radionica, kolonija, djeca, mladi

Dizajnerska početnica: Upalite lampice novih ideja!


vrijeme: 8.7.2017.
mjesto: Zagreb; Hrvatsko dizajnersko društvo, Boškovićeva 18

U subotu, 8. srpnja, s početkom u 10 sati, u HDD galeriji u sklopu projekta Dizajnerska početnica održat će se radionica pod nazivom ‘Upalite lampice novih ideja!’ koju će voditi Ljiljana Lozančić. Radionica je namijenjena djeci viših razreda osnovne škole i srednjoškolcima. Rok za prijave je do petka, 7. srpnja u 17 sati!

Autorica je radionicu osmislila u okviru izvanučioničke nastave u Šumarskoj i dvodjeljskoj školi u Karlovcu za učenike smjera Drvodjeljski tehničar dizajner. Cilj radionice bio je razvijati poduzetničke osobine i poticati učenike na timski rad te razvoj proizvoda od ideje do gotovog proizvoda.

Na radionici pod nazivom „Upalite lampice novih ideja“ djeca će kroz kreativni proces osmišljavanja, izrade i prezentacije drvenih svjetiljki, razvijati kreativnost, inspiraciju i motivaciju. Na početku radionice formirat će se manji timovi koji će dobiti zadatak da osmisle sjenilo za lampu od drvenih letvica.

Nakon skiciranja ideja pristupit će izradi sjenila, a na kraju radionice svaki tim će prezentirati svoj proizvod drugim timovima.
 
Ciljevi radionice:
Kroz kreativni proces od formiranja ideje, preko praktičnog rada te promocijskih aktivnosti djelovati na polaznike radionica i poticati kreativnost, inspiraciju i motivaciju za razvoj novih proizvoda, razvoj poduzetničkog duha i komunikacijskih vještina u obliku timskog rada.
 
Voditeljica radionice:
Ljiljana Lozančić je rođena 1973. u Ogulinu. Završila je Šumarski fakultet u Zagrebu, a po zanimanju je diplomirani inženjer drvne industrije. Živi u Donjoj Lomnici, a radi u Šumarskoj i drvodjeljskoj školi u Karlovcu na radnom mjestu nastavnice stručnih predmeta iz područja obrade drva. Predsjednica je i jedan od osnivača Udruge za promicanje drvne tehnolocije i kulture stanovanja DT kreativci. Svrha i područje djelovanja Udruge DT kreativci je poticanje mladih na rad i stvaralaštvo te uvod u poduzetništvo i svijet rada, usvajanje poduzetničkih kompetencija i razvijanje poduzetničkog duha, cjeloživotno učenje na području novih tehnologija i dizajna. Ova radionica je zadnja radionica u sklopu programa Dizajnerska početnica prije ljetnih praznika. S programom Dizajnerske početnice nastavljamo u rujnu.
 
Mjesto: Hrvatsko dizajnersko društvo, Boškovićeva 18, Zagreb
Vrijeme: subota, 8. srpnja 2017., 10-13 sati
Uzrast polaznika: viši razrede osnovne škole, srednjoškolci (ali i svi ostali su dobrodošli)
Rok za prijave: do petka, 7. srpnja u 17 sati, na dizajnerskapocetnica@dizajn.hr