natječaj

24. Međunarodni zborski festival 'Cro patria' - poziv zborovima


vrijeme: 19.5.2020.

Glazbena mladež Split poziva zborovođe, zborske pjevače i skladatelje da sudjeluju na 24. Međunarodnom zborskom festivalu “Cro patria” koji će se održati u Splitu, 28. i 29. studenog 2020.

Festival je podijeljen u tri dijela:
  •     Zborsko Natjecanje CANTICUM NOVUM s novim odabranim skladbama uz dodatni program.
  •     Seminari i radionice ZBORSKI INKUBATOR
  •     SPLIT PJEVA (revijalni program na otvorenim gradskim lokacijama, koncerti i pjevanje na misama)

Pozivaju se zborovi i njihovi voditelji da iskažu interes za izvedbu novih skladbi.
GMS poziva skladatelje da preporuče ili imaju u vidu zbor ili vokalni sastav koji će izvoditi njihove skladbe. Ukoliko nemaju u vidu niti jedan sastav, Organizator će pokušati osigurati odgovarajući zbor za izvedbu. Skladatelji moraju biti svjesni, kako je naglašeno u pozivu za predaju novih skladbi, da je moguće da se skladba možda neće moći izvesti zbog izostanka interesa zborova za izvedbu.

Program Večeri novih skladbi će biti koncipiran na način da će svaki zbor izvesti odabranu/dogovorenu novu skladbu i kraći program iz hrvatske glazbene baštine (ili zborske tradicije zemlje iz koje zbor dolazi) do 10 minuta.
Direkcija GMS može zbog programske cjelovitosti dopustiti manje vremenske oscilacije trajanja programa.

Skladbe se u načelu izvode a-capella  ali je dopuštena i klavirska pratnja ukoliko je skladba na taj način izvorno koncipirana.

Stručno povjerenstvo će dodijeliti nagrade; Zlatna, Srebrna i Brončana plaketa „Canticum novum“. najboljim skladateljima.

Propozicije i poziv dostupni su na:
http://www.gmsplit.hr/novosti/24-medjunarodni-zborski-festival-cro-patria-propozicije