predstava

Izvedbe predstave 'Vrijeme' na zagrebačkim ulicama


vrijeme: 30.9.2019. - 7.10.2019.
mjesto: Zagreb

Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) u rujnu i listopadu na repertoaru ima kazališne izvedbe predstave 'Vrijeme' izvan kazališnog prostora na zagrebačkim ulicama. Izvedbena šetnja ukrajinske umjetničke organizacije U!ZAHVATI odvija se na specifičnim zagrebačkim gradskim lokacijama, a u šetnji s glavnim izvođačem sudjeluje 30 gledatelja prema zadanom planu kretanja.

Umjetnička organizacija U!ZAHVATI  od 2016. koncipirala je kazališne izvedbene šetnje izvan kazališnog prostora i gledateljima pruža novo iskustvo u novim okolnostima. I u zagrebačkoj verziji Vrijeme je izvedba koja gledatelje navodi da se zamisle, otvore, sve je zasnovano na emocionalnoj povezanosti i interakciji, da se pobude osjećaji gledatelja, slušatelja, slučajnog prolaznika i glumca.
 
Premijera: 30. rujna 2019.
 
Vrijeme/Time
redateljica: Polina Baraničenko
koprodukcija Zagrebačko kazalište mladih i umjetnička organizacija U!ZAHVATI (Ukrajina)
 
17:00 – početak na Glavnom željezničkom kolodvoru Zagreb
 
Pretpremijere: 27., 28. i 29. rujna 2019.
Ostale izvedbene šetnje: od 1. do 7. listopada 2019.
 
Projekt se odvija prema umjetničkom konceptu koji se izvodi u europskim gradovima, a za zagrebačku izvedbu dodane su nove epizode vezane uz mentalitet stanovnika, nacionalnost i lokalne rute kretanja. No tema izvedbene šetnje, glavni izvođač i zaplet ostaju neizmijenjeni. Glavni izvođač razgovara s gledateljima o osjećaju suvremene osobe o vremenu, užurbanosti i tišini, o trenutku, o stanci, o strci u životu, o sadašnjosti, budućnosti i prošlosti, uspomenama.

Zagrebačke izvedbene šetnje započinju na Glavnom željezničkom kolodvoru i dalje se odvijaju gradskim ulicama, a predstavu koja traje 1 sat i 40 minuta gledatelji slušaju preko slušalica na hrvatskom ili engleskom jeziku.
 
Projekt je podržan od Ureda za kulturu grada Zagreba.
Glumci naratori: Danijel Ljuboja, Mateo Videk. Petra Svrtan, Vedran Živolić
Glumci: Vladimir Jazbec/ Andrej Henigman, Antun Antolović / Branimir Bobinac, Inja Munić / Ines Jagodić, Laura Dir Cico / Ema Mašić
Autorski tim:
Redateljica: Polina Baranychenko
Asistentica redatelja: Anna Leschenko
Scenarij i adaptacija: Yuri Solonets
Adaptacija scenarija na hrvatskom: Nikolina Bogdanović
Skladatelj: Dmytro Saratsky
Oblikovatelj zvuka: Denis Petrov
Oblikovatelj glazbe: Mario Mirković
Saksofonist: Andrej Henigman
Producentica: Maja Gladović
Inspicijentica: Petra Prša
Voditelj tehnike: Ivica Kranželić
Administratori i vodiči: Danijela Evđenić, Lucia Luque Akrap, Nikolina Medak, Laura Bošnjak, Filip Lugarić, Veronika Milinović, Laura Anić Kaliger, Ema Šunde
Rekviziter: Domagoj Miloš
Fotografkinja: Matea Ilijašev