natječaj, nagrada

Natječaj za dodjelu Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama


vrijeme: 19.5.2020.
prijava: 15.07.2020

Udruga za kreakciju Kultipraktik raspisuje natječaj za dodjelu godišnje Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama. Svrha nagrade je poticanje i popularizacija književnosti na društvenim mrežama i u društvu.

Nagrada se dodjeljuje na KaLibar bestivalu u Varaždinu, a sastoji se od nastupa na bestivalu, priznanja i objave knjige kod uglednog izdavača (Jesenski i Turk) sa svim pripadajućim autorskim pravima, te eventualno od sponzorskih financijskih i robnih donacija.
Natjecati se za nagradu svojim autorskim Facebook profilima ili stranicama mogu svi državljani RH prijavljeni na Facebook stranicu Nagrada Post scriptum za književnost na društvenim mrežama - https://www.facebook.com/nagradapostscriptum/. Prijaviti se mogu autori/ce osobno, može ih prijaviti treća osoba ili žiri nagrade koji čine: Kruno Lokotar, Stanislava Nikolić Aras, Želimir Periš i Adrijana Vidić.
 
Prijava:
Prijavljeni ili njegov prijavitelj treba najkasnije do 15. 7. 2020. prirediti i poslati biografiju, (po mogućnosti i portretnu fotografiju) autora/ice i dokument formata .doc ili .docx s najmanje 40 Facebook postova svih žanrova koje smatra relevantnima, objavljenih u razdoblju 15. 5. 2019.-1. 7. 2020., s navedenim datumima objave, na adresu: nagradapostscriptum@gmail.com.
U obzir za žiriranje dolaze isključivo i nigdje drugdje osim na Facebooku objavljeni tekstovi.
U svrhu provjere valjanosti prijave (objave postova u natječajem propisanom opsegu i roku) autor/ica treba žiriju omogućiti provjeru na natječaj prijavljenog sadržaja na vlastitom profilu.
U slučaju da autore/ice na natječaj prijavljuje žiri ili treća osoba, autori/ce trebaju e-mailom dostaviti pismenu suglasnost za sudjelovanje u natječaju.
Žiri zadržava pravo da ne dodijeli Nagradu svake godine.