festival

Festival održivosti u Rijeci 18. i 19. rujna


vrijeme: 18.9.2020. - 19.9.2020.
mjesto: Rijeka

Festival održivosti, jedan od sudioničkih programa u sklopu projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture, održat će se 18. i 19. rujna, najavljeno je u utorak.

Program Festivala održivosti odabran je na javnom natječaju među prijedlozima građana i udruga za sudjelovanje u građanskim programima upotpunjavanja projekta EPK.
 
Organizator je neformalna skupina građana Tranzicijska inicijativa Rijeka, a festival se priređuje sa ciljem širenja filozofije i prakse samoodrživosti putem radionica. Na njima će se moći steći praktična znanja kako postati neovisan u različitim područjima svakodnevnog života.
 
Tako će se na cjelodnevnoj radionici predstaviti gradnja prirodnim materijalima, prepoznavanje, branje i priprema za jelo samniklog bilja, upotreba ljekovitog bilja, očuvanje vlastitog kvasca i izrada kruha s njim, očuvanje sjemena starih sorti, vrijednost kompostiranja i slično.
 
Festival održivosti održat će se u Parku Vladimira Nazora, uz dio programa pokraj obližnjeg Prirodoslovnog muzeja. Nakon cjelodnevnih radionica bit će zabavni program uz glazbu uživo. Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno. (Hina)