radionica, kolonija, djeca, mladi

'Karantena početnica' u Splitu


vrijeme: 8.4.2020.

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja.S obzirom da se zbog trenutnih okolnosti radionice neće održavati kao do sada, pokrenuta je online 'Karantena početnica'.
 

Zadaci će se objavljivati početkom tjedna, a sudionici će slati svoje radove do nedjelje, te će isti biti objavljeni na facebook stranici (http://www.facebook.com/dizajnerskapocetnicasplit/), a kad se prikupi dovoljno radova i odabir na web stranicama Umjetničke akademije u Splitu.

 

Sudjelovati može tko želi (osnovnoškolci i srednjoškolci), radove šaljite na e-mail. Pa evo i prvog zadatka, prigodne tematike. Rok za slanje je nedjelja, 12. travnja u 12:00 na e-mail adresu: dizajnerskapocetnica@umas.hr.

 

Napravi set (min 3) piktograma (slikovnih znakova kao simbola pojmova ili riječi) koji vizualiziraju jednu od dvije situacije:

 

1. "Mjere smanjenja rizika od korona virusa". Primjerice: pranje ruku i dezinfekcija, nošenje maski, držanje razmaka kada čekamo red, itd.

 

2. "Simptome bolesti COVID19 uzrokovane korona virusom" Primjerice: kašalj, temperatura, grlobolja, itd.

 

Tehnika radova nije ograničena (crtež ili kolaž) sve dok je izvedena rukom (ne računalom).

 

Kako biste vi vizualizirali razne upute i preporuke ponašanja za vrijeme epidemije, te brojne dozvole i zabrane?

 

Piktogrami se nalaze u svakodnevnoj primjeni u našem okuženju kao primjerice na prometnim znakovima, informativnim pločama ili naljepnicama na javnim mjestima poput kolodvora, aerodroma, pošte, bolnice i dr.

 

Dizajnerska početnica