natječaj

HDLU Zagreb raspisuje trajni natječaj za prijem novih članova


vrijeme: 21.8.2020.

HDLU Zagreb raspisuje trajni natječaj za upis novih članova, koji će se svake godine odvijati tijekom čitave godine, a umjetnici koji zadovolje strukovne kriterije biti će primljeni i upisani u udrugu kako budu pristupali natječaju - svaki mjesec na kraju mjeseca, o čemu će primiti obavijest na svoje e-mail adrese. 

Temeljem Članka 9. Statuta HDLU Zagreb, članstvo u udruzi može biti redovno i počasno.

 

Redovnim članom mogu postati:

 

– akademski slikari, kipari, grafičari i druge osobe, koje svoj doprinos suvremenom likovnom stvaralaštvu dokažu diplomom (hrvatskom ili nostrificiranom) jednog od priznatih studija likovnih (ili vizualnih) umjetničkih visokoškolskih ustanova, kod nas ili u inozemstvu.

 

– redovnim članom mogu postati i građani Republike Hrvatske koji se bave problemima likovne umjetnosti, kao što su likovni kritičari i povjesničari umjetnosti, koji prihvaćaju Statut HDLU Zagreb i također prilože odgovarajuću diplomu na uvid.

 

– ostali državljani Republike Hrvatske koji se bave likovnim stvaralačkim radom, koji na osobni zahtjev putem natječaja budu primljeni u članstvo, a ispunjavaju umjetničke kriterije strukovnih likovnih udruga.

 

– počasnim članom mogu postati državljani Republike Hrvatske i stranci koji imaju hrvatski OIB, a koji su svojim djelovanjem posebno pridonijeli razvoju i afirmaciji HDLU Zagreb.

 

Više o otvorenom natječaju pročitajte na https://hdlu-zagreb.hr/!