izložba, najave

Izložbeni program 65. Pulskog filmskog festivala


vrijeme: 12.7.2018. - 22.7.2018.
mjesto: Pula

Ravnateljica Pulskog filmskog festivala, Gordana Restović, na konferenciji za novinare u srijedu predstavila je popratni izložbeni program 65. Pulskog festivala. 

Otvara se 12. srpnja u pulskom SKUC-u retrospektivom fotografija Milene Dravić (1940.), srpske filmske, kazališne i TV glumice, koja je, ocjenjuje se, svevremenskim  ulogama obilježila fascinantnu karijeru filmske zvijezde jugoslavenske i srpske kinematografije, dok će njezina monografija biti predstavljena sljedeći dan u pulskom Kinu Valli.

Umjetnički fotograf i filmski snimatelj Stanko Herceg u Galeriji Makina istog će dana interpretirati odabir „jedne od mogućnosti doživljavanja stvarnosti“, odgovarajući na pitanja  o dugotrajnosti i kratkotrajnosti digitalne, odnosno analogne fotografije.

Sedamnaesto izdanje programa 'cinemiac > misliti film 2018.' posvećeno je filmskim i umjetničkim praksama žanra found footage (pronađene snimke) koji, kako je navedeno, pruža istovremeno i inspiraciju i materijal kao resurs umjetnicima i filmašima, estetski, kritički i konceptualni okvir te prostor za eksperimentiranje. Izložbu će 15. srpnja otvoriti kustosice Branka Benčić i Tanja Vrvilo.

U Muzeju suvremene umjetnosti Istre bit će izloženo dvanaest novih skulptura akademskog kipara Alema Korkuta, zajedničkog naziva Tijelo / Corpus .

U HUIU galeriji 17. srpnja Dalibor Martinis, višegodišnji koautor festivalskog cinemaniaca, otvorit će izložbu 'Krivotvorine, dezinformacije i smrznute slike', koja slijedi niz recentnih izložbi u pozadini kojih je načeta tema odnosa dizajna i neoavangardne umjetnosti.

Zabavni program raznovrsnih žanrova, predstavila je producentica Festivala Nataša Šimunov, koji od subote do subote donosi nastupe - DJ So_Chica, dvojca Zoran Predin & Damir Kukuruzović, Nipplepeoplea, Kultur Shocka, Glitterboxa, Livio Morosin Benda, programa Tv Istra Party – DJ Šurki te DJ-a Marija Kovača.

Uz izložbeni i glazbeni, osiguran je i gastro program Street Food Festival „Food In Motion“, koji će ponuditi 'festival ulične hrane' uz ukusne kombinacije lokalnih namirnica, predstavljanje istarskih vinara i popratni glazbeni program.

Suorganizator Street food festivala Tomislav Pranjić rekao je da se ovom manifestacijom želi približiti publici moderni street food pokret koji se zasniva na lokalnim namirnicama, mašti i ugodnoj atmosferi. Street food u svijetu je sinonim za ukusna i originalna jela temeljena na lokalnim namirnicama i znanju majstora kuhinje, dodao je. (Hina)
 
Izložbe na 65. Puli:

www.pulafilmfestival.hr/hr/program/izlozbe