obavijest

Film 'Otac' uspješno prodan na međunarodno tržište


vrijeme: 23.6.2020.

Tvrtka The Match Factory prodala je prava za televizijsko prikazivanje dugometražnog igranog filma 'Otac' Srdana Golubovića u Kini, Ujedinjenom Kraljevstvu, Irskoj, na teritoriju Sjeverne Afrike, Bliskog Istoka, Turske, Grčke i Litve.  

'Otac' je premijerno prikazan u programu Panorama ovogodišnjeg Berlinalea, osvojivši dvije nagrade (nagradu publike i nagradu Ekumenskog žirija). Također, Gordan Bogdan je za ulogu u Ocu osvojio nagradu za najboljeg glumca u konkurenciji Međunarodnog filmskog festivala u Beogradu – FEST 2020, što je ujedno bila i nacionalna premijera tog filma.

 

Film o ocu koji putuje pješice od svog sela na jugu Srbije do Beograda nakon što mu zbog siromaštva oduzmu djecu, ujedno je i priča o marginalcu i gubitniku koji putem postaje junak našeg doba.

 

Srdan Golubović i Ognjen Sviličić napisali su scenarij, a u glavne uloge nose Goran Bogdan, Boris Isaković, Milica Janevski, Nada Šargin, Muharem Hamzić i Ajla Šantić.

 

Film je nastao u koprodukciji Srbije, Francuske, Njemačke, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, suradnjom kuća Baš Čelik iz Srbije, ASAP Films iz Francuske, Neue Mediopolis iz Njemačke, Propeler Film iz Hrvatske, Vertigo iz Slovenije, te scca/Pro.Ba iz BiH, u koprodukciji s kućama ZDF Arte i Arte France.

 

Film je, između ostalih, sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Eurimagesa.

 

*Vijest je preuzeta s portala Film New Europe

 

Izvor: HAVC