izložba

Transparentno bijeli objekti - Fulvio Juričić


vrijeme: 19.1.2017. - 10.2.2017.20,00
mjesto: Pula; HUIU, Zagrebačka 27

U četvrtak, 19. siječnja, u 20 sati, u HUIU galeriji u Puli, otvara se izložba 'Transparentno bijeli objekti' Fulvija Juričića. Izložba ostaje otvorena do 10. veljače.

Juričićev paradoks postojanja dvojnosti na slici tek sada dolazi maksimalno do izražaja, uz pomoć novih materijala. Na njegovim se slikama vide i ne vide oblici, a slika sadrži oba: vidljive i nevidljive. Oblici su građeni iz debelih slojeva ali i iz tankih, prozirnih, bezbojnih slojeva. Takva faktura određuje istovremenost postojanja ali i nestajanja ili nevidljivosti. To nije više svijetla točka na tamnoj površini ili pozadini, kao u ranijim slikama. Sada imamo svijetle oblike na svijetloj površini ili podlozi. Oblici nestaju, postaju jedva vidljivi, ili potpuno nevidljivi jer su svijetli. Svjetlost određuje njihovo postojanje ali i nestajanje. Fulvio Juričić slika oblike tekstualnih poruka iz kompjutorskih ekrana, njihovu istovremenu materijalnu i nematerijalnu stranu uz pomoć novih slikarskih materijala klasičnom slikarskom tehnikom. Dario Sošić

Fulvio Juričić, rođen u Puli 1952. godine. Diplomirao 1978. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi V. Jordana. Izlagao je od 1977. godine na preko 200 skupnih i od 1981. godine na 50 samostalnih izložbi. Od 1979. godine predaje u Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli. Višestruko nagrađivan za svoj rad. Član je Hrvatskog Društva Likovnih Umjetnosti (HDLU) Istre od osnutka. Živi i radi u Puli.