najave

MSU Family Day


vrijeme: 27.10.2018. - 9.12.2018.
mjesto: Zagreb, MSU, Avenija Dubrovnik 17

U sklopu novootvorene izložbe Potraga za stvarnošću - Jadranka Fatur i hiperrealno Muzej suvremene umjetnosti organizira MSU FAMILY DAY – dan posvećen djeci i roditeljima, bakama i djedovima i svim članovima obitelji koji se žele družiti, istraživati umjetnost i kreativno se izraziti. Program će se održavati jednom mjesečno tijekom trajanja izložbe (27.10., 24.11., 9.12.).
Program je zamišljen kao spoj kreativne radionice za djecu i stručnog vodstva za odrasle.  

Djeca će se na radionici upoznati s hiperrealizmom – pravcem koji spaja slikanje i fotografiju. U prostoru MSU EDU LAB-a, posebno osmišljenom edukativno-zabavnom kutku izložbe, naši najmlađi posjetitelji okušat će se u fotografiranju, skiciranju i stvaranju vlastitih djela koja zatim mogu isprintati i ponijeti sa sobom za uspomenu. Moramo napomenuti kako je u MSU EDU LAB zabranjen ulaz u cipelama jer želimo da se kod nas osjećate kao da ste doma. Istovremeno će za odrasle biti organizirano besplatno stručno vodstvo po postavu s autoricom koncepta i kustosicom izložbe, na kojem ćete se imati prilike upoznati s cjelokupnim opusom Jadranke Fatur, naše najvažnije slikarice hiperrealizma, kao i s djelima najvrsnijih američkih fotorealista, posuđena iz zbirke Ludwig bečkog Muzeja moderne umjetnosti te naposljetku s radovima dvanaest mlađih domaćih autora koji su se u nekom trenutku svoga umjetničkog razvoja odlučili za hiperrealistični izričaj.

Sudjelovanje na radionici za djecu je besplatno, dok je za odrasle sudjelovanje u programu moguće uz kupljenu ulaznicu za izložbu.

Zbog ograničenog broja sudionika, prijave na program su obavezne. Molimo da prijave šaljete najkasnije dan ranije na e-mail: sara.markovic@msu.hr  sa sljedećim informacijama: datum za koji se prijavljujete, zatim ime, prezime i dob djeteta koje prijavljujete za radionicu te vaš kontakt broj.
Program traje od 16.00 do 17.00 sati, a okupljanje je na recepciji Muzeja u 16.00 sati.

Program se održava u sljedećim terminima:

Subota, 27.10. od 16 do 17 sati (prijave do 26.10.)
Subota, 24.11. od 16 do 17 sati (prijave do 23.11.)
Nedjelja, 9.12. od 16 do 17 sati (prijave do 8.12.)

www.msu.hr