izložba

Cinemaniac > Misliti film 2019


vrijeme: 14.7.2019. 20 h
mjesto: Pula

Cinemaniac > Misliti film višegodišnja je istraživačka i izložbena platforma koja propituje veze filma, pokretnih slika i suvremene umjetnosti, a od 2002. godine realizira se kao popratni program na Pulskom filmskom festivalu. Osamnaesto izdanje izložbe strukturirano je u dva dijela, kao dvije izložbe, uz popratni program projekcija i razgovora, a otvara se u nedjelju, 14. srpnja, u 20 sati, u pulskom MMC-u Luka (Istarska 30).
 

Prvi dio je samostalna izložba Gorana Trbuljaka, vizualnog umjetnika, pionira konceptualne umjetnosti, filmskog snimatelja i autora animiranih filmova. Na izložbi u Puli Trbuljak se predstavlja posljednjim ciklusom fotografskih radova iz serije 'Skice za skulpturu', svojevrsnim inscenacijama s aranžiranim ready-made objektima kao atributima njegove dvije profesije.

 

Drugi dio projekta mala je skupna izložba 'Misliti film … misliti kino', koja okuplja nekoliko umjetničkih pozicija koje na različite načine progovaraju o prostorima kina kroz radove koji prelamaju različita značenja – kino kao društveni prostor, kao mjesto sjećanja i nostalgije, mjesto čarolije projekcije, specifične arhitekture, kao fizički i simbolički prostor koji prati i kroz kojeg se reflektiraju društvene i tehnološke transformacije. Izlažu: Mladen Stilinović, Chai Siris, Silvestar Kolbas, Lara Ušić i dr.

 

U sklopu dodatnog programa u ponedjeljak, 15. srpnja u 19 sati, predstavit će se knjiga 'Film and Art After Cinema' Larsa Henrika Gassa, direktora Međunarodnog festivala kratkog filma u Oberhausenu (izd. MAMA Zagreb, 2019). Nakon razgovora u 20 sati slijedi program projekcija recentnih kratkih filmova iz selekcije Festivala u Oberhausenu.

 

Osim toga, u Apoteci – prostoru za suvremenu umjetnost, i dalje se može pogledati izložba 'Tomislav Gotovac: Film svim sredstvima'. Kustosica Cinemaniaca je Branka Benčić.

 

Sve ostale detalje potražite na ovoj poveznici.

 

Izvor: HAVC