natječaj

'Le Fresnoy - Nacionalni studio suvremene umjetnosti' - natječaj

Otvoren je poziv za prijavu na dvogodišnji program usavršavanja 'Le Fresnoy - Nacionalni studio suvremene umjetnosti'. Rok za podnošenje prijava za predselekciju je 29. travnja 2016., u ponoć
 
natječaj

4. međunarodni festival arheološkog filma – poziv

Muzej hrvatskih arheoloških spomenika – Split organizira 4. međunarodni festival arheološkog filma te poziva sve redatelje i producente da podnesu svoje prijave. Rok za prijave je 15. ožujka 2016.
 
natječaj

XVIII međunarodni likovni natječaj 'Radost Europe'

XVIII međunarodni likovni natječaj 'Radost Europe' poziva djecu i mlade likovne stvaratelje iz cijelog svijeta da svoje radove prijave na ovaj natječaj.
 
natječaj

Natječaj za kratku vilinsku priču

Klub 'Reč i glas' u suradnji s 'Leila kjige i ploče' objavljuje natječaj za kratku priču pod nazivom 'Vilinske priče' s rokom prijave do 15.4. ove godine.
 
natječaj

Novi natječaj Young Balkan Designers 2016

Novi natječaj Mladih balkanskih dizajnera provodi se pod sloganom New Analogue, a sastoji se od dva otvorena poziva. Prijave se zaprimaju do 10. travnja 2016.
 
natječaj

Natječaj za likovno-urbanu instalaciju

U sklopu 20. Međunarodnog uličnog festivala Cest is d’ Best i ove godine raspisan je natječaj za likovno-urbanu instalaciju u gradu Zagrebu. Rok prijave je do 25. travnja.
 
natječaj

HNK Split raspisalo javni poziv za novi dramski tekst na temu ravnopravnosti spolova

Hrvatsko narodno kazalište Split objavilo je javni poziv za novi dramski tekst u sklopu projekta 'Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena: usklađivanje privatnog i obiteljskog života'. Prijaviti se mogu neobjavljivani i neizvedeni dramski tekstovi koji se bave ovom problematikom, a prijave se primaju do 15. svibnja 2016.
 
natječaj

Međunarodni natječaj za mlade dizajnere interijera

Villa Noailles po prvi put organizira natječaj za mlade dizajnere interijera pod nazivom 'Design Parade Toulon', koji će se održati 30. lipnja i 2. srpnja 2016. u Toulonu. Glavni cilj natječaja je pronalazak talenata i podrška mladim dizajnerima interijera. Rok za podnošenje prijava je 25. veljače 2016.
 
natječaj

Pro futura - izložba likovnih amatera / natječaj

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč, u travnju 2016. godine održat će se 10. Pro futura / skupna izložba likovnih amatera. Natječaj za sudjelovanje je otvoren do 13. ožujka.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - Mille et une scènes

Projekt ima za cilj stvarati, proizvoditi i distribuirati profesionalne i neprofesionalne predstave višejezične prirode (većinom na francuskom i engleskom jeziku). Potencijalni partneri su sveučilišta, znanstvenici, istraživači, škole i kulturni centri koji mogu organizirati prezentacije i predstave u sklopu velikog projekta, iz svih zemalja članica programa Kreativna Europa. Prijave se primaju do 5. listopada 2016.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na 20. HGF Demo Festivalu

Udruga HGF objavila je natječaj za sudjelovanje na 20. HGF Demo Festivalu. Natječaj se odnosi na izvođače koji sviraju autorsku glazbu, rock, pop, indie, punk, metal, electro, hip-hop, alter ili sličnog glazbenog izričaja, a dolaze s područja Republike Hrvatske. Prijave se primaju do 27. ožujka 2016. 
 
natječaj

Poziv na suradnju s umjetničkom organizacijom Format C

Umjetnička organizacija Format C objavila je Open Call – natječaj otvoren autorima, kolektivima i organizacijama aktivnima u području suvremenog umjetničkog stvaralaštva i u svim srodnim transdisciplinarnim područjima kulturne kreacije.
 
natječaj

Međunarodni festival umjetničkih zastavica

Cest is d' Best poziva da svojim ostvarenjima sudjelujete na natječaju za 8. Međunarodni festival umjetničkih zastavica na temu 'Kad ljubav zavijori'. Rok za prijavu je 1. svibnja.
 
natječaj

World Youth Music Festival 2017. - poziv

World Youth Music Festival, koji se održava na ljeto 2017., poziva mlade izvođače da se prijave na sudjelovanje na festivalu, koji će se održati u Zurichu.
 
natječaj

13. EFF Srce Slavonije - prijave

Otvorene su prijave na jedini đakovački filmski festival međunarodnog karaktera, Etno film festival Srce Slavonije, koji se održava u okviru poznate manifestacije, Đakovački Rezovi. Natječaj je otvoren do 1. svibnja 2016.
 
natječaj

Natječaj za dodjelu Nagrade DPUH-a 'Radovan Ivančević' za 2015. godinu

Upravni odbor Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske objavljuje Natječaj za dodjelu Nagrade DPUH-a 'Radovan Ivančević' za 2015. godinu. Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2016.
 
natječaj

Seminar za upravljanje baštinom

Inicijativa za očuvanje baštine koju podržava fondacija American Express i Headley Trust najavljuje seminar u svom programu Izvršnog vodstva za upravljanje baštinom pod nazivom: 'Uspješno prikupljanje sredstava: strategija i najbolje prakse'.
 
natječaj, rezidencijalni program

Guest Room Maribor – poziv na rezidenciju

Guest Room Maribor poziva sve zainteresirane da se do 29. veljače 2016. prijave za kustosku rezidenciju. Predviđeno vrijeme trajanja programa je 2 mjeseca, no u slučaju složenijih projekata, trajanje se može produžiti.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - Intertrade

Intertrade je posebna agencija Gospodarske komore Salerna s iskustvom u međunarodnim projektima i sa širokom mrežom stručnjaka i partnera koji pokrivaju različita područja i sektore. Zainteresirani su za sudjelovanje u projektima i inicijativama programa Kreativna Europa. Rok za podnošenje prijava zainteresiranih partnera je 5. listopada 2016.
 
natječaj

Prijava scenarija za rekonstrukciju/remake filma 'Brcko u Zagrebu'

Pozivaju se svi zainteresirani scenaristi koji do sada nisu stigli napisati svoje scenarije da to naprave u dodatnom roku zaključno s ponoći 15.02.2016. Odabrani scenariji, nakon razrade na radionici s mentorima, aplicirat će se za dodjelu sredstava za proizvodnju kratkih igranih filmova u sklopu omnibus hommagea  prvom hrvatskom igranom filmu 'Brcko u Zagrebu'.
 
natječaj

HDLU Dubrovnik – natječaj za prijem novih članova

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik raspisuje natječaj za prijem novih članova. Rok prijave je 29. veljače.
 
natječaj

Natječaj za bespovratnih 380 milijuna kuna za očuvanje i obnovu kulturne baštine

Za očuvanje i obnovu kulturne baštine Hrvatskoj je u slijedećih četiri godine na raspolaganju 380 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fonda, te je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a u petak pozvalo zainteresirane da svoje prijedloge upute na otvoreni natječaj.
 
natječaj

Poziv bendovima na sudjelovanje na Festivalu ST-@rt 2016.

Prijave za sudjelovanje na sedmom izdanju Festivala autorskih bendova - ST-@rt 2016. su otvorene, a autorski bendovi se mogu prijaviti zaključno sa 1. veljače 2016.
 
natječaj

Književna nagrada 'Edo Budiša'

Gradska knjižnica Pazin, koja upravlja Kućom za pisce – Hižom od besid, objavila je natječaj za predlaganje kandidata/kandidatkinja za dodjelu Nagrade 'Edo Budiša'.
 
natječaj, djeca, mladi

Otvorene prijave za članove dječjeg žirija festivala KinoKino

Umjetnička organizacija Zagreb Film Festival otvorila je poziv djeci za sudjelovanje u žiriju prvog izdanja Međunarodnog filmskog festivala za djecu – KinoKino, koji će se održati od 16. do 20. ožujka u Kinu Europa u Zagrebu.
 
natječaj

Raspisan natječaj za književnu nagradu 'Anto Gardaš'

Društvo hrvatskih književnika i DHK – Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski raspisuju natječaj za godišnju književnu nagradu 'Anto Gardaš', namijenjenu najboljem dječjem romanu ili zbirci pripovijedaka. Natjecati se mogu nakladnici i autori prvih izdanja romana ili zbirki pripovijedaka za djecu i mladež, objavljenih u 2013. godini na hrvatskom književnom jeziku.
 
natječaj

Natječaj za prijavu rješenja suvenira Turističkoj zajednici Grada Krka

Turistička zajednica Grada Krka raspisuje peti natječaj za prijavu rješenja suvenira koji će, ukoliko zadovolje propozicije natječaja, a potom i kriterije Stručnog povjerenstva, biti označeni markicom Dar iz Krka. Autori/proizvođači odabranih suvenira dobit će Potvrdu o njihovoj originalnosti. Rok za natječaj je 18. ožujka.
 
natječaj

Otvoren natječaj za 'Nagradu Laurus nobilis' za 2016. godinu

Gradska knjižnica Poreč objavljuje XX. literarni natječaj 'Nagrada Laurus nobilis' za izvorno prozno djelo. Pravo sudjelovanja u natječaju imaju svi učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola i svi učenici srednjih škola s prebivalištem na području Poreštine. Rok za predaju radova je 18. ožujka 2016. godine.
 
natječaj

Natječaj za dodjelu godišnjih nagrada Hrvatskog društva skladatelja

Na temelju članka 43. Statuta Hrvatskog društva skladatelja, Predsjedništvo Hrvatskog društva skladatelja objavljuje Natječaj za dodjelu godišnjih nagrada za 2015. godinu. Rok za podnošenje potpunih prijava je 18. ožujka 2016. godine.
 
natječaj

Volontirajte na ZagrebDoxu

Međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox (21. – 28. 2. 2016.) traži volontere. Natječaj je objavljen na internetskoj stranici festivala i otvoren je do 5. veljače 2016. godine.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje u projektu Freedom Prison u sklopu Europske prijestolnice Aarhusa 2017

Pozivaju se svi europski ansambli mladih glumaca, plesača, umjetnika, glazbenika itd., u rasponu od 18 do 30 godina da se pridruže projektu Freedom Prison u Horsensu (Danska) u svibnju 2017. g. Projekt je povezan s Europskom prijestolnicom kulture, Aarhusom 2017. Rok za prijavu je 12. veljače 2016.
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje na prvom Artwood festivalu

Artwood festival je međunarodna umjetnička manifestacija čiji je cilj poticanje osmišljavanja, izrade i predstavljanja originalnih autorskih drvenih skulptura i instalacija na otvorenom prostoru, a održava se početkom lipnja na Pagu. Natječaj za sudjelovanje je otvoren do 15. veljače.
 
natječaj

Međunarodni simpozij mladih povjesničara umjetnosti - natječaj

Objavljuje se poziv na izlaganje na Drugom međunarodnom simpoziju mladih povjesničara umjetnosti: (Re)interpretacije povijesti umjetnosti, koji se održava u Splitu, od 13. do 15. travnja. Rok za prijavu je 1. ožujka.
 
natječaj

Natječaj za Festival popularne glazbe Aurea Fest Požega 2016.

Natječaj za večer popularne glazbe Aurea Fest Požega 2016. namijenjen je skladateljima, tekstopiscima, aranžerima, pjevačima i sastavima, a prijave se primaju do 30. travnja 2016. 
 
natječaj, radionica, kolonija

Otvoren natječaj za drugu RE-ACT radionicu

Druga RE-ACT radionica održat će se od 2. do 5. lipnja 2016. godine u Sloveniji tijekom 12. izdanja Međunarodnog filmskog festivala Kino - Otok Izola Cinema, u okviru suradnje s međunarodnom razvojnom filmskom platformom TorinoFilmLab (TFL). Rok za podnošenje prijava za drugu RE-ACT radionicu je 15. ožujka 2016.
 
natječaj

Poziv na prijavu radova za ljetni broj časospisa 'Život umjetnosti'

Uredništvo časopisa 'Život umjetnosti' poziva zainteresirane autorice i autore da se jave s prijedlozima tekstova za idući, 98. broj časopisa, na temu 'Metafora  prtljage'.
 
natječaj

Fotonatječaj 'Karneval 2016.'

Fotosavez Primorsko-goranske županije u duhu očuvanja tradicije svoga kraja raspisuje fotografski natječaj na temu karnevala pod nazivom 'Karneval 2016.'
 
natječaj

Poziv na simpozij Pasionske baštine

Udruga Pasionska baština poziva sve zainteresirane da se pridruže radu XI. bijenalnog znanstvenog skupa Pasionske baštine s temom 'Pasionska baština kajkavskih krajeva', koji će se održati ove godine u Mariji Bistrici koncem svibnja ili početkom lipnja. Prijave traju do kraja ožujka 2016.
 
natječaj

Otvorene prijave za Animafest Scanner III i Animation goes MSU

Animafest Zagreb poziva sve zainteresirane da prijave svoje site-specific animirane radove za medijsku fasadu MSU-a te svjetske povjesničare, teoretičare animacijskih studija i ostale stručnjake i znanstvenike da sudjeluju na Međunarodnom znanstvenom skupu Animafest Scanner III 2016.
 
natječaj

DOK.Incubator Rough Cut Workshop

Rok za prijavu ove je godine pomaknut na 22. veljače, a radionica DOK.Incubator Rough Cut Workshop namijenjena je dokumentarnim projektima od faze grubog šnita do faze dovršetka. Prijave su otvorene za sve europske autorske dokumentarce u trajanju od 40 do 90 minuta s engleskim titlovima.
 
natječaj

Natječaj za dodjelu 'Nagrade Iso Velikanović' za 2015. godinu

Odbor 'Nagrade Iso Velikanović' raspisao je natječaj za 2015. godinu, pozivajući sve zainteresirane da prijave vrijedna ostvarenja u području prevodilaštva.
 
natječaj

Literarno - likovno - filmski natječaj 'Kaštelanske štorije 2016.'

U povodu Dana Grada Kaštela, Gradska knjižnica Kaštela raspisuje literarno - likovno - filmski natječaj na temu Kaštela pod naslovom 'Kaštelanske štorije 2016.'. Natječaj je otvoren do 15. veljače 2016. godine, a u istome mogu sudjelovati državljani Republike Hrvatske - djeca i odrasli.
 
natječaj, audicija

Audicija u Gradskom kazalištu 'Joza Ivakić' Vinkovci

Traže se profesionalne glumice za novu dječju predstavu Gradskog kazališta 'Joza Ivakić' Vinkovci. Audicija će se održati u ponedjeljak, 1. veljače 2016., u 10 sati, u vinkovačkom Kazalištu.
 
natječaj

Ustanova Zagreb film objavila natječaj za produkciju animiranih filmova

Ustanova Zagreb film na svojoj je internetskoj stranici objavila natječaj za produkciju animiranih filmova, tj. za prijavu projekata animiranih filmova za koje se traži produkcija ili koprodukcija Ustanove Zagreb film. Natječaj traje do 17. veljače 2016.!
 
natječaj

Otvoren natječaj za program First Films First

U 2016. Goethe-Institut započinje novi, intenzivni program obuke profesionalaca čiji je cilj pomoći mladim filmskim redateljima Jugoistočne Europe da razviju projekte za svoje prve dugometražne igrane filmove. First Films First sastoji se od četiri modula, traje 10 mjeseci te sudionicima omogućava da korak po korak razviju svoje filmove kroz različite umjetničko-produkcione faze. Rok za prijavu je 1. travanj 2016.
 
natječaj

Festival animacije u Hirošimi

Međunarodni festival animacije u Hirošimi, koji će se održati od 18. do 22. kolovoza ove godine, poziva sve zainteresirane umjetnike da se prijave na natječaj za sudjelovanje u njegovu programu.
 
natječaj

Dynamic Balance – poziv na partnerstvo

Slovenski producent Marko Gabrijelčič traži partnere u inozemstvu koji su zainteresirani za prikazivanje plesne predstave 'Dynamic Balance'. Poziv se odnosi na kazališne kuće, ali i druge odgovarajuće prostore (npr. ulični teatar, galerije i slično).
 
natjecanje, natječaj

DanceStar 2016. - poziv

Poreč će i ove godine biti domaćin finalnog plesnog natjecanja DanceStar 2016. koje će se održati od 23. do 29. svibnja 2016. Kvalifikacije se održavaju u dalekoj Južnoafričkoj Republici, Rumunjskoj, Mađarskoj, Brazilu, Slovačkoj, Austriji i Bugarskoj. Hrvatski zaljubljenici u ples priliku da pokažu svoje vještine imat će 5. i 6. ožujka u Zagrebu na kvalifikacijskom natjecanju DanceStar Croatia.
 
natječaj

Međunarodne izvedbene rezidencije u Toskani

'Arts Oasis', program međunarodne rezidencije, uputio je otvoreni poziv svim zainteresiranim izvedbenim umjetnicima za sudjelovanje u njegovom ovogodišnjem izdanju koje će se održati od 25. svibnja do 1. lipnja u talijanskoj Toskani, na području samostana iz XII. stoljeća u kojem je obitavao i sâm Dante Alighieri.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - Culture Workshop Dagmar

Culture Workshop Dagmar je kulturna organizacija čiji je cilj promoviranje umjetnosti i kulture po Europi, pomoću lokalnih događaja uživo, aktivnosti za djecu i dokumentaraca. Za sudjelovanje na projektu traže partnere iz svih zemalja članica Kreativne Europe. Profil partnera: muzeji, umjetničke galerije, udruge za zaštitu kulturne baštine, video producenti, umjetnici, organizatori festivala, TV postaje… Prijave se primaju do 5. listopada 2016.
 
natječaj, djeca, mladi

Raspisan natječaj 'Rudolf i Margita Matz' 2016.

Hrvatsko društvo skladatelja raspisalo je natječaj za stimulaciju stvaralaštva mladih skladatelja iz sredstava fonda 'Rudolf i Margita Matz'. Na natječaj se mogu javiti učenici, studenti i diplomirani skladatelji, te ostali mladi autori koji se bave skladanjem ozbiljne glazbe i žele postati profesionalni glazbenici. Prijave traju do 27. siječnja 2016. 
 
natječaj

Poziv na 39. međunarodni festival hrvatske tamburaške glazbe

Međunarodni festival hrvatske tamburaške glazbe namijenjen je koncertantnim tamburaškim orkestrima i komornim tamburaškim ansamblima, a ove godine će se održati od 20. do 22. svibnja u Osijeku. Rok za prijavu tamburaških orkestara je 30. ožujka 2015.
 
natječaj

Natječaj za nagrade Dana hrvatske knjige

Društvo hrvatskih književnika raspisalo je natječaj za tradicionalne nagrade Dana hrvatske knjige, koje će 22. travnja 2016 biti dodijeljene najboljim uracima u trima kategorijama.
 
natječaj

Natječaj za prijavu filmova na 9. SEFF

SEFF – Smaragdni Eco Filmski Festival, jedinstveni hrvatski putujući festival filma o zaštiti okoliša i održivom razvoju, devetu godinu otvara međunarodni natječaj za prijavu filmova, koji će trajati do 15. ožujka 2016.
 
natjecanje, natječaj

Omiš guitar fest 2016. – prijave na natjecanje u disciplini akustična gitara i glas

Od 19. do 23. travnja u koncertnoj dvorani hotela Plaža u Omišu će se održati 7. međunarodni festival gitare 'Omiš guitar fest' u sklopu kojeg će se održati i natjecanje u disciplini 'Akustična gitara i glas'. Prijave za natjecanje primaju se do 4. travnja 2016.
 
natječaj

Prijave na NEU NOW Festival

Europska liga umjetničkih instituta (ELIA) objavila je poziv za umjentičke projekte povodom 8. izdanja festivala NEU NOW koji će se održati od 14. do 18. rujna, 2016. godine u prostoru Westerfabriek u Amsterdamu.
 
natječaj

Predstavite svoj projekt na Višegradskom animacijskom forumu 2016.

Višegradski animacijski forum (3. do 5. svibanj 2016.), koji se održava u suradnji s međunarodnim festivalom animiranog filma Anifilm, poziva vas da prijavite projekte za ovogodišnje izdanje. Rok za prijave je 8. veljače 2016.
 
natječaj

A' Design Award & Competition - poziv na sudjelovanje

A' Design Award & Competition, vodeće međunarodno godišnje natjecanje za dizajn poziva na sudjelovanje na natječaju za dodjelu nagrada i priznanja za dizajnerske projekte. Rok za prijavu je 28. veljače 2016. 
 
natječaj

Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2016. godini

U ponedjeljak, 4. siječnja, Hrvatski audiovizualni centar raspisao je Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2016. godini.
 
natječaj

Otvorene prijave za 3. Reviju hrvatskih kratkih filmova 'Kratki na brzinu'

Prijave za neki od programa Revije ostaju otvorene sve do 1. travnja 2016., a primaju se isključivo elektronski preko platforme filmfreeway.com.
 
natječaj

Natječaj 'Kvant književnosti'

Prirodoslovno-matematička udruga studenata objavljuje natječaj za najbolju kratku priču, najbolju pjesmu i najbolji znanstveno-popularni uradak. Radovi se primaju do 15. siječnja 2016., zaključno s ponoći.
 
natječaj

Javni poziv za poticanje razvoja scenarija i projekata TV djela u 2015.

Hrvatski audiovizualni centar raspisao je Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2015. godini u kategoriji poticanja razvoja scenarija i razvoja projekata televizijskih djela. Rok za prijavu je otvoren do 22. siječnja 2016. godine.
 
natječaj

Međunarodni natječaj za mlade filmske kritičare u sklopu festivala 'altcineAction!'

Organizatori online festivala balkanskog kratkometražnog filma ‘altcineAction!’ uputili su otvoreni poziv svim mladim filmofilima, studentima diplomskih i postdiplomskih studija, novinarima i ostalim zaljubljenicima u film za sudjelovanje u regionalnom programu filmske pismenosti 'The 5C Project'.
 
natječaj

Spomenik betinskim kalafatima - natječaj

Na temelju članka 42. Statuta Općine Tisno (Službeni vjesnik Šibensko-kninske županije br.5/13) načelnik Općine Tisno objavljuje javni poziv za idejno kiparsko rješenje skulpture 'Spomenik betinskim kalafatima' na Trgu na moru u Betini. Rok za dostavu radova je do 15. veljače 2016.
 
natjecanje, natječaj

5. međunarodno skladateljsko natjecanje NEW NOTE

Samoborska glazbena jesen objavila je pozivni natječaj na 5. međunarodno skladateljsko natjecanje NEW NOTE 2016., za skladbu za vokalni ansambl – Neue Vokalsolisten. Natječaj je otvoren do 3. lipnja 2016. godine.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje na 33. Salonu mladih

Organizacijski odbor HDLU-a raspisuje natječaj za izlaganje na 33. Salonu mladih, prema koncepciji Martine Miholić i Mie Orsag na temu 'Troškovnik'. Prijedlozi se zaprimaju zaključno do 31. srpnja 2016.
 
natječaj

Udruga 'Umjetnost osmijeha' - natječaj za izlaganje

Udruga 'Umjetnost osmijeha' poziva mlade likovne umjetnike, fotografe, dizajnere, video artiste i preformere da se sa svojim radovima prijave na natječaj za izlaganje u prostoru udruge, u okviru godišnjih izložbi u 2016. god. Rok za prijavu je 31. siječnja 2016.
 
natječaj

Otvoren natječaj za Volonterskog Oskara

Volonterski centar Zagreb poziva sve neprofitne organizacije koje rade s volonterima da za nagradu Volonterski Oskar nominiraju volonterke i volontere koji su dali poseban doprinos njihovom radu, korisnicima i razvoju organizacije. Rok za podnošenje prijave za natječaj Volonterski Oskar otvoren je 35 dana od dana objave natječaja (10. prosinca), zaključno s 13. siječnjom 2016.
 
natječaj

Natječaj za dodjelu književne nagrade Milivoj Cvetnić

Društvo prijatelja knjige Milivoj Cvetnić, Hrvatska Kostajnica, objavljuje natječaj za dodjelu književne nagrade Milivoj Cvetnić. Rok za predaju rukopisa je 31. siječnja 2016.
 
natječaj

'All about Rock & Roll' - natječaj za karikaturiste

Međunarodna udruga karikaturista Miks raspisala je natječaj za međunarodnu izložbu karikature u Sisku 'All about Rock & Roll'. Rok  za zaprimanje radova je 25. svibnja 2016.
 
natječaj

Prijavite film na 25. Dane hrvatskog filma

Pozivaju se producenti, redatelji i ostala ovlaštena tijela da prijave filmove na 25. izdanje Dana hrvatskog filma (21. - 24. travnja 2016.) i to u kategorijama igranog, dokumentarnog, animiranog, eksperimentalnog i namjenskog (reklamni ili glazbeni spot) filma. Rok za prijavu je 22. veljače 2016.
 
natječaj

Natječaj za Festival duhovne glazbe 'Svjetlost dolazi' Zadar 2016.

Udruga 'Stihovi i Note' raspisuje natječaj za 4. Festival duhovne glazbe 'Svjetlost dolazi' Zadar 2016. koji će se održati 26. travnja u HNK Zadar. Riječ je o festivalu moderne kršćanske glazbe koji je natjecateljskog karaktera. Prijave na natječaj primaju se do 15. ožujka 2016. 
 
natječaj

Raspisan natječaj za sudjelovanje na 5. FEN-u

Ustanova za organizaciju, promidžbu i posredovanje u kulturi Festival Opatija raspisuje natječaj za sudjelovanje na 5. festivalu profesionalnih neovisnih kazališta / kazališnih družina u Republici Hrvatskoj – FEN 2016, a prijave traju do 25. siječnja 2016.
 
natječaj

Nagrada Višnja Machiedo

Hrvatski P.E.N. centar raspisuje natječaj za dodjelu Nagrade Višnja Machiedo, koja se dodjeljuje za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku u produkciji nakladnika registriranih u Republici Hrvatskoj i objavljeno u razdoblju od 15. prosinca 2014. do 15. prosinca 2015. godine.
 
natječaj, rezidencijalni program

ZK/U Berlin – poziv na rezidenciju

ZK/U Berlin poziva zainteresirane umjetnike, istraživače i znanstvenike iz područja urbanih studija, geografije, antropologije, urbanizma, arhitekture i humanistike, da se prijave na rezidencijalni program. Natječaj je otvoren do 31. siječnja 2016.
 
natječaj

Natječaj za 'Nagradu Dijana Klarić' - putopis

Raspisan je novi natječaj za Nagradu Dijana Klarić u organizaciji Hrvatskog kluba putnika, a primaju se radovi u kategorijama: najbolji putopis, najbolja putopisna fotografija, najbolji putopisni film, najbolji projekt i putnik godine. Natječaj je otvoren od trenutka raspisivanja do 1. travnja 2016. godine.
 
natječaj

Javni poziv za kustosku koncepciju hrvatskog izložbenog nastupa na XXI. Milanskom trijenalu

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavljuje Javni poziv za kustosku koncepciju hrvatskog izložbenog nastupa na XXI. međunarodnoj izložbi Milanski trijenale − La Triennale di Milano, pod nazivom '21. stoljeće. Dizajn poslije dizajna'. Rok za primanje kandidature je 11.siječnja 2016.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Festival Terras sem Sombra

Zavod za povijesnu i umjetničku baštinu zadužen je za kulturno-vjersku baštine regije Beja, koja se nalazi na jugu Portugala. Zavod tj. Festival 'Terras sem Sombra/Zemlje bez sjene' traži partnere za suradnju između kulturnih i kreativnih i organizacija iz različitih zemalja; mreže koje pomažu kulturnom i kreativnom sektoru u konkurentnom i transnacionalnom djelovanju; osnivanje platformi za promicanje mladih umjetnika i poticanje europskih programa za kulturno-umjetnička djela. Prijave se primaju do 5. listopada 2016.
 
natječaj

Otvoren natječaj za 4. Sound Art Inkubator

Sound Art Inkubator je produkcijska platforma Galerije Močvara posvećena realizaciji novih umjetničkih radova koji se bave zvukom. Natječaj za Sound Art Inkubator otvoren je do 15. veljače 2016. godine.
 
natječaj

Prijavite se na 19. FAKI

19. FAKI – Festival alternativnog kazališnog izričaja održava se ove godine od 24. do 29. svibnja 2016. u prostorima bivše tvornice Medika u Pierottijevoj 11 u Zagrebu. Tema 19. FAKI-ja je otpor elitama! Prijave su otvorene do 20. siječnja 2016.
 
natječaj

Galerija Pikto - natječaj za kustose

Galerija Pikto poziva kustose i kustoske kolektive koji nikad nisu samostalno izlagali da se prijave na natječaj 'Samo jednom prvi put', za postavljanje izložbe u 2016. godini. Rok za prijavu je 30. siječnja 2016. godine.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Strzelecki Ośrodek Kultury

Strzelecki Ośrodek Kultury  želi organizirati zajedničke radionice temeljene na bilo kojem području kulture (ples, glazba i sl.) i  međunarodni glazbeno-plesni  festival.  Traže se partneri iz svih kulturnih područja (ples, glazba, kazalište, folklor - djeca, mladi, odrasle osobe), a rok za prijavu je 1. rujna 2016.
 
natječaj

8. međunarodni festival vizualnih umjetnosti Fadjr - poziv

Osmi međunarodni festival vizualnih umjetnosti Fadjr ( The 8th Fadjr International Festival of Visual Arts) održat će se u Teheranu od 29. siječnja do 7. ožujka 2016. godine. Prijave traju do 19. prosinca 2015.
 
natječaj

26. Marulićevi dani - pozivi za prijavu predstava i za predlaganje članova Festivalskog vijeća

Splitsko Hrvatsko narodno kazalište, organizator festivala hrvatske drame Marulićevi dani, poslalo je javni poziv svim kazalištima da prijave predstave za 26. izdanje toga festivala koje će se održati krajem travnja 2016. godine, ponovivši pritom i poziv za predlaganje članova Festivalskog vijeća.
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u ULUPUH

ULUPUH - Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti objavljuje Godišnji natječaj za prijem novih članova. Predaja prijava i radova: 1. i 2. veljače 2016.
 
natječaj

FictionPlayGrounds traži autore/ice

FictionPlayGrounds (FPG) je intermedijalna platforma za promociju, povezivanje i umrežavanje autora/ica iz različitih umjetnosti putem autorskih djela, koja traži autore/ice iz područja audiovizualnih, glazbenih, literarnih, vizualnih i izvedbenih umjetnosti uključujući arhitekturu i nove medije i to bez obzira na to posjeduju li ili ne formalno obrazovanje za medij u kojem rade.
 
natječaj, audicija

Audicija za eksperimentalni izvedbeni projekt 'Alija Sirotanović' na SubSceni

Audicija za glumce, plesače, performere, glazbenike i izvođače svih žanrova za sudjelovanje u novoj eksperimentalnoj predstavi 'Alija Sirotanović' kazališne autorice Irene Čurik održat će se AKC Medika, u ponedjeljak, 7. prosinca, s početkom u 17 sati.
 
natječaj

Kampanja 'fiveFilms4freedom' i ove godine ukazuje na to da je ljubav ljudsko pravo

U ožujku ove godine British Council u suradnji s Britanskim filmskim institutom pokrenuo je prvi globalni, online LGTB filmski festival na svijetu. Cilj kampanje 'fiveFilms4freedom' bio je da ljudi širom svijeta pogledaju filmove i putem društvenih mreža ukažu na to da je ljubav ljudsko pravo. Ista se kampanja ponovno provodi, a prijave za kratkometražne filmove otvorene su do 18. prosinca 2015.
 
natječaj

Natječaj za 51. Zagrebački salon vizualne umjetnosti

Organizacijski odbor 51. zagrebačkog salona raspisuje natječaj za 51. Zagrebački salon vizualne umjetnosti prema koncepciji Suzane Marjanić i Marijane Stanić / 90-60-90: Platforma za suvremenu umjetnost 'Izazovi humanizmu'. Prijedlozi se zaprimaju do 7. ožujka 2016.
 
 
natječaj

Natječaj za dodjelu Nagrade Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu za 2015. godinu

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu raspisala je natječaj za dodjelu svoje godišnje nagrade namijenjene 'pojedincima koji su naročito pridonijeli radu i razvoju hrvatskoga knjižničarstva'.
 
natječaj

Otvoren natječaj za fotografski festival Rovinj Photodays

Otvoren je godišnji natječaj za prijave fotografija za Rovinj Photodays, jedan je od najvećih festivala fotografije u jugoistočnoj Europi, čija će se završnica održati u svibnju iduće godine. Natječaj traje do kraja siječnja, a fotografi se mogu prijaviti u jednoj ili više službenih kategorija - arhitektura, moda, pejzaž, portret, akt/tijelo, dokumentarna fotografija i umjetnički koncept.
 
natječaj

Natječaj 'International' za potporu produkcije hrvatske glazbe u inozemstvu

Hrvatsko društvo skladatelja raspisuje natječaj za potporu produkcije hrvatske glazbe u inozemstvu. Prijave traju do 12. siječnja 2016.
 
natječaj

Asuanski festival za kulturu i povijest - poziv

Četvrti Asuanski međunarodni festival za kulturu i umjetnost održat će se u Egiptu od 15. do 22. veljače 2016. godine, a prijave folklornih glazbenih i plesnih skupina se zaprimaju do 15. siječnja 2016.
 
natječaj

Forum animiranog filma u Egiptu - prijave

Deveti Forum animiranog filma održat će se od 18. do 24. veljače 2016. godine, a prijave za sudjelovanje na navedenom Forumu primaju se do 30. prosinca 2015.
 
natječaj, djeca, mladi

Likovno - literarni natječaj 'Narodni muzej u slikovnici'

Tema natječaja je izrada slikovnice s motivima eksponata izloženih u prostorima Narodnog muzeja Zadar, a natječaj je predviđen za grupni rad od najmanje pet učenika. Natječaj traje do 6. svibnja 2016., a sve pristigle slikovnice će biti izložene u odjelu Muzej grada Zadra za Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja 2016. godine.
 
natječaj

V. Moskovsko međunarodno bijenale mladih umjetnika - poziv

V. Moskovsko međunarodno bijenale mladih umjetnika održat će se od 1. srpnja do 10. kolovoza 2016., a prijave za sudjelovanje primaju se do 10. prosinca 2015. 
 
natječaj

Objavljen natječaj za nagradu suvremenoj vizualnoj umjetnosti

Zagrebački MSU i T-Hrvatski Telekom objavili su natječaj za dodjelu četiriju nagrada domaćim umjetnicima za radove s područja suvremene vizualne umjetnosti. Natječaj za Nagradu za hrvatsku suvremenu umjetnost T-HT@msu.hr, bit će otvoren od 1. do 31. prosinca, a namijenjen je umjetnicima koji se bave novim tehnologijama komunikacije, multimedijskom proizvodnjom slike i zvuka, izvijestio je MSU.
 
natječaj, audicija

Audicija za nove članove Scene Sisak

Scena Sisak prima nove članove, a tim povodom će se dana 2. prosinca u prostorijama učilišta Kazališta 21, u 19,30 sat, održati audicija za nove članove. Audiciji mogu pristupiti svi zainteresirani koji se žele baviti glumom u dobi od 15 do 60 godina. Prijave se primaju do 1. prosinca 2015.
 
natječaj, radionica, kolonija

Radionica / Kako pisati o suvremenoj umjetnosti

U organizaciji Hrvatske sekcije AICA-e, ULUPUH-a i TTF galerije, pozivaju se zainteresirani na radionicu likovne kritike 'Kako pisati o suvremenoj umjetnosti', od 14. do 16. prosinca. Prijave su otvorene do 10. prosinca.
 
natječaj, audicija

Audicija za mjuzikl 'Pacijenti' - prijave

Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski & Tonika pozivaju glumce i pjevače da se prijave na audiciju za mjuzikl 'Pacijenti'. Prijave se zaprimaju do 3. prosinca 2015.
 

   Ispiši stranicu

http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu