predstavljanje

Poziv na predstavljanje romana 'Što će biti s nama' Borivoja Radakovića


vrijeme: 1.12.2015. 20.00 sati
mjesto: Jiggy Bar, Ivana Broza 48, Zagreb

Predstavljanje novog romana autora Borivoja Radakovića održat će se u utorak, 1. prosinca, u 20 sati, u glazbenom klubu Jiggy Bar, Ivana Broza 48, Zagreb.

'Što će biti s nama' uistinu je osobita kombinacija distopijske tematike uobličene u - roman u stihovima. Međutim, umjesto da predstavlja teret čitatelju, takva neobična kombinacija, navodi recenzent Boris Perić, razotkriva izrazitu gipkost i upotrebivost hrvatskog jezika čak i za "tako smione književne eksperimente".

Alojz Majetić ustvrdio je u svojem prikazu da je riječ o "vrhunski napisanom" romanu. Njegova glavna junakinja prebogata Lili", nastavlja Majetić, "koja stanuje visoko u neboderu na Cvjetnom trgu Petra Preradovića ter bratstva i jedinstva, jednog dana ulazi u Krugama u zagrebačku podzemnu željeznicu da bi upoznala običan život. Pokreće se golemi sudar sa životima ljudi koji se bore za goli opstanak, a nešto kasnije na džamiju, koja je sagrađena u neposrednoj blizini njezinog nebodera, iz kanadera bude spuštena vodena bomba. Silovita promjena zahvaća grad. Lili upoznaje e-Rome, brojne manjince i manjinke, najrazličitije socijalne grupacije i preko njih pokušava spasiti Zagreb."  Dajući svoju konačnu ocjenu, Majetić zaključuje da "Radaković slamnigovski razigrano vodi priču kroz jezične razlike svih tih grupacija, što romanu daje dodatnu čitljivost na višoj razini. Pred čitateljem je orkestracija stilskih i životnih bogatstava prve vrste."