djeca, mladi

Virtualni program za djecu CeKaTe Teatra srijedom i petkom


vrijeme: 24.4.2020.
prijava: 1.6.2020

CeKaTe Teatar nastavlja do 22. svibnja s virtualnim programom srijedom i petkom za djecu putem Facebook stranice Centra za kulturu Trešnjevka.

Program vodi redateljica Frana Marija Vulić Vranković, voditeljica kazališne djelatnosti Centra za kulturu Trešnjevka.


Uz video radionicu na web stranici Centra za kulturu Trešnjevka dostupne su i pisane upute za izradu pojedine lutke ili teatrina.


"Sve što se izrađuje na radionicama moguće je izraditi kod kuće od otpadaka, a za većinu predmeta potrebni su komad kartona, papir, olovka, bojice ili flomasteri, škare te ljepilo ili selotejp", kažu iz CeKaTe-a.


Najavljuju da do kraja programa slijede radionice izrade kravice s federom od papira, žabice s prstima kao krakovima, jednostavnog teatrina za lutkice na štapu animirane od gore, izrada jednostavne makete te 3D ljetne čestitke.


Nastavlja se i ciklus Ezopovih basni s "Janje i vuk", "Dvije žabe" i "Lav i miš", a tu je i prigodna priča za Praznik rada "Kravičin posao".


Radovi za online izložbu radova primaju se do 1. lipnja na mail cktresnjevka@gmail.com te se objavljuju svakog utorka na web stranici Centra za kulturu Trešnjevka. (Hina)