obavijest

Otvorena vrata 7. Međunarodne radionice umjetničke grafike u Osijeku


vrijeme: 12.7.2018. - 14.7.2018.
mjesto: Osijek, Odsjek za likovnu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Ulica cara Hadrijana 8/B

U četvrtak, 12. srpnja u 17.30 sati, u sklopu Osječkog ljeta kulture održat će se 'Otvorena vrata' 7. Međunarodne radionice umjetničke grafike u zgradi Odsjeka za likovnu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. U subotu, 14. srpnja u 19.30 sati, uslijedit će otvorenje jednodnevne izložbe radova sudionika međunarodne radionice.

Međunarodna radionica umjetničke grafike održava se u atelijerima Odsjeka za likovnu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Posvećena je tehnikama dubokog tiska, a odvija se uz vodstvo akademskog slikara-grafičara izv. prof. art. Stanislava Marijanovića. Sama manifestacija traje od 5. do 15. srpnja svake godine. Na njoj sudjeluju vrsni umjetnici-grafičari iz Hrvatske, te pozvani autori iz inozemstva. Do sada je na njoj je sudjelovalo 57 umjetnika iz 14 zemalja. Uobičajeno je da na svakom sazivu sudjeluje i nekoliko odabranih studenata Grafike, čime se doprinosi kontinuiranom razvoju tog specifičnog umjetničkog metiera. Svaki saziv završava jednodnevnom izložbom radova sudionika, a redovito se predstavlja i izložbama u osječkoj Galeriji Kazamat te, prigodno, i zagrebačkoj likovnoj publici. Radionica putem „otvorenih vrata“ participira i u Osječkom ljetu kulture. Svaki sudionik ostavlja organizatoru 5 grafičkih otisaka, te je skupljena respektabilna zbirka od gotovo 300 radova.

Na ovogodišnjem sazivu sudjeluju: David Maes (Kanada/Francuska), Khoa Pham (Vijetnam/USA/Francuska), Pablo Flaiszman (Argentina/Francuska), Ivan Ivan, Stanislav Marijanović, voditelj Radionice, te studenti Maja Gjajić, Dario Brkić, Antonela Juriša i Ida Bugarić (UMAS).

U četvrtak, 12. srpnja u 17.30 sati u sklopu Osječkog ljeta kulture održat će se "Otvorena vrata" 7. Međunarodne radionice umjetničke grafike u zgradi Odsjeka za likovnu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku (Ulica cara Hadrijana 8/B).

U subotu, 14. srpnja u 19.30 sati održat će se otvorenje jednodnevne izložbe 7. Međunarodne radionice umjetničke grafike u zgradi Odsjeka za likovnu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku (Ulica cara Hadrijana 8/B).

https://www.facebook.com/events/196547787866974/