sajam

Interliber 2019.


vrijeme: 12.11.2019. - 17.11.2019.
mjesto: Zagreb; Zagrebački velesajam

42. Međunarodni sajam knjiga i učila Interliber, koji okuplja najvažnije nakladnike i knjižare, održat će se od 12. do 17. studenog na Zagrebačkom velesajmu (ZV).

5. 6. i 7.a paviljon te Kongresnu dvoranu Velesajma ispunit će više od 380 izlagača iz 13 zemalja - Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske, Hrvatske, Italije, Kine, Nizozemske, Njemačke, Rusije, SAD-a, Slovenije, Velike Britanije i Sjeverne Irske.

 

Ove godine, naglašava organizator, bilježi se povećanje broja izlagača za 18 posto, a izložbenog prostora za pet posto.

 

Posjetitelje očekuju predstavljanja novih knjiga domaćih i inozemnih autora, druženja i razgovori s književnicima, čitaonice i radionice, dodjele književnih nagrada, aukcije starih knjiga, kvizovi, glazbeni program te stručni susreti nakladnika, knjižara i knjižničara.

 

Premium program će ugostiti poznate pisce, a uređuju ga eminentni urednici hrvatske književne scene. Novost Premium projekta je – Interliber slušaonica audio knjiga.

 

Više od 200 pratećih programa

 

Više od 200 svakodnevnih pratećih programa razmješteni su na četiri lokacije: dvorane na galeriji paviljona 5, pozornica u paviljonu 6, Kongresni centar Zagrebačkog velesajma te otvoreni prostor.

 

Izdvojena tema ovogodišnjeg Interlibera je "Znanje i učenje", čemu su posvećeni dani petak i subota (15. i 16. studeni).

 

U Kongresnom centru ZV-a održavat će se Sajam hrvatskog obrazovanja, Sajam svjetskog obrazovanja i konferencija „Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska“, a predstavit će se više od 50 izlagača iz Hrvatske i svijeta.

 

Na Sajmu svjetskog obrazovanja svi zainteresirani za obrazovanje u inozemstvu moći će dobiti informacije o studiranju, srednjim školama, jezičnim tečajevima, Internship USA i Work&Travel USA programu studentske kulturalne razmjene u SAD-u.

 

Interliber je uključen u Knjigodar, akciju darivanja knjiga školskim knjižnicama Hrvatske udruge školskih knjižničara, u kojoj se putem natječaja svake godine popunjava knjižni fond odabrane školske knjižnice s ciljem podizanja svijesti o njihovoj važnosti za izgradnju društva znanja. Ove godine knjige će dobiti Osnovna škola kneza Trpimira iz Kaštel Gomilice.

 

Izložbeni prostor Ruske Federacije i ove se godine predstavlja na Interliberu. Održat će se prezentacija projekata Foruma slavenskih kultura "Put pisaca" i "Slavenski svijet očima djece", predstavljanje 10. broja časopisa "Inostrannaya Literatura" (Strane književnosti) posvećenog Hrvatskoj "Hrvatska, što je to?" te predavanja "Može li netko biti naučen pisati knjige?" i "Što je srebrno doba?".

 

"Ovca u kutiji" je književna nagrada za najbolju hrvatsku slikovnicu, a dodjeljuje se od 2005. godine. To je jedina nagrada u Hrvatskoj u kojoj stručni žiri sastavljen od književnika, književnih kritičara i ilustratora pregledava cjelokupnu godišnju produkciju slikovnica i vrednuje umjetničku vrijednost teksta i njegov odnos s ilustracijom. Nagrada Ovca u kutiji dodijelit će se u subotu, 16. studenog na pozornici u paviljonu 6.

 

Radno vrijeme Interlibera je od 10 do 20 sati, u petak i subotu do 21 sat.

 

Ulaz na sajam Iinterliber je besplatan. Parking za sve posjetitelje s južne, zapadne i istočne strane Zagrebačkog velesajma je besplatan.

 

Hrvatske željeznice, posjetiteljima sajmova odobravaju 40 posto popusta na cijenu povratne karte.

 

Interliber se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića. (Hina)

Veliki vodič kroz nova izdanja na Interliberu

Vezane vijesti:
Interliber: Bogata ponuda na štandovima nakladnika Hena com, Profil, Disput, Rockmark i Ljevak
Interliber: Što spremaju Fraktura, Školska knjiga, Lumen, Stilus, VBZ i OceanMore

 
Izdanja MIC-a (KDVL) na Interliberu