natječaj

Fotografski natječaj: 'Lice knjige'


prijava: 01.05.2020

Odaberi knjigu koja te inspirira. Osmisli i snimi fotografiju koja bi mogla biti naslovnica odabrane knjige – poziv je zaljubljenicima u fotografiju za sudjelovanje u natječaju Gradske knjižnice Požega s nazivom 'Lice knjige' iz projekta 'Knjiga svaki dan' 2020. 

Natječaj traje do 1. svibnja, a prva tri nagrađena autora osvajaju vrijedne nagrade.

Osim toga, najboljih pedesetak radova činit će izložbu koja će biti postavljena u požeškoj knjižnici i kasnije gostovati u drugim knjižnicama u Hrvatskoj.

Ove će godine fotografije pristigle na natječaj ocjenjivati povjerenstvo u sastavu: Damir Hoyka (fotograf), Maja Glušić (grafička urednica u Frakturi), Vera Ćuže-Abramović (prof. likovnih umjetnosti) i Aleksandra Šutalo kao predstavnica organizatora.

Knjiga svaki dan je projekt koji već sedmu godinu za redom kroz fotografski natječaj na temu knjige i čitanja radi izložbu i nagrađuje najuspješnije radove. Izložba je inače dio programa Noći knjige u Požegi, no ove će se godine zbog radova na zgradi knjižnice povezati s programom otvorenja nove zgrade.

Više informacija na  www.gkpz.hr/foto-natjecaj ili na Facebook stranici Gradske knjižnice Požega www.facebook.com/gradskaknjiznica.pozega.