natječaj

Natječaj za 8. Smotru rovinjske fotografije


prijava: 31.12.2017
mjesto: Rovinj

U tijeku je natječaj za 8. Smotru rovinjske fotografije, a tema natječaja je 'Život'. Službeni rok za prijave i fotografije je do 25. prosinca 2017. (Razmotrit će se i prijave poslane do  31.12. 2017.!).


Službeni pregled i odabir fotografija: 5 ili 6. 1. 2018. godine.

Izložba je predviđena za: 27. 1. 2018. u 18,00 sati. (neslužbeno, moguće su manje korekcije)
 
Kratki pregled pravilnika:
 
• Primat će se crno-bijele i fotografije u boji bez obzira na stilsko određenje, procesa snimanja i načina obrade. (slati/predati digitalno u JPG formatu).
• Duža stranica fotografija treba biti minimum 2400 pixela, rezolucije i 300 dpi.
• U digitalnom obliku poslati na e-mail: smotra_rf@hotmail.com
• Uz poslane ili predane fotografije obavezno priložiti popunjenu prijavnicu / Podaci trebaju odgovarati prijavljenim fotografijama.
• Pravo sudjelovanja na izložbi (uz članove CVU Batana), imaju autori s prebivalištem u općini Rovinj (Rovinj, Žminj, Kanfanar i Bale).
• Sudjelovati mogu punoljetne osobe (za mlađe autore uskoro organiziramo natječaj „Foto 7“ 2018.)
• Fotografije nije potrebno printati. Izabrane fotografije će organizator izraditi o svom trošku.

Organizatori poručuju:

Zahvaljujemo se svima koji su do sada poslali/predali svoje radove i javite dalje.
Bit će nam drago da se odazovete u što većem broju jer ipak je to izložba posvećena ovom gradu i građanima kao i Vama samima. Pregledajte svoje arhive, kartice, CD-e i izaberite četiri fotografije za koje smatrate da odgovaraju temi „Život“. Još uvijek stignete i nešto snimiti. I fotografije snimljene mobitelom slobodno pošaljite. Ukoliko ste neodlučni dođite do udruge, pogledat ćemo zajedno fotografije pa ćete se lakše odlučiti za izbor. (u večernjim satima od 19.00 na dalje pa do fajronta ako treba)
 
Podsjećamo prvonagrađeni autor, ostvaruje pravo na samostalnu izložbu u galeriji Batana, u 2019. godini. Na otvorenju izložbe, čekaju Vas nagrade i pohvale, uz prijatelje koje ćete pozvati na druženje.

Pravilnik i prijavnica