natječaj, djeca, mladi

Likovno-literarni natječaj: Iserlohn – Osijek 18+18


prijava: 15.02.2018

Likovno-literarni natječaj Iserlohn – Osijek 18+18 na temu 'Zeleno i plavo putovanje' raspisuje se za djecu Hrvata u iseljeništvu i djecu iz Hrvatske u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole. Rok za prijave je 15. veljače 2018.!

Natječaj i izložba likovnih i literarnih radova hrvatskih učenika iz cijeloga svijeta održat će se u Njemačkoj i Hrvatskoj pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a u suradnji internetskog portala Hrvatski Glas Berlin, Matice hrvatske za Ruhrsko područje, Mozaik Rim, Hrvatske nastave Hessen, Osnovne škole Tina Ujevića iz Osijeka i Osnovne škole Zadarski otoci Zadar.

Proglašenje najboljih radova održat će se u Gradskoj galeriji u Iserlohnu do kraja ožujka 2018. godine.

Izložba likovnih radova održat će se u Gradskoj vijećnici u Iserlohnu u travnju 2018. godine, a u svibnju 2018. godine u Osnovnoj školi Tina Ujevića u Osijeku.

Bit će nagrađena po tri likovna učenička rada u kategorijama od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda i tri literarna učenička rada u kategorijama od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda.
Tema: „Zeleno i plavo putovanje”

Putovanje je prevladavanje prostora od jednog do drugog mjesta. U dubljem smislu, to znači da čovjek na svom životnom putu otkriva novi doživljaj, novu avanturu, upoznaje nove ljude, nove gradove, zemlje i kulture. Naš život je putovanje. Svatko od trenutka njegovog rođenja stalno putuje: u učenju, igranje, odmor i otkrivanje novih zadataka i izazova.

Možemo također putovati u svijet mašte.  Cijeli svemir je na putovanju. Zvijezde, planete, Sunce i Mjesec su na putovanju. Morske struje i vjetrovi su na putovanju.

Život na našoj planeti je jedan veliki put - putovanje između neba i zemlje. Ljudi, životinje, ptice, insekti i biljke putuju. Mali i veliki stanovnici putuju poljima, šumama, jezerima i rijekama, morima i oceanima.

Želimo spojiti putovanje s ekologijom kako bi učenici u ovom novom likovnom natječaju razvili svijest o zaštiti prirode i okoliša. Zato čuvajmo našu planetu Zemlju na svome putu.

Putujmo! Živimo! Mislimo! Čuvajmo!
Kategorija likovni radovi
Tehnika: kombinirana tehnika, kolaž, tuš, flomaster.....
Format: A4
Rok prijave: 15. veljače 2018. godine

Svaki rad na poleđini treba sadržavati sljedeće podatke:
•             ime i prezime učenika
•             razred
•             adresu i naziv škole
•             e-adresa
•             ime i prezime mentora
(Podaci na poleđini trebaju biti ispisani čitko, velikim tiskanim slovima.)

Radove poslati na adresu:
Ankica i Ante Karačić, Stormstr. 3, 58640 Iserlohn, Deutschland
Za dodatne informacije možete se obratiti organizatorima: Ankica i Ante Karačić, Stormstr. 3, 58640, Iserlohn, Deutschland, a.karacic@gmx.de
 
Kategorija literarni radovi (proza i poezija)
Radove treba slati na hrvatskom jeziku, a može i na ostalim jezicima (engleski, njemački, španjolski…)
Rok prijave: 15. veljače 2018. godine

Svaki rad treba sadržavati sljedeće podatke:
•             ime i prezime učenika
•             razred
•             adresu i naziv škole
•             ime i prezime mentora
 
Radove poslati na e-adresu
gđe Jadranke Gradac -  uprava@matica-hrvatska-ruhrgebiet.de