konferencija, znanstveni skup

Započeo znanstveni skup o Đuri Šurminu


vrijeme: 21.4.2016. - 22.4.2016.
mjesto: Zagreb, Varaždin, Čazma

Pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, u četvrtak 21. travnja, u Knjižnici HAZU započeo je dvodnevni znanstveni skup o književnom povjesničaru Đuri Šurminu. Skup se osim u Zagrebu održava i u Varaždinu i Čazmi. 

Događanje su organizirali Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Filozofskim fakultetom Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli, Sveučilištem u Zadru, Hrvatskim filološkim društvom, Ogrankom Matice hrvatske u Varaždinu, Gradom Čazmom i Gradskom knjižnicom Slavka Kolara iz Čazme.  

Znanstveni skup o Đuri Šurminu 15. je u nizu znanstvenih skupova koji se organiziraju u čast hrvatskih književnih povjesničara, kao dio znanstvenog projekta Hrvatski književni povjesničari koji vodi prof. dr. sc. Tihomil Maštrović, viši znanstveni savjetnik u trajnom zvanju na Odsjeku za povijest hrvatske književnosti HAZU koji je istaknuo da se prvi znanstveni skup o Đuri Šurminu održava uoči 150. godišnjice njegova rođenja i 80. godišnjice smrti.

Na skupu sudjeluje 27 znanstvenika i stručnjaka čija izlaganja su posvećena raznim aspektima Šurminovog književnopovijesnog i političkog djelovanja. (HAZU)

Program Zagreb
Program Varaždin i Čazma; Knjižica sažetaka