natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Književnost za mlade


prijava: 24.07.2015
mjesto: departman Indre-et-Loire, Francuska

La Ligue de l'Einseignement, Fédération d’Indre-et-Loire savez je sekularnih udruženja čiji je cilj doprinijeti napretku obrazovanja u svim njegovim oblicima. Želja im je organizirati susrete autora za mlade s publikom (francuski autori bi gostovali u drugim zemljama, a strani autori u Francuskoj) te ostvariti druge oblike suradnje. Zainteresirani partneri trebali bi imati iskustva s radom u području književnosti za mlade, a prijave su otvorene do 24. srpnja 2015.

Sjedište saveza nalazi se u Toursu u središnjoj Francuskoj.

Savez organizira 14 dana književnosti za mlade još od 1971. Cilj projekta je:
•    stjecanje navike čitanja u mladih ljudi od rane dobi,
•    promicanje inovativne i visokokvalitetne književnosti za mlade,
•    organiziranje susreta autora, ilustratora, izdavača, umjetnika i čitatelja svih uzrasta,
•    postavljanje kazališnih komada nastalih na temelju odabranih priča za mlade,
•    poticanje razvoja javnih mjesta za čitanje.

Iz natječaja izdvajamo:

Svake se godine u sklopu našeg projekta izbor od 350 knjiga objavljenih tijekom godine dijeli organizacijama koje sudjeluju u projektu (knjižnicama, obrazovnim institucijama od dječjih vrtića do srednjih škola…) te se organiziraju posjeti pisaca koji se susreću s učenicima i predlažu aktivnosti.

Želimo organizirati susrete autora za mlade s publikom: francuski autori bi gostovali u drugim zemljama, a strani autori u Francuskoj. Također, zajednički možemo organizirati književno događanje na temu književnosti za mlade u trajanju od 2 ili 3 dana u svakoj zemlji koja bi sudjelovala u projektu. Naravno, otvoreni smo i za sve prijedloge zainteresiranih partnera.

Zemlje: zemlje članice programa Kreativna Europa. Zainteresirani partneri trebali bi imati iskustva s radom u području književnosti za mlade. Molimo vas da pošaljete opis svoje organizacije i aktivnosti.

Vrsta natječaja: Program Europske unije Kreativna Europa (potprogram Kultura) - Potpora europskim projektima suradnje (rok: 7.10.2015.)

Kontakt:
Marie-Laure Gougeon
Tel.: 02 47 05 37 25
E-mail: mlgougeon@fol37.org
10 avenue de la République
37300 Joue-Les-Tours
Francuska