rok prijave na natječaj je 1. ožujka 2017.  
 
natječaj, radionica, kolonija

DeVos institut otvara prijave za studijski boravak 2017-2019

DeVos institut menadžmenta u kulturi otvara prijave za 'fellowship' program na Sveučilištu u Marylandu za 2017-2019. Program osigurava praktični trening za producente i menadžere u kulturi i umjetnosti iz cijelog svijeta. Prijave su otvorene do 1. prosinca 2016.
 
natječaj

Međunarodni natječaj za izradu ilustracije, animirane špice i teasera za Animafest Zagreb 2017.

Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb objavljuje međunarodni natječaj za izradu ilustracije, animirane špice i teasera za 27. izdanje Festivala koje će se održati u Zagrebu od 5. do 10. lipnja 2017. godine. Natječaj je otvoren do 28. listopada 2016. godine.
 
natječaj

Poziv volonterima - Festival Periskop

Periskop je nova manifestacija koja okuplja umjetnike iz Hrvatske i inozemstva. Organizira ga Prostor Plus u suradnji s NDA CRO, s ciljem decentralizacije plesne umjetnosti u Hrvatskoj te jačanja umjetničkih, izvedbenih i edukacijskih potencijala suvremenog plesa u Rijeci. Ukoliko ste zainteresirani za suvremeni ples i imate nekoliko sati dnevno tijekom priprema i festivalskih dana, prijavite se za volontiranje do 24. rujna 2016.
 
natječaj

Programom '27 susjedstava' u Rijeci počinje projekt Europske prijestolnice kulture 2020.

U Rijeci je u srijedu otvoren natječaj za prijavu sudionika programskog pravca '27 susjedstava', čime je započeo s realizacijom projekt Europska prijestolnica kulture 2020.
 
natječaj

Javni poziv: Tematske kolekcije na Europeana platformi

Generalni direktorat Europske komisije za komunikacijske mreže, sadržaj i tehnologije (DG CONNECT) objavljuje javni poziv za  '2016 CEF Telecom Call 3 for Generic Services', a jedan od prioriteta poziva je Europeana. Rok za prijave je 15. prosinac ove godine.
 
natječaj

Natječaj 'Tea Benčić Rimay' Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak raspisuje natječaj za književnu nagradu 'Tea Benčić Rimay' koja se dodjeljuje u svrhu poticanja književnoga stvaralaštva te kao doprinos potpori i vrednovanju najboljih književnih ostvarenja za pjesmu u prozi. Natječaj je otvoren do 17. listopada, a nagrada se sastoji od objavljivanja nagrađenog rukopisa i novčanog iznosa od 3.000 kn.

.
 
natječaj

10. PRE-ART skladateljsko natjecanje 2016.

Švicarska organizacija pre-art objavila je desetu godinu zaredom natječaj za skladatelje iz zemalja u kojima je bila aktivna tijekom posljednjih sedamnaest godina. Pravo sudjelovanja imaju skladatelji rođeni 1986. ili kasnije. Rok za prijave: 31. prosinca 2016.
 
natječaj

Natječaj za izradu vizualnog identiteta Radio Studenta

Otvoren je poziv na natječaj za izradu vizualnog identiteta, povodom proslave 20 godina rada Radio Studenta. Rok za dostavu prijedloga je 2. listopad.
 
natječaj

Natječaj za nove skladbe 64. Zagrebačkog festivala

Hrvatsko društvo skladatelja objavilo je natječaj za nove skladbe 64. Zagrebačkog festivala koji će se održati početkom siječnja 2017. Natječaj traje do 20. listopada 2016.
 
natječaj

Fotografski natječaj 'Pogled iznutra'

FictionPlayGrounds, prva hrvatska intermedijalna web platforma za umreživanje umjetnika, osmislila je fotografski natječaj usmjeren na mlade ljude i njihovu unutarnju stvarnost i  svakodnevicu. Natječaj je otvoren do 1. studenoga.
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencije za autore i prevoditelje u Splitu

Udruga KURS objavljuje natječaj za rezidencijalni program za autore i prevoditelje iz Europe i JI Europe u Splitu za 2017. godinu. Natječaj je otvoren od 15. rujna do 15. listopada.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Ayuntamiento de Cartagena, Španjolska

Grad Cartagena je turistički španjolski grad smješten na mediteranskoj obali s bogatom antičkom baštinom. Zainteresirani su za partnerstvo s gradovima, institucijama i sveučilištima koji su povezani s kulturnom baštinom za suradnju na interdisciplinarnim projektima u Programu EU Kreativna Europa potprogram Kultura. Poziv je otvoren do 5. listopada 2016.!
 
natječaj, radionica, kolonija

Gerilski marketing i društvene mreže za kulturne projekte

Biro Radost poziva organizacije iz područja kulture i umjetnosti da se prijave na radionice koje će se baviti komuniciranjem s javnošću putem gerilskog marketinga i njegove primjene na društvenim mrežama. Prijave su otvorene do 1. listopada.
 
natječaj

Natječaj za studentski rad na temu ženske i rodne problematike

Centar za ženske studije objavljuje natječaj za dodjelu Nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike. Natječaj je otvoren do 1. listopada 2016.!
 
natječaj

Natječaj 'FotoGiostra'

KAF Sv.Lovreč u suradnji s organizatorom povijesnog festivala Giostra objavljuje nagradni foto-natječaj'FotoGiostra'. Rok prijave je 23. rujna.
 
natječaj

Otvoren poziv za RE-ACT-ov razvoj koprodukcijskih projekata za 2016.

Predstavnici inicijative RE-ACT u četvrtak, 15. rujna, su u Portorožu, u okviru 19. izdanja Festivala slovenskog filma, objavili novi poziv inicijative RE-ACT (Regional Audiovisual Cooperation and Training) za razvoj koprodukcijskih projekata. Poziv je otvoren do 15. studenog 2016.!
 
natječaj

IEF objavljuje natječaj za dva jednomjesečna istraživačka boravka

Institut za etnologiju i folkloristiku raspisuje natječaj za prijavu na program jednomjesečnog istraživačkog boravka za 2017. godinu. Prijave se primaju do 20. listopada 2016.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Studio L, Gruzija

Studio L iz Gruzije za natječaj za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa potprogram Kultura traže partnere koji će pomoći u organizaciji Tbilisi Bijenala arhitekture radnog naziva Searching for Identity čiji je cilj postizanje interaktivnog dijaloga između arhitekata, urbanista, dizajnera, kritičara, istraživača, povjesničara i studenata. Rok za prijave je 30. rujna 2016.!
 
natječaj, festival

Poziv na sudjelovanje na konferenciji 'Otherhood: Cirkus i identitet'

Cirkuski informacijski centar raspisao je poziv za sudjelovanjem na međunarodnoj interdisciplinarnoj konferenciji 'Otherhood: Cirkus i identitet' koja će se održati 14. i 15. studenoga u okviru dvanaestog izdanja zagrebačkog Festivala novog cirkusa. Zainteresirani umjetnici i znanstvenici, ali i drugi promišljatelji predmetnih tema, pozvani su do 20. rujna, uz biografiju, poslati sažetke svojih radova/predavanja/ideja za sudjelovanje.
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencije za pisce i prevoditelje u Ljubljani

Društvo slovenskih pisaca poziva pisce i prevoditelje koji će realizirati svoje projekte u Ljubljani u 2017. godini da se prijave za rezidenciju u 'Dane Zajc studiu za pisce/prevoditelje' u trajanju od 4 tjedna i s rokom prijave od 30. listopada 2016.
 
natječaj

Otvoren natječaj za izlaganje na Zgrafu12

Zgraf - međunarodna izložba grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija, u organizaciji ULUPUH-a, objavila je natječaj za izlaganje na svom 12. izdanju. Rok za prijavu radova je 15. listopada 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Udruga Bajka, Bosna i Hercegovina

Udruga Bajka je centar za promociju odgoja, obrazovanja, kulture i tradicije iz Sarajeva koja je zainteresirana za partnerstvo u projektima suradnje za natječaj u programu EU Kreativna Europa potprogram Kultura. Rok za prijave je do 5. listopada 2016.!
 
natječaj

Politička škola za umjetnike (i sve zainteresirane)

[BLOK] - Lokalna baza za osvježavanje kulture objavljuje poziv za program 'Politička škola za umjetnike (i sve zainteresirane). Rok za prijavu je 25. rujna.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje galerije Živi Atelje

Živi Atelje Dajht Kralj raspisuje natječaj za izlaganje u Galeriji Živi Atelje za 2017. godinu. Prijaviti se mogu: samostalne izložbe, skupne izložbe, edukativni programi (radionice), diskurzivni programi (tribine, okrugli stolovi, diskusije), kustoske koncepcije i međuinstitucionalne suradnje. Rok za prijavu je 10. listopada.
 
natječaj

Natječaj 'Arts and Societies' (o ulozi umjetnika i umjetnosti u društvu)

Otvoren je natječaj za kratki videozapis o ulozi umjetnika i umjetnosti u društvu, kao zajednička inicijativa 2016. Međunarodne godine globalnog razumijevanja i Svjetske konferencije humanističkih znanosti (WHC) koja će se održati u Liègeu 2017. godine. Natječaj je otvoren do 30. studenog 2016.
 


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu