koncert

Koncert G. Končara i E. Andlera-Borića u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti


vrijeme: 4.8.2020.
mjesto: Udbina

U utorak, 4. kolovoza, u 18:30, naš proslavljeni violinist Goran Končar i orguljaš Edmund Andler-Borić održat će koncert u župnoj crkvi Hrvatskih mučenika u Udbini. Koncert je posvećen Danu pobjede i domovinske zahvalnosti.

Koncerti klasične glazbe u Udbini nisu česti, ali će zacijelo zasigurno pridonijeti još boljoj kulturnoj i turističkoj ponudi Udbine i tog dijela Like. Možda i ne previše poznata Udbina i taj dio Like zasigurno - sa svojom kulturnom i prirodnom baštinom - spadaju među najljepše dijelove Republike Hrvatske.

Violinist Goran Končar profesor je violine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, te jedan od najangažiranijih naših violinista u Hrvatskoj i svijetu. Gostuje na svim kontinentima kao solist i komorni glazbenik. Orguljaš Edmund Andler-Borić umjetnički je voditelj našeg najvećeg orguljaškog festivala Orgulje Zagrebačke katedrale, te kao koncertni orguljaš nastupa redovno u Hrvatskoj, Europi, na Bliskom Istoku, u Rusiji, Ukrajini itd.

Na programu koncerta u Udbini naći će se skladbe: Handela, Bacha, Beethovena - budući da ove godine obilježavamo 250 godina od rođenja tog velikog skladatelja - te hrvatski skladatelji Miroslav Miletić, Franjo Lučić i Davor Bobić.

Ulaz na koncert je slobodan.