natječaj

Natječaj virtualnog muzeja Dotrščina 2018.


prijava: 21.04.2018
mjesto: Zagreb

Virtualni muzej Dotrščina raspisuje javni natječaj za privremenu memorijalnu umjetničku intervenciju na prostoru spomen-parka Dotrščina u Zagrebu. Ovogodišnji natječaj posebno potiče radove s edukativnom dimenzijom, ali to ni na koji način ne favorizira ili isključuje sve druge umjetničke pristupe i prakse. Natječaj je otvoren do 21. travnja 2018.!

Produkcijski proračun iznosi 5 000 kn brutto, koliko iznosi i honorar za umjetnički rad. 
 
Od 2012. godine na prostoru parka izvode se privremene memorijalne umjetničke intervencije, u sklopu aktivnosti Virtualnog muzeja Dotrščina. Projekt je pokrenut s ciljem vraćanja spomen-parka Dotrščina u kolektivnu memoriju. Osim umjetničkih intervencije na prostoru parka, Muzej djeluje i kroz privremene postave u javnom prostoru grada i druge aktivnosti poput komunalnih inicijativa usmjerenih na obnovu i poboljšanja parka te organizaciju godišnje memorijalne utrke u suradnji s Jesenjom ligom Dotka.

U okiru aktivnosti Virtualnog muzeja Dotrščina, na Dotrščini su do sada realizirane intervencije autora Saše Šimprage, Davora Sanvincentija, Slavena Tolja, Danijela Kovača i Zorana Pavelića.

Natječaj za privremenu memorijalnu umjetničku intervenciju 2018. godine zajednički se organizira s Vijećem srpske nacionalne manjine grada Zagreba.

Opširnije o natječaju…