obavijest

Novi kreativni ambasador - Edvin Liverić


vrijeme: 12.7.2018.

Desk Kreativna Europa Hrvatska nastavlja s promo kampanjom pod nazivom 'Kreativni ambasadori', tijekom koje svaki mjesec surađuje s ambasadorom ili ambasadoricom Deska koji poznaje program Kreativna Europa i prednosti koje on donosi.

Nakon prošlomjesečne ambasadorice (prof. dr.sc. Helena Sablić Tomić ) koja nas je kreativno promovirala u Osijeku i šire, spuštamo se u Rijeku, rodni grad kreativnog i inspirativnog Edvina Liverića.
 
Ponosno objavljujemo kako je glumac i redatelj Edvin Liverić kreativni ambasador za mjesec srpanj. Podugačak je popis kojim bismo ga mogli predstaviti, pa ćemo se ovaj put zaustaviti samo na njegovoj aktivnosti koja ga veže uz Program Kreativna Europa. Naime, Edvin je dugogodišnji predstavnik Hrvatske u europskoj kazališnoj mreži Aerowaves koja kroz Program dobiva potporu.

 
Mreža Aerowaves započela je djelovati još 1996. godine kada se okupila grupa europskih plesnih umjetnika sa željom da razmjenjuju informacije, suradnje i iskustva. Danas broji više od 45 partnerskih institucija iz 33 različite zemlje i omogućava mladim plesnim umjetnicima da se povežu te da se predstave novim publikama. Jedna od aktivnosti Aerowaves mreže je i platforma Spring Forward, festival koji će u narednim godinama putovati iz grada u grad - od Aarhusa do Sofije, pa do Pariza, Rijeke i Elefsine u 2021. godini. Najmanje 75 aktivnosti će se odviti svake godine kroz Platformu kako bi se razvile nove inicijative za razvoj publike. Neki od tih radova bit će prilagođeni za galerije, koncerte, čak i sportske događaje i ulicu.