natječaj

Privrednikova likovna kolonija 2020.


vrijeme: 10.9.2020. - 13.9.2020.
prijava: 25.08.2020
mjesto: Plitvička jezera

Srpsko privredno društvo "Privrednik" objavljuje Poziv za sudjelovanje na 5. slikarskoj koloniji posvećenoj velikom dobrotvoru Vladimiru Matijeviću. Natječaj ostaje otvoren do 25. kolovoza 2020.

Opis i uvjeti sudjelovanja:

Kolonija će se održati od 10. do 13. rujna 2020. na Plitvičkim jezerima. Okupljanje umjetnika planirano je u četvrtak 10. rujna do 12 sati na adresi Plitvice Mirić Inn, Jezerce 18, gdje će slikarima biti osigurani smještaj i hrana, a odjava je u nedjelju 13. rujna u poslijepodnevnim satima.
Organizator Srpsko privredno društvo "Privrednik" osigurava:
 • smještaj u Plitvice Mirić Inn tijekom trajanja kolonije (od četvrtka 10. rujna do nedjelje 13. rujna 2020. godine)
 • hranu za vrijeme trajanja kolonije
 • nastojat će podmiriti i troškove puta (detaljno će biti iskomunicirano s odabranim umjetnicima po završetku natječaja)
 • radni materijal (platna i boje) – umjetnici su obavezni ponijeti svoje kistove
 • promociju i predstavljanje umjetnika i njihovih aktivnosti uoči, za vrijeme trajanja kolonije i po završetku kolonije (u medijima i na društvenim mrežama)
Od sudionika se očekuje:
 • donacija minimalno jedne slike, a poželjno je i više radova (ovisno o mogućnostima i dobroj volji autora), nastalih na koloniji (p.s. donirani radovi prodaju se na dobrotvornim aukcijama i sva sredstva ostvarena prodajom namijenjena su za stipendiranje talentiranih učenika i studenata slabijih materijalnih mogućnosti koji potječu iz ruralnih i ekonomski slabije razvijenih područja Republike Hrvatske)
   
 • dolazak na koloniju, te ozbiljan i profesionalan pristup radu
Prijava za sudjelovanje treba obuhvaćati:
 1. detaljnu profesionalnu biografiju (školovanje, djelovanje, popis samostalnih i grupnih izložbi)
 2. kvalitetne fotografije radova po vlastitom izboru iz dosadašnjeg stvaralaštva (minimalno 10-15 fotografija radova) – materijali se mogu poslati i we transferom, filemailom ili jumbo mailom
Sve prijave šalju se isključivo na e-mail kontakt izbornice kolonije Sonje Švec Španjol: sonja@perceiveart.com
(Ako u roku tri dana nakon slanja prijave ne dobijete potvrdu primitka iste, pošaljite ponovno mail ili poruku na FB stranicu Privrednikove likovne kolonije: https://www.facebook.com/privrednikovalikovnakolonija/ kako bi potvrdili da je prijava zaprimljena).
 
Sva dodatna pitanja i detalje oko prijava i sudjelovanja možete dobiti slanjem upita na e-mail kontakt: sonja@perceiveart.com ili na FB stranicu Privrednikove likovne kolonije.

Opširnije:
https://www.facebook.com/privrednikovalikovnakolonija/