natječaj

Objavljen trajni poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom 'Umjetnost i kultura online' (Poziv je obustavljen!)


vrijeme: 18.5.2020.

Ministarstvo kulture objavilo je otvoreni trajni poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom 'Umjetnost i kultura online' u ponedjeljak, 18. svibnja 2020. godine. (Obavijest o obustavi Poziva!)

Poziv se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a usmjeren je na povećanje socijalne uključenosti osoba mlađih od 25 i starijih od 54 godine sudjelovanjem u kulturnim i umjetničkim aktivnostima putem interneta. Pozivom će se financirati aktivnosti pripreme i provedbe online participativnih umjetničkih i kulturnih aktivnosti usmjerenih na socijalno uključivanje pripadnika ciljanih skupina. Prihvatljivi prijavitelji su organizacije civilnog društva (umjetničke organizacije, udruge koje djeluju u području kulture i umjetnosti).

 

Ukupni iznos bespovratnih sredstava iznosi 25.000.000,00 HRK. Udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100 % prihvatljivih troškova, od čega je 85 % osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurati Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

 

Natječajna dokumentacija dostupna je na sljedećim poveznicama: https://strukturnifondovi.hr i http://www.esf.hr .

 

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 31. prosinca 2020. godine, odnosno do iscrpljenja financijske omotnice.