x ostalo

Split: Milan Štrljić ponovno imenovan intendantom HNK


vrijeme: 31.3.2006. - 31.3.2006.

Na sjednici splitskoga Gradskog vijeća u četvrtak je za intendanta Hrvatskoga narodnog kazališta ponovno imenovan dosadašnji intendant Milan Štrljić.

U obrazloženju prihvaćena prijedloga navodi se kako je Milan Štrljić repertoarom i djelovanjem Kazališta u četverogodišnjem mandatu dokazao da će HNK voditi uspješno i u iduće četiri godine.

Novi mandat Štrljiću trebao bi početi 1. listopada ove godine, kad ministar kulture njegov izbor potvrdi prihvaćanjem ili pak šutnjom, koja se nakon isteka zakonskog roka smatra prihvaćanjem.

Na natječaj za intendanta HNK osim Štrljića javilo se još četvero kandidata: nacionalna dramska prvakinja Zoja Odak, članica Orkestra splitskog HNK Majda Goluža, voditelj Notnog arhiva zagrebačkog HNK Davor Dušak te profesor filozofije i komparativne književnosti iz Makarske Ivan Cvitanušić.

Poglavarstvo grada Splita jednoglasno je 17. ožujka prihvatilo stajalište gradske Komisije za kazališnu i glazbeno-scensku djelatnost da se za intendanta HNK ponovno imenuje Milan Štrljić, što je Vijeće i prihvatilo.

Hina