natječaj

Raspisan natječaj za književnu nagradu 'Slavko Kolar'


prijava: 30.09.2018

Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma i Organizacijski odbor manifestacije Slavko Kolar – književni dani raspisuju natječaj za kratku priču - satiru, izvijestilo je Društvo hrvatskih književnika. Natječaj je otvoren do 30. rujna 2018.!

 

Na natječaju, samo s jednim radom, mogu sudjelovati autorice i autori iz Hrvatske i inozemstva koji pišu hrvatskim jezikom.

 

Tema kratke priče - satire je slobodna, navod se i dodaje kako kratka priča – satira ne smije biti objavljena te može imati najviše 300 redaka (18.000 znakova, s prazninama).

 

Natječaj je anoniman pa kratke priče – satire treba slati ispisane u pet primjerka i na CD-u, sve označeno šifrom, na naslov: Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma, Ulica Alojza Vulinca 3, 43240 Čazma, s naznakom "Natječaj za kratku priču - satiru".

 

Ostale podatke - puno ime autorice ili autora, adresu, telefon, rješenje šifre treba priložiti u zasebnoj, zatvorenoj omotnici. Nepotpune prijave i priče koje nisu satiričnoga karaktera te ne udovoljavaju ostalim propozicijama natječaja neće se uzimati u obzir.

 

Kratke priče - satire će ocijeniti prosudbeno povjerenstvo sastavljen od književnika i/ili književnih kritičara, kojeg će imenovati Organizacijski odbor, te dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu.

 

Nagrada se sastoji od plakete i novčanog iznosa: prva nagrada u iznosu od 3.000,00 kn neto, druga nagrada u iznosu od 2.000,00, kn neto te treća nagrada u iznosu od 1.500,00 kn neto.

 

Osim toga, prosudbeno povjerenstvo će načiniti izbor od 10 najuspjelijih priča koje će biti objavljene u elektroničkom obliku na web stranici Gradske Knjižnice Slavka Kolara 15. studenoga 2018.

 

Dodjela nagrada i javno čitanje nagrađenih priča – satira bit će organizirani u okviru manifestacije "Slavko Kolar – književni dani", 1. prosinca 2018. u Čazmi. (Hina)