festival

Mjuzikl 'Čarobni Broadway' otvara 17. BOK fest


vrijeme: 27.4.2019. - 11.5.2019.
mjesto: Bjelovar

Mjuziklom 'Čarobni Broadway' zagrebačkoga kazališta Komedija počinje u subotu, 27. travnja, 17. BOK festival na kojemu će do 11. svibnja biti izvedeno ukupno 13 predstava, od čega dvije premijerne, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare.
 

"Na Bok festivalu bit će prikazano ukupno 13 predstava, dvije premijerne. Program je bogat i raznolik te vjerujem da će publika zaista uživati”, rekla je u ime organizatora ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Zvjezdana Galkowski.

 

Na ovogodišnjem BOK-u premijerno će biti izvedene predstave bjelovarskih autora "Hotel mrtvih žena", u režiji Marka Dragičevića i izvedbi Bjelovarskog kazališta te "10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života" glumca i autora Ivana Ožegovića.

 

Hrvatsko narodno kazalište iz Varaždina gostuje s predstavom "Čini barona Tamburlana" u režiji Krešimira Dolenčića, zagrebački Teatar &td i Akademija dramske umjetnosti s predstavom "Hedda Galber" u režiji Bobe Jeličića, Teatar Erato & Teatar na Trešnjevci s "Titonom" u režiji Vlatke Vorkapić, a Satiričko kazalište Kerempuh izvest će predstavu "Elling" u režiji Hrvoja Korbara.

 

Na programu su i predstave "Baš ti, baš tu" Umjetničke družine Auzvinkl u režiji Brune Bebić, "Satnik" Mladena Medaka Gage, "Mistero Buffo" kazališta Grupa i Triko Cirkus Teatra u režiji Lee Delonga, "Idemo uživo" kazališta Luda kuća Renea Bitorajca i Igora Mešina te cabaret "Preko veze" kazališta Moruzgva u režiji Ivana Lea Leme.

 

Festival 11. svibnja zatvara predstava Jugoslavenskog dramskog pozorišta iz Beograda "Ujak Vanja".

 

Bjelovarski glumac i suradnik na BOK festu Ivan Ožegović, kako je rekao, prezadovoljan je ovogodišnjim programom. "Nije bilo jednostavno dovesti neke predstave, a pri tomu ostati unutar zadanog budžeta. Smatram da je program izvrstan, a jako me veseli što će publika moći vidjeti fantastični mjuzikl ‘Čarobni Broadway’. Posebno mi je drago što se u Bjelovar vraća i Bogdan Diklić sa svojom predstavom 'Ujak Vanja'”, istaknuo je Ožegović.

 

Uz bogat i raznolik program festivala, kojemu je Grad Bjelovar ove godine dao potporu u iznosu od 250 tisuća kuna, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak najavio je i brojne popratne sadržaje poput izložbe glumaca u salonu namještaja, ali i gradskom parku, moto-alke i BOK rukometnog turnira.

 

Prodaja ulaznica za festival počela je danas u drvenoj kućici u središtu Bjelovara, a ljubiteljima kazališta koji su čekali u redu iznenađenje su pripremili glumci Smiljka Bencet-Jagarić i Vid Balog odigravši dijalog po uzoru na prizore iz kultne serije "Gruntovčani". (Hina)