rezidencijalni program

Radiona.org otvara rezidencijalni lab


vrijeme: 6.2.2015.
mjesto: Zagreb; Kruge 48 / 2

Od 1. siječnja Radiona.org započela je s realizacijom programa 'Prostori slobodnog djelovanja' za koji je udruga dobila sredstva Zaklade Kultura nova postajući time prostor kulture i omogućujući umjetnicima, kreativcima, elektroničarima i znanstvenicima da koriste lab kao rezidencijalni studio.

U skladu s time rad laba kreće s radom 1. veljače na adresi Kruge 48 / 2 kat u redovno vrijeme programa Openlab – utorkom od 20 sati i subotama od 18 sati.

This Town Needs Posters, točnije Sven Sorić i Hrvoje Spudić tako su prvi rezidenti u Radioni, te će njihova rezidencija započeti 1. ožujka.

Dvojac koji je svoju dizajnersku priču gradio tijekom brojnih post-rock koncerata i realizirao je za vrijeme rada u maketarnici zagrebačkog Arhitektonskog fakultet, u sklopu svoje rezidencije bavit će se razvijanjem različitih DIY tehnika printanja i dizajna. This Town Needs Posters dobitnici su prošlogodišnje Prve nagrade na Danu D.

Rezidencijalnim programom cilj je omogućiti prostor za rad širokom dijapazonu kreativaca koji spajaju umjetnost, znanost i tehnologiju u skladu s DIY i DIWO praksama.

Rezidencije će biti podijeljene u dugoročne (višemjesečne i duže), zatim srednjoročne kroz period od 2 do 4 tjedna, te mikro-rezidencije u trajanju od 3 do 8 dana, te organizirane po principu dnevnog korištenja studija.

Selekcija umjetnika vršit će se prema otvorenom pozivu koji će se raspisivati u periodima od 3. mjeseca. Prvi takav poziv biti će objavljen na stranicama Radione početkom travnja.

Radiona.org također aktivno nastavlja sa istraživačkim radom u 2015. godini koje će voditi Ivan Marušić Klifa pod nazivom ‘Modularni video sintesajzeri – teorija i praksa’, a odvijat će se od 1. siječnja do 31. prosinca, 2015. godine u radnom studiju umjetnika i Radioninom labu.