natječaj

Po tragovima totalitarnog nasljeđa Hrvatske - natječaj

Zaklada Robert Bosch, u suradnji sa Literaturhaus Berlin i Hertom Müller, raspisuju natječaj 'Po tragovima totalitarnog nasljeđa Hrvatske'. Rok za prijave projekata u Hrvatskoj: 30. studeni 2014. godine.
 
natječaj, audicija

Crveni nosovi organiziraju klaunovsku radionicu-audiciju

Crveni nosovi klaunovidoktori organiziraju klaunovsku radionicu-audiciju za nove klaunovadoktore koji će posjećivati bolesnu djecu u KBC Osijek. Radionica-audicija održat će se u utorak, 7. listopada 2014. godine, od 09:30 do18:00 sati u Osijeku, a odabrani kandidati obvezni su sudjelovati na cjelodnevnoj radionici.
 
natječaj, festival

8. PSSST! – poziv

Centar za kulturu Trešnjevka organizira 8. PSSST! Festival nijemog filma, koji će se održati od 6. do 8. studenoga 2014. u prostorima Centra za kulturu Trešnjevka, Zagreb. Rok za prijavu filmova u natjecateljskom programu je 10. listopada 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – New Ways for New Artists

City of Culture of Galicia Foundation traži partnere iz područja vizualne i ulične umjetnosti za suradnju na projektu NEWA – New Ways for New Artists, u sklopu Programa EU Kreativna Europa.
 
natječaj

Natječaj za DJ-e

HGU Podružnica 3 Rijeka i Odjel gradske uprave za kulturu Grada Rijeke raspisuju natječaj za DJ-e povodom kandidiranja Grada Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. Natječaj je otvoren do 15. listopada 2014., a rezultati će biti javno objavljeni 15. studenog 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Klasik Keyifler

Klasik Keyifler (KK) poziva sve zainteresirane za suradnju na projektu u sklopu programa EU Kreativna Europa na iskaz interesa. (KK) se bavi inovativnom prezentacijom koncerata te radionica malih komornih ansambala u Turskoj.
 
natječaj, rezidencijalni program

Kurs – poziv na književne rezidencije u 2015.

Pozivaju se književnici i prevoditelji iz centralne i jugoistočne Europe da se do 15.studenog 2014. prijave za natječaj za književne stipendije, u sklopu rezidencijalnog programa 'Marko Marulić' u Splitu.
 
natječaj, izložba

VI. trienalni natječaj za likovno djelo nadahnuto pasionskim sadržajem

Pasionska baština raspisuje VI. trienalni natječaj za likovno djelo nadahnuto pasionskim sadržajem Kristove Muke i Uskrsnuća. Natječaj se zatvara 15. veljače 2015. godine.
 
natječaj, izložba

Split – art friendly city – poziv

Udruga za širenje područja kulture i umjetnosti RADDAR poziva splitske i ostale umjetnike na prijavu svojih radova na izložbi 'Split – art friendly city', koja će se održati u Galeriji Muzeja grada Splita od 17. do 26. listopada 2014. Radovi se primaju do 10. listopada.
 
natječaj

Školica za novinare u kulturi

I ove godine KURZIV – Platforma za pitanja kulture, medija i društva organizira edukacijski program pod nazivom Svijet umjetnosti, čija je svrha usavršavanje autora u području novinarstva, posebice onih koji prate kulturu. Prijave su otvorene do 5. listopada.
 
natječaj

Volim, volim, volim! – poziv mladim glazbenicima

Ciklus Glazbene staze poziva glazbenike na sudjelovanje na koncertu 'Volim, volim, volim!', koji će se održati u utorak, 25. studenog 2014. godine, u Zagrebu, u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, s početkom u 20 sati. Rok prijave je 25. listopada 2014.
 
natječaj

Povjerenstvo nezavisnih stručnjaka za izbor hrvatske EPK 2020. - poziv

Ministarstvo kulture objavljuje javni poziva za iskaz interesa kandidata za imenovanje dva člana Povjerenstva nezavisnih stručnjaka za izbor hrvatske Europske prijestolnice kulture za 2020. godinu. Prijave se podnose do 22. listopada 2014. u 16 sati.
 
natječaj

Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje komplementarnih djelatnosti u 2015. godini

Na temelju Zakona o audiovizualnim djelatnostima, Hrvatsko audiovizualno vijeće Hrvatskog audiovizualnog centra raspisuje Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje komplementarnih djelatnosti u 2015. godini. Javni poziv je otvoren do 17. listopada.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Accion Cultural Espanola

Acción Cultural Española, organizacija za promociju španjolske kulture i baštine, traži partnere za suradnju na projektu promidžbe europskog suvremenog plesa, u sklopu Programa EU Kreativna Europa. Prijave su otvorene do 1. listopada 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – El Arsenal

El Arsenal iz Cordobe kao vodeći partner traži suradnike na projektu u sklopu Programa EU Kreativna Europa, koji djeluju na području plesa, književnosti, glazbe, slikarstva, interdisciplinarne i audiovizualne umjetnosti. Rok prijave istječe 1. listopada 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Moebius Art School

Moebius Art School i Monogram Foundation iz Budimpešte traže partnere za suradnju na projektu u sklopu Programa EU Kreativna Europa. Prijave su otvorene do 1. listopada 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Chamber Orchestra of Siero

Kulturna organizacija OCAS: Chamber Orchestra of Siero poziva sve zainteresirane da se prijave za suradnju na projektu na području glazbe i plesa, u sklopu Programa EU Kreativna Europa. Rok prijave je 1. listopad 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Klaipeda city Concert Hall

Klaipeda city Concert Hall iz Litve poziva sve zainteresirane umjetnike na području glazbe da se prijave za sudjelovanje na projektu u sklopu Programa EU Kreativna Europa. Prijave su otvorene do listopada 2015. godine.
 
natječaj

Regalerija – natječaj za oslikavanje murala

Pozivaju se umjetnici da se do 5. listopada prijave na natječaj za oslikavanje murala vanjskog zida atrija Regalerije, dimenzija cca 11 x 5 m. Zadana teme je 'RE-IN razvoj (REtro Industrijski razvoj).
 
natječaj, izložba

Fotoklub Split – poziv na izlaganje u 2015.

Galerija fotografije Fotokluba Split poziva fotografe da se prijave na natječaj za izlaganje u Galeriji Fotokluba Split u 2015. godini. Rok za prijavu je 21. rujan 2014.

 
natječaj

Music Meeting u Sarajevu – poziv

Pozivaju se studenti glazbe i jazz glazbenici, od 18 do 27 godina, iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, ali i drugih zemalja Evropske Unije, da se do 30. rujna prijave za sudjelovanje na Music Meetingu, koji se održava u Sarajevu, od 4. do 9. studenog.
 
natječaj, festival

Produžen rok prijave za 46. reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva

Revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva, kao završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog i videostvaralaštva u Hrvatskoj, svake se godine održava u drugom gradu. Prijave za ovogodišnji festival produžene su do 22. rujna.
 
natječaj, festival

62. Zagrebački festival - poziv

Organizator festivala, Hrvatsko društvo skladatelja, raspisuje natječaj za nove skladbe koje će svoju premijeru doživjeti u drugoj polovici siječnja 2015., na 62. Zagrebačkom festivalu. Natječaj traje do 15. listopada.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Drochia District Department for Culture

Javna ustanova u kulturi Drochia District Department for Culture iz Moldavije poziva sve zainteresirane za suradnju na projektu nematerijalne baštine, u sklopu Programa EU Kreativna Europa, da se do 1. listopada prijave za sudjelovanje.
 
natječaj, festival

Prijavite svoj film na 7. ETNOFILm festival u Rovinju

Međunarodni festival etnografskog filma - ETNOFILm - otvara prijave za natjecateljski dio programa svog 7. izdanja. Pozivaju se svi autori inovativnog pristupa različitim kulturnim fenomenima i etnologiji svakodnevice da prijave svoje radove za sudjelovanje. Prijave su moguće do 20. listopada 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Teatr Studio

Teatr Studio im. St. I. Witkiewicza iz Varšave poziva sve zainteresirane za suradnju na projektu u sklopu Programa EU Kreativna Europa, koji djeluju na području kazališne i vizualne umjetnosti, da se do 1. listopada prijave za sudjelovanje.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Federacion Espanola De Agrupaciones De Folclore

Federacion Española De Agrupaciones De Folclore traži partnere za suradnju na projektu u sklopu Programa EU Kreativna Europa, na području tradicijske glazbe i baštine. Prijave su otvorene do 1. listopada 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Other Words / Beste Hitzak

Pozivaju se svi zainteresirani za suradnju u sklopu Programa EU Kreativna Europa na području književnosti, da se prijave za sudjelovanje u četverogodišnjem projektu Other Words / Beste Hitzak. Voditelj projekta je organizacija Donostia Kultura iz Baskije.
 
natječaj, izložba

1. međunarodna likovna izložba vjerskih motiva

Foto klub Kornat organizira 1. međunarodnu likovnu izložbu vjerskih motiva. Pravo sudjelovanja imaju likovni umjetnici iz svih likovnih područja: slikarstva, kiparstva, fotografije, dizajna i slično, a prijave su otvorene do 21. rujna 2014.
 
natječaj, audicija

FA 'Ivan Goran Kovačić' prima nove članove

Folklorni ansambl 'Ivan Goran Kovačić' iz Zagreba prima nove članove (plesače, svirače) u 'Dječji ansambl'  i 'Veliki ansambl'.
 
natječaj, rezidencijalni program

Natječaj / Cité Internationale des Arts

U sklopu programa međunarodne kulturne suradnje, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje natječaj za članove Hrvatskog društva likovnih umjetnika, za dvomjesečni boravak umjetnika u atelijeru Cité Internationale des Arts u Parizu, u 2015. godini. Prijave se zaprimaju najkasnije do 29. rujna.
 
natječaj, audicija

Audicija za 1. Hrvatsku Broadway Školu

Audicija za 1. Hrvatsku Broadway Školu, specijaliziranu za musical theater, održava se 5. listopada, s početkom u 11 sati, u Zagrebačkom plesnom centru. Sudjelovati mogu sve dobne skupine, od 8 godina do 75 godina starosti.
 
natječaj

Zlatko Tomičić - natječaj za kratku priču

Književni krug Karlovac raspisuje nagradni natječaj za kratku priču 'Zlatko Tomičić'. Natječaj je otvoren do 31. listopada 2014.
 
natječaj

Radićeva u osmijehu - ulica umjetnosti

Pozivaju se umjetnici (slikari, kipari, grafičari, fotografi, multimedijalni) da se prijave za sudjelovanje na manifestaciji Radićeva u osmijehu - ulica umjetnosti, koja se održava 20. i 21. rujna.
 
natječaj, festival

Aswan International Festival for Cultures and Arts

Aswan International Festival for Cultures and Arts održava se od 15. do 22. veljače 2015. godine, te poziva umjetnike iz Hrvatske koji su aktivni na području folklorne umjetnosti i plesa da se do 1. siječnja 2015. prijave za sudjelovanje.
 
natječaj, festival

Cairo Opera International Jazz Festival

Cairo Opera International jazz Festival održava se od 9. do 12. prosinca 2014. godine. Pozivaju se umjetnici iz Hrvatske da se prijave za besplatno sudjelovanje.
 
natječaj

GLO’ART – poziv na rezidenciju

GLO’ART, međunarodni umjetnički centar iz Belgije, poziva umjetnike da se do 22. rujna prijave za sudjelovanje u rezidencijalnom programu.
 
natječaj

Obrazovni program Centra za ženske studije 2014./2015.

Centar za ženske studije poziva zainteresirane da se prijave za ovogodišnji dvosemestralni obrazovni program. Rok za prijavu traje od 10. rujna 2014. do 1. listopada 2014.
 
natjecanje, natječaj

Počinju prijave za 6th Croatian Blues Challenge

Šesto natjecanje hrvatskih blues glazbenika - Croatian Blues Challenge održava se u zagrebačkom klubu Bikers Beer Factory, od 5. do 7. studenog 2014. Prijave traju do petka, 31. listopada, 2014. u ponoć
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – National Festival of Christmas Carols Foundation

Poljski grad Będzin / National Festival of Christmas Carols Foundation pozivaju sve zainteresirane na suradnju na temu božićnih pjesama da se prijave na natječaj u sklopu Programa EU Kreativna Europa. Prijave su otvorene do 1. listopada.
 
natječaj

Otvoreni atelje - poziv na sudjelovanje

Eksperimentalna slobodna poziva na sudjelovanje u programu Otvoreni atelje. Rok prijave je 20. rujna.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Biedrība 'Kultūras attīstības aģentūra'

Neprofitna organizacija Biedrība 'Kultūras attīstības aģentūra' iz Latvije poziva sve zainteresirane za suradnju u području glazbenih festivala, u sklopu Programa EU Kreativna Europa, da se do 1. listopada prijave za suradnju.
 
natječaj

FotoGiostra

FotoGiostra, fotografski natječaj koji se održava u sklopu Porečkog povijesnog festivala – Giostra, poziva sve posjetitelje Giostre, starije od 16 godina, da se do 20. rujna 2014. prijave za sudjelovanje.
 
natječaj

TANDEM-a Dijalog za promjenu

Novi program TANDEM-a 'Dijalog za promjenu' poziva sve kulturne organizacije zainteresirane za projekt prekograničnog partnerstva između Ukrajine i zemalja članica EU-a da se do 15. rujna prijave za sudjelovanje.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – KUD Zbilje

 KUD Zbilje iz Slovenije poziva kulturne i umjetničke centre na suradnju u projektu likovnih radionica, u sklopu Programa EU Kreativna Europa. Prijave su otvorene do listopada 2014.
 
natječaj

ICMA International Creative Media Award

ICMA - International Editorial – Design & Research Forum organizira međunarodno natjecanje za nakladnike, za nagradu u kategoriji kreativnog medija (ICMA International Creative Media Award). Prijave za sudjelovanje otvorene su do 13. listopada 2014. godine.
 
natječaj

Inkubator umjetničkih radova baziranih na tragovima industrijske baštine socijalizma

Udruga Artless Bembo poziva umjetnike različitih profila da prijave prijedloge umjetničkih radova inspiriranih aluminijskim vlakom, nadimka Srebrna strijela, koji je činio dio socijalističkog tehnološkog čuda krajem 50-ih i početkom 60-ih prošlog stoljeća. Rok za prijavu je 30. rujna.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – feministički kulturni centar Nova

Feministički kulturni centar Nova iz Crne Gore traži partnere za suradnju na projektu 'Njena baština – izgradnja kapaciteta za upravljanje europskom ženskom kulturnom baštinom', u sklopu Programa EU Kreativna Europa. Prijave su otvorene do 1. listopada 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – knjižara Karver

Knjižara Karver (LLC Sibila) iz Crne Gore traži partnere za projekt '(Raz)otkrivanje europske književnosti', koji bi se odvijao u okviru Program EU Kreativna Europa. Rok prijave istječe 1. listopada 2014.
 
natječaj

5. svjetski zborski festival mjuzikla u Solunu - poziv

Grčki zbor 'KORAIS' organizira 5. svjetski zborski festival mjuzikla koji će se u travnju 2015. održati u Solunu, Grčka. Ako želite biti dio proslave najljepših svjetskih kazališnih i filmskih mjuzikla, prijavite se na Festival posvećen miru, prijateljstvu, suradnji, bratstvu i solidarnosti među ljudima. Festival nije natjecateljskog karaktera!
 
natječaj

Zagrebački plesni centar - poziv

Zagrebački plesni centar poziva samostalne plesne, ali i kazališne, glazbene i vizualne umjetnike te udruge i umjetničke organizacije kao i neformalne grupe koje zanima suradnja sa suvremenim plesom da najkasnije do 17. rujna 2014. prijave svoj interes za programsku-tehničku suradnju u 2015.godini.
 
natječaj

Galerija Inkubator – Startup 2014.

Udruga za promicanje suvremene umjetnosti Inkubator raspisuje natječaj za produkciju jednog rada u sklopu projekta Startup 2014., u vrijednosti od 2,000 HRK. Natječaj je otvoren do  26. rujna.
 
natječaj

'PR u gostima' za bolju vidljivost kulturnih projekata

Biro Radost poziva organizacije koje djeluju na području izvaninstitucionalne kulture i žele poboljšati vidljivost svojih projekata na sudjelovanje u projektu PR u gostima. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 20. rujna.
 
natječaj

Inovativna kazališna scena Split 2015. - Poziv na prijave

IKS Festival upućuje poziv za plesne, kazališne i interdisciplinarne programe u sklopu Inovativne kazališne scene Split u 2015. godinu. Poziv je otvoren do 15. rujna.
 
natječaj

Otvoreni poziv za zatvoreni Paviljon

Kultura promjene Studentskog centra poziva umjetnike, kustose i sve zainteresirane da predlože rad na temu (zatvorenog) Francuskog paviljona. Rok prijave je 25. rujna.  
 
natječaj, radionica, kolonija

Scenaristički forum Palunko 12

Na nadolazećem Zagreb Film Festivalu, u sklopu edukativne i networking platforme Industrija, od 18. do 25. listopada održat će se tradicionalni scenaristički program projekta Palunko, čiji je središnji dio natjecateljska međunarodna radionica scenarija kratkometražnog igranog filma.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – IMPART 2016

Festivalski centar IMPART 2016 traži partnere na području promocije transnacionalne mobilnosti kako bi se stvorila europska mreža za interdisciplinarne izvedbe na temu Europska dijaspora, migracije, imigracije i drugost, u sklopu Programa EU Kreativna Europa. Prijave su otvorene do 1. listopada 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – The street of contemporary

The street of contemporary, umjetnički park koji obuhvaća prirodu i umjetnost, otvoren je 2012. godine u talijanskom gradu Castiglione della Pescaia, a traži partnere za suradnju na projektu u sklopu Programa EU Kreativna Europa.
 
natječaj

Volontiranje u Laubi

Otvoren je natječaj za volontiranja u Kući Lauba, koji pruža priliku mladim ljudima za stjecanje praktičnog iskustva, kao i upoznavanje s funkcioniranjem jedne značajne privatne zbirke suvremene umjetnosti. Zainteresirani se mogu prijaviti do 12. rujna do ponoći.
 
natječaj, radionica, kolonija

Međunarodna radionica za redatelje

Međunarodna radionica za redatelje održava se od 15. do 22. prosinca 2014. godine u Toskani, provinciji Massa i Carrara, pod stručnim vodstvom Sergeia Ostrenka. Program uključuje praktične treninge i konferenciju s brojnim događanjima.

 
natječaj, nagrada

Ovca u kutiji 2014 – natječaj za najbolju hrvatsku slikovnicu

Knjiga u centru raspisuje javni natječaj za nagradu 'Ovca u kutiji' za najbolju hrvatsku slikovnicu, čiji su i tekst i ilustracije prvi put objavljene u razdoblju od siječnja 2013. godine do listopada 2014. godine. Prijave se primaju do 10. listopada 2014.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za najbolju kratku priču - Neispričane ljubavi

Programski odbor Mjeseca hrvatske knjige pokreće natječaj za kratku (ljubavnu) priču na temu 'Neispričane ljubavi'. Natječaj je otvoren od 1. rujna do 1. listopada 2014. godine u ponoć.
 
natječaj

IAC Zagreb poziva umjetnike na suradnju

Međunarodni centar za umjetnost, Zagreb, poziva umjetnike na suradnju - predlaganje programa jednodnevnih radionica iz scenskih i srodnih umjetnosti, za djecu od 9 -18 god i odrasle. U obzir dolaze likovne, dramske, literarne, glazbene, radionice pokreta, pripovijedanja...
 
natječaj

Natječaj za redizajn logotipa KIC-a

Kulturno informativni centar poziva autore i kreativne timove da se prijave na natječaj za redizajn logotipa KIC-a. Rok natječaja je 15. rujna.
 
natječaj

Ganz novi festival usvaja ganz nove fotografe

U okviru četvrtog izdanja Ganz novog festivala, Kultura promjene SC-a nastavlja s usvajanjem mladih umjetnika, ali ovog puta u fokusu su mladi fotografi i oni/one koji to tek žele postati!
 
natječaj, nagrada

Književna nagrada Zvane Črnja – natječaj

Društvo hrvatskih književnika, Zagreb, i Istarski ogranak DHK, Pula, raspisuju natječaj za književnu nagradu 'Zvane Črnja', koja se dodjeljuje za najbolju hrvatsku knjigu eseja. Prijave su otvorene do 20. rujna 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Centar za suvremenu umjetnost Crne Gore

Centar za suvremenu umjetnost Crne Gore iz Podgorice traži partnere za suradnju na projektu glazbenog festivala, u okviru programa EU Kreativna Europa. Rok prijave je listopad 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Gdynia City Museum

Gdynia City Museum iz Poljske traži partnere za sudjelovanje u Programu EU Kreativna Europa, na području arhitekture, obrazovanja, dizajna, i urbanizma. Prijave su otvorene do 1. listopada 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Slovenski školski muzej

Slovenski školski muzej traži partnere za sudjelovanje u projektu društvene odgovornosti muzeja (prevladavanje stereotipa kao put prema pravednom društvu), u sklopu Programa EU Kreativna Europa. Prijave su otvorene do 1. listopada 2014.
 
natječaj

Foto natječaj Montraker 2014.

Foto natječaj Montraker organizira se kao dodatni program Međunarodne studentske kiparske škole, koja se održava od 1. do 13. rujna 2014. godine u Vrsaru. Prijave se primaju do 20. rujna.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – NUIG Centre for Drama, Theatre and Performance

Centre for Drama, Theatre and Performance, National University of Ireland, Galway (NUIG) kao vodeći partner, te Kabosh Theatre iz Belfasta kao partner iz Velike Britanije traže partnere za suradnju na projektu u sklopu Programa EU Kreativna Europa. Prijava je otvorena do 1. listopada 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Association of Historic Cities of Slovenia

Udruga povijesnih gradova Slovenije traži partnere za sudjelovanje u Programu EU Kreativna Europa. Rok prijave istječe 1. listopada 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – 'Not Only...'

Fondacija za pomoć osobama s invaliditetom 'Not Only...' iz Poljske traži partnere iz područja filma i kazališta za sudjelovanje u Programu EU Kreativna Europa. Prijave su otvorene do 31. prosinca 2016.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

SPark: Conservation of sculpture parks

Umjetnička akademija u Splitu (Odsjek za konzervaciju-restauraciju), Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu i Institut za konzervatorsko-restauratorske znanosti u Kölnu iduće godine u Sisku organiziraju međunarodnu konferenciju o očuvanju parkova skulpture, 'SPark: Conservation of Sculpture Parks'. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 31. siječnja 2015.
 
natječaj

Poziv za prijave prijedloga za 15. krug programa 'Clubture-Hr: programska razmjena i suradnja'

Objavljen je prvi poziv za prijave prijedloga za 15. krug programa 'Clubture-Hr: programska razmjena i suradnja'. Prijaviti se mogu organizacije nezavisne kulture (udruge, umjetničke organizacije i neformalne grupe/inicijative) koje pripadaju području djelovanja Clubturea. Rok prijave je 30. rujna.
 
natječaj

Motel Trogir: It Is Not Future That Always Comes After

Projekt Motel Trogir poziva umjetnike i umjetnice za predlaganje koncepta / intervencije u javnom prostoru Trogira, jesen 2014. Prijedloge radova možete slati do 15. rujna.
 
natječaj

Prijave za 46. reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva

Revijski programi u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza u punom su jeku. Svega mjesec dana ostalo je do Dječje Revije u Varaždinu, Ludbregu i Čakovcu, dok su prijave za Reviju odraslih, kako se od milja zove Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva upravo započele. Vaše radove možete prijaviti do 15. rujna 2014!
 
natječaj

Poziv za volontere na 10. festivalu 25 FPS

Deseto izdanje Festivala 25 FPS održat će se od 25. do 28. rujna u prostorima Studentskog centra Zagreb. I ove godine festival računa na pomoć vrijednih volontera kojima jamči zanimljivo radno iskustvo uz mnogo dobrih filmova i zabave. Prijave se primaju do 10. rujna 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Association for Contemporary Art Promotion

Association for Contemporary Art Promotion iz Bukurešta traži partnere za suradnju na stvaranju regionalne mreže za produkciju i mobilnost suvremenih umjetnika. Rok prijave istječe 1. listopada 2014.
 
natječaj, rezidencijalni program

GuestRoomMaribor – poziv na rezidenciju

GuestRoomMaribor poziva umjetnike da se do 30. kolovoza prijave za sudjelovanje u rezidencijalnom programu. Natječaj je otvoren za umjetnike iz područja vizualne, izvedbene, glazbene i intermedijalne umjetnosti te književnosti.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Collectif Art Mouv'/Zone Libre

Collectif Art Mouv'/Zone Libre iz francuskog grada Bastije kao glavni partner te Electa Creative Arts iz talijanskog grada Terrama kao drugi partner pozivaju sve zainteresirane za suradnju na području plesne i vizualne umjetnosti da se prijave do 1. listopada za koprodukciju, u okviru programa EU Kreativna Europa.
 
natječaj

Osnaživanje europske integracije kulturom - potpora novim načinima prijevoda odabranih TV programa diljem Europe

Cilj je ovoga natječaja podupiranje inovativnih strategija za omogućavanje verzija prijevoda europskih kulturnih programa radi olakšane prekogranične online diseminacije kulturnoga sadržaja. 
 
natječaj

Natječaj za najbolju knjigu iz Domovinskog rata

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) iz Koprivnice raspisala je natječaj za Književno-publicističku nagradu "Bili smo prvi kad je trebalo" za najbolju knjigu iz hrvatskog Domovinskog rata.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Zavod za sodobne umetnosti in kulture Gulag

Zavod za umjetnost i kulturu Gulag je skupina vizualnih i (elektroničkih) zvučnih umjetnika i pjesnika, koji su odlučili graditi svoje projekte uz pomoć drugih. Gulag je i produkcijska kuća za širu vizualnu, zvučnu i izvedbenu umjetnost, u kombinaciji s poezijom.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Knjižnica Mirana Jarca, Novo mesto

Knjižnica Mirana Jarca, Novo Mesto, Slovenija, središnja je regionalna knjižnica za jugoistočni dio Slovenije, Dolenjsku. U skladu sa slovenskim Zakonom o knjižnicama,  obavlja posebne zadatke za narodne knjižnice u ovoj regiji, a istovremeno povezuje te knjižnice u regionalnu mrežu koja osigurava koordinirane knjižničarske djelatnosti.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Touching is allowed

Kako bi baština bila što razumljivija, većina se muzeja i dalje oslanja na osjetilo vida. Vizualna dominacija može se promatrati na način na koji posjetitelji muzeja mogu identificirati baštinu ili umjetnine. Neki su muzeji već razvili praktične alate kako bi ti objekti bili pristupačniji osobama s vizualnim invaliditetom.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji Fotokluba Split za 2015.

Galerija fotografije Fotokluba Split poziva fotografe da se prijave na natječaj za izlaganje u Galeriji Fotokluba Split u 2015. godini. Rok za prijavu je 26. rujan 2014.
 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Lutkarstvo

Općina Cividale traži projektne partnere za mali projekt suradnje u području lutkarstva. Potencijalni partneri su lutkarske škole, lutkarske skupine i kazališta lutaka, tijela lokalne vlasti.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Kulturna udruga Devart (3 projekta)

Kulturna udruga Devart osnovana je 2008. u Devi u Rumunjskoj s glavnim ciljem organiziranja velikih kulturnih događaja, uglavnom u glazbenom i filmskom žanru. Do sada su organizirali Classical Music Festival MuziCastel 2009. i 2010. i Opera and Classical Music Festival Opera Nights (od 2011. do danas).
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Grad Liepaja

Ured za kulturu gradskog poglavarstva grada Liepaja u Latviji poziva sve zainteresirane za partnerstva u kulturnim i kreativnim industrijama u područjima kreativnog učenja, kreativnog umrežavanja i kreativnog poslovanja. Rok za prijavu je 24. kolovoza 2014.
 
natječaj

Natječaj programa EU Kreativna Europa – potprogram Kultura za potporu europskim projektima suradnje

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske komisije objavila je natječaj programa EU Kreativna Europa – potprogram Kultura za potporu europskim projektima suradnje. Natječaj je otvoren do 1. listopada 2014. do 12 sati po srednjoeuropskom vremenu.
 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Residencia de estudiantes

Studentska rezidencija (Residencia de estudiantes) jedan je od španjolskih izvornih kulturnih centara u Madridu. Tijekom prve polovice dvadesetog stoljeća, Rezidencija je bila prestižna kulturna ustanova koja je  pomogla stvoriti i poticati intelektualnu okolinu najsjajnijih španjolskih mladih mislilaca, pisaca i umjetnika.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Perlego – literarni portal

Latvijska produkcijska kuća Perlego u potrazi je za partnerima zainteresiranim za projekt kreiranja literarnog Internet portala, s kojima bi aplicirali na idući rok programa Kreativna Europa u listopadu 2014. godine. Rok prijave je 15. rujna 2014.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo: Kulturni centar Kolašin i Ansambl za tradicijske plesove i pjesme 'Mijat Mašković'

Kulturni centar Kolašin i Ansambl za tradicijske plesove i pjesme 'Mijat Mašković' iz Kolašina, Crna Gora poziva sve zainteresirane za suradnju na projektu koji bi se realizirao u sklopu programa EU Kreativna Europa. Rok prijave istječe 1. rujna 2014.

 
natječaj

Moja lijepa Trešnjevka / foto-natječaj

Galerija Modulor poziva fotografe da se prijave i sudjeluju na izložbi radnog naslova: Moja lijepa Trešnjevka. Rok za prijavu je 1. listopad 2014.
 
natječaj

Galerija Kopjar raspisuje natječaj za izlaganje u 2015.

Zagrebačka Galerija Kopjar objavljuje natječaj za izlaganje u 2015. Pravo sudjelovanja imaju svi umjetnici i studenti likovnih akademija koji djeluju u različitim vizualnim područjima (slike, grafike, skulpture, instalacije...). Prijave se primaju do 15. kolovoza 2014.
 
natječaj

Tportal raspisao natječaj za najbolji hrvatski roman

Tportal.hr sedmu godinu zaredom raspisuje natječaj za književnu nagradu roman@tportal.hr te poziva autore i izdavače da prijave romane izdane u prošloj godini. Prijave su otvorene od 29. srpnja do 19. kolovoza 2014.
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj First Shot/Prvo okidanje 2014.

Galerija Klovićevi dvori raspisuje fotografski natječaj za First Shot/Prvo okidanje 2014. Rok za prijavu je 15. rujan 2014.
 
natječaj, rezidencijalni program

Poziv umjetnicima na rezidenciju u Futura Centru Prag

U suradnji s Futura Centre for Contemporary Art, MMSU poziva umjetnike na prijavljivanje za rezidenciju u Karlin Studios u Pragu u trajanju do dva mjeseca, od siječnja do veljače 2015. godine.  
 
natječaj

Natječaj za dodjelu Nagrade Anđelko Novaković

Uz 10. obljetnicu od smrti pjesnika, esejista i književnog kritičara Anđelka Novakovića, Zaklada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu raspisuje natječaj za dodjelu nagrade 'Anđelko Novaković' za neobjavljenu zbirku pjesama.
 
 

   Ispiši stranicu
 • Lupiga.com - Medijima se nismo bavili četvrt stoljeća i eto dokle smo stigli - Ivica Đikić o medijskoj strategiji
 • Novossti - Zadaća HNK-a je da Krležu predstavi Europi - razgovor s Dubravkom Vrgoč
 • Peščanik.net - Pop kultura i moć - Od Benjamina do Franzena i rastuće homogenizacije kulture
  Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
  Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
  Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
  Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu