radionica, kolonija, djeca, mladi

Dizajnerska početnica: Zastavljajmo


vrijeme: 25.11.2017. 11 h
prijava: 24.11.2017
mjesto: Zagreb;Hrvatsko dizajnersko društvo, Boškovićeva 18

Ove subote, 25. studenog, s početkom u 11 sati u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica, održat će se još jedna u nizu besplatnih radionica za djecu. Voditeljica radionice Zastavljajmo je Una Rebić, a rok za prijave je petak, 24. studenog do 15 sati.

O radionici:

Ideja za radionicu dizajniranja zastave leži u namjeri da se s najmlađom populacijom provedu intenzivna tri sata u kreativnom, vizualnom i kritičkom promišljanju. Primjer kreiranja zastave planeta Zemlje uzet je jer je prije svega još službeno nepostojeći i zato što otvara prostor za slobodu te neograničeno promišljanje i kreiranje. Također, putem igre i kreativnog izražavanja polaznike se želi potaknuti na kritičko promišljanje života i naše uloge u društvu.

U doba sve izraženijeg individualizma i razdvajanja gonjenog strahom, najmlađe je potrebno podsjetiti na vrijednosti tolerancije i zajedništva, u svom bogatstvu raznolikosti koje ovaj planet posjeduje. Radionica sastavljanja, odnosno zastavljanja, zato je posvećena osmišljavanju još službeno nepostojeće zastave Zemlje – planeta kojega (zajedno) obitavamo.

Nakon kratkog uvoda u povijest i osnovna grafička načela dizajna zastava – discipline poznate pod imenom veksilografija, polaznici će grupno krenuti u promišljanje postojećih te ideaciju i dizajn nove zastave našeg planeta. Također će izraditi i ponijeti sa sobom odabranu zastavu.
Ciljevi radionice su usvojiti osnovna načela dizajna zastava te kritički promišljati o ulozi pojedinca i društva u odnosu na planet, o sadašnjosti i budućnosti, održivosti, ekologiji, kao i o brizi za druga bića.

Radionica je besplatna, a namijenjena je učenicima od 3. do 8. razreda osnovne škole.
 
Rok za prijave je petak 24. studenog do 15 sati na mail dizajnerskapocetnica@dizajn.hr.

O voditeljici.

Una Rebić multidisciplinarna je praktičarka. Obrazovanje stječe u poljima dizajna (BA) i medijske umjetnosti (MA), a također ima višegodišnje iskustvo u umjetničkoj direkciji i promociji glazbenih događaja u Italiji, gdje je studirala i radila. Trenutačno živi u Ljubljani, dok aktivno djeluje i u Rijeci. Smatra da je iskustvo edukacije i rada s mladima obogaćuje te otvara prostor za uzajamno prenošenje znanja.
Mjesto: Hrvatsko dizajnersko društvo, Boškovićeva 18, Zagreb

Vrijeme: subota, 25. studenog 2017., 11 – 14 sati
Uzrast polaznika: od 3. do 8. razreda osnovne škole
Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj sudionika je ograničen.