festival

20. Međunarodni ulični festival Cest is d' Best


vrijeme: 26.5.2016. - 5.6.2016.
mjesto: Zagreb

Međunarodni ulični festival Cest is d' Best ove će godine trajati ukupno 11 dana zbog čega je ovo do sada najdulje festivalsko izdanje. Na nekoliko trgova, ulica i parkova u centru Zagreba posjetitelje svih uzrasta svakoga dana u razdoblju od 26. svibnja do 5. lipnja dočekivat će različiti performeri koji u Zagreb dolaze sa svih krajeva svijeta, mnoštvo uličnih svirača i preko 20 večernjih koncerata.

Park Zrinjevac opet će biti mjesto na kojem će svoje vrijeme kvalitetno provoditi brojne obitelji s djecom, ali i drugi posjetitelji koje privlače nastupi performera ili plesnjaci.
 
Cest is d' Best ove godine surađuje sa Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država pa će tako biti organiziran i doživljaj New Orleansa i to kroz glazbeni, plesni i likovni program te gastro ponudu.
 
Festival surađuje i podupire Animafest pa će tako biti organizirane i dvije večernje projekcije animiranih filmova na travi.
 
Cest is d' Best ove godine pruža više od 1000 sati programa koje će realizirat oko 700 glazbenih, scenskih i likovnih umjetnika, a zahvaljujući ponajprije pokroviteljstvu Grada Zagreba, Turističkoj zajednici grada Zagreba i Zagrebačkoj pivovari program festivala potpuno je besplatan za sve posjetitelje.
 
Organizacija festivala jubilarni 20. Cest is d' Best otvara karnevalskom povorkom koja će u četvrtak, 26. svibnja s početkom u 19 sati krenuti sa Cvjetnog trga i preko Zrinjevca doći do Trga bana J. Jelačića gdje zatim slijedi koncertni program sve do 23 sata.