radionica, kolonija

Bookart Workshop / Irena Frantal


vrijeme: 19.1.2015. - 20.4.2015.
mjesto: Zagreb; Centar za kulturu Trešnjevka

U tijeku je upis na 'Bookart Workshop' koju će voditi Irena Frantal, umjetnica knjige, i to od 19. siječnja do 20. travnja, u Centru za kulturu Trešnjevka.

Cijena 300 kn mjesečno (sav materijal i alati uključeni za prvi mjesec, kasnije odgovornost stvaranja uključuje i vlastiti materijal)
Likovna radionica stvaranja umjetničkih knjiga gdje će se obraditi teorija i povijest umjetničkih knjiga, značaj i razvoj unutar suvremene umjetnosti te gdje će (knjigo)radioničari biti vođeni u stvaranju vlastitih knjiga tematski i individualno.

Program:
Prvi mjesec: upoznavanje s formom teorijski i praktično;
osim predavanja polaznici će naučiti nekoliko knjižnih formi uz predkorake stvaranja knjiga – alati, papiri, trikovi, linkovi i trendovi
Drugi mjesec: tematsko stvaranje vlastitih knjiga;
izmijenjena knjiga, kreativno pisanje, materijali u knjizi, knjiga kao objekt…
Treći mjesec: završna knjiga koja će pokušati iskomunicirati individualnu trenutnu opsesiju svakog radioničara
Radionica će poticati na konstruktivan dijalog i kritičko mišljenje kao bitan način učenja o vlastitom radu te poboljšanja istog.
Uvjerenje autorice i voditeljice radionice koje je jedan od slojeva u temeljima ove radionice jest:
Važne zadaće umjetnosti  su otvaranje novih puteva za komunikaciju, širenje već postojećih, pomak pogleda na svijet oko nas.Život je kreacija. Kreirati znači živjeti. Pojedinac slobodan u stvaranju života je zdrav pojedinac, a zdrav pojedinac kreira zdravo društvo.
 
Irena Frantal z avršila Akademiju Likovnih Umjetnosti u Zagrebu te specijalizirala Umjetnost knjige na University of the Arts u Londonu, UK 2010. (MA Book Arts). Sudjelovala na brojnim grupnim izložbama u svijetu; prva samostalna izložba i otvoreni atelje u veljači 2014 u Galeriji Miroslav Kraljević, sudjeluje na sajmovima umjetničkih knjiga u Velikoj Britaniji. Njene knjige se nalaze u brojnim kolekcijama u Europi, knjiga 'Constant murmur' je u kolekciji Bečkog MAK-a. Održavala radionice ”Bookart Sesija” tokom 2013 i 2014; izdala prvu umjetničku knjigu/vodič kroz Zagreb u srpnju 2014.
 
Obavijesti i upisi na:
companyofbooks@gmail.com
GSM: 091 3027 414