radionica, kolonija, djeca, mladi

Video novinarstvo – Radionice medijske pismenosti


vrijeme: 19.10.2016. - 1.12.2016.
prijava: 17.10.2016
mjesto: Pula

Udruge Pulska filmska tvornica i Metamedij, u okviru svojih dugogodišnjih medijskih projekata Medionauti i Medijski kultivator, organiziraju program Video novinarstvo – Radionice medijske pismenosti namijenjen mladima srednjoškolske dobi. Za sudjelovanje je potrebno predati ispunjenu prijavnicu do ponedjeljka, 17. listopada 2016.

Polaznici će, uporabom novih metoda i tehnika u učenju, usvojiti znanja i vještine potrebne za pokretanje i produkciju vlastitog medijskog proizvoda s naglaskom na korištenje novomedijskih alata i novih trendova u novinarstvu. Program je osmišljen i prilagođen mladima srednjoškolske dobi i temelji se na praktičnom radu te radu u malim grupama, uz stručnu pomoć i mentorstvo. Održava se u sklopu integracijskih dana srednjih škola - Gimnazija Pula i Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna – ali u programu mogu sudjelovati svi mladi srednjoškolske dobi.
 
Edukativni ciklus se sastoji od tri radionice (1. Osnove novinarstva i filmskog jezika, 2. Audio video tehnologija i snimanje na terenu, 3. Montaža) i završne javne prezentacije rezultata koja uključuje diskusiju uz eminentne goste iz svijeta medija te glazbeni program.
 
Program je besplatan zahvaljujući podršci Grada Pule i Istarske županije.
 
Isti edukativni ciklus će se održati dva puta kako bi se pružilo sudjelovanje na programu što većem broju korisnika. 
 
Detaljan program i prijavnicu možete preuzeti i na:
http://metamedia.hr/video-novinarstvo-radionice-medijske-pismenosti/