natječaj

Nagrada za esej iz humanistike


prijava: 31.5.2016.
organizator: Catalunya Litèraria Fundació Privada

Catalunya Litèraria Fundació Privada poziva pisce i audiovizualne umjetnike da se prijave za nagradu za eseje iz humanistike, na zadanu temu: Država blagostanja i ljudsko nezadovoljstvo. Nagrada iznosi 200.000 eura, a rok prijave je 31.5.2016.

Fondacija dodjeljuje nagradu za esej iz humanistike jednom godišnje, od 2002. godine. Pobjednički radovi su se u prethodnim natječajima bavili temama porijekla zemlje, uetemeljenja Europe, biloškim temeljima politike, izazovima obrazovanja itd.

Tema ovogodišnjeg natječaja je Država blagostanja i ljudsko nezadovoljstvo.  Radovi se trebaju baviti težnjama za izgradnjom zdravijeg društva, iz filozofske ili psihološke perepsektive, a mogu uključivati i teme poput američkog sna ili druge utjecaje koji dolaze iz popularne kulture.

Od ove godine, moguće je predati i audio-vizualne radove.

Radovi moraju biti novi, odnosno ne smiju biti prikazani ili prezentirani prije samog natječaja.
Radove u pisanoj formi treba predati u digitalnom formatu, a njihova dužina mora biti između 50.000 i 150.000 riječi ili između 20.000 i 30.000 riječi ako su praćeni aduio-vizualnim materijalom koji mora biti duži od 45 minuta. Radove je moguće predati na engleskom, fancuskom, talijanskom i katalonskom jeziku.

Fondacija također omogućuje dobitnicima da distribuiraju radove samostalno, te da zadrže autorska prava.

Pisane radove treba poslati na adresu: administracio@clfp.cat do 31..2016. Audio-vizualne radove treba postaviti na web servis te link poslati na navedeni mail.

O nagradi odlučuje žiri, čiji sastav će biti poznat nakon objave dobitnika, 16.6.2016.

Više informacija možete pronaći ovdje.