obljetnica, proslava

Zagrebačka galerija PMS otvara novi prostor za sve kreativce


vrijeme: 14.10.2017.
mjesto: Zagreb; Tkalčićeva 61 i Ilica 69

Ove subote, 14.10., galerija PMS slavi na dvije adrese, Tkalčićeva 61 i Ilica 69, velikim tulumom uz uzbudljiv umjetnički i glazbeni program kojim će obilježiti 6. rođendan te otvorenje Radione 69.

Time će Zagreb dobiti još jedan prostor u kojem ćete moći naučiti šivati, krojiti, crtati, izrađivati keramiku i još puno novih vještina.

Umjetnička galerija Prostor​ ​manufakturne​ ​slobode​ ​(PMS),​ ​​koja se nalazi u Tkalčićevoj 61, već nekoliko godina uspješno promovira i okuplja talentirane kreativce i umjetnike iz Hrvatske. Njihovi ručno rađeni predmeti postali su simbol šarmantnog originalnog suvenira, a PMS omiljen kreativni kutak za brojne posjetitelje. Kao najbolji mogući poklon za šestu godinu postojanja, stigla je ideja o proširenju prostora koji će se koristiti za brojne kreativne radionice, izložbe i druženja. Udruga PMS povezala je umjetničke snage s udrugom ČEP (Ekstremni​ ​čuvari​ ​prirode)​ te su zajedničkim naporima renovirali zapušteni prostor na adresi Ilica 69, pretvorivši ga u Radionu 69.

U prostoru se nalaze veliki stol za crtanje i krojenje, šivaće mašine, nekoliko pila za obradu drva, peć za keramiku i kolut za lončarstvo, a koristit će se kao alati za kreativne radionice koje će PMS ovdje organizirati. Također, u Radioni 69 će se održavati i izložbe, projekcije filmova i brojni drugi sadržaji.
PMS će tako ove subote, 14. listopada, proslaviti rođendan velikim otvorenjem novog prostora uz bogat umjetnički program.  Tijekom dana izmjenjivat će se DJ-i Zmajo, Kuna i Agregat, a bit će postavljene i dvije izložbe; fotografije Clare Bunge i umjetničke slike Ljiljane Cvetković Zovkić. U jednom će se trenutku čuti i zvuk afričkih bubnjeva, a upotpunit će ga show vatrom uživo. Afrika će biti još bliže zahvaljujući udruzi Mama Week’s Kitchen koja će vrata do Radione 69 otvoriti kuhinju u kojoj će pripremati poseban sok s različitim biljem i voćem iz područja Nigerije te brojne afričke specijalitete.