natječaj

Natječaj za adaptaciju drame u scenarij web portala Drame.hr


prijava: 30.12.2018

U sklopu 'Dana hrvatske drame na filmu', portal Drame.hr raspisuje natječaj za dramatičare koji žele adaptirati svoju dramu u filmski scenarij za dugometražni igrani film. Natječaj je otvoren do 30. prosinca 2018.!

Pobjednici natječaja biti će objavljeni tijekom manifestacije Dani hrvatske drame na filmu koja će se održati u veljači 2019. godine u Velikoj Gorici, Zagrebu i Samoboru.

 

Ova manifestacija posvećena je ekranizaciji hrvatskih drama kao i kazališnim uprizorenjima hrvatskih filmova, te njihovim autorima: scenaristima i redateljima.

 

Svaki autor može prijaviti maksimalno dvije drame.

 

Pobjednik natječaja osvaja 6.000,00 kn za rad na adaptaciji te suradnju s produkcijskom kućom "Jaka produkcija", koja se sastoji od podrške u produkcijskom razvoju projekta te pripreme projekta za natječaje za realizaciju.

 

Za prijavu je potrebno poslati email na: drame@drame.hr s naznakom u predmetu:

 

"Prijava na natječaj za Dane hrvatske drame na filmu";

 

Prijava treba sadržavati:

 

a) naziv drame i ime autora

 

b) ispunjen obrazac za prijavu drama koji možete naći ovdje (ako tekst već nije objavljen na drame.hr). Ako je objavljen, potrebno je samo poslati naziv drame koju autor želi prijaviti na natječaj.

 

Sve pristigle drame bit će objavljene na portalu www.drame.hr, a pobjednički scenarij biti će objavljen u novoj rubrici scenarija.

 

Žiri natječaja sastavljen je od urednica portala Maje Sviben i Lane Šarić te producenta Jure Bušića.

 

Manifestacija Dani hrvatske drame na filmu sufinancirana je iz sredstava Grada Velike Gorice te sredstava DHFR-a namijenjenih poticanju kulturnog stvaralaštva pretežno nekomercijalne naravi i kulturne raznolikosti u audiovizualnoj djelatnosti.