predstava

Premijera Gavranove 'Lutke' u Australiji


vrijeme: 10.3.2018.
mjesto: Australija; Sydney

Drama Mire Gavrana 'Lutka', nakon 12 premijernih izvedbi u Americi, Europi i Aziji, imat će 10. ožujka svoju prvu premijeru u Australiji. Predstava će biti izvedena u cijenjenom kazalištu Darlinghurst Theatre Company Eternity Playhouse u Sidneyju, u produkciji udruge Croatia House.
 

Dramu je na engleski jezik prevela Nina H. Kay – Antoljak, redateljica je Romana Petrušić, hrvatska glumica koja već godinama živi u Australiji, dok u glavnim ulogama nastupaju profesionalni glumci Jasynda Radanović i Firdaws Adelpour. Nakon pretpremijere i premijere, predstava kreće na turneju po Australiji tako da će je uskoro publika moći vidjeti i u Brisbaneu, Canberri i Campetownu.

 

Gavranova “Lutka” govori o mladiću koga je nakon šestogodišnje veze ostavila djevojka, a on nedugo potom osvoji na natječaju ženu-lutku najsavršenijeg  androida, koga je konstruirala znanstvenica koju je ostavio njezin muž, pa je na lutku prenijela svoj kritični pogled na muškarce. U šest mjeseci taj će mladić sa ženom-lutkom proživjeti sukus muško-ženskih odnosa dodirujući humorne i emotivne aspekte suvremenog partnerskog života.